-
............................................................................................................................... Εκατόν είκοσι χιλίομετρα κάνει καθημερινά η 14χρονη μαθήτρια στην ορεινή Αιτωλοακαρνανία να φτάσει έγκαιρα στο σχολείο της. Η Μαρία Καρκατσούλη είναι ίσως από τα λίγα παιδιά της ηλικίας της που ξυπνά από τα χαράματα και αναγκάζεται να αλλάξει τρία μεταφορικά μέσα μέχρι να φτάσει στον προορισμό της. Ξυπνά λοιπόν πριν τις 6.00 το πρωί στο χωριό Περδικόβρυση στην Ορεινή Ναυπακτία. Οι μόνιμοι κάτοικοι είναι μόλις 10 και μοναδική της παρέα ο αδελφός της Εύηνος μαθητής της 5ης Δημοτικού. Το καθημερινό πρόγραμμα των δύο παιδιών ξεκινά πολύ νωρίς. Ο μικρός Εύηνος έχει την τύχη, αφού είναι στο Δημοτικό, να διανύει μικρότερη απόσταση με ταξί μέχρι το γειτονικό χωριό Κλεπά το οποίο λειτουργεί φέτος με λίγα παιδιά. Η Μαρία για να φτάσει από την Περδικόβρυση στο γυμνάσιο Θέρμου πηγαίνει με τον πατέρα της μέχρι το χωριό Αγ.Δημήτριος από εκεί ο Δήμαρχος Πλατάνου Λεωνίδας Κωλέττας την μετάφερει μέχρι τον Πλάτανο, την έδρα του Δήμου για να συναντήσει δύο ακόμη παιδιά από άλλα χωριά και με το ταξί που μισθώνεται από την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση να πάνε στο Θέρμο. Συνολικά 120 χλμ. πήγαινε - έλα. Κανείς όμως δεν παραπονιέται αφού για την Μαρία είναι στόχος - όνειρο ζωής να σπουδάσει και να γίνει δημοσιογράφος, αφού θέλει μέσα από αυτή τη δουλειά να προβάλει και να αναδείξει τον τόπο της. Η πιθανή μετακόμιση της οικογένοιας σε αστικό κέντρο αποκλείται λόγω των οικονομικών δυσχερειών. Η επιθυμία της Μαρίας όμως να μάθει είναι τόσο μεγάλη, που τα χιλιόμετρα γίνονται αυτόματα μηδενικά. (Δημοσίευση Εφημερίδας Πελοποννησος 23/11/04).
Εξακολουθώ να νίωθω όμορφα. Η Μαρία, ο αδερφός της, μόλις δήλωσαν συμμετοχή στην εκδήλωσή μας.
Καληνύχτα
-
Ο χρήστης Longhi έγραψε:
............................................................................................................................... Εκατόν είκοσι χιλίομετρα κάνει καθημερινά η 14χρονη μαθήτρια στην ορεινή Αιτωλοακαρνανία να φτάσει έγκαιρα στο σχολείο της. Η Μαρία Καρκατσούλη είναι ίσως από τα λίγα παιδιά της ηλικίας της που ξυπνά από τα χαράματα και αναγκάζεται να αλλάξει τρία μεταφορικά μέσα μέχρι να φτάσει στον προορισμό της. Ξυπνά λοιπόν πριν τις 6.00 το πρωί στο χωριό Περδικόβρυση στην Ορεινή Ναυπακτία. Οι μόνιμοι κάτοικοι είναι μόλις 10 και μοναδική της παρέα ο αδελφός της Εύηνος μαθητής της 5ης Δημοτικού. Το καθημερινό πρόγραμμα των δύο παιδιών ξεκινά πολύ νωρίς. Ο μικρός Εύηνος έχει την τύχη, αφού είναι στο Δημοτικό, να διανύει μικρότερη απόσταση με ταξί μέχρι το γειτονικό χωριό Κλεπά το οποίο λειτουργεί φέτος με λίγα παιδιά. Η Μαρία για να φτάσει από την Περδικόβρυση στο γυμνάσιο Θέρμου πηγαίνει με τον πατέρα της μέχρι το χωριό Αγ.Δημήτριος από εκεί ο Δήμαρχος Πλατάνου Λεωνίδας Κωλέττας την μετάφερει μέχρι τον Πλάτανο, την έδρα του Δήμου για να συναντήσει δύο ακόμη παιδιά από άλλα χωριά και με το ταξί που μισθώνεται από την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση να πάνε στο Θέρμο. Συνολικά 120 χλμ. πήγαινε - έλα. Κανείς όμως δεν παραπονιέται αφού για την Μαρία είναι στόχος - όνειρο ζωής να σπουδάσει και να γίνει δημοσιογράφος, αφού θέλει μέσα από αυτή τη δουλειά να προβάλει και να αναδείξει τον τόπο της. Η πιθανή μετακόμιση της οικογένοιας σε αστικό κέντρο αποκλείται λόγω των οικονομικών δυσχερειών. Η επιθυμία της Μαρίας όμως να μάθει είναι τόσο μεγάλη, που τα χιλιόμετρα γίνονται αυτόματα μηδενικά. (Δημοσίευση Εφημερίδας Πελοποννησος 23/11/04).Εξακολουθώ να νίωθω όμορφα. Η Μαρία, ο αδερφός της, μόλις δήλωσαν συμμετοχή στην εκδήλωσή μας.
