-
Το 'δικαίωμα στην αυτοκίνηση' είναι ένα ζήτημα που με απασχολεί καιρό.Την ασυδοσία την ζούμε όλοι μας παρατηρώντας την αδιαφορία και την έλλειψη σεβασμού στον συμπολίτη μας που παρατηρούμε καθημερινά στους δρόμους.
Το 'μάντρωμα' (με την παρακολούθηση με κάμερες που αναφέρει πολύ συχνά ο Κ.Κ) είναι η απάντηση των σύγχρονων κρατών στην ζωώδη συμπεριφορά των ανθρώπων στις μεγαλουπόλεις που οφείλεται και στην κατάχρηση των ελευθεριών που δίνει η κοινωνία.
Οι σύγχρονοι μέθοδοι παραγωγής δίνουν την δυνατότητα στον καθένα να αποκτήσει μεταφορικό μέσο.
Από την άλλη μεριά οι δημόσιοι υπάλληλοι του κράτους που ζούμε δίνουν δίπλωμα στον καθένα ακόμα και ταχυδρομικώς.
Έτσι όλοι δεν έχουμε απλά 'δικαίωμα στην αυτοκίνηση' αλλά και συμμετοχή, άσχετως αν την αξίζουμε ή όχι.
Χρήματα δεν υπάρχουν και κατά συνέπεια δεν υπάρχει υποδομή στους δρόμους.
Συνέπεια των παραπάνω αυτό που ζούμε όλοι μας καθημερινά.
Ατομισμός, αδιαφορία, νεκροί και βαριά τραυματίες στο δρόμο.Τα ατυχήματα δεν θα σταματήσουν ποτέ να συμβαίνουν. Οι ταχύτητες με τις οποίες κινείται ο άνθρωπος ξεπερνούν την φύση του και αυτό θα το πληρώνει για πάντα. Στόχος είναι η ελαχιστοποίηση των συνεπειών.
Ο Κ.Κ είναι εναντίων των 'καμερών' και δεν διαφωνώ αν το δω το ζήτημα από μία συγκεκριμένη οπτική γωνία.
Θεωρώ όμως ότι με την κατάχρηση της ελευθερίας και της ανοχής που παρατηρούμε καθημερινά στην κοινωνία, δεν θα αργήσουν να έρθουν και οι συνέπειες.
Και οι συνέπειες θα είναι η παρακολούθηση.
Αυτό από μία μεριά οφείλεται στο γεγονός ότι υπάρχουν πλέον τα τεχνικά μέσα.
Από την άλλη μεριά είναι ο μόνος τρόπος να ελέγξεις (με ότι κακό αυτό συνεπάγεται) τα 'ζώα' (του Κ.Κ αλλά και τα δικά μου...).
Όταν οι άνθρωποι γίνονται ζώα, ακολουθεί και το 'μάντρωμα'.
Όχι με κάτι τόσο χοντροκομμένο όσο ένα φράκτη αλλά με την παρακολούθηση διότι οι 'άνθρωποι' έχουν και δικαιώματα...Πρόκειται για μία υποκρισία αλλά από πρακτικής απόψεως είναι μία λογική εξέλιξη.
Για να επανέλθω στο θέμα της αυτοκίνησης, εφόσον δρόμοι και οδηγοί δεν υπάρχουν (οι δρόμοι κατά την άποψη μου είναι δευτερεύον παράγοντας, αλλά σίγουρα ένας καλός δρόμος μειώνει την επικινδυνότητα των ακατάλληλων οδηγών αφού μειώνει τη δυσκολία της οδήγησης) ο πιο γρήγορος και αποτελεσματικός τρόπος ελέγχου της κυκλοφορίας είναι η παρακολούθηση και ο έλεγχος της τήρησης του ΚΟΚ με ηλεκτρονικά μέσα.
Ακόμα και αν υπήρχαν δρόμοι η κατάχρηση της ελευθερίας και των μέσων θα οδηγούσε πάλι σε ατυχήματα, οπότε και πάλι είναι απαραίτητη η παρακολούθηση.Όσοι με γνωρίζεται από το forum ξέρετε ότι δεν είμαι αυτό που λένε 'καλό παιδί' στο δρόμο.
