-
mjacob
θα ελεγα 60-70% στην Αθηνα.αρκετα απο τα χλμ εχουν γινει γρηγορα (σε επαρχιακους δρομους) και οπως ειπα εχω μπει και 3 φορες στη πιστα.
ισως τα τακακια του Σιβικ ειναι πολυ μαλακα, δοκιμαστε καποια αλλα. Δε ειναι θεμα 'οικολογικου', ολοι οι κατασκευαστες τετοια χρησιμοποιουν εδω και πολλα χρονια.
και η ιδεα να μη φρεναρει κανεις προοδευτικα μεσα στην Αθηνα μπορει να εχει καταστροφικα αποτελεσματα...
-
Καλά, τα 15-20 του σιβίκ (και του κολτ π.χ.) ούτως ή άλλως τα θεωρώ πολύ λίγα. Το οικολογικό το ανέφερα γιατί φαίνεται πως είναι uniform οι δικαιολογίες
Αλλά και η χρήση κυρίως εκτός ωρών αιχμής στην πόλη βοηθάει δραματικά. Ακριβώς λόγω του ότι
Ο χρήστης spiros έγραψε:
και η ιδεα να μη φρεναρει κανεις προοδευτικα μεσα στην Αθηνα μπορει να εχει καταστροφικα αποτελεσματα... -
Τακάκια βάζω από το Σαρακάκη (δίνει και σακουλάκι με πάστα για να μη σφυρίζουν). Αν δεν το σκίζεις μέσα στη πόλη βγάζουν πολλά χιλιόμετρα τα φρένα. Πάντως φίλος με σιβίκ και τακάκια Σ βγάζει μόνο 20.000 χλμ.
Λες να ωφελούνται τα τακάκια που τα υπερθερμαίνω στις κατηφόρες από βουνά;
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
mjacob
θα ελεγα 60-70% στην Αθηνα.αρκετα απο τα χλμ εχουν γινει γρηγορα (σε επαρχιακους δρομους) και οπως ειπα εχω μπει και 3 φορες στη πιστα.
ισως τα τακακια του Σιβικ ειναι πολυ μαλακα, δοκιμαστε καποια αλλα. Δε ειναι θεμα 'οικολογικου', ολοι οι κατασκευαστες τετοια χρησιμοποιουν εδω και πολλα χρονια.
και η ιδεα να μη φρεναρει κανεις προοδευτικα μεσα στην Αθηνα μπορει να εχει καταστροφικα αποτελεσματα...
εγω πάντως αν φρενάρω απότομα εχω 80% πιθανότητα να παω τσουλύθρα
- λόγω ασφάλτου
- λόγω ελαστικών που μπορεί να είναι κρύα....
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
mjacob
- λόγω ασφάλτου
και περα απο αυτο, πιθανοτατα θα πεσει πανω σου αυτος που ακολουθει...
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Τακάκια βάζω από το Σαρακάκη (δίνει και σακουλάκι με πάστα για να μη σφυρίζουν). Αν δεν το σκίζεις μέσα στη πόλη βγάζουν πολλά χιλιόμετρα τα φρένα. Πάντως φίλος με σιβίκ και τακάκια Σ βγάζει μόνο 20.000 χλμ.Λες να ωφελούνται τα τακάκια που τα υπερθερμαίνω στις κατηφόρες από βουνά;
Σκληραίνουν.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
mjacob
- λόγω ασφάλτου
και περα απο αυτο, πιθανοτατα θα πεσει πανω σου αυτος που ακολουθει...
Τον έχω αφήσει πολύ πίσω....
-
Τουλάχιστον βρέθηκαν και άλλοι που βγάζουν σχετικά λίγα χλμ με τα Σ τακάκια, γιατί είχα αρχίσει να προβληματίζομαι πολύ έντονα σχετικά με τον τρόπο που οδηγώ.
Και γεννιέται η απορία? Αν αλλάζω αλλού τακάκια (που όμως?) υπάρχει έστω μία στις χίλιες να έχουν πιάσιμο να μου πουν τίποτα περί εγγύησης? Υπάρχει κάποιος με ανάλογη τακτική (κάνω στα εξουσιοδοτημένα service αλλά αλλάζω αλλού τακάκια) ?
