-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
(3η φορα το εγραψα, αν ξανασβηστει δεν το ξαναγραφω!! ακους nass? )
Ακούω, ακούω και έχω βγάλει τα μαύρα κατάστιχα
σβήστου το του αλήτη! του κοντράκια!
είναι κι άλλοι αλήτες κοντράκηδες;
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
(3η φορα το εγραψα, αν ξανασβηστει δεν το ξαναγραφω!! ακους nass? )
Ακούω, ακούω και έχω βγάλει τα μαύρα κατάστιχα
σβήστου το του αλήτη! του κοντράκια!
είναι κι άλλοι αλήτες κοντράκηδες;
Ναι, εσύ.-
-
Ο χρήστης jap-power έγραψε:
Μάλλον αυτό που χρειάζεται είναι ένα RWYB ώστε να μας λυθούν κάποιες απορίες..
Σωστο και αυτό! Type-R και κάθε λογης HONDA εχουν κατεβεί άπειρες φορες σε ΚΑΘΕ RWYB. Τα Group VAG που χάθηκαν ακριβώς;;
Μήπως είναι άλλης φιλοσοφίας οι κάτοχοί τους?
Εγώ για παράδειγμα δεν θα πήγαινα σε μία τέτοια εκδήλωση...
Όπως έχω ακούσει να λένε:
'Δεν έχω κάτι να αποδείξω...'Πολυ σωστη η θεση σου, με τα αυτοκινητα του VAG κανεις ασφαλης και ησυχες μετακινησεις και αυτο το πετυχαινουν πολυ καλα.Απο την αλλη ομως με ενα ctr,integra,s-2000 και πιο παλια vti,crx η οδηγηση αποκτα αλλη μορφη.Θα στηθεις στο φαναρι και θα πορωθεις,θα παιξεις στις στροφες,θα ακους τον ηχο του vtec και θα σε ανεβαζει... Με το gti εισαι πιο κυριλε,πιο (ατσαλακωτη) πορωση οπως σωστα ειπες πιο κατω!
Αν με τα HONDA παθαίνεις όλα αυτά φαντάσου με τα εξακύλινδρα πισωκίνητα της BMW τι ήττα τρως (και δεν μιλώ για Μ -αυτά είναι αλλού)
-
Πολυ σωστη η θεση σου, με τα αυτοκινητα του VAG κανεις ασφαλης και ησυχες μετακινησεις και αυτο το πετυχαινουν πολυ καλα.Απο την αλλη ομως με ενα ctr,integra,s-2000 και πιο παλια vti,crx η οδηγηση αποκτα αλλη μορφη.Θα στηθεις στο φαναρι και θα πορωθεις,θα παιξεις στις στροφες,θα ακους τον ηχο του vtec και θα σε ανεβαζει... Με το gti εισαι πιο κυριλε,πιο (ατσαλακωτη) πορωση οπως σωστα ειπες πιο κατω!Συμφωνώ απόλυτα, ειδικά μετά από καμιά 10αριά γύρους στις Σέρρες με ένα Civic Type-R
-
me pio eksakilindro pisokinito tis BMW pernas diladi s kai taper
-
Ο χρήστης Michelle έγραψε:
Σαχλαμαρες;;!!!..
O φιλος strassenmeister αναφερθηκε σε μια συγκεκριμενη πλευρα της 'κοντρας' GTi-CTR, μεσα απο προσωπικη του εμπειρια. Οι πιστες και τα χρονομετρημενα των περιοδικων ειδικου τυπου ειναι η αλλη πλευρα και εκει βρισκεται, κατ'εμε, ολη η ουσια. Η συζητηση και το ολο τοπικ ΔΕΝ περιστρεφεται γυρω απο την κοντρα που μας διηγηθηκε ο φιλος μας, για τ' ονομα του Θεου!
Εξαλλου απο το συγκεκριμενο περιστατικο τι συμερασματα θα μπορουσαμε να βγαλουμε; Οτι τα οσα λενε τα περιοδικα για 0-100, 0-1000μ κλπ δεν ισχυουν;! Κι εγω περασα τις προαλλες με το Mini μια φιλη μου που προσπαθησε να με κοντραρει με το STi του αντρα της και την αφησα απο το φαναρι του ΚΑΤ μεχρι το επομενο δυο καροτσες πισω. Αρα πρεπει να εχω 0-100 κατω απο 6', ε; Ή εχω αμαξαρα, ή εγω ειμαι οδηγαρα, ή και τα δυο!!
