-
Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
[
Αυτό ακριβώς μου έχουν πει κι εμένα (...βέβαια εγώ θα τους κάνω να αλλάξουν γνώμη καθώς στους 17 μήνες που το έχω το έχω φορτώσει 6 φορές )και οι 6 λογοι που αυτο [ποιο δεν μας ειπες] συνεβει για να μπορεσουμε να βγαλουμε και εμεις τα συμπερασματα μας;;
-
Laguna νομίζω ότι έχει ο TRAVELLER.
-
Α, μάλιστα. Τη Laguna φόρτωσε, όχι κανένα opel. Πάντως για το δυναμό που διάβασα κάπου, πλέον καλύπτεται με 6ετή εγγύηση (όπως και ο εγκέφαλος από τα ηλεκτρονικά). Χαλάλι του.
-
Áí ôá ðñïâÞìáôá åßíáé çëåêôñïíéêÜ ðÜóï áëëÜ ìç÷áíéêÜ ôé ãßíåôáé?
ÕðÜñ÷ïõí êáé åëëáôùìáôéêÜ Ïê üëåò ïé åôáéñßåò ôá Ý÷ïõí . -
Ο χρήστης gskarmou έγραψε:
Αν τα προβήματα είναι ηλεκτρονικά πάσο αλλά μηχανικά τι γίνεται?
Υπάρχουν και ελλατωματικά Οκ όλες οι εταιρίες τα έχουν .στα μηχανικα ειναι λιγο διαφορετικα τα πραγματα πχ ενας αισθητηρας ή καποιο ηλεκτρικο/ηλεκτρονικο εξαρτημα αν χαλασει δεν μπορει να πει κανεις οτι φταιει ο οδηγος ομως αν καποιος το σκιζει κρυο πριν ζεσταθει και μετα απο μερικες χιλιαδες χιλ. καιει λαδια ή αν ξεκουραζει το ποδι του στο πενταλ του συμπλεκτη και πατιναρει ασυστολα οταν ξεκιναει ή κανει ειδικες διαδρομες σε χωματοδρομους ή ξεχναει οτι εκτος απο βενζινη θελει και λιγο φρεσκο λαδι το μοτερ κλπ κλπ........ε τοτε δεν νομιζω οτι φταιει ο κατασκευαστης αλλα η κακη χρηση του κατοχου που δημιουργει πριν της ωρας τους προβληματα και δεν ειναι λιγες αυτες οι περιπτωσεις.
-
Οπελ Αστρα 1,4 σπορτ του 2000
μεχρι τις 80000 χλμ ειχε τα εξής
Μετα από πολύ ταλαιπωρία και τρεξιμο αναβαθμιση εγκεφάλου κινητήρα γιατί αν εκανε το λάθος να κατεβασεις το παραθυρο εν κινήση μολις εστριβες το τιμόνι σταμάταγε (εγγύηση).
Εναν μήνα μετά την εγγύθση μονάδα ABS (ευτυχώς αν και εκτοε εγγύησης τον κάλυψε η όπελ)
γυρω στις 50000 κανουν θόρυβο οι ενατήρες του ιμάντα εκκεντροφόρου οπότε αλλαγή αυτού και των εντατήρων
Λιγο καιρό αργότερα αρχιζει να χάνει αντιψυκτικό η αντλία νερού οπότε αλλγή αυτής.
Στις 60000 αρνείται ο κινητήρας πεισματικά να ανεβάσει ο κινητήρας πάνω από 3000 σαλ. Σπασμένος καταλύτης (χωρις να εχει εξωτερικό χτύπημα).
Στις 62000 περίπου αρχίζει να θορυβεί το δυναμό, μετά από μια ανεπιτυχή προσπάθεια για επισκευή αντικαθιστάτε.
Στις 75000 παραδίδει το πνεύμα η αντλία νερού παλι αλλα προλαβαίνει να ανεβάσει και θερμοκρασία οπότε καίει και φλάντζα. -
μεχρι τα 73000 χιλ που κρατησα το astra 1.4 sport mod 99 ΤΙΠΟΤΑ πλην ενος εμπρος φαναριου που την τριτη μερα απο την αγορα του εβαλε υγρασια και αντικατασταθηκε εντος εγγυησης φυσικα.
