-
TOYOTA=ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ,ΠΟΙΟΤΗΤΑ,ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ,ΑΝΕΣΗ,ΚΥΡΟΣ. ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΤΟΥΟΤΑ ΑΠΟ ΠΑΛΙΑ ΕΩΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΚΟΛΛΗΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΤΟΥΟΤΑ [/img][/u]
-
TOYOTA=ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ,ΠΟΙΟΤΗΤΑ,ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ,ΑΝΕΣΗ,ΚΥΡΟΣ. ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΤΟΥΟΤΑ ΑΠΟ ΠΑΛΙΑ ΕΩΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΚΟΛΛΗΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΤΟΥΟΤΑ [/img][/u]
-
TOYOTA=ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ,ΠΟΙΟΤΗΤΑ,ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ,ΑΝΕΣΗ,ΚΥΡΟΣ.
ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΤΟΥΟΤΑ ΑΠΟ ΠΑΛΙΑ ΕΩΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΚΟΛΛΗΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΤΟΥΟΤΑ [/img][/u] -
Ο χρήστης ippokratis έγραψε:
TOYOTA=ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ,ΠΟΙΟΤΗΤΑ,ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ,ΑΝΕΣΗ,ΚΥΡΟΣ.
ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΤΟΥΟΤΑ ΑΠΟ ΠΑΛΙΑ ΕΩΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΚΟΛΛΗΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΤΟΥΟΤΑ [/img][/u]Συμφωνώ για την αξιοπιστία. Συμφωνώ επίσης οτι πολλοί που αγοράζουν Toyota μένουν σε toyota (εδώ τουλάχιστον)
To ίδιο σημβαίνει και με τη Honda.
Προσωπικά διαφωνώ στη ποιότητα (εκτός αν αναφέρεις και το Lexus μέσα)
Διαφωνώ στην άνεση και σίγουρα στο κύρος..
Άν όμως ώς Toyota αναφέρεις και την Lexuς, συμφωνώ με όλα τότε, εκτός την ποιότηταΦιλικά,
ΔημήτρηςΥΓ. ώς ποιότητα προσωπικά καταλαβαίνω οτι εννοείς ποιότητα υλικών , συναρμολόγησης.
-
Οντως, μιλαμε για εθισμο που ουτε με του καπνισματος δεν συγκρινεται!
Αν υπαρχει κατοχος Avensis 1.8 αναμεσα μας, θα το εκτιμουσα ιδιαιτερα αν μας ελεγε τις εντυπωσεις του.. -
Ο χρήστης ping of death έγραψε:
Αν υπαρχει κατοχος Avensis 1.8 αναμεσα μας, θα το εκτιμουσα ιδιαιτερα αν μας ελεγε τις εντυπωσεις του..μην το λες. Εγώ έχω Τογιότα, αλλά θα πάρω Άλφα
είμαι σοβαρά γιατρέ μου
Σπύρος
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
μην το λες. Εγώ έχω Τογιότα, αλλά θα πάρω Άλφα
είμαι σοβαρά γιατρέ μου
Σπύρος
Καθε αλλο αγαπητε. Προφανως δεν ησουν χρονιος χρηστης οποτε υπηρχε ελπιδα απεξαρτησης! Ασε που τα Toyota δεν πολυεμπνεουν για σπορτιφ οδηγηση σε αντιθεση με τις Αλφα. Αλλα για τον οικογενειαρχη ας πουμε που τον ενδιαφερει η ποιοτητα κατασκευης κ η αξιοπιστα κ οχι η σπορ αισθηση κ το πουλ-μουρ (δεν αναφερομαι στην Αλφα), μαλλον το Toyota ειναι μονοδρομος με ελαχιστες εξαιρεσεις...
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Αν υπαρχει κατοχος Avensis 1.8 αναμεσα μας, θα το εκτιμουσα ιδιαιτερα αν μας ελεγε τις εντυπωσεις του..μην το λες. Εγώ έχω Τογιότα, αλλά θα πάρω Άλφα
είμαι σοβαρά γιατρέ μου
Σπύρος
και γω είχα honda και πήρα Αlfa.Τι γίνεται , το αντίθετο δεν έπρεπε να συμβαίνει?
