-
Μία διδακτική ιστορία για παλαιούς και νέους.
1991, αγοράζω ALFA 33S 16V (καταλυτικό 132 HP), παραγγελία με ABS (5μηνη αναμονή), 3.940.000 δρχ. (χωρίς κλιματισμό και προβολείς ομίχλης που αγοράσθηκαν αργότερα εδώ με κόστος 500.000 δρχ. περίπου). Εναλλακτική αγορά ήταν μόνο το Golf GTI (καταλυτικό 128 HP)με κόστος 6.000.000 δρχ. περίπου επίσης χωρίς κλιματισμό.
Το αμάξι ως τις 3.500 στροφές απλά κινείται, 3.500 - 5.000 στροφές πάει καλά και 5.000- 6.700 στροφές (κόφτης) υπέροχο. Θόρυβος υπερβολικός με τα σημερινά κριτήρια.
Πριν από λίγες ημέρες φορτωμένο με τρία άτομα και αποσκευές μπήκε στον κόφτη κινούμενο με 5η ταχύτητα σε ευθεία (Εγνατία οδό) χωρίς κλίση (πληροφοριακά 31.8 χλμ./1000 στρ., καμμία αλλαγή δεν έγινε στον κινητήρα και στα λάστιχα).
Το χαμόγελο μετά το ταξίδι παρέμεινε στο πρόσωπο για μία ολόκληρη ημέρα και ξέχασα όλα τα προβλήματα που έχω τραβήξει για τη συντήρηση του (επαναλαμβανόμενη βλάβη για έξι χρόνια, μη οριστικά λυμένη και απ' ότι κατάλαβα θα συνεχισθεί η συνύπαρξη με αυτό το πρόβλημα με τα μπουζοκαλώδια).
Ηθικό δίδαγμα για μένα προσωπικά, αποφασίζεις τι θέλεις πιο πολύ, κλίνεις κάθε τι που μπορεί να σου αποσπάσει την προσοχή από την οδήγηση, απολαμβάνεις ήχο κινητήρα και σταματάς την γκρίνια όταν δεν μπορείς ή δεν θέλεις να δώσεις άπειρα χρήματα. -
Ο χρήστης tmavri έγραψε:
1991, αγοράζω ALFA 33S 16V (καταλυτικό 132 HP), παραγγελία με ABS (5μηνη αναμονή), 3.940.000 δρχ. (χωρίς κλιματισμό και προβολείς ομίχλης που αγοράσθηκαν αργότερα εδώ με κόστος 500.000 δρχ. περίπου). Εναλλακτική αγορά ήταν μόνο το Golf GTI (καταλυτικό 128 HP)με κόστος 6.000.000 δρχ. περίπου επίσης χωρίς κλιματισμό.
Το αμάξι ως τις 3.500 στροφές απλά κινείται, 3.500 - 5.000 στροφές πάει καλά και 5.000- 6.700 στροφές (κόφτης) υπέροχο. Θόρυβος υπερβολικός με τα σημερινά κριτήρια.
Πριν από λίγες ημέρες φορτωμένο με τρία άτομα και αποσκευές μπήκε στον κόφτη κινούμενο με 5η ταχύτητα σε ευθεία (Εγνατία οδό) χωρίς κλίση (πληροφοριακά 31.8 χλμ./1000 στρ., καμμία αλλαγή δεν έγινε στον κινητήρα και στα λάστιχα).
Το χαμόγελο μετά το ταξίδι παρέμεινε στο πρόσωπο για μία ολόκληρη ημέρα και ξέχασα όλα τα προβλήματα που έχω τραβήξει για τη συντήρηση του (επαναλαμβανόμενη βλάβη για έξι χρόνια, μη οριστικά λυμένη και απ' ότι κατάλαβα θα συνεχισθεί η συνύπαρξη με αυτό το πρόβλημα με τα μπουζοκαλώδια).
