-
Αν είναι αλήθεια ότι ήρθαν χωρίς κλιματισμο τα λεωφορεια....
https://www.thestival.gr/eidiseis/autodioikisi/nasioylas-zito-syggnomi-apo-toys-thess/
-
Κοίτα, ούτε ένα 1 μιλλιούνι δεν θα κοστίσουν (αγορά, μεταφορά, εκτελωνισμός) για 50 κομμάτια, ήτοι σκάρτα 20 χήνες το τεμάχιο. Η τιμή αυτή για λεωφορείο euro5 είναι ξεφτίλα. Θέλει καινούργια ο δημοτικός σύμβουλος που δηλώνει εξηπατήθει? Ο.Κ., κανένα πρόβλημα. Πείτε του να 'τοιμάζει 200-250 χηνάρια ανά τεμ. και να περιμένει και κανά 6μηνο για να αρχίσουν οι σταδιακές παραδόσεις.
Θέλει οπωσδήποτε κλιματισμό? Ο.Κ. μπορεί να βάλει εδώ, και με ελληνική προστιθέμενη αξία. 30 χιλιάρικα έδωσε κάποτε συγγενικό μου πρόσωπο για να τοποθετήσει κλιματισμό σε Μερσεντέ, πιστεύω κάτι αντίστοιχο μπορεί να παίξει και τώρα, μια ερώτηση στον Γκαρμπούνη και θα του λυθούν όλες οι απορίες .
Ήθελε να έρθουν οπωσδήποτε με κλιματισμό? Ο.Κ., ο Παπαδάκης μπορεί να του μισθώσει μερικά μεταχειρισμένα ΤΩΡΑ, θα χαρεί πολύ. Έχετε ακούσει το κόστος? Είναι περί τις 3 χήνες το μήνα, αλλά σου κάνει και συντήρηση με αυτά τα χρήματα. Και μετά από αυτό, τα 20 χιλιάρικα κομπλέ που ΑΓΟΡΑΣΕ ο δήμος τα γερμανικά λεωφορεία 10ετίας θα του φανούν κάτι σαν φιλοδώρημα.
-
Σωστά αυτά που αναφέρει ο dstou, αλλά τα μόνα λεωφορεία που μπόρεσαν να πάρουν ήταν χωρίς κλιματισμο; Ασχέτως ότι ακόμα κι αυτά τα πρόσφερε ο Δήμος στον ΟΑΣΘ για τους ιθαγενεις της πολης. Δηλαδή τον Μάιο θα σταματήσουν να κυκλοφορούν λογικά, λόγω της ελειψης κλιματισμού.
-
Ναι, τα μόνα λεωφορεία 8-10 ετών που μπορείς να αγοράσεις προς 11.000 ευρώ το ένα είναι αυτά χωρίς κλιματισμό. Πλήρωσε κάτι παραπάνω να τα πάρεις με κλίμα, ή βάλε εδώ εκ των υστέρων. 11 χιλιάρικα το κεφάλι κόστισαν, και πήγαν σκάρτα 20 με την μεταφορά, τον εκτελωνισμό και το κόστος εκπαίδευσης κλιμακίου τεχνικών στην γερμανική πόλη.
Δεν θα σταματήσει να κυκλοφορεί τίποτα. Μπορείς να τα χρησιμοποιείς άνετα 7-8 μήνες το χρόνο, μπορείς μέχρι το καλοκαίρι να βάλεις κλίμα, μπορείς και να τα χρησιμοποιείς το καλοκαίρι μόνο για εφεδρείες αν τυχόν δεν τους βάλεις κλίμα μέχρι τότε, μπορείς να τα βάλεις σε καλοκαιρινά βραδυνά δρομολόγια όπου η ανάγκη κλιματισμού ελαχιστοποιείται ή και απαλείφεται και να αξιοποιήσεις τα κλιματιζόμενα σε ημερήσια.