-
μην το λες. Εγώ έχω Τογιότα, αλλά θα πάρω Άλφα
είμαι σοβαρά γιατρέ μου
Σπύρος
Καθε αλλο αγαπητε. Προφανως δεν ησουν χρονιος χρηστης οποτε υπηρχε ελπιδα απεξαρτησης! Ασε που τα Toyota δεν πολυεμπνεουν για σπορτιφ οδηγηση σε αντιθεση με τις Αλφα. Αλλα για τον οικογενειαρχη ας πουμε που τον ενδιαφερει η ποιοτητα κατασκευης κ η αξιοπιστα κ οχι η σπορ αισθηση κ το πουλ-μουρ (δεν αναφερομαι στην Αλφα), μαλλον το Toyota ειναι μονοδρομος με ελαχιστες εξαιρεσεις...
σύμφωνος!
Σπύρος
-
Μια χαρά το βρίσκω φίλε Krusenstern... Γιατί όχι Alfa; Το Yaris θα το κρατήσεις;
Φίλε Δημήτρη, έχεις κάποια εμπειρία σε ότι αφορά στα υλικά και στη συναρμολόγηση της Toyota; Με τη (μικρή) δική μου εμπειρία, τουλάχιστον στο Corolla τα υλικά και η συναρμολόγηση είναι (δια της αφής και με το μάτι) τουλάχιστον ισάξια με τα καλύτερα της κατηγορίας του. Προσωπικά η λέξη τριγμός έχω ξεχάσει τι σημαίνει. Θα ήθελα ενημέρωση αν ξέρεις κάτι παραπάνω . Για την αξιοπιστία, με 19.000km ακόμα στο οδόμετρο δε δικαιούμαι να ομιλώ αλλά ως τώρα όλα είναι όπως την πρώτη μέρα.
Οδηγικά, πεθύμησα το Punto μου... Προχτές όμως παραγγείλαμε ένα Punto για τη σύζηγο και σε δύο εβδομάδες θα το έχουμε... -
Πρίν το Jazz είχα μια Corolla 4d του '95, 1.6 που την είχα 'τσιπώσει' στην Powerchips, την είχα χαμηλωμένη για ένα διάστημα αλλά δεν έμεινα ικανοποιημένος από τη δουλειά του τεχνικού, την ξαναψήλωσα και μετά από ~215.000 χλμ την στούκαρα....
Το μοτέρ συνέχεια στις 7.000 (ανέβηκε ο κόφτης από 6.250 με το τσίπωμα) και ίχνος από λάδι. Μερικοί τριγμοί εμφανίστηκαν μετά το χαμήλωμα (το ψιλογ**ησα!) αλλά όταν το ξαναψήλωσα επανήλθε σε κανονικά επίπεδα - βλ. σκασμός!
Τι να πώ γι'αυτό το αμάξι...
Το ΛΑΤΡΕΨΑ και πραγματικά στεναχωρήθηκα πάρα πολύ όταν χρειάστηκε να το δώσω για σιδερικά...Στ'αυτιά: Saxo VTS 120, Alfa 147 120, BMW 320 Cabrio, Merc E200 Komp.
-
Ο χρήστης Jazzouras έγραψε:
Στ'αυτιά: Saxo VTS 120Μόνο με τσίπωμα? Πόσα άλογα έβγαζε?
-
Τσίπωμα όταν λέω, μαζί με τα παρελκόμενα. Δεν είχα ελεύθερη όμως.
Η PChips έδινε 7% πάνω μόνο με τσίπωμα και 11% με μπουζί, χοάνη.
Μανίσια 114 οπότε στη χειρότερη είχα 120+.
Είναι και 970 κιλά αμάξι όμως έ? -
Αν υπαρχει κατοχος Avensis 1.8 αναμεσα μας, θα το εκτιμουσα ιδιαιτερα αν μας ελεγε τις εντυπωσεις του..Παρόν…..
