-
Ο χρήστης GFON έγραψε:
!
υγ. η μπουρδα που τσαμπουνουσαν περι οικονομικης διεισδυσης απεδωσε ?
υγ2. υπαρχουν ελαχιστοι ξενοι που γνωριζουν πραγματα για τα βαλκανια...οι περισσοτεροι ομως νομιζουν οτι κατω απο τη βιεννη ειναι τουρκια!
Μαλλον δεν τα ξερεις καλα τα πραγματα .... ο μεγαλυτερος ξενος επενδυτης σε αυτη τη χωρα ειναι η Ελλαδα, αυτο ομως δεν εχει να κανει με εξωτερικη πολιτικη, το χρημα δεν εχει συνορα.
Απο την αλλη οι τυποι διεκδικουν μια ιστορικη ταυτοτητα που απο παλια τους ειχαν ταξει , και να πουμε και την αληθεια την εχουμε εξ ολοκληρου καπηλευθει, η Μακεδονια ειναι ΚΑΙ Ελληνικη , οχι ΜΟΝΟ Ελληνικη.
Το θεμα αυτο κακος συντηρειτε, επρεπει να εχει κλεισει οταν γεννηθηκε με τον γεωγραφικο προσδιορισμο του κρατιδου στην ονομασια του οπως πχ Σλαβομακεδονια.
Δυστυχως τα λαθοι πληρωνονται.
επειδη τα ξερω αρκετα καλα τα πραγματα πιστευω...γιαυτο το γραψα...
η οικονομικη διεισδυση στο γειτονικο μπ@υρδελο χρησιμοποιηθηκε ως επιχειρημα απο σημαντικη μεριδα που εναντιωνοταν στα συλλαλητηρια και στις φωνες ορισμενων ελληνων προς τους ξενους οτι αδικουμαστε...
αυτοι λεγανε τοτε ' αφηστε τις φωνες και τις διαμαρτυριες και ας αφησουμε τους επιχειρηματιες να μπουν μεσα και να κατακτησουν οικονομικα τη χωρα'...
φυσικα οι δικοι μας πανεξυπνοι και τρανοι οικονομικοι κολοσσοι πηγαν εκει, βγαζουν λεφτα με τα φτηνα χερια εκει και επισης δεν κανανε και τιποτα για να καταστησουν τη χωρα δικο μας χανι....το οτι ειναι πρωτοι σε επενδυσεις δε σημαινει τπτ...
για τη μακεδονια μη ξαναγραφουμε τι ειναι...εαν οι σκοπιανοι εκρυβαν τα διαφορα οραματα που εχουν στο μυαλο τους δε θα μπορουσαμε να πουμε τπτ αλλα αυτοι δε κρυβονται κιολας.....η χαρα δε τους αφηνει....
οντως μονο λαθη εχουμε κανει....
-
Γιατί με τους Ιταλούς δεν έχουμε προβλήματα σχετικά με τον εναέριο χώρο, με τα χωρικά ύδατα, με νησιά και αν υπάρχουν στο Ιόνιο βραχονησίδες; Υπάρχει και μια νοοτροπία που χαρακτηρίζει τον κάθε λαό. Κάποιοι είναι πολιτισμένοι και κάποιοι είναι λιγότερο. Κάποιοι σέβονται τους κανόνες καλής γειτονίας και κάποιοι τους εκμεταλλεύονται. Πολιτισμός δεν είναι μόνον μνημεία αλλά και ο τρόπος που φέρεσαι και εκφράζεσαι. Κάποιοι γείτονές μας δεν ξέρω κατά πόσο εκφράστηκαν και εκφράζονται πολιτισμένα. Κατά πόσο σέβονται το Διεθνές Δίκαιο. Πάντως κάποιοι από αυτούς δεν έχουν προκαλέσει προβλήματα μόνο με εμάς (δεν είμαστε μόνον εμείς 'γκρινιάρηδες') αλλά και σε άλλα κράτη και λαούς. Οι σκοπιανοί πολλοί λένε ότι είναι ένα προτεκτοράτο των Η.Π.Α. Αν λοιπόν έχουν τις πλάτες τους τότε γιατί να μην απλώνουν τη γλώσσα τους περισσότερο από όσο τους παίρνει; Κάπως έτσι τα βλέπω τα πράγματα με τους γειτονικούς μας λαούς.
-
Ο χρήστης pipinos1976 έγραψε:
Επίσης, το παράδειγμα που αναφέρεις με τις ονομασίες είναι σκοπίμως διαστρεβλωμένο. Η Αγγλία όταν ήταν να εισέλθει στην Ε.Ο.Κ. / Ε.Ε. ή όπως αλλιώς τη λέγανε κατά καιρούς, πέρασε από την αντίρρηση της Γαλλίας για είσοδο με το όνομα GB γιατί πολύ απλά περιελάμβανε το συνθετικό Βρετανία / Βρετάνη που είναι περιοχή της Γαλλίας = υπήρχε φόβος για το τι θα συμβεί στο μέλλον. Γιατί, λοιπόν, δεν αποδέχεσαι τη στάση αυτή της Γαλλίας αφού θέλεις να της μοιάσεις και να συγκρίνεσαι με αυτή; Ακόμα και οι πολιτισμένοι Ευρωπαίοι τα κάνουν αυτά και μάλιστα στη σύγχρονη ιστορία. Πόσο μάλλον τα υπόλοιπα κράτη. Πόλεμοι έχουν γίνει για μικρότερες αιτίες, και συγκρούσεις άπειρες στην παγκόσμια ιστορία, μόνο και μόνο για την πιθανότητα να συμβεί κάποια παρερμηνεία στο μέλλον.
Θα είχες την καλωσύνη να μου πεις από που ψάρεψες αυτή την πληροφορία? Την ελέγχω ως εξαιρετικά ανακριβή. Έχω ασχοληθεί ΠΑΡΑ πολύ και με γαλλική ιστορία (με ιδαίτερη έμφαση στην 5η Δημοκρατία του De Gaulle από το 1958 και έπειτα) και με ευρωπαϊκό κοινοτικό δίκαιο και για πρώτη φορά το ακούω αυτό...Θα ήθελα μερικές αξιόπιστες αναφορές σε γεγονότα, περιστατικά (press conference, δηλώσεις, ψηφίσματα του Γαλλικού ή Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου etc) που το θεμελιώνουν ή έστω σε κάποιο διδακτορικό, εγχειρίδιο, μελέτη, άρθρο...(άρθρα από το 'Καρφί' του Κακαουνάκη αποκλείονται)
Είναι γνωστό ότι ο De Gaulle έθεσε veto 2 φορές στην είσοδο της GB στην ΕΟΚ το 1963 και το 1967 για λόγους παντελώς άσχετους από αυτούς που αναφέρεις...Έχουν γραφτεί τόννοι σελίδων για την πολιτική του De Gaulle απέναντι στην GB και την ΕΟΚ, έχουν υπεραναλυθεί όλα τα σχετικά θέματα αλλά εγώ τουλάχιστον δεν γνωρίζω ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ αναφορά στα περί ονόματος...Αν θες μπορώ να σου αναλύσω εκτενώς όλους τους λόγους των veto όπως αυτοί περιγράφονται σε εκτενέστατη βιβλιογραφία...Επίσης αν επιμένεις μπορώ να παραθέσω πάρα πολύ υλικό (και διαδικτυακό )όπου η απουσία αναφορών στα περί ονόματος GB είναι λαμπρότατη...Σε κάθε περίπτωση η GB εισήλθε στην ΕΟΚ...