Είναι κελεπούρια σε αυτά τα φράγκα και άμεση-πυροσβεστική θα έλεγα- λύση στο οξύ πρόβλημα.Κυριολεκτώ, επειδή για κάποιο συγκεκριμένο λόγο γνωρίζω μερικά πράγμα της αγοράς, αλλά και πόσο πολύ κοστίζουν τα νοικιάρικα λεωφορεία που μισθώθηκαν πρόσφατα.
-
Εμένα μου αρέσει που είναι Euro 5 , ποιος θα τολμήσει τώρα να πάρει μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας που να περιλαμβάνουν πετρελαιοκίνητα Euro 5 ΙΧ ...χα χα θα το τρίψω σε κάτι Κασσάνδρες που από όταν το πήρα -7χρόνια τώρα- όλη την ώρα λένε θα τα απαγορεύσουν ...θα ακριβύνει το πετρέλαιο ... χα χα μόλις ανέβηκε η τιμή του στα μεταχειρισμένα , ευχαριστώ Δήμαρχε Ζέρβα!
-
Εμένα μου αρέσει που είναι Euro 5 , ποιος θα τολμήσει τώρα να πάρει μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας που να περιλαμβάνουν πετρελαιοκίνητα Euro 5 ΙΧ ...χα χα θα το τρίψω σε κάτι Κασσάνδρες που από όταν το πήρα -7χρόνια τώρα- όλη την ώρα λένε θα τα απαγορεύσουν ...θα ακριβύνει το πετρέλαιο ... χα χα μόλις ανέβηκε η τιμή του στα μεταχειρισμένα , ευχαριστώ Δήμαρχε Ζέρβα!
Θα σου χαλάσω λίγο τη χαρά, αλλά μια χαρά μπορεί να βγει νομοθεσία που να απαγορεύει εντός πόλης τα Euro 5 diesel Ε.Ι.Χ. (επιβατικά ιδιωτικής χρήσης) αποκλειστικά, χωρίς καμία απαγόρευση στα Δ.Χ. λεωφορεία και φορτηγά.
Δεν λέω ότι θα γίνει έτσι, αλλά σίγουρα αυτή η αγορά των λεωφορείων ΔΕΝ συνιστά λόγο χαράς για τους γιωταχήδες...
-
Πάλι η λύση από τη φτωχομάνα θα έρθει
-
Στις φωτογραφίες νομίζεις ότι είσαι σε άλλη χώρα, χωρίς να κομίζουμε γλαυκας στην fraport, η μεταμόρφωση είναι εντυπωσιακή, κι ας βρεθούν κάποιοι να πουν ότι αυξήθηκαν τα ενοίκια στα καταστήματα στο αεροδρόμιο. Φαντάζομαι όταν περάσει αυτή η επιδημία, όσοι επιζήσουμε θα δούμε πόσο θα αυξηθεί η αεροπορική κίνηση στη πόλη μας. Αν μπορεί κάποιος να μας πει αν έχει blower στις τουαλέτες...
https://www.ptisidiastima.com/makedonia-transformed-into-a-totally-different-airport/
Αναλυτικά, τα έργα που μεταμόρφωσαν το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης περιλάμβαναν την κατασκευή νέου αεροσταθμού επιφάνειας 34.100 τμ ως επέκταση του υφιστάμενου και δημιουργία νέας πρόσβασης και ανακαίνιση του υπάρχοντος αεροσταθμού. Τα σημεία check-in αυξήθηκαν κατά 45%, δηλαδή από 30 σε 44 ενώ τα σημεία ασφάλειας και ελέγχου έγιναν από 6, 14. Εγκαταστάθηκε μοντέρνο σύστημα ελέγχου και διαχείρισης αποσκευών. Οι πύλες αναχώρησης από 16 που ήταν έγιναν 24, ενώ οι ιμάντες παραλαβής αποσκευών αυξήθηκαν σε 7, από 4. Συγχρόνως έγινε επέκταση της εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων και σύνδεση με το δίκτυο της ΕΥΑΘ, κατασκευάστηκε νέος πυροσβεστικός σταθμός, δύο νέα φυλάκια ελέγχου πρόσβασης στην περιοχή δραστηριοτήτων αεροσκαφών, ανακαινίστηκε το οδόστρωμα στους στους χώρους προσγείωσης απογείωσης- στάθμευσης αεροσκαφών και έγινε αναδιαμόρφωση του χώρου στάθμευσης των αεροσκαφών.
