-
Άν και πιστεύω οτι αυτό το θέμα έχει συζητηθεί περιστασιακά στο Forum νομίζω οτι αξίζει να συζητηθεί σαν αυτόνομο Post.
Τα τελευταία 10 χρόνια που πηγαινοέρχομαι Ελλάδα έχω συζητήσει με αρκετά άτομα για ότι έχει σχέση με την κατοχή 'καλού' αμαξιού στην Ελλάδα και συγκεκριμένα την αντιμετώπιση του αυτοκινήτου απο την Ελληνική κοινωνία αλλα υπήρχαν 5 χαρακτηριστηκές περιπτώσεις που έχω ακούσει οι οποίες μου έκαναν εντύπωση.
Συγκεκριμένα:
-
Ένας φίλος μου που γύρισε στην Ελλάδα μόνιμα πριν απο 2 χρόνια απο Αμερική πήγε για Interview για δουλειά. Ετοιμάστηκε λοιπόν κουστουμαρισμένος και πήρε ολοκαίνουργιο X5 το οποίο έφερε με μετοικεσία απο Αμερική στα γραφεία της εταιρίας. Παρκάρει το αυτοκίνητο και με μεγάλη ευγένια τον περίμενε στο πάρκινγ την εταιρίας η γραματέας η οποίο τον συνόδεψε στο αφεντικό για το Interview. Περιτό να πω μου λέει οτι όλοι τον είχαν με το σείς και με το σάς..και ορισμένοι υπάλληλοι των ρωτούσαν για το αμάξι...... . Το πώς έπεσε το 'σίρμα' για το αμάξι άφησε τον φίλο μου άφωνο. Περιτό να πω πως την δουλειά την πήρε και βγάζει έναν παρα πολύ καλο μισθό.
-
Ένας ξάδερφος μου απο Καναδά γύρισε μόνιμα Ελλάδα(και αυτός). Το παλικάρι είναι πολύ ενφανίσιμος και καλογυμνασμένος αλλα μου έλεγε σαρκαστικά οτι στην Γλυφάδα(εκεί μένει) δεν μπορείς να σταυρώσεις 'γκόμενα' αμα δεν έχεις καλό αμάξι. Το παλικάρι δεν ψάχνει να παντρευτεί αλλα θέλει να περάσει 'καλά'. Στον Καναδά δεν είχε αφήσει θηλικιά γάτα που λέμε...
Αφου μου λέει μεταξυ αστείο και σοβαρού οτι οι Ελληνήδες με το που δουν τα κλειδιά σου ξέρουν τι αμάξι οδηγείς και που το έχεις παρκάρει. -
Ένας άλλος καλός φίλος μου 2 χρόνια χωρίς γκόμενα αποφάσισε να πάρει το Mini της BMW γιατί ήθελε λέει 'να είναι ο καλλύτερος σε αυτή την ηλικία(24) που να έχει καλό αμάξι'... Εγώ και ο άλλος κολλητός της παρέας του έχούμε ρίξει τρομερό δούλεμα για αυτή την φράση. Αλλα πραγματικά το αμάξι έδωσε στον φίλο μου μεγάλη αυτοπεποίθηση και μέσα σε 2 μήνες κατάφερε να βρεί μια (ευτυχός καλή) κοπέλα οι οποία διαχειρίζεται εργοστάσιο ενδημάτων.Είναι μαζί πάνο απο χρόνο τώρα. Ζωρίζεται λίγο με τα έξοδα του αμαξιού αλλα άμα του αρέσει χαλάλι του.
-
Καποιο παλικάρι στο φόρουμ πριν αρκετό καιρό έλεγε μια ιστορία οπου σε ένα νιτε κλαμπ περιμένανε στην πόρτα για να μπούνε μέσα και ένας έφαγε πόρτα και φεύγοντας πέρασε μπροστα απο το Club με την Porsche και με το που το βλέπουν αυτο οι πορτιέρηδες έτρεχαν απο πίσω για να του ζητήσουν συγνώμη και να τον βάλλουν μέσα.
-
Ετοιμάζομαι σιγα...σιγα....να γυρίσω Ελλάδα μόνιμα και έχω τον άδερφο μου και τον φίλο μου με το μίνι και τις 2 εξαδέρφες μου να με πρίζουν να φέρω καλό και ακριβό αμάξι όταν κάνω μετοικεσία...Turagen οι γυναίκες, Subaru o φίλος μου ,,,mustang o αδερφός μου.