Εντελώς ενδεικτικά αναφέρω το διδακτορικό της Agnes Tachin : 'La Grande-Bretagne dans l imaginaire des Francais. Opinions, representations, de 1958 a 1969' που υποστηρίχτηκε στη Σορβόννη στο τέλος του 2004 και στο οποίο δεν έχω βρει καμία αναφορά στα περί ονόματος.Η φράση σου :'Γιατί, λοιπόν, δεν αποδέχεσαι τη στάση αυτή της Γαλλίας αφού θέλεις να της μοιάσεις και να συγκρίνεσαι με αυτή; Ακόμα και οι πολιτισμένοι Ευρωπαίοι τα κάνουν αυτά και μάλιστα στη σύγχρονη ιστορία.' δεν είναι ορθή, στηρίζεται σε λανθασμένα στοιχεία και συνεπώς νομίζω ότι πρέπει να τη διαγράψεις από την επιχειρηματολογία σου...
Αν όχι περιμένω αξιόπιστα στοιχεία... -
Ο χρήστης greo έγραψε:
Με τη σειρα:- Δεν υπηρξε ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΜΙΑ κατοχη της Ελλαδας απο τους Τουρκους. Αυτο που υπηρξε ηταν η Οθωμανικη αυτοκρατορια, η οποια στα εδαφη της περιλαμβανε και αυτο που μετεπειτα και μετα απο παρα πολλους αιωνες ονομαστηκε Ελλαδα
- Οι ελληνικες επιγραφες δε μου λενε τιποτα. Υπαρχουν ελληνικες επιγραφες στην Ρωμη του 1ου αιωνα. Και;
- Για τη Μεγαλη Βρετανια εχεις καποιο στοιχειο οτι ετσι εγιναν τα πραματα; Γιατι προς το παρον η τακτικη ειναι 'πολυ κλοκλο αλλα χωρις αυγο'
- Στην Ουγγαρια το ονομα Ατιλα ειναι συνηθισμενο. Και πριν ακουσω καμια βλακεια να θυμισω οτι αυτοαποκαλουνται Μαγιαροι και οχι Ουγγροι. Ποσους ξερεις να τους λενε Ναπολεων; Εγω αρκετους παντως. Στην Ελλαδα που ο τυπος δεν περασε ουτε απ'εξω. Ακυρο επιχειρημα
- Τα 12νησα ΟΧΙ ΜΟΝΟ δεν τα απελευθερωσαμε, αλλα ενδιαφερον εχει και ο λογος που δεν τα απελευθερωσαμε. Και ο λογος δεν ηταν ο Σταλιν. Αν ξερεις μίλα. Αν οχι κανε την παπια.
και πολλα ακομα...
Ανταπαντώ, αλλά δε χρειάζεται σε μερικά σημεία:
-
Ο χώρος που σήμερα είτε είναι, είτε θα έπρεπε εθνολογικά (πριν τις σφαγές) να είναι Ελλάδα κατελήφθει από τους Τούρκους / Οθωμανούς περίπου στα 1300 - 1500. Αυτό ονομάζω κατοχή της Ελλάδος. Οι κάτοικοι είχαν συνείδηση ότι ανήκουν στο ελληνικό έθνος από πολύ παλαιότερα και δεν περίμεναν τον μεσαίωνα για να το νιώσουν αυτό. Άρα, η άποψή σου είναι άτοπη. Απέδειξα από πότε οι κάτοικοι εδώ (σύμφωνα με την ιστορία του Λυκείου) θεωρούν τους εαυτούς τους Έλληνες. Μιλάμε, τουλάχιστον από το 500 π.Χ.
-
Οι επιγραφές ως επιγραφές όντως δε σου λένε τίποτε. Οι επιγραφές λένε όμως πολλά αν βρίσκονται σε έναν τάφο που είναι σε αυτό το σημείο (δε νομίζω να ισχυρίζεσαι ότι μεταφέρονται οι τάφοι) εδώ και 3.000 χρόνια. Οι ελληνικές γραφές σε έναν τάφο του 1.000 π.Χ. σημαίνουν ότι εκεί κατοικούσαν κάτοικοι που μιλούσαν ελληνικά, άρα ήταν έλληνες μιας και τότε οι εκμάθηση ξένων γλωσσών από απλούς πολίτες / κατοίκους άλλων χωρών δεν ήταν συνηθισμένη.
-
Τα στοιχεία υπάρχουν στην Ε.Ε. και σε συζητήσεις του Ντε Γκωλ με τους Άγγλους. Ψάξε τις πηγές και βρες τα. Δεν έχω χρόνο, προτιμώ να διαβάσω για NGN.
-
Οι Ούγγροι έχουν καταγωγή από τους Ούννους του Αττίλα, άρα πηγαίνεις και μου εκθέτεις ένα επιχείρημα δικό μου σαν αρνητικό της άποψής μου. Ζήτησα έναν κατακτημένο που να τον συμπαθεί. Το ίδιο ισχύει και με τον Ναπολέοντα. Ο Ναπολέων ήταν από την κορσική στην οποία κατοικούσαν πολλοί πολλοί μανιάτες (διάβασε για Lutta Corsa = κορσικανική πάλη που είναι απόγονος του παγκρατίου που πήγε εκεί με τους Σπαρτιάτες αποίκους). Έτσι, είτε αισθανόμαστε τον Ναπολέοντα πιο δικό μας (σωστό ή λανθασμένο δε θα το κρίνω εγώ γιατί δεν έχω όλα τα στοιχεία, απλά εξηγώ το γιατί), είτε γιατί μας αρέσει κάποιος που ήταν πιο κοντά σε φιλοσοφία με εμάς (μικρόσωμος Μεσογειακός τύπος που ξεκίνησε από χαμηλά), πάντως τον νιώθουμε δικό μας. Επίσης, σημαντικότατο αυτό, ο Ναπολέων δεν κατέκτησε την Ελλάδα. ΔΕΝ διάβασες τι έγραψα. Ποιοι από τους κατακτημένους του Ναπολέοντα (πχ Αυστριακοί, Ρώσοι, Πρώσσοι, Πολωνοί κοκ) τον θεωρούν απελευθερωτή και τον μνημονεύουν και σήμερα με συμπάθεια; Πόσοι Αυστριακοί ονόμαζονται Ναπολέων δηλαδή; Ξέρεις πολλούς; Εσύ στο παιδί σου θα έδινες το όνομα Χουρσίτ δηλαδή; Οι Ρώσοι δίνουν το όνομα Αδόλφος σε πολλά παιδιά τους; Οι Γερμανοί δίνουν το όνομα Ουίνστον ή οι Έλληνες το Μπενίτο ή Αδόλφος;
-
Τα 12 νησιά, δεν τα απελευθερώσαμε ολόκληρα, αλλά έγιναν πολλές προσπάθειες, με επιτυχίες, με αποτυχίες κτλ. Άλματα του Ιερού Λόχου με τον τρελλοσυνταγματάρχη τον Χριστόδουλο Τσιγάντε (το 1ο του αλμα έγινε πάνω στην επιχείρηση), μάχες, προσπάθειες κτλ. Δεν είπα ότι τα απελευθερώσαμε πλήρως, αλλά οι προσπάθειες έγιναν. Το γιατί δεν μας έδωσαν τα μέσα να τελειώνουμε και με αυτά ήταν θέμα Αγγλίας που ήθελε να τα έχει σαν διαπραγματευτικό χαρτί με τους Τούρκους. Πάντως, τα νησιά πήγαν στην Ελλάδα με παρέμβαση του Στάλιν όταν τα διεκδικούσαν Τούρκοι και Ιταλοί. Το αίμα που χύθηκε ήταν ελληνικό και όχι τουρκικό και αυτό είναι που μετράει.