Όμως πλέον αυτό που βιώνω στο δρόμο θεωρώ ότι θίγει σοβαρά την προσωπική μου ασφάλεια και ψυχικη ηρεμία και ΝΑΙ θα ήμουν διατεθιμένος να πάω με 80 (εφόσον ο δρόμος τέτοιες ταχύτητες επιτρέπει στην πραγματικότητα) από την Πάτρα στην Αθήνα αρκεί να είμαι 'σίγουρος' ότι θα φτάσω.Δεν θεωρώ λογικό να παρουσιάζει στατιστική συμπεριφορά η επιτυχής ολοκλήρωση ενός ταξιδιού Πάτρα-Αθήνα (πιστεύω ότι γίνομαι κατανοητός)
Όπως επίσης θεωρώ ότι είναι απαράδεκτο να φτάνω με τα νεύρα κουρέλια.Σίγουρα η παρακολούθηση δεν είναι η σωστή λύση. Αλλά πλέον δεν έχω εμπιστοσύνη ούτε στην ικανότητα του κράτους να επιμορφώσει τους οδηγούς (εκτός αν αναθέσει τις εξετάσεις στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες με 'χρέωση' της επιτυχίας του υποψήφιου στον εξεταστή), ούτε στον 'πατριωτισμό' των ανθρώπων γύρω μου...
Απλά η 'παρακολούθηση με ηλεκτρονικά μέσα' φαντάζει πλέον απολύτως λογική, έστω και αν 'μαζί με τα ξερά, καούν και μερικά χλωρά'.
Για να ξεκαθαρίσω τη θέση μου, αναφέρομαι στην εφαρμογή ηλεκτρονικών μεθόδων για τον έλεγχο της τήρησης του ΚΟΚ.
Εσείς τι γνώμη έχετε;
-
Το 'δικαίωμα στην αυτοκίνηση' είναι ένα ζήτημα που με απασχολεί καιρό.Την ασυδοσία την ζούμε όλοι μας παρατηρώντας την αδιαφορία και την έλλειψη σεβασμού στον συμπολίτη μας που παρατηρούμε καθημερινά στους δρόμους.
Το 'μάντρωμα' (με την παρακολούθηση με κάμερες που αναφέρει πολύ συχνά ο Κ.Κ) είναι η απάντηση των σύγχρονων κρατών στην ζωώδη συμπεριφορά των ανθρώπων στις μεγαλουπόλεις που οφείλεται και στην κατάχρηση των ελευθεριών που δίνει η κοινωνία.
Οι σύγχρονοι μέθοδοι παραγωγής δίνουν την δυνατότητα στον καθένα να αποκτήσει μεταφορικό μέσο.
Από την άλλη μεριά οι δημόσιοι υπάλληλοι του κράτους που ζούμε δίνουν δίπλωμα στον καθένα ακόμα και ταχυδρομικώς.
Έτσι όλοι δεν έχουμε απλά 'δικαίωμα στην αυτοκίνηση' αλλά και συμμετοχή, άσχετως αν την αξίζουμε ή όχι.
Ατομισμός, αδιαφορία, νεκροί και βαριά τραυματίες στο δρόμο.Τα ατυχήματα δεν θα σταματήσουν ποτέ να συμβαίνουν. Οι ταχύτητες με τις οποίες κινείται ο άνθρωπος ξεπερνούν την φύση του και αυτό θα το πληρώνει για πάντα. Στόχος είναι η ελαχιστοποίηση των συνεπειών.
Ο Κ.Κ είναι εναντίων των 'καμερών' και δεν διαφωνώ αν το δω το ζήτημα από μία συγκεκριμένη οπτική γωνία.
Θεωρώ όμως ότι με την κατάχρηση της ελευθερίας και της ανοχής που παρατηρούμε καθημερινά στην κοινωνία, δεν θα αργήσουν να έρθουν και οι συνέπειες.
Από την άλλη μεριά είναι ο μόνος τρόπος να ελέγξεις (με ότι κακό αυτό συνεπάγεται) τα 'ζώα' (του Κ.Κ αλλά και τα δικά μου...).
Όχι με κάτι τόσο χοντροκομμένο όσο ένα φράκτη αλλά με την παρακολούθηση διότι οι 'άνθρωποι' έχουν και δικαιώματα...Πρόκειται για μία υποκρισία αλλά από πρακτικής απόψεως είναι μία λογική εξέλιξη.
