-
Ο χρήστης alexastrag έγραψε:
ναι για τις λεωφορειολωριδες.Συμφωνώ. Για να μη νοιώθουμε μαλάκες εμείς που δεν τις παραβιάζουμε ποτέ.
ναι για τα κοκκινα φαναρια [red light cameras].
Ναι, με πρόβλεψη για ένα-δύο δευτερόλεπτα πριν ενεργοποιηθεί η κάμερα. Όλοι μπορούν να κάνουν μια λάθος εκτίμηση και το ξαφνικό φρενάρισμα για να διορθώσεις μια τέτοια είναι επίσης πολύ επικίνδυνο.
ναι για υπερβολικη ταχυτητα σε κατοικημενες περιοχες και επαρχειακους δρομους.
Σε επαρχιακούς δρόμους μόνο μέσα σε κατοικημένες περιοχές και με ευκρινέστατη προειδοποίηση. Και να μη δουλεύουν αμέσως πάνω από το όριο αλλά να αφήνουν 10-20χαω αέρα. Ένα καλό αυτοκίνητο μπορεί να πάει με ασφάλεια με 70 αντί για 50 μέσα σε μια κατοικημένη περιοχή.
ναι για ελεγχο της κυκλοφοριας σε μεγαλα αστικα κεντρα και αυτοκινητοδρομους.
Μόνο αν μας εγγυηθεί κάποιος πως δεν θα χρησιμοποιούνται για 'βεβαίωση παραβάσεων'. Και επειδή κανείς δεν θα το εγγυηθεί λέω 'όχι'.
ναι για τον αποτροπη εγκληματικων πραξεων
Αυτό είναι και το πιο επικίνδυνο απ'όλα. Ο,τιδήποτε μπορεί εύκολα να βαφτιστεί 'εγκληματική πράξη'. Επίσης για να καλυφθούν όλες οι περιοχές στις οποίες μπορούν να τελεστούν 'εγκληματικές πράξεις' πρέπει να γεμίσουμε τελικά με κάμερες παρακολούθησης και το ανάλογο προσωπικό. Να γίνουμε δηλαδή Αγγλία.
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
ναι για υπερβολικη ταχυτητα σε κατοικημενες περιοχες και επαρχειακους δρομους.
Σε επαρχιακούς δρόμους μόνο μέσα σε κατοικημένες περιοχές και με ευκρινέστατη προειδοποίηση. Και να μη δουλεύουν αμέσως πάνω από το όριο αλλά να αφήνουν 10-20χαω αέρα. Ένα καλό αυτοκίνητο μπορεί να πάει με ασφάλεια με 70 αντί για 50 μέσα σε μια κατοικημένη περιοχή.
Όχι 10 ούτε 1 παραπάνω αν δεν πρόκειται για λεωφόρο. Το αυτοκίνητο μπορεί, ο οδηγός ή ο πεζός μπορούν;
-
Ο χρήστης nasos έγραψε:
Ο ΚΟΚ τα αναφέρει ως 'υπέρβαση ορίου ταχύτητας (γενικώς), επικίνδυνοι ελιγμοί, μη χρηση δεικτών κατεύθυνσης, οδήγηση χωρίς σύνεση και προσοχή, οδήγηση χάριν επίδειξης και εντυπωσιασμού, προσπέραση από δεξιά, προσπέραση σε σημεία που απαγορεύεται με πινακίδες ή διπλή γραμμή, συμμετοχή σε αυτοσχέδιους αγώνες'. Κυρίως αυτές είναι οι παραβάσεις που κάνω καθημερινά και με έχουνε γράψει κατά καιρούς.Ολα αυτά μπορεί να δίνουν την εντύπωση πως κυκλοφορώ με το δρεπάνι κάθε φορά που οδηγώ αλλά, πίστεψέ με, αυτή η εντύπωση απέχει πολύ απ'την πραγματικότητα.
ολα αυτα μαρτυρουν οτι οπως και πολλοι αλλοι ελληνες οδηγοι ετσι και εσυ γραφεις στα παλια σου τα παπουτσια οχι τον ΚΟΚ αλλα τους αλλους που κινουνται γυρω σου..............ο σεβασμος στους αλλους ειναι κατι που δυστυχως μονο με πολυ γερα προστιμα και αλλα παρομοια κατασταλτικα μετρα μπορει να αλλαξει συμπεριφορα σε ορισμενους που εχουν την εντυπωση οτι η μετακινηση τους απο ενα σημειο στο αλλο πρεπει να γινεται σε στυλ ειδικης διαδρομης αγωνα ραλυ.
