-
Τώρα τα δύο αυτοκίνητα έχουν την ίδια τιμή. Ποιό λοιπόν από τα δύο θα προτιμούσε κάποιος λαμβάνοντας υπόψιν την εμφάνιση, το prestige, την ποιότητα, την αξιοπιστία, και την οδηγική απόλαυση? Η ερώτηση βέβαια είναι καθαρά ρητορική καθώς και τα 2 βρίσκονται εκτός των δυνατοτήτων μου για αγορά.
-
Τώρα τα δύο αυτοκίνητα έχουν την ίδια τιμή. Ποιό λοιπόν από τα δύο θα προτιμούσε κάποιος λαμβάνοντας υπόψιν την εμφάνιση, το prestige, την ποιότητα, την αξιοπιστία, και την οδηγική απόλαυση? Η ερώτηση βέβαια είναι καθαρά ρητορική καθώς και τα 2 βρίσκονται εκτός των δυνατοτήτων μου για αγορά.
-
-
Ειλικρινά δεν μπορώ να επιλέξω.Είναι κ τα 2 πανέμορφα!
Ισως να κλίνω λιιιγο υπέρ του RX8...η σαγηνευτική Απω Ανατολή.
-
Ίδια τιμή σίγουρα δεν έχουν!
Με 28.900 παίρνεις το 'απλό' RX-8 των 192 ίππων, ενώ αντίστοιχα τόσο κοστίζει η βασική GT 1.8
H μοναδική σύγκριση που μπορεί να γίνει είναι μεταξύ GT V6 και του RX-8 των 231 ίππων, αλλά και εκεί υπερτερεί το Mazda
H εμφάνιση είναι υποκειμενική, αν και σχεδόν κανείς δεν διαφωνεί ότι είναι και τα δύο πολύ όμορφα, αν θες πρεστίζ παίρνεις μία καλά εξοπλισμένη πισωκίνητη επίσης... 116i.
Την ποιότητα την αντιλαμβάνεται διαφορετικά, ενώ η αξιοπιστία φαίνεται σε βάθος χρόνου. Για την ώρα κανένα από τα δύο δεν έχει σοβαρά προβλήματα.
Οδηγική απόλαυση και κίνηση μπροστά και με ηλεκτρονικά στο ON είναι δύο έννοιες ασυμβίβαστες
-
Eγώ πάντως παρότι ιταλόφιλος εν γένει,Μazda RX-8 θα έπαιρνα!
-
παλι τα ιδια θα λεμεεεε;;;
mazda rx-8 φυσικα! -
RX-8. Δεν μπορώ να βρω κάτι στο οποίο να υπερτερεί η GT. Προς στιγμήν σκέφτηκα ότι θα έχει πιο ωραίο και καλοφτιαγμένο εσωτερικό. Αλλά και σε αυτό το τομέα το RX-8 είναι πολύ εντυπωσιακό.
Το μόνο κακό είναι αυτός ο Wankel... -
Mazdaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!....
Ευνοεί τις 'ανωριμότητες'... -
Για τρίτη φορά που τίθεται δίλημμα για rx8, θα το ξαναψηφίσω....
-
Ωπ!...Εδω αν και λάτρης της πίσω κίνησης...θα πάω με την Alfa GT! Πρόκειται για κόσμημα!!
-
δεν ξερω αλλα κατι με αποθει απο την GT αν ηταν η 156 τοτε η ψηφος μου θα πηγαινε εκει,,,,,,, τωρα??? RX 8
-
Αν το είχα οδηγήσει, και έβλεπα στην πράξη τα όσα έχω διαβάσει για το RX-8, λογικά θα υπέκυπτα στον πειρασμό του.
Μέχρι τότε όμως σαφώς Alfa GT. Κάτι παραπάνω από κόσμημα που είπε ο kouk. -
Μα καλά επίτηδες το κάνετε;
Τα πιο δύσκολα διλήμματα τα βρίσκω εδώ!
Πάντως, με πόνο καρδιάς, μάλλον προς την Alfa θα έκλεινα... Όντως πρόκειται για κομψοτέχνημα!
Δεν ξέρω έχω διαβάσει αρκετά τεχνικά άρθρα για τον Wankel κινητήρα του RX-8. Είναι θαυμάσιος και πολύ ανώτερος σχεδιαστικά του RX-7, αλλά ξέρω 'γω; -
Το μαζντα θα μπορυσε να ειναι το επομενο αυτοκινητο της Αλφα σε στησιμο-πισω κινηση-ποιοτητα, επομενως RX-8 και για μενα.
-
Ίσως είμαι απ'τους λίγους που δεν μ'αρέσει ιδιαίτερα ούτε η GT ούτε το RX8. Τα έχω παρατηρήσει πολλές φορές από κοντά και τα δύο αλλά οι 156 και 147 για μένα είναι πολύ πιο όμορφες σχεδιαστικά όπως και το προηγούμενο RX7.. Περιμένω το επόμενο RX7 (και την 8C Competizione ). Από τα 2 πάντως προτιμώ την GT.
-
Παιδιά κι εγώ αν και ιταλόφιλος γέρνω προς το RX-8... Πίσωκίνητη γαρ....Τελικά τι αποφάσισε η διοίκηση της Alfa Romeo? Θα βγάλει πισωκίνητο μοντέλο???
-
Η 8C θα είναι πισωκίνητη..... οι πληροφορίες λένε ότι το αυτοκίνητο είναι στον αέρα ακόμα καθώς υπολογίζεται ότι θα κοστίζει τουλάχιστον όσο και η Maserati Coupe οπότε θα υπάρχει πρόβλημα...
-
RX-8 logo pisokinisis kai poli kalyterou ama3wmatos (akampsias, poiotitas klp). Kai design mou aresei perissotero to 8ari.
-
Η σύγκριση υφίσταται μέχρι στιγμής στις εκδόσεις RX-8 με 231 άλογα και στην GT 3.2
Σε όσα VS έχω διαβάσει σε περιοδικά στους βασικούς τομείς υπερτερεί ξακάθαρα η GT. Η εμφάνιση είναι υποκειμενικό. Απο κει και πέρα η GT υπερτερεί στον τομέα των επιδόσεων(ειδικά στις ρεπρίζ και στην ροπή που έχουν 10Kg διαφορά), στο στήσιμο και στα κρατήματα, στην άνεση και στην ποιότητα κύλισης.Και ένα 'διπλωματικό' συμπέρασμα απο το περιοδικό EVO:
'Με την GT θα ταξιδέψεις γρήγορα,πολύ γρήγορα. Στις ανοιχτές στροφές η μεγάλη Alfa θα σε γεμίσει σιγουριά, ενω στις κλειστές διαδρομές θα την ευχαριστηθείς οδηγώντας την με γραμμές. Για αυτη τη χρήση κατασκευάστηκε και την εκτελεί τέλεια, ενω το αμάξωμα και το μοτέρ της ταιριάζουν απολύτως με το πνεύμα των gt
Με το RX-8 θα θα ταξιδέψεις γρήγορα και ξεκούραστα, αλλα όχι στο ρυθμό της Alfa. Για το 'κάτι παραπάνω' πρέπει να πιέσεις τον κινητήρα στο όριο. Στις φιδίσιες διαδρομές η πίσω κίνηση σε αφήνει να διασκεδάσεις, έστω με αντάλλαγμα οτι θα φτάσεις λίγο αργότερα στον προορισμό σου.'
Alfa GT - Mazda RX8