Κουνια που με κουναγε αν εβγαζα τετοιου ειδους συμπερασματα.Συγγνώμη εσύ αυτό κατάλαβες από το post του strass??? Ο άνθρωπος απλά έγραψε τι του έτυχε. Ούτε οτι είναι πιο γρήγορος από το typeR έγραψε ούτε κάτι άλλο που να μειώνει το 'εγώ' των κατόχων TypeR. Απλά μία παράθεση γεγονότων έγραψε και ρώτησε τη γνώμη μας.
Μερικοί όμως αρχίσατε να λέτε τα δικά σας και να πυροβολείτε όπως λέει και ο Σ.Χ. Απαράδεκτη συμπεριφορά κατά τη γνώμη μου...Φίλε jap-power μια χαρά διασκεδαστικό ευτοκίνητο είναι το golf gti, όπως φυσικά είναι και αυτά που έγραψες και πολλά ακόμα.
Δεν έπιασες το πνεύμα του post μου μάλλον... -
Ο χρήστης counter έγραψε:
me pio eksakilindro pisokinito tis BMW pernas diladi s kai taperγεια σου βρε counter..
απο δικια μου εμπειρια μονο 3.0 και πανω φτουρανε.
οχι οτι δεν ειναι εξαιρετικα σαν αυτοκινητα και τα πιο μικρου κυβισμου.
απλα δεν ειναι τοσο γρηγορα.. -
Απο την αλλη ομως με ενα ctr,integra,s-2000 και πιο παλια vti,crx η οδηγηση αποκτα αλλη μορφη.Θα στηθεις στο φαναρι και θα πορωθεις,θα παιξεις στις στροφες,θα ακους τον ηχο του vtec και θα σε ανεβαζει... Με το gti εισαι πιο κυριλε,πιο (ατσαλακωτη) πορωση οπως σωστα ειπες πιο κατω!Αν δεν απατώμαι, τα παλαιότερα VTI και τα CRX δεν φημίζονταν για το στρίψιμό τους...
-
Ο χρήστης meco έγραψε:
Σαχλαμαρες;;!!!..
O φιλος strassenmeister αναφερθηκε σε μια συγκεκριμενη πλευρα της 'κοντρας' GTi-CTR, μεσα απο προσωπικη του εμπειρια. Οι πιστες και τα χρονομετρημενα των περιοδικων ειδικου τυπου ειναι η αλλη πλευρα και εκει βρισκεται, κατ'εμε, ολη η ουσια. Η συζητηση και το ολο τοπικ ΔΕΝ περιστρεφεται γυρω απο την κοντρα που μας διηγηθηκε ο φιλος μας, για τ' ονομα του Θεου!
Εξαλλου απο το συγκεκριμενο περιστατικο τι συμερασματα θα μπορουσαμε να βγαλουμε; Οτι τα οσα λενε τα περιοδικα για 0-100, 0-1000μ κλπ δεν ισχυουν;! Κι εγω περασα τις προαλλες με το Mini μια φιλη μου που προσπαθησε να με κοντραρει με το STi του αντρα της και την αφησα απο το φαναρι του ΚΑΤ μεχρι το επομενο δυο καροτσες πισω. Αρα πρεπει να εχω 0-100 κατω απο 6', ε; Ή εχω αμαξαρα, ή εγω ειμαι οδηγαρα, ή και τα δυο!!
Κουνια που με κουναγε αν εβγαζα τετοιου ειδους συμπερασματα.Συγγνώμη εσύ αυτό κατάλαβες από το post του strass??? Ο άνθρωπος απλά έγραψε τι του έτυχε. Ούτε οτι είναι πιο γρήγορος από το typeR έγραψε ούτε κάτι άλλο που να μειώνει το 'εγώ' των κατόχων TypeR. Απλά μία παράθεση γεγονότων έγραψε και ρώτησε τη γνώμη μας.