-
ολα αυτα μαρτυρουν οτι οπως και πολλοι αλλοι ελληνες οδηγοι ετσι και εσυ γραφεις στα παλια σου τα παπουτσια οχι τον ΚΟΚ αλλα τους αλλους που κινουνται γυρω σου..............Γνώμη σου. Επίτρεψέ μου να έχω τις αντιρρήσεις μου. Εχω αναφέρει τους υπόλοιπους που κινούνται γύρω μου στα παραπάνω post μου, αλλά συνεχίζεις να αναμασάς τα ίδια.
-
σαν λογια ολα αυτα καλα ειναι....... αυτο που φοβαμαι ομως ειναι η πραγματικοτητα που κατα την αποψη μου δεν στηριζεται σε αυτα που λες αλλα σε αυτα που κανεις.
και για να ειμαστε πιο συγκεκριμενοι οταν λες οτι ''ασελγεις'' στον ΚΟΚ μηπως θα μπορουσες να φανεις λιγο πιο συγκεκριμενος ωστε να μπορεσουμε να βγαλουμε καποια συμπερασματα .......
Ασέλγεια στον ΚΟΚ; στα Λιμανάκια έχει όριο 30 και 50, χειμώνα καλοκαίρι, ε ναι, ασελγώ συστηματικά! Βάλτε με φυλακή. Αλλά μαζί με αυτούς και τους οδηγούς ΕΘΕΛ που πάνε με πολύ παραπάνω και από 30 και από 50.
-
Τώρα με βάλατε να σκεφτώ περίεργα πράγματα...
Τι θα λέγατε αν η κάμερα-ραντάρ έβγαζε μέση τιμή και διασπορά ταχυτήτων ανα ώρα/δίωρο και στη συνέχεια έγραφε απλά τους outliers? -
Ο χρήστης YiannisWalker έγραψε:
Τώρα με βάλατε να σκεφτώ περίεργα πράγματα...
Τι θα λέγατε αν η κάμερα-ραντάρ έβγαζε μέση τιμή και διασπορά ταχυτήτων ανα ώρα/δίωρο και στη συνέχεια έγραφε απλά τους outliers?Αυτό θα έπρεπε να ήταν ένα πολύ μικρό μέρος μιας μεγάλης μελέτης για την αναθεώρηση των ορίων ταχύτητας
Ο ΚΟΚ τα αναφέρει ως 'υπέρβαση ορίου ταχύτητας (γενικώς), επικίνδυνοι ελιγμοί, μη χρηση δεικτών κατεύθυνσης, οδήγηση χωρίς σύνεση και προσοχή, οδήγηση χάριν επίδειξης και εντυπωσιασμού, προσπέραση από δεξιά, προσπέραση σε σημεία που απαγορεύεται με πινακίδες ή διπλή γραμμή, συμμετοχή σε αυτοσχέδιους αγώνες'.
Όντως δίνεις την εντύπωση ενός οδηγού επικίνδυνου με αυτά που λες ότι κάνεις. Και να σε ρωτήσω κάτι απλό, γιατί να μη χρησιμοποιείς δείκτες κατεύθυνσης; Έστω και σε σφήνες ή σε προσπέραση από δεξιά.
-
Ο χρήστης Di0 έγραψε:
Όντως δίνεις την εντύπωση ενός οδηγού επικίνδυνου με αυτά που λες ότι κάνεις. Και να σε ρωτήσω κάτι απλό, γιατί να μη χρησιμοποιείς δείκτες κατεύθυνσης; Έστω και σε σφήνες ή σε προσπέραση από δεξιά.Γιατί αν κάνεις 3-4-5 συνεχόμενες σφήνες φαίνεσαι σαν την μύγα μεσ'το γάλα (περιπολικό που δεν έχω ίσως προσέξει μπροστά μου ή πίσω μου), γιατί είναι αποδεδειγμένο με επιστημονικές μελέτες (:P) πως όταν σε δουν οι γύρω σου να θες ν'αλλάξεις λωρίδα με φλας κατά 90% θα θελήσουν να σε κλείσουν, ή και αν δεν θελήσουν να σε κλείσουν θα κάνουν κάτι διαφορετικό από αυτό που έκαναν μέχρι εκείνη την στιγμή (στερώντας σου το πλεονέκτημα της 'πρόβλεψης'). Σε περίπτωση (σπάνια ευτυχώς) που πρέπει να κάνω επικίνδυνα δεξιά/αριστερά επειδή υπάρχει κίνδυνος τρακαρίσματος, τότε θ'ανάψω φλας και θα βγάλω το χέρι έξω ζητώντας και συγνώμη.