Ηθικό δίδαγμα για μένα προσωπικά, αποφασίζεις τι θέλεις πιο πολύ, κλίνεις κάθε τι που μπορεί να σου αποσπάσει την προσοχή από την οδήγηση, απολαμβάνεις ήχο κινητήρα και σταματάς την γκρίνια όταν δεν μπορείς ή δεν θέλεις να δώσεις άπειρα χρήματα.Εκείνη τη χρυσή εποχή, έδινα τη Delta HF για να πάρω το Golf σε 1050 και να το κάνω ένα πλούσιο GΤi.(χωρίς καταλύτη) Ήταν αρχές του 90. Με 4800000 ακριβώς τα είχα όλα. Και το κυριότερο κανένα πρόβλημα. Το αυτοκίνητο έχει κάνει άπειρα χλμ και είναι ακόμη μια χαρά. Άλλες εποχές, άλλα αυτοκίνητα. Τα οδηγούσες δεν πήγαιναν μόνα τους!!!
-
συμφωνώ .... 100% αλλά το civic δεν είναι και φθηνό !!!
βεβαια μετά απο το rallye με σεμι λάστιχα και αλουμινενια πίσω σινεμπλοκ ... ότι και να οδηγήσω θα είναι πολύ πολύ πιο ησυχο
όπως λες κι εσύ !!! μόνο μετά τις 5.000 είμαι χαρούμενος .... γιατί ακούω το μοτέρ και όχι το βουητό !!!!
-
Χμμμ.... πραγματικά χρειαζόμαστε ενα test drive...
Συμφωνώ πως όλα είναι θέμα προτεραιοτήτων και 'συναισθήματος'.Στα πιο πρακτικά...
Το περιεργάστηκα. Το 'κόκπιτ' είναι πολύ πολύ εντυπωσιακό!!! Είναι ικανό απο μόνο του να σε προιδεάσει θετικά. Σχεδιασμένο για να αγκαλιάζει τον οδηγό. Πολύ μπροστά από κάθετί στη κατηγορία του.
Ο χώρος της μηχανής είναι πολύ συμαζεμένος (μου θύμισε το Aygo) προφανώς για εξοικονόμηση χώρου για επιβάτες-αποσκευές.
Τα περι κλειστοφοβικότητας ισχύουν μόνο για τους πίσω επιβάτες διότι η πίσω κολώνα είναι πολύ φαρδιά και φτάνει πολυ μπροστά με συνέπεια να νιώθεις λίγο 'φυλακισμένος'. Ας μην ξεχνάμε όμως πως πρόκεται για 3πορτο-σπορτίφ με 5 πόρτες. Κλειστοφοβικό είναι το Astra GTC, όχι αυτό.
Τα περί θορύβου έχουν αναφερθεί αρκετά, ακόμα και στους 4Τ, αλλά πάνω από τις 4000. Θέμα προτεραιοτήτων όπως είπα, εξάλλου πόσο συχνά κινούμαστε σε τέτοιες στροφές;
Όσο για τη ροπή στα χαμηλά, ε δε πιστεύω πως 1800άρης Honda με 1250 κιλά θα απογοητεύει!
Κάτι που παρατήρησα: όταν πας να κλείσεις τη πόρτα, αυτή δε κλείνει 'μονομιάς' αλλα έχει 3-4 'σκαλοπατάκια'. Πιστεύω να καταλάβατε τί εννοώ.
Η τιμή για το 1.8 είναι σχετικά λογική. Αλλά εάν επιλέξω αγορά με χρηματοδότηση είδα στη προσφορά γύρω στα 1000 -
focus 2.0 ???
οι 17ρες ... νομίζω μόνο look προσφέρουν ... και δεν είναι
για τους ελληνικούς δρόμους ....θυμάμαι παλιά ... που το polo 1.4 ..έρχονταν στην έλλαδα με 195/45/15 και ταμπούρα πίσω ...
ένω στον υπόλοιπο κόσμο είχε 185/55/14 με δισκόφρανα πίσω ....
-
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
θυμάμαι παλιά ... που το polo 1.4 ..έρχονταν στην έλλαδα με 195/45/15 και ταμπούρα πίσω ...ένω στον υπόλοιπο κόσμο είχε 185/55/14 με δισκόφρανα πίσω ....