Για να επανέλθω στο θέμα της αυτοκίνησης, εφόσον δρόμοι και οδηγοί δεν υπάρχουν (οι δρόμοι κατά την άποψη μου είναι δευτερεύον παράγοντας, αλλά σίγουρα ένας καλός δρόμος μειώνει την επικινδυνότητα των ακατάλληλων οδηγών αφού μειώνει τη δυσκολία της οδήγησης) ο πιο γρήγορος και αποτελεσματικός τρόπος ελέγχου της κυκλοφορίας είναι η παρακολούθηση και ο έλεγχος της τήρησης του ΚΟΚ με ηλεκτρονικά μέσα.
Ακόμα και αν υπήρχαν δρόμοι η κατάχρηση της ελευθερίας και των μέσων θα οδηγούσε πάλι σε ατυχήματα, οπότε και πάλι είναι απαραίτητη η παρακολούθηση.Όσοι με γνωρίζεται από το forum ξέρετε ότι δεν είμαι αυτό που λένε 'καλό παιδί' στο δρόμο.
Όμως πλέον αυτό που βιώνω στο δρόμο θεωρώ ότι θίγει σοβαρά την προσωπική μου ασφάλεια και ψυχικη ηρεμία και ΝΑΙ θα ήμουν διατεθιμένος να πάω με 80 (εφόσον ο δρόμος τέτοιες ταχύτητες επιτρέπει στην πραγματικότητα) από την Πάτρα στην Αθήνα αρκεί να είμαι 'σίγουρος' ότι θα φτάσω.Δεν θεωρώ λογικό να παρουσιάζει στατιστική συμπεριφορά η επιτυχής ολοκλήρωση ενός ταξιδιού Πάτρα-Αθήνα (πιστεύω ότι γίνομαι κατανοητός)
Όπως επίσης θεωρώ ότι είναι απαράδεκτο να φτάνω με τα νεύρα κουρέλια.Σίγουρα η παρακολούθηση δεν είναι η σωστή λύση. Αλλά πλέον δεν έχω εμπιστοσύνη ούτε στην ικανότητα του κράτους να επιμορφώσει τους οδηγούς (εκτός αν αναθέσει τις εξετάσεις στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες με 'χρέωση' της επιτυχίας του υποψήφιου στον εξεταστή), ούτε στον 'πατριωτισμό' των ανθρώπων γύρω μου...
Απλά η 'παρακολούθηση με ηλεκτρονικά μέσα' φαντάζει πλέον απολύτως λογική, έστω και αν 'μαζί με τα ξερά, καούν και μερικά χλωρά'.
Για να ξεκαθαρίσω τη θέση μου, αναφέρομαι στην εφαρμογή ηλεκτρονικών μεθόδων για τον έλεγχο της τήρησης του ΚΟΚ.
Εσείς τι γνώμη έχετε;
-
Εσείς τι γνώμη έχετε;
-
ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΕΙΜΑΙ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΚΑΜΕΡΩΝ Κ.Τ.Λ. Η ΟΔΗΓΗΣΗ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΠΕΤΕΙ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΦΡΟΥΡΟΥΣ.ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΕΝΔΥΣΟΥΜΕ ΣΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΟΔΗΓΩΝ ΜΕ ΓΝΩΣΗ,ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ,ΣΕΒΑΣΜΟ Κ.Τ.Λ. ΚΑΙ ΟΧΙ ΖΩΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΑ ΚΑΘΟΔΗΓΕΙ Ο ΒΟΣΚΟΣ ΤΟΥΣ.ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΕΝΧΟΣ ΚΑΙ ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΑΒΑΤΩΝ ΑΛΛΑ ΟΧΙ Ο ΦΟΒΟΣ ΝΑ ΟΔΗΓΕΙ ΤΗΝ ΥΠΕΥΘΗΝΟΤΗΤΑ ΑΛΛΑ Η ΓΝΩΣΗ.ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΤΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΘΕΛΗΣΗ ΜΑΣ,ΤΗ ΓΝΩΣΗ, ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΡΑΚΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΑ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ.ΑΛΛΑ ΝΑ ΠΩ ΚΑΙ ΤΗ ΜΑΥΡΗ ΜΟΥ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΤΑΝ ΚΙΝΟΥΜΕ ΠΑΤΡΑ ΑΘΗΝΑ Π.Χ. Η ΠΑΤΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΜΕ 100 ΚΛΜ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΙΣΩ ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΡΧΗΣ ΜΕ ΤΗ ΚΟΥΡΣΑ ΤΟΥ ΤΑ ΠΑΙΔΕΙΑ ΣΤΟ ΠΙΣΩ ΚΑΘΙΣΜΑ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΝΑ ΠΑΛΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΜΟΥ ΑΝΑΒΟΣΒΗΝΕΙ ΤΑ ΦΩΤΑ ΜΕ 150 ΚΛΜ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕ ΠΡΟΣΠΕΡΑΣΕΙ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΣΤΡΟΦΗ ΜΕ ΔΙΠΛΗ ΓΡΑΜΜΗ ΚΑΙ ΑΠΤΗΝ ΑΛΛΗ ΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΤΑΛΙΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕ ΑΝΑΓΚΑΖΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΕΡΜΑ ΔΕΞΙΑ (ΝΑ ΑΚΟΥΜΠΗΣΩ ΚΑΙ ΤΗ ΜΠΑΡΑ ΛΙΓΟ ΜΩΡΕ ΔΕ ΤΟ ΝΟΙΑΖΕΙ)Ε ΜΙΑ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΜΟΥ ΡΧΕΤΑΙ ΝΑ ΠΩ ΜΟΝΟ.ΣΤΗΛΙΑΡΙ.
