-
Και στο manual του superb που διάβασα χθες έτσι λέει.
-
Ο χρήστης lazarefa έγραψε:
Στο astra gtc 1.8 cosmo του 2005 που έχω βάλει από την αρχή cruise control, διαπίστωσα χτες, έχοντας ενεργοποιημένη τη λειτουργία (άναβε και το σχετικό λαμπάκι στο καντράν), ότι πατώντας το πεντάλ γκαζιού λίγο παραπάνω από την απλή επαφή, ενώ το λαμπάκι συνέχιζε να ανάβει, οι στροφές του κινητήρα και προφανώς και η ταχύτητα, ανέβαιναν, όταν δε άφηνα το γκάζι έπεφταν ομαλά μέχρι το σημείο που είχε κρατήσει το cruise control. Τονίζω ότι σε όλη αυτή τη διαδικασία το ενδεικτικό λαμπάκι ήταν αναμμένο κανονικά. Επειδή κατά το παρελθόν θυμάμαι ότι με σχετική πίεση του γκαζιού εφόσον είχα ήδη επιλέξει το cruise control δεν μεταβάλλονταν οι στροφές, υπάρχει περίπτωση να έπαθε κάτι το σύστημα, ή απλά εγώ δεν είχα πιέσει τότε αρκετά το πεντάλ και έμεινα με την εντύπωση ότι δεν επηρεάζεται η λειτουργία από την πίεση στο γκάζι; Θυμίζω ότι στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο, το cruise control τίθεται εκτός λειτουργίας είτε με πάτημα του συμπλέκτη, είτε με πάτημα του φρένου.Αυτη ειναι η κανονικη λειτουργια του cruise control....και στο δικο μου GTC ετσι δουλευει....
-
...και στο δικό μου BMW E90 έτσι είναι...
-
Ο χρήστης lazarefa έγραψε:
Στο astra gtc 1.8 cosmo του 2005 που έχω βάλει από την αρχή cruise control, διαπίστωσα χτες, έχοντας ενεργοποιημένη τη λειτουργία (άναβε και το σχετικό λαμπάκι στο καντράν), ότι πατώντας το πεντάλ γκαζιού λίγο παραπάνω από την απλή επαφή, ενώ το λαμπάκι συνέχιζε να ανάβει, οι στροφές του κινητήρα και προφανώς και η ταχύτητα, ανέβαιναν, όταν δε άφηνα το γκάζι έπεφταν ομαλά μέχρι το σημείο που είχε κρατήσει το cruise control. Τονίζω ότι σε όλη αυτή τη διαδικασία το ενδεικτικό λαμπάκι ήταν αναμμένο κανονικά. Επειδή κατά το παρελθόν θυμάμαι ότι με σχετική πίεση του γκαζιού εφόσον είχα ήδη επιλέξει το cruise control δεν μεταβάλλονταν οι στροφές, υπάρχει περίπτωση να έπαθε κάτι το σύστημα, ή απλά εγώ δεν είχα πιέσει τότε αρκετά το πεντάλ και έμεινα με την εντύπωση ότι δεν επηρεάζεται η λειτουργία από την πίεση στο γκάζι; Θυμίζω ότι στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο, το cruise control τίθεται εκτός λειτουργίας είτε με πάτημα του συμπλέκτη, είτε με πάτημα του φρένου.Και στο δικό μου Astra έτσι λειτουργεί. Να ήταν και adaptive θα ήταν τρομερό.
-
Ο χρήστης ginogsm έγραψε:
Και στο δικό μου Astra έτσι λειτουργεί. Να ήταν και adaptive θα ήταν τρομερό.
Σαν speed limiter δηλαδη...??? οπως λεμε και στην....πατριδα μου....
-
Ο χρήστης dgrgtc έγραψε:
Εννοώ με έλεγχο προσέγγισης αυτοκινήτων προκειμένου να ρυθμίζει την ταχύτητα με βάση το εμπρός κινούμενα και να απελευθερώνει έως το όριο όταν ο δρόμος είναι ανοικτός.
-
Εννοώ με έλεγχο προσέγγισης αυτοκινήτων προκειμένου να ρυθμίζει την ταχύτητα με βάση το εμπρός κινούμενα και να απελευθερώνει έως το όριο όταν ο δρόμος είναι ανοικτός.
o.k τωρα το καταλαβα.... παει πολυ ομως για την κατηγορια και την τιμη του Astra μας....πιστευω...
