-
Καλημέρα.
Μέχρι στιγμής ήμουν κάτοχος των κάτωθι:
mazda rx-7 του 83 το οποίο υπάρχει ακόμη σε άριστη κατάσταση
Golf Gti του 84
2 Αμερικάνικα ( Dodge Magnum του 75 και Chrysler του 79)
Datsun 280z του 79
Nissan 300 zx
Ηundai accent 97
Hundai Lantra του 99
Seat Leon 1600 του 2000
Citroen Xsara 1600Για να μην παρεξηγηθώ τα παραπάνω σε διάρκεια 20ετίας από όπου 10 χρόνια Αμερική και κάποια από αυτά ήταν εταιρικά.
Και τώρα που είμαι κάτοχος οικογένειας και τελειώσαν οι καλές μέρες έχω μία ALFA 156, 1600 του 2001.
Γιά να πώ την αλήθεια χωρίς να είμαι ο ειδικός στα αυτοκίνητα, κάθε ένα που έπαιρνα μου άρεσε για διφορετικό λόγο. Δεν έχω πάει ποτέ σε πίστα αλλά τις πλατείες του Ψυχικού τις έχω κάνει ποικιλοτρόπως την δεκαετία του 70.
Τι θέλει να πεί ο ποιητής τελικά. Κάθε αυτοκίνητο για όποιον το έχει κάτι του αρέσει. Σίγουρα μερικά είναι καλύτερα από κάποια άλλα, αλλά πρέπει να τα συγκρίνουμε με ίδια μέτρα και σταθμά. Προσωπικά μου αρέσουν πολύ τα γιαπωνέζικα, όχι όλα, και από τότε που πήρα την ALFA την έχω ερωτευθεί. Υπάρχουν και καλύτερα από την ΑLFA αλλά εμένα με καλύπτει απόλυτα παρ' όλο που είναι το πρώτο μου ιταλικό και δεν είχα εμπειρία σε ιταλικά. Θεωρώ ότι είναι πανέμορφο, όπως όμως και το Mazda 6.Άρα δεν χρειάζονται οι τσακωμοί μεταξύ μας.
Όλοι συμφωνούμε ότι κάθε αυτοκίνητο έχει τη χάρη του, εκτός της ALFA που είναι ο ορισμός της ΥΠΕΡΤΑΤΗΣ ΧΑΡΗΣΤώρα μπορείτε να μου τα χώσετε..
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Αν και εγώ τείνω προς Γαλλία μεριά (καλά βρε μη βαράτε, γκαπ-γκουπ! άουτς, μη βαράτε ρεεεε ), γνώμη μου είναι ότι οι πιο κολλημένοι στην Ελλάδα είναι οι γιαπωνεζόφιλοι και μου κανει εντύπωση που δεν αναφέρθηκε από κανέναν.
Κατ' αρχάς ξεχνάμε την συμπαθή τάξη της τρίτης ηλικίας που βρήκε τα ιδανικα του σε μια corolla ή ένα civic δεκαετίας και βάλε (Αυτά πιδάκι μου είναι αθάνατα αυτουκίνητα... Ουόχι σαν ικίνς τς διαόλς τα ιταλικά που ουόλο χαλάνι ). Δεν είναι και λίγοι στην Ελλάδα.
Κατά δεύτερον, αν πάμε σε νεότερες ηλικίες, θα βρούμε τους πιο άρρωστους όλων: τους VTECοπαθείς. Οτιδήποτε στροφάρει κάτω από τις 8000 στροφές είναι μπρίκι!
Συνεπώς, ψηφίζω Ιαπωνία (Καλά ρε μη βαράτε σας λεω, γκαπ!γκουπ! σταματήστε ρεεεε!!!)
ETSI EEEE? XAXAXAXAXAXAXAXA!
POLY AMEROLYPTOS EISAI BLEPW!
TI LETE REEEEEE! KOLLHMENOI OI IAPWNES! XAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAAA!
XAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAAAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAAA!
Ο νοών νοείτω!
ωχ ωχ!!! Ο LOK μετενσαρκώθηκε!!!
Σπύρος
-
Ο χρήστης GEORGE LOGOTHETIS έγραψε:
....διάφορα....καλά τα λες φίλε μου, αλλά η υπογραφή σου είναι ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ
Σπύρος
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
....διάφορα....
