-
Αν θυμάμαι καλά, μόνο corolla/celica είχαν το θέμα.
-
Βασικά ο 1800vvti με τα 143 άλογα είχε θέμα με κατανάλωση λαδιού που έμπαινε σε corolla/celica αλλά και avensis (πουλήθηκαν πολύ λίγα 1800cc, οπότε δεν γκρινιάξανε πολλοί)
Για τον 1600vvti με τα 110 άλογα δεν έχω ακούσει αρνητικά, κάθε άλλο μάλιστα. Ο 1400 vvti, που τον φοράει και το auris που έχω, είναι σκυλί και ΔΕΝ καίει λάδι στα 212000χλμ με αρκετό ζόρισμα κλπ, αλλά συντήρηση στην ώρα του.
-
xenos wrote:
Βασικά ο 1800vvti με τα 143 άλογα είχε θέμα με κατανάλωση λαδιού που έμπαινε σε corolla/celica αλλά και avensis (πουλήθηκαν πολύ λίγα 1800cc, οπότε δεν γκρινιάξανε πολλοί)
Για τον 1600vvti με τα 110 άλογα δεν έχω ακούσει αρνητικά, κάθε άλλο μάλιστα. Ο 1400 vvti, που τον φοράει και το auris που έχω, είναι σκυλί και ΔΕΝ καίει λάδι στα 212000χλμ με αρκετό ζόρισμα κλπ, αλλά συντήρηση στην ώρα του.
Τι λάδια χρησιμοποιείς στο auris?
-
Ένα 1000ράκι Yaris του 2007 είχα μέχρι το 2017. Στη 10 ετία ήθελε συμπλήρωμα 1 λίτρο το μήνα. Το πήρε μάντρα και για να το πουλήσει αναγκάστηκε να το επιδιορθώσει γιατί το επέστρεφαν όλοι πίσω.
-
Παιδια corolla 2006 1400cc 400000χλμ τωρα αρχισα να βλεπω ελαχιστη καταναλωση λαδιουλαδιου. Αλλαγη λαδιων καθε 10000χλμ
-
Τι λάδια χρησιμοποιείς στο auris?
Το παλικάρι που πηγαίνω το αμάξι για σερβις κλπ, δούλευε στην toyota μέχρι το 2010 μετά άνοιξε το δικό του.
Μου βάζει cyclon 10w-40 σε χρυσαφί μπουκάλι. Τα αλλάζω ανα 10000χλμ
-
Ένα 1000ράκι Yaris του 2007 είχα μέχρι το 2017. Στη 10 ετία ήθελε συμπλήρωμα 1 λίτρο το μήνα. Το πήρε μάντρα και για να το πουλήσει αναγκάστηκε να το επιδιορθώσει γιατί το επέστρεφαν όλοι πίσω.
Ποσά χλμ έκανες το μήνα που ήθελε συμπλήρωμα 1 λίτρο, σε τι συνθήκες ? Στα πόσα χλμ άρχισε να καίει λάδι?
Yaris 1.0 του 2007 mk2 δλδ εποχή που το βάρος είχε πάρει την ανηφόρα κοντά στον τόνο ήταν το yaris mk2.
Αυτοκίνητο πόλης, δλδ σταμάτα ξεκίνα με βαρύ αμάξι που ζορίζει πολύ το χιλιάρι μοτέρ. Ή χιλιάρι μοτέρ σε ανοιχτό δρόμο που του έπινες το αίμα για να κρατήσει αξιοπρεπή ρυθμό. Πιθανότερα και τα δύο, οπότε νορμάλ κατάσταση.
Όλα τα 1000αρια εκείνης της εποχής έβγαζαν θέματα αφού ζοριζόντουσαν αρκετά (να είχες corsa ή polo, τι θα έλεγες)
-
vasilas wrote:
Ποσά χλμ έκανες το μήνα που ήθελε συμπλήρωμα 1 λίτρο, σε τι συνθήκες ? Στα πόσα χλμ άρχισε να καίει λάδι?
Yaris 1.0 του 2007 mk2 δλδ εποχή που το βάρος είχε πάρει την ανηφόρα κοντά στον τόνο ήταν το yaris mk2.
Αυτοκίνητο πόλης, δλδ σταμάτα ξεκίνα με βαρύ αμάξι που ζορίζει πολύ το χιλιάρι μοτέρ. Ή χιλιάρι μοτέρ σε ανοιχτό δρόμο που του έπινες το αίμα για να κρατήσει αξιοπρεπή ρυθμό. Πιθανότερα και τα δύο, οπότε νορμάλ κατάσταση.
Όλα τα 1000αρια εκείνης της εποχής έβγαζαν θέματα αφού ζοριζόντουσαν αρκετά (να είχες corsa ή polo, τι θα έλεγες)
Η πιθανότητα να είχε εργοστασιακό πρόβλημα δεν υπάρχει? Μόνο οι δύο λόγοι που έγραψες μπορεί να οφείλονται για την κατανάλωση λαδιού?
