-
Καλησπέρα και απο εμένα,
Την πέμπτη πήρα ενα civic type s. Έκανα λοιπόν ένα ταξίδι Αθήνα-Σπάρτη και την κυριακή Αθήνα-Χαλκίδα. Εντόπισα τα εξής τα οποία με έκαναν πλέον να πιστεύω πως η θριλική αξιοπιστία διάφορων ετεριών είναι πλέον μύθος.
1ον) Το τιμόνι τραβάει δεξιά απο την πρώτη μέρα.....Πιο συγγεκριμένα αν κινούμαι με 100 χιλιόμετρα και αφήσω το τιμόνι σε 5-6 δεύτερα το αμάξι έχει μετακινηθεί ολόκληρο στην δίπλα λωρίδα. Μετά απο επίσκεξη στο συνεργείο και αφού το εκανε μια βόλτα ο υπεύθυνος μου είπε πως δεν είναι τίποτα το ανησυχητικό και πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα....συγγεκριμένα η Honda δικαιολογεί την αλλαγή λωρίδας μέσα σε 6-7 δεύτερα.......αυτό όμως δεν ανερεί το γεγονός πως το τιμόνι τραβάει δεξιά και πως πρέπει μονίμως να ασκώ μια δύναμη στο τιμόνι για να πάει ευθεία το οποίο είναι πολύ ενοχλητικό και απαράδεκτο για ολοκαίνουργιο αυτοκίνητο.
2ον) Ακούω και εγώ ψιλοτριγμούς στο αριστερό μέρος του ταμπλό
3ον) Μετά τα 110 χιλιόμετρα ακούγετε ενας πιό έντονος τριγμός στο μπροστινό μέρος (όχι ταμπλο)......μοιάζει να τρίζει κάτι απο την πίεση του αέρα στα εκσωτερικά πλαστικά η σε κάποιο σημείο κάτω απτο καπό.......είναι ήχος ο οποίος ακουγετε αρκετά και πολυ ενοχλητικός.
4ον) Κάποια στιγμή που χρησιμοποίησα τους καθαριστήρες ο αριστερος έκανε ένα πολυ δυνατό θόρυβο σας πολυκερισμένο ελατήριο.....απο την άλλη μέρα όμως δεν το ξαναέκανε.Όλα αυτά λοιπόν τα θεωρώ απαράδεκτα για ένα ολοκαίνουργιο αυτοκίνητο.....πόσο μάλλον για ένα Honda αξίας 25.000
-
Ο χρήστης varkon έγραψε:
Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας το τι μου συνέβη σήμερα το πρωί πηγαίνοντας στην δουλειά…Σταματημένος σε φανάρι μια ομάδα αδέσποτων σκυλιών περνά μπροστά από το αμάξι μου. Ξαφνικά 1 ζωντανό πέφτει με φόρα πάνω στο μπροστινό προφυλακτήρα (και λίγο δεξιά), προκαλώντας ένα θόρυβο από κάτι που ανοίγει / σπάει. Βγαίνω, λοιπόν, από το αμάξι σε ημιάγρια κατάσταση και κοιτάω μπροστά.
Τι ρατσα ήταν; Αν ήταν μολοσσος δικαιολογειται
Καμια λυση για τον αεραγωγο του συνοδηγου που κανει θορυβο; -
Επέστρεψα
Σύνολο 234ευρώ, με αλλαγή (πάλι για όσους θυμούνται...) τα εμπρός τακάκια. Δηλαδή αν αφαιρέσουμε περίπου 155 ευρώ που είναι τα τακάκια με την τοποθέτηση ( (80 + 50)*1,19 ), το service ήρθε στα 80 ευρώ (αλλάχθηκε και το ένα λάστιχο των υαλοκαθαριστήρων 10 ευρώ...).
Δεν ξέρω τι θα κάνω με τα φρένα, τόσο πολύ πια? Και μάλιστα μετά από την έκπληξη (είχα αλλάξει μπρος-πίσω στα 13-14k!), το πρόσεχα κιολας, να δω πόσο θα κρατήσουν...
ps: δυστυχώς δεν έχω internet σπίτι, οπότε αύριο πάλι από εμένα...
-
Ο χρήστης WinMik έγραψε:
:x ΕπέστρεψαΣύνολο 234ευρώ, με αλλαγή (πάλι για όσους θυμούνται...) τα εμπρός τακάκια. Δηλαδή αν αφαιρέσουμε περίπου 155 ευρώ που είναι τα τακάκια με την τοποθέτηση ( (80 + 50)*1,19 ), το service ήρθε στα 80 ευρώ (αλλάχθηκε και το ένα λάστιχο των υαλοκαθαριστήρων 10 ευρώ...).
Δεν ξέρω τι θα κάνω με τα φρένα, τόσο πολύ πια? Και μάλιστα μετά από την έκπληξη (είχα αλλάξει μπρος-πίσω στα 13-14k!), το πρόσεχα κιολας, να δω πόσο θα κρατήσουν...
ps: δυστυχώς δεν έχω internet σπίτι, οπότε αύριο πάλι από εμένα...