-
Επειδη εγω βγαζω παντα φλας σε καθε αλλαγη λλωριδας-κατευθυνσης, αυτο που λεει ο Νασος ειναι οντως 1000% αληθες. Οσο κενο και να εχεις απο αυτον που ειναι πλαγια πισω σου, μολις του δειξεις με φλας οτι θα μπεις στην λωριδα μπροστα του, θα πατησει γκαζι να κλεισει το κενο για να μην μπεις μπροστα του. Κι ας ηταν 5-10 μετρα πισω και με την ιδια ταχυτητα με εσενα.
ΥΓ Για διαβαστε τον ΚΟΚ να δειτε που απαγορευεται και που επιτρεπεται το προσπερασμα απο δεξια. Θα εκπλαγειτε...
-
Εγώ πάλι όποτε αντιλαμβάνομαι ότι κάποιος πάει να κάνει σφήνα χωρίς φλας (ο γνωστός 'χεράς μάγκας' των αστικών δρόμων), τον κόβω αν μπορώ. Και να πάει να κουρεύεται ο τυπάκος.
Από την άλλη εκτιμώ τους οδηγούς που βγάζουν φλας ακόμα κι όταν 'δεν χρειάζεται'. -
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Επειδη εγω βγαζω παντα φλας σε καθε αλλαγη λλωριδας-κατευθυνσης, αυτο που λεει ο Νασος ειναι οντως 1000% αληθες. Οσο κενο και να εχεις απο αυτον που ειναι πλαγια πισω σου, μολις του δειξεις με φλας οτι θα μπεις στην λωριδα μπροστα του, θα πατησει γκαζι να κλεισει το κενο για να μην μπεις μπροστα του. Κι ας ηταν 5-10 μετρα πισω και με την ιδια ταχυτητα με εσενα.Καταρχήν το φλας προειδοποιεί, δεν υποχρεώνει.
Κατά δεύτερον, μπορείς να βγάλεις φλας (και να κάνεις την αλλαγή λωρίδας) μόνο όταν είσαι σίγουρος ότι έχεις χώρο να το κάνεις. Έχεις εκτιμήσει δηλαδή την ταχύτητα και την επιτάχυνση του πλάγια πίσω σου. Από τη στιγμή που δε θα δημιουργήσεις πρόβλημα με την αλλαγή λωρίδας, μπορείς να βγάλεις φλας αφού αρχίσεις να επιταχύνεις και αμέσως πριν αλλάξεις. Το ότι κάποιος μπορεί να επιταχύνει και να μη σε αφήσει να μπεις, δε σημαίνει ότι πρέπει να το κάνεις απροειδοποίητα, δημιουργώντας προβλήματα σε άλλους.
Προσωπικά θεωρώ απαράδεκτη τη μη χρήση φλας σε οποιαδήποτε περίπτωση μετατόπισης του οχήματος. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Εγώ πάλι όποτε αντιλαμβάνομαι ότι κάποιος πάει να κάνει σφήνα χωρίς φλας (ο γνωστός 'χεράς μάγκας' των αστικών δρόμων), τον κόβω αν μπορώ.Για τους υπόλοιπους λοιπόν όπως ο φίλος μας ο Μάνος πχ (χωρίς παρεξήγηση ), υπάρχει και η τακτική του να κόβεις, να πηγαίνεις σιγά-σιγά παίζοντάς το πως μόλις έκοψες επειδή βαρέθηκες να τρέχεις, χωρίς μαρσαρίσματα, χωρίς μπλοκαρίσματα (επειδή τους ξέρεις πλέον και το περίμενες πως δεν θα σ'άφηνε), χωρίς κόρνες και φώτα, και μόλις ο φίλος μας χαλαρώσει τον παιρνάς τέρμα και πριν προλάβει να πατήσει γκάζι έχεις φτάσει 3 φανάρια παρακάτω επειδή τον έπιασες στον ύπνο.
Και να πάει να κουρεύεται ο τυπάκος.
Συμφωνώ!
Από την άλλη εκτιμώ τους οδηγούς που βγάζουν φλας ακόμα κι όταν 'δεν χρειάζεται'.