-
Σύμφωνοι αλλά σε τι βάθος χρόνου θεωρείς ότι αυτό μπορεί να γίνει εφικτό;
Και γενικότερα πως θεωρείς ότι μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο εφικτό μέσα στην σημερινή Ελληνική κοινωνία; -
ΓΙΑΤΙ ΡΕ ΦΙΛΕ ΓΙΑΝΝΗ.ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΑΝΤΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΟΣΑ ΕΚΑΤΟΜΗΡΙΑ ΓΙΑ ΚΑΜΕΡΕΣ ΝΑ ΤΑ ΔΩΣΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΝ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΟΔΗΓΩΝ?ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΟΥΝ ΑΤΕΛΕΙΟΤΕΣ ΩΡΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΝΑ ΣΕ ΜΑΘΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΚΑΡΕΙΣ ΛΕΣ ΚΑΙ ΠΕΘΑΝΕ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΟ ΠΑΡΚΑΡΙΣΜΑ.ΚΑΙ ΤΟΣΑ ΑΛΛΑ.ΠΛΗΡΗ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ.ΚΑΙ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΚΑΜΕΡΕΣ ΩΡΑΙΑ.ΤΗ ΚΥΡΙΑ ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΜΕ 60 ΣΤΗ ΜΕΣΑΙΑ ΛΟΡΙΔΑ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΙΟΣ ΤΗ ΓΡΑΦΕΙ?Η ΚΑΜΕΡΑ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΠΑΝΩ ΑΠΤΟ ΟΡΙΟ.ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΤΑΝΕ ΤΗ ΛΟΡΙΔΑ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ?ΕΧΕΙΣ ΔΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΝΑ ΤΟΥΣ ΓΡΑΦΕΙ?ΕΔΩ ΣΤΑΜΑΤΑΝΕ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΜΕΘΗΣΜΕΝΟ ΤΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΜΙΑ ΚΛΙΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟΥ ΛΕΝΕ ΑΝΤΕ ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΤΩΡΑ.(ΑΝΤΕ ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΕΙΣ ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ)ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΠΟΤΕ ΑΥΤΗ Η ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ.
-
Οι κάμερες μας έμειναν από τους Ολυμπιακούς...
Δεν άκουσες ότι θα μπουν 400 σε όλο το εθνικό δίκτυο μέσα στους επόμενους μήνες; -
Α ΕΤΣΙ ΠΑΕΙ?ΜΑΣ ΕΜΕΙΝΑΝ ΑΠΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ?ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΚΑΔΡΙΟΝΙΑ ΕΜΕΙΝΑΝ.ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΟΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΑΝΑ ΧΕΙΡΑΣ?
-
Πως καταφέρνουν να σου πουλήσουν το μαύρο για άσπρο!!!!
Αυτή είναι η τέχνη των πολιτικών μας!!!!Αντί να διορθώσουν τα προβλήματα που οι ίδιοι έδωσαν την δυνατότητα να δημιουργηθούν. Αναφέρομαι βέβαια στο διαβρωμένο σύστημα απόκτησης διπλώματος αλλά και στην τροχαία ως μηχανισμό συλλογής χρημάτων και όχι ελέγχου των Ελληνικών δρόμων και οδηγών.
