-
Γεια σας,διαβάζω 4τροχούς απο την Τρίτη δημοτικού και τώρα είμαι 21 χρονών! Ακόμα όμως μερικές φορές δε μπορώ να καταλάβω τι θέλει να πει ο ποιητής Καββαθας!! Αναφέρομαι στην άποψη που εκφράζει και στο τελευταίο του τεύχος αλλά και σε μία εκπομπή που προβλήθηκε πρόσφατα στην ΝΕΤ. Η άποψη του είναι η εξής: Όποιος έχει σαν όνειρο ζωής να αγοράσει ένα ακριβό αυτοκίνητο (ή αλλιώς παλιοσίδερα) είναι διανοητικά καθυστερημένος και μάγκας είναι μόνο αυτός που το κατασκευάζει!! Δε σας ακούγεται λίγο περίεργο;; Συμφωνώ ότι αυτός που έφαγε ώρες για να σχεδιάσει και να κατασκευάσει ένα αυτοκίνητο είναι πιο μάγκας από αυτόν που μόνο θέλει να το αγοράσει, ΑΛΛΑ αν δεν υπήρχαν και αυτοί οι διανοητικά καθυστερημένοι που έχουν σαν όνειρο ζωής την αγορά ενός ακριβού αυτοκινήτου μάλλον δε θα υπήρχαν και οι μάγκες οι κατασκευαστές. Στο μόνο για το οποίο θα συμφωνούσα είναι ότι είναι καθυστερημένοι όσοι θέλουν να αγοράσουν ακριβό αυτοκίνητο μόνο και μόνο για να μπουν στο μάτι του γείτωνα και για να το παρκάρουν έξω από την πόρτα των club και όχι για να χαίρονται τη μαγία των πολλών αλόγων κάτω από το δεξί πόδι ή τη μαγία της πίσω κίνησης ή της Ιταλικής φινέτσας κλπ κλπ...
Τελικά τι θέλει να πει ο ποιητής;;;;;;;;; Η άποψη σας με ενδιαφέρει, ακόμα και του ίδιου του κύριου Καββαθά. Είμαι καθυστερημένος που έχω σαν όνειρο ζωής σε δέκα χρόνια να αποκτήσω ένα δυνατό σπορ πισωκίνητο και να το οδηγώ σε διαδρομές όπως ο Αγιος Μερκούριος ή Πάρνηθα;;; -
Γεια σας,διαβάζω 4τροχούς απο την Τρίτη δημοτικού και τώρα είμαι 21 χρονών! Ακόμα όμως μερικές φορές δε μπορώ να καταλάβω τι θέλει να πει ο ποιητής Καββαθας!! Αναφέρομαι στην άποψη που εκφράζει και στο τελευταίο του τεύχος αλλά και σε μία εκπομπή που προβλήθηκε πρόσφατα στην ΝΕΤ. Η άποψη του είναι η εξής: Όποιος έχει σαν όνειρο ζωής να αγοράσει ένα ακριβό αυτοκίνητο (ή αλλιώς παλιοσίδερα) είναι διανοητικά καθυστερημένος και μάγκας είναι μόνο αυτός που το κατασκευάζει!! Δε σας ακούγεται λίγο περίεργο;; Συμφωνώ ότι αυτός που έφαγε ώρες για να σχεδιάσει και να κατασκευάσει ένα αυτοκίνητο είναι πιο μάγκας από αυτόν που μόνο θέλει να το αγοράσει, ΑΛΛΑ αν δεν υπήρχαν και αυτοί οι διανοητικά καθυστερημένοι που έχουν σαν όνειρο ζωής την αγορά ενός ακριβού αυτοκινήτου μάλλον δε θα υπήρχαν και οι μάγκες οι κατασκευαστές. Στο μόνο για το οποίο θα συμφωνούσα είναι ότι είναι καθυστερημένοι όσοι θέλουν να αγοράσουν ακριβό αυτοκίνητο μόνο και μόνο για να μπουν στο μάτι του γείτωνα και για να το παρκάρουν έξω από την πόρτα των club και όχι για να χαίρονται τη μαγία των πολλών αλόγων κάτω από το δεξί πόδι ή τη μαγία της πίσω κίνησης ή της Ιταλικής φινέτσας κλπ κλπ...
