-
Ο χρήστης silencer51 έγραψε:
Apo Kypro:
Tha anafero ta provlimata pou antimetopisa mexri simera me to Astra H.
To agorasa ton Iouli tou 2004, itane i proti paralavi pou irthe kypro tou neou montelou, gia osous den gnorizete stin kypro ta autokinita ine deksiotimona. Meta apo sxedo duo xronia simviosis me to astra kai me 49,300 xiliades xiliometra odigisis, entos kai ektos polis, sinithos to douleuo me psiles strofes, arketes fores mexri tous koftes, antimetopisa ta ekseis: 1. ixa provlimata me tis lampes, kathe ligo kai ligaki mou ekege tous provolis omixlis(egkatastasi egine stin kypro) kai alles lampes, kai otan to eperna stin antiprosopia gia elegxo den mou vrika pote provlima, mexri pou mia mera to autokinito den ksekinouse, telika ston elegxo vrikane oti i mpataria tou autokinitou itane elaptomatiki apo to ergostasio, mou alaksan tin mpataria kai tote lithike to provlima. 2. to proi otan ksekinousa to autokinito i mixani douleue akanonista kai den anevenane oi strofes, eprepe na to klino kai otan to ksanaksenikousa douleue kanonika, auto to provlima iparxi mexri tora xoris na mou vroune lathos, to pira 6-7 fores stin antiprosopia xoris pote na mou vroune lathos(i antiprospopia den exei kalo service) 3. merikes fores eno perni pros to autokinito den kanei kali ekkinisi, eno patao gkazi den anevenoun eukola i strofes gia ta prota 1-2 lepta, prepei na to afiso na douleuei xoris na patiso gkazi gia na doulepsi fisiologika. 3 tin teleutea vdomada eno to amaksi perni pros, otan patiso gkazi to eksos(eksatmisi) pirovolaei opos ena kinigetiko oplo gia 1 lepto peripou. i antiprosopia mou leei na min anisixo kai ine provlima me ta kausima pou vazo, amolimvi 95 oktania, isxirizete oti den ine kalis pioititas, mexri stigmis to gemisa apo 8 diaforetika pratiria diaforetikon eterion kai akoma eksakolouthi kai to kani, simeiosi oti to kanei mono to proi, diladi otan to autokinito ine giro stis 7 i perisoteres ores sto parking. gnorizei kaneis kati pou mpori na me voithisi. 4. to scroll xiristirio sto aristero meros tou timoniou pou ine gia to BC stamatise na douleuei otan to autokinito ixe 48 peripou xiliades xiliometraSe genikes grames ime poli euxaristimenos apo tin stivarotita, tin asfaleia kai tin anesi sto dromo, poli stivaro to esoteriko tou, eno to perno sixna se dromous pou ginonte erga kai iparxoun arketes anomalies ktl, akoma den mou parousiase trigmous.
enimerotika auta!
Τι κινητήρα έχεις; Τα συμπτώματά σου μου κάνουν για πολλαπλασιαστές, αυτοματο τσόκ και μεταβλητό - αλλα νομίζω οτι το Astra H δεν έχει κινητήρα με μεταβλητό χρονισμό...
signomi ksexasa na to anafero, 1.6 manual
-
Ο χρήστης mschumacher έγραψε:
να ρωτήσω, μιας και η τοποθέτηση έγχρωμης οθόνης δε συμφέρει, υπάρχει κάποιο φορητό gprs που να ... 'αξίζει' τα λεφτά του?Ρώτα τους γκατζετάκηδες στο http://www.4troxoi.gr/forum/viewtopic.p ... start=6765 ή στο http://www.4troxoi.gr/forum/viewtopic.p ... sc&start=0
-
Το Opel Astra H με κινητήρα Twinport έχει μεταβλητό χρονισμό. Το αναφέρει και στο manual αλλά και η τεχνολογία twinport είναι σαν τους VVT-i της Toyota ( σε ότι αφορά στο μεταβλητό χρονισμό ) με κάποια εξέλιξη. Το αναφέρει στο βιβλίο εκεί που λέει για τις βενζίνες ( ' ο κινητήρας θα ρυθμίσει το χρονισμό των βαλβίδων και την τροφοδοσία ανάλογα με την ποιότητα...' ).
