-
Καλα και ξεσκησμα δεν το λες ησως ειναι για καλο για να δουμε ?
-
Ασχημα νεα εχω ΤΟΥΟΤΑΚΙΔΕΣ.
ΤΡιτη πρωι πηγα και πηρα το yaris παει θεσ\νικη κιλκις σε κατι πελατες και πισω.
Τεταρτη Κατερινη και επιστροφη το βραδυ . Εντωμεταξυ του ριχνουμε ενα τεταρτακι με 3500 στροφες στο πανε. Αντε για καλο και ενα στο γυρισμο.
Πεμοτη Παρασκευη θεσ\νικη για παιχνιδι.Δευτερα φευγωντας για Αθηνα ενα καλο μετα τα Μαλγαρα και ενα στο Σχηματαρι απο ενα τεταρτακι.
Τριτη μεσημερι στις 12 με παιρνει οπωλητης και μου λει αναψε λαμπακι αναγενησης, που σημενει προσπαθησε να κανει δυο ανεπιτυχως και στην τριτη αναψε λαμπακι ετσι λενε οι μαεστροι στην ΤΟΥΟΤΑ.
Τικανω με ρωταει κανε οτι σου κατεβει του λεω και κλεινω απο τσατιλα. Το πηρε το παλικαρι και βγηκε στην Κηφησιας με δευτερα και την εκανε επιτυχως.Πεστε μου τι να κανω τωρα να τους το πεταξω στα μουτρα το βασανο. Τα εχω δει ολα
-
Εχω την εντυπωση οτι το τεταρτακι ξεμπουκωμα ειναι σχετικο. Αν δεν εχει κορεστει το φιλτρο πως θα κανει αναγεννηση; θεωρω οτι με αυτη την τακτικη μπουκωνει περισσοτερο κ σου κανει αναγεννηση οταν φτανεις στο προορισμο σου, με αποτελεσμα χωρις να το αντιλαμβανεσαι να τη διακοπτεις. Εκτος αν υπαρχει θεμα ecu.
-
Και τι πρεπει να κανω.
-
Η διαδικασία του κορεσμού και καθαρισμού του φίλτρου είναι διαρκής. Όταν εσύ το πατάς όπως λες για 15λεπτά, εκείνη την ώρα συμβαίνει παθητική αναγέννηση. Αυξάνεις δηλαδή εσύ τη θερμοκρασία του κυκλώματος εξάτμισης οδηγώντας σε ψηλές στροφές, και η αύξηση αυτή, καίει κάποια από τα σωματίδια που έχει κατακρατήσει το φίλτρο. Όταν ρίξεις στροφές, αρχίζει αυτόματα ξανά ο κορεσμός του φίλτρου. όταν πάει να κάνει ενεργητική αναγέννηση(δηλαδή με εντολή της ECU να αρχίσει ψεκασμό περίσσειας καυσίμου) και διακοπεί αρκετές φορές, εκεί αρχίζει το πρόβλημα. Το ιδανικό είναι να παρακολουθεις τη στιγμιαία κατανάλωση, και όταν δεις κάποια 'παράλογη¨ αύξηση (πχ, είσαι με 120 και 6η. Κανονικά είσαι κάπου στα 4.5-5 λ/100χλμ. Αν ξαφνικά το δεις να πηγαίνει κοντά στα 7 σημαίνει ότι κάνει αναγέννηση. Το καταλαβαίνεις και εκείνη την ώρα, καθώς αν αφήσεις το πόδι από το γκάζι θα δεις μια τιμή από 1.5-2.5 l/100 στη στιγμαία--αντί για 0--) τότε κατεβάζεις μια σχέση να ανεβάσεις λίγο στροφές και συνεχίζεις μέχρι να τελειώσει. Είναι μπελαλίδικη η ολη ιστορία δυστυχώς. Έχω ταλαιπωρηθεί κι εγώ με το θέμα DPF σε καινούριο Yaris.
Το χειρότερο είναι ότι κανείς, ούτε στα εξουσιοδοτημένα δε μπορούν να δώσουν ακριβώς στον πελάτη να καταλάβει τι ακριβώς συμβαίνει, καθώς υπάρχει μεγάλη ασχετοσύνη γύρω από το θέμα. Επίσης, το γεγονός ότι δεν υπάρχει ένδειξη ώστε να καταλαβαίνεις πότε ξεκινάει η διαδικασία της ενεργητικής αναγέννησης κάνει τα πράγματα χειρότερα από ότι κατάλαβα.
