-
Ο χρήστης MICZ έγραψε:
Ο strassen έγραψε μία προσωπική εμπειρία και από το ύφος των γραφόμενών του δεν φαίνεται ότι λέει ψέματα. Το θέμα είναι ότι οι περισσότεροι σπεύσατε να γενικεύσετε το θέμα και να το κάνετε να φαίνεται σαν πλήρη test drive! Όλοι κρινόμαστε γι'αυτά που γράφουμε και αλίμονο αν μια κοντρίτσα σε κάποιο δρόμο είναι αντιπροσωπευτική, αφού παίζουν ρόλο πολλοί παράγοντες (από τον οδηγό μέχρι τα λάστιχα και την κατάσταση του συμπλέκτη στις εκκινήσεις).
ΟΚ νοιώθουμε μια ευχαρίστηση όταν τσαγιάζουμε κάποια αμάξια που θεωρούνται από τα καλύτερα στο είδος τους και αυτό το μεταφέρουμε και στους άλλους, μέσω του forum. Τόοσο κακό είναι δηλαδή?
Το θέμα είναι απλό. Ανοίγουμε ένα topic με θέμα τα ΄''τσάγια'' που ρίχνουμε ή **μας ρίχνουν **στον δρόμο (όλοι εμείς οι ''θερμόαιμοι'' και ''θερμοκέφαλοι'') και αν θέλετε κανονίζουμε (μέσω ΡΜ) και συναντησούλα μεταξύ μας για ψιλοανοιγματάκια και μετά για καφεδάκιΘα ήθελα να γνωρίζω αν ο strassen ή κάθε αντίστοιχος strassen 'έχανε' σε μία κοντρίτσα στον δρόμο απο ένα Type-R θα το έγραφε εδω σαν κατάθεση;; Μάλλον ΟΧΙ. Έτσι η λοιπόν αφου η κοντρίτσα δεν είναι αντιπροσωπευτική και αυτό φαίνεται από όλα τα παραπάνω, εξάλλου συμφωνεί και ο ίδιος σε μεγάλο βαθμό, για ποιό λόγο την έγραψε;; Λέω εγώ τώρα...
Όσο για το που πρέπει να γράφονται τα 'τσάγια' υπάρχουν forums που ουσιαστικά 'ζουν' από αυτό και δεν νομίζω οτι και το forum των 4T πρεπει να μπει σε αυτο το trip. Στους Redliners μονο αψημαχίες και παρεξηγήσεις έφερναν τετοια topic οποτε το κλειδωσαμε και ηρεμίσαμε.
Αν δεν απατώμαι, τα παλαιότερα VTI και τα CRX δεν φημίζονταν για το στρίψιμό τους...
Ενώ τα Ibiza και τα 124 ήταν τραίνα...
Το έχουμε συζητήσει άπειρες φορες και αυτο το θέμα φίλε και δεν ισχύει. 160 άλογα σε αμάξωματα 15ετίας δεν στρίβουν και τόσο έυκολα. Η Seat πριν απο 15 χρόνια τι ακριβώς είχε σαν τεχνολογια να δείξει; Αλλά δεν είναι εκεί το θέμα. Το θέμα ειναι οτι πάντα κάποιος θα βρεθεί να πει κάτι για κάποιο άλλο αυτοκινητο ή εταιρεία που δεν την 'πολυπάει'. Κριμα... γιατί ετσι το επίπεδο πέφτει αρκετά!