-
Αρα έφυγες για μεταβλητό φίλε Χρήστο.
-
Ο χρήστης silencer51 έγραψε:
Αρα έφυγες για μεταβλητό φίλε Χρήστο.euxaristo!
epidi ime ligo asxetos, to metavlito ine ksexoristo komati apo tin mixani;, i ine kapoia rithmisi ston egkefalo; na zitiso allagi, i aplos na to koitaksoune;
-
Με το γνωστό 'πρόβλημα' με το τρέμουλο στο τιμόνι κατα την εκκίνηση απο στάση σε ανηφόρα με λίγο γκάζι τι κάνουμε? Το έχει πάει κανείς αντιπροσωπία να μας πει τι φταίει?
-
Ποιον κινητήρα έχεις είπαμε; Προσωπικά δεν το θεωρώ πρόβλημα, γι' αυτό δεν το ρώτησα. Μάλλον σχετίζεται με την αδυναμία του κινητήρα σε συνδυασμό με λιγότερο γκάζι από αυτό που απαιτείται συν το ηλεκτρόγκαζο.
Λες να το ρωτήσω; -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Ποιον κινητήρα έχεις είπαμε; Προσωπικά δεν το θεωρώ πρόβλημα, γι' αυτό δεν το ρώτησα. Μάλλον σχετίζεται με την αδυναμία του κινητήρα σε συνδυασμό με λιγότερο γκάζι από αυτό που απαιτείται συν το ηλεκτρόγκαζο.
Λες να το ρωτήσω;Τον 1.6.
Ουτε εγω το θεωρω προβλημα και γι αυτο το εβαλα σε εισαγωγικα. Απλα ελεγα μηπως υπηρχε καποια λυση. Σε λιγες μερες θα το παω αντιπροσωπια να μου κοιταξουν το τσικ τσικ του τιμονιου και θα τους πω και γι αυτο. Παντως καπου ειχα διαβασει οτι οσα astra H εχουν το sport button δεν το κανει ποτε.
-
To μόνο που ίσως μακροπρόθεσμα πάθει κάτι από το τρέμουλο είναι οι βάσεις του κινητήρα που ψιλοκαταπονούνται. Ίσως να προξενήσει κάποιους τριγμούς στο εσωτερικό. Αλλά αυτά πάνε στο ίσως. Εγώ τριγμούς είχα. Όχι όμως τέτοιους που να χρειάζονται αλοιφές, σπρέυ και σφουγγαράκια. Με λίγο σφίξιμο βιδών εξαφανίστηκαν.
-
Για το θέμα με το τρέμουλο του τιμονιού ρώτησα όταν το είχα πρωτοπάρει το αυτοκίνητο και μου πρότειναν να βάζω λίγο επιπλέον γκάζι από αυτό που θεωρώ ότι χρειάζεται.
-
Ο χρήστης zchristos έγραψε:
Αρα έφυγες για μεταβλητό φίλε Χρήστο.
euxaristo!
epidi ime ligo asxetos, to metavlito ine ksexoristo komati apo tin mixani;, i ine kapoia rithmisi ston egkefalo; na zitiso allagi, i aplos na to koitaksoune;
Φιλε Χρήστο, καταρχάς τονίζω οτι έκανα μια υπόθεση βάση των συμπτωμάτων που ανέφερες, δεν ειμαι μηχανικός...
Ο μεταβλητός στον οποίο αναφέρθηκα ειναι ο μηχανισμός που μεταβάλλει το χρονισμό των εκκεντροφόρων απο κάποιες στροφές του κινητήρα και πάνω. Λογικά κάτι παίζει με το σύστημα αυτό, στο λέω διοτι τα φαινόμενα που αναφέρεις είχαν και άτομα με Megane II 1,6 VVT και τελικά έφταιγε ο μεταβλητός...
-
Ο χρήστης SG27 έγραψε:
Με το γνωστό 'πρόβλημα' με το τρέμουλο στο τιμόνι κατα την εκκίνηση απο στάση σε ανηφόρα με λίγο γκάζι τι κάνουμε? Το έχει πάει κανείς αντιπροσωπία να μας πει τι φταίει?Με πρώτη στο παρουσιάζει αυτό το 'πρόβλημα' ? Σε Ignis 1.3 που οδηγώ παρόλο που έχω ξεκινήσει πολλές φορές σε ανηφόρα δεν έχω αντιμετωπίσει τέτοιο πρόβλημα και δεν χρειάζεται να πατήσω πολύ το γκάζι..
