-
Ο χρήστης trelovet έγραψε:
Ξέρετε αν θα έρθει με τον 2,2 Diesel των 177 ΗΡ στην Ελλάδα? Πόσο θα κοστίζει περίπου ?Εχει γραφτεί ότι η συγκεκριμένη έκδοση δεν θα έρθει στην Ελλάδα γιατί απαιτεί υψηλής ποιότητας diesel που δεν υπάρχει στην Ελλάδα. Προς το παρόν έρχεται μόνο το πιο αδύναμο diesel του οποίου η τιμή έχει ανακοινωθεί και είναι αρκετά πιο υψηλη από του βενζινοκίνητου (+4000 περίπου νομίζω)
Επίσης έχει κυκλοφορήσει φήμη ότι αναμένεται υβριδικό RAV στα πρότυπα RX-400h. Οποιος ξέρει κάτι παραπάνω για αυτό ας το δημοσιεύσει. Πιστεύω ότι θα είναι πολύ ενδιαφέρουσα αυτή η έκδοση. -
Έκανα μια μριή βόλτα το καινούριο RAV4 ίσα ίσα για να πάρω μία ιδέα.
Μερικά γρηγόρα σχόλια σε σχέση με το προηγούμενο RAV4 και όχι μόνο.Θετικά:
Καλύτερη ποιότητα κύλισης σχεδόν κορυφαία στα επίπεδα επιβατικού αυτοκινήτου.
Καλύτερη ηχομόνωση.
Καλύτερο/μεγαλύτερο εσωτερικό, με εντυπωσιακό/ψαρωτικό πίνακα οργάνων.
ΓΕRMANIKH αίσθηση στιβαρότητας. Καμμια σχέση με το RAV4 MK2, έτη φωτός η διαφορά από το ΜΚ1.
Καλή θέση οδήγησης με το κάθισμα και το τιμόνι να ρυθμίζονται προς όλες τις κατευθύνσεις
Διζωνικός κλιματισμός
Πολύς χώρος στις πίσω θέσεις.
H τετρακίνηση είναι μάλλον η καλύτερη αυτού του τύπου. Δουλεύει ομαλά και με ελάχιστη (σχεδόν μηδενική) καθυστέρηση κάνοντας ακόμα και μένα που είμαι υπέρμαχος των 3 διαφορικών να μείνω σχετικά ευχαριστημένος.
Όχι δεν αναθεωρώ αλλά πιστεύω ότι αξίζει το θετικο σχόλιο.Αρνητικά:
Τιμόνι, καλό αλλά εντάξει όχι κάτι το φοβερό, προς το μέτριο θα έλεγα.
Συμπλέκτης με τεράστια διαδρομή στα πρότυπα του Polo 9N και του Golf IV.
Αργό, σχετικά με το προηγούμενο RAV4. To έστω μικρό ξέσπασμα του κινητήρα μετά τις 4-4,5Κ σαλ που υπήρχει στο MK2, εδώ δεν υπάρχει καθόλου.
Δεν σε εμπνέει όπως τα ΜΚ1 και ΜΚ2 για γρήγορη οδήγηση. Πιστεύω οτι ο χαρακτηρισμός GTI των τζιπ δεν ευσταθεί πια. Το βάρος, ο σχεδιασμός της ανάρτησης, η επιλογή των silent blocks είναι όλα προσανατολισμένα στην άνεση και στην ποιότητα κύλισης.Αυτά. Δεν το οδήγησα καθόλου εκτός δρόμου, οπότε διατηρώ μία επιφύλαξη για κάποια από τα συμπεράσματά μου, ειδικά για αυτά που αφορούν την 4κίνηση και την άνεση.
-
Απο τις σκέψεις σου θέλεις να πείς γιατί συμπέρασμα θα έιχες μόνο αν το οδηγούσες!
Ο χρήστης meco έγραψε:
Καλύτερη ηχομόνωση.
ΓΕRMANIKH αίσθηση στιβαρότητας. Καμμια σχέση με το RAV4 MK2, έτη φωτός η διαφορά από το ΜΚ1.