καλά τα λες φίλε μου, αλλά η υπογραφή σου είναι ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ
Σπύρος
Και σε σένα όλα τα λεφτά είναι το σχόλιο σου στο Profile:
ΤΟΠΟΣ: Η ΘΑΛΑΣΣΑ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΣΥΜΦΩΝΩ
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
πόσοι και ποιοι όταν αλλάζουν αυτοκίνητο παίρνουν ένα ίδιας προέλευσης.Στην οικογένεια πήγαμε Γαλλία - Γερμανία - Γαλλία - Γερμανία - Ιταλία. Τα 3 τελευταία σε λειτουργεία. Άρα δεν έχουμε κόλλημα; Χμμμ, λείπει το γιαπωνέζικο...
-
Ο χρήστης takiskoym έγραψε:
Φίλε takiskoym, μήπως δυσκολεύτηκες να πάρεις το δίπλωμα οδήγησης και έχεις άχτι το φουκαριάρικο το Στάρλετ που είχε (και πιθανότατα ακόμη έχει) ο δάσκαλός σου;
Καλέ μου φίλε ClioDriver. Το δίπλωμα οδήγησης έχει αύξοντα αριθμό 988.540 και δεν το πήρα με Starlet αλλά με Datsun 1400. Οπως λοιπόν βλέπεις.............
Οσο για το Starlet είναι ένα αυτοκίνητο που του έχω απεριόριστη εκτίμηση. Α! ξέχασα να σου πώ ότι έχω ένα.Τάκης!
Και τότε πώς εξηγείται να κατηγορείς τα γιαπωνέζικα ως αναξιόπιστα και ζημιάρικα; Το δίπλωμα και τον δάσκαλο τα ανέφερα για να τονίσω ότι το Στάρλετ, πχ, ήταν τόσο αξιόπιστο και ανθεκτικό που το προτιμούσε η συντριπτική πλειοψηφία των δασκάλων οδήγησης! Που τα οδηγούσαν οι κυριολεκτικά άσχετοι μαθητευόμενοι! Και λες ότι έχεις και Στάρλετ!!
Ή έχεις το πιο ζημιάρικο Στάρλετ που βγήκε από την Τογιότα, ή εξαπολύεις κατηγορίες που δεν στέκουν. Σε κάθε περίπτωση, έρχεσαι σε αντίθεση με ένα απίστευτο ποσοστό των Ελλήνων (και όχι μόνο) οδηγών!
-
TGD είπε
Στην οικογένεια πήγαμε Γαλλία - Γερμανία - Γαλλία - Γερμανία - Ιταλία. Τα 3 τελευταία σε λειτουργεία. Άρα δεν έχουμε κόλλημα; Χμμμ, λείπει το γιαπωνέζικο...
Άρα φίλε TGD να υποθέσω ότι είσαστε κολλημένοι κατά των Ιαπωνέζικων?
-
Ο χρήστης ClioDriver έγραψε:
Φίλε takiskoym, μήπως δυσκολεύτηκες να πάρεις το δίπλωμα οδήγησης και έχεις άχτι το φουκαριάρικο το Στάρλετ που είχε (και πιθανότατα ακόμη έχει) ο δάσκαλός σου;
Καλέ μου φίλε ClioDriver. Το δίπλωμα οδήγησης έχει αύξοντα αριθμό 988.540 και δεν το πήρα με Starlet αλλά με Datsun 1400. Οπως λοιπόν βλέπεις.............
Οσο για το Starlet είναι ένα αυτοκίνητο που του έχω απεριόριστη εκτίμηση. Α! ξέχασα να σου πώ ότι έχω ένα.Τάκης!
Και τότε πώς εξηγείται να κατηγορείς τα γιαπωνέζικα ως αναξιόπιστα και ζημιάρικα; Το δίπλωμα και τον δάσκαλο τα ανέφερα για να τονίσω ότι το Στάρλετ, πχ, ήταν τόσο αξιόπιστο και ανθεκτικό που το προτιμούσε η συντριπτική πλειοψηφία των δασκάλων οδήγησης! Που τα οδηγούσαν οι κυριολεκτικά άσχετοι μαθητευόμενοι! Και λες ότι έχεις και Στάρλετ!!
Ή έχεις το πιο ζημιάρικο Στάρλετ που βγήκε από την Τογιότα, ή εξαπολύεις κατηγορίες που δεν στέκουν. Σε κάθε περίπτωση, έρχεσαι σε αντίθεση με ένα απίστευτο ποσοστό των Ελλήνων (και όχι μόνο) οδηγών!
Φίλε μου ClioDriver, μάλλον δεν έπιασες το νόημα των γραφών μου
Για ξαναδιάβασε απο την αρχή!Τάκης!