-
ελεος
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
mjacobκαι η ιδεα να μη φρεναρει κανεις προοδευτικα μεσα στην Αθηνα μπορει να εχει καταστροφικα αποτελεσματα...
Προοδευτικά φρενάρεις και πάλι. Απλά την μέγιστη ισχύ πρέπει να την ασκήσεις στην αρχή και όχι στο τέλος.
-
αμα φρεναρεις αποτομα στην αρχη, εχεις εξασφαλισει την επαφη με τον ...πισω.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
αμα φρεναρεις αποτομα στην αρχη, εχεις εξασφαλισει την επαφη με τον ...πισω.μπορεί να γουστάρεις?
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
@__spyros.s__ και WinMikΣπύρο αμίαντος δεν υπάρχει εδώ και 20 χρόνια περίπου. Αλλού είναι το πρόβλημα ΙΜΗΟ.
Winmik. Αν φρενάρεις προοδευτικά (δηλαδή λίγο φρένο για πολύ ώρα με κορύφωση προς το τέλος) τότε με συστηματικό τρόπο του γαμάς το ταμ τιριρίμ!!! Θέλει αποφασιστικά το φρένο με μεγάλη επιβράδυνση στην αρχή και μετά λιγότερη πίεση (όταν ζεσταθεί ο δίσκος και το τακάκι).
Η φθορά με την θερμοκρασία δεν αυξάνει γραμμικά. Το προοδευτικό των παπούδων μας έχει πεθάνει όσον αφορά την οικονομία των φρένων. Αφήνουμε το πόδι από το γκάζι και κατεβάζουμε σχέση για να φρενάρει ο κινητήρας και όταν φτάσουμε εκεί που πρέπει φρένο και τέλος. Γρήγορα και αποφασιστικά.
Για περισσότερα ρώτα τους αμοιρους της Φερράρι που έφτιαχναν φρένα για τανκ ώστε να αντέχει το στρωτό χαρακτήρα του MS με τα φρένα. Από την άλλη ο Jean Alesi με το τρελό του στυλ να τρομπάρει τα φρένα συνέχεια πρακτικά και με τσιχλόφουσκες θα τον τελειώνε τον αγώνα.
Πάω γιά το service των 60.000 χιλ και δεν έχω αλλάξει ακόμη τακάκια. Τα περισσότερα από τα χιλ αυτά είναι στην Εγνατία. Από τότε που ήρθα Θεσ/νίκη είναι πρώτη φορά που ταυτίζονται χιλ και 6μηνο. Θα τα πουμε την Πέμπτη μετά το service
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
αμα φρεναρεις αποτομα στην αρχη, εχεις εξασφαλισει την επαφη με τον ...πισω.
μπορεί να γουστάρεις?
Εντάξει είναι και θέμα προτιμήσεων.
Δεν φρενάρω ΑΠΟΤΟΜΑ --> ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΛΕΩ
-
Ο χρήστης gxaral έγραψε:
@__spyros.s__ και WinMik
Σπύρο αμίαντος δεν υπάρχει εδώ και 20 χρόνια περίπου. Αλλού είναι το πρόβλημα ΙΜΗΟ.
Winmik. Αν φρενάρεις προοδευτικά (δηλαδή λίγο φρένο για πολύ ώρα με κορύφωση προς το τέλος) τότε με συστηματικό τρόπο του γαμάς το ταμ τιριρίμ!!! Θέλει αποφασιστικά το φρένο με μεγάλη επιβράδυνση στην αρχή και μετά λιγότερη πίεση (όταν ζεσταθεί ο δίσκος και το τακάκι).
Η φθορά με την θερμοκρασία δεν αυξάνει γραμμικά. Το προοδευτικό των παπούδων μας έχει πεθάνει όσον αφορά την οικονομία των φρένων. Αφήνουμε το πόδι από το γκάζι και κατεβάζουμε σχέση για να φρενάρει ο κινητήρας και όταν φτάσουμε εκεί που πρέπει φρένο και τέλος. Γρήγορα και αποφασιστικά.