την τρομπα νερου την αλλαξα με δικη μου πρωτοβουλια μαζι με τον ιμαντα κλπ στα 62000 χιλ επειδη δακρυζε ελαχιστα και σιγουρα στην οπελ δεν θα την αλλαζαν [για ευνοητους λογους].
οσοι κατοχοι οπελ πανε για αλλαγη ιμαντα κλπ να απαιτησουν και αντικατασταση τρομπας νερου ειτε αυτη εχει προβλημα ειτε οχι και αν μαλιστα ειναι μοντελα περασμενων ετων θα τους βαλουν την νεα που ειναι βελτιωμενη με κοστος 82 ευρω αλλιως οταν ερθει η ωρα θα πληρωσουν ολα τα εργατικα ξανα για να βγει μπει ο ιμαντας και δεν ειναι και λιγα.
-
Ο χρήστης alexastrag έγραψε:
[
Αυτό ακριβώς μου έχουν πει κι εμένα (...βέβαια εγώ θα τους κάνω να αλλάξουν γνώμη καθώς στους 17 μήνες που το έχω το έχω φορτώσει 6 φορές )και οι 6 λογοι που αυτο [ποιο δεν μας ειπες] συνεβει για να μπορεσουμε να βγαλουμε και εμεις τα συμπερασματα μας;;
Λυπάμαι που δεν ήμουν αρκετά σαφής.Δεν έχω OPEL, Laguna έχω (ελπίζω όχι για πολύ ακόμα..)
-
Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
[
Λυπάμαι που δεν ήμουν αρκετά σαφής.Δεν έχω OPEL, Laguna έχω (ελπίζω όχι για πολύ ακόμα..)
πες μας και την γνωμη σου για τα οπελ αφου ειχες στο παρελθον και προσωπικη εμπειρια
-
Ο χρήστης alexastrag έγραψε:
[
(λίγο άσχετο βέβαια αλλά μιας και μιλάμε για ζημιές...)
- Δύο(2) φορές με άφησε από μπαταρία.Την άλλαξαν τη δεύτερη φορά, την 1η με κορόιδεψαν.
-Δύο φορές εγκέφαλος,τις κάλυψε και τις δυο η εγγύηση.Ενας επαναπρογραμματισμός(1η) και ένα κάψιμο(2η).
-Μια φορά το ' φόρτωσα' σε ταξίδι, επειδή όταν 'γέμιζα' την 3η και την 4η ταχύτητα το αυτοκίνητο έτρεμε..λες και είχε καταπιεί σεισμό!(ημιαξόνιο μου είπαν, δεν το ξαναέκανε, το κάλυψε κι αυτό η εγγύηση)
-και τέλος μια φορά το 'φόρτωσα' επειδή στα καλά καθούμενα άναψε η λυχνία του ΑΒS και του αισθητήρα και καλού κακού αφού δεν ήξερα τι συμβαίνει...
Υπάρχουν και άλλες ζημιές βέβαια που δε χρήζουν 'φορτώματος' όπως χαλασμένο βενζινόμετρο, χαλασμένος κλιματισμός, μόνιμα τριξίματα σε κάθισμα οδηγού και παράθυρα εμπρός, χαλασμένα'πιτσιλιστίρια'.....
Υ.Γ..είχα OPEL από το 1987 έως το 1989 [Corsa1.2s], δε μου έβγαλε κανένα πρόβλημα (93.000km)
- Δύο(2) φορές με άφησε από μπαταρία.Την άλλαξαν τη δεύτερη φορά, την 1η με κορόιδεψαν.
-
ενας λογος που ευκολα μπορει κανεις να αποφασισει να το φορτωσει σε γερανο και να το παει σε συνεργειο ειναι και η οδικη βοηθεια που μπορει να εχει ειτε δωρεαν απο την αντιπροσωπεια που αγορασε το αυτοκινητο για καποια χρονια ειτε επι πληρωμη με ετησιο συμβολαιο.
φυσικα και παλι δεν το κανει για πλακα αλλα μηπως σε πολλες περιπτωσεις θα ειχε και εναλλακτικς λυσεις.........
πχ μενεις απο μπαταρια.........τι κανεις λοιπον το φορτωνεις στον γερανο ή βαζεις μπροστα με καλωδια ή με battery booster που και αν ακομα δεν εχεις ειτε η οδικη βοηθεια ειτε καποιος περαστικος θα εχει;;
μα νομιζω οτι εδω ο γερανος αποκλειεται.