Αμά ρε παιδιά.....μήπως είμαι παλαιών αρχών και δεν το έχω καταλάβει
-
-
Άν και πιστεύω οτι αυτό το θέμα έχει συζητηθεί περιστασιακά στο Forum νομίζω οτι αξίζει να συζητηθεί σαν αυτόνομο Post.
Τα τελευταία 10 χρόνια που πηγαινοέρχομαι Ελλάδα έχω συζητήσει με αρκετά άτομα για ότι έχει σχέση με την κατοχή 'καλού' αμαξιού στην Ελλάδα και συγκεκριμένα την αντιμετώπιση του αυτοκινήτου απο την Ελληνική κοινωνία αλλα υπήρχαν 5 χαρακτηριστηκές περιπτώσεις που έχω ακούσει οι οποίες μου έκαναν εντύπωση.
Συγκεκριμένα:
-
Ένας φίλος μου που γύρισε στην Ελλάδα μόνιμα πριν απο 2 χρόνια απο Αμερική πήγε για Interview για δουλειά. Ετοιμάστηκε λοιπόν κουστουμαρισμένος και πήρε ολοκαίνουργιο X5 το οποίο έφερε με μετοικεσία απο Αμερική στα γραφεία της εταιρίας. Παρκάρει το αυτοκίνητο και με μεγάλη ευγένια τον περίμενε στο πάρκινγ την εταιρίας η γραματέας η οποίο τον συνόδεψε στο αφεντικό για το Interview. Περιτό να πω μου λέει οτι όλοι τον είχαν με το σείς και με το σάς..και ορισμένοι υπάλληλοι των ρωτούσαν για το αμάξι...... . Το πώς έπεσε το 'σίρμα' για το αμάξι άφησε τον φίλο μου άφωνο. Περιτό να πω πως την δουλειά την πήρε και βγάζει έναν παρα πολύ καλο μισθό.
-
Ένας ξάδερφος μου απο Καναδά γύρισε μόνιμα Ελλάδα(και αυτός). Το παλικάρι είναι πολύ ενφανίσιμος και καλογυμνασμένος αλλα μου έλεγε σαρκαστικά οτι στην Γλυφάδα(εκεί μένει) δεν μπορείς να σταυρώσεις 'γκόμενα' αμα δεν έχεις καλό αμάξι. Το παλικάρι δεν ψάχνει να παντρευτεί αλλα θέλει να περάσει 'καλά'. Στον Καναδά δεν είχε αφήσει θηλικιά γάτα που λέμε...
Αφου μου λέει μεταξυ αστείο και σοβαρού οτι οι Ελληνήδες με το που δουν τα κλειδιά σου ξέρουν τι αμάξι οδηγείς και που το έχεις παρκάρει. -
Ένας άλλος καλός φίλος μου 2 χρόνια χωρίς γκόμενα αποφάσισε να πάρει το Mini της BMW γιατί ήθελε λέει 'να είναι ο καλλύτερος σε αυτή την ηλικία(24) που να έχει καλό αμάξι'... Εγώ και ο άλλος κολλητός της παρέας του έχούμε ρίξει τρομερό δούλεμα για αυτή την φράση. Αλλα πραγματικά το αμάξι έδωσε στον φίλο μου μεγάλη αυτοπεποίθηση και μέσα σε 2 μήνες κατάφερε να βρεί μια (ευτυχός καλή) κοπέλα οι οποία διαχειρίζεται εργοστάσιο ενδημάτων.Είναι μαζί πάνο απο χρόνο τώρα. Ζωρίζεται λίγο με τα έξοδα του αμαξιού αλλα άμα του αρέσει χαλάλι του.
-
Καποιο παλικάρι στο φόρουμ πριν αρκετό καιρό έλεγε μια ιστορία οπου σε ένα νιτε κλαμπ περιμένανε στην πόρτα για να μπούνε μέσα και ένας έφαγε πόρτα και φεύγοντας πέρασε μπροστα απο το Club με την Porsche και με το που το βλέπουν αυτο οι πορτιέρηδες έτρεχαν απο πίσω για να του ζητήσουν συγνώμη και να τον βάλλουν μέσα.