Καληνύχτα
ΝΑΣΑΙ ΚΑΛΑ,ΚΩΣΤΑΚΗ,ΚΑΙ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕΣ ΠΟΛΥ ΕΥΑΙΣΘΗΤΕΣ ΧΟΡΔΕΣ ΜΑΣ,ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΒΡΑΔΥ.
ΝΑΣΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΟΡΕΞΑΤΟΣ.ΦΙΛΙΚΑ,
'ΕL-EM''
-
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Το Ελληνικο ειναι ελευθερο. Την αλλη Τεταρτη το πρωι θα το επισκεφθουμε για να δουμε τους χωρους και να κανουμε πια απολυτα
συγκεκριμενη την αιτηση παραχωρησης. Η εξελιξη αυτη με αναγκαζει να σας υπενθυμισω οτι η συνεδριαση της Δευτερας θα παει πολυ μακρυα (μπορει να πιασει και λιγη απο την Τριτη!) Κι αυτο γιατι τα κυρια θεματα συζητησης θα ειναι:
1 Προυπολογισμος εξοδων
2. Καταρτιση προγραμματος
3.Ενταξη του προγραμματος μεσα στον χωρο του Ελληνικου
4. Ενημερωση των κ.κ. Δεσποτοπουλου και Χατζηπαναγιωτου.
5.Δημιουργια επιτροπων και αναθεσεις.
Προετοιμαστειτε! -
το πιασαμε το ... υπονοουμενο!!
Θα ερθουμε .. προετοιμασμενοι!
-
Κώστα ετοίμασε αντίγραφα της μελέτης σου σε παρακαλώ.
-
Προκειμένου να διευκολυνθεί η πληροφόρηση των εμπλεκομένων για τα τεκταινόμενα και να υπάρξει μια βασική ιντερνετική παρουσία της Διοργανώτριας Ομάδας του MotorShow 2005, αποφάσισα να φτιάξω ένα μικρό web site το οποίο βρίσκεται (σε πρωτόλεια και ελλιπή ακόμα μορφή) στην παρακάτω διεύθυνση:
http://motorshow2005.zweiter.org
Username: MotorShow2005 (ΑΚΡΙΒΩΣ όπως είναι τυπωμένο)
Password: MotorShow2005 (ΑΚΡΙΒΩΣ όπως είναι τυπωμένο)Απαραίτητες Διευκρινήσεις:
-Το web site έχει ΠΡΟΣΩΡΙΝΟ και ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΟ χαρακτήρα, δηλαδή αφενός ΔΕΝ είναι ούτε ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ να μετεξελιχθεί στο επίσημο web site του MotorShow 2005 και αφετέρου ΔΕΝ αποτελεί ΤΕΤΕΛΕΣΜΕΝΟ αλλά ΠΡΟΤΑΣΗ.
-Το web site εφόσον τύχει της έγκρισης της Ομάδας Εργασίας ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΤΟΤΕ θα μπορούσε να αποτελέσει (στην πλήρη του μορφή) ένα κόμβο ενημέρωσης και διαλόγου για τα μέλη της (σύντομα θα έχει διαθέσιμο και το δικό του ανεξάρτητο φόρουμ), καθώς και ένα σημείο παρουσίας για την πρωτοβουλία μας ΜΟΝΟΝ ΜΕΧΡΙ την υλοποίηση του επίσημου web site του Hellenic (βλ. Χ.Πλατής) Motorshow 2005.