Τι θα τους κόστιζε να κάνουν την εκμάθηση της οδήγησης σωστό σχολείο που να βγάζει οδηγούς και όχι επικίνδυνους μεταφορείς;
Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί υπάρχουν, αρκεί απλά να τους εξυγιάνουν και να του λειτουργούν. -
Η ερωτηση με αλλα λογια ειναι για μενα 'προληψη ή καταστολη'. Κανε λοιπον, πολιτεια, τις σωστες ενεργειες για προληψη να σταματησει επιτελους το κρυφτουλι. Αλλα μηπως με αυτο τον τροπο καποιοι ζημιωνονται; Λεω εγω τωρα ο καχυποπτος...
-
Ένα ΟΧΙ μεγάλο και βροντερό (που είναι και στη μόδα αυτή την περίοδο ).
Τί να την κάνω την παρακολούθηση όταν η Α κάμερα πιάσει το Β όχημα σε ένα σημείο να πηγαίνει επικίνδυνα πάνω από το όριο (το οποίο μπορεί και να μην αντικατοπτρίζει τη δυναότητα του δρόμου) και 200 μέτρα παρακάτω καρφωθεί πάνω σε μένα που πηγαίνω αντίθετα και με τραυματίσει / σκοτώσει;
Μπορούν να βάλουν τις κάμερες εκεί που ξέρουν και να ξοδέψουν τα χρήματα για να συνεφέρουν τους δρόμους και το σύστημα και όχι για να μας χαρατσώνουν για να ισοσκελίσουν τον προϋπολογισμό.
(και αυτόν πρέπει να τον βάλουν εκεί που ξέρουν αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία) -
Η χρησιμοποίηση των καμερών για την εφαρμογή του Κ.Ο.Κ. θεωρώ πως δεν θα φέρει κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα. Δεν υπάρχει περίπτωση να ελέγχεται όλο το οδικό δίκτυο. Η χρησιμοποίηση τους απλά θα είναι μία ενέργεια για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων που θα την χρεωθεί κάποιος πολιτικός.
Μέχρι τώρα ποιά μέτρα έχει πάρει το κράτος για την εφαρμογή του Κ.Ο.Κ.; Γιατί δεν απέδωσαν;
Πόσοι από τους οδηγούς γνωρίζουν τον Κ.Ο.Κ.; Πως να τον εφαρμόσουν λοιπόν;
Η μόνη λύση κατά την άποψη μου είναι η εισαγωγή του μαθήματος της οδικής κυκλοφορίας από τις πρώτες βαθμίδες της εκπαίδευσης, μέχρι την τελευταία, μακροπρόθεσμα μεν, αλλά είναι η μόνη λύση.
Βραχυπρόθεσμα, ας πλημμηρίσουν οι δρόμοι με τροχονόμους, ας δουλέψουν και αυτοί πραγματικά, να νιώσουμε όλοι πως το κράτος ενδιαφέρεται για μας, και εμείς σίγουρα θα ανταποκριθούμε. -
Οι κάμερες για τις 'παραβάσεις' είναι πεταμένα λεφτά. Το σωστό είναι να ακολουθηθεί μια ορθολογιστική πολιτική, δηλαδή:
- Κατάργηση της νοοτροπίας ότι πρέπει ντε και καλά όλοι να έχουν δίπλωμα οδήγησης (άρα και αυτοκίνητο).
- Ενίσχυση των ΜΜΜ.
- Ριζικός και συνολικός ανασχεδιασμός των οδικών αρτηριών για ταχύτερη ροή της κυκλοφορίας.
- Πάταξη των παραβάσεων εκείνων που κάνουν το βίο αβίωτο στους πολίτες (διπλοτριπλοπαρκάρισμα, στάθμευση σε γωνίες και σε ράμπες αναπήρων κλπ).
- Αφαίρεση διπλωμάτων και αυτοκινήτων από ανίκανους οδηγούς (κατόπιν ιατρικής, θεωρητικής και πρακτικής εξέτασης).
- Κατάσχεση ρυπογόνων χρεπιών.
- Κατάργηση του δακτυλίου.
- Ανακατασκευή (ΣΩΣΤΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ) όλων των δρόμων.
- Πάταξη της διαφθοράς στα δημόσια έργα και στην εκπαίδευση/αδειοδότηση οδηγών.
- Πάταξη της ασυδοσίας των μεταφορικών εταιρειών.
