-
Mαλιστα κυριε.Για αυτο εκανα την επισημανση γιατι εγινε πολυ ντορος για 4 αστερια (με εσας ειμαι εγω... ).
-
Ο χρήστης pipikikinos έγραψε:
Mαλιστα κυριε.Για αυτο εκανα την επισημανση γιατι εγινε πολυ ντορος για 4 αστερια (με εσας ειμαι εγω... ).σας ευχαριστω κυριε για την ταχυτατη προσαρμογη σας στα δεδομενα του civicοτοπικ...
-
..μπορουμε να συνεχισουμε να μιλαμε τωρα για τον ημιακαμπτο?
-
για το ημιάκαμπτο αμάξωμα;
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
για το ημιάκαμπτο αμάξωμα;....το ξερω πως μας ζηλευεις
-
Ο χρήστης spyros.s έγραψε:
Για μενα εισαι υπερβολικος...Πραγματι μας ενοχλησαν τα 4 αστερια που οπως ειδες ειναι αποτελεσμα κυριως της μετακινησης του πενταλ του γκαζιου 18μμ περα απο το οριο αλλα δεν κανει αυτο απαραδεκτη την χοντα και το σιβικ ουτε το αυτοκινητο εχει την ιδια ασφαλεια με το 2001. Απο την αλλη ας πουμε κατι αλλο. Γινεται ενα ατυχημα με το σιβικ και εναν πεζο και το ιδιο με ενα γκολφ 5...ο πεζος στην δευτερη περιπτωση παθαινει ζημια ή ...εξω απο εδω αφου το γκλοφ ειναι λιγοτερο ασφαλες σε αυτο τον τομεα. Στην περιπτωση αυτη το χοντα εσωσε μια ζωη και το γκολφ την αφαιρεσε ενω παραλληλα ο οδηγος θα πληρωνει μια ζωη αποζημιωσεις (ας αφησουμε τις τυψεις...)Με την λογικη αυτη λοιπον το σιβικ ειναι πιο ασφαλες να κυκλοφορει στους δρομους παρα τα 4 αστερια του διοτι η παρουσια του σημαινει λιγοτερους κινδυνους για τους πεζους αναλογικα με ενα γκολφ...ΤΑ ιδια θα ισχυσουν και σε ατυχημα με μωρο επιβατη...Ειδες οτι τα επιχειρηματα σου περι απαραδεκτου αυτοκινητου μπορουν καλλιστα να αμφισβητηθουν και να γυρισουν μπουμεραγκ; Το προβλημα με το civic ηταν αλλου...ειναι δεδομενο οτι το αυτοκινητο ειτε μεσα απο facelift ειτε μεσα απο βελτιωσεις θα παρει το πολυποθητο 5αρι. Αυτο που εχασαν ηταν την εμπιστοσυνη των πελατων τους διοτι απο υπεροψια,υπερβολικη σιγουρια ή δεν ξερω και εγω τι ΚΟΡΟΙΔΕΨΑν τους ιδιοκτητες και τους πιθανους αγοραστες τους. Σε αυτο να τα χωσετε και θα εχετε δικιο, στα αλλα απλα υπερβαλετε και νομιζω οτι το ξεχειλωνουμε το θεμα euroncap χωρις πραγματικο λογο. Το σιβικ ηταν και παραμενει μια απο τις κορυφαιες επιλογες στην κατηγορια, αποψη η οποια βρισκει συμφωνους ολους μας ειτε μας αρεσει το σιβικ ειτε οχι.
Υπερβολικος?
Δεν ειπα ΠΟΥΘΕΝΑ οτι το Civic ειναι απαραδεκτο αυτοκινητο ΣΥΝΟΛΙΚΑ. Ουτε ειπα οτι ειναι απαραδεκτο στο θεμα της παθητικης ασφαλειας. Αυτο που λεω οτι ειναι απαραδεκτο ειναι πρωτον το οτι το προηγουμενο μοντελο παρειχε πανω κατω τα ιδια επιπεδα παθητικης ασφαλειας -4 αστερια και τα 2- και δευτερον η ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ-ΥΠΕΡΟΨΙΑ-ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ΣΙΓΟΥΡΙΑ οπως θες πες το - της Χοντα για τα 5 αστερια πριν καν δοκιμαστει το αυτοκινητο.