Είδες τα τακάκια που σου άλλαξαν; Ήθελαν όντως αλλαγή; Τι μάρκα τακάκια σου έβαλαν; Honda ή μάρκα της επιλογής του συνεργείου;
Τώρα, η χρέωση 50€ για τοποθέτηση τακακιών, που λογικά δεν παίρνει πάνω από 20 λεπτά, είναι κάπως...Επίσης, στο Praktiker και στο Carrefour, τα 2 (αρ. ΔΥΟ) λάστιχα καθαριστήρων, θα σου κόστιζαν 2-3 ευρώ πάνω κάτω...
-
Ξεσαλώσαμε τελείως μου φαίνετε. Τα τελευταία posts έχουν αντικείμενο μόνο τα προβλήματα που παρουσιάζονται. Τι έγινε ξαφνικά. Κυκλοφορεί καμιά ίωση? Και μάλιστα από ότι φαίνετε αυτή η ίωση χτυπάει μόνο τα made in England. Δεν είχα μέχρι τώρα (24000 χλμ. ) κανένα πρόβλημα στο made in japan civic. Ούτε φυσικά μπορώ να φανταστώ τέτοια φθορά στα τακάκια όπως του φίλου WinMik.
-
Πάντως για τα τακάκια τα έχουμε ξαναγράψει. Πράγματι φθείρονται γρήγορα κάτι που μου είχε επιβεβαιώσει και ο αντιπρόσωπος. Κάτι μου έλεγε τότε ότι δεν βάζουν πλέον αμίαντο οπότε δεν αντέχουν πολύ αλλά δεν θυμάμαι λεπτομέρειες. Όμως ρε παιδιά απλά πληρώνουμε το τίμημα των καλύτερων φρένων της κατηγορίας. Όταν για παράδειγμα το γκολφ gt 170 με τους μεγαλύτερους δίσκους σταματά από τα 100 5 μέτρα αργότερα σύμφωνα με τα τεστ του περιοδικού λογικό δεν είναι να το πληρώνουμε σε κάποιον άλλο τομέα; Οι άνθρωποι διάλεξαν κορυφαία απόδοση με τίμημα την πρόωρη φθορά...χαλάλι του. Τα φρένα είναι παράγοντας ασφάλειας που δεν σηκώνει εκπτώσεις όπως λόγου χάρη κάποια πλαστικά στο εσωτερικό.Ορθή η επιλογή της χόντα λοιπόν.
Άσχετο...το έχω λυπηθεί το δικό μου όπως το έχω καταντήσει τελευταία. Είναι επιεικώς πενταβρώμικο και δεν το πλένω γιατί φοβάμαι ότι θα βρέξει...μάλλον γιαυτό φταίει ο οτε, ο Θεός και ο σαρακάκης που πάντα φταίει σε τελική ανάλυση.
-
Με τον Αλεξανδρο τι εγινε βρε παιδια ??? Για τα τακακια μαλλον φτανε τα φαναρια στην Αθηνα.Εγω εχω 19000χλμ,εχω το αμαξι 20 μηνες,εχω παει 3 φορες στο συνεργειο για τα λαδια και τις ροδες ποτε δε τις εχουν βγαλει.Κοιτουν μονο τα φρενα απο εξω και μαλλον ειναι καλα. Τα χλμ ειναι ομως στο διεθνη και μια φορα Λαρισα Ιωαννινα. Για τους υαλοκαθαριστηρες θελω να ρωτησω,Υπαρχουν λαστιχακια ειδικα,η ταιριαζουν τα απλα που βρισκουμε στα βενζιναδικα και στο πρακτικερ?
-
-
Όντως, τι να έγινε με τον Αλέξανδρο...
-
προς gapos
το γεγονός ότι το αμάξι τραβά δεξιά οφείλεται στο 2.5% κλίση του οδοστρώματος στην ευθεία. Απλά οι ρυθμίσεις για άμεση απόκριση κάνουν το όχημα λίγο πιο ευαίσθητο σε αυτό το θέμα.
Για τους υαλοκαθαριστήρες αν δεν τους έχεις χρησιμοποιήσει για μήνες φωνάζουν στην αρχή. Το σωστό είναι ένα πέρασμα με πανί πριν από κάθε ταξίδι και καθαρισμός. Αν δε, έχεις και την κακή τάση να παρκάρεις κοντά ή κάτω από δέντρα θέλει πιο προσοχή.
Για τους μικροτριγμούς. Ναι τρίζει!! Αυτό ειδικά το χειμώνα σχετίζεται με τα πλαστικά.
Για το θόρυβο. Αυτό πρέπει να το ελέγξεις.
-
@__spyros.s__ και WinMik
Σπύρο αμίαντος δεν υπάρχει εδώ και 20 χρόνια περίπου. Αλλού είναι το πρόβλημα ΙΜΗΟ.
