-
Δεν σου μηδένισαν τον μετρητή.
Γενικά, βγάζοντας το κλειδί από τον διακόπτη, πατάς το κουμπακι των χλμ μια φορά και σου δείχνει τα χλμ που έχεις, ξαναπατάς παρατεταμένα και σου δείχνει πόσα θέλει μέχρι το σέρβις.
Για να μηδενίσει ο μετρητής και να θέλει πάλι 35000 μέχρι το σέρβις, έχοντας πατημένο το φρένο και το κουμπακι, βάζεις το κλειδί στο διακόπτη και το γυρνάς. -
Καλησπερα στο forum εχω ενα astra gtc 1600 μοντελο 2009 . λογω αλλαγης δουλειας πλεον κανω αυξημενα χιλιομετρα περιπου 750 χιλιομετρα το μηνα μονο για την δουλεια (οποτε δεν βαζω μεσα βολτες, καλοκαιρι για μπανιο, κτλ κτλ) το αυτοκινητο εχει 77.000 περιπου εως τωρα . αρχιζω και σκεφτομαι την λυση του αεριου . ειμαι ασχετος με αυτο το θεμα οποτε εχω αποριες . απο αποψη χρηματων πρεπει να αξιζει αλλα τι γινεται απο εκει και περα ? μιλαω για προβληματα που τυχον θα βγαλει (βαλβιδες,αποδοση του αυτοκινητου) και γενικα εχω την εντυπωση οτι το αμαξι ειναι σχετικα καινουριο για να το πειραξω. ξαναλεω ειμαι ασχετος με το θεμα γι αυτο πηρα το θαρος να γραψω . ευχαριστω εκ των προτερων.
-
Ο χρήστης topdogg έγραψε:
Καλησπερα στο forum εχω ενα astra gtc 1600 μοντελο 2009 . λογω αλλαγης δουλειας πλεον κανω αυξημενα χιλιομετρα περιπου 750 χιλιομετρα το μηνα μονο για την δουλεια (οποτε δεν βαζω μεσα βολτες, καλοκαιρι για μπανιο, κτλ κτλ) το αυτοκινητο εχει 77.000 περιπου εως τωρα . αρχιζω και σκεφτομαι την λυση του αεριου . ειμαι ασχετος με αυτο το θεμα οποτε εχω αποριες . απο αποψη χρηματων πρεπει να αξιζει αλλα τι γινεται απο εκει και περα ? μιλαω για προβληματα που τυχον θα βγαλει (βαλβιδες,αποδοση του αυτοκινητου) και γενικα εχω την εντυπωση οτι το αμαξι ειναι σχετικα καινουριο για να το πειραξω. ξαναλεω ειμαι ασχετος με το θεμα γι αυτο πηρα το θαρος να γραψω . ευχαριστω εκ των προτερων.Εδώ είσαι:
http://www.4tforum.gr/phpBB3/viewtopic.php?f=6&t=13461 -
Πουλάει φίλος Opel Astra gtc H, 1.6cc, 130hp (μου είπε, ίσως είναι λιγότερα), 2007, 120k km.
Το αμάξι ατρακάριστο, μόνο κάτι μικρές γρατζουνιές. Οι καθρέπτες τρώνε κάποια κολλήματα και πρέπει να βάλεις χέρι να παίξουν μερικές φορές.
Στα 105k km αλλάχτηκαν ακρόμπαρα, δισκόφρενα. Μεγάλο service έχει γίνει. Πριν κανά 2μηνο αλλάχθηκε και μπαταρία.
(Η μηχανή μέσα αρκετά σκονισμένη, θα ήθελα να ήταν πιο καθαρή αλλά πιστεύω ότι δεν παίζει θέμα αυτό)Μου το αφήνει 3.500, καλά είναι λέτε?
Δεν είχα σκοπό να έπαιρνα Opel Astra αλλά μου φαίνεται καλή ευκαιρία.
-
Δεν είναι κακή η τιμή αν το αυτοκίνητο είναι προσεγμένο. Πέφτει κανένα 500άρικο ακόμα, αλλά αφού είναι φίλος δεν λέει να του κάνεις παζάρια. Το Astra H πάντως δεν λέει και πολλά στον δρόμο, αλλά είναι ασφαλές και αξιόπιστο.
-
Γιατί δε λέει και πολλά? Ντάξει, δεν έχω σκοπό να τρέχω (είμαι Ευρώπη και πρέπει να τηρώ τα όρια). Να κάνω τη δουλειά μου θέλω μεσ' την πόλη και κανά ταξιδάκι τριγύρω. Προφανώς με νοιάζει βέβαια να μη με κρεμάσει σε προσπεράσεις αλλά πιστεύω μέχρι 140 να πηγαίνει άνετα.