-
Η πιθανότητα να είχε εργοστασιακό πρόβλημα δεν υπάρχει? Μόνο οι δύο λόγοι που έγραψες μπορεί να οφείλονται για την κατανάλωση λαδιού?
Προφανώς και υπάρχει, απλά δεν έχει ακουστεί κάτι για γενικό εργοστασιακό πρόβλημα σε αυτό το μοτέρ, βέβαια πάντα υπάρχει η περίπτωση του μεμονωμένου σφάλματος κατασκευής και επειδή είναι μεμονωμένο δεν έχεις ελπίδα ανάκλησης (εδώ δεν έχεις ανάκληση σε γενικό εργοστασιακό πρόβλημα, βλέπε τον 1,33vvt-i του 2009-12) ή σοβαρής έκπτωσης στην επισκευή.
Οπότε δίνω μια (νομίζω πολύ λογική) εξήγηση που ίσχυε για όλα τα 1000αρια του seg B εκείνης της εποχής.
Χωρίς διάθεση για αντιπαράθεση, αλήθεια.
-
ns101 wrote:
Προφανώς και υπάρχει, απλά δεν έχει ακουστεί κάτι για γενικό εργοστασιακό πρόβλημα σε αυτό το μοτέρ, βέβαια πάντα υπάρχει η περίπτωση του μεμονωμένου σφάλματος κατασκευής και επειδή είναι μεμονωμένο δεν έχεις ελπίδα ανάκλησης (εδώ δεν έχεις ανάκληση σε γενικό εργοστασιακό πρόβλημα, βλέπε τον 1,33vvt-i του 2009-12) ή σοβαρής έκπτωσης στην επισκευή.
Οπότε δίνω μια (νομίζω πολύ λογική) εξήγηση που ίσχυε για όλα τα 1000αρια του seg B εκείνης της εποχής.
Χωρίς διάθεση για αντιπαράθεση, αλήθεια.
Ναι συζήτηση κάνουμε
Δεν έχω εγώ το yaris. Άλλος παραπάνω έγραψε για αυτό
Για το 1000άρι δεν έχω ακούσει κάτι αλλά για τους zz 1.4,1.6 και 1.33 όπως έγραψες έχω διαβάσει αρκετά οτι ήταν είχαν το πρόβλημα με τα πιστόνια
Νομίζω οτι υπάρχουν κάποιες διαφορές σε αυτά που έκαιγαν λίγο, πολύ ή καθόλου λάδι. Ίσως παίζει ρόλο το λάδι που χρησιμοποιούσαν, αν είναι Αγγλική ή Γιαπωνέζικη έκδοση
-
Το αυτοκίνητο το πήρα 3 χρόνων από μάντρα και είχε 36.000. Μάλλον ήταν ενοικιαστικό πριν γιατί βρήκα ενοικιαστηριο κάτω από το κάθισμα. Το πήρα το 2010 και το πούλησα το 2017. Έκανα 950 χλμ το μήνα και περίπου το 2015 άρχισε να καίει λαδι μέχρι που έφτασε η κατάσταση στο απροχώρητο το 2017 που το έδωσα σε μάντρα. Λάδια και φίλτρο άλλαζα 1 φορά το χρόνο 10-40 Aral. Δεν θα το έδινα σε ιδιώτη να του κολλήσει του ανθρώπου να πάθει ατύχημα. Δεν το ζόρησα ποτέ ιδιαίτερα σε ψηλές στροφές και κοφτές αλλά δεν πήγαινε κιόλας. Στην επταετία έκανα επιπλέον 80.000 και πήγε στα 116.000. 1 λαμπάκι του ABS άναβε στα τελευταία του και χτυπούσαν οι μπιλιοφόροι με όπισθεν. Άλλες ζημιές δεν έβγαλε.
Πολύ πιθανόν να είχε κατεβασμένα χιλιόμετρα όταν το πήρα.
-
Το αυτοκίνητο το πήρα 3 χρόνων από μάντρα και είχε 36.000. Μάλλον ήταν ενοικιαστικό πριν γιατί βρήκα ενοικιαστηριο κάτω από το κάθισμα.
Πολύ πιθανόν να είχε κατεβασμένα χιλιόμετρα όταν το πήρα.
Στανταρ είχε κατεβασμένα χλμ. Βάλε ένα 2 μπροστά από το 36000 και θα έχεις μια σαφέστερη εικόνα τον χλμ που είχε.
