-
Παντως εγώ που τους έχω (τους ζήτησα όταν αγόρασα το αυτοκίνητο από τον dealer) στο Peugeot 307cc είμαι ΚΑΤΑΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ!!!!
Και αν μου ζητούσαν διπλάσια λεφτά για αυτό (που δεν μου ζήτησαν τίποτα γιατί ήταν το δώρο με τον αγορά του) θα τα έδινα πάλι!!!!
Είναι φοβερό ότι πλέον παρκάρω κοιτώντας μπροστά και στους πλαινούς καθρέπτες.... Και φυσικά ακούγωντας τον ήχο του bipper!!!!ΕΙΝΑΙ ΦΟΒΕΡΟ ΑΞΕΣΟΥΑΡ!!!!!
-
Ο χρήστης tgi έγραψε:
Είναι φοβερό ότι πλέον παρκάρω κοιτώντας μπροστά και στους πλαινούς καθρέπτες.... Και φυσικά ακούγωντας τον ήχο του bipper!!!!ΕΙΝΑΙ ΦΟΒΕΡΟ ΑΞΕΣΟΥΑΡ!!!!!
Κοίτα όμως και λίγο πίσω, μην τυχόν ακούσεις και τίποτα άλλο
-
Όντως το σύστημα δεν είναι αλάνθαστο. Συχνά δεν βλέπει λεπτά κολωνάκια (παθών Το κολωνάκι σχεδόν βρήκε πάνω στο 'μάτι' αλλά δεν άκουσα τίποτα... ) και δεν βλέπει απότομες ράμπες γιατί τα κύματα του 'ραντάρ' εξοστρακίζονται προς τα πάνω και όχι προς τα πίσω (το ίδιο συμβαίνει και με πλάγιους λείους τοίχους).
-
Εμένα δεν μου έχει τύχει ποτέ να μην βαρέσει ο beeper της υποβοήθησης παρκαρίσματος!!!!
Τί να πω??????
Τώρα όμως που μου το είπατε, θα το έχω υπ'όψιν μου!!!!!Παντως πιστεύω ακόμα πως έχω κανει την καλύτερη επένδηση!!!!
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Όντως το σύστημα δεν είναι αλάνθαστο. Συχνά δεν βλέπει λεπτά κολωνάκια (παθών Το κολωνάκι σχεδόν βρήκε πάνω στο 'μάτι' αλλά δεν άκουσα τίποτα... ) και δεν βλέπει απότομες ράμπες γιατί τα κύματα του 'ραντάρ' εξοστρακίζονται προς τα πάνω και όχι προς τα πίσω (το ίδιο συμβαίνει και με πλάγιους λείους τοίχους).Αν περάσει άνθρωπος απο κοντά θα χτυπίσει?
-
Ναι, χτυπάει. Ίσως το πιο χρήσιμο πράγμα με τόσους πεζούς χωρίς κυκλοφοριακή αγωγή (και κοινή λογική), που πάνε και χώνονται πίσω σου την ώρα που κάνεις όπισθεν.
-
δεν ξερω ρε αδερφια......... το θεωρω τζαμπα χρηματα....
-
ΣΤο Corolla και στο Punto δεν έχω. Έχει το Getz του ξαδέρφου μου το οποίο και οδηγώ συχνά. Οι παρατηρήσεις μου είναι οι εξής:
Το σύστημα ενεργοποιείται αυτόματα με την όπισθεν, με ένα δυνατό σφύριγμα.
Σε μέρα με λασποβροχή με το που έβαζα όπισθεν επέμενε ότι έχω βρει τοίχο!
Σε κανονικές συνθήκες σε σταματάει περίπου στο μισό μέτρο, τεράστια απόσταση για την Κυψέλη.
Άνθρωπο σε απόσταση κάτω του μισού μέτρου δεν τον πιάνει εκτός κι αν βρίσκεται φάτσα στον αισθητήρα.
Ψηλό πεζοδρόμιο όπου βρίσκει ο πίσω προφυλακτήρας δεν το πιάνει.
Σε καθημερινές συνθήκες παρκαρίσματος χωρίς να ισχύει κάτι από τα προηγούμενα είναι αρκετά πρακτικό.