Εγώ πάντως πιο πολύ θα εκτιμήσω κάποιον ο οποίος πάει αργά αριστερά, κάνει δεξιά από μόνος του, έστω και αν ανάψεις φώτα. Αυτούς οι οποίοι όταν τους ανάψεις φώτα, κολλήσεις πίσω τους, αποφασίζουν να κοιτάξουν τον καθρέφτη πλέον και αποκτήσουν επαφή με το περιβάλλον και την πραγματικότητα για το τι γίνεται δίπλα τους και πίσω τους, ανάψουνε φλας και μπαίνουν φρεναριστοί στην διπλανή άδεια λωρίδα, τους θεωρώ ζώα. Μπες ρε μεγάλε δεξιά πριν σου ανάψω τα φώτα και φρενάρω, κι ας μην ανάψεις φλας. Δεν πειράζει!
-
Ελαφρώς μπερδεύτηκα. Διαφωνείς με την 'κακία' μου να κλείνω τον δρόμο σε όσους κάνουν σφήνες με αγένεια και δημιουργώντας κίνδυνο για τους άλλους;
Ακόμα περισσότερο μπερδεύτηκα με την αναφορά στους τύπους που πάνε αριστερά κι αργά, δεν αναφέρθηκα σε τέτοιες καταστάσεις και σίγουρα μόνο αργά δεν πηγαίνω όταν βρίσκομαι στην αριστερή λωρίδα - οδηγώ δεξιά, εκτός αν θέλω κι εγώ να προσπεράσω και κάποιος άλλος έχει κάνει κατάληψη στην αριστερή. Εκτός κι αν πρέπει να σκοτωθώ/τσακιστώ/κουτρουβαλιαστώ επειδή ο πίσω μου έχει από εμένα την απαίτηση να πηδήξω με το αυτοκίνητό μου πάνω από τον πιο αργό μπροστινό μου, να εξαφανιστούν άπαντες από όλους τους δρόμους επειδή δεν ανεμίζει αρκετά η χαίτη του ή δεν νιώθει το χάδι του αέρα στην καράφλα του με λιγότερα από 150 χλμ/ώρα.ΥΓ: Δεν πρόκειται να με πιάσουν στον ύπνο οι κουφάλες!
-
Εμένα πάντα με αφήνουν να μπω στην λωρίδα τους. Πάντα ανάβω φλας όμως! (Για την Ελλάδα μιλάμε πάντα!)
-
1ον, το φλας και υποχρεωνει, δεν προειδοποιει μονο. Ο ΚΟΚ λεει ξεκαθαρα οτι αν ο μπροστινος εχει δειξει την προθεση του να προσπερασει-αλλαξει λωριδα, δεν μπορει ο απο πισω να αρχισει προσπερασμα, και επισης ειναι υποχρεωμενος να διατηρησει )προσοχη, ΟΧΙ να φρεναρει) την ταχυτητα του και κυριως να μην επιταχυνει ωστε να δυσχεραινει τον μπροστα. Ακριβως για αυτη την κατηγορια ζωων μιλαω, που ενω πηγαινουν με την ιδια ταχυτητα με εσενα και ειναι 5-10 μετρα πισω (η παραπανω), και αρα μπορεις να μπεις μπροστα τους χωρις να ενοχλεις, μολις δουν οτι εβγαλες φλας επιταχυνουν και σου κορναρουν-αναβουν προβολια, λες και θα τους παρεις την θεση...
2ον, ειπα οτι βγαζω φλας, απλως καταλαβαινω τι λεει ο Nasos
-
Αν μπορείς να διακρίνεις ποιοί κάνουν σφήνες ευγενικά και ποιοί αγενέστατα, και ποιοί δημιουργούν κίνδυνο στους άλλους και ποιοί όχι, και μάλιστα πριν σε περάσουν, τότε πάω πάσο... Αλλά κατά την άποψή μου, κάνοντας αυτή την χαζομάρα πέφτεις στο ίδιο χαμηλό (όπως προφανώς θεωρείς) επίπεδο αυτών που κατηγορείς.
Η μοναδική 'απαίτηση' που έχω προσωπικά, δεν έχει καμία σχέση με το παράδειγμα που αναφέρεις. Θεώρησα περιττό να το διευκρινήσω, αλλά απ'ότι βλέπω θα πρέπει να σου δώσω μερικά παραδείγματα:
Παράδειγμα 1ο: Λ. Ποσειδώνος, ύψος κάρτ αεροδρομίου, ρεύμα προς Γλυφάδα. Αριστερή λωρίδα οδηγός που πηγαίνει με 80-100. Μεσαία άδεια, δεξιά άδεια, ευθεία αυτοκίνητο στα 500 μέτρα στην μεσαία που πηγαίνει με 70-80.