-
Ετοιμάζομαι σιγα...σιγα....να γυρίσω Ελλάδα μόνιμα και έχω τον άδερφο μου και τον φίλο μου με το μίνι και τις 2 εξαδέρφες μου να με πρίζουν να φέρω καλό και ακριβό αμάξι όταν κάνω μετοικεσία...Turagen οι γυναίκες, Subaru o φίλος μου ,,,mustang o αδερφός μου.
-
-
Συγκεκριμένα:
-
-
-
-
-
-
An fereis to Mustang GT 8a einai spanio stin A8ina.
Mallon ta parales gia to X5 giati h A8hna einai gemati apo X5s.
-
Ο χρήστης Antiriad έγραψε:
Όχι, απλώς ξέρεις τι θέλεις και αυτοί που έχεις γύρω σου θέλουν να γνωρίζουν εσένα, όχι ένα μάτσο σίδερα και πλαστικά.
-
Ψήφισα το τελευταίο,αμα εισαι ανερχόμενος ελευθερος επαγγελματίας μετράει να εμφανίζεσαι με το Χ ακριβό αυτοκίνητο,δυστυχώς και να θες δεν μπορείς να εισαι με το lada.Μαλιστα το Χ θα πρέπει να ειναι οικογενειακό-πολυτελές,όχι φτερούγα.
Οι γόνοι παραδοσιακά πλουσιων οικογενειων εχουν ολοι μικρα αυτοκίνητα για την αθήνα παντως(Ο Λαμπράκης εχει τεθωρακισμενο golf),αλλωστε τους ξερουν όλοι και δεν εχουν αναγκη να δείξουν τίποτα.
Φυσικα στην προσωπική σου ζωή και στον ελευθερο σου χρόνο,μπορείς να κυκλοφορείς με το lada ή το Kia. -
Ο χρήστης agisd έγραψε:
An fereis to Mustang GT 8a einai spanio stin A8ina.Mallon ta parales gia to X5 giati h A8hna einai gemati apo X5s.
24.000$ Δεν ειναι και άσχημα για 300αλογα...Το σκέφτομαι πραγματικα.
Άσε που στην Ελλάδα με 18.000 Ευρώ...δεν πέρνεις και τίποτα σοβαρό -
Ο χρήστης Antiriad έγραψε:
An fereis to Mustang GT 8a einai spanio stin A8ina.
Mallon ta parales gia to X5 giati h A8hna einai gemati apo X5s.
24.000$ Δεν ειναι και άσχημα για 300αλογα...Το σκέφτομαι πραγματικα.
Άσε που στην Ελλάδα με 18.000 Ευρώ...δεν πέρνεις και τίποτα σοβαρόστη θέση σου δεν θα το σκεφτόμουν καθόλου (όσο για μας, όποιος κακομοίρης θελήσει να το φέρει, θα πληρώσει τα μαλλιά της κεφαλής του )
Σπύρος
-
Με 18000 παίρνεις Harley και είσαι και ο πρώτος πουλ-μουρ. Ασε που δείχνεις και 'ψαγμένος με ανήσυχο κι ελεύθερο πνεύμα' στις γκόμενες !!!
-
ατυχής η σύγκριση φίλε trelovet. Εσύ αν είχες 18k για 'πέταμα' και (λέμε τώρα) τόσο κόστιζε η Harley και τα ίδια η Mustang ποιά από τις δύο θα προτιμούσες?
Σπύρος
-
Η ιστορία ενός γνωστού.
Εικοσιεφτά χρονών παιδί,αλλά πολύ ασχημομούρης.
Κοντός,χοντρός καί ένα κεφάλι σάν κομοδίνο.
Είχε ένα Γκόλφ ΙΙ,GTi,Tourb-ισμένο,μαύρο,κακό,κ.λ.π.
Γκόμενα δέν σταύρωνε,ούτε πληρωμένη!!!Κάποια μέρα,ο γαμπρός του έφυγε γιά ταξίδι λίγων ημερών,καί του άφησε νά κυκλοφορήσει (γιά νά μήν 'πέσει' η μπαταρία) τήν 'Μπέμπα' του.Μιά απλή-κοινή τριάρα 'μπέμπα'.