-
Ο χρήστης strassenmeister έγραψε:
Να 'μαι κι εγω.Γραψατε πολλα ρε γαμωτο.Λοιπον,εγω εκανα μια κοντρα που πιστευα οτι θα τη χασω με μικρη διαφορα.Ομως τελικα εκανα μια διαφορα που λογικα ευθυνεται και ο οδηγος του Type R.Εγω με αυτα που εχω δει στο δρομο πιστευω πως με οποιοδηποτε Type R να ανοιξω δυσκολα θα καλυφθει αυτη η διαφορα αλλα για να ειμαι ειλικρινης δε ξερω ποση διαφορα μπορει να κανει ο οδηγος σε ενα τετοιο αυτοκινητο.Αυτα τα ειπα απο την αρχη και δε νομιζω να τα αμφισβητει κανεις.Εχω 120 κιλα βαρος καθαρα αυτοκινητου διαφορα συν οτι ημασταν δυο ατομο με μεσο ορο γυρω στα 100 κιλα και ειχαμε κι αλλο μειονεκτημα.Εγω ηδη εχω κανει κινηση να βρω Type R(νορμαλ!) να ανοιξουμε για να δουμε τελικα τι ειναι αληθεια και τι οχι.Και κατι ακομα που αναφερθηκε.Εγω προσωπικα δεν εχω κανενα προβλημα με τα ΗΟΝDA ουτε με τους ιδιοκτητες τους.Αν δεν υπηρχε το GTI μαλλον εκει θα κατεληγα.Ομως ειδα πολλα πραγματα να τα γραφουν και να τα λενε αλλιως ορισμενοι και ειναι κατι που δεν βλεπω το λογο να γινεται.Το να εθελοτυφλεις στη πραγματικοτητα μονο κακο μπορει να σου κανει.Ομως δυστυχως ειναι αδικο να συγκρινουμε τουρμπο και ατμοσφαιρα σε απολυτες επιδοσεις ευθειας ειδικα με βελτιωσεις.Εδω μιλάς λογικά και δεν λέω σχετικά με το αποτέλεσμα που προέβλεψες στην 'κόντρα' αλλα το όλο ύφος. Στο παραπάνω email τι σε έπιασε λοιπόν με τους Redliners περι ξεφτίλας κτλ; Δεν μπορούμε να κινούμαστε σε τέτοια επίπεδα; Μια χαρά δεν είναι;
-
Ο χρήστης MarWax έγραψε:
Θα ήθελα να γνωρίζω αν ο strassen ή κάθε αντίστοιχος strassen 'έχανε' σε μία κοντρίτσα στον δρόμο απο ένα Type-R θα το έγραφε εδω σαν κατάθεση;; Μάλλον ΟΧΙ. Έτσι η λοιπόν αφου η κοντρίτσα δεν είναι αντιπροσωπευτική και αυτό φαίνεται από όλα τα παραπάνω, εξάλλου συμφωνεί και ο ίδιος σε μεγάλο βαθμό, για ποιό λόγο την έγραψε;; Λέω εγώ τώρα...
Δεν εχει τυχει φιλε μου,αν τυχει ομως να 'σαι σιγουρος οτι θα το γραψω.
Την εγραψα γιατι εδω γραφουμε για συγκριση Type R - GTI και ηταν σχετικο.Οπως επισης και σε αλλα φορουμ σε τοπικ με θεματα ανοιγματα.
Ομως ηθελα να ρωτησω γιατι στο δικο σας φορουμ γινοταν χαμος με αυτο το τοπικ? Η θεωρια οτι ολοι τα εχουν μαζι σας μαλλον πρεπει να την κοψετε γιατι κατανταει, τουλαχιστον στα ματια μου, γραφικοτητα. Να τα πειτε και στο Λιακοπουλο να φτιαξει μια θεωρια συνωμοσιας για τη περιπτωση σας. Και το ξερεις φιλε MarWax οτι δεν εχω κανενα προβλημα μαζι σου και εχουμε μιλησει τοσες φορες σοβαρα και χωρις τετοιες αντπαραθεσεις.Αλλα μηπως εχω δικιο σ'αυτο που λεω?Καπως ετσι δεν ειναι η αποψη σας?Δε νομιζεις οτι μαλλον ειναι λαθος?
Επισης να πω πως αφου η κοντριτσα μου δεν ηταν αντιπροσωπευτικη (οσον αφορα τη διαφορα) να γινει μια αντιπροσωπευτικη,τι λετε??? -
Ο χρήστης MarWax έγραψε:
Στο παραπάνω email τι σε έπιασε λοιπόν με τους Redliners περι ξεφτίλας κτλ; Δεν μπορούμε να κινούμαστε σε τέτοια επίπεδα; Μια χαρά δεν είναι;Αυτο που με πειραξε φιλε MarWax ειναι πως καποιος μετεφερε το δικο μου ποστ προς σχολιασμο στο φορουμ σας,εσεις γραψατε πως λεω παραμυθια και κλειδωσατε το θεμα χωρις να μπορω να απαντησω.Εχω αδικο?