Καλή θέση οδήγησης με το κάθισμα και το τιμόνι να ρυθμίζονται προς όλες τις κατευθύνσεις
Διζωνικός κλιματισμός
H τετρακίνηση είναι μάλλον η καλύτερη αυτού του τύπου. Δουλεύει ομαλά και με ελάχιστη (σχεδόν μηδενική) καθυστέρηση κάνοντας ακόμα και μένα που είμαι υπέρμαχος των 3 διαφορικών να μείνω σχετικά ευχαριστημένος.
Αργό, σχετικά με το προηγούμενο RAV4. To έστω μικρό ξέσπασμα του κινητήρα μετά τις 4-4,5Κ σαλ που υπήρχει στο MK2, εδώ δεν υπάρχει καθόλου.
Δεν σε εμπνέει όπως τα ΜΚ1 και ΜΚ2 για γρήγορη οδήγηση. Πιστεύω οτι ο χαρακτηρισμός GTI των τζιπ δεν ευσταθεί πια. Το βάρος, ο σχεδιασμός της ανάρτησης, η επιλογή των silent blocks είναι όλα προσανατολισμένα στην άνεση και στην ποιότητα κύλισης.Αυτά. Δεν το οδήγησα καθόλου εκτός δρόμου, οπότε διατηρώ μία επιφύλαξη για κάποια από τα συμπεράσματά μου, ειδικά για αυτά που αφορούν την 4κίνηση και την άνεση.
-
Ο χρήστης interland.gr έγραψε:
Απο τις σκέψεις σου θέλεις να πείς γιατί συμπέρασμα θα έιχες μόνο αν το οδηγούσες!Eννούσα στην άσφαλτο (βρεγμένη μάλιστα) σε απότομο ξεκίνημα από στάση, σπινιάρισμα σχεδόν δεν υπάρχει.
Όλα τα συμπεράσματα αφορούν την κίνηση σε άσφαλτο. Στο χώμα δεν ξέρω γιατί πολύ απλά δεν το πήγα, για αυτό και κρατάω κάποιες επιφυλάξεις στο πόσο καλή θα είναι η τετρακίνηση στο χώμα και στο κατά πόσο η άνεση θα μένει ικανοποιητική.
Λες να έμπαινα στο κόπο να γράψω όλα αυτά τα πράγματα αν δεν το είχα οδηγήσει? -
Ο χρήστης meco έγραψε:
Απο τις σκέψεις σου θέλεις να πείς γιατί συμπέρασμα θα έιχες μόνο αν το οδηγούσες!
Eννούσα στην άσφαλτο (βρεγμένη μάλιστα) σε απότομο ξεκίνημα από στάση, σπινιάρισμα σχεδόν δεν υπάρχει.
Όλα τα συμπεράσματα αφορούν την κίνηση σε άσφαλτο. Στο χώμα δεν ξέρω γιατί πολύ απλά δεν το πήγα, για αυτό και κρατάω κάποιες επιφυλάξεις στο πόσο καλή θα είναι η τετρακίνηση στο χώμα και στο κατά πόσο η άνεση θα μένει ικανοποιητική.
Λες να έμπαινα στο κόπο να γράψω όλα αυτά τα πράγματα αν δεν το είχα οδηγήσει?άσχετε φιδέμπορα
μήπως και το ΜΧ-5 όνειρο ήταν;
-
Ο χρήστης meco έγραψε:
Eννούσα στην άσφαλτο (βρεγμένη μάλιστα) σε απότομο ξεκίνημα από στάση, σπινιάρισμα σχεδόν δεν υπάρχει.
Λες να έμπαινα στο κόπο να γράψω όλα αυτά τα πράγματα αν δεν το είχα οδηγήσει?μιχαλη , μην τρελενεσε και εγω που καθομαι και γραφω κειμενα με τις ωρες απο το μυαλο μου τα βγαζω......
στο σχολειο φημιζομουνα για την φαντασια μου......
-
Σε test drive πριν 5 μέρες το είχα για 1,5 ώρα και το πήγα ως την Πάρνηθα (πρόποδες απο το Κρυονέρι και πάνω) όπου υπήρχαν κάποιοι χωματόδρομοι με λάσπη, κάμποσο χιόνι και αρκετά βαθιά νεροφαγώματα.Απο πλευράς ανάρτησης μου φάνηκε πολύ καλο ( σε σχέση με το forester που είχα οδηγήσει έστεκε αξιοπροπέστατα εως ισότιμα στο θέμα άνεση)....Απο αλλα θέματα ( ταχύτητα εμπλοκής τετρακίνησης κι αποτελεσματικότητα) το μόνο που είδα είναι ότι σε μέρος με αρκετό χιόνι - λάσπη δεν είχα την απόλυτη αίσθηση που είχε το forester (ψιλοαργούσε η τετρακίνηση και κανα 2 φορές έγινε αισθητό ειδικά στην πολύ χιονολάσπη σε στροφή)....