Τέλος, το ύφος σου δεν είναι σωστό. Γιατί αυτό το 'Αν ξέρεις μίλα, αλλιώς πάπιες, χήνες κτλ'; Αυτός δεν είναι διάλογος. Δεν απευθύνθηκα σε κανέναν με αυτό το ύφος, ούτε το δέχομαι από κανέναν. Αν θέλεις να συνεχίσουμε διάλογο σε αυτό το ύφος, βρες κάποιον άλλον, όχι εμένα. Τουλάχιστον, τους δασκάλους σου πρέπει να τους σέβεσαι, έστω και αν διαφωνείς μαζί τους. Είναι στοιχειώδης ευγένια αυτό.
Ευχαριστώ.
-
Αγαπητέ koutsan,
ειλικρινά δε θυμάμαι πού το άκουσα αυτό. Ήταν πληροφορία που σίγουρα την άκουσα στην TV πριν αρκετό καιρό και μου είχε κάνει εντύπωση τότε γι' αυτό και την ανέφερα. Στοιχεία δεν έχω, αλλά περιμένω να ψάξεις εσύ μιας και παρακολουθείς πολύ καλά τα πολιτικά θέματα σε διάφορες παραπολιτικές πηγές, όπως εφημερίδες, off the record συζητήσεις μεταξύ των δύο χωρών κτλ. Δεν μπορώ να σε βοηθήσω. Αυτός που την είπε τότε (δε θυμάμαι ποιος ήταν) κάτι θα ήξερε ή κάπου στηριζόταν, δεν μπορεί να δέχτηκε να γίνει τόσο ξεφτίλα.
Πάντως, το Καρφί, θα το δεχόμουν ως έγκυρο, όπως και οποιαδήποτε άλλη εφημερίδα από τη στιγμή που η άποψή του βρίσκει εφαρμογή στην πράξη. Τα επίσημα έγγραφα δε με απασχολούν πολύ, μιας και δε λένε την πραγματική αλήθεια συνήθως. Δες τι λένε οι Σκοπιανοί για το όνομα και τι πραγματικά θέλουν να κάνουν. Τι έλεγαν οι Αμερικανοί και τι έκαναν στην πράξη όπου επενέβησαν κοκ.
Δε σχολίασες όμως τα υπόλοιπα που έγραψα. Συμφωνείς σε αυτά ή όχι;
Ευχαριστώ.
ΥΓ. Αν θες paper για 4G Networks, Smart Antennas κτλ μπορώ να σε βοηθήσω. Φιλική συμβουλή, κράτα τη γραφή σου απλή και μη χρησιμοποιείς τόσο σοφιστικέ επιχειρήματα που κρύβουν σπουδές, επίπεδο κτλ από πίσω. Όλοι έχουμε σπουδές, αλλά δε γίνεται να αναγράφουμε βιβλιογραφία κάθε φορά που post-άρουμε σε ένα forum. Προτιμώ γνώσεις Λυκείου για να καταλαβαίνω κι εγώ με το χαμηλό επίπεδο.
-
Αγαπητέ koutsan,ειλικρινά δε θυμάμαι πού το άκουσα αυτό. Ήταν πληροφορία που σίγουρα την άκουσα στην TV πριν αρκετό καιρό και μου είχε κάνει εντύπωση τότε γι' αυτό και την ανέφερα. Στοιχεία δεν έχω, αλλά περιμένω να ψάξεις εσύ μιας και παρακολουθείς πολύ καλά τα πολιτικά θέματα σε διάφορες παραπολιτικές πηγές, όπως εφημερίδες, off the record συζητήσεις μεταξύ των δύο χωρών κτλ. Δεν μπορώ να σε βοηθήσω. Αυτός που την είπε τότε (δε θυμάμαι ποιος ήταν) κάτι θα ήξερε ή κάπου στηριζόταν, δεν μπορεί να δέχτηκε να γίνει τόσο ξεφτίλα.
Πάντως, το Καρφί, θα το δεχόμουν ως έγκυρο, όπως και οποιαδήποτε άλλη εφημερίδα από τη στιγμή που η άποψή του βρίσκει εφαρμογή στην πράξη. Τα επίσημα έγγραφα δε με απασχολούν πολύ, μιας και δε λένε την πραγματική αλήθεια συνήθως. Δες τι λένε οι Σκοπιανοί για το όνομα και τι πραγματικά θέλουν να κάνουν. Τι έλεγαν οι Αμερικανοί και τι έκαναν στην πράξη όπου επενέβησαν κοκ.
Δε σχολίασες όμως τα υπόλοιπα που έγραψα. Συμφωνείς σε αυτά ή όχι;
Ευχαριστώ.
ΥΓ. Αν θες paper για 4G Networks, Smart Antennas κτλ μπορώ να σε βοηθήσω. Φιλική συμβουλή, κράτα τη γραφή σου απλή και μη χρησιμοποιείς τόσο σοφιστικέ επιχειρήματα που κρύβουν σπουδές, επίπεδο κτλ από πίσω. Όλοι έχουμε σπουδές, αλλά δε γίνεται να αναγράφουμε βιβλιογραφία κάθε φορά που post-άρουμε σε ένα forum. Προτιμώ γνώσεις Λυκείου για να καταλαβαίνω κι εγώ με το χαμηλό επίπεδο.