Πρέπει οποωσδήποτε, ανεξάρτητα από το τι σου λέει το σύστημα, να έχεις κι εσύ τον έλεγχο της κατάστασης. Σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστά τα μάτια και την σωστή εκτίμηση του οδηγού.
Στη Hyundai μας ενημέρωσαν ότι το σύστημα συμπεριφέρεται σωστά μετά από ελέγχους που κάνανε.
Να σημειώσω ότι στο Getz οι αισθητήρες είναι δύο και εκατέρωθεν της πινακίδας και όχι τέσσερις και στον προφυλακτήρα όπως σε άλλα αυτοκίνητα. Εννοείται ότι τα σχόλιά μου αφορούν αποκλειστικά στο Getz. -
Εγώ που ήθελα στην Compact -και δεν έβαλα και το μετάνιωσα- έχω να πω τα εξής:
Στην Compact όταν αρχίσεις να μην βλέπεις τίποτα έχει ακόμα μισό μέτρο από πίσω. Δηλαδή τον χώρο αποσκευών της σεντάν...
Το σύστημα έχει 4 αισθητήρες στον προφυλακτήρα. Ο ήχος όσο πλησιάζεις στο εμπόδιο γίνεται πιο συχνός. Για να γίνει συνεχής πρέπει σχεδόν να ακουμπήσεις.
Το σύστημα είναι ευαίσθητο και στα πλάγια. Πχ χτύπαγε και για ένα μηχανάκι που ήταν στο πεζοδρόμιο, σχεδόν σύρριζα στον δρόμο.
Η Σειρά 7 έχει πιο εξελιγμένο σύστημα (εμπρός και πίσω) που εμφανίζει στην οθόνη που είναι τα εμπόδια!
Έχω δει σύστημα με μικροκάμερα που μπαίνει δίπλα στην πινακίδα και που εμφανίζει κανονική εικόνα στην οθόνη του συστήματος πλοήγησης. Αυτό ίσως να είναι το καλύτερο. -
ερώτηση:
αν είσαι σταματημένος στο φανάρι και σε πλησιάσουν πολύ από πίσω, χτυπάει ο βομβητής???
(μου μπάινουν κάτι ιδέες... )
Σπύρος
-
Όχι. Εκτός κι αν κάθε φορά που σταματάς στο φανάρι βάζεις όπισθεν και την κρατάς μέχρι να ξεκινήσεις (μην ξεχαστείς )
Τι ιδέες τι ιδέες;;; -
εχμ... να μωρέ... ξέρεις... ψάρωμα σε κανέναν/καμία που στο φανάρι μιλάει στο κινητό, σκαλίζει τη μύτη του και τέτοια
Σπύρος
-
Μου έχει τύχει σε φανάρι ο μπροστινός να έχει βάλει την όπισθεν. Μόλις είδα το άσπρο φως σκέφτομαι: Τι θα κάνει τώρα ο Μ@λ@κ@ς;, έχει πλάκα.. και αλλά τέτοια.
-
Ο χρήστης Giorgos έγραψε:
Σε κανονικές συνθήκες σε σταματάει περίπου στο μισό μέτρο, τεράστια απόσταση για την Κυψέλη.
Αυτό τα λέει όλα.....
Πλέον χρειαζόμαστε τον αισθητήρα για παρκάρισμα σε με 10 εκ περιθώριο σε κάθε πλευρά.....Δεν θα ξεχάσω ποτέ φίλο από Αμερική που φιλοξενούσα Ελλάδα ... τις αντιδράσεις του όταν πάρκαρα στο Κολωνάκι σε στενό δρόμο με παρκρισμένα δεξιά και αριστερά
-Are u crazy?- This is Greece my friend
-
Δεν είναι έτσι βρε παιδιά τα πράγματα. Ξεκινάει να σφυράει διακεκομμένα στο 1 μέτρο και όσο πλησιάζεις τόσο αυξάνεται η συχνότητα του ήχου μέχρι που σε κάποια εκατοστά γίνεται μακρόσυρτος.