- Αυστηρός έλεγχος στα λεωφορεία.
Και ούτω καθ'εξής.
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Οι κάμερες για τις 'παραβάσεις' είναι πεταμένα λεφτά. Το σωστό είναι να ακολουθηθεί μια ορθολογιστική πολιτική, δηλαδή:- Κατάργηση της νοοτροπίας ότι πρέπει ντε και καλά όλοι να έχουν δίπλωμα οδήγησης (άρα και αυτοκίνητο).
- Ενίσχυση των ΜΜΜ.
- Ριζικός και συνολικός ανασχεδιασμός των οδικών αρτηριών για ταχύτερη ροή της κυκλοφορίας.
- Πάταξη των παραβάσεων εκείνων που κάνουν το βίο αβίωτο στους πολίτες (διπλοτριπλοπαρκάρισμα, στάθμευση σε γωνίες και σε ράμπες αναπήρων κλπ).
- Αφαίρεση διπλωμάτων και αυτοκινήτων από ανίκανους οδηγούς (κατόπιν ιατρικής, θεωρητικής και πρακτικής εξέτασης).
- Κατάσχεση ρυπογόνων χρεπιών.
- Κατάργηση του δακτυλίου.
- Ανακατασκευή (ΣΩΣΤΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ) όλων των δρόμων.
- Πάταξη της διαφθοράς στα δημόσια έργα και στην εκπαίδευση/αδειοδότηση οδηγών.
- Πάταξη της ασυδοσίας των μεταφορικών εταιρειών.
- Αυστηρός έλεγχος στα λεωφορεία.
Και ούτω καθ'εξής.
χαχαχαχαχα που θα γίνουν όλα αυτά;;; Το άλλο με τον Τοτο το ξέρεις;;
Τελοσπάντων, είμαι κι εγώ της άποψης ότι αυτό που επείγει είναι κυκλοφοριακή αγωγή, παιδεία και όχι τιμωρία. Και τι έγινε με τις κάμερες, θα μάθουν όλοι που είναι και θα κάνουν μλκιες παρακάτω. Και τα διπλώματα να πάρουν, θα λαδώσουν και θα βγάλουν άλλα. Το θέμα είναι ο οδηγός να γίνει υπεύθυνος και να μάθει να σέβεται το διπλανό του. Πρέπει να μάθουν οι πολίτες να οδηγούν σωστά και γιατί πρέπει να οδηγούν σωστά. Θα μου πεις, πως να γίνει αυτό όταν ο νέος οδηγός έχει μάθει απο πριν να αυνανίζεται δημοσίως. Και πως να μη γίνει αυτό, όταν βλέπει όλους τους βλάκες πως οδηγούν, μετά πάει και στη σχολή κ τον βάζουν να λαδώσει για να πάρει το δίπλωμα, του μαθαίνουν και ότι οι νόμοι είναι της πλάκας.. Φυσικό επόμενο είναι κι αυτό.
Όσον αφορά τους δρόμους, επειδή ακριβώς είναι χάλια, ένας λόγος παραπάνω να συνετιστούμε πίσω απο το τιμόνι. -
Τσ τσ τσ....
μικρα και ανοητα παιδακια....
Η παιδεια, η σωστη εξεταση, η προληξη γενικα των ατυχηματων κοστιζει στο κρατος.Αντιθετως, η καταστολη των λογων που υποτιθεται οτι οδηγουν σε ατυχημα (120 χαω στην Συγγρου 3 το πρωι καθημερινης...) αποφερουν εσοδα στο κρατος. Πιστευετε πραγματικα οτι θα κατσει κανεις πολιτικος να ασχοληθει με την προληψη και να χασει τα τρελλα εσοδα απο τις κλησεις?
Μολις εγινε το ατυχημα στον Μαλλιακο με τους μαθητες, το ΠΡΩΤΟ πραγμα που βγηκαν και ειπαν ηταν 'Θα βαλουμε καμερες για την αυστηρη εφαρμογη του οριου ταχυτητας'...επισης ηταν το μοναδικο πραγμα που ειπαν.ΥΓ Δεν πιστευω να νομιζετε οτι οι ελεγχοι στα φορτηγα που εγιναν τις αμεσως επομενες μερες, συνεχιζονται μεχρι και σημερα...
-
Ήρθε η ώρα να οργανωθούμε, ο καθένας από ένα σπρέι, και όπου κάμερα, βάψιμο.