Για περισσότερα ρώτα τους αμοιρους της Φερράρι που έφτιαχναν φρένα για τανκ ώστε να αντέχει το στρωτό χαρακτήρα του MS με τα φρένα. Από την άλλη ο Jean Alesi με το τρελό του στυλ να τρομπάρει τα φρένα συνέχεια πρακτικά και με τσιχλόφουσκες θα τον τελειώνε τον αγώνα.
Πάω γιά το service των 60.000 χιλ και δεν έχω αλλάξει ακόμη τακάκια. Τα περισσότερα από τα χιλ αυτά είναι στην Εγνατία. Από τότε που ήρθα Θεσ/νίκη είναι πρώτη φορά που ταυτίζονται χιλ και 6μηνο. Θα τα πουμε την Πέμπτη μετά το service
αμα δεις κανενα type-r στο δρόμο μπροστά σου να κρατάς αποστάσεις
-
καλημέρα και από μένα,
είμαι με 30.000+ χιλιόμετρα και τα τακάκια όπως τα βλέπω έχουν πολύ ψωμί ακόμη.
Άποψή μου είναι πως τα χιλιόμετρα που βγάζουν τα τακάκια έχουν να κάνουν κυρίως με το πως φρενάρουμε και κατα δέυτερον με τα υλικά κατασκευής ( σε λογικά πλαίσια πάντα ε? ).
Αυτό το βλέπω και τώρα με το civic, αλλά και απο τη μοτό μου. (Γερμανίδα μονοκύλινδρη 650cc). Ενώ οι περισσότεροι αλλάζουν τακάκια περίπου ανα 10-15.000 χλμ (με βάση τα λόγια του αρχιμηχανικού που κοιτάει τη γερμανίδα), εγώ αλλάζω ανα 25.000. (με μαλακά τακάκια κάνω 2-4.000 χιλιόμετρα λιγότερα).
Παίζω πάρα πολύ όμως με το φρένο του κινητήρα! Στη μηχανή αυτό σημαίνει συχνότερη αλλαγή πίσω ελαστικού (που συνήθως σέρνεται και αναπηδά από το φρενάρισμα του κινητήρα...) και μεγαλύτερη καταπόνηση αλυσίδας-γραναζιών. Μένει να βρω τι σημαίνει και για το civic... -
Ο χρήστης karampelas έγραψε:
Παίζω πάρα πολύ όμως με το φρένο του κινητήρα! Στη μηχανή αυτό σημαίνει συχνότερη αλλαγή πίσω ελαστικού (που συνήθως σέρνεται και αναπηδά από το φρενάρισμα του κινητήρα...) και μεγαλύτερη καταπόνηση αλυσίδας-γραναζιών. Μένει να βρω τι σημαίνει και για το civic...Νομίζω ότι είναι πιο φτηνό να αλλάζεις τακάκια παρά να φρενάρεις με το κινητήρα (να κατεβάζεις 1, 2 , 3 ταχύτητες αντί να φρενάρεις).
Το καλύτερο είναι να κοιτάς μακριά και να παίρνεις έγκαιρα το πόδι από το γκάζι αλλά έτσι θα θεωρηθεί ότι οδηγείς 'σιγά'
-
Σε σχέση με το προηγούμενο αυτό το civic έχει καλύτερη ηχομώνωση?
Σε ένα ταξίδι στην εγνατία με 150 χμ/ω το απολαμβάνεις το honda?
ή ανοίγεις την ένταση του rcd? -
στα 150 εχεις περάσεις τον σπαστικο θόρυβο του vtec
-
Ο χρήστης paliotomaros έγραψε:
Σε σχέση με το προηγούμενο αυτό το civic έχει καλύτερη ηχομώνωση?
Σε ένα ταξίδι στην εγνατία με 150 χμ/ω το απολαμβάνεις το honda?
ή ανοίγεις την ένταση του rcd?Το 5θυρο δεν το γνωρίζω. Για το 4θυρο νομίζω ότι έχει καλύτερη.
Για την ένταση του RCD φροντίζει η CDίερα.....
Ηonda Civic 2005