-
Από τους 4Τ:
'Αντίθετα με το σχεδιαστικό κομμάτι στον τομέα των αναρτήσεων οι μηχανικοί της Honda ακολούθησαν περισσότερο συμβατικές λύσεις. Μπροστά επιλέχθηκε η λύση των γόνατων Μακ Φέρσον, ενώ πίσω τοποθετήθηκε ένας ημιάκαμπτος άξονας..'
Δυστυχώς ήταν το μόνο που δεν ήθελα να ακούσω.
Για να δόυμε όμως και όταν το οδηγήσουν τι θα πουν.. -
-
απο μπροστα http://www.4troxoi.gr το κοψανε και το κρατησανε σαν λινκ? μαλλον διορθωσεις κανουνε
-
Ο χρήστης isidoros έγραψε:
Από τους 4Τ:'Αντίθετα με το σχεδιαστικό κομμάτι στον τομέα των αναρτήσεων οι μηχανικοί της Honda ακολούθησαν περισσότερο συμβατικές λύσεις. Μπροστά επιλέχθηκε η λύση των γόνατων Μακ Φέρσον, ενώ πίσω τοποθετήθηκε ένας ημιάκαμπτος άξονας..'
Για να δόυμε όμως και όταν το οδηγήσουν τι θα πουν..δεν ξερουμε ποσο καλο θα ειναι... εχεις δικιο πρεπει να περιμενουμε
-
Ο χρήστης OUZO Power έγραψε:
http://img.photobucket.com/albums/v375/audivwmeister/newcivichatch.jpgμ'αρέσει!
τα πίσω φώτα θυμίζουν ένα πολυμορφικό της Μιτσουμπίσι (Spacestar???), τα χερούλια στις πίσω πόρτες Άλφα 156 και η εμπρός μάσκα πάλι κάτι σε πρωτότυπο Μιτσουμπίσι, αλλά δε μου έρχεται το όνομα. Όπως και να χει, ωραίο είναι! -
Ο χρήστης coyote έγραψε:
Από τους 4Τ:
'Αντίθετα με το σχεδιαστικό κομμάτι στον τομέα των αναρτήσεων οι μηχανικοί της Honda ακολούθησαν περισσότερο συμβατικές λύσεις. Μπροστά επιλέχθηκε η λύση των γόνατων Μακ Φέρσον, ενώ πίσω τοποθετήθηκε ένας ημιάκαμπτος άξονας..'
Για να δόυμε όμως και όταν το οδηγήσουν τι θα πουν..δεν ξερουμε ποσο καλο θα ειναι... εχεις δικιο πρεπει να περιμενουμε
γονατα mcferson και ημιακαμπτος...γονατα mcferson και ημιακαμπτος...
τι μου θυμιζουν ρε γαμωτο.... -
Ο χρήστης isidoros έγραψε:
Από τους 4Τ:'Αντίθετα με το σχεδιαστικό κομμάτι στον τομέα των αναρτήσεων οι μηχανικοί της Honda ακολούθησαν περισσότερο συμβατικές λύσεις. Μπροστά επιλέχθηκε η λύση των γόνατων Μακ Φέρσον, ενώ πίσω τοποθετήθηκε ένας ημιάκαμπτος άξονας..'
Για να δόυμε όμως και όταν το οδηγήσουν τι θα πουν..Ξενέρωσα απίστευτα όταν το διάβασα και εγώ. Ελπίζω να είναι ανακρίβεια όπως είναι και το Swift GTi 1300 που αναφέρεται στο ίδιο τεύχος .
-
Δεν νομίζω να είνια ανακρίβεια, το Jazz και το Airwave (που είτε βασίζεται στη πλατφόρμα του civic είτε του Jazz) έχουν την ίδια βασική αρχιτεκτονική, ημιάκαμπτο άξονα πίσω και ρεζερβουάρ κάτω απο τα εμπρός καθισματα.
Οπότε το civic που μάλλον έχει αρκετά κοινά σημεία με τα 2 αυτά μοντέλα λογικά θα έχει και αυτό ημιάκαμπτο άξονα πίσω.