Κατα τα άλλα στην άσφαλτο μου φάνηκε ότι οδηγούσα ένα καλό επιβατικό ησυχο κι ασφαλές ...(αλλα με μεγαλύτερη κατανάλωση...)
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Λες να έμπαινα στο κόπο να γράψω όλα αυτά τα πράγματα αν δεν το είχα οδηγήσει?άσχετε φιδέμπορα
μήπως και το ΜΧ-5 όνειρο ήταν;
-
μου αρεσε πολυ το προιγουμενο πριν το face lift... το νεο δεν μου πολυ αρεσει και ακομα δεν ξερω στον δρομο και στο χωμα τι κανεις.. παντως πολυ πιο ακριβο απο το προιγουμενο...μεγαλη διαφορα τιμης..!!!
και δεν εβγαλαν και 3θυρο! -
Ο χρήστης meco έγραψε:
Καλύτερη ηχομόνωση.
Διζωνικός κλιματισμός
αφού το οδήγησες να σε ρωτήσω μερικά πραγματάκια.
εγώ έχω το μκ1 και είχαμε και για ένα μήνα το μκ2 οπότε το έχω οδηγήσει και αυτό αρκετά.
σε σχέση με τα δύο πρώτα πώς είναι σε γκάζι και στην ηχομόνωση?
έχει καλή ηχομόνωση από τους εξωτερικούς θορύβους και από τον κινητήρα?
το μεν μκ1 εχει πολλους αεροδυναμικούς μετα τα 140 ενώ το μκ2 πολύ θόρυβο όταν βυθίζεις το πόδι στο γκάζι.(μούγκρισμα).
σε χώρους είναι πιο μεγάλο,έτσι?
κατανάλωση πρόσεξες καθόλου?μηπως ξέρεις τι βάρος έχει?
το κουμπάκι το πάτησες για το 50/50 στα χιόνια?
ευχαριστώ
-
Ο χρήστης dimitrios έγραψε:
εγώ έχω το μκ1 και είχαμε και για ένα μήνα το μκ2 οπότε το έχω οδηγήσει και αυτό αρκετά.
το μεν μκ1 εχει πολλους αεροδυναμικούς μετα τα 140 ενώ το μκ2 πολύ θόρυβο όταν βυθίζεις το πόδι στο γκάζι.(μούγκρισμα).
ευχαριστώTα γράφω όλα αυτά που ρωτάς αλλά ας τα ξαναγράψω...
Έχει καλύτερη ηχομόνωση, καλύτερο από το ΜΚ2, δεν το συζητάμε για το ΜΚ1. Αεροδυναμικοί θόρυβοι δεν υπάρχουν πια σε τόσο μεγάλο βαθμό.
Ισχύει αυτο που λες για το ΜΚ2, στο ΜΚ3 δεν ακούγεται όπως το ΜΚ2 αλλά έχει χάσει από τη σβελτάδα του και λόγω του παραπάνω βάρους και λόγω του επαναπρογραμματισμού του κινητήρα για χαμηλότερους ρύπους.
Οι χώροι για τους επιβάτες δεν έχουν καμμία σχέση σε σύγκριση με το ΜΚ2. Το πορτμπαγκάζ όμως (άσχετα από τις μετρήσεις) δεν δείχνει τόσο μεγάλο όσο του ΜΚ2 και του ΜΚ1.
Μια μικρή βόλτα το έκανα δεν πρόσεξα κατανάλωση καθόλου. Υποψιάζομαι όμως ότι εξαιτείας του καινούριου s/w και την ΟΧΙ μόνιμη τετρακίνηση (παρά το μεγαλύτερο βάρος) θα έχει μειωθεί. Το επιβεβαίωσαν άλλωστε και οι 4Τροχοί στη δοκιμή.