ακους εναν θορυβο σε καποια ταχυτητα που ομως αν κινεισαι με μικροτερη δεν τον ακους.
και εδω νομιζω οτι πηγαινοντας με την μικροτερη αυτη ταχυτητα μπορεις να φτασεις στον προορισμο σου εκτος βεβαια αν πρεπει να κινηθεις σε εθνικο δικτυο με 30-40χλμ για μερικες εκατονταδες χλμ........ε τοτε καλυτερα να πας με τα ποδια
σου αναβει το λαμπακι του εγκεφαλου ομως ολες οι ενδειξεις θερμοκρασιας και πιεσης λαδιου ειναι φυσιολογικες και ο κινητηρας δεν εχει απωλεια ισχυος που θα υποδηλωνε προβλημα στο κυκλωμα αναφλεξης οπου θα καταστρεφετο πιθανοτατα ο καταλυτης
σιγουρα οχι αφου το πιο πιθανο ειναι να διαβαζει καποιος αισθητηρας λαθος και το πολυ πολυ να καψεις λιγο περισσοτερη βενζινη.
αναβει το λαμπακι των φρενων ομως και η σταθμη των υγρων και η δυναμη πεδησης ειναι φυσιολογικη.
οχι βεβαια ........κινεισαι μεχρι το συνεργειο με συνεχη ελεγχο της δυναμης πεδησης και με μικρη σχετικα ταχυτητα.
θα μπορουσα να αναφερω πολλα ακομη αλλα δεν νομιζω οτι χρειαζεται γιατι αυτο που ηθελα να επισημανω το εκανα και φυσικα δεν εχει να κανει σαν μομφη για τον traveller και για τους λογους που αποφασισε να το φορτωσει και σε περιπτωσεις που ισως δεν ηταν και τοσο απαραιτητο αν και αυτο ισως δεν μπορει να αξιολογηθει απο τριτους οταν δεν γνωριζουν τις ακριβεις συνθηκες κατω απο τις οποιες εληφθησαν αυτες οι αποφασεις.
γεγονος βεβαια ειναι οτι οσο πιο νεο ειναι ενα αυτοκινητο και κυριως απο το 90 και μετα τοσο πιο δυσκολη ειναι καποια επεμβαση σε περιπτωση καποιας βλαβης ή δυσλειτουργιας αφου η εποχη του λουκουμιου και της ντοματας εχει περασει ανεπιστρεπτη.
-
Δε νομίζω ότι έκανα (ή κάνω) 'κατάχρηση' της οδικής βοήθειας.Πιστεύω ότι κανείς δε ..φορτώνει το αυτοκίνητο για ψύλου πήδημα στο γερανό.
Πάντως προτιμώ χίλιες φορές να φορτώσω ένα αυτοκίνητο σε γερανό, παρά να τη στήσω στην Εθνική Οδό με τα ηλεκτρόδια 'ανά χείρας' και να κάνω νοήματα στους περαστικούς....
Δεν το βρίσκω καθόλου ελκυστικό σαν ιδέα..
Ενας από τους λόγους που προσωπικά επιλέγω να αγοράζω πάντα καινούρια αυτοκίνητα είναι για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο από παντός είδους πρόβλημα.
Αν είναι να δίνουμε αρκετά χρήματα παραπάνω(για την αγορά ενός καινούριου αυτοκινήτου) και πάλι να αντιμετωπίζουμε προβλήματα αξιοπιστίας...
Τέλος πάντων,για να τελειώνω επειδή είμαι και εκτός topic, δεν τίθεται θέμα κανενός είδους μομφής.Κουβέντα κάνουμε....(γράφοντας) -
H Opel einai Germanikh? Isws htan kapote. Aplla apo tote pou thn agorase h GM adinato na thn blepo pia opos thn eblepa.
-
Κάνοντας κουβέντα όπως τώρα καλή ώρα, έχω ανακαλύψει πολλές φορές ότι ο καθένας εκλαμβάνει εντελώς διαφορετικά τον όρο αξιοπιστία. Με άλλα λόγια όταν κάποιος σου λέει ότι είναι ευχαριστημένος με το αυτοκίνητό του δεν μπορείς τελικά να ξέρεις αν θα ήσουν κι εσύ το ίδιο ευχαριστημένος στη θέση του. Αντίστοιχα μπορεί κάποιος να δείχνει ιδιαίτερα εκνευρισμένος επειδή πχ του έχουν καεί δύο λάμπες.
