-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Έχεις δίκιο. Απλά μου φάνηκε ενδιαφέρον case study για την ντόπια αντιπροσωπεία. Η διαδικασία της Ηonda για τις αναβαθμίσεις ποιά είναι; Σε καλούν εκτάκτως μόλις βγει κάτι ή περιμένουν να εμφανιστείς για service, επισκευή κλπ;Υπάρχουν οι ανακλήσεις όπου σου τηλεφωνούν και αυτές όπου η εργασία γίνεται κατά το service απλά στην 2η περίπτωση σε ενημερώνουν κιόλας καθώς όπως είπα 2 ώρες δεν είναι λίγες. Για τους συσσωρευτές ως τώρα η διαδικασία είναι κατά τη διάρκεια του service.
Ενδιαφέρον. Στο σύστημα δεν φαίνεται να μου έχει γίνει καμία αναβάθμιση. Προσωπικά θεωρούσα ότι είχαν γίνει 2 γιατί είχα παρατηρήσει σημαντική διαφορά στο τρόπο λειτουργίας αλλά και στην κατανάλωση. Η μόνη σε αυτή την περίπτωση λογική εξήγηση που δίνω είναι η αλλαγή του ιξώδους στο λάδι (πέρασα από το 5W-40 της Shell στο 0W-30 και μετά στο 0W-20 της Mobil) αλλά και στο γεγονός ότι το σύστημα μαθαίνει το τρόπο συμπεριφοράς μου ως οδηγό και αναλόγως πράττει (ένα νευρωνικό δίκτυο με ένα hidden layer είναι....). Άντε τώρα με την αρχικοποίηση να βγάλεις άκρη. Θα μου πάρει μήνες να το εκπαιδεύσω...
-
μαστίγιο
ανάλογα περιστατικά έχουν αναφερθεί σε άλλα φόρουμζ?
καταλήξαμε σε αστοχία συσσωρευτών?
μήπως τα βράδια φόραγες την μπαλακλάβα το έστιβες στον καρέα? -
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
μαστίγιοανάλογα περιστατικά έχουν αναφερθεί σε άλλα φόρουμζ?
καταλήξαμε σε αστοχία συσσωρευτών?
μήπως τα βράδια φόραγες την μπαλακλάβα το έστιβες στον καρέα?περί bold.... όχι Καρέα.... αλλά Σούνιο.... but this last year.....
-
-
520 αλογα ?? http://www.youtube.com/watch?v=WpA0EHSd ... _embedded#
-
στα στροφιλίκια το μούγκεν ήταν στο στοιχείο του...στην ευθεία όμως το ρ8 χανόταν! Αναμενόμενο το αποτέλεσμα! Βέβαια ο τύπος είπε οτι το μουγκεν έχει τρομερά σκληρή αναρτηση για σπορ χοτχατς! Για μένα το μουγκεν type-r δεν είναι gti αλλά ειδική κατασκευή!
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
@..DIMOU Αγοραστηκε τον ιανουαριο του 2008.Παιζει καποιο ρολο αυτο;
Yeap.
Περι μπαταριας υβριδικου συστηματος ΙΜΑ συνέχεια:
Μάλλον εσύ την γλυτώνεις για την ώρα με αναβάθμιση......Τελικα δεν την γλυτωσα.Αφου απο περσι που εγινε καποια αναβαθμιση ειχα υποψιες, μετα το ξαναειπα στο ετησιο service τα Χριστουγεννα και το ξαναελεγξαν χωρις αποτελεσμα, το Σαββατο μου αναψε πρωτη φορα το λαμπακι ΙΜΑ . Και ο δικος μου ασθενης παει για μεταμοσχευση μετα απο κανενα μηνα.Επειτα απο αφελης ερωτηση ΜΟΥ αν εχει ξαναπαρουσιαστει αυτο στον υπευθυνο του συνεργειου ο οποιος αυτην την φορα ηταν καπως ...δυσκολος μου απαντησε 1-2 φορες. .Τελος παντων αναμενουμε .Θελω να πω οτι δεν φανηκε να κανουν καποιον ιδιαιτερο ελεγχο στο αυτοκινητο ουτε ειδα να το συνδεουν σε καποιο διαγνωστικο .Χωρις να θελω να υπονοησω κάτι το ηλεκτρολογείο ειναι στο βάθος και έτσι ισως μου διεφυγε.Πάντως αυτην την φορα η αντιμετώπιση ηταν πολύ κρύα αφου δεν μου εδωσαν καμμια πληροφορία παρα με έστελναν μέσα στα κορίτσια για απαντήσεις οχι ασχημο αυτό.