Εγω προσωπικα θα ειχα μεγαλυτερες απαιτησεις απο ενα ολοκαινουριο μοντελο, το οποιο μαλιστα δεν ειναι και απο τα φτηνα της κατηγοριας του.
Αν τωρα αυτο βλεπεις υπερβολη τι να πω.Τωρα η συγκριση με το Golf δεν καταλαβαινω τι σχεση εχει με ολα αυτα...
Τελωσπαντων μιας και το ανεφερες, αν καποιον τον ενδιαφερει περισσοτερο η ασφαλεια των παιδιων -επειδη εχει μωρα- ή των πεζων αποτι αυτη της πλαγιομετωπικης ή πλευρικης συγκρουσης για οδηγο και συνοδηγο τοτε -προφανως- οντως το Civic ειναι καλυτερο. Δεν λεω οτι δεν πρεπει να μας ενδιαφερει αλλα τελωσπαντων καθενας δινει στον καθε τομεα τη βαρυτητα που νομιζει....ειναι δεδομενο οτι το αυτοκινητο ειτε μεσα απο facelift ειτε μεσα απο βελτιωσεις θα παρει το πολυποθητο 5αρι
Καλα κρατα και μια πισινη γιατι και αλλοι -ιθυνοντες της Χοντα- τα ιδια λεγανε και ξερανε και περισσοτερα απο εμας και η πραγματικοτητα τους διεψευσε.
Το σιβικ ηταν και παραμενει μια απο τις κορυφαιες επιλογες στην κατηγορια, αποψη η οποια βρισκει συμφωνους ολους μας ειτε μας αρεσει το σιβικ ειτε οχι.
Πρεπει να συμφωνησουμε ολοι ειτε μας αρεσει το Civic ειτε οχι?
Σεβαστη η αποψη και η επιλογη σου αλλα δεξου οτι καποιοι μπορει να εχουν και αντιθετη αποψη απο εσενα.
Εγω το Civic το σκεφτομουν πολυ σοβαρα μεχρι τη στιγμη που το εκανα τεστ drive οποτε και το απερριψα. Η πισω αναρτηση που χοροπηδουσε, η κακιστη ορατοτητα προς τα πισω, το τιμονι και ο θορυβος του κινητηρα εφταναν για να το απορριψω. Ετσι κι εσυ αντιστοιχα μπορεις να πιστευεις το ιδιο και για το Golf, το Focus κλπ κλπ και φυσικα θα δεχτω την αποψη σου αν την στηριξεις με επιχειρηματα.
Γιατι πρεπει να ειμαστε ολοι συμφωνοι οτι ειναι κορυφαια επιλογη δλδ?Φιλικα παντα .
-
....το ξερω πως μας ζηλευεις
ναι, δεν κάνω τίποτ' άλλο...
-
Ο χρήστης koralli έγραψε:
Τωρα η συγκριση με το Golf δεν καταλαβαινω τι σχεση εχει με ολα αυτα...
Τελωσπαντων μιας και το ανεφερες, αν καποιον τον ενδιαφερει περισσοτερο η ασφαλεια των παιδιων -επειδη εχει μωρα- ή των πεζων αποτι αυτη της πλαγιομετωπικης ή πλευρικης συγκρουσης για οδηγο και συνοδηγο τοτε -προφανως- οντως το Civic ειναι καλυτερο. Δεν λεω οτι δεν πρεπει να μας ενδιαφερει αλλα τελωσπαντων καθενας δινει στον καθε τομεα τη βαρυτητα που νομιζει....ειναι δεδομενο οτι το αυτοκινητο ειτε μεσα απο facelift ειτε μεσα απο βελτιωσεις θα παρει το πολυποθητο 5αρι
Καλα κρατα και μια πισινη γιατι και αλλοι -ιθυνοντες της Χοντα- τα ιδια λεγανε και ξερανε και περισσοτερα απο εμας και η πραγματικοτητα τους διεψευσε.