Έχω το avensis 1800cc από τον Μάρτιο και έχει ήδη 11500χλμΈχω ξαναγράψει κάποια πράγματα... αλλά ας ξαναγράψω…..
Θα ξεκινήσω από τα αρνητικά ……
Η ανάρτηση είναι μαλακή, ειδικά η πίσω, και σε υψηλές ταχύτητες με κακό οδόστρωμα έχει πλεύσεις ,θέλει after market αμορτισέρ 2 ‘τικ’ πιο σκληρά.
Ο κινητήρας μετά τις 4000 στροφές ακούγεται........
Ο βομβητής των φλας είναι πολύ αθόρυβος, και με ανοιχτά παράθυρα πολλές φορές την πατάς και δεν τον ακούς...
Τα φώτα δεν μου αρέσουν στη απόδοση τους, τα περίμενα καλύτερα , όπως τον opel ας πούμε..
Ευαίσθητο σε πλευρικούς ανέμους....
Είναι χαμηλό ειδικά η μπροστινή μάσκα με αποτέλεσμα να βρίσκει σχετικά εύκολα ....
Για κίνηση μέσα στη Αθήνα δεν λεει, είναι μεγάλο και θα σε δυσκολέψει
Είναι προσανατολισμένο προς την άνεση και ασφάλεια παρά προς σπορτιφ αίσθηση.Στα θετικά τώρα....
Ο κινητήρας του είναι απλά ΑΨΟΓΟΣ... ανεβάζει στροφές με μεγάλη άμεση ,έχει αρκετή δύναμη-ροπή και κινεί το αυτοκίνητο με πολύ καλό ρυθμό και σε συνδυασμό με την πολύ καλή κλιμάκωση και σαφήνεια του κιβωτίου έχει πολύ καλό αποτέλεσμα στην κίνηση του αυτοκίνητου, και όλα αυτά με χαμηλή κατανάλωση που εντυπωσιάζει πχ σε γρήγορους ρυθμούς δεν ξεπερνά στην χειρότερη τα 8,5 λίτρα.
Το αμάξωμα είναι το άλλο δυνατό του σημείο στιβαρό και συμπαγές σου δίνει μεγάλη αίσθηση ασφάλειας, ενεργητικής και παθητικής, και επίσης πολύ καλή αεροδυναμική(0,29) με απουσία αεροδυναμικών θορύβων....ίσως αυτός είναι και ένας λόγος που ακούω τον κινητήρα μιας και δεν ακούγεται τίποτα άλλο.
Το τιμόνι ,που με βάση όσα έγραφαν τα περιοδικά το φοβόμουν, είναι άψογο, με σωστή πληροφόρηση και αντίστοιχη αίσθηση με βάση την ταχύτητα που κινείσαι.
Ο εξοπλισμός στην έκδοση αυτή, δεν υπάρχει και άλλη. .. είναι υπερπλήρης.
Όσον αφορά την ποιότητα συναρμογής και το φινίρισμα θα σας εντυπωσιάσει... προσεγμένο στην παραμικρή λεπτομέρεια, και παντελής απουσία τριγμών, αν και τα πλαστικά θα μπορούσαν να είναι καλύτερα, ειδικά σε όχι τόσο ορατά σημεία πχ κάτω από το τιμόνι.
Τα φρένα πολύ δυνατά το ΑΒS μπαίνει όταν πρέπει...
Στα ταξίδια θα εντυπωσιασθείς με την άνεση που καταπίνει τα χλμ χωρίς να σε κουράζει,( έχω κάνει μονοκοπανιά 850χλμ) σε αυτό βοηθά το mode της ανάρτησης που είναι στο ‘elegance’ τα άνετα και μεγάλα καθίσματα με καλή στηρίξει, η ποιότητα κύλισης και ο δυνατός κινητήρας που δεν σε προβληματίζει. Παντός σπορ αίσθηση δεν έχει σε καμιά περίπτωση.
Εν κατακλείδι....
Είναι ένα αυτοκίνητο που για τα λεφτά του έχει, πιστεύω, βρει την μέση λύση.
