-
Ο χρήστης technik έγραψε:
Προσωπικά, πιστεύω ότι το Τype R ΔΕΝ αξίζει τα λεφτά του (δεν σημαίνει ότι τα αξίζει το GOLF),Στην Ελλάδα. Στην Αγγλία κάνει 16000 λίρες, δηλ. περίπου 22000 ευρώ.
Αλλά αν το δεις ψυχρά, ποιό GTi αξίζει τα λεφτά του ? Δηλαδή παίρνεις 206RC, Clio Sport ή Mini S (δηλ. super mini με δίλιτρα ή έστω 1600+compressor μοτερ) με 27000 και αξίζουν τα λεφτά τους ? Το Honda τουλάχιστον είναι στην επόμενη κατηγορία από άποψης χώρων
Και όταν έρθει το Golf GTi με ~35000 (εδώ είσαι και εδώ είμαι...) θα δούμε για σχέση τιμής προς απόδοση
γιατί ουσιαστικά είναι φτιαγμένο να κάνει μόνο ένα πράγμα,
να στρίβει...
Ναι μεν πολύ σημαντικό, αλλά δεν είναι μόνο αυτό.....
Ανάλογα πάντα, βέβαια, με τις προτεραιότητες του καθενός...Αν αγοράζεις GTi, το να στρίβει θα έπρεπε να είναι μία από τις κύριες, αν όχι η μοναδική προτεραιότητα. Δεν καταλαβαίνω που είναι το πρόβλημα σε αυτό που λες (που δεν ισχύει, έτσι και αλλιώς). Θα ήθελα να ακούσω αυτά που θα έπρεπε να κάνει αλλά δεν κάνει.
Στην ψηφοφορία δεν ψηφίζω μέχρι να δούμε 'τι παίζει' στην Ελλάδα με το Golf. Αν και έχω μια ιδέα: Α3 Sportback TFSi
-
Το αγγλικο Evo (που φημιζεται για τις οδηγικες του ανησυχιες...) δοκιμασε σε συγκριτικο τα δυο αυτοκινητα και ειπε οτι αν και πιο αργο, το Golf V gti στριβει ΚΑΛΥΤΕΡΑ απο το TypeR...
Οπως και ειπαν οτι το V δεν εχει καμμια απολυτως σχεση με το IV στο θεμα 'στριβω', γιατι ολοι ξερουμε οτι το IV απλα δεν εστριβε.
ΥΓ Αμα μου το ελεγε καποιος (οτι το Golf στριβει) θα γελαγα. Ελα ομως...
-
Ο χρήστης ClioDriver έγραψε:
Type-R χαλαρά!Αρκετοί οδηγοί θα συμφωνήσουν μαζί μου.
Ο καθένας το γούστο του .
Ελπίζω να γίνει κανένα συγκριτικό τέστ στους 4Τ ή άλλο περιοδικό.
Παρεπιπτόντως...το GTi mkIII 150hp που οδηγούσα μέχρι το 1999 ήταν ίσως το καλύτερο αυτοκίνητο που είχα μέχρι τώρα (για την εποχή του). Γρήγορο, στιβαρό, όμορφο, πρακτικό...και το πούλησα στο 75% της αξίας του!
Beat **that **Honda!
ΥΓ Καλά, μην τα πάρετε τώρα, I am (just) kidding!
-
Yπομονή παίδες!Έρχεται και θα το δούμε!
Αν κρίνουμε από τις μικρές εκδόσεις,πάντως,θα στρίβει! -
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Το αγγλικο Evo (που φημιζεται για τις οδηγικες του ανησυχιες...) δοκιμασε σε συγκριτικο τα δυο αυτοκινητα και ειπε οτι αν και πιο αργο, το Golf V gti στριβει ΚΑΛΥΤΕΡΑ απο το TypeR...Οπως και ειπαν οτι το V δεν εχει καμμια απολυτως σχεση με το IV στο θεμα 'στριβω', γιατι ολοι ξερουμε οτι το IV απλα δεν εστριβε.
ΥΓ Αμα μου το ελεγε καποιος (οτι το Golf στριβει) θα γελαγα. Ελα ομως...
Δεν το περίμενα αυτό. Για εκείνο που ήμουν σίγουρος ήταν (και είμαι) ότι το τιμόνι του Golf θα έχει καλύτερη αίσθηση από εκείνο του Τype R.
Πάντως πρίν λίγο καιρό ήμουν πεπεισμένος ότι Honda θα έστριβε καλύτερα σε σχέση με το Golf, αλλα η η σημαντική υπεροχή του δεύτερου σε άνεση χώρους και τιμή θα το καθιστούσαν 'ορθότερη' επιλογή.
Τώρα που λένε ότι στρίβει και καλύτερα, δεν το συζητάμε. Golf.