-Εφόσον έχω την έγκριση της Ομάδας Εργασίας μπορώ να αναλάβω την ενημέρωση του web site και το φόρτωμα του με τις απαραίτητες πληροφορίες, σε συνεργασία με ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ μέλος της ομάδας.
-Το σύνολο του περιεχομένου του web site, εφόσον αυτό γίνει αποδεκτό από την ομάδα, ΑΝΗΚΕΙ στην ομάδα και ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ από αυτή.Παρακαλώ για τα σχόλια σας ενόψει της συνεδρίασης της Δευτέρας.
-
ευτυχη, δηλωνω προθυμος να βοηθησω στην ενημερωση του site, καθως επισης, αν υποστηριζεται η αναπτυξη σελιδων .asp, που θα κανει την ενημερωση και τις τυχον ανακοινωσεις πολυ πιο ευκολη υποθεση...
Πολυ καλη υλοποιηση, οφειλω να ομολογησω..
Περισσοτερα τη Δευτερα!
-
Ευτυχη, μπραβο για το Site,οχι ομως στο φορουμ του. Φορουμ εχουμε, κι ειναι αυτο εδω. (Αποψη μου) . Θα τα πουμε ομως καλυτερα την Δευτερα.
Χρηστος. -
tm,
Να σαι καλά φίλε μου! Σχετικά με τις .asp ναι υποστηρίζονται (όπως και Php), όμως δεδομένου ότι το site φιλοξενείτε στην yahoo webhosting, το update του είναι πανεύκολο τεχνικά τόσο μέσω FrontPage όσο και του YahooSite Builder. Σίγουρα θα τα πούμε την δευτέρα ... Δεδομένου όμως ότι τα πράγματα που πρέπει να γραφτούν και να ανέβουν είναι αρκετά, η παρουσία δύο webmasters είναι απαραίτητη, εκτός των άλλων, και για λόγους 'backup'.
platis,
Ευχαριστώ πολύ Χρήστο. Για το δε θέμα του φόρουμ, καμία απολύτως αντίρηση! Όπως έγραψα και νωρίτερα, αυτό το απλό&μικρό δοκιμαστικό web site αποτελεί απλά ΠΡΟΤΑΣΗ (γι αυτό είναι και password protected), συνεπώς το φόρουμ που θα ενεργοποιήσω εκεί μέχρι (ελπίζω) την Δευτέρα θα έχει καθαρά δοκιμαστικό χαρακτήρα. Πάντως καλό θα ήταν νομίζω να συζητηθεί, μεταξύ των υπολοίπων πολύ σοβαρότερων, και αυτό την δευτέρα!
Σε κάθε περίπτωση όμως, και επειδή μακροπρόθεσμα ο όγκος της δημοσιευμένης πληροφορίας θα είναι ιδιαίτερα μεγάλος, νομίζω ότι θα πρέπει να φτιαχτεί μια ανεξάρτητη κατηγορία (αντίστοιχη της 'Ελληνικοι αγώνες', και με ελεγχόμενα επίπεδα πρόσβασης, πράγμα πολύ εύκολο στη phpbb) στο 4ΤForum με επιμέρους θεματικές ενότητες για το κάθε συγκεκριμένο ζήτημα ... διαφορετικά η κατάσταση θα γίνει χαώδης ...
Προσπαθήστε να αναζητήσετε ακόμα και σήμερα ΠΧ το που έχουν δημοσιευτεί, στο υπάρχων thread, οι πληροφορίες για τις συναντήσεις και επιστολές που έχουν σταλεί από πλευράς συντονιστικού μέχρι στιγμής, και θα δείτε ότι ήδη ξεκινάει να γίνεται μάλλον δύσχρηστη η μία και μόνη 'γενική' θεματική ενότητα.
Ευτύχης
-
Εύγε πολύ καλή ιδέα και βέβαια ....εκτέλεση.Μάλλον θα μας φανει πολύ χρήσιμο.
-
Καλησπέρα
Γιατί δεν φτιάχνουμε και στο φορουμ ξεχωριστή ενότητα?