Η νέα αρμοδιότητα της τροχαίας: Αντί να 'προστατεύει' τους οδηγούς μοιράζοντας κλήσεις, να καθαρίζει τις κάμερες.
Οι μόνοι που χαίρονται με την τοποθέτηση των καμερών, είναι οι τροχονόμοι. Έχαναν χρόνο από την δουλειά τους για να γράφουν τον κόσμο, τώρα περισσότερος χρόνος ελεύθερος για αυτούς, να κάνουν οτιδήποτε άλλο, από αυτό που πρέπει να κάνουν. -
Ψήφισα οχι-κατά ενώ θεωρώ σαφώς την τριτη επιλογή ως την ποιό επικίνδυνη.
-
Ψήφισα 'ΟΧΙ' με το σκεπτικό ότι κανείς ελεύθερος άνθρωπος με στοιχειώδη αυτοσεβασμό δε θα ήθελε** ποτέ και για οπoιoδήποτε λόγο **...κάμερες στη ζωή του.
Η ανθρώπινη αξιοπρέπεια είναι υπέρτερη όλων -
Είμαι περίεργός γιατί οι δέκα φίλοι που ψήφισαν ναι ή ναι με προϋποθέσεις δεν έγραψαν κάτι για να επιχειρηματολογήσουν για την άποψη τους. Κανένα δεν πετροβολάμε για το τι πιστεύει προς θεού. Θα ήταν ενδιαφέρον να το κουβεντιάσουμε.
-
Συμφωνώ με τα περισσότερα που ειπώθηκαν εδώ, έχουμε πει αρκετά και παλιότερα.
Είμαι κατά της ηλεκτρονικής παρακολούθησης γενικά. Όμως αμφιταλαντεύομαι μεταξύ των 'Όχι' και 'Κάτω από προϋποθέσεις'. Και εξηγούμαι:Είμαι ΥΠΕΡ της εφαρμογής του Κ.Ο.Κ.
Πέρα από τα γελοία όρια ταχύτητας και την εισπρακτική λογική της αστυνομίας
Αφού με γράφουν όταν πάω με 100 στη Συγγρού, θέλω να γράψουν και αυτόν που διπλοπαρκάρει το μεσημέρι στην Κάρπου και μας κάνει το βίο αβίωτο.
Θέλω να εφαρμοστεί ο Κ.Ο.Κ. συνολικά σε πρώτη φάση
Σε δεύτερη (μεσοπρόθεσμη όμως) φάση, ας αλλάξουν κάποια πράγματα που είναι εκτός τόπου και χρόνου. Και σε αυτό χρειάζεται προσπάθεια των οδηγών πια (αφού κανείς άλλος δε νοιάζεται).Η εφαρμογή του ΚΟΚ απαιτεί κάποια μεγάλη αλλαγή.
- Το πιο δύσκολο είναι να αποκτήσουμε οδηγική συνείδηση
- Λίγο πιο εύκολο είναι να αποκτήσουμε μηχανισμούς εφαρμογής του ΚΟΚ
Οι μηχανισμοί αυτοί είναι πιο δύσκολο να αποτελούνται από ανθρώπινο δυναμικό και πιο εύκολο από μέσα ηλεκτρονικής παρακολούθησης (τα οποία και αυτά χρειάζονται ανθρώπινο δυναμικό για να χειρίζεται αλλά πολύ λιγότερο).
Άρα, η ηλεκτρονική παρακολούθηση είναι το πιο εύκολο.
Αν δεχτούμε ότι οδηγική συνείδηση δε θα αποκτήσουμε σύντομα σε μεγάλο βαθμό, και (αδιάφθορο και αντικειμενικό) ανθρώπινο δυναμικό εφαρμογής του ΚΟΚ δύσκολα να βρεθεί σύντομα, μένει η ηλεκτρονική παρακολούθηση.
Δεν ξέρω αν προτιμώ να υποφέρω μια ζωή στην Κάρπου με τον καραγκιόζη που διπλοπαρκάρει, ή αν μπορώ να ανεχτώ την ηλεκτρονική παρακολούθηση που θα βγάλει αυτόν τον καραγκιόζη από την οδηγική μου ζωή.
(Θα φέρει άλλους καραγκιόζηδες όμως.........; )
Το δικαίωμα στην αυτοκίνηση, η ασυδοσία κ' το "μάντρωμα