-
Ναι συζήτηση κάνουμε
Δεν έχω εγώ το yaris. Άλλος παραπάνω έγραψε για αυτό
το είδα μετά, μου απάντησε και έχουμε και την πιθανότερη εξήγηση
Για το 1000άρι δεν έχω ακούσει κάτι αλλά για τους zz 1.4,1.6 και 1.33 όπως έγραψες έχω διαβάσει αρκετά οτι ήταν είχαν το πρόβλημα με τα πιστόνια
Νομίζω ότι υπάρχουν κάποιες διαφορές σε αυτά που έκαιγαν λίγο, πολύ ή καθόλου λάδι. Ίσως παίζει ρόλο το λάδι που χρησιμοποιούσαν, αν είναι Αγγλική ή Γιαπωνέζικη έκδοση
Τα zz 1,4 και 1,6 δεν έχουν θέμα με κατανάλωση λαδιού, ειδικά ο 1,4. Για τον 1,33 υπάρχει ολόκληρο θέμα στο https://forum.4troxoi.gr/node/90795
-
Τα zz 1,4 και 1,6 δεν έχουν θέμα με κατανάλωση λαδιού, ειδικά ο 1,4. Για τον 1,33 υπάρχει ολόκληρο θέμα στο https://forum.4troxoi.gr/node/90795
Διαφωνώ σε αυτό που γράφεις
https://toyota-club.net/files/faq/04-01-10_rem_1zzfe_eng.htm
The main problem of ZZ series is so well-known that entered the folklore - high oil consumption, which often occured even during the warranty. The main reason - the structural defects causing piston rings seizure.
Γνωστοί μου με πρόβλημα, 2 τεχνικοί που εργαζόταν στην αντιπροσωπεία και παιδιά απο το forum δεν μπορεί να λένε όλοι ψέματα
-
Διαφωνώ σε αυτό που γράφεις
https://toyota-club.net/files/faq/04-01-10_rem_1zzfe_eng.htm
The main problem of ZZ series is so well-known that entered the folklore - high oil consumption, which often occured even during the warranty. The main reason - the structural defects causing piston rings seizure.
Γνωστοί μου με πρόβλημα, 2 τεχνικοί που εργαζόταν στην αντιπροσωπεία και παιδιά απο το forum δεν μπορεί να λένε όλοι ψέματα
Ας συμφωνήσουμε ότι διαφωνούμε. Ο καθένας από έμάς με βάση τις δικές του εμπειρίες και ότι έχει διαβάσει, έχει βγάλει ένα συμπέρασμα διαφορετικό από τον άλλο.
Αλήθεια ποια παιδιά από το forum (4t forum) έχουν πρόβλημα με τον 1,4vvt-i και τον 1,6vvt-i ???
-
Δειτε εδω, μιας και μιλουσαμε για καταναλωσεις
2,5 λιτρα κινητηρας, 180 αλογα, αεροδυναμικη ψυγειου, βαρος πολυκατοικιας.....καταναλωση πολης με αρκετο μποτιλιαρισμα 4,1 λιτρα/100
Μετα γιατι τελειωνει το τρακα τρουκα;;;
-
2,5 λιτρα κινητηρας, 180 αλογα, αεροδυναμικη ψυγειου, βαρος πολυκατοικιας.....καταναλωση πολης με αρκετο μποτιλιαρισμα 4,1 λιτρα/100
ΓΙΑ βγες μια εθνική οδό με την πολυκατοικία όμως να δούμε τι καταναλώσεις θα πετύχεις σε σχέση με κανα τρακα τρουκα...
-
Lap wrote:
ΓΙΑ βγες μια εθνική οδό με την πολυκατοικία όμως να δούμε τι καταναλώσεις θα πετύχεις σε σχέση με κανα τρακα τρουκα..
Υπάρχει βίντεο από το ίδιο κανάλι και βγάζει 7 l/100 km με 120 km/h και 8,6 l/100 km με 140 km/h.
-
https://www.drive.gr/news/nea-montela/episimo-toyota-gr-yaris-video
Σπαω τον κουμπαρα......
Προγραμμα 30-70 rwd 261 αλογα και 4,9 κιλα ανα ιππο...
Νιωθω φτερουγισματα στην καρδια
Περασαν σε αλλο επιπεδο οι γιαπωνες.
-
https://www.drive.gr/news/nea-montela/episimo-toyota-gr-yaris-video
Σπαω τον κουμπαρα......
Προγραμμα 30-70 rwd 261 αλογα και 4,9 κιλα ανα ιππο...
Νιωθω φτερουγισματα στην καρδια
Περασαν σε αλλο επιπεδο οι γιαπωνες.
Aν είχες τόσα στον κουμπαρά δεν θa κοίταγες την κούλα, Lap.
απλά κοιτάμε τέτοια αυτοκίνητα και κλαίμε. Εδώ παρακαλάμε μπας και μπορέσουμε να σπάσουμε το φράγμα των 100 αλόγων, τα 260+ είναι άπιαστα.
TOYOTA FORUM