-
To κελιδωσαμα και δεν το συνεχίσαμε. Αλλα νομιζω οτι πρεπει να σταματησουμε αυτη την 'κοντρα' εδω μεσα σε αυτο το forum γιατι στο τελος θα φαμε ξυλο απο τους υπολοιπους!
-
Ο χρήστης MarWax έγραψε:
To κελιδωσαμα και δεν το συνεχίσαμε. Αλλα νομιζω οτι πρεπει να σταματησουμε αυτη την 'κοντρα' εδω μεσα σε αυτο το forum γιατι στο τελος θα φαμε ξυλο απο τους υπολοιπους!Σωστά!Ας μην συνεχίσετε το τι έγινε σε ένα άλλο Φόρουμ!
-
Και τα δύο πολύ καλά, ίσως πιο ολοκληρωμένο το golf, αλλα μου τη σπάει η υπεροπτική νοοτροπία των Γερμανών, που εν έτει 2005 κατασκευάζουν αυτοκίνητα που καίνε λάδι και έχουν προβλήματα στα ηλεκτρικά, οπότε TypeR με ποιότητα-σεβασμό στον αγοραστή.
-
Ο χρήστης EftPap έγραψε:
Και τα δύο πολύ καλά, ίσως πιο ολοκληρωμένο το golf, αλλα μου τη σπάει η υπεροπτική νοοτροπία των Γερμανών, που εν έτει 2005 κατασκευάζουν αυτοκίνητα που καίνε λάδι και έχουν προβλήματα στα ηλεκτρικά, οπότε TypeR με ποιότητα-σεβασμό στον αγοραστή.To προβλημα που αναφερεις δεν ειναι γενικο αλλα σιγουρα υπαρχει και ειναι σοβαρο.Ομως και το Type R εχει τα προβληματακια του και ειναι γνωστα και απ'οτι ξερω παρατηρηθηκε σε ολα σχεδον,γιατι δεν τα λαμβανεις και αυτα υποψιν?
-
Ο χρήστης EftPap έγραψε:
Και τα δύο πολύ καλά, ίσως πιο ολοκληρωμένο το golf, αλλα μου τη σπάει η υπεροπτική νοοτροπία των Γερμανών, που εν έτει 2005 κατασκευάζουν αυτοκίνητα που καίνε λάδι και έχουν προβλήματα στα ηλεκτρικά, οπότε TypeR με ποιότητα-σεβασμό στον αγοραστή.Σαρακάκης και σεβασμός στον αγοραστή πάνε μαζί;
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
ή επιμενεις οτι ασχετως τι συμβαινει στους δρομους, δικιο εχουνε τα περιοδικα που κανουνε 'μετρησεις' και 'συγκριτικα'?
Οχι, έχει δίκιο ο κάθε strassenmeister ή PetRaN ή nass που άνοιξε μια φορά και αμέσως έβαλε συμπέρασμα και για το δικό του αυτοκίνητο και για το άλλο και για την αξιοπιστία των περιοδικών. Αν νομίζεις πως με την τυχαία κόντρα βγαίνουν συμπεράσματα αντίστοιχης αξιοπιστίας με τα σοβαρά περιοδικά, τότε διαφωνούμε τελείως.
Και που 'σαι: μη νομίζεις πως τα σοβαρά περιοδικά τα πιστεύω 100% (δες την ιστορία με τις επιταχύνσεις που έγραψα πριν 3-4 σελίδες). Οχι φυσικά. Αλλά αν τους 4Τ τους πιστεύω (ως προς την αντικειμενικότητα, τη σοβαρότητα και την επαναληψιμότητα των μετρήσεων) 50%, την κάθε κόντρα στο δρόμο, ακόμα και αν την έχω κάνει εγώ, την πιστεύω 20% για να μην πω 1%
Γιατί ? Διότι, αντίθετα με ό,τι επιτάσσει η επιστημονική δεοντολογία, δεν είναι υπό τον έλεγχό μου όλες οι παράμετροι του 'πειράματος', χώρια που μπαίνει και η προσωπική 'σάλτσα' στη μέση (πχ. μία 'κενή' ρίξαμε στον αντίπαλο ? 'δύο κενές' λέμε...).