Παράδειγμα 2ο: Ιδιο με το 1ο, με την διαφορά πως η μεσαία δεν είναι άδεια αλλά κινείται παράλληλα αυτοκίνητο με τα ίδια ή 4-5 χιλιόμετρα αργότερο, άλλο αυτοκίνητο.
Παράδειγμα 3ο: (Αυτό μου έτυχε χτες το βράδυ) Λ. Ποσειδώνος, ύψος φαναριού Αγ. Κωνσταντίνου στην Γλυφάδα, ρεύμα προς Πειραιά. Πρώτος στο φανάρι εγώ (κόκκινο), μεσαία λωρίδα, αριστερή ταξί, δεξιά δεν θυμάμαι. Με το που ανοίγει πράσινο από το φανάρι της παραλίας Γλυφάδας παιρνάει με κόκκινο οδηγός με 50 ο οποίος κάθεται στην δεξιά, αλλά μετά αποφασίζει να κάτσει στην μεσαία, και αμέσως αποφασίζει να κάτσει ακριβώς ανάμεσα μεσαίας-δεξιάς. Το ταξί αριστερά να πηγαίνει κι αυτό με 50. Ο δρόμος μπροστά τελείος άδειος μέχρι όσο φτάνει το μάτι σου.
Παράδειγμα 4ο: Λ. Ποσειδώνος, ύψος ΣΕΦ ρεύμα προς Γλυφάδα. Χαλαρή κίνηση με αυτοκίνητο κάθε 100 μέτρα και ταχύτητα όλων 70-80. Οδηγός στην αριστερή με αναμένο φλας για να στρίψει Συγγρού και πηγαίνει με 60-70.
Μπορώ να σου φέρω δεκάδες τέτοια παραδείγματα, όπως πιστεύω όλοι εδώ πέρα, αφού είναι μια καθημερινότητα πλέον. Και επειδή υποθέτω πως έχουμε όλοι λίγο-πολύ μια επαφή με την πραγματικότητα (εκτός από σένα ίσως; ) προφανώς δεν αναφέρομαι σε περιπτώσεις που ακριβώς μπροστά υπάρχει και δεύτερο αυτοκίνητο, αλλά στις περιπτώσεις που η αριστερή μπροστα και η μεσαία για μεγάλη απόσταση (ή η δεξιά σε δρόμο με δύο λωρίδες) είναι άδειες.
ΥΓ: Κουφάλα μπορεί να μην είμαι, αλλά στον ύπνο τους πιάνω πάντα όλους. Επίσης χαίτη και καράφλα δεν έχω αλλά κάθε βράδυ 200ρίζω, τουλάχιστον, στην Αθήνα είτε βρω Μάνους στο δρόμο που θα με κλείσουν για να το παίξουν γρήγοροι ή μούρες στην γκόμενα στο διπλανό κάθισμα, είτε όχι.
-
Ο χρήστης nasos έγραψε:
ΥΓ: Κουφάλα μπορεί να μην είμαι, αλλά στον ύπνο τους πιάνω πάντα όλους. Επίσης χαίτη και καράφλα δεν έχω αλλά κάθε βράδυ 200ρίζω, τουλάχιστον, στην Αθήνα είτε βρω Μάνους στο δρόμο που θα με κλείσουν για να το παίξουν γρήγοροι ή μούρες στην γκόμενα στο διπλανό κάθισμα, είτε όχι.
στα παραδείγματα που αναφέρεις παραδέχομαι ότι κι εγώ θα περνούσα από δεξιά. Γιατί χωρίς φλας όμως??? Ειδικά αν οδηγείς το αυτοκίνητο της υπογραφής σου, δε νομίζω ότι προλαβαίνει κανείς να σε κλείσει
διακοσαρίζεις λες ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ στην ΑΘΗΝΑ
είσαι σίγουρος ότι ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ το κάνεις με ασφάλεια???Σπύρος
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
στα παραδείγματα που αναφέρεις παραδέχομαι ότι κι εγώ θα περνούσα από δεξιά. Γιατί χωρίς φλας όμως???Το έγραψα και παραπάνω. Σε περιπτώσεις που το φλας θα χρειαστεί για τυπικούς λόγους ('α εντάξει, έβγαλε φλας τουλάχιστον' ή ο δρόμος είναι άδειος εμπρός-πίσω-πλάι), προτιμώ να μην το βγάλω για να περάσω 'απαρατήρητος' από το προπορευόμενο αυτοκίνητο. Μου έχει συμβεί ουκ ολίγες φορές να πάω να προσπεράσω 'σαν ώριμος άνθρωπος' από δεξιά σε άδεια μεσαία, και ο μπροστινός να πατάει φρένο. Προτιμώ λοιπόν να μην συγχίζομαι, να τσακώνομαι και να χαλάω την ζαχαρένια μου, και να καταλαβαίνουν οι άλλοι τι γινόταν πίσω τους αφού τους περάσω.
