-
φτου φτου σκορδα
Τι ειδους ταινια βαλανε στο τιμονι και σε πιο σημειο ? (δεν φαντάζομαι καμία με τον Τσακωνα ) ενταξει κρυαδα ητανε
-
To θέμα με το θόρυβο από το τιμόνι (ένα σχετικά εναχλητικό τσικ τσικ κυρίως κατά την περιστροφή αλλά όχι πάντα) είχε εμφανιστεί στα περισσότερα astra H τουλάχιστον από το 2006. Κάπου τότε είχε εμφανιστεί και σε μένα απλά το θεώρησα δευτερεύον κι επειδή δεν το έκανε συνέχεια το άφησα φοβούμενος μήπως στο σέρβις με την επέμβαση αφήσουν κανένα άλλο κουσούρι. Τοποθετούν από όσο ξέρω μια ειδική ταινία σα μονωτικό μεταξύ δύο επιφανειών για να μη βρίσκει η μια με την άλλη και παράγεται από την τριβή-επαφή αυτός ο ήχος.
Για την ιστορία έβγαλα με το κινητό μερικές φωτογραφίες από το σπασμένο κλαπέτο ανακύκλωσης αέρα και το πλαστικό περίβλημα στο οποίο είναι προσαρμοσμένο.
Αρχικά το σπασμένο κλαπέτο:Εύκολα διακρίνεται στην προηγούμενη φωτογραφία ότι το κλαπέτο έχει σπάσει στο σημείο που προσαρμόζεται ο άξονάς του (σα μεντεσεδάκι) στο πλαστικό περίβλημα που φαίνεται παρακάτω:
Ιδού και οι 2 θέσεις λειτουργίας του κλαπέτου ανακύκλωσης:
Το ανταλλακτικό είναι της Delphi Made in France και ο κωδικός Opel 93196653 - 1802742. -
Αψογος !
Δίνοντας στο google τον κωδικο που εγραψες μου εβγαλε αυτο το βιντεο , αυτο εκανε και σε εσενα ?
86€ γι'αυτο το πλαστικο ρε γμτ ?
-
Το πλαστικό κοστίζει 56 ευρώ. Τα υπόλοιπα 30 είναι εργασία (χρέωσαν μισή εργατώρα για την εξαγωγή παλιού-τοποθέτηση υου νέου μαζί με τον έλεγχο-λίπανση του συστήματος επιλογής ενεργών αεραγωγών που προανέφερα. Ο θόρυβος στο βίντεο είναι από το κλαπέ που προσπαθεί να το κινήσει το μοτέρ χωρίς να καταφέρνει να κάνει την πλήρη διαδρομή επειδή είναι σπασμένο. Λογικά αν στο βίντεο έβαζε και τον ανεμιστήρα προσαγωγής αέρα αεραγωγών σε λειτουργία θα ακουγόταν το μούγκρισμα που ακουγόταν σε μένα. Είναι αρκετά έντονο εφόσον ο ανεμιστήρας εργάζεται σε μεγάλη σκάλα και δεν υπάρχει πιθανότητα να το μπερδέψεις με κάποιον άλλο ήχο. Φαντάζομαι ότι το μούγκρισμα προξενείται από την ταλάντωση του ξεχαρβαλωμένου κλαπέ και των σπασμένων κομματιών ενδιάμεσα του κυκλώματος προσαγωγής αέρα.
-
Μια ερωτηση θελω να κανω. Εχω το 1.4 5πορτο hatchback. Προσπαθω να σηκωσω το καθισμα στις πισω θεσεις αλλα για καποιο λογο δεν μπορω. Τραβαω και τους 2 κρικους για να ξεκουμπωσει ολο το πισω καθισμα αλλα δεν μπορω να τα σηκωσω. Εβαλα και αλλο ατομο και ουτε αυτος δεν μπορουσε. Μηπως θελει καποιο κολπο ? Οι πλατες των καθισματων πεφτουν κανονικα προς τα κατω.
-
Ο χρήστης nickant89 έγραψε:
Μια ερωτηση θελω να κανω. Εχω το 1.4 5πορτο hatchback. Προσπαθω να σηκωσω το καθισμα στις πισω θεσεις αλλα για καποιο λογο δεν μπορω. Τραβαω και τους 2 κρικους για να ξεκουμπωσει ολο το πισω καθισμα αλλα δεν μπορω να τα σηκωσω. Εβαλα και αλλο ατομο και ουτε αυτος δεν μπορουσε. Μηπως θελει καποιο κολπο ? Οι πλατες των καθισματων πεφτουν κανονικα προς τα κατω.- 1 και εγω το δοκιμασα αλλα δεν τραβιούνται καν οι κρικοι
Σημερα οδηγησα την Astero και παρατηρησα οτι το αμαξι τραβαει αριστερα και πρεπει να εχεις το τιμονι μερικες μοιρες προς τα δεξια για να κρατήσει ευθεια πορεία .
Δεν ξερω ποσο καιρο το κανει αυτο γιατι το αμαξι ειναι του πατερα μου και δεν υπαρχει περιπτωση να εχει καταλαβει τιποτα καθως ειναι λιγο αδιαφορος με τετοια θεματα
θα κοιταξω αυτην ή την αλλη εβδομαδα να κανω ευθυγράμμιση και βλεπουμε
-
Θελουν αλλαγη τα πισω τακακια.Ξερουμε κοστος αγορας,και τη μαρκα να παρω,με σχετικα χαμηλο κοστος;astra h sw 2004.Δεν παω σε εξουσιοδοτημενο γιατι το κοστος θα ειναι αρκετα μεγαλυτερο.