Τελικά τι θέλει να πει ο ποιητής;;;;;;;;; Η άποψη σας με ενδιαφέρει, ακόμα και του ίδιου του κύριου Καββαθά. Είμαι καθυστερημένος που έχω σαν όνειρο ζωής σε δέκα χρόνια να αποκτήσω ένα δυνατό σπορ πισωκίνητο και να το οδηγώ σε διαδρομές όπως ο Αγιος Μερκούριος ή Πάρνηθα;;; -
Αφού είσαι 21 ετών και διαβάζεις από την 3η Δημοτικού τον Καββαθά, θα έπρεπε να έχεις καταλάβει προ πολλού ότι δεν υπάρχει λόγος να συνεχίσεις να ασχολείσαι με όσα γράφει. Αυτός τη δουλειά του κι εσύ τη δικιά σου. Δε σας καταλαβαίνω ρε παιδιά ώρες-ώρες
-
Αν το όνειρο ζωής σου είναι το να αγοράσεις ενα αυτοκίνητο (και μόνο) τότε όντως έχεις κάποιο πρόβλημα (το απλούστερο να έχεις χαμηλές προσδοκίες).
Αυτό λέει και ο Κ.Κ. Εγω τον διαβάζω απο όταν έμαθα να διαβάζω, καμιά φορά δεν συμφωνώ με αυτά που λέει (σπάνια) ή άλλες φορές με τον τρόπο που τα λέει (συχνότερα).
Πιστευω το πρόβλημα είναι πως καμιά φορά λέει κάπως άγαρμπα αυτό που θέλει (ειδικά αν είναι σε τηλεόραση) και ίσως παρεξηγείται.
Ολα αυτά είναι λεπτομέρειες, ο Κ.Κ. με ένέπνευσε όταν ακόμα ήμουνα σε μικρή ηλικία να γίνω καλύτερος άνθρωπος (δεν θέλω σχόλια !) και να ασχοληθώ με αυτό που πραγματικά που μου αρέσει.
Μην μένετε στη λεπτομέρεια, περάστε στην ουσία
-
εγώ να πω ότι υπάρχουν ανοιχτά ήδη δύο τόπικ γύρω από τον Κ.Κ.
καλύτερα να έγραφες εκεί.
http://www.4troxoi.gr/4tforum/viewtopic.php?t=5492
http://www.4troxoi.gr/4tforum/viewtopic.php?t=9471Σπύρος
-
Ο χρήστης msamaro έγραψε:
Είμαι καθυστερημένος που έχω σαν όνειρο ζωής σε δέκα χρόνια να αποκτήσω ένα δυνατό σπορ πισωκίνητο και να το οδηγώ σε διαδρομές όπως ο Αγιος Μερκούριος ή Πάρνηθα;;;Κοιτα,αν αυτο ειναι όνειρο ζωής,τότε με 10 χιλιάρικα παίρνεις μία μεταχειρη πισωκούνα,την βελτιώνεις και λίγο και εγένετο το όνειρο πραγματικότητα!Μετά τι θα κανείς, θα κόβεις βόλτα στην Πάρνηθα μέχρι να πεθανεις απο ασιτία;
-
εγώ να πω ότι υπάρχουν ανοιχτά ήδη δύο τόπικ γύρω από τον Κ.Κ.
καλύτερα να έγραφες εκεί
Sorry, δε το είχα προσέξει! Ρε παιδιά με παρεξηγήσατε! Δεν είπα ότι δεν θέλω να κάνω τίποτα άλλο στην ζωή μου!! Έχω πολλά χόμπυ (αθλητισμός, μοντελισμός) αλλά αν με ρώταγες τώρα το πρώτο πράγμα που θα ήθελα να κάνω σε λίγα χρόνια (εκτός φυσικά από το να έχω την υγεία μου, τους φίλους μου και μια καλη δουλειά!) είναι ένα δυνατό σπορ αμάξι.