Ειδικά αν οδηγείς το αυτοκίνητο της υπογραφής σου, δε νομίζω ότι προλαβαίνει κανείς να σε κλείσει
Αυτό οδηγώ, αλλά και με τα προηγούμενα πιο αργά που είχα το ίδιο σύστημα ακολουθούσα και δεν είχα πρόβλημα. Αλλωστε σε δρόμο με σχετικά πυκνή κίνηση που κινούνται όλοι με 70-80, δεν είναι και δύσκολο να σε κλείσει κάποιος ακόμα και Veyron να έχεις αν σ'έχει πάρει χαμπάρι ότι θες να περάσεις.
διακοσαρίζεις λες ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ στην ΑΘΗΝΑ
είσαι σίγουρος ότι ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ το κάνεις με ασφάλεια???Δεν διακοσαρίζω στην Πατησίων και στο Μικρολίμανο βέβαια, αλλά το κάνω κάθε μέρα και όσο είναι ανθρωπίνως δυνατό, με ασφάλεια. Εννοείται βέβαια πως αν μου κάτσει κάτι τελείως κουφό μάλλον θα έχω πρόβλημα.
-
Ο χρήστης nasos έγραψε:
................Τώρα τι να πω εγώ;
Τα είπες όλα μόνος σου.Επειδή πάντως προφανώς εκπέμπουμε σε τελείως διαφορετικό μήκος κύματος, να σου καταστήσω σαφές ότι ΔΕΝ το παίζω 'γρήγορος' σε αστικούς δρόμους, δεν κάνω κόντρα με το παιδαρέλι που αποφάσισε να παραστήσει τον Μοντόγια και δεν μ'ενδιαφέρει αν με περάσει οποιοσδήποτε, αρκεί να μην με αναγκάσει να λοξοδρομήσω απότομα ή να πέσω στα φρένα με κίνδυνο να πάρω κι άλλους στο λαιμό μου (πχ τον μηχανόβιο που κινείται πλάι στο αυτοκίνητό μου). Α, επίσης δεν έχω 'γκόμενα' προς εντυπωσιασμό δίπλα μου αλλά την κούκλα τη γυναίκα μου, η οποία μόνο γκαζιές δεν θέλει μέσα στην πόλη.
Όταν λοιπόν αντιληφθώ από τους καθρέπτες κάποιον να κάνει σε δρόμο με κίνηση (ιδίως τα πρωινά και τα απογεύματα που ο κόσμος πάει ή επιστρέφει από τη δουλειά του) σλάλομ με σφήνες χωρίς φλας, απλά δεν τον αφήνω να το κάνει και σ' εμένα. Απλά κι ωραία και ξυδάκι για τα νεύρα. Το ίδιο δε θα έκανα είτε οδηγούσα Ferrari είτε Lada.Και κάτι τελευταίο: όλοι μας έχουμε πέσει σε περίεργους στο δρόμο και πάνω στην απελπισία μας έχουμε κάνει και προσπεράσματα από δεξιά και πολλά ακόμα. Αλλά αυτό κατ' εξαίρεση, όχι κατά κανόνα.
-
Μια παρατηρηση:
ΚΑΤΑ ΚΑΝΟΝΑ, δηλαδη στις περισσοτερες των περιπτωσεων, το προσπερασμα απο δεξια ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ (η πιο σωστα, δεν τιθεται καν θεμα 'προσπερασματος' απο δεξια αλλα απλως οτι τα αυτοκινητα στις παρακειμενες λωριδες κινουνται με διαφορετικη ταχυτητα).
Διαβαστε τον ΚΟΚ...
Το δικαίωμα στην αυτοκίνηση, η ασυδοσία κ' το "μάντρωμα