-
Όπως φαίνεται η Honda θα ακούει NiMh και θα τρέχει με τα πόδια στην πλάτη. Πολύ μα πολύ κακό το αποτέλεσμα.
-
Σέρβις των 100 k και μου δόθηκε η ευκαιρία να ρίξω μία ματιά στα ενδότερα του υβριδικού.
Προσοχή πολλές φωτό και κακής σχετικά ποιότητας αλλά πιστεύω χρήσιμες.
Όψη από πίσω δεξιά. Σε πρώτο πλάνο το καζανάκι της εξάτμισης που φέρει σημάδια από την επαφή του με τους Ελληνικούς δρόμους (μάλλον στην είσοδο και έξοδο του γκαράζ). Αμέσως μετά τα ψαλίδια όπου παρατηρούμε ότι τα ελατήρια και τα αμορτισέρ δεν είναι ομόκεντρα με τα τελευταία να εδράζονται στο σύνδεσμο της ανάρτησης ώστε να έχουν και μεγαλύτερη δυνατή διαδρομή. Αν κάποιος ρίξει μία ματιά προς τα εμπρός, μεταξύ της εξάτμισης και του ελατηρίου μετά το κάτω μέρος του ψαλιδιού θα δει δύο καλώδια το ένα εκ των δύο πορτοκαλί που δεν είναι τίποτα άλλο από το καλώδιο που συνδέει τον ηλεκτροκινητήρα με τις συστοιχίες των μπαταριών.
Ένα κοντινό των καλωδίων αυτό στην επόμενη φωτογραφία
Εδώ βλέπουμε και το λεγόμενο undertray του οχήματος το οποίο διατρέχει από το χώρο του κινητήρα ως και το ρεζερβουάρ. Το μόνο τμήμα που είναι ακάλυπτο (και δικαιολογημένα) είναι η εξάτμιση του οχήματος.
Στη συνέχεια ένα κοντινό της πίσω ανάρτησης...
Σε πρώτο πλάνο το ψαλίδι, λίγο αριστερά το ρεζερβουάρ και στα δεξιά το πέλμα του πίσω ελαστικού το οποίο και έχει συμπληρώσει ήδη 43,000km. (Michelin EnergySaver 195/65/15).
Άλλο ένα κοντινό της ανάρτησης από εμπρός τώρα
Μόλις που διακρίνεται η αντιστρεπτική δοκός (στην απόληξη του ψαλιδιού λίγο κάτω και λίγο αριστερά. Δίπλα στο σωλήνα της εξάτμισης φαίνεται μέρος της θερμικής προστασίας. Η εξάτμιση έχει κάποια ίχνη διάβρωσης αλλά είναι ως επί το πλείστον επιφανειακά και δεν απασχολούν περισσότερο.
Προχωρούμε στο εμπρός μέρος τώρα και ειδικότερα στο σημείο του κάρτερ.
Για να το κάνουμε αυτό ανοίγουμε το εμπρός καπάκι με το ξεβίδωμα μερικών βιδών...
και βλέπουμε το κάτω μέρος του κινητήρα σε όλη του την 'μεγαλοπρέπεια'....
Από πάνω προς τα κάτω... Η απόληξη του κάρτερ και το φίλτρο λαδιού (πριν την αλλαγή). Στη συνέχεια (μεσαίο box) το τμήμα του ηλεκτροκινητήρα και μετά προς την αριστερά πλευρά του οχήματος το κιβώτιο CVT.