Θεωρητικά είναι υποδεέστερη λύση αλλα μπορεί αν σχεδιαστεί προσεκτικά να δώσει πολύ καλό αποτέλεσμα.
Και η Xsara F2000 που κέρδιζε αγώνες στο WRC ημιάκαμπτο άξονα είχε πίσω
-
άλλο περίεργο είναι ο ένας εκκεντροφόρος και οι 16 βαλβίδες λόγω κατασκευαστικής απλότητας! Το τζαζ όμως είναι 8βαλβιδο με 2 ΕΕΚ ή κάνω λάθος; Αν είναι έτσι ας...αποφασίσουν.
Πάντως ωραίο οπτικά αν και το μπροστά μέρος-μάσκα αμερικανίζει. Και λέει η χόντα πως το σχεδίασε με το νου στην ευρώπη! Έχουμε πολλές τέτοιες μούρες στα ευρωπαϊκά αυτοκίνητα; Εκτός αν είδαν το suv της νισάν και παρασύρθηκαν -
Πολύ ωραίο το νέο Civic, δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα είναι εξαιρετικό αυτοκίνητο, αλλά κινητήρας 1.4 με 83 ίππους; Μετά κατηγορούμε την Fiat για τους 77 ίππους του νέου Punto (που προφανώς θα είναι ελαφρύτερο).
-
Ο χρήστης pafos13 έγραψε:
Πολύ ωραίο το νέο Civic, δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα είναι εξαιρετικό αυτοκίνητο, αλλά κινητήρας 1.4 με 83 ίππους; Μετά κατηγορούμε την Fiat για τους 77 ίππους του νέου Punto (που προφανώς θα είναι ελαφρύτερο).1,3 με 83? μηπως
-
Ο χρήστης pavlos23 έγραψε:
Από τους 4Τ:
Για να δόυμε όμως και όταν το οδηγήσουν τι θα πουν..Ξενέρωσα απίστευτα όταν το διάβασα και εγώ. Ελπίζω να είναι ανακρίβεια όπως είναι και το Swift GTi 1300 που αναφέρεται στο ίδιο τεύχος .
Κι εγώ το ίδιο Παύλο γιατί προς το παρόν φαίνεται να είναι το μόνο που στα χαρτιά τουλάχιστον χαλάει το όλο πακέτο..Ειδικά όταν πας να χτυπήσεις 147, Golf/A3, σειρά 1 όπου έχουν πλέον πάει σε καλύτερες λύσεις (βλ. πολλαπλοί σύνδεσμοι)..
Πάντως κι εγώ δε νομίζω ότι πρόκειται για ανακρίβεια.
Να δούμε βέβαια μήπως έχει θετική επίδραση στο να κρατηθεί το κόστος χαμηλά. Σίγουρα πάντως έχει στη χωρητικότητα των αποσκευών (415lt αν θυμάμαι καλά). -
Ο χώρος αποσκευών είναι αρκετά ευρύχωρος με την χωρητικότητα του να φτάνει τα 485 λίτρα στην περίπτωση που επιλεχθεί το κιτ επισκευής ελαστικού
485!!!!
Αυτο ειναι ρεκορ απο τα απιαστα για 5θυρο αμαξι
100 λιτρα απο τα αλλα παραπάνω -
1,3 με 83? μηπως
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα των 4Τ είναι 1.4
-
ειπα μια σκέψη ?
-
The expected result for the Euro NCAP crash test for this Civic is 5 stars for front and side impact safety, 3 stars for pedestrian safety and 4 stars for child protection safety, making it one of the safest cars in its class, especially considering that it has the shortest front overhang in the C-segment.