αν η επιτροπή πει ΟΚ και ο ντοκ συμφωνεί ότι κάτι τέτοιο βοηθάει...
.... Mαθιέεεεεεεεεε.... DO IT!
Και ότι θέλετε από την Τεχνόπολις πάντα στη διαθεσή σας χωρίς βέβαια κόστος!
Γιατρέ... κανένα πρόβλημα με το ραδιόφωνο. Το καλύτερο θα επιλέξουμε. Το big boss είναι ενήμερο. Επί του προκειμένου δεν χρειάζονται ειδικές σχέσεις κ.λπ. Πάμε μιά μπουνιά.
Δάκρισα κ...παι..δα με αυτά που γράφετε!
Και το κέφι και η συνέπεια στο max. Εύγε!
Ρε κωλολώρη αυτά κάνεις και μας παίρνεις ψυχή και εσώρουχα.
Ακόμα
Ρε παλιό άνοιξε-φτύσε-κλείσε ο Στράτης είμαι. Μη με μπερδεύεις και προκαλείς το Χρηστάρα να μου τα χώσει θεωρώντας με παραγωντάρα. Κεριά και λιβάνια. Ξεκουλάθηκες πήρες εταπ)ς και λωρίζεις.................Καλό πσκ παίδες!
Στρατης
-
Ο χρήστης sx έγραψε:
ΚαλησπέραΓιατί δεν φτιάχνουμε και στο φορουμ ξεχωριστή ενότητα?
.... Mαθιέεεεεεεεεε.... DO IT!
Και ότι θέλετε από την Τεχνόπολις πάντα στη διαθεσή σας χωρίς βέβαια κόστος!
Γιατρέ... κανένα πρόβλημα με το ραδιόφωνο. Το καλύτερο θα επιλέξουμε. Το big boss είναι ενήμερο. Επί του προκειμένου δεν χρειάζονται ειδικές σχέσεις κ.λπ. Πάμε μιά μπουνιά.
Δάκρισα κ...παι..δα με αυτά που γράφετε!
Και το κέφι και η συνέπεια στο max. Εύγε!
Ρε κωλολώρη αυτά κάνεις και μας παίρνεις ψυχή και εσώρουχα.
Ακόμα
Ρε παλιό άνοιξε-φτύσε-κλείσε ο Στράτης είμαι. Μη με μπερδεύεις και προκαλείς το Χρηστάρα να μου τα χώσει θεωρώντας με παραγωντάρα. Κεριά και λιβάνια. Ξεκουλάθηκες πήρες εταπ)ς και λωρίζεις.................Καλό πσκ παίδες!
Στρατης
Ευχαριστούμε πολύ sx!!! Ειδικά η βοήθεια της τεχνόπολις θα λύσει τα χέρια μας στο ιντερνετικό κομμάτι (dns registrations, web hosting κτλ). Ευχαριστούμε και πάλι!!!
-
Ο χρήστης sx έγραψε:
Γιατί δεν φτιάχνουμε και στο φορουμ ξεχωριστή ενότητα?
.... Mαθιέεεεεεεεεε.... DO IT!Μετά χαράς !
-
Σε συνέχεια προηγούμενης δημοσίευσης μου και σαν περιβάλλον επίδειξης για το τί προτείνω να γίνει είτε στο 4Τφόρουμ, είτε σε ανεξάρτητο web site (πιθανόν της τεχνοπολις, ευχαριστούμε και πάλι sx!!!) έφτιαξα στο http://motorshow2005.zweiter.org ένα πειραματικό φόρουμ.
Για να το δοκιμάσετε, αφού συνδεθείτε κατά τα γνωστά (βλ. παραπάνω δημοσίευση), θα πρέπει να κάνετε log on χρησιμοποιώντας, εναλλακτικά (log on & log off), τα ονόματα χρήστη testuser01 & testuser02 και δίνοντας την λέξη password ώς password και στις δύο περιπτώσεις.
Αυτό που θα δείτε είναι ότι η 'εικόνα' των διαθέσιμων θεματικών ενοτήτων κάτω από την κατηγορία MotorShow 2005 είναι διαφορετική στις δύο περιπτώσεις, αφού οι δυο αυτοί χρήστες έχουν διαφορετικά επίπεδα πρόσβασης. Εφόσον απ όσο βλέπω το 4ΤForum χρησιμοποιεί την phpbb 2.0.6, το ίδιο ακριβώς μπορεί να γίνει και εδώ ...