Δεν υστερεί σε κάτι τραγικά έναντι του ανταγωνισμού ΤΟΥ (δεν είναι ανταγωνιστής του το Α4...),ίσα ίσα υπερτερεί θα έλεγα σε πολλά σημεία.
Καλή αγορά για αυτά που προσφέρει........ΥΣ. Όταν το αγόρασα, αφού απέκλεισα τα αλλά για διάφορους λόγους, ήμουν τελικώς μεταξύ αυτού και του 6, διάλεξα το avensis για 2 λόγους, Toyota after sales service & και λόγο κινητήρα, στο 6 έπρεπε να παω στα 2000 για να είμαι ΟΚ.
Αυτά και ελπίζω να βοήθησα κάποιους στο να έχουν πιο ολοκληρωμένη άποψη..
-
Ευχαριστω πολυ GFON. Κ μενα το μεγεθος του κυριως με προβληματιζει.. Απο εκει κ περα απο τα αρνητικα του εντυπωση μου εκανε η ευαισθησια στους πλευρικους ανεμους. Οσο για τον προσανατολισμο προς την ανεση παρα προς σπορτιφ αισθηση, πιστεψε με, μονο ως θετικο κρινεται απο τον ενδιαφερομενο υποψηφιο αγοραστη! (που δεν προκειται για εμενα )
-
Ευχαριστω πολυ GFON. Κ μενα το μεγεθος του κυριως με προβληματιζει.. Απο εκει κ περα απο τα αρνητικα του εντυπωση μου εκανε η ευαισθησια στους πλευρικους ανεμους. Οσο για τον προσανατολισμο προς την ανεση παρα προς σπορτιφ αισθηση, πιστεψε με, μονο ως θετικο κρινεται απο τον ενδιαφερομενο υποψηφιο αγοραστη! (που δεν προκειται για εμενα )]
Για τον πλευρικο ανεμο εχω ανοιξει σχετικο θεμα,γιατί και μενα μου εκανε εντυπωση,και διαφοροι φιλοι ειπαν τις αποψεις τους και το δικαιολογησαν, ριξε μια ματιά ,θα σε βοηθησει..
-
Ο χρήστης Giorgos έγραψε:
Μια χαρά το βρίσκω φίλε Krusenstern... Γιατί όχι Alfa; Το Yaris θα το κρατήσεις;θα ήμουν τρελός αν δεν το κρατούσα, 120.000 χμ. χωρίς να κάνει κιχ, δεν καίει τίποτα, έχει χώρους, για τα κυβικά του πάει μαλλιά κουβάρια, γυρνάει τον κώλο εύκολα, μια χαρά είναι
Σπύρος
-
Ο χρήστης GFON έγραψε:
Για τον πλευρικο ανεμο εχω ανοιξει σχετικο θεμα,γιατί και μενα μου εκανε εντυπωση,και διαφοροι φιλοι ειπαν τις αποψεις τους και το δικαιολογησαν, ριξε μια ματιά ,θα σε βοηθησει..
Οκ, το εντοπισα κ το διαβαζω.
-
Αλήθεια γιατί κάποιοι φίλοι κάτοχοι toyota αφήνουν την toyota και πανε στην alfa ? Για ποιο sport οδήγηση ?
H Celica ? Την ξεχάσανε
Καλύτερα βέβαια. ! Οσοι ποιο λίγοι οδηγουν την Celica τοσο ανεβαίνει η αξία της..!BTW. Μου προξενεί συχνά μεγάλη εντύπωση πως λίγα παλιά (εννοώ 10 χρόνια περίπου + ) sport αμάξια κυκλοφορούν και ειναι Celica !
Φιλικά!
(όχι δεν έχω Celica !. Θα ήθελα να είχα βεβαια !) -
Ο χρήστης Everville έγραψε:
(όχι δεν έχω Celica !. Θα ήθελα να είχα βεβαια !)Δεν ειναι αργα για να αποκτησεις... http://www.4troxoi.gr/4tforum/viewtopic.php?t=9029
TOYOTA FORUM