Επέλεξαν αυτή τη λύση για να φαίνεται από μέσα από τη ζάντα το ταμπούρο όταν θα το βάψεις στο χρώμα του αμαξώματος...ασημί ή κόκκινο!
-
focus 2.0 ???Όχι, μιλάω για το 1.6 Sport με clima και ΕSP
-
Ο χρήστης tmavri έγραψε:
Ηθικό δίδαγμα για μένα προσωπικά, αποφασίζεις τι θέλεις πιο πολύ, κλίνεις κάθε τι που μπορεί να σου αποσπάσει την προσοχή από την οδήγηση, απολαμβάνεις ήχο κινητήρα και σταματάς την γκρίνια όταν δεν μπορείς ή δεν θέλεις να δώσεις άπειρα χρήματα.Συμφωνοι.
Η διαφορα ομως ειναι οτι μιλας για ενα αυτοκινητο του οποιου ο ηχος του μοτερ ηταν -για τους περισσοτερους τουλαχιστον- πραγματικη μελωδια, ενω στο δρομο με τη συμπεριφορα του εβαζε τα γυαλια σχεδον σε ολα της κατηγοριας του (παλιες καλες Alfa Romeo )
Με λιγα λογια σε αποζημιωνε και αποτι μας λες σε αποζημιωνει ακομα για την ταλαιπωρια που υφιστασαι με το θορυβο ή τα διαφορα προβληματα.
Δεν ειναι τυχαιο οτι στο δρομο κυκλοφορουν ακομα παρα πολλες Alfa 33 παρα τα προβληματα που ειχαν. Το οτι δεν τις αποχωριζονται οι κατοχοι τους (και εσυ ο ιδιος βεβαια) κατι δειχνει.
Στην περιπτωση του Civic ισχυει κατι τετοιο ωστε να πεις 'χαλαλι ρε γαμωτο'?
Οι πρωτες κριτικες -μεχρι αποδειξεως του εναντιου οταν το οδηγησουμε εμεις οι ιδιοι- ειναι πως μαλλον οχι. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Και να πεις ότι δεν έχουν την τεχνογνωσία ή ότι τσιγκουνεύτηκαν για να μειώσουν την τιμή...Πάντα ήταν τα civic πολύ ακριβά. Αυτό γιατί να ξεφύγει από τον κανόνα?
Το 5θυρο 1400 στην πλούσια έκδοση πλησιάζει τα 20'000 -
σήμερα η εφημεριδά τα ΝΕΑ το θάβει το civic 5dλέει
πολύ θόρυβος απο το μοτερ ψηλά
πολυ θόρυβος απο τις 17ρες ζάντες
κακή πλευρική στηριξη καθισμάτων
περιορισμένη ορατοτητα .. κλειστοφοβικό
μοτερ που χαμηλά δεν έχει καθόλου ροπη .....τι να πω
Για το θόρυβο, γούστα είναι αυτά. Δε νομίζω να είναι ενοχλητικός σε ένα ταξίδι. Μάλλον το αναφέρουν σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Αν σε ενοχλεί πάντως ο ήχος από έναν κινητήρα Honda ενώ στροφάρει ψηλά τί να πω;
17άρες είναι χαζό να βάλεις στην ελλάδα έτσι κι αλλιώς.
Κλειστοφοβικά είναι πολλά από τα νέα αυτοκίνητα λόγω της σχεδιαστικής μόδας που θέλει την βασική γραμμή να ανεβαίνει όλο και περισσότερο.
Πάντα οι κινητήρες Honda δεν είχαν πολύ ροπή χαμηλά. Δίνουν αλλού βάση από τη σχεδίασή τους. Ίσως πάντως αυτό το χαρακτηριστικό τους δίνει και την τόσο χαμηλή κατανάλωση.