Σου λέω λοιπόν ότι αυτό που έγραψες δεν ισχύει...Δεν υπάρχει τίποτα...Αυτός που το υποστήριξε έκανε απλά λάθος και σε οδήγησε και εσένα να υποστηρίξεις κάτι που δεν ισχύει...Αν ειπώθηκε κάτι τέτοιο σε καμιά παραπολιτική στήλη καμιάς αγγλικής ή γαλλικής εφημεριδούλας δεν νομίζω ότι ενδιαφέρει κανένα...Πουθενά δεν έχει τεθεί θέμα ονομασίας για την GB...
Η γλώσσα και η γραφή μπορεί να είναι σοφιτικέ όχι όμως και τα επιχειρήματα...Τα επιχειρήματα είναι αυτά που είναι και φυσικά ΠΡΕΠΕΙ να υποστηρίζονται από στοιχεία...Εκφράσεις του στυλ 'οι στατιστικές λένε' δεν μπορώ να τις δεχτώ...Ποιες στατιστικές? Από ποιον έγιναν? Πότε?
Ο,τι γράφω, αν έχεις προσέξει, εφόσον πρόκειται για επιστημονικό πόρισμα- άποψη, έχει τεκμηρίωση και είμαι σε θέση να το υποστηρίξω ΚΑΙ βιβλιογραφικά...Δεν μπορείς να επικαλείσαι γεγονότα ή στοιχεία ιστορικά (ή άλλα)χωρίς να μπορείς να δείξεις αμέσως από που τα άντλησες...Αν δεν το κάνεις, εγώ προσωπικά απλά τα αγνοώ...(αφήνω έξω περιπτώσεις όπου μιλάμε για παγκοίνως γνωστά γεγονότα)
Εγώ δεν προτιμώ γνώσεις Λυκείου...Τόσο απλά...Δεν έχω φάει τη ζωή μου πάνω στα βιβλία για να ασχολούμαι με την ιστορία που διδάσκεται στο Λύκειο...Μπορώ καλύτερα...Απάντησα μόνο σε αυτό γιατί μου χτύπησε πολύ άσχημα και γιατί φυσικά ήμουνα σε θέση να το ελέγξω αμέσως χωρίς να διαβάσω πρώτα και να ψάξω στη βιβλιοθήκη μου...Για πολλά από τα υπόλοιπα πρέπει να αφιερώσω διάβασμα και σοβαρή έρευνα..Πιθανότατα θα το κάνω...
Τα 4G Networks και Smart Antennas δεν νομίζω ότι σχετίζονται με το θέμα μας... Δεν επικαλούμαι την ενασχόλησή μου με το κοινοτικό δίκαιο στο 'Τεχνικά θέματα-Βελτιώσεις'...Βασικότερο όλων όμως είναι το εξής :
Το αν και πόσο έχουμε κάνει σπουδές δεν ενδιαφέρει κανένα και δεν μπορεί να το αποδείξει κανείς εδώ...Αυτά που γράφω όμως είναι εδώ μπροστά σε όλους και υπόκεινται σε κριτική...Δεν με νοιάζει αν είσαι απόφοιτος λυκείου ή καθηγητής Πανεπιστημίου αλλά με νοιάζει να ανασκευάσεις επιστημονικά όσα γράφω...'Έχω ακούσει στην TV', 'Είναι γνωστό ότι...', δεν αποτελούν επιχειρήματα-στοιχεία για μένα...Ιδιαίτερα αν ο συνομιλητής σου, σου προσκομίζει στοιχεία, πηγές, βιβλιογραφία... -
pipinos δηλαδη (για να καταλαβω)
ουτε οι επιγραφες ειναι τοσο σημαντικο στοιχειο ουτε η MB ειχε προβλημα ονομασιας ουτε τα δωδεκανησα απελευθερωσαμε για χατηρι των προστατών μαςBαλε τωρα οτι οι Mαγιαροι ειναι ο λαος του παννονικου πεδιου που κατακτηθηκαν απο τους Mογγολους αλλα τιμουν τον κατακτητη τους και οτι η λεξη 'ελληνας' οχι μονο δε χρησιμοποιουνταν την εποχη που λες, αλλα ειχε εως και προσβλητικο και υποτιμητικο χαρακτηρα.
Δηλαδη υπαρχει σοβαρο προβλημα τεκμηριωσης επιχειρηματων και σε πειραζει καποιο υφος. OK.
Aυτο ομως δεν μπορω να μην το σχολιασω>
Απέδειξα από πότε οι κάτοικοι εδώ (σύμφωνα με την ιστορία του Λυκείου) θεωρούν τους εαυτούς τους Έλληνες. Μιλάμε, τουλάχιστον από το 500 π.Χ.
Tι θετει το οριο στο 500πX; Γιατι αν καποιοι βαλουν καπου αλλου το οριο τοτε το επιχειρημα 'θεωρουν τους εαυτους τους Mακεδονες' ειναι OK απο σενα
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Με τη σειρα:- Δεν υπηρξε ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΜΙΑ κατοχη της Ελλαδας απο τους Τουρκους. Αυτο που υπηρξε ηταν η Οθωμανικη αυτοκρατορια, η οποια στα εδαφη της περιλαμβανε και αυτο που μετεπειτα και μετα απο παρα πολλους αιωνες ονομαστηκε Ελλαδα
- Οι ελληνικες επιγραφες δε μου λενε τιποτα. Υπαρχουν ελληνικες επιγραφες στην Ρωμη του 1ου αιωνα. Και;
- Για τη Μεγαλη Βρετανια εχεις καποιο στοιχειο οτι ετσι εγιναν τα πραματα; Γιατι προς το παρον η τακτικη ειναι 'πολυ κλοκλο αλλα χωρις αυγο'
- Στην Ουγγαρια το ονομα Ατιλα ειναι συνηθισμενο. Και πριν ακουσω καμια βλακεια να θυμισω οτι αυτοαποκαλουνται Μαγιαροι και οχι Ουγγροι. Ποσους ξερεις να τους λενε Ναπολεων; Εγω αρκετους παντως. Στην Ελλαδα που ο τυπος δεν περασε ουτε απ'εξω. Ακυρο επιχειρημα
- Τα 12νησα ΟΧΙ ΜΟΝΟ δεν τα απελευθερωσαμε, αλλα ενδιαφερον εχει και ο λογος που δεν τα απελευθερωσαμε. Και ο λογος δεν ηταν ο Σταλιν. Αν ξερεις μίλα. Αν οχι κανε την παπια.
και πολλα ακομα...
