-
Τόνο σε κονσέρβα (σε λάδι)
1 ντομάτα
1 πιπεριά πράσινη
1 κουταλιά μαγιονέζα
Κέτσαπ
Μουστάρδα
ΑγγούριΡίχνουμε τον τόνο σε ένα μπόλ!Προσθέτουμε την μαγιονέζα, λίγη κέτσαπ και λίγη μουστάρδα και ανακατεύουμε!
Όταν ανακατευτούν καλά, προσθέτουμε το αγγούρι και την ντομάτα και τα ανακατεύουμε πολύ λίγο!Πολύ δροσιστική σαλάτα!!
-
Εγώ από τα 19,μένω μόνος,από την τρέλα της μητέρας μου για την κουζίνα,πρέπει να είχα την πιο εξοπλισμένη κουζίνα φοιτητή στο Ηράκλειο!
Έτσι λοιπόν,έμαθα να κάνω άριστες πατάτες τηγανητές και να ψήνω εξαιρετικό τόστ!
...Απαράδεκτος?Μάλλον..
Προσπαθώ τώρα να κάνω κάτι,αλλά πάντα με παρέα,η κουζίνα για εμένα θέλει συντροφιά,αλλιώς βαριέμαι!Αlexastrag,δεν μας λες που είναι και το δικό σου καλό ιταλικό....έτσι για φιλολογικούς σκοπούς
Πρόεδρε,την επόμενη συνάντηση δεν την κάνουμε σε κανένα ιταλικό,για αλλαγή (να καταλάβουν και αυτοί τί σημαίνει η επέλαση των βαρβάρων )
-
Ριχνω ΤΟ ερωτημα.
ΥΠΗΡΕΤΗΣΕ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΣΤΟ Σ.Υ.Π. ΣΕΙΡΑ 238;
Αν ναι τοτε μπορει να ειμουνα ο μαγειρας της μοναδας του.
Αν και τωρα δεν μαγειρευω, μπορω να πω οτι τα φαγητα που 'εφευγαν' ηταν ο μουσακας μου, η φασολαδα μου και ο 'πουστης' ψητος με πατατες. -
Αν και μου αρέσει πολύ η Ιταλική κουζίνα,οι τιμές των Ιταλικών εστιατορίων ειναι τέτοιες που μάλλον θα βγει τεράστιος ο λογαριασμός!
Γι'αυτό και δεν έχουμε κανονίσει να πάμε σε Ιταλικό όλο αυτόν τον καιρό!Νομίζω ότι δεν υπάρχει και ανάλογη υποδομή για να βολευτούμε 30+ άτομα!!!
-
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Ριχνω ΤΟ ερωτημα.ΥΠΗΡΕΤΗΣΕ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ..............
Μάνο αυτό είναι για θέμα. Μπορείς να το ανοίξεις στην αυτοκίνηση για να βρούμε και καμμιά σειρούλα εδώ μέσα.
Κι εγώ αν και δεν ήταν η ειδικοτητά μου, μαγείρευα για 10 μήνες, για 8 άτομα σε ένα φυλάκιο. Πάνω στους 5 πρώτους είχε έρθει κι ένας νέος και μαγειρευαμε 50-50.
-
Ο χρήστης tsilis έγραψε:
πρέπει να είχα την πιο εξοπλισμένη κουζίνα φοιτητή στο Ηράκλειο!
Έτσι λοιπόν,έμαθα να κάνω άριστες πατάτες τηγανητές και να ψήνω εξαιρετικό τόστ!
Προσπαθώ τώρα να κάνω κάτι,αλλά πάντα με παρέα,η κουζίνα για εμένα θέλει συντροφιά,αλλιώς βαριέμαι!Αυτό είναι αλήθεια: είναι βαρετό να μαγειρεύεις για έναν. Θυμάμαι φοιτητλη ότι μαγείρευα Σάββατο μεσημέρι και έτρογα το ίδιο φαί ως την τετάρτη!