-
Ο χρήστης AlfaRomeo έγραψε:
Πρώτα απ' όλα ας ξεκαθαρίσει ο συγγραφέας του θέματος -ή όποιος άλλος επιθυμεί- τι εστί 'κόλλημα'. Το να έχεις ξακεθαρισμένη άποψη πάνω σε ένα θέμα; Το να έχεις ξεκάθαρα γούστα και να αρέσκεσαι σε πράγματα που συνάδουν με την αισθητική σου και όχι να σε τραβάει κατά καιρούς η μόδα και οι τάσεις εκεί που θέλουν; Το να υπερισχύει ο συναισθηματισμός που τρέφεις για κάτι που αγαπάς πολύ χωρίς να υπολογίζεις κάποια άσχημα στοιχεία που μπορεί να συνεπάγεται αυτό; Το να είσαι ασυμβίβαστος και να έχεις σταθερές απόψεις;Ή μήπως αντίθετα 'κόλλημα' σημαίνει να μην έχω δική μου, ξεκάθαρη άποψη, αλλά να ακολουθώ κάθε φορά τις τάσεις και επιλογές που επιβάλλει η μόδα της εκάστοτε εποχής και να αλλάζω απόψεις σαν τα πουκάμισα; Ο Όσκαρ Ουάιλντ είχε πει κάποτε πως η μόδα είναι κάτι τόσο άσχημο και αντιαισθητικό που θα πρέπει αναγκαστικά να το αλλάζεις και να το αναθεωρείς κάθε 6 μήνες.
Αν δε γνωρίζουμε επακριβώς τι ρωτάει ο συγγραφέας του θέματος πως είναι δυνατόν να κάνουμε συζήτηση;
Για πρώτη φορά θα συμφωνήσω σε όλα όσα αναφέρεις !
-
Ο χρήστης technik έγραψε:
Πρώτα απ' όλα ας ξεκαθαρίσει ο συγγραφέας του θέματος -ή όποιος άλλος επιθυμεί- τι εστί 'κόλλημα'. Το να έχεις ξακεθαρισμένη άποψη πάνω σε ένα θέμα; Το να έχεις ξεκάθαρα γούστα και να αρέσκεσαι σε πράγματα που συνάδουν με την αισθητική σου και όχι να σε τραβάει κατά καιρούς η μόδα και οι τάσεις εκεί που θέλουν; Το να υπερισχύει ο συναισθηματισμός που τρέφεις για κάτι που αγαπάς πολύ χωρίς να υπολογίζεις κάποια άσχημα στοιχεία που μπορεί να συνεπάγεται αυτό; Το να είσαι ασυμβίβαστος και να έχεις σταθερές απόψεις;
Ή μήπως αντίθετα 'κόλλημα' σημαίνει να μην έχω δική μου, ξεκάθαρη άποψη, αλλά να ακολουθώ κάθε φορά τις τάσεις και επιλογές που επιβάλλει η μόδα της εκάστοτε εποχής και να αλλάζω απόψεις σαν τα πουκάμισα; Ο Όσκαρ Ουάιλντ είχε πει κάποτε πως η μόδα είναι κάτι τόσο άσχημο και αντιαισθητικό που θα πρέπει αναγκαστικά να το αλλάζεις και να το αναθεωρείς κάθε 6 μήνες.
Αν δε γνωρίζουμε επακριβώς τι ρωτάει ο συγγραφέας του θέματος πως είναι δυνατόν να κάνουμε συζήτηση;
Για πρώτη φορά θα συμφωνήσω σε όλα όσα αναφέρεις !
Περιμένω και τη δική σου άποψη σου διότι το συγκεκριμένο ποστ ήταν ουσιαστικά μια ερώτηση.
Και απ' ό,τι βλέπεις κανείς από τους 'μη κολλημένους' δεν έχει ακόμη απαντήσει.... -
Χωρίς νά είμαι ο συγγραφέας τού τόπικ,θά δώσω τη δικιά μου ερμηνεία:
Κόλλημα είναι,αυτό πού συμβαίνει σέ έναν άνθρωπο,ο οποίος αρνείται νά δώσει προσοχή σέ αυτό πού θά τού πεί κάποιος άλλος (μπορεί νά είναι σωστό,μπορεί καί όχι) θεωρώντας ότι,η δική του άποψη είναι η μία καί μοναδική σωστή πού υπάρχει στόν κόσμο. -
Σωστός ο HUNTER!!!