Μερικοί όμως αρχίσατε να λέτε τα δικά σας και να πυροβολείτε όπως λέει και ο Σ.Χ. Απαράδεκτη συμπεριφορά κατά τη γνώμη μου...Δε μας τα λες και τοσο καλα φιλε Meco. Μηπως κατι δε διαβασες;
Σου θυμίζω:Ειχα γραψει πως προχθες ανοιξα σε ευθεια στη Βουλιαγμενης με Type R κοκκινο με εξατμιση και 40000 χιλιομετρα με τον οδηγο και μια κοπελα και εγω ειχα ενα φιλο (τους ριχναμε καμια 100αρια κιλα χαλαρα) και του εριξα μεχρι το επομενο φαναρι απο σταση 4 αυτοκινητα.Εγω εχω μολις 3800 χιλιομετρα και εντελως νορμαλ.Καλα απο ρεπριζ δεν υπηρχε κοντρα βεβαια,εφευγα πολυ.Απλα αναφερω το γεγονος για ολους αυτους που νομιζουν πως επειδη το γραφει στα περιοδικα ειναι και πιο γρηγορο απο σταση.Ε,δυστυχως γι'αυτους δεν ειναι.Και κατι ακομα,που το εχω αναφερει ξανα μου φαινεται,οποιος νομιζει πως ενα ατμοσφαιρικο αυτοκινητο κι ενα turbo ιδιων κυβικων και ιπποδυναμης και ιδιες σχεδον επιδοσεις, με 1ο σταδιο βελτιωσης και τα δυο,υπαρχει 1 πιθανοτητα να ειναι πι γρηγορο τα ατμοσφαιρικο σε ευθεια να παει να αγορασει κανα βιβλιο μηχανολογιας,γιατι θα τρελαθουμε μ'αυτα που ακουμε.
θεωρω καλο να ακουγονται ορισμενα πραγματα για να μη μενουν λαθος εντυπωσεις.Οσο για το δευτερο σιγουρα η διαφορα κι εμενα δε μου φαινεται αντιπροσωπευτικη αλλα το αποτελεσμα μαλλον ειναι αντιπροσωπευτικο.Μια τετοια διαφορα δεν καλυπτεται απο τον οδηγο,απλα μειωνεται.
Να το περιστατικο που ...ετυχε... να το και το 'ασφαλες' (και λογικοτατο) συμπερασμα που αισιοδοξει να 'κλεισει το στομα' των δυστυχων που νομιζουν πως επειδη το λενε τα περιοδικα ειναι και πιο γρηγορο (το Type-R)!!
Οσο για την επιθεση στο 'εγω' των κατοχων CTR, απλα πρεπει ν'αστειευεσαι. Οτι εχει να κανει με κοντρες και συμπερασματα ειναι μεσα στα πλαισια της ευχαριστης αντιπαραθεσης - κανενα προβλημα εκει. Αλλα το υφος γραφης ειναι το κατι αλλο. Μετρα αν θελεις ποσες φορες το (αρχικο) Type R εγινε 'ταπερ' στα ποστ του φιλου (για 'ευκολια' στο γραψιμο, οπως λεει ) και πες μου αν δε σου κανει την παραμικρη εντυπωση. 'Αυτο σε πειραξε;' θα μου πεις. Γιατι, αν μιλουσαμε για το 'δικο σου' Koenigsegg και το αποκαλουσα, για συντομια, 'μπρικι' θα το τιμουσα; Ξαναλεω, ουτε εχω Honda ουτε τους εχω καποια αδυναμια, αλλα ο τροπος με τον οποιο ορισμενοι τους επιτιθονται πραγματικα με αφηνει αφωνη.
Tεσπα, το θεμα εκανε τον κυκλο του.
-
Ok έχεις δίκιο... Όπως λες μάλλον δεν διάβασα σωστά.
Και μάλλον πως είδα στα Post σου 'αυτό' πoυ είδες εσύ στο post του strassenmeister... -
δεν καταλαβα μισελ..
αμφισβητεις οτι τα περιοδικα ως επι το πλειστον γραφουνε κουκουρουκου??
ή επιμενεις οτι ασχετως τι συμβαινει στους δρομους, δικιο εχουνε τα περιοδικα που κανουνε 'μετρησεις' και 'συγκριτικα'?δηλαδη αφου τον περασε τον αλλον και μαλιστα αρκετες φορες, τι επρεπε να κανει?
