-
Γνωρίζοντας το νήμα 4 Τροχοί Αρχική σελίδα -> Περί αυτοκίνησης -> OPEL - FORUM αλλά μιας και δε βρήκα αποκλειστικό νήμα για το Opel Astra IIΙ, και καθώς το αυτοκίνητο βρίσκεται πολύ ψηλά στις προτιμήσεις των Ελλήνων (είμαι και εγώ ανάμεσα στους υποψήφιους αγοραστές), σκέφτηκα να κάνω ένα νήμα αποκλειστικά για αυτό το αυτοκίνητο.
Αυτό που με απασχολεί κυριότερο είναι η αξιοπιστία του νέου μοντέλου της OPEL.
Όσοι λοιπόν έχετε ήδη αγοράσει το OPEL ASTRA III (ανεξαρτήτως έκδοσης εξοπλισμού και κυβισμού) είσαστε μέχρι τώρα ευχαριστημένοι;
Υπάρχει κάποιο στοιχείο του εξοπλισμού που πληρώσατε αλλά τελικά δεν σας άφησε ικανοποιημένους;
Θα θέλατε να είχατε βάλει κάποιο επιπλέον στοιχείο του εξοπλισμού;
Το IDS Plus ελέγχει τα αμορτισέρ, τα οποία όμως πρέπει υποχρεωτικά να συμβατά με το σύστημα οπότε η αγορά τους είναι μονόδρομος από την OPEL;
Το σύστημα ελέγχου πίεσης των ελαστικών απαιτεί επίσκεψη σε συνεργείο της Opel για αντικατάσταση ελαστικών;
Αξίζει τα παραπάνω χρήματα η τοποθέτηση της έγχρωμης οθόνης;
Υπάρχει κάτι άλλο που θα θέλατε να προσθέσετε;
Παρακαλώ τα posts να περιοριστούν μόνο στο Opel Astra III και σε κανένα άλλο όχημα της Opel.
ευχαριστώ.
-
Γνωρίζοντας το νήμα 4 Τροχοί Αρχική σελίδα -> Περί αυτοκίνησης -> OPEL - FORUM αλλά μιας και δε βρήκα αποκλειστικό νήμα για το Opel Astra IIΙ, και καθώς το αυτοκίνητο βρίσκεται πολύ ψηλά στις προτιμήσεις των Ελλήνων (είμαι και εγώ ανάμεσα στους υποψήφιους αγοραστές), σκέφτηκα να κάνω ένα νήμα αποκλειστικά για αυτό το αυτοκίνητο.
Όσοι λοιπόν έχετε ήδη αγοράσει το OPEL ASTRA III (ανεξαρτήτως έκδοσης εξοπλισμού και κυβισμού) είσαστε μέχρι τώρα ευχαριστημένοι;
Υπάρχει κάποιο στοιχείο του εξοπλισμού που πληρώσατε αλλά τελικά δεν σας άφησε ικανοποιημένους;
Το IDS Plus ελέγχει τα αμορτισέρ, τα οποία όμως πρέπει υποχρεωτικά να συμβατά με το σύστημα οπότε η αγορά τους είναι μονόδρομος από την OPEL;
Το σύστημα ελέγχου πίεσης των ελαστικών απαιτεί επίσκεψη σε συνεργείο της Opel για αντικατάσταση ελαστικών;
Παρακαλώ τα posts να περιοριστούν μόνο στο Opel Astra III και σε κανένα άλλο όχημα της Opel.
ευχαριστώ.
-
ευχαριστώ.
-
Τίποτα μέχρι στιγμής (~3000 χλμ). Η έγχρωμη οθόνη μοιάζει πιο όμορφη (και είναι), αλλά πιστεύω ότι γενικά οι έγχρωμες οθόνες LCD είναι πιο ευπαθείς από τις μονόχρωμες και λιγότερο ευανάγνωστες.
Το μόνο πρόβλημα που αντιμετώπισα ήταν ότι η πόρτα του πορτμπαγκάζ έκλεινε πολύ δύσκολα από την αρχή, ήταν θέμα ρύθμισης του ύψους του μεντεσέ. Μου τη ρύθμισαν στο συνεργείο σε μερικά λεπτά και από τότε είναι εντάξει.
Η κατανάλωση του 1.4 με απασχολεί επίσης λίγο, θα ήθελα να ήταν 0,5-1 λίτρο χαμηλότερη (9 λίτρα για πόλη).Αν και είναι ακόμα νωρίς, νομίζω ότι πέρασα τον κίνδυνο αστοχίας υλικού ή κακής συναρμολόγησης από το εργοστάσιο. Θα δούμε.
ΥΓ: Επίσης το Astra III λέγεται διαφορετικά Astra H.