Αν οι ελληνικές επιγραφές δε σου λένε τίποτα τότε απλώς απορρίπτεις μία επιστήμη που βασίζεται σε αυτές τις επιγραφές. Την αρχαιολογία!! Με το σκεπτικό λοιπόν αυτό ότι 'οι ελληνικές επιγραφές δε μου λένε τίποτα' τότε ο καθένας δε θα επικαλούνταν ιστορικά στοιχεία βάσει ιστορικών μνημείων, χειρογράφων και επιγραφών αλλά θα επικαλούνταν ότι του ερχόταν στο κεφάλι και με το έτσι θέλω θα βάφτιζε όποιον και όποια περιοχή με όποιο όνομα ήθελε. Φίλε μου όμως επειδή αναφέρεις ότι οι 'ελληνικές επιγραφές δε μου λένε τίποτα' μου δημιουργείτε η απορία. Ποιάς εθνικότητας οι επιγραφές σου λένε κάτι; Εκτός αν γενικά οι επιγραφές δε σου λένε τίποτα.
-
εχει διαβασει κανεις το Balkan Ghosts?
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Κερασμένος γιατί με απαλλάσσεις από μεγάλο κόπο.
Τον επόμενο τον κερνάω εγώ στον φίλο pipinos.
Μία επισήμανση : Δεν με πειράζει να με πουν εθνικιστή. Θα είναι τιμή μου εάν κάποιοι με αποκαλέσουν εθνικιστή επειδή θα υπερασπιστώ με πάθος την πατρίδα μου και την ιστορία της. Είμαι περήφανος που γνωρίζω ότι εάν εφευρεθεί χρονομηχανή θα μπορώ να μιλήσω με τον Αθηναίο του 2.000πχ σχεδόν όπως μιλώ με το γείτονά μου. Είμαι περήφανος για την καταγωγή μου και χάρηκα ( χωρίς να το θεωρούσα απαραίτητο για να παρηφανευτώ ) όταν άκουσα τον Ινδό που η μητέρα μου είχε στην βιοτεχνία φασόν , να αποκαλεί με περηφάνια τον εαυτό του απόγονο του Μ. Αλεξάνδρου και του Διονύσου.
Δεν με πειράζει να με πουν εθνικιστή ή ρατσιστή επειδή θα πω να πάει ο καθ' ένας από τους διαφόρους που έχουν μαζευτεί στις πατρίδες τους ( γιατί εάν δεν πάνε αύριο θα μας πουν ότι ο Σωκράτης λεγόταν Ρανάς και μιλούσε Ινδικά ).
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
**Κατάλαβα τώρα...Αυτοί που μας κατέκτησαν ήταν Τούρκοι κατεκτημένοι από τους Οθωμανούς ( έτσι στον αέρα , Οθωμανοί χωρίς καταγωγή ). Επίσης αυτοί που έδιωξαν την γιαγιά μου και της γιαγιά της γυναίκας μου από την Πόλη ήταν και αυτοί Οθωμανοί που πίεζαν τους καημένους Τούρκους αξιωματικούς να μας σφάξουν.
**- Οι ελληνικες επιγραφες δε μου λενε τιποτα. Υπαρχουν ελληνικες επιγραφες στην Ρωμη του 1ου αιωνα. Και;
Μα η Ρώμη έχει ιδρυθεί από Έλληνες. Μπορείς εύκολα και εσύ να το ανακαλύψεις. Μελετάτε τας γραφάς. Στοιχείο : εκκίνησαν από Εύβοια.
και πολλα ακομα...
Στα δωδεκάνησα επαναστάτησαν οι κάτοικοι εναντίον των Ιταλών που είχαν την κατοχή του νησιωτικού συμπλέγματος με πρωτεργάτη έναν Έφεδρο Αξιωματικό στη Ρόδο. Παρ' όλο που οι χαζοί νόμιζαν ότι ήταν Έλληνες και ήθελαν να ενωθούν με την μητέρα Ελλάς , τελικά ο χώρος αυτός αυτός οναμάστηκε έτσι πολλά χρόνια αργότερα.
Τελικά οι πρόγονοί μας που επίσης έλεγαν την πατρίδα τους Ελλάδα , ήταν αδαής. Ξέρεις τι σημαίνει Ελλάς ;
-
Ο χρήστης GFON έγραψε:
Απο την αλλη οι τυποι διεκδικουν μια ιστορικη ταυτοτητα που απο παλια τους ειχαν ταξει , και να πουμε και την αληθεια την εχουμε εξ ολοκληρου καπηλευθει, η Μακεδονια ειναι ΚΑΙ Ελληνικη , οχι ΜΟΝΟ Ελληνικη.
Υποθέτω ότι εννοείς γεωγραφικώς.
-
'Εν αρχή ην η ιστορία, μια επιστήμη που έχει κατεξοχήν λεηλατηθεί από τους καιροσκόπους. Αυτήν επικαλούνται πάντα οι αντίπαλες πλευρές για να αποδείξουν τα ιστορικά τους δίκαια, που πάντοτε -εννοείται- ταυτίζονται με την ιστορική αλήθεια. Στα Βαλκάνια ειδικά όμως, η ιστορία μοιάζει ανησυχητικά με κρεμμύδι. Μόλις ξεφλουδίζεις μια φλούδα αλήθειας, ξεπροβάλλει μία άλλη από κάτω, εντελώς διαφορετική. Κάθε ξεφλούδισμα του κρεμμυδιού φέρνει δάκρυα στα μάτια των ενδιαφερομένων, τους ανεβάζει την πίεση και το ηθικό για να πολεμήσουν και να εξαφανίσουν τους -πάντα 'ψευδόμενους ασύστολα προπαγανδιστές'- εχθρούς.'
Από το άρθρο της Λένας Διβάνη (Αναπλ. Καθηγήτριας Τμήματος Νομικής Πανεπιστημίου Αθηνών) :
'Kόσσοβο:Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου', Περιοδικό Το Σύνταγμα,Τεύχος 4, 2001Το παραπάνω ταιριάζει γάντι σε πληθώρα δημοσιεύσεων εδώ μέσα που κόπτονται φρικτά για τα εθνικά μας δίκια αρπάζοντας και κραδαίνοντας για όπλο ό,τι βρεθεί πιο κοντά στο χέρι τους κι ας είναι και ραπανάκι...Αυτό ξέρουμε, αυτό έχουμε, αυτό θα χρησιμοποιήσουμε...
'Κουκιά τρως κουκιά μολογάς'
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
'Εν αρχή ην η ιστορία, μια επιστήμη που έχει κατεξοχήν λεηλατηθεί από τους καιροσκόπους. Αυτήν επικαλούνται πάντα οι αντίπαλες πλευρές για να αποδείξουν τα ιστορικά τους δίκαια, που πάντοτε -εννοείται- ταυτίζονται με την ιστορική αλήθεια. Στα Βαλκάνια ειδικά όμως, η ιστορία μοιάζει ανησυχητικά με κρεμμύδι. Μόλις ξεφλουδίζεις μια φλούδα αλήθειας, ξεπροβάλλει μία άλλη από κάτω, εντελώς διαφορετική. Κάθε ξεφλούδισμα του κρεμμυδιού φέρνει δάκρυα στα μάτια των ενδιαφερομένων, τους ανεβάζει την πίεση και το ηθικό για να πολεμήσουν και να εξαφανίσουν τους -πάντα 'ψευδόμενους ασύστολα προπαγανδιστές'- εχθρούς.'Από το άρθρο της Λένας Διβάνη (Αναπλ. Καθηγήτριας Τμήματος Νομικής Πανεπιστημίου Αθηνών) :
'Kόσσοβο:Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου', Περιοδικό Το Σύνταγμα,Τεύχος 4, 2001Το παραπάνω ταιριάζει γάντι σε πληθώρα δημοσιεύσεων εδώ μέσα που κόπτονται φρικτά για τα εθνικά μας δίκια αρπάζοντας και κραδαίνοντας για όπλο ό,τι βρεθεί πιο κοντά στο χέρι τους κι ας είναι και ραπανάκι...Αυτό ξέρουμε, αυτό έχουμε, αυτό θα χρησιμοποιήσουμε...