To 1400 όντως είναι ακριβό. Ακόμα και άτομα από το δίκτυο πωλήσεων της Honda δεν μπορούν να καταλάβουν γιατί έχει γίνει αυτό. Μάλλον για κάποιους λόγους μάρκετινγκ το έχουν κάνει (promotion της έκδοσης με τον 1800;)
Τέλος, ισχύει πως τα Honda πάντοτε ήταν ακριβά, αλλά και πάντοτε είχαν τα καλύτερα μηχανολογικά εξαρτήματα. Σε πολλά σημεία φαίνεται και με γυμνό μάτι. Επίσης, πάντοτε είχαν από τις καλύτερες τιμές μεταπώλησης, οπότε ό,τι δίνεις τώρα μπορεί να το πάρεις πίσω αργότερα.
-
Sta ΝΕΑ δεν το εχουν οδηγησει το αυτοκινητο, ειναι φανερο
Απλως ο τυπος πηρε ενα αρθρο ενος, που εχει καποια γνωμη και το μετεφρασε με τον τροπο του.\Αυτά τα εχουμε δει και παλια... -
Σάββατο και Κυριακή θα το έχω για test drive όλο δικό μου!!
-
BISMA
-
σήμερα η εφημεριδά τα ΝΕΑ το θάβει το civic 5dλέει
τι να πωΑυτο που γράφεις που το λέει???, στο σημείο που....
το άρθρο λεει 'όσο πλησιάζει η βελόνα του στροφομέτρου στο κόκκινο πεδίο οπότε και γίνεται εντονος ο ήχος του'
Μιλάει για τα κόκκινα....
http://digital.tanea.gr διαβασα στις 12/4 και το αρθρο δε μου φανηκε κακό, απλώς κάποια σημεία δε του αρέσουν.
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
σήμερα η εφημεριδά τα ΝΕΑ το θάβει το civic 5d
λέει
τι να πωΑυτο που γράφεις που το λέει???, στο σημείο που....
το άρθρο λεει 'όσο πλησιάζει η βελόνα του στροφομέτρου στο κόκκινο πεδίο οπότε και γίνεται εντονος ο ήχος του'
Μιλάει για τα κόκκινα....
Μάλλον θα πρέπει να τους πει κάποιος ότι αυτό είναι το φυσιολογικό...
-
Όχι πρέπει να είναι εντελώς αθόρυβος στο κόκκινο και να χτυπάει ένα καμπανάκι ΝΤΛΙΝ ΝΤΛΙΝ, ΝΤΛΙΝ ΝΤΛΙΝ.
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Μάλλον θα πρέπει να τους πει κάποιος ότι αυτό είναι το φυσιολογικό...Εγώ θα πήγαινα μακρύτερα και θα έλεγα ότι αυτό είναι ικανή και αναγκαία συνθήκη...Αλλιώς το αμάξι είναι για πέταμα
-
Είδα τα σχόλια και μου φάνηκε ότι το αμάξι είναι κακό αλλά μετά διάβασα το άρθρο και ...
Είναι απλώς πως αντιλαμβανόμαστε τα πράγματα.
Δίνουμε λοιπόν κατά τη γνώμη μου λάθος εντυπώσεις μερικές φορές νομίζοντας ότι κάτι είναι κατά ανάγκη κακό.Θόρυβο κάνει κα ιτο type -R και ειδικά από τα ζαντικά...
Ε τι να κάνω να τα βγάλω? Και πως θα είναι σπορ... με michelin economic (τυχαίο όνομα) που δε κάνουν θόρυβο -
Ο χρήστης coyote έγραψε:
Είδα τα σχόλια και μου φάνηκε ότι το αμάξι είναι κακό αλλά μετά διάβασα το άρθρο και ...
Είναι απλώς πως αντιλαμβανόμαστε τα πράγματα.
Δίνουμε λοιπόν κατά τη γνώμη μου λάθος εντυπώσεις μερικές φορές νομίζοντας ότι κάτι είναι κατά ανάγκη κακό.Θόρυβο κάνει κα ιτο type -R και ειδικά από τα ζαντικά...
Ε τι να κάνω να τα βγάλω? Και πως θα είναι σπορ... με michelin economic (τυχαίο όνομα) που δε κάνουν θόρυβοΑλλο το κοινο στο οποιο απευθυνεται το Type-R και αλλο αυτο του νεου Civic 1.8...
-
γρήγορα ένα test drive !! για τον καθένα !!!!!
Ηonda Civic 2005