Εκτός δρόμου δεν πήγα και δεν πάτησα το κουμπάκι...
Παρακαλώ... -
οταν ξανακατέβω ελλάδα θα προσπαθήσω να το οδηγήσω για κανα διήμερο,
βασικά θέλω να το βάλω δίπλα δίπλα και με τα προηγούμενα μοντέλα να δω πως πάει.εδώ που είμαι ίσως το κάνω τεστ ντραιβ με τον ντήζελ.είμαι σίγουρος οτι θα πηγαίνει πολύ καλά.
αυτά τα γ@μημένα τα ντήζελ πάνε αέρα.το Σάββατο είχα ένα transporter μπροστά μου και δεν μπορούσα να το πιάσω με τίποτα,ήμουν γεμάτος όμως....
ασχετο,βγαίνει το transporter με κανα τρελό μοτέρ 3.2 V6 μήπως?
Μου φαίνεται απίστευτο που δεν μπορεσα να τον περάσω με το yaris,3ες 4ες ήμασταν μαζι.... -
αυτά τα γ@μημένα τα ντήζελ πάνε αέρα.το Σάββατο είχα ένα transporter μπροστά μου και δεν μπορούσα να το πιάσω με τίποτα,ήμουν γεμάτος όμως....
Μου φαίνεται απίστευτο που δεν μπορεσα να τον περάσω με το yaris,3ες 4ες ήμασταν μαζι....Έχεις δίκιο. Ειδικά αν είσαι στην ανηφόρα δεν μπορείς να τα πιάσεις με τίποτα. Άσε που αυτοί που τα οδηγούν τα έχουν μάθει καλά και τα βάζουν στις στροφές όσο δεν πάει...
-
Ο χρήστης meco έγραψε:
Μου φαίνεται απίστευτο που δεν μπορεσα να τον περάσω με το yaris,3ες 4ες ήμασταν μαζι....Έχεις δίκιο. Ειδικά αν είσαι στην ανηφόρα δεν μπορείς να τα πιάσεις με τίποτα. Άσε που αυτοί που τα οδηγούν τα έχουν μάθει καλά και τα βάζουν στις στροφές όσο δεν πάει...
στη Γερμανία ήμουν στον αυτοκινητόδρομο.....
ή το 2.5 ντηζελ με τα 174 ήταν η το 3.2 βενζίνη με τα 205 αλλιώς δεν εξηγείται τέτοια ήττα....
λολ
-
Ο χρήστης meco έγραψε:
....και λόγω του παραπάνω βάρους......Mιχάλη, ποια η διάφορά βάρους με το προηγούμενο?
Οι 153HP φαίνονται καθόλου? -
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
....και λόγω του παραπάνω βάρους......
Mιχάλη, ποια η διάφορά βάρους με το προηγούμενο?
Οι 153HP φαίνονται καθόλου?Aπό τα 1275 κιλά άντε 1300 που ζυγίζει το δικό μου φτάσαμε στα 1465 με 1550.
Οι μεγαλύτερες διαστάσεις, η καλύτερη ηχομόνωση και το καλύτερο φινίρισμα έχουν το τίμημά τους.
Όπως έγραψα και πιο πάνω το αυτοκίνητο είναι σβέλτο (βοηθάει και η έλλειψη της μόνιμης 4κίνησης σε αυτό).
Αν δείτε και τις επιδόσεις στις τυποποιημένες μετρήσεις (αυτές κοιτάω τώρα) θα δείτε ότι είναι σχεδόν ισοδύναμα με μία μικρή υπεροχή του καινούριου. Στην άνω κλίμακα τους στροφομέτρου όμως εκεί που με το καινούριο δεν καταλάβαινεις καθόλου δύναμη με το παλιό έχεις εξαφανιστεί... -
Ο χρήστης meco έγραψε:
ευχαριστώTα γράφω όλα αυτά που ρωτάς αλλά ας τα ξαναγράψω...
Έχει καλύτερη ηχομόνωση, καλύτερο από το ΜΚ2, δεν το συζητάμε για το ΜΚ1. Αεροδυναμικοί θόρυβοι δεν υπάρχουν πια σε τόσο μεγάλο βαθμό.