Όσο για εξοπλισμό, μόλις αγόρασα γουόκ. Τώρα, ξέρει νακείς σας κινέζικες συνταγές; -
Ο χρήστης TGD έγραψε:
Τώρα, ξέρει νακείς σας κινέζικες συνταγές;Βεβαίως, μόλις πάω σπίτι θα σου γράψω για μία 'δικιά μου' γλυκόξινη σάλτσα για κρέας.
-
Ο χρήστης TGD έγραψε:
Όσο για εξοπλισμό, μόλις αγόρασα γουόκ. Τώρα, ξέρει νακείς σας κινέζικες συνταγές;
Τα γουόκ έχουν ως κύριο χαρακτηριστικό ότι πρέπει να κάθεσαι συνέχεια από πάνω και να ανακατεύεις το φαί γιατί διαφορετικά θα το κάψεις ή θα κολλήσει.
Οι Κινέζοι είναι απλοί στις συνηθισμένες συνταγές τους, ρίχνε πράγμα που σου αρέσει, ανακάτευε, πέτα και κάποια σος και έτοιμο.
Κάτι νορμάλ:
300-400 γρ. χοιρινό το κόβεις σε λωρίδες πάχους 1-2 εκατοστών και το ρίχνεις με λάδι (σπορέλαιο για πιο αυθεντική γεύση, εγώ κλασικά ελαιόλαδο) να τσιγαριστεί, προσθέτοντας ροδέλες ενός μεγάλου κρεμμυδιού μέχρι να ροδίσει και να μαλακώσει λίγο το κρέας (κανένα 10λεπτο) ανακατεύοντας με τη σπάτουλα. Σβήνεις με κάποιο οινοπνευματώδες (που να βρουν κρασί οι Κινέζοι και που να βρούμε εμείς τα δικά τους), ρακί ή κρασί λευκό ή κονιάκ (το φθηνό, ε; ) και αν δεν βάλεις φωτιά στην κουζίνα (να θυμάσαι το 199), πετάς μέσα ροδέλες από 1-2 καρότα και φέτες 1 πράσινης πιπεριάς, 2-3 χλωρά κρεμμυδάκια κομμένα σε κομμάτια 1-2 εκατοστών μαζί με το πράσινο μέρος, μια μικρή κονσέρβα κομμένα μανιτάρια και ρίχνεις μισό ποτήρι νερό (οι Κινέζοι δεν το κάνουν, αλλά εμείς που έχουμε άλλα γούστα ναι).
Ως εδώ ανακατεύουμε τακτικά.
Τέλος προσθέτεις μισό ποτηράκι του καφέ (ή περισσότερο αν θέλεις) σάλτσα σόγιας (έτοιμη σε μπουκαλάκια), αλάτι, πιπέρι τριμμένο και σκεπάζεις.Ετοιμάζεις ρύζι λευκό (μπασμάτι κατά προτίμηση) σε αναλογία 1 ρύζι/2,5 νερό με σχεδόν κλειστό το καπάκι κι όταν αρχίσει να τελειώνει το νερό (δοκιμάζεις και δεν πρέπει να είναι σκληρό, αλλιώς προσθέτεις μισό ποτηράκι το πολύ νερό) ρίχνεις μια κουταλιά της σούπας βούτυρο τύπου βιτάμ, το τραβάς από τη φωτιά και το σκεπάζεις. Ένα γεμάτο ποτήρι ρύζι αρκεί για 3-4 πιάτα (για εμένα αρκεί για 2). Το ρύζι θέλει προσοχή μήπως φουσκώσει κατά το βράσιμο και χυθούν νερά έξω.
Δοκιμάζεις αν το κρέας είναι ψημένο και αν ναι βάζεις ρύζι στο πιάτο απλωτά και από πάνω ρίχνεις κρέας και λαχανικά, προσθέτοντας αν θες τριμμένο πιπέρι.