Σημειώνω ότι το φόρουμ έχει ακόμα περιορισμένη υποστήριξη ελληνικών, κάτι που θα διορθωθεί σύντομα (άν δεν βαρεθώ λόγω Σαββατοκύριακου δηλαδή )
-
Μπράβο Ευτύχη!Φοβερή δουλειά!
Βλέπουμε και πόσα μπορούν να γίνουν με την php 2.06 που έχει το Φόρουμ!! -
Βρε παληομποτονακη, τι κομπλεξ ειν αυτο που μας ριχνεις με τα τεχνολογικα σου!!! Το δικο μου, παρ ολο που του βαζω τις 'αηδιες'
που ζητας (Testuser01-Password-σουαχιλι!) δεν ανοιγει,κι οποιος με κοροιδεψει θα του κανω...ανοιξε,φτυσε,κλεισε!
Στρατη,Τ.Ε. και Τεχνοπολις, ευχαριστουμε πολυ. Μαθιε ετοιμασου ν αναλαβεις γραφειο τυπου γιατι πολυ λουφαρεις τελευταια
Χτες βραδυ ειχα και πολυ καλα νεα στο θεμα της συναυλιας. Θα τα πουμε ολα την Δευτερα.
Γεια χαρα παλληκαρια μου! -
Ο χρήστης platis έγραψε:
Βρε παληομποτονακη, τι κομπλεξ ειν αυτο που μας ριχνεις με τα τεχνολογικα σου!!! Το δικο μου, παρ ολο που του βαζω τις 'αηδιες'
που ζητας (Testuser01-Password-σουαχιλι!) δεν ανοιγει,κι οποιος με κοροιδεψει θα του κανω...ανοιξε,φτυσε,κλεισε!
Στρατη,Τ.Ε. και Τεχνοπολις, ευχαριστουμε πολυ. Μαθιε ετοιμασου ν αναλαβεις γραφειο τυπου γιατι πολυ λουφαρεις τελευταια
Χτες βραδυ ειχα και πολυ καλα νεα στο θεμα της συναυλιας. Θα τα πουμε ολα την Δευτερα.
Γεια χαρα παλληκαρια μου!Γιατρέ σε διαβεβαιώ ότι εσύ τα πάς πολύ καλύτερα με το ιντερνετ, απ ότι εγώ με τις εξαγωγές και τις απονευρώσεις!!!
Αν το username και το password δοθεί με πεζούς λατινικούς χαρακτήρες, δηλαδή χωρίς κανένα κεφαλαίο χαρακτήρα (όπως ακριβώς το έχω γράψει παραπάνω) θα μπορέσεις να συνδεθείς χωρίς πρόβλημα.
-
Λοιπόν ... Επειδή αφενός ψιλοβαριόμουνα και αφετέρου δεν μου πολυάρεσε η παλιά μουτσούνα του http://motorshow2005.zweiter.org , αποφάσισα να το αλλάξω Επίσης διόρθωσα την υποστήριξη των ελληνικών στο φόρουμ του.
Οπότε άν έχετε χρόνο και διάθεση ρίξτε μια ματιά και δοκιμάστε την νέα του έκδοση, ώστε να μου πείτε τις εντυπώσεις σας την Δευτέρα ...
-
γιατρέ μην ανησυχείς δεν είσαι ο μόνος...ούτε εγώ μπορώ να μπώ...
-
ΜΠΗΚΑ!
Ευτυχη,μπραβο,απιθανο. Οτι καλυτερο για την δημοσιοποιηση, την επιδειξη σε πιθανους χορηγους, την προβολη τους,την ενημερωση, την μεταξυ μας επικοινωνια. Θα σταθω μονο σ ενα σημειο, που αισθανομαι ακαμπτος. Δεν βλεπω με καλο ματι το Φορουμ του Site μας. Πιστευω οτι καθε ανοιχτη συζητηση για το θεμα πρεπει να γινεται μεσα απο τουτον εδω τον χωρο, τωρα μαλιστα που ο Μαθιος εβαλε το θεμα ψηλα στην 'καταταξη'. Απο δω ξεκινησαμε, εδω θα τερματισουμε. Αυριο απο κοντα!
Hellenic MotorShow 2005