Το σιβικ ηταν και παραμενει μια απο τις κορυφαιες επιλογες στην κατηγορια, αποψη η οποια βρισκει συμφωνους ολους μας ειτε μας αρεσει το σιβικ ειτε οχι.
Πρεπει να συμφωνησουμε ολοι ειτε μας αρεσει το Civic ειτε οχι?
Σεβαστη η αποψη και η επιλογη σου αλλα δεξου οτι καποιοι μπορει να εχουν και αντιθετη αποψη απο εσενα.
Εγω το Civic το σκεφτομουν πολυ σοβαρα μεχρι τη στιγμη που το εκανα τεστ drive οποτε και το απερριψα. Η πισω αναρτηση που χοροπηδουσε, η κακιστη ορατοτητα προς τα πισω, το τιμονι και ο θορυβος του κινητηρα εφταναν για να το απορριψω. Ετσι κι εσυ αντιστοιχα μπορεις να πιστευεις το ιδιο και για το Golf, το Focus κλπ κλπ και φυσικα θα δεχτω την αποψη σου αν την στηριξεις με επιχειρηματα.
Γιατι πρεπει να ειμαστε ολοι συμφωνοι οτι ειναι κορυφαια επιλογη δλδ?Φιλικα παντα .
ξεκιναω αναποδα...φυσικα παντα φιλικα...
Εγω δεν ειπα οτι το σιβικ ειναι το καλυτερο αλλα οτι ειναι απο τα καλυτερα. Σε αυτο ειπα οτι ολοι συμφωνουμε...(ετσι δεν ειναι;) Απο εκει και περα ο καθενας επιλεγει εκεινο που του ταιριαζει και του αρεσει...Αναφορικα με την συγκριση με το γκολφ εγινε διοτι για μενα ειναι ο βασικος ανταγωνιστης, το μονο αυτοκινητο που ειναι αναλογο με το civic(ηταν η β επιλογη μου οταν μπηκα στην διαδικασια αγορας). Η αναφορα στα παιδια και στους πεζους εγινε απλα για να μην τα ισοπεδωνουμε ολα. Ηθελα απλα να δειξω οτι εστιασαμε μονο στα αρνητικα και οχι στην πραγματικα πολυ καλη επιδοση του αυτοκινητου στους συγκεριμενους τομεις. Η χοντα εκανε ενα λαθος -που θα διορθωθει κατ' εμενα- ομως το χτυπημα στην εικονα της ηταν σφοδροτερο και απο αυτο του euroncap...Εκει εστιαζω εγω κανοντας πονηρες σκεψεις σε σχεση με το ποτε εγινε το τεστ...γιατι αργησε τοσο...τον λογο της υπερβολικης τους σιγουριας κλπ. Ειλικρινα δεν καταλαβαινω αν διαφωνουμε καπου και φυσικα αν συμβαινει αυτο θα ηθελα να το συζητησουμε... -
Ο χρήστης lkar έγραψε:
....το ξερω πως μας ζηλευεις
ναι, δεν κάνω τίποτ' άλλο...
το...ξερω ζηλιαρη!!!:iconcool:
-
........Το Metaxa(κονιάκ) ποσα αστερια πηρε στο NCAP ή σκέτο CUP?
δεν ξερω,αλλα το τσαγακι Lipton's παιρνει πανω απο 12.Ειδικα αν το απολαμβανεις ζεστο,σε ευθεια
-
Ο χρήστης Omikrone3 έγραψε:
........Το Metaxa(κονιάκ) ποσα αστερια πηρε στο NCAP ή σκέτο CUP?
δεν ξερω,αλλα το τσαγακι Lipton's παιρνει πανω απο 12.Ειδικα αν το απολαμβανεις ζεστο,σε ευθεια
ρε συ μου ραγιζεις την καρδια με αυτο το αβαταρ...βαλε ενα γκολφ gt, ενα αστρα, ενα οτιδηποτε...νομιζω οτι ειναι 'λαικη απαιτηση'
-
From Vtec.net...