να μην το πιστεψει επειδη οι 4τ ή το burnout γραφουνε διαφορετικα πραγματα?? -
Ο χρήστης PetRaN έγραψε:
αμφισβητεις οτι τα περιοδικα ως επι το πλειστον γραφουνε κουκουρουκου??Τι από τα παρακάτω είναι κουκουρουκου ?
Και οι 4Τ και το Drive έβγαλαν και τα δύο αυτοκίνητα (CTR 2004 και Mk5 GTI) 7,2 για το 0-100. Και αν θυμάμαι, πολύ ελαφρύ (ασήμαντο) προβάδισμα του CTR στο 0-1000m. Και 0,8 άλογα διαφορά στο δυναμόμετρο (τεύχος 4Τ 01/2005)
-
Ο χρήστης PetRaN έγραψε:
ή επιμενεις οτι ασχετως τι συμβαινει στους δρομους, δικιο εχουνε τα περιοδικα που κανουνε 'μετρησεις' και 'συγκριτικα'?Οχι, έχει δίκιο ο κάθε strassenmeister ή PetRaN ή nass που άνοιξε μια φορά και αμέσως έβαλε συμπέρασμα και για το δικό του αυτοκίνητο και για το άλλο και για την αξιοπιστία των περιοδικών. Αν νομίζεις πως με την τυχαία κόντρα βγαίνουν συμπεράσματα αντίστοιχης αξιοπιστίας με τα σοβαρά περιοδικά, τότε διαφωνούμε τελείως.
Και που 'σαι: μη νομίζεις πως τα σοβαρά περιοδικά τα πιστεύω 100% (δες την ιστορία με τις επιταχύνσεις που έγραψα πριν 3-4 σελίδες). Οχι φυσικά. Αλλά αν τους 4Τ τους πιστεύω (ως προς την αντικειμενικότητα, τη σοβαρότητα και την επαναληψιμότητα των μετρήσεων) 50%, την κάθε κόντρα στο δρόμο, ακόμα και αν την έχω κάνει εγώ, την πιστεύω 20% για να μην πω 1%
Γιατί ? Διότι, αντίθετα με ό,τι επιτάσσει η επιστημονική δεοντολογία, δεν είναι υπό τον έλεγχό μου όλες οι παράμετροι του 'πειράματος', χώρια που μπαίνει και η προσωπική 'σάλτσα' στη μέση (πχ. μία 'κενή' ρίξαμε στον αντίπαλο ? 'δύο κενές' λέμε...).
να μην το πιστεψει επειδη οι 4τ ή το burnout γραφουνε διαφορετικα πραγματα??
4T και Bunout στην ίδια πρόταση ? Τέλος πάντων.
Τι γράφουν οι 4Τ για το GTI ? Πως είναι συνολικά καλύτερο, πιο ολοκληρωμένο από το TypeR και πως το τελευταίο είναι πιο 'ειδικό' αυτοκίνητο, πιο 'R' όπως είπε επιτυχημένα και ο ΣΧ
Τι γράφει το Drive για το GTI ? Τα ίδιαΟπότε τι κόλλημα είναι αυτό με την αξιοπιστία των περιοδικών, αφού λένε αυτό που πιστεύει ο strassenmeister (που ξεκίνησε την όλη ιστορία) και, αν έχω καταλάβει καλά, και εσύ ?
Σε χαλάει που το TypeR είναι γρηγορότερο σε όλες τις πίστες ? Ε, τι να κάνουμε, αφού είναι, ας είναι και αυτό το καημένο καλύτερο κάπου...
-
Ο χρήστης MICZ έγραψε:
Μάλλον αυτό που χρειάζεται είναι ένα RWYB ώστε να μας λυθούν κάποιες απορίες..
Σωστο και αυτό! Type-R και κάθε λογης HONDA εχουν κατεβεί άπειρες φορες σε ΚΑΘΕ RWYB. Τα Group VAG που χάθηκαν ακριβώς;;
Μήπως είναι άλλης φιλοσοφίας οι κάτοχοί τους?
Εγώ για παράδειγμα δεν θα πήγαινα σε μία τέτοια εκδήλωση...