-
Με 1250 (έναντι 950) κιλά κι έχοντας ίδιους ίππους (το 1.4 ή +10 περίπου το 1.6) με το Ignis το κάνει και το παρακάνει. Είναι κι αυτό το ηλεκτρόγκαζο που δεν σ' αφήνει να τα χώνεις όσο θες...
-
ανασκοπηση απο 16500 χλμ συμβιωσης με αστρα 1.4:
-
απο την αρχη που πηρα το αμαξι έκανε τσικ τσικ απο το εσωτερικο του τιμονιού όταν εστριβα ελαφρα αριστερα και δεξια. Η λύση του δοθηκε μετα απο ενα χρονο περιπου και μετα απο 15000 χλμ.
-
το κιβωτιο ειτε με κρυες είτε με ζεστες βαλβολίνες είτε κομπλάρει καλα τις ταχύτητες είτε μουλαρώνει και σκαλώνει. το ψεκασαν 200 φορες στην ανιτιπροσωπεία αλλα παπαλα!
-
το καθισμα του οδηγου χτυπουσε σε καθε φρεναρισμα, στροφη αριστερη η δεξια, μετα απο 4 μετρημενες προσπάθειες που το χειροτερευαν συνεχως επιτελους τους ηρθε η επιφωτηση του αγιου πνευματος και το φτιαξανε (καλλιο αργα παρα ποτε που λενε...)
-
το παραθυρο ετριζε (στα 5.000 περιπου) το εφτιαξαν αλλα χαλασαν την ταπετσαρία και ετριζε το πλαστικο της πόρτας . συνηδοτοποιησαν την μαλ....κια τους μετα απο πολυ καιρο και επιτέλους το φτιαξανε και αυτό.
-
το αμαξι κουρδιζει όταν ανεβαινω στήν πύλωτη . τους το είπα 200 φορες αλλα η απάντηση ήταν : ¨φιλε, όλα τα αμαξια το κάνουν αυτό ! ¨
-
το τελευταιο πρόβλημα, σημαντικότερο, αλυτο - σηκώνουν τα χερια ψηλα είναι το οτι δεν μπορουν να βρουν τι διαολο εχει το rcd μου cd 30 - mp3 και χάνει συνεχως σήμα και σταθμους.
φερανε σχεδια απο γερμανία, κοιταξανε όλες τις καλωδιώσεις αλλα αρ..... δια
το έχω αλλαξει ηδη μια φορα μεσα στην εγγυηση αλλα τα ιδια παλι, εγκεφαλο ελλεγξανε, το κανανε αναβαθμιση αλλα και παλι τα ιδια....
Μηπως κανενας φίλος εχει ξανακουσει τετοιο πρόβλημα η εχει ακουσει την γιατρεια του ?? παρακαλω πολυ οποιαδηποτε σχετικη πληροφορια είναι καλοδεχουμενη.
εκτος και αν η λύση είναι τοποθετηση after market ηχοσυστήματος.
Ευχαριστω...
-
-
Έχουν αναφερθεί τα περισσότερα στο παρόν θέμα
Ξανά:
- Τιμόνι: δεν χρειαζόταν να περιμένεις. Εμένα μου το πείραξαν λίγο (είναι ένα έλασμα κάτω από τον αερόσακο που προκαλεί το τριξιματάκι) και έστρωσε.
- Κιβώτιο: απλώς υπενθυμίζω ότι καλύπτεται από την 6ετή εγγύηση.
- Εμένα μου άλλαξαν 2 μήνες μετά την αγορά τη βάση του καθίσματος γιατί έτριζε. Έκτοτε μια χαρά.
- Με το 'κουρδίζει' εννοείς μήπως ότι τρέμει; Φυσιολογικό, πρέπει να δίνεις περισσότερο γκάζι. Φυσιολογικό με την έννοια ότι έχουμε τον φονικό συνδυασμό 90 αλόγων με ηλεκτρονικό γκάζι και 1250 κιλά να σύρουμε.