The name MUGEN symbolizes Honda performance throughout Asia and around the globe. MUGEN, under license by M-TEC Co., Ltd., of Japan, has been closely associated with Honda for decades in the design and manufacture of racing and premium performance components. The Civic MUGEN Si Sedan draws inspiration from a 'Formula Sport' concept, adding an aggressive dimension of performance to the Civic Si Sedan with a track-tuned suspension, aerodynamic body styling and a performance exhaust system. The track tuned suspension, tested at the Twin Ring Motegi racing circuit in Japan, lowers the vehicle by 0.6 inches (15mm) with highly aggressive spring and damper tuning for enhanced handling performance. The full-vehicle aero-package adds a front spoiler and sports grille, side spoilers, a rear diffuser and a rear wing. The lightweight MUGEN forged alloy wheels measure 18x7.5 inches and are shod with high grip 215/40R18 summer tires. The sports exhaust system reduces back pressure from the catalytic converter back resulting in an enhanced power curve. Additional accoutrements include front and rear MUGEN emblems along with a serial number placard on the instrument panel. A spherical 50 mm MUGEN aluminum shift knob replaces the standard aluminum and perforated leather shift knob. Planned for production in a limited quantity of 500 units a year, the Civic MUGEN Si will be available at U.S. Honda dealers starting in spring 2007 with a manufacturer's suggested retail price (MSRP) of less than $30,000 and includes a full factory warranty.
Another press release:
American Honda Motor Co., Inc., today revealed a prototype Civic MUGEN Si Sedan prepared by legendary Honda tuner MUGEN equipped with a high performance suspension, forged aluminum wheels, aerodynamic body styling and a sport exhaust system at the 2006 Specialty Equipment Market Association (SEMA) show. Planned for production in a limited quantity of 500 units a year, the Civic MUGEN Si will be available at U.S. Honda dealers starting in spring 2007 with a manufacturer's suggested retail price of less than $30,000 and a full factory warranty.'Enthusiasts have equated the name MUGEN with JDM Honda performance for decades, and with the introduction of the Civic Si Sedan, the time is right for the two companies to once again join forces,' said John Mendel, senior vice president of American Honda. 'A MUGEN-tuned vehicle available directly from the factory provides the ultimate level of performance, quality and refinement in a specially-tuned car.'
The track tuned suspension, tested at the Twin Ring Motegi racing circuit in Japan, lowers the vehicle by 0.6 inches with aggressive spring and damper tuning for enhanced handling performance while still maintaining a high level of ride comfort. Compared to the stock Civic Si Sedan, front and rear damping force (both bump and rebound) was increased between 8- and 24-percent (the rate varies depending on condition). Lightweight 16.7-pound 18x7.5-inch forged aluminum wheels (27 percent lighter than the stock 17x7 alloy wheel) and high-grip BFGoodrich(R) g-Force KDW 215/40ZR18 summer tires help to further create MUGEN's rewarding and well-balanced handling performance character.
The full-vehicle aero-package adds a front spoiler with a sports grille (with special MUGEN Si emblem), side spoilers, a rear bumper diffuser and a rear wing. The sports exhaust system reduces exhaust system back pressure from the catalytic converter back, resulting in an enhanced power curve. Additional accoutrements include front and rear MUGEN emblems outside. Inside, a serial number placard is located on the instrument panel along with a spherical 50 mm MUGEN shift knob.
The name MUGEN symbolizes Honda performance throughout Asia and around the globe. MUGEN, under license by M-TEC Co., Ltd., of Japan, has been closely associated with Honda for more than three decades in the design and manufacture of racing and premium aftermarket performance products.
Honda's activities at SEMA coincide with the November 1 on-sale date of the new-for-2007 Civic Si Sedan. The Civic Si Sedan embraces the style and performance of the Civic Si Coupe and marks the first time that 'Si' performance has become available in a sedan body style.