Αν ήθελα κάτι απόλυτο για να στρίβει δεν είναι ανάγκη να δώσω 30Κ. Αγοράζω ένα μεταχειρισμένο ραλί και κάνω τη δουλειά μου καλύτερα και οικονομικότερα. -
πολλα υποσχεται αυτο το τελευταιο golf......αναμαινουμε
-
Ο χρήστης CLIO-V6 έγραψε:
Αν λεω αν υπηρχε κ μια τριτη επιλογη τοτε Megane RS.
Αν οχι απο τα 2 το TypeR μου ταιριαζει καλυτερα.....Μαζι σου κ γω (υπο την προϋποθεση οτι η τιμη δεν αποτελει κριτηριο..)
Το golf δεν αμφιβαλλω οτι ειναι ενα πολυ καλο αυτοκινητο αλλα δεν εχω πειστει ακομα οτι αξιζει τον (βαρυ) τιτλο GTi κ δεν ειναι απλα αλλο ενα πολυτελες αποστειρωμενο σπορ μικρομεσαιο.. Απο εκει κ περα αν επαιζα σε αυτη την κατηγορια, θα σκεφτομουν σοβαρα κ την ανανεωμενη corolla TS -
Δύσκολα τα πράματα Χρήστο...
Εξαρτάται... Αν μιλάμε για την φάση που περνάω αυτό τον καιρό Honda ΧΑΛΑΡΑ.
Αλλά δεν λέω ότι δεν με τραβάνε και τα 28κιλά ροπής του TFSI και η σαφώς πιο ταξιδιάρικη ανάρτηση του Golf...
Προβλήματα...
Αλλά, αν έπαιρνα Golf, σίγουρα θα έπαιρνα το DSG!!!
-
Τype-R καί γιά μένα,διότι:
Τό αμάξι μου,τό θέλω γυμνό!!!
Εκτός από ένα ABS,τίποτα άλλο.
ΕΡΓΑΛΕΙΟ!!!!Υ.Γ. Αν επαληθευτεί ότι τό γκόλφ θά στρίβει καλύτερα,άν καί δέν τό νομίζω,τότε ίσως.
-
Δεν ψηφιζω ακομη, περιμενω να δω και να διαβασω δοκιμες....
Παντως αν το Γκολφ στριβει καλα, ειναι πειρασμος με δεδομενο και το ευκολο πειραγμα του μοτερ του.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Παντως αν το Γκολφ στριβει καλα, ειναι πειρασμος με δεδομενο και το ευκολο πειραγμα του μοτερ του....και το Χόντα είναι πειρασμός για το τρελό μοτέρ που φοράει από τη μαμά του
Σπύρος
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Παντως αν το Γκολφ στριβει καλα, ειναι πειρασμος με δεδομενο και το ευκολο πειραγμα του μοτερ του.
...και το Χόντα είναι πειρασμός για το τρελό μοτέρ που φοράει από τη μαμά του
Σπύρος
Σαφως το Χοντα φοραει το καλυτερο 2λιτρο ατμοσφαιρικο μοτερ, αλλα ειναι αλλιως να εχεις ενα με 240-280 αλογα και 40 κιλα ροπης!!!
-
Σπυρο βασικα και το Golf και το R και το Megane ακομα ακομα,εχουν tuning potential επειδη για το μεν πρωτο στανταρ ηδη θα εχουν βγει βελτιωτικα σκατουλακια,το 2ο εχει απο φιλτρακια μεχρι turbo κιτ και μαλιστα υπαρχουν προγραμματα που δινουν εως και 25 αλογα!!!Ενω και το Megane σαν Τουρμπο θα εχει και αυτο πληθωρα λυσεων....
-
Σωστό αλλά αυτά είναι και γούστα, εμένα μ'αρέσει πολύ το μοτέρ να στροφάρει...και να στροφάρει.....και να στροφάρει....
και τεχνολογικά να το δείς σαν σύγκριση τούρμπο και ατμόσφαιρας, τούρμπο βάζει κι ο.... μαστρο-Μήτσος που λένε, μοτέρ παραγωγής που να γυρίζει στις 9k πόσοι??? Οκ, το Φολκς έχει άλλα κόλπα, FSi κλπ, αλλά για μένα προσωπικά είναι άλλο ένα τουρμπάτο μοτέρ.
Σπύρος
EDIT: το ποστ μου απαντάει στον συνονόματο φίλε Clio, για να μην μπλεχτούμε
-
Βαγγελη στο Μεγκαν με χαλαει οτι δεν μπορεις να βγαλεις εκτος το ESP! Απαραδεκτο για σπορ αυτοκινητο.
Το Σιβικ ειναι φοβερο και τρομερο, αλλα σε σχεση με το Γκολφ ειναι πιο λιτο και δεν εχει τη χλιδη και την ανεση που πιθανοτατα θα προσφερει ο Γερμανος.
Το Γκολφ, ΕΑΝ, στριβει καλα, νομιζω οτι ειναι πιο ορθη επιλογη (για τα δικα μου κριτηρια βεβαια!!).