Ισχύει αυτο που λες για το ΜΚ2, στο ΜΚ3 δεν ακούγεται όπως το ΜΚ2 αλλά έχει χάσει από τη σβελτάδα του και λόγω του παραπάνω βάρους και λόγω του επαναπρογραμματισμού του κινητήρα για χαμηλότερους ρύπους.
Οι χώροι για τους επιβάτες δεν έχουν καμμία σχέση σε σύγκριση με το ΜΚ2. Το πορτμπαγκάζ όμως (άσχετα από τις μετρήσεις) δεν δείχνει τόσο μεγάλο όσο του ΜΚ2 και του ΜΚ1.
Μια μικρή βόλτα το έκανα δεν πρόσεξα κατανάλωση καθόλου. Υποψιάζομαι όμως ότι εξαιτείας του καινούριου s/w και την ΟΧΙ μόνιμη τετρακίνηση (παρά το μεγαλύτερο βάρος) θα έχει μειωθεί. Το επιβεβαίωσαν άλλωστε και οι 4Τροχοί στη δοκιμή.
Εκτός δρόμου δεν πήγα και δεν πάτησα το κουμπάκι...
Παρακαλώ...Στο ΜΚ2 υπάρχει κάποιος τρόπος να βελτιώσουμε την ηχομόνωση στο εσωτερικό της καμπίνας; Ο κινητήρας έχει ιδιαίτερο ήχο όπως όλοι οι VVTi, θα έλεγα ευχάριστο σε όσους αρέσκονται σε sport ηχητικά ακούσματα. Εγώ στο δικό μου έχω κάνει ελάχιστα χιλιόμετρα (εντελώς άστρωτο)! Καθώς θα βαρύνεται με περισσότερα χιλιόμετρα τι θα πρέπει να περιμένω σε επίπεδο πάντα θορύβου; Σταθερότητα, βελτίωση κάτι άλλο;
-
οταν ξανακατέβω ελλάδα θα προσπαθήσω να το οδηγήσω για κανα διήμερο,
βασικά θέλω να το βάλω δίπλα δίπλα και με τα προηγούμενα μοντέλα να δω πως πάει.εδώ που είμαι ίσως το κάνω τεστ ντραιβ με τον ντήζελ.είμαι σίγουρος οτι θα πηγαίνει πολύ καλά.
Μου φαίνεται απίστευτο που δεν μπορεσα να τον περάσω με το yaris,3ες 4ες ήμασταν μαζι....Κάνε τεστ ντράιβ το πετέλαιο κι αν βρεις κανα τεστ ποστάρισε το, γιατί νομίζω οτι παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον
-
Χθες έκανα μια μικρή δοκιμή του νέου Rav4 (με τον βενζινοκινητήρα και αυτόματο κιβώτιο). Χωρίς να έχω ολοκληρωμένη άποψη λόγω της μικρής διάρκειας της δοκιμής, μπορώ να πω τα πιο κάτω:
Εμφανισιακά δεν διαφέρει και πολύ από το προηγούμενο και μάλλον μου αρέσει.
Το εσωτερικό του είναι αρκετά όμορφο και δείχνει ποιοτικό, αν και ακούγονταν κάποιοι τριγμοί!!! όταν περνούσε πάνω από έντονες ανωμαλίες.
Ο κινητήρας ακουγόταν, ειδικά στις έντονες επιταχύνσεις και ο ήχος είχε μάλλον άσχημη χροιά (αυτό εμένα δεν με απασχολεί διότι με ενδιαφέρει η πετρελαιοκίνητη έκδοση)
Το τιμόνι είναι άμεσο και με καλή αίσθηση
Τα φρένα δεν μπορώ να πω ότι με άφησαν πλήρως ικανοποιημένο από πλευράς αίσθησης (και να σκεφθείτε οδηγώ Αστρα !!!)
Τέλος αυτό που με απαγοήτευσε λίγο είναι η συμπεριφορά της ανάρτησης στις εγκάρσιες ανωμαλίες (ούτε ημιάκαμπτο να είχε).
Πάντως, παρά το γεγονός ότι όντως πλησιάζει την οδηγική αίσθηση ενός 'κανονικού' αυτοκινήτου, ένοιωθα πολύ πιο άνετα όταν οδήγησα το Αστρα αμέσως μετά. -
Διαβάζει κανένα μοντ;
Toyota RAV-4 2005