-
Σε όλα αυτά που αναφέρεστε σχετικά με τα Opel είναι πολύ χρήσιμα και οι γνώμες σας βοηθούν πολλούς
Θέλω τη βοήθεια σας σχετικά με μια αγορά που έκανα και έχω μερικές απορίες
Ψάχνοντας για αμάξι βρήκα μια ευκαιρία και αγόρασα ένα Opel Astra η άδεια γράφει 25 -09-2005
ELEGANCE
Ψάχνοντας το εγχειρίδιο και διαβάζοντας στις σελίδες του ιντερνέτ αποκόμισα πολλά τα οποία δεν ήξερα
Σε αυτά που θέλω να με βοηθήσετε είναι τα εξής
Το 5 θύρες 1400 έτος άδειας 25-08-2005 ΤΟ ELEGANCE
Εγώ θέλω να σε ρωτήσω το εξής
Το σύστημα esp. έχει στο κοντέρ ένδειξη φωτεινή η οποία ανάβει στιγμιαία μετά την αναφλέξη
Εάν στο δικό μου αυτοκίνητο δεν συμβαίνει αυτό πάει να πει ότι δεν έχω -
Επίσης όταν είναι κρύο μερικές φορές όταν βάζω μπρος κάνει για λίγο κάτι σαν να κουρδίζει ένα ρόλοι
Ακούγετε μέσα από το ταμπλό σα να γυρνά ένα μοτέρ για λίγο
Τι μπορεί να είναι -
Ο χρήστης astra 2005 έγραψε:
Σε όλα αυτά που αναφέρεστε σχετικά με τα Opel είναι πολύ χρήσιμα και οι γνώμες σας βοηθούν πολλούς
Θέλω τη βοήθεια σας σχετικά με μια αγορά που έκανα και έχω μερικές απορίες
Ψάχνοντας για αμάξι βρήκα μια ευκαιρία και αγόρασα ένα Opel Astra η άδεια γράφει 25 -09-2005
ELEGANCE
Ψάχνοντας το εγχειρίδιο και διαβάζοντας στις σελίδες του ιντερνέτ αποκόμισα πολλά τα οποία δεν ήξερα
Σε αυτά που θέλω να με βοηθήσετε είναι τα εξής
Το 5 θύρες 1400 έτος άδειας 25-08-2005 ΤΟ ELEGANCE
Εγώ θέλω να σε ρωτήσω το εξής
Το σύστημα esp. έχει στο κοντέρ ένδειξη φωτεινή η οποία ανάβει στιγμιαία μετά την αναφλέξη
Εάν στο δικό μου αυτοκίνητο δεν συμβαίνει αυτό πάει να πει ότι δεν έχωΉ ότι δεν έχεις ( πιθανότερο ) ή ότι σε κάποιο service κάποιος τεχνικός το απενεργοποίησε κατά λάθος. Έχει αλλάξει καντράν το αμάξι ;
-
Ο χρήστης astra 2005 έγραψε:
Επίσης όταν είναι κρύο μερικές φορές όταν βάζω μπρος κάνει για λίγο κάτι σαν να κουρδίζει ένα ρόλοι
Τι μπορεί να είναιΤα κλαπέτα του κλιματισμού.
-
Ο χρήστης ginogsm έγραψε:
Τι μπορεί να είναιΤα κλαπέτα του κλιματισμού.