Όσο για το >'με βοήθησε να γίνω καλύτερος άνθρωπος'... no comments
-
είπα δεν θέλω σχόλια
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
είπα δεν θέλω σχόλιαΕ δεν έκανα...
Το θέμα πιστεύω είναι ότι τα πιστεύω του Καββαθά μπορεί να είναι σωστά αλλά ο τρόπος που τα εκφράζει είναι λάθος! Είναι πολύ υπερβολικός και αδυνατώ να πιστέψω οτί και αυτός δεν ονειρευόταν κάποτε ένα καλό σπορ αυτοκίνητο. Δε μπορείς να αποκαλείς όσους ονειρεύονται ένα σπορ αυτοκίνητο καθυστερημένους έστω και αν βαθύτερα εννοούσε κάτι άλλο. -
Ειχα πει να μην μιλησω για τετοια θεματα, αλλα δεν μπορω. Πριν μερικους μηνες ο κυριος Καβαθας χαρακτηρισε με τα χειροτερα λογια αυτους που βελτιωνουν ενα αυτοκινητο. Και αυτο γιατι
α) ελεγε οτι ειναι ανηθικο το να κυκλοφορεις με βελτιωμενο αμαξι που εχεις ριξει Χ χιλιαρικα για την βελτιωση οταν σε βλεπουν οι πτωχοι μεροκαματιαρηδες που δεν εχουν ψωμι να φανε....Λες και πρεπει να προσεχει οποιος εχει λεφτα το πως θα τα ξοδεψει για να μην προκαλει την κοινωνια που δεν εχει τα ιδια λεφτα...
β) οτι ολοι αυτοι που βελτιωνουν αυτοκινητα πανε και σκοτωνουν κοσμο στους δρομους γιατι ειναι ολοι κοντρακηδες κλπ κλπ (ασχετα αν στο ιδιο τευχος σε αλλο σημειο ελεγε ποσο του αρεσε η ταδε ορεινη διαδρομη οταν την εκανε με την integralle, και δεν νομιζω να εννουσε το τοπιο...)
γ) δεν μπορει λεει πχ να καταλαβει ποσο θα μπορουσε καποιος να βελτιωσει την αναρτηση ενος Mondeo και γενικα να βελτιωσει προιοντα που εχουν βγει μετα απο μελετες χρονων και απο πολυεθνικες εταιρειες.
ΟΠαρ'ολα αυτα στο τελευταιο τευχος των 4Τ εχουν ολοκληρο ενθετο για την βελτιωση, παρουσιαζωντας μαλιστα 350Ζ biturbo...
-
NO COMMENTS
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
α) ελεγε οτι ειναι ανηθικο το να κυκλοφορεις με βελτιωμενο αμαξι που εχεις ριξει Χ χιλιαρικα για την βελτιωση οταν σε βλεπουν οι πτωχοι μεροκαματιαρηδες που δεν εχουν ψωμι να φανε....Λες και πρεπει να προσεχει οποιος εχει λεφτα το πως θα τα ξοδεψει για να μην προκαλει την κοινωνια που δεν εχει τα ιδια λεφτα...
β) οτι ολοι αυτοι που βελτιωνουν αυτοκινητα πανε και σκοτωνουν κοσμο στους δρομους γιατι ειναι ολοι κοντρακηδες κλπ κλπ (ασχετα αν στο ιδιο τευχος σε αλλο σημειο ελεγε ποσο του αρεσε η ταδε ορεινη διαδρομη οταν την εκανε με την integralle, και δεν νομιζω να εννουσε το τοπιο...)