-
Είναι γεγονός ότι η μεταμόρφωση του αεροδρομίου της Θεσσαλονίκης είναι εντυπωσιακή. Ήμουν την προηγούμενη Παρασκευή εκεί και εντυπωσιάστηκα από την πρόοδο των έργων και τη γενική εικόνα.
-
Θέλει δουλίτσα ακόμα για να θεωρηθεί ευρωπαικών προδιαγραφών. Και αυτήν τη στιγμή(βασικά τελευταίο ταξίδι ήταν τα Χριστούγεννα), υπάρχει μια μικρή ταλαιπωρία και είναι και άδειο. Δηλαδή αν τελειώσει η φάση με τον covid και έρθει ο κόσμος που περιμένει η διεύθυνση του αεροδρομίου, τα βλ΄πεω χλωμά από εξυπηρέτηση.
Βεβαια αν κρίνω από το αεροδρόμιο τησ Φρανκφούρτης και τη διαχείριση που γίνεται εκεί, φαντάζομαι ότι όλα τα προβήματα θα λυθούν.
-
Για την προσέγγιση και προσγείωση με ομίχλη θα γίνει τίποτα;
-
Να αναφέρουμε εδώ ότι παρέδωσαν ΟΛΑ τα αεροδρόμια, και μάλιστα νωρίτερα από την υποχρέωσή τους.
'Το αεροδρόμιο «Μακεδονία» είναι ένα από τα 14 αναβαθισμένα και ασφαλή αεροδρόμια που παραδίδει - τρεις μήνες νωρίτερα από τα αρχικά χρονοδιαγράμματα και από τη συμβατική της υποχρέωση προς το Ελληνικό Δημόσιο'
Δεν χρειάζεται να σχολιάσω κάτι, εν μέσω πανδημίας και lockdown..αν τα κάναμε 'εμείς' φυσικά δεν θα είχε τελειώσει τίποτα, φυσικά θα είχαν υπερκοστολογηθει τα πάντα σε σημείο αηδίας, αίσχους και σκέτης κοροϊδίας και τα λοιπά και γνωστά Ελληνικά.
-
Έχεις δίκιο αν δεις ένα άλλο έργο που γίνεται μέσα στην πανδημία , την γέφυρα των Τεμπών , την έκλεισαν ΟΚΤ 19 θα τελείωναν ΙΟΥΝ 20, 1η καθυστέρηση το πήγαν ΟΚΤ 20 , μετά ΙΑΝ 21 δε βλέπω κάποια ανακοίνωση ότι άνοιξε άρα καλοκαίρι ... και ιδιωτική εταιρεία υποτίθεται!
-
Πόσο απροετοίμαστοι είμαστε όλοι μας για τον καιρό που έρχεται.... Έφαγα 1 ώρα και έφτασα από Καλαμαριά στο ΙΚΕΑ, για να βρω βενζινάδικο που να έχει αντιπαγετικό για το παρμπρίζ, μετά από 6(έξι) βενζινάδικα. Ολονών τελείωσαν χθες ντεμέκ. Εντάξει αγοράστε τον άλλο μήνα, να τα έχετε στο ράφι για το καλοκαίρι....
υ.γ. προσοχή στο δρόμο. Γλυστράει πάρα πολύ.
-
σορρυ για το off-topic αλλά δείτε το και σαν ευκαιρία να ζωντανέψει!
Αγαπητοί συμφορουμιτες,
Το polo 9n τού γηραιού πατέρα θέλει γενικό service + ιμάντες, σινεμπλοκ, και ότι άλλο βγάλει (είναι περίπου αποθηκευμένο για 2-3 χρόνια). Για να πάω ΕΤΕΑ(πρώην ) ή Μανδύλα θα πρέπει να πουλήσω το σπίτι μου καθώς καταλαβαίνετε. Όποτε τα φώτα σας για καλό και τίμιο μαστόρι Θεσσαλονίκη και πέριξ !