-
Εγω μόλις εγραψα τα πρωτα μου 300χμ με το αστρακι.Ειμαι γενικα ευχαριστημενος εκτός βεβαια απο το ηχοσυστημα που θελω και να το αλλαξω.το εχει αλλαξει κανεις?Πηρα σημερα στην οπελ και μου ειπαν οτι δεν εχει δοκιμαστει και δεν ειναι 100% σιγουροι αν γινεται!!! Δηλαδη πρεπει να μεινω με το cd30??? Εχω βαλει στο vectra B του πατερα μου ενα Pioneer και ζηλεύω!!!!!! Τέλος ναι το αστρα λεγεται επισημα 'Astra H' σε όλα τα ξένα forum.
-
Το CD30 με έχει ικανοποιήσει αρκετά, αφού παίζει mp3 και τα ηχεία μου φαίνονται αξιοπρεπέστατα για μαμίσια (έπαιξες καθόλου με τα έτοιμα πρότυπα ήχου; Jazz, Classic κλπ;). Εντάξει, δεν είναι σαν κάποιο καλό CD-mp3 player της αγοράς, αλλά είναι ΟΚ, χώρια που δένει πολύ καλά από πλευράς εμφάνισης με την κονσόλα. Η Opel γενικά έχει ως σύστημα να πουλάει (όχι ακριβά, απ'όσο μου είχε πει ένας πωλητής-καμιά 20αριά ευρώ αλλά μπορεί να κάνω και λάθος) ένα πλαστικό κάλυμμα που μπαίνει στη θέση του αντίστοιχου κομματιού της κονσόλας και αφήνει ένα κενό για τοποθέτηση κοινού CD player. Για το νέο Astra δεν υπήρχε διαθέσιμο, όμως για άλλα μοντέλα (πχ Corsa) είχαν. Αν δεν έχει βγει ακόμα, κατά πάσα πιθανότητα θα βγει στο μέλλον.
-
Για να μην πολυγραφώ,
Κάνω copy- paste από άλλο post μου
10.000 χλμ και ουδέν πρόβλημα.
Κατανάλωση υπολογισμένη γύρω στα 7,9 λτ/ 100 χλμ με χαλαρή και μικτή χρήση.
Φτου φτου.
Όσο για το CD30 MP3 γιατί θέλεις να το αλλάξεις;
Αν ψάξεις στην αγορά υπάρχουν μάσκες που βγαίνει όλη η κονσόλα που είναι 2 din και μπαίνει έξτρα θήκη που μπορείς να βάλεις ότι θέλεις εσύ σε 1 din μετά. Αλλά πρέπει ο ηλεκτρολόγος να είναι πολύ ατσίδας για να κάνει όλες τις αλλαγές από πίσω με τα φις και λοιπά καλώδια.(και αν γίνετε..(??))
Προσωπική μου γνώμη είναι ότι θα χαλάσει όλη η εικόνα του εσωτερικού.
Θα μπορούσες να βάλεις ένα σετ καλυτέρων ηχείων π.χ.
Πάντως εγώ πλήρωσα 250€ έξτρα για να το βάλω μαζί με τα 7 ηχεία και δεν έχω σκοπό να το βγάλω, πρωτίστως από θέμα αισθητικής. -
To προβλημα ειναι οτι το δικο μου ειναι το cd30 και οχι το cd30 mp3.Οποτε δεν παιζει mp3 και δεν με ικανοποιούν οι ρυθμήσεις του ήχου που εχει(jazz...κτλ).Βεβαια τα ηχεία ειναι αρκετα δυνατα και δεν θελω να τα αλλαξω.
-
Το αυτοκίνητο έχει 7.500
Στα 2.500 (την πρώτη εβδομάδα) άλλαξα CPU (Ηλεκτρινικός Εγκέφαλος) στο τιμόνι γιατί το αυτοκίνητο δεν έπαιρνε μπρος (αποκατάσταση βλάβης μετά από 3 και κάτι εβδομάδες γιατί το εργοστάσιο δεν είχε ανταλακτικάΥπάρχει έντονο τρίξιμο στο κάθισμα του οδηγού, κάποια τριξίματα στο τιμόνι συνήθως τις πρωϊνές ώρες που έχει κρύο, και έχω την αίσθηση ότι κάτι 'κοπανάει' στο πίσω μέρος όταν ο δρόμος είναι ανώμαλος
Στα 4.000Km περίπου έσταζε λάδι από την τρόμπα λαδιού.
Μάλλον το πρόβλημα ήταν από βίδα που δεν εφάρμοζε καλά. Για να είμαι ειλικρινής δεν το έχω ελέγξει πρόσφατα αλλά μάλλον έχει διορθωθεί.