να μην το πιστεψει επειδη οι 4τ ή το burnout γραφουνε διαφορετικα πραγματα??
4T και Bunout στην ίδια πρόταση ? Τέλος πάντων.
Τι γράφουν οι 4Τ για το GTI ? Πως είναι συνολικά καλύτερο, πιο ολοκληρωμένο από το TypeR και πως το τελευταίο είναι πιο 'ειδικό' αυτοκίνητο, πιο 'R' όπως είπε επιτυχημένα και ο ΣΧ
Τι γράφει το Drive για το GTI ? Τα ίδιαΟπότε τι κόλλημα είναι αυτό με την αξιοπιστία των περιοδικών, αφού λένε αυτό που πιστεύει ο strassenmeister (που ξεκίνησε την όλη ιστορία) και, αν έχω καταλάβει καλά, και εσύ ?
Σε χαλάει που το TypeR είναι γρηγορότερο σε όλες τις πίστες ? Ε, τι να κάνουμε, αφού είναι, ας είναι και αυτό το καημένο καλύτερο κάπου...
Τα ειπες ολα Νass. Συμφωνουμε 100%.
Κι αν το θεμα μας ειναι η αξιοπιστια καποιων περιοδικων, θα ηθελα να ρωτησω **ποια **ειναι αυτα που αδικως βγαζουν το TypeR ταχυτερο σε καθε στροφιλικι και τι ποσοστο αποτελουν στο συνολο του ειδικου τυπου που εχει φερει τα δυο αμαξια σε αντιπαραθεση;; Η, τελος παντων, ποιο εντυπο εχει βγαλει ταχυτερο το GTi και σε ποια πιστα, μπας και κατι χασαμε;...
τελικα εκανα μια διαφορα που λογικα ευθυνεται και ο οδηγος του Type R.Εγω με αυτα που εχω δει στο δρομο πιστευω πως με οποιοδηποτε Type R να ανοιξω δυσκολα θα καλυφθει αυτη η διαφορα αλλα για να ειμαι ειλικρινης δε ξερω ποση διαφορα μπορει να κανει ο οδηγος σε ενα τετοιο αυτοκινητο.Αυτα τα ειπα απο την αρχη και δε νομιζω να τα αμφισβητει κανεις.
To οτι το ειπες, σιγουρα δεν το αμφισβητω!
Το οτι **ισχυει **κιολας... Σορρυ, αλλα τις αποψεις μου τις εχω ηδη διατυπωσει. Θα μου επιτρεψεις να 'εθελοτυφλω' και να πιστευω οτι η αληθεια βρισκεται πιο κοντα στις μετρησεις των περιοδικων απ' οτι στη δικη σου κοντρα με το συγκεκριμενο Civic.
Εχω 120 κιλα βαρος καθαρα αυτοκινητου διαφορα συν οτι ημασταν δυο ατομο με μεσο ορο γυρω στα 100 κιλα και ειχαμε κι αλλο μειονεκτημα
Μεσο ορο ειχατε εσυ κι ο φιλος/φιλη σου γυρω στα 100 κιλα; Δηλαδη 2 ατομα 200 κιλα 'ερμα' στο Golfακι;!! No wonder που θες να βαλεις και προγραμμα!..
(πσσσστ! πλακα κανω, ε;!.. )
Παντως, κακα τα ψεματα, σαφως μικροτερη διαφορα στο τραβηγμα κανει το φορτιο στο GΤi (ποσοστιαια) με το αποθεμα ροπης που εχει και με το ηδη μεγαλυτερο του βαρος, παρα στο CTR η σε οποιοδηποτε 'ελαφρυ' (συγκριτικα) ατμοσφαιρικο.