Αν υπάρχει αντίστοιχο νήμα ας μεταφερθεί.
-
O Μπεσλίδης στη Σόλωνος.
-
O Μπεσλίδης στη Σόλωνος.
Thanks !
-
Εγκληματίας
με ασημί AUDI Q7 έσφαξε το STOP στην συμβολή Αιγαίου και Κηφισίας, κινούμενος επί της Αιγαίου, με πάνω από 50 χλμ/ω.
Βρισκόμουν επί της Κηφισίας κινούμενος προς την Αιγαίου και πέρασε από μπροστά μου στα 10 μέτρα. Ήταν ζήτημα τύχης που δεν έγινε ατύχημα.
Με την άκρη του ματιού μου πρόλαβα να διακρίνω ότι είχε ξένα νούμερα όταν πλησίασα την διασταύρωση.
-
Έχουν ειπωθεί ξανά αλλά θέλει υπενθύμιση .
Η Θεσσαλονίκη τους καλοκαιρινούς μήνες έχει πολλούς επισκέπτες από τα βαλκανικά κράτη μέχρι και από την Ρωσική ομοσπονδία και τα πέριξ αυτής . Πολλές επίσης TR πινακίδες από 34 (Κωνσταντινούπολη) και 35 (Σμύρνη) .Παρατηρώ και εγώ 'περίεργη' συμπεριφορά που οφείλεται εν μέρη και στην ελλειπή και κακή σήμανση που έχουν οι δρόμοι της πόλης μέχρι και 'μαφιόζικη ' με τρελές ταχύτητες στο δρόμο προς Χαλκιδική και σφήνες χωρίς αύριο από τους συνήθεις ύποπτους (Βούλγαρους Ρώσους) με τα μαύρα SUV μεγάλου κυβισμού.
Υπόψη πολλοί από αυτούς έχουν ασφαλισμένα τα αυτοκίνητα τους σε εταιρίες που δεν έχουν 'αντιπρόσωπο' στην Ελλάδα με αποτέλεσμα αν έχετε περιπέτειες μαζί τους να περιμένετε αποζημίωση από το Γραφείο Διεθνούς Ασφάλισης μέσω μιας διαδικασίας που εξασφαλίζει ότι για κάνα τρίμηνο δεν πρόκειται να φτιάξετε ούτε να έχετε αυτοκίνητο (αν έχει σοβαρή ζημιά και είναι ακινητοποιημένο ).
Την ξέρω καλά την διαδικασία γιατί πριν τρία καλοκαίρια είχα θέμα με έναν Μολδαβό , με έσωσε η μικτή που είχα και ενεργοποίησα γιατί αλλιώς όλο το καλοκαίρι θα ήμουν με κτυπημένο αυτοκίνητο , το ατύχημα έγινε Ιούνιο και έγκριση για την επισκευή μέσω της διαδικασίας του Γ Δ Α ήρθε τον Σεπτέμβριο !
Όσοι αντέχεται ΜΙΚΤΗ και μόνο ΜΙΚΤΗ!
-
Ερώτηση προς γνωρίζοντες.
Πρεπει για κοινωνικούς λόγους να βρεθώ στην Αρέθουσα. Ποιός ειναι ο πιο εύκολος τρόπος μετά από εκεί να κατέβω προς Χαλκδική, πχ να βγω κάπου στα Νεα Μουδανιά;
Προφανώς χωρίς να χρειαστεί να κάνω πάλι 1,5 ώρα πίσω προς Θεσσαλονίκη και ξανά την Μουδανιών.
Ισχύει αυτό που βλέπω στο Google Maps δηλαδή πίσω απο τις λίμνες Ρεντίνα-> Ν. Απολλωνία->Αγιος Πρόδρομος-> Γαλάτιστα->Σήμαντρα-> Πορταριά κτλ;
Να φανταστώ δρόμος στενός μιας λωρίδας με στροφές μέχρι να ξεράσεις ότι έχεις φάει;
Posts προς Θεσσαλονικείς