-
....και, έχεις που έχεις τα νεύρα σου γιατί έψαχνες μια ώρα να παρκάρεις, στα κάνει φιτίλια εντελώς
Σπύρος
-
Και που να δεις τι κάνει στα νεύρα το ν'αφήνεις μια θέση γιατί σε χωράει τσίμα-τσίμα και ξέρεις ότι θα το φας αφού δεν γίνεται να υπολογίζεις στα 10 εκατοστά.
Και να βλέπεις καπάκι κάποιον με seicento να έρχεται και να το βάζει με δύο κινήσεις.
Και να γνωρίζεις ότι αυτό σου κόστισε τουλάχιστον άλλα 15 λεπτά ψάξιμο. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Και που να δεις τι κάνει στα νεύρα το ν'αφήνεις μια θέση γιατί σε χωράει τσίμα-τσίμα και ξέρεις ότι θα το φας αφού δεν γίνεται να υπολογίζεις στα 10 εκατοστά.
Και να βλέπεις καπάκι κάποιον με seicento να έρχεται και να το βάζει με δύο κινήσεις.
Και να γνωρίζεις ότι αυτό σου κόστισε τουλάχιστον άλλα 15 λεπτά ψάξιμο.Γιαυτο καποιοι φωναζουνε 'μην περνετε μεγαλα αμαξια αν δε σας χρειαζονται' αλλα μερικοι δεν ακουνε...
-
Στο Yaris 1.4 Του 2000 υπήρχαν δυο αισθητηρες στις δυο πισω γωνιες του αυτοκινητου ξεκιναγε να χτυπαει απο μισο μετρο νομιζω ή στους 30 ποντους, μετά στους 20 πιο γρηγορα και στους 10 χτυπαγε με σταθερο ηχο. Μολις αρχισα να εξασκουμαι ξετρελαθηκα με το ολο concept. Εφοσον στους 10 χτυπαγε συνεχομενα μπορεις μολις τους φτασεις να πας και λιγο ακομα οποτε παρκαρεις με ακριβεια 5 περιπου ποντων. Ποιος το κανει αυτο χωρις αισθητηρες; Προσωπικα 4 χρονια τωρα ο πισω προφυλακτηρας δεν εχει ουτε γρατσουνια ενω εχει ο μπροστινος κανα δυο! Στο νεο corolla (που μου ηρθε χτες ) εχει 4 αισθητηρες και παλι στους 10 τελευταιους ποντους χτυπαει σταθερα. Τι κανει στους 20 κτλ. δεν εχω υπολογισει ακομα. Παντως εγω το θεωρω must ειδικα σε πολεις με προβλημα παρκινγκ για γρηγορα και ασφαλη παρκαρισματα, πιο χρησιμο απο προβολεις ομιχλης που χρησιμοποιουνται για ομορφια απο ολους, απο αεροτομες, σποιλερ κτλ. Εξαλλου υπαρχει παντα δυνατοτητα απενεργοποιησης. Και ειναι και μουρατο οταν παρκαρεις στην τριχα το ολοκαινουργιο αμαξι σου. Α επισης κανει και ενα μπιπ μολις βαλεις οπισθεν για να σου πει οτι ενεργοποιηθηκαν. Οταν κινησε μπροστα δε δουλευουν
-
Ο χρήστης tgi έγραψε:
Παντως εγώ που τους έχω (τους ζήτησα όταν αγόρασα το αυτοκίνητο από τον dealer) στο Peugeot 307cc είμαι ΚΑΤΑΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ!!!!
Και αν μου ζητούσαν διπλάσια λεφτά για αυτό (που δεν μου ζήτησαν τίποτα γιατί ήταν το δώρο με τον αγορά του) θα τα έδινα πάλι!!!!
Δηλαδή 0*2=0.
Δεν ξέρω αν είναι όντως βοήθημα στα στενά της ασφυκτικά γεμάτης Αθήνας αλλά σε εμάς στην επαρχία είναι μάλλον είδος πολυτελείας. Τουλάχιστον όσο οι δρόμοι μας είναι ακόμα βατοί στην κυκλοφορία και οι διαδρομές μας μικρές σε αποστάσεις και χρόνο.
Αισθητήρες παρκαρίσματος