Winmik. Αν φρενάρεις προοδευτικά (δηλαδή λίγο φρένο για πολύ ώρα με κορύφωση προς το τέλος) τότε με συστηματικό τρόπο του γαμάς το ταμ τιριρίμ!!! Θέλει αποφασιστικά το φρένο με μεγάλη επιβράδυνση στην αρχή και μετά λιγότερη πίεση (όταν ζεσταθεί ο δίσκος και το τακάκι).
Η φθορά με την θερμοκρασία δεν αυξάνει γραμμικά. Το προοδευτικό των παπούδων μας έχει πεθάνει όσον αφορά την οικονομία των φρένων. Αφήνουμε το πόδι από το γκάζι και κατεβάζουμε σχέση για να φρενάρει ο κινητήρας και όταν φτάσουμε εκεί που πρέπει φρένο και τέλος. Γρήγορα και αποφασιστικά.
Για περισσότερα ρώτα τους αμοιρους της Φερράρι που έφτιαχναν φρένα για τανκ ώστε να αντέχει το στρωτό χαρακτήρα του MS με τα φρένα. Από την άλλη ο Jean Alesi με το τρελό του στυλ να τρομπάρει τα φρένα συνέχεια πρακτικά και με τσιχλόφουσκες θα τον τελειώνε τον αγώνα.
-
πάιδες να ρωτήσω κάτι...έχει ασχοληθεί κανείς με το φορητό navi της χόντα;; To είδα στο civinfo και πρέπει να ειναι κάποιο μοντέλο της garmin με σήμα της χοντα...ξέρει κανείς αν το έχουν φέρει εδώ και σε ποια τιμή;;;
-
@ HighFidelity:
Τα τακάκια ήταν όντως σχεδόν τελειωμένα, αλλά δυστυχώς -λάθος μου μεγάλο δεν το σκέφτηκα- δεν ξέρω αν αυτά που βάλανε είναι Honda ή άλλα. Σχετικά με τα 50ευρώ της εργασίας, θα το ξανακοιτάξω αύριο γιατί δεν είμαι σίγουρος, πιθανό να αφορά τις εργασίες συνολικά του service.
@ christos.dimou
Αυτό που λες για το προοδευτικό φρενάρισμα δεν το ήξερα, και θα το εφαρμόσω για να δω πόση διαφορά έχει. Αλλά ρε γαμώτο το φρενάρισμα από τον κινητήρα, το κάνω πάντα, και μάλιστα μετά από την -πρόωρη- πρώτη αλλαγή που είχα ταρακουνηθεί, το κάνω σε υπερβολικό βαθμό γιατί ήθελα να δω πόση διαφορά έχει. Τελικά από τα 14k έφτασα τα 16k (και έσωσα απ'ότι φαίνεται και λίγη ζωή ακόμα στα πίσω...). Τι να πω, σε 8-10 μήνες που θα λιώσω το επόμενο set, θα δούμε
-
Eγώ πάντως με αμιγώς προοδευτικό φρενάρισμα και χρήση του μοτέρ για φρένο έχω ως τώρα 50,5k χλμ στο 307, μαζί με 2 πίστες, χωρίς να αλλάξω τακάκια ή δίσκους ακόμα. Τι διάλο.
-
Χρήστο στο Colt πόσο σου έβγαζαν τα τακάκια;
Στο CZ3 της φίλης μου πάντως βγάζουν περίπου όσα και του WinMik. Με την ίδια δικαιολογία περί οικολογικών κλπ Μάλιστα τα πίσω είχαν βγάλει σημαντικά λιγότερα χλμ. από τα μπροστινά.Εσένα πάλι ρε dino τσιμεντένια είναι ; 50k είναι πολλά !
-
Τι τσιμεντένια, από τιτάνιο πρέπει να είναι.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
:hmmm: Eγώ πάντως με αμιγώς προοδευτικό φρενάρισμα και χρήση του μοτέρ για φρένο έχω ως τώρα 50,5k χλμ στο 307, μαζί με 2 πίστες, χωρίς να αλλάξω τακάκια ή δίσκους ακόμα. Τι διάλο.80-100.000 χλμ αλλά ανεβοκατεβαίνω βουνά και φθείρονται (μυρίζουν με καπνό μερικές φορές).
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
:hmmm: Eγώ πάντως με αμιγώς προοδευτικό φρενάρισμα και χρήση του μοτέρ για φρένο έχω ως τώρα 50,5k χλμ στο 307, μαζί με 2 πίστες, χωρίς να αλλάξω τακάκια ή δίσκους ακόμα. Τι διάλο.70000χλμ και 3 πιστες ακομη με τα μαμα ειμαι
και εγω φρεναρω προοδευτικα. -
Δεν εχω αλλάξει ακόμη στα 18000 κμ?
Λέτε να μη φρενάρω εγω?
-
Λεωνίδα και Σπύρο σε τί συνθήκες τα κάνετε αυτά τα 70-80-100 kχλμ.;
Ηonda Civic 2005