Το αυτοκίνητό μου έχει IDS Plus με διακόπτη SPort όπου όταν οδηγείς σε δρόμο με στροφές καταλαβαίνεις τη διαφοράTo ESP χρειάστηκε να επέμβει μία φορά σε στροφή όπου ο δρόμος γλιστρούσε λόγο βροχής και λάσπης και διόρθωσε αμέσως την πορεία του αυτοκινήτου, καθώς επίσης και σε περίπτωση που ο ένας τροχός βρισκόταν σε κομμάτι του δρόμου που είχε λάσπες και γλιστρούσε ενώ ο άλλος πατούσε σε καθαρή άσφαλτο
Τελικά τα συναισθήματά μου είναι ανάμεικτα όσον αφορά το αν είμαι ικανοποιημένος ή όχι
-
Εγώ το έχω 2 βδομάδες και έχω κάνει 1400 χλμ και μέχρι στιγμής τίποτα δεν έχει βγάλει. Το ηχοσύστημα που λέτε μπορεί να αλλαχτεί και αγοράζεις μόνο ένα πλάισιο που κάνει 17 ευρώ. Τα καλώδια δεν μου φάνηκαν ιδιαίτερος μπελάς και να φανταστήτε ότι δεν το εχω αλλάξει απλά το έβγαλα για να δω πως είναι οι συνδέσεις για να ξέρω αν μπορώ να το αλλάξω. Υπάρχουν και κάποια ραδιο-cd που έιναι συμβατά με την οθόνη και μπορούν και εμφανίζουν τις πληροφορίες στην οθόνη του αυτοκινήτου. Πάντως και εγώ έχω την αίσθηση ότι κάτι μπορεί να κοπανάει στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου στις πολύ απότομες ανωμαλίες αλλά δεν μπορώ να το πω στα σίγουρα.
-
Ελπίζω να μη γελάσουν οι γνώστες, αλλά μήπως ο θόρυβος στο πίσω μέρος κατά την κίνηση σε ανώμαλο δρόμο, οφείλεται στον ημιάκαμπτο άξονα;
-
αν ειναι ξερος ναι...........εκτος και αμα ειναι απο την εταζερα.....
-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
αν ειναι ξερος ναι...........εκτος και αμα ειναι απο την εταζερα.....ποια η διαφορά ξερού με ( ? ) ;
-
τωρα αν δεν δωσεις more information δεν μπορει καποιος να καταλαβει.....
καθως επισης μεσα απο μια οθωνη δεν μπορει κανεις να σου δωσει να καταλαβεις πιος ειναι ο θορυβος που κανει ενας ημιακαμπτος, κτλ κτλ -
καθως επισης μεσα απο μια οθωνη δεν μπορει κανεις να σου δωσει να καταλαβεις πιος ειναι ο θορυβος που κανει ενας ημιακαμπτος, κτλ κτλΉθελα απλά μία επιγραμματική επεξήγηση των ειδών των ημιάκαμπτων αξόνων, για να καταλάβω τη διαφορά από περιέργεια...
-
Ένα υπόκωφο γκουπ (σαν να χτυπάς ένα κουταλάκι πάνω στο πλαστικό καπάκι ενός μεταλλικού κουτιού νες καφέ - αυτή η παρομοίωση μου ήρθε στο μυαλό ) το κάνει όταν πέφτει σε λακούβες, είναι φυσιολογικό. Όταν όμως όταν το κάνει σε καλή άσφαλτο ή πάνω σε στροφές κάτι τρέχει. Μπορεί όμως απλά να είναι η εταζέρα ή κάτι μέσα στον χώρο αποσκευών. Άδειασε τελείως το πορτμπαγκάζ, βγάλε ακόμα και το φαρμακείο και δες αν θ'ακούσεις τον ήχο ξανά.
-
καθως επισης μεσα απο μια οθωνη δεν μπορει κανεις να σου δωσει να καταλαβεις πιος ειναι ο θορυβος που κανει ενας ημιακαμπτος, κτλ κτλμήπως εννοείς σκληρός/μαλακός;
-
Όχι, αναφέρεται σε τύπους αξόνων. Άκαμπτους χρησιμοποιούν πλέον τα κάρα (no offence) και κάποια ιδιαίτερα μοντέλα και θεωρούνται ξεπερασμένης τεχνολογίας, ημιάκαμπτους πολλά σύγχρονα μοντέλα. Πιο χάι-τεκ (αν και όχι υποχρεωτικά καλύτερο) είναι οι πολλαπλοί σύνδεσμοι (ελπίζω να μην τα μπέρδεψα). Σκληρές ή μαλακές είναι οι αναρτήσεις (αμορτισέρ) και τα ελατήριά τους.
-
τότε τι να εννούσε λέγοντας 'ξερός';
-
Ξερός ήχος.
Αποκλειστική συζήτηση για το Opel Astra III. (Opel Astra H)