-
Ο χρήστης Michelle έγραψε:
αδικως βγαζουν το TypeR ταχυτερο σε καθε στροφιλικι και τι ποσοστο αποτελουν στο συνολο του ειδικου τυπου που εχει φερει τα δυο αμαξια σε αντιπαραθεση;; Η, τελος παντων, ποιο εντυπο εχει βγαλει ταχυτερο το GTiTo ΕVO και 2 ξενα περιοδικα ειχαν βγαλει πιο γρηγορο το GTI σε δημοσιο δρομο,σε μια αναβαση,κλειστη.Δεν ειναι πιστα αλλα ειναι πιο κοντα στη πραγματικοτητα για μενα.
Το οτι **ισχυει **κιολας... Σορρυ, αλλα τις αποψεις μου τις εχω ηδη διατυπωσει. Θα μου επιτρεψεις να 'εθελοτυφλω' και να πιστευω οτι η αληθεια βρισκεται πιο κοντα στις μετρησεις των περιοδικων απ' οτι στη δικη σου κοντρα με το συγκεκριμενο Civic.
Εγω ξαναλεω,ας ερθει καποιος με νορμαλ Type R να ανοιξουμε να δουμε τη πραγματικοτητα που συμφωνα με τα περιοδικα(που δεν εχω λογο να μην τα πιστευω) θα ειναι λιγο μπροστα το Type R.Υπαρχει κανεις?
Που οφειλεις εσυ το διαφορα ομως φιλε μου?Περιεργο δεν ειναι?**Μεσο ορο **ειχατε εσυ κι ο φιλος/φιλη σου γυρω στα 100 κιλα; Δηλαδη **2 ατομα 200 κιλα **'ερμα' στο Golfακι;!! No wonder που θες να βαλεις και προγραμμα!..
-
[quote='strassenmeister']To ΕVO και 2 ξενα περιοδικα ειχαν βγαλει πιο γρηγορο το GTI σε δημοσιο δρομο,σε μια αναβαση,κλειστη.Δεν ειναι πιστα αλλα ειναι πιο κοντα στη πραγματικοτητα για μενα./quote]
Το ελληνικό EVO είχε κάνει αυτή τη μέτρηση αλλά μόνο ενδεικτική μπορεί να θεωρηθεί. Σε βρεγμένο δημόσιο δρόμο που ο δοκιμαστής έτρεξε μόνο μία φορά. Τι μπορεί να δείξει μία τέτοια κόντρα; Άγνωστη βρεγμένη διαδρομή; Μήπως συνέκριναν υαλοκαθαριστήρες;
Αυτό που έχει μεγάλη σημασία είναι τα βρετανικά EVO και (λιγότερο) CAR. Ειδικά το πρώτο είναι εξαιρετικό περιοδικό, αφοσιωμένο όσο κανένα άλλο στις αρχές της οδηγικής απόλαυσης και αντικειμενικό. Το ότι αυτοί θεωρούν το Golf καλύτερο είναι πολύ σημαντικό. Και όχι απλώς καλύτερο αλλά με διαφορά. Έχοντας όμως οδηγήσει μόνο το Civic, νομίζω ότι αποτελεί ένα εξαιρετικό αυτοκίνητο με χαρακτήρα, που μάλλον λείπει από το Golf. Σε πωρώνει και σε κάνει να μη δίνεις τόση σημασία στα μειονεκτήματά του. -
To ΕVO και 2 ξενα περιοδικα ειχαν βγαλει πιο γρηγορο το GTI σε δημοσιο δρομο,σε μια αναβαση,κλειστη.Δεν ειναι πιστα αλλα ειναι πιο κοντα στη πραγματικοτητα για μενα.EVO;!
Τα '2 ξενα περιοδικα' ποια ειναι;; Τι διαφορα βρηκαν και σε τι συνθηκες;Ειπαμε, πρακτικα ολος ο ειδικος τυπος τα βγαζει ισοδυναμα στην ευθεια, αντε να παρει την κοντρα σε ρεπριζ το GTi. Αλλα μη μας λετε, ρε παιδια, οτι το Γερμανικο ειναι καλυτερα στημενο για 'ειδικες'!! Σε λιγο θα μας πειτε οτι και στα Μεγαρα κανει 1:13' εντελως 'μαμα'!! (για την ωρα τσαγιαζεται και απο το αρκετα φθηνοτερο Clio Ragnotti & οχι μονο! )...