Αλλωστε δεν θελω να ειμαι ολη μερα στη 'τσιτα', θελω καποιες στιγμες να ειμαι χαλαρος και ...ροπατος
Εκεινος ο διαολος το Σιβικ, με το που τον ακους, θελεις να τον πας στις 8500 -
Πάντως από τα περιοδικά μέχρι στιγμής που το έχουν τεστάρει, λένε ότι το τωρινό golf gti σαφώς είναι καλύτερο από το προηγούμενο γενικά σε όλους τους τομείς και είναι πιό οδηγοκεντρικό... .
Νομίζω ότι σε σχέση με το civic, θα έλεγα ότι είναι διαφορετικό...
Το civic είναι πιό απόλυτο, αγωνιστικό με την αδρεναλίνη να φτάνει ψηλά στα όρια σε μηδέν χρόνο, μία πολεμική μηχανή στην κατηγορία του.
Το golf σου προσφέρει μια ποιότητα κύλισης διαφορετική, αναρτήσεις-κιβώτιο και τιμόνι σε πολύ καλό επίπεδο, ένα αυτοκίνητο που θα σε μετακινήσει ταχύτατα και ασφαλέστατα οπουδήποτε χωρίς ίσως αυτούς τους απόλυτους αγωνιστικούς προσανατολισμούς που έχει το civic..
Νομίζω ότι ανάλογα τι ταιριάζει στον καθένα θα διαλέξει. Πάντως πιστέυω ότι το νέο golf είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο και έχει να επιδείξει αρκετά πράγματα. Θα μπορούσα να το επιλέξω αν δεν σκεφτόμουνα service ακριβό και τιμή αγοράς...
-
Άσχετο,αλλά σήμερα το μεσημέρι είδα GTI Golf κόκκινο με πινακίδες κυκλοφορίας,χωρίς διακριτικά περιοδικών,παρκαρισμένο στην Αμαρουσίου-Χαλανδρίου.
Επομένως,κοντός ψαλμός...τον άλλο μήνα θα έχουμε τεστ και θα λυθούν όλες μας οι απορίες
-
Honda για εμενα.
Ειμαι ακομα πολυ νεος για να μπλεξω με Γερμανικα αμαξια.
Η διαφορα βαρους ειναι ενα πολυ μεγαλο πλεονεκτημα του type R οταν μιλαμε για σπορ αμαξι. Ειναι ενα μεγαλο ατου που κανει τα πραγματα πιο ευκολα. Σκεφτειται ποσο καλυτερο πλαισιο, φρενα, αναρτηση πρεπει να εχει το golf για να τα βγαλει περα με ενα αμαξι τουλαχιστον 200 κιλα λιγοτερα.
Τελος τα 7 χρονια εγγυηση, ο ατμοσφαιρικος κινητηρας και το ονομα Honda μου εγγυώνται οτι θα χαιρομαι ενα (σχετικα με το Golf) λιτο αμαξι για παρα πολυ καιρο και το κυριοτερο με λιγοτερα εξοδα απο το 'θερμοσύφωνα'.Το 'θερμοσυφωνα' λογω τουρμπο μην παρεξηγηθουμε.
Τελος με μια αναρτηση ( εντελως στη τυχη λεω tein ) το Honda θα ειναι απιαστο!!!
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Σωστό αλλά αυτά είναι και γούστα, εμένα μ'αρέσει πολύ το μοτέρ να στροφάρει...και να στροφάρει.....και να στροφάρει....και τεχνολογικά να το δείς σαν σύγκριση τούρμπο και ατμόσφαιρας, τούρμπο βάζει κι ο.... μαστρο-Μήτσος που λένε, μοτέρ παραγωγής που να γυρίζει στις 9k πόσοι??? Οκ, το Φολκς έχει άλλα κόλπα, FSi κλπ, αλλά για μένα προσωπικά είναι άλλο ένα τουρμπάτο μοτέρ.
Σπύρος
EDIT: το ποστ μου απαντάει στον συνονόματο φίλε Clio, για να μην μπλεχτούμε
Μαστρο-Μήτσος ικανός να 'δημιουργεί' turbo-κινητήρες με επίπεδη σχεδόν καμπύλη ροπής από πολύ χαμηλά, με μηδενικό lag προδιαγραφές ρύπων Euro4, Fsi κ.τ.λ ????
Θα πρέπει να κάνει ένα μικρό ταξίδι στη Γερμανία για να παραδώσει σεμινάρια στο τμήμα R&D του Group.Μην τα ισοπεδώνουμε όλα, προσκολλημένοι στο σβέλτο Γιαπωνέζο.
Γιάννης
-
Συγνωμη εκανα λαθος, το αγγλικο Autocar ηταν. ΚΑι ο τιτλος του ρεπορταζ ηταν
'New Golf eats TypeR and MeganeRS for breakfast'...
'The golf is just as fast but so much more flexible and rounded as a package'
'Best steering of the three for the Golf'
GOLF GTI vs CIVIC Type-R......