3000 μου το αφήνει + ΦΠΑ 17%
-
ΦΠΑ; Έμπορος είναι;
Δεν λέει πολλά γιατί δεν είναι οδηγοκεντρικό. Απόκριση στο γκάζι, τιμόνι, αναρτήσεις, στρίψιμο κλπ, καμία σχέση με το αντίστοιχο Focus για παράδειγμα. Αν το θες για απλό μουλάρι όμως είναι ΟΚ αν και βαρετό. Από ότι βλέπω όμως έχεις χαμηλές απαιτήσεις, οπότε δεν θα έχεις πρόβλημα.
-
Ο χρήστης ribo7 έγραψε:
Πουλάει φίλος Opel Astra gtc H, 1.6cc, 130hp (μου είπε, ίσως είναι λιγότερα), 2007, 120k km.μαλλον 115 αλογα βγαζει
εκτος αν ειναι το τουρμπο που βγαζει 180 -
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
ΦΠΑ; Έμπορος είναι;Ιδιώτης απλά το φόρο που θα πληρώσει στην εφορία θέλει να τον ενσωματώσει στη τελική τιμή ώστε να του βγούνε καθαρά 3000 (τόσα θέλει να βγάλει από το αμάξι). Ντάξει θα τα βρούμε αυτά.
Δεν είναι το αυτοκίνητο που ονειρευόμουν αλλά πιστεύω θα με καλύψει για τις λίγες ανάγκες που έχω. Μόνο που έχει φιμέ τζάμια και πρέπει να συνηθίσω όταν κοιτάω στον καθρέφτη, πολύ σκοτάδι πίσω -
Είναι βέβαιο ότι υπάρχει υποχρέωση απόδοσης ΦΠΑ στη χώρα σας; Στην Ελλάδα και στην Αγγλία για παράδειγμα, ιδιώτης που πουλάει ένα αγαθό δεν έχει τέτοια υποχρέωση. Ισχύει μόνο για εμπόρους.
-
Έχει να κάνει με το Capital Gains. Αλλά έχω δει εξαρτάται από το σε πόσο καιρό πουλάς κάτι από τη στιγμή που το πήρες. Θα το ψάξω περισσότερο
Αν μου λέει μπαρούφες ο φίλος τι να πω.. Πάντως αν μου στοιχίσει εμένα 3300-3500 θεωρώ καλή τιμή σχετικά. -
Φόρος ...υπεραξίας?! Είσαι σίγουρος ότι δεν σε δουλεύει ο φίλος σου? Για ποια χώρα μιλάμε?
-
Λουξεμβούργο. Παίδες φρέσκος είμαι εδώ, τώρα τα ψάχνω και γω τα φορολογικά. Ίσως να μην είναι τα Capital Gains όπως διάβασα κάπου αλλά το ψάχνω.
-
Το ψάξαμε λίγο, δε βρήκαμε να φορολογείσαι από πώληση. Άρα γλίτωσα 300-400 ευρώ!
-
Ως νεός κάτοχος Opel Astra gtc, μπορεί να σας ζαλίσω με ερωτήσεις
- Δείκτης θερμοκρασίας δεν υπάρχει στο καντράν? Μόνο ένδειξη αν αυξηθεί πολύ?
- Μου έχει βγάλει 2-3 φορές ένδειξη να τσεκάρω τα υγρά ψυγείου. Το ψυγείο φαίνεται να έχει υγρά μέχρι πάνω. Τι μπορεί να είναι?
Διαβάζω και το βιβλιαράκι αλλά θα ήθελα να ακούσω και τις δικές σας απαντήσεις.
Ούτως ή άλλως θα το πάω για service σύντομα.Thanks
-
Πήγα για service να μου αλλάξουν τον αισθητήρα για το δείκτη του ψυκτικού γιατί μου έβγαζε ειδοποίηση ότι είχε πέσει η στάθμη ενώ είχε νερό, και κατά την αλλαγή μου έβγαλαν-έβαλαν την μπαταρία. Άρα χάθηκαν κάποιες ρυθμίσεις και πρέπει να τις επαναφέρω. Αυτοί μου είπαν μόνο το ραδιόφωνο θέλει εκ νέου σετάρισμα. Αλλά, υπάρχουν κάποιες βασικές ρυθμίσεις που πρέπει να κοιτάξω?