Όπως έχω ακούσει να λένε:
'Δεν έχω κάτι να αποδείξω...'Πολυ σωστη η θεση σου, με τα αυτοκινητα του VAG κανεις ασφαλης και ησυχες μετακινησεις και αυτο το πετυχαινουν πολυ καλα.Απο την αλλη ομως με ενα ctr,integra,s-2000 και πιο παλια vti,crx η οδηγηση αποκτα αλλη μορφη.Θα στηθεις στο φαναρι και θα πορωθεις,θα παιξεις στις στροφες,θα ακους τον ηχο του vtec και θα σε ανεβαζει... Με το gti εισαι πιο κυριλε,πιο (ατσαλακωτη) πορωση οπως σωστα ειπες πιο κατω!
Αν με τα HONDA παθαίνεις όλα αυτά φαντάσου με τα εξακύλινδρα πισωκίνητα της BMW τι ήττα τρως (και δεν μιλώ για Μ -αυτά είναι αλλού)
Προτιμω το AE-86 του αδελφου μου που εχει και μπλοκαδουρα και ειναι και πιο διασκεδαστικο και πρωταγωνιστει σε αγωνες drift στο εξωτερικο(usa)που καμια BMW δε βλεπουμε και μιλαμε για αυτοκινητο 20ετιας.
-
nass εμενα δε με χαλαει τιποτα.
οσο για την τοποθετηση των 4τ και του burnout διπλα-διπλα, ηταν για να δειξω την ευρεια γκαμα.τα συμπερασματα μου απο τους δρομους δεν βασιζονται ποτε σε περιστατικα που συνεβησαν τυχαια ή μια-δυο φορες μονον.
και ναι, πιστευω πιο πολυ αυτα που βλεπω με τα ματια μου παρα αυτο που διαβαζω σε καποιο εντυπο που -οπως καθε επιχειρηση- καποια στιγμη κανει καποιες 'διευκολυνσεις', ή εστω καποιες παρατυπιες για χαρην ευκολιας..
καμια μομφη προς κανενα συγκεκριμενο περιοδικο. κι εγω αμα ημουνα εκδοτης, κατι παρομοιο θα εκανα.
μομφη ομως σε ολους αυτους που τσακωνονται και φωνασκουν εχοντας σαν μοναδικη εμπειρια και ταυτοχρονα ευαγγελιο καποιες αραδες σε καποια περιοδικα.
τελος δεν μπορω να καταλαβω τι εννοεις οταν λες οτι 'την κάθε κόντρα στο δρόμο, ακόμα και αν την έχω κάνει εγώ, την πιστεύω 20% για να μην πω 1%'
δηλαδη τι? αμα οδηγω εγω το αμαξι μου και με περασει καποιος, τι να σκεφτω? οτι ισχυει 1% ή 20%? ισα-ισα ισχυει 100%
να το οδηγησει καποιος που το οδηγαει πρωτη φορα, να πω οτι θα ισχυει λιγοτερο το αποτελεσμα, επειδη δεν ξερει..εγω σου λεω να δοκιμασεις κατι..
παρακαλεσε εναν εμπειρο redliner (δανειζομαι λογω αυτοκινητου) να στηθει με εναν εμπειρο δημοσιογραφο, και οι δυο με ctr.
που βαζεις τα λεφτα σου? -
Προτιμω το **AE-86 **του αδελφου μου που εχει και μπλοκαδουρα και ειναι και πιο διασκεδαστικο και πρωταγωνιστει σε αγωνες drift στο εξωτερικο(usa)που καμια BMW δε βλεπουμε και μιλαμε για αυτοκινητο 20ετιας.
Eδώ θα συμφωνήσω...
Πού να της δεις όμως και να στρίβει σε μερικά γιαπωνέζικα video. Μέχρι και Skyline R34 έχω δει να ταπεινώνει σε κατάβαση...
Και το αυτοκίνητο έχει άκαμπτο πίσω!!!!! -
Ο χρήστης meco έγραψε:
Προτιμω το **AE-86 **του αδελφου μου που εχει και μπλοκαδουρα και ειναι και πιο διασκεδαστικο και πρωταγωνιστει σε αγωνες drift στο εξωτερικο(usa)που καμια BMW δε βλεπουμε και μιλαμε για αυτοκινητο 20ετιας.