Η συγκεκριμένη δημοσίευση , θα μου επιτρέψετε να σας πω αγαπητέ , δεν συνάδει με το γενικό σας τρόπο στο forum , όπου κατά βάσιν επιχειρηματολογείτε. Δεν πήρε κανείς τα όπλα ( ακόμη ). Το πραγματικά δυστυχές είναι ότι απεμπολούμε την δική μας ιστορία και δεν έχουμε την δυνατότητα , λόγω της αμάθειάς μας , να στοιχειοθετήσουμε μία υπόθεση με πραγματικά επιχειρήματα. Αυτό είναι αποτέλεσμα της ελλιπέστατης παιδείας που έχουμε λάβει ή λαμβάνουν τώρα τα παιδιά μας.
Σε κάθε περίπτωση όμως , όσο και εάν δεν συμφωνώ με τις πρακτικές των Σκοπιανών , αντιλαμβάνομαι την ανάγκη τους να στηριχθούν από κάπου , έστω και κλεψίτυπο. Δεν μπορώ να δεχθώ όμως να λέμε ότι η Ελλάδα δεν υφίστατο πριν λίγα χρόνια , ότι χάθηκε λόγω της στιγμιαίας ( σε σύγκριση με την συνολική ιστορική παρουσία του έθνους ) λόγω της τουρκικής κατοχής ή ότι άλλο.
-
Ο χρήστης ginogsm έγραψε:
'Εν αρχή ην η ιστορία, μια επιστήμη που έχει κατεξοχήν λεηλατηθεί από τους καιροσκόπους. Αυτήν επικαλούνται πάντα οι αντίπαλες πλευρές για να αποδείξουν τα ιστορικά τους δίκαια, που πάντοτε -εννοείται- ταυτίζονται με την ιστορική αλήθεια. Στα Βαλκάνια ειδικά όμως, η ιστορία μοιάζει ανησυχητικά με κρεμμύδι. Μόλις ξεφλουδίζεις μια φλούδα αλήθειας, ξεπροβάλλει μία άλλη από κάτω, εντελώς διαφορετική. Κάθε ξεφλούδισμα του κρεμμυδιού φέρνει δάκρυα στα μάτια των ενδιαφερομένων, τους ανεβάζει την πίεση και το ηθικό για να πολεμήσουν και να εξαφανίσουν τους -πάντα 'ψευδόμενους ασύστολα προπαγανδιστές'- εχθρούς.'
Από το άρθρο της Λένας Διβάνη (Αναπλ. Καθηγήτριας Τμήματος Νομικής Πανεπιστημίου Αθηνών) :
Η συγκεκριμένη δημοσίευση , θα μου επιτρέψετε να σας πω αγαπητέ , δεν συνάδει με το γενικό σας τρόπο στο forum , όπου κατά βάσιν επιχειρηματολογείτε. Δεν πήρε κανείς τα όπλα ( ακόμη ). Το πραγματικά δυστυχές είναι ότι απεμπολούμε την δική μας ιστορία και δεν έχουμε την δυνατότητα , λόγω της αμάθειάς μας , να στοιχειοθετήσουμε μία υπόθεση με πραγματικά επιχειρήματα. Αυτό είναι αποτέλεσμα της ελλιπέστατης παιδείας που έχουμε λάβει ή λαμβάνουν τώρα τα παιδιά μας.
Σε κάθε περίπτωση όμως , όσο και εάν δεν συμφωνώ με τις πρακτικές των Σκοπιανών , αντιλαμβάνομαι την ανάγκη τους να στηριχθούν από κάπου , έστω και κλεψίτυπο. Δεν μπορώ να δεχθώ όμως να λέμε ότι η Ελλάδα δεν υφίστατο πριν λίγα χρόνια , ότι χάθηκε λόγω της στιγμιαίας ( σε σύγκριση με την συνολική ιστορική παρουσία του έθνους ) λόγω της τουρκικής κατοχής ή ότι άλλο.
Φυσικά και η παραπάνω δημοσίευση δεν έχει ίχνος επιχειρήματος...Εκφράζει μια προσωπική άποψη και μία σχετική πίκρα...
Δεν μίλησα για πραγματικά όπλα, αλληγορικό ήταν...
Όπλο-ραπανάκι ονομάζω στην προκειμένη περίπτωση τα 'ιστορικά' επιχειρήματα τα οποία είτε δεν έχουν επιστημονικό υπόβαθρο είτε απλά δεν σχετίζονται με το θέμα μας...Όπως είδες και παραπάνω έχουμε και περιπτώσεις απλά ανύπαρκτων γεγονότων των οποίων όμως έγινε επίκληση και κατόπιν ειπώθηκε το αμίμητο 'το άκουσα στην TV'...(περίπτωση ονόματος Μ. Βρεττανίας και είσοδός της στην ΕΟΚ)
Μήπως από τον καφέ που θέλεις να κεράσεις εσύ και ο Μάνος να κόψεις τουλάχιστον το αναλογούν σε αυτό το επιχείρημα?
Εκτός και αν τιμάς την προσπάθεια οπότε εκεί κερνάω γεύμα στο φίλο μας τον pipino -
Ο καφές δεν είναι για το όνομα της ΜΒ και την πιθανή ή απίθανη ανησυχία της Γαλλίας. Δεν περιμένω να δώ εάν ο γείτονάς μου ενοχλείται από κάτι προκειμένου να ενοχληθώ και εγώ. Στην προκειμένη περίπτωση το ζήτημα του ονόματος της ΜΒ εκπίπτει της προσφοράς μου διότι απλά δεν με αφορά. Αυτό που πραγματικά με αφορά είναι το πως στρεβλώνεται η ιστορία ενός έθνους και ενός κράτους. Όπως είχα πει σε έναν Αμερικανό , επί τη ευκαιρία της προβολή της ταινίας της ζωής του Μ. Αλεξάνδρου που έδειχνε τον στρατηλάτη να έχει ομοφυλοφιλικές τάσεις , ότι εάν μία ταινία έδειχνε τον Ουάσιγκτον ως ομοφυλόφιλο θα είχε ενοχληθεί αφάνταστα ( και το παραδέχθηκε ). Δεν θα φωνάξω - πιθανότατα - όταν κάποιο θέμα έχει θίξει την Γαλλία. Θα φωνάξω όταν θίξει την χώρα μου - σιγουρότατα.