Φίλε Γιώργο σε ευχάριστο για την βοήθεια
πρόσφατα έγινα και εγώ οπελακιας
αγόρασα tο 5 θύρες 1400 έτος άδειας 25-08-2005 ΤΟ ELEGANCE
είμαι πολύ ευχαριστημένος διότι το είχε μια γιατρός και το πούλησε διότι πήρε τζιπ
το οπελ εσωτερικά και εξωτερικά είναι άθικτο
μέχρι στιγμής δεν έχω δει ιδιαίτερα προβλήματα από αυτά που λένε όλοι
το αμάξι έχει 52.000 χιλ
έχω δικό μου άνθρωπο με συνεργείο εξειδικευμένο Opel το πήγα για να φανταστείς και μου είπαν δεν θέλει τίποτα είναι κομπλέ
μέχρι και τα λάστιχα καινούργια
τώρα όσο αφόρα το ESP με ένα φακό είδα στο καντράν ότι φαίνετε το σηματάκι με το τρίγωνο και το αμαξά που ολισθαίνει
και εχω παρατηρήσει ότι όταν σε ανηφόρα πήγα να φύγω γρήγορα η σε στροφή το έκανα επίτηδες το αμάξι έκοψε το γκάζι και δεν σπινάρει σαν κάτι να το κρατεί
λες να το έχει κάποιος απενεργοποίηση
όταν ξαναπάω Opel θα τους πω να το δουν
εγώ πάντως δεν έχω τριξίματα καθόλου ούτε στα πλαστικά ούτε στη καρέκλα ούτε προβλήματα στο cd 30 mp3
το τιμόνι είναι μια χαρά βέβαια αισθάνεστε τον όγκο και το βάρος
έχω όμως παρατήρηση στην εκκίνηση ένα μικρό τρέμουλο το όποιο φεύγει εάν δώσω λίγες περισσότερες στροφές επίσης το αμάξι ανοίγει τρομερά μετά τις 4.000 στροφές
στη πόλη καίει λίγο παραπάνω στην εθνική κάνει τρομερή οικονομία
σε ένα μικρό ταξίδι που έκανα μέχρι το Λουτράκι μόλις μπήκα αττική οδό για πότε έπιασε τα 150 το φοβήθηκε το μάτι μου δεν τρέχω ιδιαίτερα είναι σημαντικό για μένα όταν θέλω να κάνω μια προσπέραση από νταλίκα να είναι σταθερό και να ακούει
το ABS το χρειάστηκα μια φορά με εντυπωσίασε ήταν σα να μου κλωτσούσε σταδιακά το πεντάλ του φρένου με μεγάλη δύναμη χωρίς το όχημα να φεύγει από την πορεία του
είμαι άρρωστος με τα αμάξια γενικά εάν άλλαζα αμάξι θα ξαναέπαιρνα Opel ένα μήνα το έχω και αυτά που έχω νιώσει όσα δεν ένιωσα ποτέ
τα καθίσματα άνετα ανατομικά γενικά μεγάλοι χώροι άνετοι μόνο δεν έχει μπροστά θήκες για μικροαντικείμενα κινητό κτλ
τα χειριστήρια στο τιμόνι δουλεύουν κανονικότατα και το τριπ κομπιούτερ με οθόνη γραφικών ενδείξεων είναι τέλειο
στο υδραυλικό τιμόνι απλά θα ήθελα να είναι ποιο μαλακό αλλά λόγο βάρους του οχήματος
γενικά το αμάξι το έχω σε εξωτερικό παρκινγκ για ταξίδια και βόλτες
για την δουλειά μου έχω ένα ρενω 19 μοντέλο 94 σκύλος έχω κάνει 300.00χιλ και δεν καταλαβαίνει τίποτα
καλά ταξίδια εύχομαι σε όλους τους φίλους και τις φίλες γιατί το αμάξι το ευχαρίστησε στο ταξίδι
η συμβουλές σε τεχνικά θέματα πάνω στο Opel astra h είναι πολύ χρήσιμες μου λύσατε πολλές απορίες -
χωρις παρεξηγηση,τι αυτοκ.οδηγουσες πριν?
-
Ο χρήστης klf έγραψε:
χωρις παρεξηγηση,τι αυτοκ.οδηγουσες πριν?To πρώτο μου αμάξι ήταν FORT το επόμενο Reno και το τελευταίο CITROEN
Βέβαια ΛΟΓΟ της δουλειάς που κάνω έχω οδηγήσει διάφορα μοντέλα
Αλλά δεν καταλαβαίνω τη σημασία της ερώτησης -
Εγώ πάντως έχω να πω το έξης ότι εάν ρωτήσεις 100 άτομα τη γνώμη τους για μια συγκεκριμένη μάρκα αυτοκίνητου οι 50 θα σου πουν πολύ καλό και οι άλλοι 50 θα το βγάλουν άχρηστο
Εγώ πιστεύω ότι όλα τα μοντέλα έχουν καλά και κακά πράγματα
Επίσης παίζει και το πόσο τυχερός είσαι ο άλλος πήρε ολοκαίνουργο αμάξι και σε λίγους μήνες του κτύπησε μοτέρ
Και ο άλλος το παίρνει μεταχειρισμένο και είναι αστέρι και πολλά άλλα τέτοια
Ο δίπλα μου έχει το ίδιο αμάξι με εμένα και την Opel δεν θέλει να την βλέπει ούτε ζωγραφιστή ο ποιο πάνω έχει το ίδιο μοντέλο και μου λέει τέτοιο αμάξι δεν έχει ξαναβγεί
Και οι δυο γνώστες των αμαξιών
Τώρα βγάλτε λοιπόν συμπεράσματα -
Και εγώ έχω το opel astra 1.6 (115hp) sport δεύτερο χρόνο τώρα χωρίς προβλήματα.
Θα το προτιμούσα πιο τσαχπίνικο και με πολλές θήκες και ποτηροθήκες (όπως το καινούργιο) αλλά κατά τα άλλα δεν με προβλημάτισε.