Μέσα σέ δύο εβδομάδες,έβγαλε τρείς-τέσσερες γκομενίτσες!!!
Τό αυτοκίνητο πού αγόρασε τώρα,δέν νομίζω ότι χρειάζεται να σάς τό πώ,έτσι δέν είναι; -
είναι πραγματικά γελοίο πως πχ το 147 που οδηγώ σνομπάρεται από τις κοπέλες στα βορεία προαστεία που μένω επειδή δεν είναι γερμανικό, ειδικά από τις πολύ εμφανίσιμες [έχω την τύχη να είμαι αρκετά εμφανίσιμος]. Ακόμα πιο γελοίο είναι πως αντιδρούν όταν θα τύχει να μην το έχω διαθέσιμο και να βγω με τη mercedes του πατέρα μου.
Ειλικρινά έχω βαρεθεί τα καβαλημένα κοριτσάκια, θα απολαύσω πολύ το payback σε κωλοπαιδισμούς μόλις πάρω 'γκάμπριο' [για μένα και μόνο, όχι γι' αυτές ].
Και αυτό που έγραψε κάποιος για το big money ισχύει πραγματικά και τιμή τους. Όσοι το διαλαλούν απροκάλυπτα είτε δεν έχουν αρκετά, είτε έχουν κάποια κόμπλεξ [τα απέκτησαν πρόσφατα, το κάνουν για επίδειξη, κοπέλες, κτλ].
Αυτά με ειλικρίνεια απ' την σχετικά νεαρή μου ηλικία.[/img]
-
Καλό και γκλαμουράτο αμάξι στην Ελλάδα σημαίνει:
- Πρώτη μούρη στα σκυλάδικα και στα ορθάδικα
- Οι καλύτερες γκόμενες στο πιάτο
- Σνομπισμός σε όλο του το μεγαλείο
- Ωχαδερφισμός και άσε τους άλλους να λύσουν τα προβλήματα της Ψωροκώσταινας
Βέβαια δεν τους παίρνει όλους η μπάλα αλλά....
-
Ο χρήστης gmak έγραψε:
είναι πραγματικά γελοίο πως πχ το 147 που οδηγώ σνομπάρεται από τις κοπέλες στα βορεία προαστεία που μένω επειδή δεν είναι γερμανικό, ειδικά από τις πολύ εμφανίσιμες [έχω την τύχη να είμαι αρκετά εμφανίσιμος]. Ακόμα πιο γελοίο είναι πως αντιδρούν όταν θα τύχει να μην το έχω διαθέσιμο και να βγω με τη mercedes του πατέρα μου.Ειλικρινά έχω βαρεθεί τα καβαλημένα κοριτσάκια, θα απολαύσω πολύ το payback σε κωλοπαιδισμούς μόλις πάρω 'γκάμπριο' [για μένα και μόνο, όχι γι' αυτές ].
Και αυτό που έγραψε κάποιος για το big money ισχύει πραγματικά και τιμή τους. Όσοι το διαλαλούν απροκάλυπτα είτε δεν έχουν αρκετά, είτε έχουν κάποια κόμπλεξ [τα απέκτησαν πρόσφατα, το κάνουν για επίδειξη, κοπέλες, κτλ].
Αυτά με ειλικρίνεια απ' την σχετικά νεαρή μου ηλικία.[/img]
Ωραιος φιλε μου! Πραγματικα μιλας σοφα, αν και νεος, και απο τα ΒΠ (οκ, συνηθως τα παιδακια απο εκει ειναι 'καπως')
-
Äõóôõ÷þò ìåôñÜåé ôüóï óå äïõëåßá üóï êáé óå ãêïìåíï êõíÞãé ...
Åßôå ôï èÝëïõìå åßôå ü÷é èåùñïýí ôçí åðéëïãÞ áõôïêéíÞôïõ êáé ôñüðï æùÞò êáé ôñáðåæéêü áðüèåìá ðñïò öÜãùìá ôá èõëçêÜ
-Áìáñôßá 1ç :Ôï êáëýôåñï óå÷ ôï Ý÷ù êÜíåé ìå õðÜñîåéò ðïõ ôéò êáôÜöåñá êõíçãþíôáò ìå ôá ...ðüäéá 'Äåí Ý÷ù áõôïêßíçôï êáñíôéÜ ìïõ'
-Áìáñôßá 2ç :Ðñßí ëßãï êáéñü åßäá ìéá áñêåôÜ üìïñöç ãõíáßêá ç ïðïßá Ýâãáëå ôéò 4ðïíôåò ìðüôåò ôçò êáé öüñåóå áðëÜ ðÜíéíá ðáðïõôóÜêéá ãéá íá ìðïñÝóåé íá ïäçãÞóåé óùóôÜ .