Συμφωνώ απόλυτα. Κόλλημα π.χ. είναι να διατείνεσαι πως μια Mercedes είναι το πιο αξιόπιστο αυτοκίνητο στον κόσμο, να αρνείσαι να δώσεις προσοχή στις εγκυρότατες και σοβαρότατες έρευνες οι οποίες κτυπούν τον κώδωνα του κινδύνου στην Mercedes -αλλά και σε άλλες, παραδοσιακά 'αξιόπιστες' εταιρείες- και να νομίζεις ότι η δική σου άποψη είναι η μια και μοναδική σωστή που υπάρχει στον κόσμο.Κατά πολλούς -και αντίθετα με τον ορισμό που έδωσες- κολλημένος σημαίνει να παραδέχεσαι ότι το αυτοκίνητό σου έχει τρωτά σημεία αλλά παρ' όλα αυτά τα γούστα σου και η κxxxα σου να υπερισχύουν της εκάστοτε μόδας. Και συνεχίζουν: Κολλημένος είναι αυτός που βλέπει το αυτοκίνητο με μάτι συναισθηματικό, ενώ θα έπρεπε να το βλέπει ως συσκευή παραγωγής συγκεκριμένου έργου. Κολλημένος είναι αυτός που έχει ξεκάθαρα γούστα, ξεκάθαρες απόψεις, συκροτημένη άποψη πάνω στο θέμα...
-
Κόλλημα = Δόγμα
Κολλημένος = Δογματιστής
-
Κόλλημα, κατά τη γνώμη μου, σχετικά με την αυτοκίνηση είναι η αρνηση πολλών ανθρώπων να παραδεχτούν ότι η ψαλίδα μεταξύ κάποιων φιλοσοφιών έχει κλείσει και είναι ελάχιστες πια οι διαφορές στην προσωπικότητα των αυτοκινήτων, κυρίως λόγω των συμμαχιών μεταξύ των αυτοκινητοβιομηχανιών. Ετσι κολλημένο χαρακτηρίζω εγώ αυτόν που δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει ότι υπάρχουν πια Ιαπωνικά που στρίβουν και φρενάρουν, Ευρωπαϊκά που είναι αξιόπιστα όσο τα Ιαπωνικά (και δεν μιλάω μόνο για Γερμανικά), Γαλλικά αυτοκίνητα που μπορεί να είναι πιο ασφαλή και στιβαρά από πολλά Γερμανικά, Σουηδικά που δεν έχουν πια πλαίσιο σαν τσίχλα, Ιαπωνικά και Αμερικάνικα με ωραίο σχεδιασμο και άλλα πολλά...
Ίσως αυτό να στεναχωρεί πολλούς, συμπεριλαμβανομένου και του γράφοντα, αλλά τα σύγχρονα αυτοκίνητα είναι πια πιο ομοιογενή και με λιγότερες διαφοροποιήσεις μεταξύ τους απ'ότι τα παλιότερα...
-
Ο χρήστης ClioDriver έγραψε:
Κόλλημα = ΔόγμαΚολλημένος = Δογματιστής
Σωστότατος!
Κόλλημα = Το να θεωρείς καλό αυτό πυ έχει πάνω του κολλημένη την ταμπέλα 'καλό'.
Κόλλημα = Το να θεωρείς πως όλα τα αυτοκίνητα που έτυχε να φέρουν το έμβλημα της ιστορικής εταιρείας είναι Άλφα Ρομέο.
Κόλλημα = Το να θεωρείς την 147 πραγματική Άλφα χωρίς να έχεις ξεκάθαρη άποψη για το τι εστί 'Άλφα'...
-
Περιμένω και τη δική σου άποψη σου διότι το συγκεκριμένο ποστ ήταν ουσιαστικά μια ερώτηση.
Και απ' ό,τι βλέπεις κανείς από τους 'μη κολλημένους' δεν έχει ακόμη απαντήσει....Ουπς ...δεν το είχα προσέξει αυτό.
Κανένα από τα 2 που αναφέρεις...
Σαν ‘κώλυμα’ εννοώ την εμμονή στην όποια Α ή Β γνώμη που έχει κάποιος σχηματίσει, για τους δικούς του λόγους , αγνοώντας συστηματικά όλα τα αρνητικά που τυχόν αυτή έχει , μη παραδεχόμενος τα και εθελοτυφλώντας συστηματικά.
Δεν μιλώ για επιλογές του Α ή Β αυτοκίνητου, αλλά για την μη παραδοχή από μέρους των κατοχών τους, των όποιον αρνητικών στοιχείων τους.
Και για να μην λεω αφηρημένες έννοιες ΠΧ. αποψεις του στυλ “ Τα γιαπωνέζικα είναι κάρα ή τα γιαπωνέζικα είναι τα απόλυτα οχήματα” για μένα μόνο κολλημένοι μπορούν να τις πουν.