ερχόμενοι τώρα από τα αριστερά....
βλέπουμε πια στο βάθος το κιβώτιο CVT και λίγο εμπρός ένα από τους δύο γάτζους ρυμούλκησης (η οποίοι δεν είναι ίσως και το πιο εύκολο πράγμα για να τους βρεις....). Τέλος παρατηρούμε το κάτω μέρος του McFerson (lower control arm) και ακριβώς εμπρός από τον τροχό έναν διαμορφωτή ροής που διοχετεύει τον αέρα κατά ελεγχόμενο τρόπο. Οι εμπρός τροχοί έχουν μεγαλύτερη φθορά από τους πίσω (προφανώς) αν και εντός των ορίων. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι σύντομα θα βγω στην αγορά για την αντικατάσταση τους.
Σύντομα η συνέχεια....
-
Συνεχίζουμε την Οδύσσεια μας...
Με εξέπληξε το γεγονός ότι στο συγκεκριμένο εξουσιοδοτημένο Συνεργείο χρησιμοποιούν τα λάδια της ENEOS και όχι τα original της HONDA. Όχι ότι έχουν κάποια μεγάλη διαφορά. Η τιμή τους με την έκπτωση δεν είναι μικρή (πάνω από 15€ το λίτρο με το ΦΠΑ) αλλά πρόκειται για SM/CF-4 grade Eneos Premium Ultra.
Το φίλτρο της καμπίνας...
Ένα χάλι.... Εν τέλει το καθάρισε ο τεχνικός όσο ήταν δυνατόν παρόλο που θα έπρεπε να αλλαχθεί. Βέβαια σήμερα δεν θα πλήρωνα το retail price της HONDA και θα ψάξω στην αγορά για να βρω ένα ανταλλακτικό.
Η ώρα της αλήθειας...
Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών (δεν έχω φωτογραφίες όταν άλλαζε το λάδι του CVT .... ήταν λίγο δύσκολη διαδικασία... και βρώμικη με το CVT να ξερνάει την τελευταία στιγμή ένα τμήμα του λαδιού ... κάτι το φυσικό.... Η όλη ιστορία θύμιζε πιτσιρίκι που του αλλάζουν την πάνα και λίγο πριν την κλείσεις να αρχίσει να σε κατουράει μεγαλοπρεπώς.... ) έχουμε την έκδοση της κάρτας καυσαερίων.
Η πάνω φωτογραφία δείχνει τη στιγμή του ρελαντί. 10 ppm οι υδρογονάθρακες και όσο για το CO απλά απών. Κάποια στιγμή όταν πάτησε το γκάζι ο μηχανικός το 0.00 έγινε... 0.01
με αντίστοιχη μείωση του HC από 10 ppm σε 9 ppm.
Στις 2300 στροφές σε κατάσταση transient (με τον κινητήρα να αλλάζει στροφές) η επόμενη φωτογραφία...
και εδώ το CO στο 0.01 αλλά τους HC στο 10ppm.
Κοινό χαρακτηριστικό ότι σε όλες τις περιπτώσεις ο αισθητήρας λάμδα ήταν στο 0.999 και όχι στο 1.000 του στοιχειομετρικού.
-
Καιρό είχαμε να σ΄ακούσουμε
-
60€ το λίτρο ??? μήπως μπερδεύτηκες??
-
δεν είναι ο κανόνας ελατήρια και αμορτισές να είναι ομοκεντρα...
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
60€ το λίτρο ??? μήπως μπερδεύτηκες??Τα 4 λίτρα... το διόρθωσα... Ευχαριστώ!!!
δεν είναι ο κανόνας ελατήρια και αμορτισές να είναι ομοκεντρα...
Για πίσω από όσο ξέρω μάλλον είναι η εξαίρεση... Ή κάνω λάθος;;;
-
Ta περισσοτερα αυτοκινητα πισω δεν τα εχουν ομοκεντρα.Ετσι εξοικονομουν χωρο.
Ωραιο review !Ευχαριστουμε!
Ηonda Civic 2005