- Για το rcd 30. Δοκίμασε να απενεργοποιήσεις το RDS ή κάπως έτσι. Εμένα μου έχανε την ώρα, μόλις απενεργοποίησα τη λειτουργία όλα έφτιαξαν. Δεν πιστεύω ότι είναι αυτό, αλλά δεν βλάπτει να δοκιμάσεις. Πάντως ΜΗΝ το αφήσεις έτσι. Ζήτα αντικατάσταση του μισού αυτοκινήτου πριν λήξει η 2ετής εγγύηση μέχρι να στο κάνουν τζιτζί! Μετά την απομάκρυνση εκ του ταμείου πιασ΄το αυγό και κούρεφτο.
Τέλος μπορείς να δοκιμάσεις στο http://www.opelclub.gr.
-
Το παραθυρο που έτριζε πως ακριβώς το έφτιαξαν? Γιατί και το δικό μου μερικές φορές τρίζει.
-
Ο χρήστης stilskin έγραψε:
Το παραθυρο που έτριζε πως ακριβώς το έφτιαξαν? Γιατί και το δικό μου μερικές φορές τρίζει.δεν ξερω, δυστυχως, κοντεψα να πλακωθω για να παραμεινω μεσα στο φανοπειιο αλλα επεσα σε μ......κες . το μονο που καταλαβα ειναι πως ανοιξανε τη πορτα. απο κει και περα ουδεμια πληροφορια.
-
Παιδιά για το τρέμουλο στο μπροστινό σύστημα κατά την εκκίνηση, μάλλον δεν είναι θέμα συνδυασμού αλόγων-βάρους του αυτοκινήτου αλλά ηλεκτρόγκαζου και υλικών τριβής (φερμουί ή πάστες όπως λένε στην αργκό των συνεργείων) . Έχω το GTC 1.8 και από τη στιγμή που πάρέλαβα το αμάξι παρουσιάζει το φαινόμενο. Συζητώντας το με μηχανικό συνεργείου που έχουν περάσει απ τα χέρια του και παλιά Opel μου τόνισε πως ανέκαθεν τα opel παρουσίαζαν αυτό το φαινόμενο κατά την εμπλοκή στην 1η και πως έχει να κάνει με το διαφορετικό συνδυασμό υλικών τριβής που χρησιμοποιεί η Opel στα κιβώτια που φορά στα μοντέλα της. Προφανώς με τη χρήση ηλεκτρόγκαζου στις τελευταίες γενιές opel το φαινόμενο εντάθηκε, έτσι που να απαιτεί κάποια προσοχή από τον οδηγό στα να δίνει σε κάποιο σημείο αφήματος του αμπραγιάζ καμιά 200αριά στροφές παραπάνω με το γκάζι για να αντιπαρέλθει το φαινόμενο..
-
στο δικό μου δεν έχει εμφανιστεί τέτοιο φαινόμενο αλλά προσέχω πάρα πολύ στην εκκίνηση μιας και το αμάξι νιώθεις ότι ζυγίζει πάνω από 2 τόνους αλλά ποτέ μα ποτέ δε μπορώ να επαναλάβω 'γρήγορες' εκκινήσεις. Δηλ. πολλές φορές συνδιάζω τόσο καλά την εκκίνηση με τις κατάλληλες στροφές και με αφήνει έκπληκτο αφού όχι μόνο εκκινεί γρήγορα, αλλά ο κινητήρας ακούγεται πιο γλυκός από ποτέ. Ωστόσο αυτό επαναλαμβάνεται μόνο τυχαία μιας και το ηλεκτρόγκαζο δε σου αφήνει πολλά περιθώρια να 'παίξεις'.
-
Παρατηρώ μεγαλύτερη ελαστικότητα στον κινητήρα τώρα που πέρασα τα 20.000 χλμ. Εκκινεί πιο γλυκά και τραβάει από χαμηλά πιο εύκολα. Ίσως είναι επειδή έμαθα καλά το γκάζι βέβαια, αλλά νομίζω ότι όντως κινούμαι πιο άνετα.
Αποκλειστική συζήτηση για το Opel Astra III. (Opel Astra H)