Έχω ακούσει κατόχους Opel με παράπονα, κανένας όμως από τους γνωστούς μου δεν έμεινε στο δρόμο. Όλοι μου μίλησαν για ηλεκτρικά προβληματάκια τα οποία καλύφθηκαν στην εγγύηση και απλά ήταν εκνευριστικά λόγω χαμένου χρόνου. Δύο από τους γνωστούς μου με Opel (πέντε το σύνολο) σκέφτονται να τα αντικαταστήσουν με άλλο Opel και αυτό μου λέει κάτι.
Κι εγώ όταν πριν 8 μήνες πήρα αυτοκίνητο είχα το Astra πολύ ψηλά στη λίστα μου αλλά ήταν ακόμα πολύ καινούργιο και φοβήθηκα για παιδικές ασθένειες. Πήρα το Corolla τελικά και μέχρι στιγμής (20.000Km) είμαι happy!!! -
Παιδιά, κακά τα ψέμματα...
Αν θέλετε αξιόπιστο αμαξι, η λύση είναι μονόδρομος... Ιαπωνικό, είτε μας αρέσει είτε όχι.
Όχι ότι δεν μπορεί να βγάλει και αυτό κάποια προβλήματα, αλλά σαφώς οι πιθανότητες είναι πολύ μικρότερες από ένα αντίστοιχο Ευρωπαικό.
-
Ο χρήστης ΚΩΣΤΑΣ 1970 έγραψε:
Παιδιά, κακά τα ψέμματα...Αν θέλετε αξιόπιστο αμαξι, η λύση είναι μονόδρομος... Ιαπωνικό, είτε μας αρέσει είτε όχι.
Όχι ότι δεν μπορεί να βγάλει και αυτό κάποια προβλήματα, αλλά σαφώς οι πιθανότητες είναι πολύ μικρότερες από ένα αντίστοιχο Ευρωπαικό.
Αν και εχω γερμανικο....συμφωνω απολυτα
-
Δικό μου αστρα με 40000 χλμ εκ των οποίων τα 35000 σε εθνικές, δεν εβγαλε το παραμικρό.
Να πω και κατι για τις βλάβες που παρουσίασαν όλα όσα αυτοκίνητα αναφέρατε, που η πλειοψηφια τους ηταν άστρα. Το συγκεκριμένο μοντέλο, έχει αγοραστει περισσότερο σε μεγαλες ποσότητες στην ελληνική αγορά, οπότε είναι και λογικό να μας λένε οι ελπατζηδες ότι τα περισσότερα που φορτώνουν ειναι οπελ. Αφου τα περσσότερα που κυκλοφορούν είναι όπελ. -
Έχουμε δύο OPEL στην οικογένεια. Ένα kadett το με 300000 km και ένα VECTRA με 93000.Και τα δύο είναι αξιόπιστα. Η βεκτρα το μόνο πρόβλημα που έβγαλε ήταν ένας τρύπιος σωλήνας του κλιματισμού. Ο κλιματισμός δηλαδή ήταν το μόνο εξάρτημα που σταμάτησε να λειτουργεί. Κατά τα άλλα το μόνο ενοχοποιητικό στοιχείο είναι μερικές καμένες λάμπες και ένας μικρός τριγμός από ην εταζέρα. Όπως είπαν και άλλοι μεγάλο ρόλο παίζει ο τρόπος χρήσης. Πιστεύω ότι αν δεν τα προσέχαμε τόσο πολύ θα έβγαζαν κάτι παραπάνω.