ËõðÞèçêá ãéáôß äåí ...ìå Ýðáéñíå åêåß ..
áëëÜ ÷Üñçêá ãéáôß õðÜñ÷ïõí áêüìá Ãõíáßêåò ðïõ åßíáé Ãõíáßêåò êáé óßãïõñá èá åðéëÝãïõí ôïí Áíôñá ü÷é ôï Áíôñåßêåëï
Ôþñá ðïõ êïëëÜåé áõôü ? Áí äåßôå êáìßá íá êÜíåé áõôü ôï ðñÜãìá ðáñáôçñÞóôå ôçí èá õðÜñ÷åé ðïëõ èõëçêüôçôá ðÜíù ôçò åããõçìÝíá
Áí âëÝðåôå ìå ôï 9ðïíôï êáé ðáôÜù ôá ðåíôÜë öñïíôßóôå íá êÜíåôå óôçí Üêñç êáé ôï ðùò ç èõëçêüôçôá Ý÷åé áíôéêáôáóôáèåß áðï ðñïêëçôéêüôçôá êôëÐñïóùðéêÝò ðáñáôçñÞóåéò êáé óüññõ áí îåöõãá áðï ôï èÝìá
-
Ο χρήστης Spiros19 έγραψε:
åßíáé ðñáãìáôéêÜ ãåëïßï ðùò ð÷ ôï 147 ðïõ ïäçãþ óíïìðÜñåôáé áðü ôéò êïðÝëåò óôá âïñåßá ðñïáóôåßá ðïõ ìÝíù åðåéäÞ äåí åßíáé ãåñìáíéêü, åéäéêÜ áðü ôéò ðïëý åìöáíßóéìåò [Ý÷ù ôçí ôý÷ç íá åßìáé áñêåôÜ åìöáíßóéìïò]. Áêüìá ðéï ãåëïßï åßíáé ðùò áíôéäñïýí üôáí èá ôý÷åé íá ìçí ôï Ý÷ù äéáèÝóéìï êáé íá âãù ìå ôç mercedes ôïõ ðáôÝñá ìïõ.
ÅéëéêñéíÜ Ý÷ù âáñåèåß ôá êáâáëçìÝíá êïñéôóÜêéá, èá áðïëáýóù ðïëý ôï payback óå êùëïðáéäéóìïýò ìüëéò ðÜñù 'ãêÜìðñéï' [ãéá ìÝíá êáé ìüíï, ü÷é ãé' áõôÝò ].
Êáé áõôü ðïõ Ýãñáøå êÜðïéïò ãéá ôï big money éó÷ýåé ðñáãìáôéêÜ êáé ôéìÞ ôïõò. ¼óïé ôï äéáëáëïýí áðñïêÜëõðôá åßôå äåí Ý÷ïõí áñêåôÜ, åßôå Ý÷ïõí êÜðïéá êüìðëåî [ôá áðÝêôçóáí ðñüóöáôá, ôï êÜíïõí ãéá åðßäåéîç, êïðÝëåò, êôë].