-
Ο χρήστης ginogsm έγραψε:
Ο καφές δεν είναι για το όνομα της ΜΒ και την πιθανή ή απίθανη ανησυχία της Γαλλίας. Δεν περιμένω να δώ εάν ο γείτονάς μου ενοχλείται από κάτι προκειμένου να ενοχληθώ και εγώ. Στην προκειμένη περίπτωση το ζήτημα του ονόματος της ΜΒ εκπίπτει της προσφοράς μου διότι απλά δεν με αφορά. Αυτό που πραγματικά με αφορά είναι το πως στρεβλώνεται η ιστορία ενός έθνους και ενός κράτους. Όπως είχα πει σε έναν Αμερικανό , επί τη ευκαιρία της προβολή της ταινίας της ζωής του Μ. Αλεξάνδρου που έδειχνε τον στρατηλάτη να έχει ομοφυλοφιλικές τάσεις , ότι εάν μία ταινία έδειχνε τον Ουάσιγκτον ως ομοφυλόφιλο θα είχε ενοχληθεί αφάνταστα ( και το παραδέχθηκε ). Δεν θα φωνάξω - πιθανότατα - όταν κάποιο θέμα έχει θίξει την Γαλλία. Θα φωνάξω όταν θίξει την χώρα μου - σιγουρότατα.εδώ βγήκε φιλμ που έχει ως σενάριο την δολοφονία του προέδρου των ΗΠΑ (υποτιθέμενη) και καμία εταιρεία διανομής δεν δέχτηκε να το μοιράσει στις κινηματογραφικές αίθουσες. Τι λέμε τώρα...αν είναι να μάθουμε ιστορία από το Hollywood καλύτερα να μείνουμε 'αγράμματοι'.
-
Αγαπητέ φίλε (σε θεωρώ ακόμα) koutsan,
το επιχείρημά μου για το όνομα της Αγγλίας, το παραδέχομαι, ότι αφού δε στηρίζεται σε βιβλιογραφία ήταν λανθασμένο (ελπίζω να βρω σε κάποια φάση την πηγή και να το διερευνίσω). Για τα υπόλοιπα επιχειρήματα δεν απάντησες ποτέ όμως. Στηρίζονται και αυτά σε φαιδρές απόψεις και αποτελούν ραπανάκια;
Όσο για τα παραπολιτικά που αναφέρεις στις εφημερίδες, σου υπενθυμίζω ότι στη δικιά μου επιστήμη, δεν υπάρχει μέχρι κάποιο σημείο, ούτε ΜΙΑ αναφορά για σπάσιμο και παρακολούθηση των κινητών τηλεφώνων. Μάλιστα, παγκοσμίως, τα διδακτορικά είναι απειροελάχιστα σε αυτόν τον τομέα και απλά κρίνουν το επίπεδο των αλγορίθμων και δεν ασχολούνται με το σπάσιμό τους. Τι κρίμα όμως... Παρακολουθήσεις γίνονται, οι τεχνολογίες υπάρχουν, δημοσιεύτηκαν στα παραπολιτικά των εφημερίδων ότι το κατάφεραν οι ισραηλινοί πριν χρόνια, αλλά σύμφωνα με τη λογική που ακολουθείς κανείς δεν έπρεπε να τους πάρει στα σοβάρα. Και ξαφνικά, ω του θαύματος, βγήκαν μέσα σε 1-2-3 χρόνια, τόσες μελέτες, τόσες τεχνολογίες στο ευρύ κοινό που λες και έγινε επιφοίτηση και ξαφνικά μέσα σε 1 χρόνο ανακαλύψαμε τον τροχό σε σημείο να μπορεί ο καθένας μας με λογικό κόστος να παρακολουθεί τον άλλο. Καμιά φορά, τα παραπολιτικά των εφημερίδων, οι διαδόσεις που ακούγονται, οι φήμες λένε περισσότερα από τα επίσημα γραπτά που ουσιαστικά δε λένε τίποτε από την πραγματικότητα. Μπορείς να μου βρεις εσύ αναφορά για παρακολούθηση κινητών (σε επίπεδο διδακτορικού όπως έκανες κι εσύ) που να μιλάει για μεθόδους παρακολούθησης κινητών 2ης γενιάς και μετά (όχι τα αναλογικά); Αν βρεις τότε δέχομαι ότι γίνονται, αλλιώς είναι ψευδείς οι φήμες και όλα αυτά που βγήκαν στη φόρα τον τελευταίο χρόνο !!!
Σου επαναλαμβάνω ότι οι ΗΠΑ έκαναν έναν πόλεμο με βάση πληροφορίες και γραπτά επίσημα. Τα ίδια έκανε και ο ΟΗΕ. Όλοι τα έκαναν όλα επίσημα και 'νομότυπα', αλλά ο λόγος του πολέμου (η αφορμή που βρήκαν δηλαδή) ήταν ψευδής και κατασκευασμένος μέσω επίσημων εγγράφων !!!
Τώρα, φεύγω από αυτό και γυρνάω στα άλλα. Οι γραφές για κάποιους δε μετράνε, τα αρχαιολογικά στοιχεία το ίδιο. Άντε και το δέχομαι αυτό, δε μετράει τίποτε. Η θέληση του λαού δε μετράει; Η λαϊκή 'σοφία' καταγράφει. Το επιχείρημα με τους Ούγγρους (που έχουν συγγένεια με του Ούννους αφού έμειναν αρκετά κομμάτια του στρατού τους εκεί, όπως και στη Γερμανία, που γι' αυτό οι Άγγλοι στρατιώτες τους ονόμαζαν Ούννους κατά τους 2 Π.Π.) είναι το λιγότερο ευτελές. Ακόμα ζητάω αναφορές από Ρωσία για τα θετικά της εκστρατείας του Χίτλερ και του Ναπολέοντα και αναφορές από Εβραίους που θα αναφέρουν τι ωραία ήταν η Ρωμαϊκή κατοχή και οι σφαγές. Επίσης, περιμένω Εβραίους να δίνουν ρωμαϊκά ονόματα στα παιδιά τους, Ρώσους να ονομάζουν Αδόλφους τα δικά τους κοκ. Και επειδή αυτό το παιχνίδι με τα ονόματα είναι λίγο ευτελές, προτιμώ να μιλήσω για λαϊκές αναφορές. Υπάρχουν δημοτικά τραγούδια στους κατακτημένους λαούς που μακαρίζουν τον Χίτλερ, τον Ναπολέοντα και λένε τι ωραία περάσαμε όταν μας έσφαζαν; Υπάρχουν αναφορές στη δημοτική παράδοση κάθε λαού που λέει ότι ο Χίτλερ ήταν εκπολιτιστής και τι καλό πολιτισμό που μας έφερε και θέλουμε να γίνουμε παιδιά του; Τα ίδια ισχύουν και με τον Ναπολέοντα ή τον Στάλιν ή τους Μογγόλους ή οποιονδηποτε άλλο; Προσωπικά, από όσα έχω διαβάσει, όσες εκπομπές στην TV και να έχω δει, δεν έχω ακούσει ούτε μία φορά να μακαρίζουν κατακτημένοι λαοί άλλον εκτός του Αλεξάνδρου. Αν κάποιος έχει στοιχεία, παρακαλώ να τα προσκομίσει για να ξέρω ποιος λαός μακαρίζει τον Χίτλερ (μάλλον οι Εβραίοι, αφού τους έκανε πολύ καλης ποιότητας σαπούνι) και ονομάζεται απόγονός του !!!