Εγω ξαναλεω,ας ερθει καποιος με νορμαλ Type R να ανοιξουμε να δουμε τη πραγματικοτητα που συμφωνα με τα περιοδικα(που δεν εχω λογο να μην τα πιστευω) θα ειναι λιγο μπροστα το Type R.Υπαρχει κανεις?
Που οφειλεις εσυ το διαφορα ομως φιλε μου?Περιεργο δεν ειναι?
Κι εγω ελεγα στους φιλους του αντρα μου που εχουν κατι STi & EVO να ερθουν να 'ανοιξουμε' (εγω με το Cooper S) και δεν τολμουσε κανεις!!
Τελικα πηρε το STi μια φιλεναδα και την πατησα κατω. Ειμαι σιγουρη οτι το πηγε οσο πιο γρηγορα μπορουσε (το ομολογησε και η ιδια, αν πηγαινε πιο γρηγορα θα μυριζε κατουρλιλα το σαλονι!)
Πως το εξηγεις;...
Ασε καλυτερα. -
Michelle, η εμπάθεια σου απέναντι στο GTI είναι προφανής,δεν χρειάζεται να
μας πείσεις άλλο.Το Type R δεν το έχω οδηγήσει συνεπώς δεν ξέρω αν είναι
καλύτερο η χειρότερο,σίγουρα πάντως του αξίζουν καλύτερα επιχειρήματα
απο αυτά που του προσάπτεις. -
Ο χρήστης Michelle έγραψε:
To ΕVO και 2 ξενα περιοδικα ειχαν βγαλει πιο γρηγορο το GTI σε δημοσιο δρομο,σε μια αναβαση,κλειστη.Δεν ειναι πιστα αλλα ειναι πιο κοντα στη πραγματικοτητα για μενα.
EVO;!
Τα '2 ξενα περιοδικα' ποια ειναι;; Τι διαφορα βρηκαν και σε τι συνθηκες;Ειπαμε, πρακτικα ολος ο ειδικος τυπος τα βγαζει ισοδυναμα στην ευθεια, αντε να παρει την κοντρα σε ρεπριζ το GTi. Αλλα μη μας λετε, ρε παιδια, οτι το Γερμανικο ειναι καλυτερα στημενο για 'ειδικες'!! Σε λιγο θα μας πειτε οτι και στα Μεγαρα κανει 1:13' εντελως 'μαμα'!! (για την ωρα τσαγιαζεται και απο το αρκετα φθηνοτερο Clio Ragnotti & οχι μονο! )...
Που οφειλεις εσυ το διαφορα ομως φιλε μου?Περιεργο δεν ειναι?
Κι εγω ελεγα στους φιλους του αντρα μου που εχουν κατι STi & EVO να ερθουν να 'ανοιξουμε' (εγω με το Cooper S) και δεν τολμουσε κανεις!!
Τελικα πηρε το STi μια φιλεναδα και την πατησα κατω. Ειμαι σιγουρη οτι το πηγε οσο πιο γρηγορα μπορουσε (το ομολογησε και η ιδια, αν πηγαινε πιο γρηγορα θα μυριζε κατουρλιλα το σαλονι!)
Πως το εξηγεις;...
Ασε καλυτερα.Eνταξει,ΟΚ,καταλαβα.
(αν και αργησα λιγο) -
Eνταξει,ΟΚ,καταλαβα.
(αν και αργησα λιγο)βάλε πρόγραμμα
-
Petran, τύλιξέ του ένα!
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Eνταξει,ΟΚ,καταλαβα.
Eσυ που το ειχες καταλαβει φορας προγραμμα???
-
Eνταξει,ΟΚ,καταλαβα.
Eσυ που το ειχες καταλαβει φορας προγραμμα???
όχι, βασίζομαι στα χέρια μου
-
Συχνός poster του forum, κράχτης των πάντων και κυρίως των υπέρβαρων premium με τους ασθενικούς κινητήρες και με ζάντες για τρακτέρ, εθεάθη να κυκλοφορεί με ένα τέτοιο και να μην ντρέπεται..
Guess who!
GOLF GTI vs CIVIC Type-R......