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Αν και μου αρέσει πολύ η Ιταλική κουζίνα,οι τιμές των Ιταλικών εστιατορίων ειναι τέτοιες που μάλλον θα βγει τεράστιος ο λογαριασμός!
Γι'αυτό και δεν έχουμε κανονίσει να πάμε σε Ιταλικό όλο αυτόν τον καιρό!Νομίζω ότι δεν υπάρχει και ανάλογη υποδομή για να βολευτούμε 30+ άτομα!!!
Στο Da Bruno Νίκο με 20 το άτομο θα φάμε καλά! Υπάρχει και μια σχετική 'άκρη', αλλά είναι ψιλομικρό και δε μας παίρνει να πάμε 40 άτομα
Σπύρος
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Στο Da Bruno Νίκο με 20 το άτομο θα φάμε καλά! Υπάρχει και μια σχετική 'άκρη', αλλά είναι ψιλομικρό και δε μας παίρνει να πάμε 40 άτομα
Σπύρος
Συνηθως 20 είμαστε...αλλά τις τελευταίες φορές βγαίνουμε πάνω από 30!!
Οπότε δεν μπορούμε να το ρισκάρουμε!!! -
Τι διαβάζω μεσημεριάτικα...
Πάντως στην Αρετσού έχω σταμπάρει ένα Ιταλικό με καλά φαγητά και λογικές τιμές... Και αρκετό χώρο...
Για πότε είπαμε η επόμενη συνάντηση της Θεσσαλονίκης;;;
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Συνηθως 20 είμαστε...αλλά τις τελευταίες φορές βγαίνουμε πάνω από 30!!
Κι εμείς συνήθως 3-4 είμαστε, αλλά την τελευταία φορά μαζευτήκαμε 11-12... Δεν μπορώ να φανταστώ το γιατί...
-
Chili con carne, συνταγή καθηγητή μου στη σχολή. Το βελτίωσα κάπως, του πρόσθεσα toritllas και τυρί τριμμένο και έχω πετύχει τα πιο κορυφαία enchilladas που μπορώ να φτιάξω. Τα έχω μαγειρέψει σε 3, έπεσαν και οι τρεις το ίδιο βράδυ! (Όχι μαζί φυσικά...) Να σας πω και ένα μυστικό; Ry Cooder's Buena Vista Social Club στο CD. Trust me, it works!!! ;Όποιος ενδιαφέρεται, PM me. Αν δω πολλούς ενδιαφερόμενους, την ανεβάζω εδώ.
-
Η αλήθεια είναι ότι είμαι πολύ καλός μάγειρας ( όχι σαν τον Megane98Hp φυσικά) καθώς τα αρκετά χρόνια που έκανα ως εργένης αλλά και η αδυναμία μου στο καλό και ποιοτικό φαγητό (δεν θέλω σχόλια) με έκαναν να ασχοληθώ αρκετά. Με την ζαχαροπλαστική δεν τα πάω πολύ καλά περισσότερο γιατί δεν έχω κάνει αρκετές προσπάθειες. Η εξειδίκευση μου πέρα από την Ελληνική και Ιταλική κουζίνα έχει πολλά από τις ιδιαιτερότητες της Κρητικής. Ομολογώ όμως ότι ενώ το Χανιώτικο μπουρέκι το καταφέρνω δεν μπορώ να κάνω σωστά τις Σφακιανές πίτες.