ÁõôÜ ìå åéëéêñßíåéá áð' ôçí ó÷åôéêÜ íåáñÞ ìïõ çëéêßá.[/img]
Ùñáéïò öéëå ìïõ! Ðñáãìáôéêá ìéëáò óïöá, áí êáé íåïò, êáé áðï ôá ÂÐ (ïê, óõíçèùò ôá ðáéäáêéá áðï åêåé åéíáé 'êáðùò')
Êáé áðï ìÝíá ôï ßäéï
-
Ψήφισα το τρίτο. Ένα μεσαίο αυτοκίνητο είναι σίγουρα αρκετό. Το αμάξι πρέπει να μπορεί να σε κινήσει με ασφάλεια και άνεση τόσο μέσα στην πόλη όσο και έξω απ' αυτήν. Και από τη στιγμή που δεν έχουμε περιθώριο να αγοράσουμε ένα για τα ταξίδια, ένα για τα πρωινά στη δουλειά, ένα για το απόγευμα για τα ψώνια και ένα για το Σαβ/κο που πάμε στο χωριό, ένα καλό μεσαίο είναι αυτό που μπορεί να σε βγάλει ασπροπρόσωπο σε κάθε περίπτωση. Τα υπόλοιπα είναι τάσεις εντυπωσιασμού και μόνο. Είμαι νέος, ανερχόμενος ελεύθερος επαγγελματίας και δεν έχω ακριβό αυτοκίνητο. Τι σημαίνει αυτό; Ότι είμαι καταδικασμένος; Δεν ξέρω τι παίζει στην Αθήνα, αλλά στην περιφέρεια ευτυχώς δεν αντιμετωπίζουμε τέτοια φαινόμενα.
Τώρα, όσο για τη συμπεριφορά των ανόητων κορασίδων, δεν έχω να πω τίποτα άλλο πέρα απ' το ότι παίρνουν αυτό που αξίζουν.
Άσχετο λίγο, αλλά έχετε οδηγήσει Harley; Εγώ που έχω, τη λέω Har-Harley... (απ το χάρχαλο) Πραγματικά υπερτιμημένο μηχάνημα. Σε καμία περίπτωση δεν αξίζει τα λεφτά της. Σκουριάζει, πανάκριβα ανταλλακτικά, προβλήματα σε εκκεντροφόρους και δεν συμμαζεύεται. Για να μη συζητήσω για κατανάλωση, φασαρία, δυσκολία οδήγησης και την επικινδυνότητα απ' την άθλια οδική συμπεριφορά και άλλα τέτοια. Ποιος αλήθεια πιστεύει ακόμα στο statement μέσω μίας Harley; Αφού και η ίδια η εταιρία ήδη ξεκίνησε να παράγει μοντέλα πιο κοντά στα ιαπωνικά πρότυπα.
-
Ψηφισα το δευτερο.
Προσωπικα πιστευω οτι ενα καλο και οικονομικο αμαξι ειναι αρκετο. Στο κατω κατω της γραφης, αν σε φτανει, δε χρειαζεται να χαλας παραπανω για να φαινεται καλυτερο.
Οσο για τις γκομενες, εχω να πω το εξης.
Ετσι και αλλιως με αυτη τη λογικη, αυτο που καταφερνουνε, ειναι να τις γλεντανε για λιγο τα τσογλανακια απο τα ΒΠ, και μετα να τις παρατανε. Οποτε... ενα και το αυτο. Τον πινουνε στο τελος, γιατι τις 'πετανε' οι πλουσιοι...
Επισης οσοι λενε οτι ειναι ολες ετσι, μαλλον κοιτανε σε λαθος μερος.ΥΓ.Πραγματικα με λυπει το αποτελεσμα της ψηφοφοριας, γιατι δειχνει οτι πολλοι πιστευετε σε αυτη τη λογικη, με αποτελεσμα να την διαιωνιζετε....
-
Προσωπικά αδιαφορώ πλήρως για το τι πιστεύουν οι γύρω μου για το τουτού μου.Προφανώς ισχύει ότι αν έχεις μια οποιαδήποτε bmw/mercedes θεωρείσαι πιο ανεβασμένος από το αν έχεις ο,τιδήποτε άλλο,αλλά το βρίσκω χαζό και αηδιαστικό,οπότε δε με ενδιαφέρει.
Ας είχα μια alfa romeo 75 1.8 turbo ή μια 3λιτρη και λέγαν οι γκομενίτσες ότι είναι χρέπι....
Δε συμφωνώ με καμία από τις επιλογές της ψηφοφορίας,οπότε δεν ψηφίζω.
-
Ας αφησούμε τις γκόμενες στην άκρη για την ώρα. Όσω αφορά όμως την επαγγελματική αποκατάσταση (στον ιδιοτικό τομέα) το 'καλό' αμάξι βοηθάει?
Καποιός είπε οτι για του ελεύθερους επαγγελματίες το καλο αμάξι είναι δεδωμένα..... απαραίτητο.
Πόσο απαραίτητο είναι το "καλό" αμάξι στην κοινωνί