γ) δεν μπορει λεει πχ να καταλαβει ποσο θα μπορουσε καποιος να βελτιωσει την αναρτηση ενος Mondeo και γενικα να βελτιωσει προιοντα που εχουν βγει μετα απο μελετες χρονων και απο πολυεθνικες εταιρειες.
ΟΠαρ'ολα αυτα στο τελευταιο τευχος των 4Τ εχουν ολοκληρο ενθετο για την βελτιωση, παρουσιαζωντας μαλιστα 350Ζ biturbo...
΄
Συνηθώς διαφωνώ κάθετα με τον ΚΚ,αλλα με εξαίρεση την απολυτότητα του,συμφωνω σε καποια απο τα παραπανω.
Βλεπω στα διάφορα αυτοκινητιστικά clubs τα παιδιά 18-20 ετών να εθίζονται στην βελτίωση,καποτε ήταν τα ναρκωτικά,τώρα ειναι η βελτίωση!Οτι λεφτά βγάζουν πάνε εκεί,και μένουν εκεί μέχρι το τρακάρισμα..Μετά απο την αρχή παλι..γιατί το αμάξι πρεπει να ειναι φτιαγμένο.Και δούλευε μια ζωή για το αμάξι...
Όσο για το γ,δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο (παρόλλο που έχω αλλάξει ανάρτηση στο δικό μου αυτοκίνητο),αυτο ισχύει για το 70-80%των σύγχρονων αυτοκινήτων!Βλεπω κατι peugeot και ford χαμηλωμένα με αναρτήσεις και τραβάω τα μαλλιά μου.Αλλά αφου το αυτοκίνητο το αντιμετωπίζουν σαν 'μικρό μου pony' που θέλει χρωματιστά αξεσουάρ...
Τωρα το οτι εχουν ενθετο με biturbo δεν λεει τιποτα,ο ΚΚ δεν γραφει ολο το περιοδικό,και σκόπιμα για δεοντολογικους και εμπορικους λογους αφήνει να γράφονται και θέματα με τα οποία διαφωνεί.
-
Η άποψη του είναι η εξής: Όποιος έχει σαν όνειρο ζωής να αγοράσει ένα ακριβό αυτοκίνητο (ή αλλιώς παλιοσίδερα) είναι διανοητικά καθυστερημένος και μάγκας είναι μόνο αυτός που το κατασκευάζει!!
Άμα δεν υπάρχει ζήτηση, τότε δέν υπάρχει και προσφορά.
Αν δεν υπήρχαν οι 'διανοητικά καθυστερημένοι', τότε δεν θα υπήρχαν ούτε αυτοί που κατασκευάζουν τα ακριβά αυτοκίνητα. Τόσο απλά -
Tiger
Βασικα διαφωνω σε ολα
Η βελτιωση μπορει να ειναι εθισμος (μαλλον νοοτροπια) αλλα
α) δεν ειναι παρανομη
β) δεν σε σκοτωνει
γ) σιγουρα το να λεει καποιος οτι δεν πρεπει να βαλω στο αμαξι μου bodykit full carbon fibre (παραδειγμα επειδη κοστιζει αρκετα λεφτα) επειδη ετσι προκαλω το κοινωνικο συνολο και τον μεροκαματιαρη που δεν εχει να φαει (ακριβως ετσι γραφτηκε) ειναι τουλαχιστον γελοιο, Δικα μου ειναι τα λεφτα οτι θελω τα κανω (κατακριτεο μονο αν τα εχω βγαλει παρανομα, αλλα και εκει δεν ειναι η βελτιωση το προβλημα)Οσο για το γ και αυτο το θεωρω πολυ λαθος, γιατι
α) Παντα υπαρχει το καλο και το καλυτερο. Απλως οσο πιο μοντερνα αυτοκινητα βγαινουν, τοσο πιο δυσκολα μπορεις να πας στο καλυτερο (και τοσο πιο πολυ πλησιαζεις στο πιθανως χειροτερο)
β) Ολα τα πραγματα πανω σε ενα αυτοκινητο ειναι θεμα προτεραιωτητων και συμβιβασμου. Αμα δηλαδη βαλώ μια H&R φουλ ρυθμιζομενη στο Mondeo, δεν θα γινει καλυτερο? Φυσικα. Απλως αθ εχω δωσει ενα χιλιαρικο παραπανω, κοστος που η Ford δεν θα μπορουσε ποτε να δικαιολογησει στο συγκεκριμενο αυτοκινητο με το κοινο στο οποιο απευθυνεται.Skye γινε λιγο πιο σαφης γιατι δεν καταλαβαινω αν συμφωνεις η διαφωνεις. Και αν διαφωνεις, γιατι?