Eδώ θα συμφωνήσω...
Πού να της δεις όμως και να στρίβει σε μερικά γιαπωνέζικα video. **Μέχρι και Skyline R34 έχω δει να ταπεινώνει σε κατάβαση...**Και το αυτοκίνητο έχει άκαμπτο πίσω!!!!!Ετσι ειναι ,αυτο που λες ειναι σε DVD του best motoring..
-
Ο χρήστης PetRaN έγραψε:
τελος δεν μπορω να καταλαβω τι εννοεις οταν λες οτι 'την κάθε κόντρα στο δρόμο, ακόμα και αν την έχω κάνει εγώ, την πιστεύω 20% για να μην πω 1%'
δηλαδη τι? αμα οδηγω εγω το αμαξι μου και με περασει καποιος, τι να σκεφτω? οτι ισχυει 1% ή 20%? ισα-ισα ισχυει 100%Τρείς ομάδες:
Με πέρασε τη συγκεκριμένη φορά: 100% (ε καλά, στραβοί δεν είμαστε)
Ο συνδυασμός αυτοκινήτου - οδηγού είναι καλύτερος από τον δικό μου: δεν ξέρω αλλά > 50% ναι (εκτός και αν έκανα κάποια πολύ συγκεκριμένη και σπάνια μαλακία)
Τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης κόντρας είναι επαναλήψιμα: ομοίωςΤο αυτοκίνητό του είναι καλύτερο από το δικό μου (= αυτό που πραγματεύονται τα περιοδικά): 20%
Τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης κόντρας είναι αντιπροσωπευτικά για όλα τα αντίστοιχα αυτοκίνητα (εκτός δηλ. του παράγοντα οδηγός): 20% -
Ετσι ειναι ,αυτο που λες ειναι σε DVD του best motoring..
Η συγκεκριμένη βέβαια στο video φοράει τον τετραπετάλουδο 1.6 κινητήρα της Toyota με τα 165 άλογα. Έχω την τύχη να οδηγάω σχετικά συχνά μία corolla με αυτό to μοτέρ. Απίστευτο!!!!!!!!!!
-
Να 'μαι κι εγω.Γραψατε πολλα ρε γαμωτο.Λοιπον,εγω εκανα μια κοντρα που πιστευα οτι θα τη χασω με μικρη διαφορα.Ομως τελικα εκανα μια διαφορα που λογικα ευθυνεται και ο οδηγος του Type R.Εγω με αυτα που εχω δει στο δρομο πιστευω πως με οποιοδηποτε Type R να ανοιξω δυσκολα θα καλυφθει αυτη η διαφορα αλλα για να ειμαι ειλικρινης δε ξερω ποση διαφορα μπορει να κανει ο οδηγος σε ενα τετοιο αυτοκινητο.Αυτα τα ειπα απο την αρχη και δε νομιζω να τα αμφισβητει κανεις.Εχω 120 κιλα βαρος καθαρα αυτοκινητου διαφορα συν οτι ημασταν δυο ατομο με μεσο ορο γυρω στα 100 κιλα και ειχαμε κι αλλο μειονεκτημα.Εγω ηδη εχω κανει κινηση να βρω Type R(νορμαλ!) να ανοιξουμε για να δουμε τελικα τι ειναι αληθεια και τι οχι.Και κατι ακομα που αναφερθηκε.Εγω προσωπικα δεν εχω κανενα προβλημα με τα ΗΟΝDA ουτε με τους ιδιοκτητες τους.Αν δεν υπηρχε το GTI μαλλον εκει θα κατεληγα.Ομως ειδα πολλα πραγματα να τα γραφουν και να τα λενε αλλιως ορισμενοι και ειναι κατι που δεν βλεπω το λογο να γινεται.Το να εθελοτυφλεις στη πραγματικοτητα μονο κακο μπορει να σου κανει.Ομως δυστυχως ειναι αδικο να συγκρινουμε τουρμπο και ατμοσφαιρα σε απολυτες επιδοσεις ευθειας ειδικα με βελτιωσεις.
GOLF GTI vs CIVIC Type-R......