Civic MUGEN Si Sedan Prototype Specs:
Ride Height = -0.6 inches (5.3 inches total)
Overall Length = +1.1 inches (177.8 inches total)
Wheels: Forged GP 18x7.5 (pattern 5H-114.3 +48)
Color: Fiji Blue Pearlhttp://images.leftlanenews.com/content/ ... -sedan.jpg
http://images.leftlanenews.com/content/ ... -sedan.jpg
-
καλο ειναι φανταζομαι για τους πολλους ομως εμενα δεν μου αρεσουν τα πολυ φτιαγμενα αυτοκινητα διοτι μου θυμιζουν...ξερετε εκεινο το ζωο με το μαρσιπο...
-
Ε ναι, η Honda έχει παράδοση στις καγκουριές, δες εδώ:
Γαβρήλ καλύτερα να ποστάρεις στο τόπικ για το νεο type-R
-
ρε συ μου ραγιζεις την καρδια με αυτο το αβαταρ...βαλε ενα γκολφ gt, ενα αστρα, ενα οτιδηποτε...νομιζω οτι ειναι 'λαικη απαιτηση'
Avatar δεν αλλαζουμε φιλε μου.Ο Tetsuya ειναι ιερος και δεν τον κουναει τπτ.
Αν παλι εννοεις την υπογραφη,περιμενω να ρθει πρωτα το type-S
-
ναι στην υπογραφη αναφερομαι...οχι στο αβαταρ...γραψε λαθος
-
Πάντως στην επίμαχη φωτό της υπογραφής του 'ακατανόμαστου', κρίνοντας από τη ζάντα, πρέπει να είναι το 1.4! Λές το 1800άρι να είναι πιο ασφαλές;
-
Μπα, στο pdf λέει ότι είναι το 1.8 SE. Αλλά τι ξέρουν αυτοί...
-
ξεκιναω αναποδα...φυσικα παντα φιλικα...
Εγω δεν ειπα οτι το σιβικ ειναι το καλυτερο αλλα οτι ειναι απο τα καλυτερα. Σε αυτο ειπα οτι ολοι συμφωνουμε...(ετσι δεν ειναι;) Απο εκει και περα ο καθενας επιλεγει εκεινο που του ταιριαζει και του αρεσει...Αναφορικα με την συγκριση με το γκολφ εγινε διοτι για μενα ειναι ο βασικος ανταγωνιστης, το μονο αυτοκινητο που ειναι αναλογο με το civic(ηταν η β επιλογη μου οταν μπηκα στην διαδικασια αγορας). Η αναφορα στα παιδια και στους πεζους εγινε απλα για να μην τα ισοπεδωνουμε ολα. Ηθελα απλα να δειξω οτι εστιασαμε μονο στα αρνητικα και οχι στην πραγματικα πολυ καλη επιδοση του αυτοκινητου στους συγκεριμενους τομεις. Η χοντα εκανε ενα λαθος -που θα διορθωθει κατ' εμενα- ομως το χτυπημα στην εικονα της ηταν σφοδροτερο και απο αυτο του euroncap...Εκει εστιαζω εγω κανοντας πονηρες σκεψεις σε σχεση με το ποτε εγινε το τεστ...γιατι αργησε τοσο...τον λογο της υπερβολικης τους σιγουριας κλπ. Ειλικρινα δεν καταλαβαινω αν διαφωνουμε καπου και φυσικα αν συμβαινει αυτο θα ηθελα να το συζητησουμε...Βασικα εκει που καταλαβαινω εγω οτι διαφωνουμε ειναι στην αποψη μας για το Civic και τα υπολοιπα μικρομεσαια, πραγμα λογικο αφου πιθανοτατα εχουμε διαφορετικα κριτηρια επιλογης.
Για το οτι το Civic ειναι ενα ασφαλες αυτοκινητο συμφωνουμε. Για την κοροιδια -οπως κι εσυ εγραψες- της Χοντα στους υποψηφιους αγοραστες συμφωνουμε παλι.