Κώστα ξέρεις καμία για ταχύρυθμα μαθήματα; -
Λατρευω τη μαγειρικη αλλα λογω της σχολης και της κουρασης μαγειρευω πολυ σπανια. τις περισσοτερες φορες μετα τη σχολη θελω απλα να φαω κατι γρηγορα επειδη πεθαινω
ομως κανενα ΣΚ αν δεν εχουμε κανονισει τπτ μαγειρευω διαφορα φαγητα απο απλες ομελετες και μακαρονια μεχρι σουτζουκακια σμυρνεικα και αιθιοπικη κουζινα!Η μεγαλυτερη απολαυση ειναι να φωναξεις και καμια φιλη/φιλο σου (φιλη-επειδη μετα προθυμοποιουνται να πλυνουν τα πιατα! ). Η μαγειρικη θα ελεγα ειναι απλη αλλα χρειαζεται λιγο φαντασια! μπορει να σου φαινεται κατι κουλο αλλα που ξερεις μπορει να σου αρεσει (παραδειγμα μια απο τις αγαπημενες μου κρεπες ειναι σοκολατα-τυρι-μπανανες)
κατα καιρους εχω κανει και τραπεζια σε φιλες/κοπελες αλλα εκει συνηθως χρησιμοποιω τη δοκιμασμενη συνταγη του σουφλε μακαρονιων με τυρια και ζαμπονια , αυγα ποσε τα οποια δεν γινονται μεσα σε νερο αλλα σε σαλτσα τοματας και ενα μειγμα γιαουρτιου με πολυ λιγο ροκφορ μεσα πανω σε μαρουλι! και κρασι. μου αρεσουν περισσοτερο τα λευκα κρασια για αυτο σχεδον παντα παιρνω λευκο, μοσχοφιλερο
ευκολη αλλα 'ψαγμενη' συνταγη για αρχαριους ειναι τα γεμιστα! τσιγαριζεις λιγο το ριζακι, διχνει μυρωδικα (απο αυτα τυπου κνορ), λιγη σαλτσουλα και μολις 'σοταριστουν' εγω ριχνω νερακι...τα βραζω και μολις τρωγωνται γεμιζω τις πιπεριες/ντοματες (πιπεριες φλορινης γεμιστες all the money) ριχνω λιγο λαδακι (διαιτα ειπαμε) και τις βαζω το φουρνο τον οποιο εχω προθερμανει στους 180 για κανα 15λεπτο(?) -καλα ειναι
tip : απο πανω τις σκεπαζω με ενα αλουμινοχαρτο για να μην καουν απο πανω και μεινουν αψητες απο κατω!
ΥΓ: φερτε το στον αντιλογο
-
Ο χρήστης Aerandir έγραψε:
........
ΥΓ: φερτε το στον αντιλογοYour wish is our command....
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
........
it was not a wish, it was a command
-
........
it was not a wish, it was a command
Γιαβόλ!
-
ομως κανενα ΣΚ αν δεν εχουμε κανονισει τπτ μαγειρευω διαφορα φαγητα απο απλες ομελετες και μακαρονια μεχρι σουτζουκακια σμυρνεικα και αιθιοπικη κουζινα!Αιθιοπική κουζίνα είναι το να μένεις νηστικός?
-
Ο χρήστης catalyst έγραψε:
ομως κανενα ΣΚ αν δεν εχουμε κανονισει τπτ μαγειρευω διαφορα φαγητα απο απλες ομελετες και μακαρονια μεχρι σουτζουκακια σμυρνεικα και αιθιοπικη κουζινα!
Αιθιοπική κουζίνα είναι το να μένεις νηστικός?
ουχι! αλλα το να βαλεις πολυ και διαφορετικο πιπερι σε ολα για να μη μπορεις να φας αλλο και για να καλυψεις την απουσια λαχανικων!
παντως παραδοσιακα το αιθιοπικο τρωγεται με τα χερια..και ετσι το τρωω καθε φορα -
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Σπύρος
To Da Bruno είναι όντως πολύ καλό και πολύ ωραίο σαν χώρος, αλλά μικρό! (είχα πάει από το περιοδικό πέρυσι στου Αγίου Βαλεντίνου με... την κολλητή μου! )
Συνταγές και Φαγάδικα (τέως «Τα καύσιμα του οδηγού»)