Επίσης οι ενεργητικές αναγεννήσεις είναι απρόβλεπτες και δεν έρχονται όποτε τις θες, και για μένα αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να εξελίξουν στο συγκεκριμένο ζήτημα. Να δώσουν στον οδηγό δηλαδή ένα στοιχειώδη έλεγχο στη διαδικασία, ώστε να μπορεί να την εκιννήσει τη διαδικασία όταν βολεύει. Εξηγούμαι:
Είχα κάνει 300 χλμ αυτοκινητόδρομο με το Yaris, και ξεκινάει ενεργητική αναγέννηση 2km πριν πάρω την έξοδο για το χωριό μου. Τραγικό. Ενώ αν υπήρχε για παράδειγμα κάποιος τρόπος απεικόνισης του επιπέδου κορεσμού του φίλτρου και δυνατότητα για έναρξη της διαδικασίας από τον οδηγό, θα το είχα ξεκινήσει πχ μόνος μου 60χλμ νωρίτερα.
-
Οι τιμές του Avensis facelift
http://www.protothema.gr/car-and-speed/article/484861/live-apo-elvetia-odigoume-to-ananeomeno-avensis/ -
Το δικό μου yaris ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ από την αγορά του ,εδώ και 30000 χλμ και ενάμιση χρόνο!
Κάνει μόνο παθητική αναγέννηση ,αυτό φαίνεται από τη μνήμη που κρατάει ο εγκέφαλος ο οποίος καταγράφει τις ενεργητικές αναγεννήσεις (0), από το λαμπάκι που δεν έχει ανάψει ποτέ και από το ότι ποτέ δεν έχω εντοπίσει τα συμπτώματα της ενεργητικής αναγέννησης , όπως έχουν γραφεί παραπάνω .
Μου κάνουν εντύπωση τα προβλήματα που έχουν οι φίλοι και ειλικρινά πιάνω τον εαυτό μου να αφουγκράζεται το αυτοκίνητο προσπαθώντας να βρει έστω και ένα σημάδι άλλα ...τίποτα!
Ίσως επειδή το αυτοκίνητο δεν είναι σε καμία ανάκληση από αυτές που ανακοινώθηκαν μέχρι και σήμερα ,άρα υποθέτω φοράει τα βελτιωμένα εξαρτήματα και λογισμικά , ίσως γιατί το πάω λίγο ...γρήγορα και η μέση κατανάλωση είναι γύρω από τα 6 λίτρα /100 χλμ ,δεν ξέρω.
Πάντως στα σχεδόν 10.000 yaris που έχουν πουληθεί Ελλάδα μακάρι να είναι μόνο τα αυτοκίνητα που έχουν οι φίλοι προβληματικά , στους οποίους εύχομαι ειλικρινά να βρουν γρήγορη και οριστική λύση, εκτός και εάν αρχίσουν τα προβλήματα άμα λήξει η εγγύηση (υπογραφή κάτωθι ) , ο καιρός θα δείξει !
-
Παιδια παρακαλω την προσοχησας στα αποτελεσματα του προβληματος για οσους θελουν να σκυψουν και να αφουγκραστουν αληθειες της πραγματικοτητας σε καθημερινη βαση.
Εχει δικιο ο φιλος tsabasid σε ολα τα γραμενα του.
Πριν ακομα γραψει ειλικρινα στο forum την εμπειρια του με το θεμα μας καθομαστε κατω με τον πωλητη μου και αποφασισαμε οτι με μια αναγκασμενη αναγενηση δεν γινοταν τιποτε.
Ειχε προσεξει το παλικαρακι οτι σε καποιες φασεις ανεβαινει η καταναλωση γυρω στα 2-3 λιτρα στα καλα του καθουμενου.
Στην πρωτη ευδομαδα αποτυχημενων εξαναγκασμενων αναγενησεων αποφασισαμε να παρακολουθει παντα τη στιγμιαια καταναλωση και οταν την δει να ανεβαινει να του ανεβαζει στροφες για να δουμε τι θα γινει.Εχουν περασει τρεις εβδομαδες καθε φορα που του ανεβαζει καταναλωση αμεσως αναλογα που βρισκεται κατεβαζει ταχυτητες μεχρι να παει τις στροφες περιπου 3200 το λεω αυτο γιατι του ετυχε να παει και με δευτερα και 60 klm.
Αποτελεσμα να εχουμε βρει τη λυση εστω και με πολυ κοπο. θα ηθελα να σημειοσωγια οσους δεν το γνωριζουν οτι περιπου καθε 170 klm κανει αναγενηση το yaris και δεν σας κρυβω μου φενεται πολυ τακτικο. κιομως πηγαινοντας Αθηνα -Θεσσαλονικη τρεις φορες ανεβαζει την καταναλωση που σημαινει αναγενηση.Κατοπιν αυτου θα προτεινα σε ολους να ακολουθησουν αυτη τη μεθοδο στην οδηγηση τους και ναμην εφυσηχαζονται φιλε μου MONMAN2 απο το τι παρουσιαζει τωρα το yaris τους. Μην ξεχνατε οτι και σε μας μεχρι τα 55000 klm δεν ξεραμε τι θα πει λαμπακι και τι αναγενηση για ενα αυτοκινητο που ειναι ολο ΑΘ/Θεσ .
ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΣΑΣ ΠΑΝΕ ΟΛΑ ΚΑΛΑ.