-
είχα ένα Corsa 1.4 από το 2001 εως πρόσφατα..έκανα συνολικά 85,000 και τα προβλήματα που είχε εμφανίσει αυτά τα χρόνια ήταν
α. ελατωματικά παλάντζα λεβιέ (στα 60,000 χιλιόμετρα δεν έμπαιναν πρώτη και δευτέρα) που αντικαταστάθηκαν στην εγγύηση στη βάση οδηγίας της εταιρίας για ελατωματικές παρτίδες στα πρώτα Corsa
β. μυστηριώδης βλάβη που οδήγησε σε διακοπή στην ηλεκτρική υποβοήθηση της κρεμαγιέρας και κράτησε για 3-4 λεπτά..με την επανεκίνηση του κινητήρα διορθώθηκε το πρόβλημα και δεν εμφανίστηκε ποτέ ξανά
γ. απώλεια της τάπας σεγανοποίησης με αποτέλεσμα να πάρει νερά πίσω από το κάθισμα του συνοδηγού..τώρα για αυτό μπορεί να μην φταίει η τοποθέτηση οπότε δεν το χρεώνω άμεσα στο αυτοκίνητο
δ. ιδιοτροπίες του συστήματος συναγερμού που ορισμένες φορές ήθελε αρκετή προσπάθεια να ενεργοποιηθεί (και πάλι δεν είναι θέμα αυτοκινήτου)
δεν νομίζω πως μου δημιούργησε λοιπόν σοβαρά προβλήματα και δεν ένοιωσα ποτέ ανασφάλεια με αυτό..η πρώτη μου ως τώρα εμπειρία με την εταιρία ήταν πολύ θετική και με βάση αυτή δεν θα μπορούσα να χαρακτηρίσω τα opel αναξιόπιστα
-
Ο χρήστης OUZO Power έγραψε:
H Opel einai Germanikh? Isws htan kapote. Aplla apo tote pou thn agorase h GM adinato na thn blepo pia opos thn eblepa.re ouze h GM diaxeirizetai thn opel to 1929. dhladh esy apo tote den thn blepeis pia me kalo mati? prin to 29 htan kalyterh h opel?
kaka ta psemmata sthn ellada exei poulithei to moter twn 1400 16v para ma para poly.
ayto omws den shmeinei oti einai kai aparaithta kalo moter,opows tha mporouse na pei kaneis gia opoiodhpote allo moter ths opel. sthn idia moira einai kai to 1600 16v
(sygkekrimena milaw gia ta x14xe/z14xe/x16xe/x14xel/z16xel)ayta ta moter logw esfalmenhs politikhs ths opel kai epiloghs oxi toso kalwn ylikwn opws sta ypoloipa moter parousiasan syxna blabes.
ayto einai dystyxws pragmatikothta.
omws otan exoun poulithei tooosa polla px astra 1400,den einai periergo na yparksoun kai posostiaia polla astra fortwmena se geranous.opws anefere kai enas filos nwritera,exei parekshghthei h ennoia ths aksiopistias.
to aytokinhto mou einai ena astra f `96 me 61000. 8xronw aytokinhto to mono pou zhthse ektos apo ta service tou htan 1 dynamo,to opoio xalase apo dikh mou blakeia...
mporw na pw pws odhgw ena pragmatika aksiopisto aytokinhto (ftou ftou ftou...)oso gia enan filo pou anefere problhmata sto moter tou,an thymamai kala htan trompa nerou,tentothres imanta kai flantza.
to moter tou htan to 1400 16v.
den einai kati periergo sta matia mou.
to moter opws proanefera einai to problhmatiko paidi ths opel.
kamenes flantzes einai dystyxws syxno fainomeno. h trompa nerou einai to geniko xoui ths opel,giayto swsta eipe allos filos pws prepei na allazetai mazi me ton imanta.o imantas kai oi tentothres stous 16v prepei na allazontai symfwna me thn opel stis 60000km 'h 4xronia. to oti stis 50000 kanane thorybo den to brisko aparadekto. apla krathsan 10000km ligotero ap oti tha eprepe. tha mporouse na htan kallista kakh poiothta ylikou.
thn epomenh fora rwthste tous elpatzides poia aytokinhta opel einai ayta pou fortwnoun syxnotera,kai me poio moter.
opws kai na exei,to oti ena sygkekrimeno montelo/typos kinhthra ths opel kanei nazia den kathista (sta matia mou) ta opel zhmiarika 'h thn Opel anaksiopisth.
exw megalwsei me opel,kai exw sxhmatisei apo nwris mia eikona gia ta aytokinhta ayta. pote den tha mporousa na theorisw ena giapwneziko isaksio me ena germaniko/eyrwpaiko,oute pio aksiopisto. omws stamataw edw gia na mhn arxisei pali polemos etairiwn.
an kapoios enoxlithike me to post mou,parakalw na to parablepsei.panta filika
dhmhtrhs
Είναι πραγματικά τόσο ζημιάρικα τα Opel?