-
Καλησπέρα,
Επειδή προσπάθησα να διαβάσω τις 100+ σελίδες και δεν έβγαλα πολύ άκρη βρε παιδιά, μια απάντηση στα παρακάτω απλά ερωτήματα:
-
Απο που (Ιντερνετ) μπορώ να αγοράσω λάδια (όχι της GM) για το 2ετές σέρβις του αυτ/του της γυναίκας μου (Οπελ Αστρα Η 1.4) έτσι ώστε να αποφύγω το κ..λοπιάσιμο από την αντιπροσωπεία με τα δικά της λάδια?
-
Ποιά άλλα λάδια είναι εγκεκριμένα για τον κινητήρα αυτό? Από ότι πρόλαβα και διάβασα, είναι το Shell Helix Ultra AG 5W30 (το οποίο δεν βρίσκω πουθενά Ελλάδα) και ποιό άλλο???
Να τονίσω πως το αμάξι κάνει διαδρομές 2ΚΜ κάθε μέρα μόνο, εντός πόλης και τα χιλιόμετρα που κάνει είναι 7-10000 ετησίως μόνο.....
Thanks guys
ΥΓ: Βρίσκω το Shell Helix Ultra AG 5W30 από εδώ, είναι καλή τιμή παιδιά??
-
-
Πόνεσε λίγο....
Σέρβις 4ετίας ( με ιμάντα ) και την κάρτα Opel Assistance : 550 ευρώ.
-
Και γω μολις εκανα των 90000χλμ....
Εργασια 61,60
Αλλαγη υγρων φρενων 13,20
Ευθυγραμμιση 26,40
Λαδια 5W-30 5lit 58,00
Φιλτρο λαδιου 2,70
Υγρο υαλοκαθαριστηρων 1,24
Υγρα φρενων 500ml DOT4 5,50
Φιλτρο αερος 14,40
Φιλτρο ανακυκλωσης καμπινας 16,74
Μπουζι 4τεμ 21,60Συνολο 221,02
Φ.Π.Α 41,90Πληρωτεο ποσο 263,01
Καλα νομιζω την εβγαλα....
-
Πασχαλιάτικο αυτό...
Η πίσω αριστερή πόρτα μου έχει σχεδόν νεκρώσει από ηλεκτρικά ( παίζουν ηχεία , αυτόματο κλείδωμα). Το αμάξι δεν καταλαβαίνει εάν έχει ανοίξει ( δεν ανάβει λαμπάκι στο ταμπλώ και η πλαφονιέρα ) με αποτέλεσμα βέβαια να μην το αντιλαμβάνεται ούτε ο συναγερμός. Δεν έχω παράθυρο ( δεν ανεβαίνει ή κατεβαίνει ) ούτε λαμπάκι στον διακόπτη. Κοίταξα τις καλωδιώσεις της πόρτας και φαίνονται ΟΚ ( όπως ακριβώς είναι η φύσα και στην άλλη πόρτα δηλαδή ).
Τι νομίζεται ότι μπορεί να συμβαίνει ;
-
Πασχαλιάτικο αυτό...Η πίσω αριστερή πόρτα μου έχει σχεδόν νεκρώσει από ηλεκτρικά ( παίζουν ηχεία , αυτόματο κλείδωμα). Το αμάξι δεν καταλαβαίνει εάν έχει ανοίξει ( δεν ανάβει λαμπάκι στο ταμπλώ και η πλαφονιέρα ) με αποτέλεσμα βέβαια να μην το αντιλαμβάνεται ούτε ο συναγερμός. Δεν έχω παράθυρο ( δεν ανεβαίνει ή κατεβαίνει ) ούτε λαμπάκι στον διακόπτη. Κοίταξα τις καλωδιώσεις της πόρτας και φαίνονται ΟΚ ( όπως ακριβώς είναι η φύσα και στην άλλη πόρτα δηλαδή ).
Τι νομίζεται ότι μπορεί να συμβαίνει ;
λεω μην εχει καμια σχεση με εκεινο το μαυρο μπουτον που πατιεται οταν κλεινει η πορτα που εχουν για τον εσωτερικο φωτισμο??μηπως λεω!!! αλλα παλι και το παραθυρο να μην λειτουργει!! περιεργα πραγματα
-
Ίσως απλά κάηκε κάποια ασφάλεια.
-
Ασφάλειες κοίταξα.