Στα ταξίδια είναι τρένο, είναι στιβαρό, οι θέσεις (bucket), ενώ ξενίζουν στην αρχή, τελικά είναι σούπερ στα κρατήματα και είναι και οικονομικό. Σου δίνει και ένα κουμπάκι sport για να ξεκαυλώνεις που και που μιας και η συμπεριφορά του είναι κάπως αργή και χαλαρή (μάλλον λόγω οικονομίας). Καλύτερα τελικά μιας και το πολύ νεύρο σε κουράζει μετά από λίγη ώρα.
Τελικά εξαρτάται από το τι ζητάει ο καθένας.
Προσωπικά αν με ρωτούσαν τι παραπάνω θα ήθελα από ένα αυτοκίνητο σαν το opel astra, θα έλεγα:- Ο διακόπτης sport να είναι περιστροφικός με μεταβλητή λειτουργία.
- Περισσότερες θήκες με μικροαντικείμενα.
- Ποτηροθήκες και τεμπέλη.
- Μεγαλύτερο χώρο αποσκευών με αντικατάσταση της ρεσέρβας με κιτ επιδιόρθωσης.
Στο νέο δεν μου αρέσει η φάτσα αλλά έχει πολύ ωραίο εσωτερικό
-
Νεο κουφό προβλημα..
Προχτες με τα πρώτα κρυα λεμε να δουμε αν δουλευει σωστά το καλοριφερ (Astra 1.6 Elegence 2004 μοντέλο με clima). Βαζω θερμοκρασια 24 βαθμους (εξωτερική 10) πατάω το Auto, τιποτα.. Οση ωρα και εαν περιμενα μονο κρυος (παγωμενος) αερας έβγαινε, σαν να δουλευε το A/C λες και ηταν κατακαλόκαιρο.. Δοκιμασα και χτες και σημερα με διαφορετικους συνδυασμους θερμοκρασιων αλλά τιποτα.. Σημειωτέον ποτέ δεν ειχα κανενα πρόβλημα με το clima.
Καμμια ιδέα για να ειμαι προετοιμασμένος ; Υπαρχει περιπτωση να ειναι υγρά (αν και στο κρυο δουλεύει καλά) ή να φοβαμαι καμμια πλακέτα ;
-
η ζεστη δεν ερχεται απο τη μηχανη? αν ειναι ετσι και να χιονιζει εξω οφειλει καποια στιγμη μες στο αυτοκινητο να γινει φουρνος
-
Mα γιαυτό δεν μπορώ να καταλάβω τι στο κερατο γινεται.. Και ψάχνομαι πριν το παω για έλεγχο ..
-
Ο χρήστης babakos έγραψε:
Νεο κουφό προβλημα..Προχτες με τα πρώτα κρυα λεμε να δουμε αν δουλευει σωστά το καλοριφερ (Astra 1.6 Elegence 2004 μοντέλο με clima). Βαζω θερμοκρασια 24 βαθμους (εξωτερική 10) πατάω το Auto, τιποτα.. Οση ωρα και εαν περιμενα μονο κρυος (παγωμενος) αερας έβγαινε, σαν να δουλευε το A/C λες και ηταν κατακαλόκαιρο.. Δοκιμασα και χτες και σημερα με διαφορετικους συνδυασμους θερμοκρασιων αλλά τιποτα.. Σημειωτέον ποτέ δεν ειχα κανενα πρόβλημα με το clima.
Καμμια ιδέα για να ειμαι προετοιμασμένος ; Υπαρχει περιπτωση να ειναι υγρά (αν και στο κρυο δουλεύει καλά) ή να φοβαμαι καμμια πλακέτα ;
Όταν λες περίμενες πολύ ώρα, εννοείς μόλις το είχες βάλει μπροστά το αμάξι και περίμενες στο ρελαντί?
Αν ναι, θα πρέπει να περιμένεις πολύυυυ ώρα. Δοκίμασε να προχωρήσεις το αμάξι να ανέβουν και λίγο οι στροφές και σε κανα 1-2 λεπτά θα βγάζει ζεστό.Αλλιώς δοκίμασε με τον κομπρέσορα (ECO) on και off μπας και έχει πρόβλημα, αν και κανονικά δεν έχει σχεση, θα πρέπει να δουλεύει και με τα 2.
-
Τα έκανα αυτά αλλά δυστυχώς τζιφος . Το αμαξι το ειχα σε κινηση χτες για 25 λεπτά που νομιζω ειναι υπερ αρκετος χρονος για να βγαλει ζεστο αερα. Δοκιμασα και το Eco αλλά δεν αλλαξε τιποτα ..
-
Πολύ περίεργο όντως..
Πάντως στο auto βγάζει αέρα ε? Είναι παγωμένος η απλά ο εξωτερικός ? -
Ο χρήστης Dr.Evil έγραψε:
Πολύ περίεργο όντως..