-
κάθε 170χλμ αναγέννηση;Μαζουτ καίει;
-
v power παντα απο το πρωτο χιλιομετρο
-
Ο χρήστης ΛΑΜΙΝ έγραψε:
v power παντα απο το πρωτο χιλιομετροΔοκιμασε και τιποτα αλλο γιατι αναγεννηση τοσο συχνα δεν δικαιολογείται .
-
Καλησπέρα παιδιά, εχώ ένα toyota yaris 2008 . Σημερα πηγα και εβαλα βενζίνη πριν βαλω είχα 2 γραμμούλες και 34 χιλιόμετα να δυανύσω με τηνν υπάρχουσα βενζίνη. Οταν έβαλα οι γραμμούλες γινανε τέσσερεις αλλα εκεί που γράφει ποσα χιλιόμετρα μπορω να κάνω με την βενζίνη που βαλα δεν αλλαξε παρέμεινε 34 . Ξεκίνησα το αμαξι αλλα δεν αλλαξε πηγα δουλεια γυρισα σπίτι το ιδιο απλα μειωνόταν , τώρα έχω 26 km. Tι συμβαίνει;;
-
Μου το ειχε κανει καποτε κ εμενα στο ντηζελ, αλλα επανηλθε μονο του. Αν επιμεινει ισως θελει τσεκαρισμα το φλοτερ. Νομιζω ομως θα στρωσει μονο του.
-
Δε μπορεί να είναι το φλοτέρ
γιατί το ίδιο φλοτέρ του έδωσε τις 4 γραμμούλες που γέμισε καύσιμο.
Ο υπολογιστής ταξιδίου κάνει τα κολπα του. -
Ο υπολογιστής ταξιδιού είναι για γέλια, ποτέ δεν μου έχει βγάλει σωστή μέτρηση.με γέμισμα μου δίνει 580χλμ και βγαζω άνετα 750 μόλις μείνει με ένα κουτακι (ταξίδι σε εθνική)
Sent from my MI 4LTE using Tapatalk
-
Τις νέες εκπτώσεις και προσφορές ανακοίνωσε η Toyota για τον Οκτώβριο στα πλαίσια της προωθητικής ενέργειας «Προνόμια Αγοράς Toyota» με εκπτώσεις ή όφελος απόσυρσης για όλους, ανάλογα με το μοντέλο.
Πιο αναλυτικά ισχύουν οι εξής παρακάτω προσφορές:
Aygo: Όφελος 200 ευρώ και τιμή από 9.246 ευρώ. Για ετοιμοπαράδοτα μοντέλα όφελος 800 ευρώ.
Yaris: Όφελος 450 ευρώ και τιμή από 11.017 ευρώ. Για ετοιμοπαράδοτα Yaris diesel όφελος 1.000 ευρώ.
Yaris Hybrid: Όφελος 700 ευρώ, 10ετής εγγύηση υβριδικής μπαταρίας και τιμή από 15.500 ευρώ. Για ετοιμοπαράδοτα Yaris Hybrid όφελος 1.200 ευρώ.
Auris: Όφελος απόσυρσης για όλους και τιμή από 15.640 ευρώ.
Auris Hybrid: Όφελος 700 ευρώ, 10ετής εγγύηση υβριδικής μπαταρίας και τιμή από 19.730 ευρώ.
Corolla: Όφελος 1.000 ευρώ και τιμή από 14.370 ευρώ.
Avensis: Όφελος απόσυρσης για όλους και τιμή από 18.080 ευρώ.
GT86: Για ετοιμοπαράδοτα μοντέλα όφελος 3.000 ευρώ.
Proace: Όφελος 1.000 ευρώ και τιμή από 25.005 ευρώ.
Hilux Double Cab 2.5 λτ.: Όφελος 600 ευρώ και τιμή από 26.591 ευρώ.
Σημείωση: Στις παραπάνω τιμές συμπεριλαμβάνονται απόσυρση και το όφελος προωθητικού προγράμματος.
-
Εντάξει! Με ξεπερνά σε έμπνευση ...
http://www.carscoops.com/2015/10/canadas-2016-toyota-yaris-sedan-is.html -
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Εντάξει! Με ξεπερνά σε έμπνευση ...
http://www.carscoops.com/2015/10/canadas-2016-toyota-yaris-sedan-is.htmlΖηλεψαν την δοξα του Tida της Nissan και θελουν να την ακολουθησουν. Γιατι κανουν τετοια αψυχολογητα πραματα; Τι παιρνουν εκει στο σχεδιαστικο τμημα; Ας πω και καμια καλη κουβεντα. Εχει ωραιο τιμονι
-
Αρκετά πιο όμορφο απο το tiida
-
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Αρκετά πιο όμορφο απο το tiidaΔεν μπορω να χρησιμοποιησω την λεξη ομορφο ice. Λιγοτερο ασχημο. Ξερω οτι εχεις καλες εμπειριες απο την Toyota, αλλα αυτο το yaris σχεδιαστικα ειναι αποκρουστικο.
TOYOTA FORUM