-
Όταν αποσυνδέεται η μπαταρία και μένει κάποιο χρόνο χωρίς ρεύμα ο εγκέφαλος, χάνει και κάποιες ρυθμίσεις που είχε στην πράξη διαμορφώσει σχετικά με τη βέλτιστη αναλογία μίγματος καυσίμου-αέρα, τις οποίες για να ανακτήσει και να σταθεροποιηθούν πρέπει να διανύσει κάποια χλμ το αυτοκίνητο μετά την επανατροφοδότηση με ρεύμα μπαταρίας. Αυτό γενικά δεν είναι κάτι ιδιαίτερο και δεν απαιτεί κάποια ενέργεια εκ μέρους του οδηγού.
-
Ο χρήστης ribo7 έγραψε:
Πήγα για service να μου αλλάξουν τον αισθητήρα για το δείκτη του ψυκτικού γιατί μου έβγαζε ειδοποίηση ότι είχε πέσει η στάθμη ενώ είχε νερό, και κατά την αλλαγή μου έβγαλαν-έβαλαν την μπαταρία. Άρα χάθηκαν κάποιες ρυθμίσεις και πρέπει να τις επαναφέρω. Αυτοί μου είπαν μόνο το ραδιόφωνο θέλει εκ νέου σετάρισμα. Αλλά, υπάρχουν κάποιες βασικές ρυθμίσεις που πρέπει να κοιτάξω?Σου αλλαξαν μονον τον αισθητηρα ή ολο το παγουρι;
-
Καλησπέρα παιδια! Δηλώνω υπερβολικά φρέσκος εδω! Καλώσ σας βρήκα!
Εχω τις εξής απορείες-προβλήματα, για το ΟPEL ASTRA H 1.4 2007 148χ. χλμ,
Είναι ενα παρα πολυ καλα συντηρημενο αυτοκινητο, μηχανικα, εξωτερικα, εσωτερικα. Το πηρα τον περασμενο Σεπτεμβριο.(Σερβις στην αντιπροσωπεια 250ε) Πριν απο καμποσο καιρο ειδα οτι εχουμε θεματακι με τα λαδια. Οποτε, μιας και δεν εχω πολυ εμπιστοσυνη σε μηχανικους εδω χαμο, παμε αντιπροσωπεια, και ο θεος να δωσει παλι, να μην τα πολυ λογω, 90ε, φλαντζα κεφαλής, φαινοταν οτι εχει διαρροη, επισκευαστηκε και ολα καλα, εελα μου ομως που εκει που εχανα 100γρ στα 1500-2000, μετα την επισκευη πηγα στα 100γρ ανα 1000 χλμ. Το παω στην αντιπροσωπεια λογω της καποιας εγγυησης που μου εδωσαν και μου λενε οτι η ποσοτητα του λαδιου ειναι αμελητεα, πως το αμαξι δεν χανει, και δεν καιει, μιας και τα μπουζι του (αν θυμαμαι καλα) ειναι πεντακαθαρα κλπ κλπ. Και σημερα που το πηγα για πλυσιματακι, μονος του ο ανθρωπος μου ειπε να κοιταω τα λαδια διοτι στην πισω μερια, ειχε 'λαδιλα'.
Και ρωταω εγω τωρα υπαρχει κατι που θα μπορουσα να κανω προληπτικά οπως προσθετικο λαδιου, η αλλαγη μαρκας;
Υγ.1 σε φυσιολογικες συνθηκες κανω 2000-2700 χλμ τον μηνα
Υγ2. το ξερω προφανως οτι υπερβαλλω, αλλα μ' αρεσει να το προσεχω και δεν μπορω να κανω διαφορετικα με τοση χρηση!
-
Δες αν μετά την επισκευή σου άλλαξαν μάρκα ή ιξώδες λαδιού σε σχέση με αυτό που έβαζες πριν.
-
Συνάδελφοι, μια βοήθεια, γιατί δεν βρίσκω άκρη.
Opel Astra H, 2007. Εχθές "κάηκαν" όλα τα φώτα της καμπίνας.
Το πορτ-παγκάζ ανάβει κανονικά, όλα λειτουργούν κανονικά μόνο τα φώτα καμπίνας δεν λειτουργούν.
Στο εγχειρίδιο αν ήμουν τυχερός και είχα την ασφαλειοθήκη Α θα ήταν στην θέση 13, ωστόσο ΔΕΝ είμαι.
Στην τύπου Β, δεν έχει θέση "εσωτερικός φωτισμός" ή "πλαφονιέρα"Μήπως ξέρει κανείς πού είναι η θέση;;;
Υ.γ Καλό, χρυσό κι Άγιο το Astraκι μας, αλλά ποτέ ξανά Opel!!!!
Αποκλειστική συζήτηση για το Opel Astra III. (Opel Astra H)