Ευχαριστώ.
-
Ας πω κι εγώ τη γνώμη μου
Καταρχήν, αν και συμφωνώ με την πλειοψηφία όσων λέει ο pipinos1976, δεν κατάφερα να βρω μετά από αρκετό googling κάτι σχετικό με την είσοδο του Ηνωμ. Βασιλείου στην ΕΟΚ και τυχόν διαφωνίες της Γαλλίας σχετικά με τον όρο 'Μεγάλη Βρετανία'. Ενδεικτικά, στο wikipedia γίνεται αναφορά σε ενστάσεις λόγω των στενών σχέσεων UK-USA αλλά όχι λόγω ονομασίας. Επίσης, εδώ φαίνεται ότι ο όρος 'Μεγάλη Βρετανία' χρησιμοποιείται σε αρκετούς διεθνείς οργανισμούς (ΝΑΤΟ, ΔΟΕ) όπου συμμετέχει η Γαλλία. Εκεί γιατί δεν προέβαλε αντιρρήσεις;
Σε ό,τι αφορά τη 'βάφτιση' του αεροδρομίου των Σκοπίων 'Μέγας Αλέξανδρος', δεν είναι το ίδιο με το να ονομάσουν οι Φινλανδοί ένα τους αεροδρόμιο 'Μέγας Αλέξανδρος'. Τα πάντα εξαρτώνται από τις εκάστοτε γεω-πολιτικές συνθήκες. Οι Φινλανδοί αποκλείεται να εγείρουν κάποτε αξιώσεις επί ελληνικού εδάφους, οι Σκοπιανοί δεν αποκλείεται. Αν ξαφνικά αποφασίσουν τα Ιωάννινα να ονομάσουν το αεροδρόμιο τους 'Κορυτσά' ή η Θεσσαλονίκη το δικό της 'Κωνσταντινούπολη' είμαι σίγουρος ότι Αλβανία/Τουρκία θα αντιδράσουν.
Με παρόμοιο τρόπο σκεπτόμενος θεωρώ ότι η συγκέντρωση μεγάλου αριθμού Αλβανών μεταναστών στην Ελλάδα μπορεί στο μέλλον να δημιουργήσει πρόβλημα(*) σε αντίθεση με την παρουσία Κούρδων, Πολωνών, κτλ.(*): Και για να προλάβω παρερμηνείες, αυτό είναι διαπίστωση και όχι προτροπή στο να τους διώξουμε μαζικά. Ας προσέχαμε. Από τη στιγμή που αφήσαμε να έρθουν, πρέπει να βρούμε άλλο τρόπο για να μη δημιουργηθούν στο μέλλον προβλήματα.
-
Το επιχείρημα με τους Ούγγρους (που έχουν συγγένεια με του Ούννους αφού έμειναν αρκετά κομμάτια του στρατού τους εκεί, όπως και στη Γερμανία, που γι' αυτό οι Άγγλοι στρατιώτες τους ονόμαζαν Ούννους κατά τους 2 Π.Π.) είναι το λιγότερο ευτελές.Σε καθε ποστ μαθαινουμε και κατι. Ετσι για παραδειγμα μαθαμε οτι μονο οι λιγες ορδες Ουννων απο οοοοοολους τους στρατους στην παγκοσμια ιστορια αφησαν κομματια πισω, ενω πχ οι Τουρκοι περασαν και δεν ακουμπησαν, οι Σλαβοι παρομοιως.
Ακόμα ζητάω αναφορές από Ρωσία για τα θετικά της εκστρατείας του Χίτλερ και του Ναπολέοντα και αναφορές από Εβραίους που θα αναφέρουν τι ωραία ήταν η Ρωμαϊκή κατοχή και οι σφαγές. Επίσης, περιμένω Εβραίους να δίνουν ρωμαϊκά ονόματα στα παιδιά τους, Ρώσους να ονομάζουν Αδόλφους τα δικά τους κοκ. Και επειδή αυτό το παιχνίδι με τα ονόματα είναι λίγο ευτελές, προτιμώ να μιλήσω για λαϊκές αναφορές. Υπάρχουν δημοτικά τραγούδια στους κατακτημένους λαούς που μακαρίζουν τον Χίτλερ, τον Ναπολέοντα και λένε τι ωραία περάσαμε όταν μας έσφαζαν; Υπάρχουν αναφορές στη δημοτική παράδοση κάθε λαού που λέει ότι ο Χίτλερ ήταν εκπολιτιστής και τι καλό πολιτισμό που μας έφερε και θέλουμε να γίνουμε παιδιά του; Τα ίδια ισχύουν και με τον Ναπολέοντα ή τον Στάλιν ή τους Μογγόλους ή οποιονδηποτε άλλο;
Πως δεν υπαρχουν. Υπαρχει το
Ο Ναπολεων κινησε για της Ρωσιας τα μερη
ειχε μαζι γκρινιαρηδες ειχε και αλαβαρδιερους
Απ΄την Αυστρια περασε τη χωρα των Αψβουργων
και πηρε καμηλό παλτο να παει για τη Μοσχα
Λιγο πιο κει παραμερα η Ιωσηφινα κλαιει
-Προσεχε Ναπολεοντα να μην κρυολογησεις
γιατι αν αρχισεις ψα και ψου εγω δε σε φροντιζω
-Εγω ειμαι ενας Κρητικαρος, με λεν Βοναπαρτακη
και θα κινησω ολοταχως να τους εκπολιτισω
θελω να ανοιξω θεατρα, σχολεια, βιβλιοθηκες
να μορφωθουν οι ανθρωποι, να παν στη Γιουροβιζιονεχει κι αλλο αλλα βαριεμαι να το γραψω. Ειναι ενα δημοτικο ασμα της περιοχης του Νιζνι Νοβγκοροντ οπου φαινεται ξεκαθαρα οτι οι ντοπιοι πληθυσμοι ειχαν δει τον Ναπολεοντα ως εκπολιτιστη.
Αιφνίδια αναγνώριση των Σκοπίων ως Δημοκρατία της Μακεδονίας