Πρόσεξε δεν λεω ότι οποίος έχει ξεκάθαρη γνώμη και ξέρει γιατί έχει επιλέξει κάτι και τα μειονεκτήματα της επιλογής του ,ότι είναι κολλημένος , μια χαρά είναι αυτός , όποιος όμως δεν βλέπει αρνητικά στην επιλογή του και μόνο θετικά αυτός ναι ειναι καρακωλλημενος. .
Και γενίκευσα το θέμα, με το ερώτημα ποιος πιστεύεται (δηλαδή ποιοι κάτοχοι συγκεκριμένων αυτοκινήτων) πιστεύεται ότι έχουν κώλυμα και υπερυπερασπιζονται την επιλογή τους αγνοώντας αντικειμενικά στοιχεία.
Θα μου πείτε παντού υπάρχουν ... ΟΚ κατανοητό, αλλά προσωπικό θεωρώ από συζητήσεις ότι οι περισσότεροι είναι κάτοχοι Γερμανικών και συγκεκριμένα VW.
Ελπίζω να σε βοηθησα με αυτό..
EDIT
Ρε παιδια, μεχρι να γραψω με προλαβατε, και απο οτι βλεπω ολοι ξερετε τι εννοώ.... -
Συμφωνώ απόλυτα με τον GFON! Και πιστεύω ότι αυτός είναι ο ορισμός του κολλημένου. Και τώρα ερωτώ: Μήπως αν ΟΛΟΙ είχαμε αυτό τον ορισμό στο μυαλό μας, τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας θα ήταν κάπως διαφορετικά;
-
GFON, σου οφείλω μια συγγνώμη που υπαινίχθηκα ότι άνοιξες το θέμα ως προβοκάτσια εναντίον των ιταλόφιλων. Η συναισθηματική φόρτιση της στιγμής βλέπεις...
Αλλά τα άλλα που έλεγα δεν τα παίρνω πίσω.... ακόμα!
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
GFON, σου οφείλω μια συγγνώμη που υπαινίχθηκα ότι άνοιξες το θέμα ως προβοκάτσια εναντίον των ιταλόφιλων. Η συναισθηματική φόρτιση της στιγμής βλέπεις...OK,
no problem!! -
Σωστός ο HUNTER!!!
Συμφωνώ απόλυτα. Κόλλημα π.χ. είναι να διατείνεσαι πως μια Mercedes είναι το πιο αξιόπιστο αυτοκίνητο στον κόσμο, να αρνείσαι να δώσεις προσοχή στις εγκυρότατες και σοβαρότατες έρευνες οι οποίες κτυπούν τον κώδωνα του κινδύνου στην Mercedes -αλλά και σε άλλες, παραδοσιακά 'αξιόπιστες' εταιρείες- και να νομίζεις ότι η δική σου άποψη είναι η μια και μοναδική σωστή που υπάρχει στον κόσμο.Σωστό σέ βρίσκω ώς εδώ,αλλά μετά μου τά μπερδεύεις λιγάκι.
Κατά πολλούς -και αντίθετα με τον ορισμό που έδωσες- κολλημένος σημαίνει να παραδέχεσαι ότι το αυτοκίνητό σου έχει τρωτά σημεία αλλά παρ' όλα αυτά τα γούστα σου και η κxxxα σου να υπερισχύουν της εκάστοτε μόδας. Και συνεχίζουν: Κολλημένος είναι αυτός που βλέπει το αυτοκίνητο με μάτι συναισθηματικό, ενώ θα έπρεπε να το βλέπει ως συσκευή παραγωγής συγκεκριμένου έργου. Κολλημένος είναι αυτός που έχει ξεκάθαρα γούστα, ξεκάθαρες απόψεις, συκροτημένη άποψη πάνω στο θέμα...
Σέ κάποιο προηγούμενο τόπικ,μού είχες ξεκαθαρίσει,ότι,γιά σένα είναι λάθος τό νά εστιάζουμε στόν παράγοντα 'οδήγηση',διότι αυτό είναι η 'δουλειά' γιά τήν οποία φτιάχτηκε τό αυτοκίνητο,ενώ εδώ παραπάνω,λές ότι ΔΕΝ τό βλέπεις σάν 'συσκευή παραγωγής συγκεκριμένου έργου'.
Δέν βλέπω φώς,καί άν καί σχεδόν είμαι βέβαιος,ότι δέν θά τά καταφέρουμε νά συνενοηθούμε,παρ'όλα αυτά θά κάνω άλλη μία προσπάθεια,άν καί άσχετη μέ τό παρών τόπικ,θέλω νά μού πείς,άν γιά σένα τελικά η οδήγηση είναι μία 'δουλειά' καί τίποτα παραπάνω.
Περί "κολλημάτων"....