Απλα εγω ειμαι πιο αυστηρος απεναντι στο Civic. Οπως ειπα και πιο πανω θα περιμενα ενα καλυτερο αποτελεσμα στο τεστ δεδομενου οτι ειναι μοντελο του '06 και δεδομενης της τιμης του. Η αποψη μου ειναι οτι προκειται για ενα καλο σε γενικες γραμμες αυτοκινητο αλλα δεν το συγκαταλεγω στα κορυφαια της κατηγοριας -οπως κανεις εσυ. Και πιστεψε με αυτο το λεω εχοντας οδηγησει τα περισσοτερα μικρομεσαια και φυσικα το Civic. Εκει ειναι η βασικη μας διαφωνια. Αν βαλουμε και στο παιχνιδι την τιμη τοτε δεν βλεπω γιατι να το προτιμησει κανεις αντι π.χ. ενος Focus/Golf/Mazda 3, με οδηγικα κριτηρια τουλαχιστον και πλεον ΚΑΙ με κριτηρια παθητικης ασφαλειας. Περαν αυτης της διαφωνιας μας νομιζω οτι στα υπολοιπα συμφωνουμε . Αν τωρα θελεις κατι απο τα παραπανω να το αναλυσουμε περισσοτερο ευχαριστως, προς το παρον σταματω εδω ομως για να μην κουραζουμε και τους υπολοιπους. -
Αν και απαντησες μονος σου βασιζοντας την επιλογη μας στα διαφορετικα κριτηρια επιλογης θα γραψω και εγω την γνωμη μου...
Εσυ επιλεγεις με βαση της οδικη συμπεριφορα ή ακομα πιο συγκεκριμενα με βαση την οδηγικη αισθηση...Σε αυτο να δεχτω οτι τα αυτοκινητα που ανεφερες ειναι ανωτερα του σιβικ. Ομως δεν θεωρω οτι στις περισσοτερες των περιπτωσεων η ανωτερωτητα αυτη φαινεται...Απο την αλλη το σιβικ ειναι πιο γρηγορο απο τα περισσοτερα, με στανταρ vsa, με πολυ καλο κιβωτιο, με οικονομια, τους καλυτερους χωρους και τον καλυτερο εξοπλισμο, σιγουρα διαφορετικη εμφανιση, 7ετη εγγυηση, αριστη μεταπωληση και με μια παραδοση στην αξιοπιστια που μενει να αποδειχθει και στην 8η γενια του αυτοκινητου...Ναι φιλε μου συγκεντρωνοντας ολα τα παραπανω το θεωρω απο τις κορυφαιες αγορες στην κατηγορια και οχι ακριβο αν σκεφτεις τον εξοπλισμο και τον κυβισμο του. Ενα αυτοκινητο δεν ειναι μονο οδικη συμπεριφορα διοτι τοτε θα ειχαμε ολοι 106ραλλυε η γαλλικα...Δεν φτανει επομενως η υστερηση σε ενα συγκεκριμενο τομεα για να χαρακτηρισει ενα αυτοκινητο μεσο ορο της κατηγοριας...Για παραδειγμα η αναξιοπιστια του fsi δεν σταθηκε ικανη να αμαυρωσει την εικονα ενος πολυ καλου αυτοκινητου σαν το γκολφ. Απο την αλλη ομως κοιταξε τι εκανε στην ελλαδα η εμφανιση και η αναξιοπιστια σε ενa αλλο αριστο αυτοκινητο το megane 2...
Ειτε το παραδεχθεις ειτε οχι τα 70000 αυτοκινητα που ηδη εχουν πουληθει στην ευρωπη και η τεραστια αναμονη για το αυτοκινητο δειχνει οτι τα κριτηρια των πολλων ειναι ποιο κοντα στα δικα μου αναφορικα με την εννοια αυτοκινητο χωρις αυτο φυσικα να αναιρει την αποψη σου να θελεις να αποκομιζεις την μεγιστη οδηγικη ευχαριστηση απο αυτο...Ευχομαι σε αυτο να συμφωνουμε...
Ηonda Civic 2005