Το μπουτόν που λές δεν το έχω δει.
Φοβάμαι μην έχει πάθει τίποτα η φύσα που πάει από το αμάξωμα στην πόρτα.
-
Ο χρήστης PuntoLord έγραψε:
Καλησπέρα,Θυμίστε μου οι experts (και σώστε με από το search στις πολλές σελίδες του θέματος αυτού ) για την συντήρηση που απαιτείται στο συζυγικό Αστρα Η 1.4, το οποίο συμπληρώνει τον επόμενο μήνα τα 2 έτη ζωής κι έχει λιγότερα από 20000ΚΜ .....
Καλησπέρα,
Μετά από ενδελεχή έρευνα αγοράς για το κόστος του σέρβις 2ετίας, πήρα τις παρακάτω τιμές:
Opel Sinis (Θεσνίκη) = 202 Ευρώ
Opel Mac Motors (Σέρρες) = 260 Ευρώ
Μαθαίνω από έναν φίλο που έχει εδώ και 10 χρόνια όλο αυτ/τα Opel πως τα πηγαίνει στην αντιπροσωπεία γειτονικού νομού, στο Κιλκίς, όπου τελικά πήγα και το δικό μου.
Ξέρετε πόσο κόστισε το σέρβις εκεί?? 150 Ευρώ μόνο!!!
Αλλάχθηκαν:
Λάδια Ημισυνθετικά 10W40
Φίλτρο Λαδιού
Φίλτρο Αέρος
Φίλτρο Καμπίνας επιβατών
Μπουζί
Κάρτα ΚαυσαερίωνΥΓ: Δεν κάνω διαφήμιση αλλά οι συγκεκριμένοι αντιπρόσωποι Opel στο Κιλκίς είναι πάρα πολύ τίμιοι και πολύ εξυπηρετικοί!!!
-
Ασφάλειες κοίταξα.Το μπουτόν που λές δεν το έχω δει.
Φοβάμαι μην έχει πάθει τίποτα η φύσα που πάει από το αμάξωμα στην πόρτα.
Τελικά ήθελε επισκευή η καλωδίωση που πάει στην πόρτα. 25 ευρώ και όλα καλά.
-
Για να πω τη γνωμη μου σαν πιτσιρικας εγω εχει αγορασει ο Θειος μου το opel astra H 1.4 gtc.Ωραιο αμαξακι σπορ και γενικα κατι παει για 14αρι.Σπαστικο ομως δεν ειναι να μην σβηνει το αντισπιν?Να κανεις κατι ρε παιδι μου ενα κουμπακι κατι η να απενεργοποιει το esp?Εχω ακουσει πως ειναι κακοφτιαγμενα τα αμαξια και δεν το πιστευω και τοσο αλλα γιατι ολα αυτα ομως???
-
Ο χρήστης GiwrgosFocus έγραψε:
Για να πω τη γνωμη μου σαν πιτσιρικας εγω εχει αγορασει ο Θειος μου το opel astra H 1.4 gtc.Ωραιο αμαξακι σπορ και γενικα κατι παει για 14αρι.Σπαστικο ομως δεν ειναι να μην σβηνει το αντισπιν?Να κανεις κατι ρε παιδι μου ενα κουμπακι κατι η να απενεργοποιει το esp?Εχω ακουσει πως ειναι κακοφτιαγμενα τα αμαξια και δεν το πιστευω και τοσο αλλα γιατι ολα αυτα ομως???Στα αυτοκίνητα με το sport switch το ESP είναι δυνατόν να απενεργοποιηθεί.
-
O lazarefa κάποια στιγμή είχε πει για αντικατάσταση των αλογόνου φώτων με τα αντίστοιχα xenon. Εδώ πωλούνται σε καλή τιμή :
http://cgi.ebay.de/NEU-Opel-Astra-H-2St ... otohosting
430€
Δεν βλέπω να περιλαμβάνει βέβαια αισθητήρες , εγκεφάλους κτλ.
-
Παιδιά νέος εδώ καλησπέρα..έχω μια απορία . έχω το astra Η 05 μοντέλο και έχω το cd30..θέλω να το κάνω cd30 mp3 τι κάνω σε αυτήν την περίπτωση?επίσης ξέρει κανεις τιμές για προβολείς ομίχλης?ευχαριστώ πολύ εκ των προτερων!
Αποκλειστική συζήτηση για το Opel Astra III. (Opel Astra H)