Πάντως στο auto βγάζει αέρα ε? Είναι παγωμένος η απλά ο εξωτερικός ?Ειναι παγωμένος... σαν να μην καταλαβαινει το Clima οτι ειναι χαμηλή η εξωτερική θερμοκρασια και δινει εντολή για κρυο αερα..
Αλλα και με το Clima off και απλά τον ανεμιστήρα ανοικτο, ο αερας που βγαινει ειναι κρύος (οχι παγωμενος)
Τελος πάντων θα το πάω στο service και βλέπουμε.. Παντως οσα χρόνια ασχολουμαι με αυτοκινητα δεν εχω ξανακούσει τετοια προβλημα.. Το κακό είναι οτι δεν ξερω το πλήρες ιστορικο του αυτοκινήτου μιας και το οδηγει η γυναικα μου σχεδόν κατά 100%
-
Εάν είναι κλίμα και όχι αυτόματο air condition τότε υπό συνθήκες δεν χρειάζεται καν την μηχανή αναμένη.
Εάν έχεις κλίμα , έλεγξε με την Opel το panel μήπως κάτι συμβαίνει σε αυτό. Εάν είναι panel ετοιμάσου για κανά 500άρι ( κόστος καινούριου ανταλλακτικού ).
-
Καλησπερα παιδια...
Θελω να ρωτησω κατι,δε ξερω και πολλα γιαυτο ζηταω τη γνωμη σας....
Μπορουμε να βαλουμε καλοριφερ στο αυτοκινητο χωρις να δουλευει το κλιματιστικο?Δλδ να εχω ζεστη απο τη μηχανη ειτε κρυο απο τον αερα που ερχεται απεξω!Και κατα ποσο το θελω ζεστο ή κρυο το ελεγχω απο τη θερμοκρασια?Υποψην εχω ηλεκτρονικο κλιματισμο με οθονη γραφικων.Νομιζω αν δε κανω λαθος(διορθωστεμε αν ειναι..)οταν γραφει eco σημαινει οτι ειναι μονο αερας και οχι κλιματιστικο?και οπως ειπα με τη θερμοκρασια επιλεγω κατα ποσο θα ειναι ζεστος η κρυος(ειτε ερχεται απο τη μηχανη ειτε απεξω)?
Και οταν πατας το κουμπι για να ξεθολωσουν τα τζαμια εκει δουλευει τι κλιματιστικο ή οχι?
Σα ευχαριστω.... -
Ο χρήστης takis_ έγραψε:
Καλησπερα παιδια...
Θελω να ρωτησω κατι,δε ξερω και πολλα γιαυτο ζηταω τη γνωμη σας....
Μπορουμε να βαλουμε καλοριφερ στο αυτοκινητο χωρις να δουλευει το κλιματιστικο?Δλδ να εχω ζεστη απο τη μηχανη ειτε κρυο απο τον αερα που ερχεται απεξω!Και κατα ποσο το θελω ζεστο ή κρυο το ελεγχω απο τη θερμοκρασια?Υποψην εχω ηλεκτρονικο κλιματισμο με οθονη γραφικων.Νομιζω αν δε κανω λαθος(διορθωστεμε αν ειναι..)οταν γραφει eco σημαινει οτι ειναι μονο αερας και οχι κλιματιστικο?και οπως ειπα με τη θερμοκρασια επιλεγω κατα ποσο θα ειναι ζεστος η κρυος(ειτε ερχεται απο τη μηχανη ειτε απεξω)?
Και οταν πατας το κουμπι για να ξεθολωσουν τα τζαμια εκει δουλευει τι κλιματιστικο ή οχι?
Σα ευχαριστω....Όπως τα λες είναι (θεωρώντας 'κλιματιστικό' το κομπρέσορα).
Οταν γράφει ECO είναι απενεργοποιημένος. Και έχεις ζεστό απο τη μηχανή και κρύο όσο ο εξωτερικός αέρας.
Το κούμπι για να ξεθολώσουν τα τζάμια δεν είναι τίποτα άλλο από το να βγάζει ζεστό αέρα από τις γρύλιες του παρμπριζ κυρίως και τις πλαινές με τον ανεμιστήρα στο max (είτε με ΕCO ειτε όχι).
Σε βροχερές μέρες αν θες να βγάλεις γρήγορα την υγρασία από μέσα, θα σου πρότεινα πάντως να έχεις ενεργοποιημένο τον κομπρέσορα (ECO OFF). Κάνει καλύτερη δουλειά έτσι. -
ολα τα opel astra απο το 2000 και πανω ειναι 16v
o Z14XEP ΕΙΝΑΙ 16V
Αποκλειστική συζήτηση για το Opel Astra III. (Opel Astra H)