-
Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι αφού ο κ. Καββαθάς είναι αρνητικός σε ότι αφορά την βελτίωση των αυτοκινήτων, τότε γιατί στο τελευταίο τεύχος υπήρχε ένθετο με θέμα την βελτίωση;;;;;;;;;
Επίσης στο τελευταίο τεύχος αναφέρει χαρακτηριστικά ότι κανείς δε χρειάζεται 350 άλογα!! Εκτός αν τρέχει σε αγώνες!! Τότε μήπως θα έπρεπε να κλείσουν εργοστάσια όπως της Φερράρι, της Μαζεράτι, της Πόρσε κλπ;;;
Σε ποιους απεφθείνονται αυτά τα εργοστάσια;;;;;;;;;;
Επίσης έχω προσέξει ότι τα λεγόμενα του κ. Καββαθά διαφέρουν πολλές φορές δεοντολογικά από αυτά των υπολοίπων δημοσιογράφων του περιοδικού. Για παράδειγμα έχει τύχει να διαβάζω να κατηγορεί όσους αγοράζουν τεράστια τζιπ και μένουν στην Αθήνα, την στιγμή που ο Θέμος (ο αναστασιάδης) αναφέρεται με λατρεία στο Pajero του....
Περίεργα πράγματα, δεν νομίζετε;;; -
Καθόλου. Δείχνει την ανεξαρτησία των συντακτών του περιοδικού.
-
Οι άνθρωποι που για τον ένα ή τον άλλο λόγο εκφράζουν απόψεις που είναι 'συμβατές' με αυτές των περισσότερων δεν έχουν τόσο ενδιαφέρον ως προσωπικότητες. Ο Καβαθάς δεν ανήκει στους παραπάνω.
-
Γιατί να μη διαφέρουν τα λεγόμενα των δημοσιογράφων ενός εντύπου; Αν λένε όλοι τα ίδια σημαίνει ότι είτε από διαβολική σύμπτωση όλοι έχουν την ίδια άποψη (χλωμό...) ή ότι επιβάλεται από πάνω μια κοινή γραμμή καταπατώντας τις προσωπικές απόψεις (και κοροιδεύοντας τον αναγνώστη).
Άλλωστε αν συμφωνούν όλοι, δεν είναι ανάγκη να έχεις πολλούς αρθρογράφους. Φτάνει ο ένας αφού έτσι κι αλλιώς και 50 αρθρογράφους να έχεις, θα υπάρχει μόνο μια άποψη.
Όσο αφορά τον Καββαθά, τον κατανοώ (συνήθως). Αυτό δεν σημαίνει ότι συμφωνώ πάντοτε. Έχει όμως άποψη και τις περισσότερες φορές πειστικά επιχειρήματα να στηρίξει αυτά που λέει.
Υ.Γ. Σωστός ο λακωνικός προηγούμενος φορουμίστας
Jacob – Know the difference
-
Eννοούσα τον TGD όταν αναφερόμουν στον προηγούμενο φορουμίστα. Αλλά και ο manosk δίκιο έχει, αν και το μήνυμά του εμφανίστηκε ξαφνικά, εκεί που νόμιζα ότι το μήνυμά μου θα γραφεί μετά από αυτό του TGD.
Jacob
Κατανοείτε τον Κύριο Καββαθά;;;;