-
38€ είχα δώσει πέρυσι.
Είναι μιά άλλη μάρκα που δουλεύουν στα όπελ αλλά δεν θυμάμαι ποια ακριβώς..
Από τον Ράδο στην Θεσσαλονίκη τα πήρα και μου πρότεινε αυτά για καλύτερα..
Κανά 10ρικο παραπάνω είχαν τα γνήσια αλλά μου είπε ότι είναι πιο σκληρά..
Τα άλλαξα μαζί με τον μάστορα στη γειτονιά μου και του άφησα κι ένα 10ρικο αφού δεν ήθελε τπτ..
Πάντως,ενώ στο σέρβις μου είχαν πει να τα αλλάξω δεν είχαν φτάσει ούτε στη μέση.. -
Εδώ και 1 μήνα περίπου κάθε πρωί και μόνο πρωί, με το που παίρνει μπροστά δουλεύει για μερικά δευτερόλεπτα(10-15) σαν να δουλευει με 2-3 κυλίνδρους.Μετά κανονικά.
Επίσης, μέχρι να ζεσταθεί κάνει κομπιάσματα, μετά γυρνάει στο υγραέριο και δουλεύει μια χαρά.
Μέσα σ'όλα αυτά πριν 2 εβδομάδες μου έκαψε τον πολλαπλασιαστή (κόστος 140€ όλα μαζί).
Έκτοτε άλλες φορές το κάνει αυτό το πρωί και άλλες όχι.. -
Eαν εχεις μεσα στο ρεζερβουαρ αρκετο καιρο την βενζινη,ισως ειναι απο αυτο,μιας και δουλευεις υγραεριο.προσπαθησε να βαζεις λιγο βενζινη ανα τακτα διαστηματα.πολλαπλασιαστη λες οτι αλλαξες.Το εκανε και σε ενα φιλο μου,και ηταν η βενζινη.
-
Το είχα σκεφτεί και έβαλα 20€ προχτές..
Η αλήθεια είναι ότι από τότε μου το έχει κάνει μόνο 1-2 φορές κι αυτό για 3-4 δευτερόλεπτα.. -
έχεις αλλάξει μουζί? όταν έβαλες υγραέριο σου άλλαξαν μπουζί, σε κατάλληλα για το υγραέριο? αν ανι τότε αυτό φταίει, αυτό ευθύνεται πιθανόν και για τον πολλαπλασιαστή.
-
Δεν μου είπαν κάτι και δεν άλλαξα..
Η αλήθεια είναι όμως πως το σκέφτομαι για ιριδίου.. -
Καλησπέρα..
Έχει βάλει κάποιος κάτι διαφορετικό από τα μαμά τακάκια μπροστά??? -
Γειά σε όλους.ειμαι νεος στο forum και κάτοχος ενός astra h 1.4 cosmo(το αγορασα μεταχειρισμένο λιγο πριν το πασχα).ειμαι αρκετα ευχαριστημενος.στο ξεκινημα ομως,π.χ σε φαναρι αρχιζει και τρεμει μεχρι να ανεβασει λιγο στροφες σα να ζοριζεται πολυ.ειμαι φυσιολογικο αυτο το τρεμουλο?ξερω οτι ειναι πολυ βαρυ το αμαξι αλλα ηθελα να ρωτησω αν αντιμετοπιζει αλλος κατι τετοιο(σκεφτηκα οτι ισως ειναι φαγομενος ο δισκος του και δε εχει αμεση ανταποκριση)ευχαριστω εκ των προτερων..
-
Όταν αρχίζει να τρέμει,έχεις παρατηρήσει τι αυτοκίνητο ειναι δίπλα σου?
-
παντως οτι και να ειναι διπλα σιγουρα δεν τρεμει απ το φοβο του .ειναι φυσιολογικο να ζοριζεται τοσο ωστε να τρεμει?
-
Όταν λες τρέμουλο μήπως εννοείς το ''σκορτσάρισμα''?
Το τρέμουλο στο κάνει μόνο όταν ζορίζεται,ή πάντα? -
το κανει μονο οταν ξεκιναω(αφηνωντας συμπλεκτη και πατωντας γκαζι με 1η)μονο τοτε.μετα μολις αφησω συμπλεκτη για να φυγω σταματαει αμεσως και παει ''μπαλα''.σκορτσταρει οπωσ λες κι εσυ.(φαντασου οτι πασ να ξεκινησεισ σε ευθεια με 2α,αν στο περιγραφω καλα)
-
Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα οτι υπαρχει καποιο προβλημα με τον συμπλέκτη,ή οτι έχει φθαρεί ο δισκος.
Το σκορτσάρισμα μπορει να συμβεί και με καινούριο σέτ δίσκο-πλατώ-συμπλέκτη, και να στρώσει με τον καιρό.
Οταν στο ξανακάνει να το πατινάρεις λίγο, και παράλληλα να του δώσεις λίγο γκάζι.Δοκίμασε να ξεκινάς με λίγο περισσότερες στροφές.Αν συνεχίζει να στο κάνει...Τότε θέλει τον μάστορα του.
Αποκλειστική συζήτηση για το Opel Astra III. (Opel Astra H)