Technical Specifications
Model 1.4 1.8 2.2
Comfort/Sport Comfort/Sport/Executive Comfort/Sport/ExecutiveENGINE SOHC i-DSI SOHC i-VTEC i-CTDi
Bore Χ stroke (mm)
Capacity (cc)
Compression ratio
Max. power kW/PS
@ rpm
Max. torque Nm
@ rpm
73 Χ 80
1339 10.8 i-DSI
61/83 PS
5,700
119
2,800
81 Χ 87.3
1798 10.5 SOHC i-VTEC
103/140 PS
6,300
174
4,300
85 Χ 97.1
2204 16.7 i-CTDi
103/140 PS
4,000
340
2,000TRANSMISSION 6-speed manual /
6-speed automated-manual 6-speed manual
Front Wheel Drive
SUSPENSION
Front MacPherson strut, coil spring, gas pressurised shock absorber, anti-roll bar
Torsion beam, coil spring, gas pressurised shock absorber
Rear
BRAKES ABS with electronic brake distribution (EBD)
Vehicle stability assist(VSA) and Brake AssistPERFORMANCE
Max speed (km/h)
Accel. 0-100 km/h (sec)
171
14.2 sec 1.4 lt207
8.6 sec 1.8 lt205
8.4 sec 2.2 dΑυτα βρηκα απο το vtec.net οποτε μιλαμε για εκδοση 1.3 με κινητηρα jazz αν δεν κανω λαθως!
-
αρα μικροτερη φορολογια (9 ιπποι)
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
Ο χώρος αποσκευών είναι αρκετά ευρύχωρος με την χωρητικότητα του να φτάνει τα 485 λίτρα στην περίπτωση που επιλεχθεί το κιτ επισκευής ελαστικού485!!!!
100 λιτρα απο τα αλλα παραπάνω415 ειναι
τα κιτ επισκευης ελαστικου αντι για ρεζερβα δεν κανουνε για οικογενειαρχες.
αλλα ας πουμε και ...485 χωρις ρεζερβα.ρεκορ?
Skoda Octavia
With 528 litres, the volume of the boot is well above average. Moreover, after folding down the rear seats, the size of the boot can be increased up to 1,328 litres.Skoda Octavia 2
With 560 litres, the volume of the boot is well above average. And when you fold down the rear seats, it can increase to 1,350 litres.
με ρεζερβα of courseνα μην αναεφερω δε τα combi, που ειναι η λυση της skoda για αυτους που χρειαζονται χωρο..
-
Βλεπουμε οτι στοχος ειναι η οικονομια και οχι οι απολυτες επιδοσεις τουλαχιστον στον 1.3.Περιμενα 1.4 γυρω στα 105 ps .Kινητηρας 1.6 δε μας λεει αν θα υπαρξει.Ιδωμεν....
-
Ο χρήστης PetRaN έγραψε:
Ο χώρος αποσκευών είναι αρκετά ευρύχωρος με την χωρητικότητα του να φτάνει τα 485 λίτρα στην περίπτωση που επιλεχθεί το κιτ επισκευής ελαστικού
485!!!!
100 λιτρα απο τα αλλα παραπάνω415 ειναι
τα κιτ επισκευης ελαστικου αντι για ρεζερβα δεν κανουνε για οικογενειαρχες.
αλλα ας πουμε και ...485 χωρις ρεζερβα.ρεκορ?
Skoda Octavia
With 528 litres, the volume of the boot is well above average. Moreover, after folding down the rear seats, the size of the boot can be increased up to 1,328 litres.Skoda Octavia 2
With 560 litres, the volume of the boot is well above average. And when you fold down the rear seats, it can increase to 1,350 litres.
με ρεζερβα of courseνα μην αναεφερω δε τα combi, που ειναι η λυση της skoda για αυτους που χρειαζονται χωρο..
Επειδη αυτό εινια ενα αλλο θεμα (οι κατηγορίες)
θα σου θυμίζω τη διαφήμιση του Focus που λεει οτι εχει το μεγαλυτερο χωρο αποσκευων στην κατηγορία του.
Η κατηγορία που αναφερόμαστε δεν εχει το OCTAVIA μεσα, που λειτουργεί κατά βάση και σαν σχήμα σαν τετραθυρο και θεωρείται και μάλλον λιγο διαφορετική κατηγορία
Αν ίσχυε η συγκριση που λες θα είχε γίνει μηνυση στην ford όταν έβγαλε τη διαφήμιση
Αρα εννοω ότι η κατηγορία είναι 3-5 πορτες σαν τα astra,focus, golf κλπ...
Συμφωνείς στο σκεπτικό μου?
Ηonda Civic 2005