-
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
Αυτό ακριβώς...είναι του 85!
Τότε τα αμάξια τα έφτιαχναν αλλιώς και δεν είχαν και όλα αυτά τα ηλεκτρικά πάνω τους...
Όλοι έχουμε να λέμε για αυτοκίνητα made in japan...Αλλά πλέον ελάχιστα είναι τέτοια...+1000
Αυτό δεν το καταλαβαίνουν οι 'οπαδοί' της τουοτα όμως.... Και εδώ στην Ελλάδα έχουμε πολλούς...
-
Άλλο το starlet. Και εγω του 96 το έχω ακόμα αλλά δεν ξαναγυρνάω στην εταιρεία.....σκιάχτικα.
-
πάντως και εγώ που είχα corrolla του 04, είχα μεινει ευχαριστημένος απο αξιοπιστία και μηχανή.
Μέχρι που την έδωσα μετά απο 8 χρόνια στα 200.000 χλμ με 4.000ευρώ.Τα μόνα μειονεκτήματα που θυμάμαι είναι η λαμαρίνα και το κράτημα σε στροφές.
-
Ο χρήστης Clio13 έγραψε:
πάντως και εγώ που είχα corrolla του 04, είχα μεινει ευχαριστημένος απο αξιοπιστία και μηχανή.
Μέχρι που την έδωσα μετά απο 8 χρόνια στα 200.000 χλμ με 4.000ευρώ.Τα μόνα μειονεκτήματα που θυμάμαι είναι η λαμαρίνα και το κράτημα σε στροφές.
Ίδια ακριβώς εμπειρία με Corolla 2006 που το έδωσα μετά από 10 χρόνια κ 175.000 χλμ στα 5.000 ευρώ πριν 2 μηνες...
-
Δεν είναι δυνατόν και δεν πρόκειται να πείσετε κανένα ευκοίλιο εδώ μέσα! (ευκοίλιος γιατί είναι το αντίθετο του δυσκοίλιος). Ξέρει την αλήθεια γιατί έτσι του είπαν ο κουμπάρος του τάδε κι ο νονός του άλλου ....
Οι στατιστικές Αμερικανών και Γερμανών θα βγάζουν τα γιαπωνέζικα ψηλά απλά για ξεκάρφωμα, για να βλογάν τα γένια τους! Ξέρουμε από συνωμοσίες στο Ελλάντα ...
Αυτό είναι το τελευταίο σχόλιο μου στο τοπικό σχετικά με το θέμα γιατί απαξιώ να ασχοληθώ με όποιον προσπαθεί να επιβάλει τις απόψεις του με αγένεια και προσβλητικά σχόλια. Άλλο να γράφεις την άποψη σου για ένα αυτοκίνητο κι άλλο να προσπαθείς να μειώσεις τον άλλο για να μειώσεις ότι λέει. Ούτε κάνει λογική μέσα στο Forum της Toyota να αποκαλείς παπάρα όποιον αγοράζει Toyota !
Αδιαφορώ τι κάνει η Toyota και ποιόν πείθει, αλλά δεν μπορώ να αδιαφορήσω όταν βλέπω μια επιτηδευμένη προσπάθεια (από χόμπι ή συμφέρον δεν ξέρω) να παραπλανηθεί κόσμος που διαβάζει ένα φόρουμ από τέτοια άτομα που στην πίεση των επιχειρημάτων δείχνουν το πραγματικό επίπεδο τους. Κάποιοι είναι γνώστες και φιλτράρουν ότι διαβάζουν, άλλοι όμως δεν είναι. Για την ισορροπία έγραψα ότι χρειαζόταν και από εκεί και πέρα ο καθένας κρίνει μόνος του.
Όσοι δεν είμαστε μέτοχοι των εταιρειών, ή δεν έχουμε κάποιο συνδεδεμένο μαγαζάκι κλπ, το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι να μας σέβονται σαν καταναλωτή. Μακάρι με τις κακές στατιστικές αξιοπιστίας να βελτιωθούν όλοι οι κατασκευαστές (αυτή την πίεση νιώθουν Αμερικάνοι και Γερμανοί από τους γιαπωνέζους και Κορεάτες) και να βρίσκουμε προϊόντα με καλύτερο value-for-money.
H Toyota είτε το θέλουμε είτε όχι είναι το σημείο αναφοράς για όλους και ειδικά που εκτός από την ποιότητα/αξιοπιστία των προϊόντων της παρέχει ένα εξαιρετικό after sales σε όλο το κόσμο. Μακάρι να το δούμε και σε άλλους! Καταναλωτές είμαστε ... οι περισσότεροι. -
Ο χρήστης Adriver έγραψε:
Αδιαφορώ τι κάνει η Toyota και ποιόν πείθει....Το εχεις καταστησει σαφες με το παραπανω ποστ ολο...
Όσοι δεν είμαστε μέτοχοι των εταιρειών
Ναι σου λεω ,το εχω καταλαβει...
-
Η αλήθεια πάντως είναι πως εδώ μέσα αλλά και σε άλλο φόρουμ που προήλθε από χρήστες αυτού τα τογιοτα παρουσιαζονται τόσα αδιάφορα και παπουδιστικα που κάπου εγώ ως κλασσικός τογιοτακιας άρχισα να προβληματιζομαι και να ψάχνομαι τι είναι αυτό που χάνω. Λίγο ρατσιστικό θα το χαρακτήριζα το όλο attitude αλλά ίσως απλά να εκφράζεται αλλιώς γραπτώς...
-
Ίδια ακριβώς εμπειρία με Corolla 2006 που το έδωσα μετά από 10 χρόνια κ 175.000 χλμ στα 5.000 ευρώ πριν 2 μηνες...
Ειχε πουλησει καλα η συγκεκριμενη Corolla και για την αξιοπιστια της ακουγα καλα λογια. Για το κρατημα ακουγα μετρια. Εξωτερικα ενταξει ειναι και υποκειμενικο, αλλα εσωτερικα, τα οργανα, ο σχεδιασμος του ταμπλο, ειχαν επιρροη απο Απω Ανατολη.
-
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Διαμαντάκι ο 1,4. Τον έχω στο Yaris και πετάει. Θα μπορούσε βέβαια να είναι πιο οικονομικός αλλά δεν κοπανανε φίλτρο κουτια και λοιπά όπως σε κάτι γαλλικά σύνολα.Λυπάμαι που θα σε στεναχωρήσω, αλλά να περιμένεις σοβαρά προβλήματα από αυτόν τον κινητήρα. Έχει βγάλει πολλά θέματα...
-
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Διαμαντάκι ο 1,4. Τον έχω στο Yaris και πετάει. Θα μπορούσε βέβαια να είναι πιο οικονομικός αλλά δεν κοπανανε φίλτρο κουτια και λοιπά όπως σε κάτι γαλλικά σύνολα.Καλυτερα να κοπαναει κανα πλαστικακι,που δεν..., παρα να μπερδευει λαδακι με πετρελαιο...
-
Τι να σε πω ρε παιδιά, μπορεί να ξέρετε καλύτερα αλλά, καλά να είμαστε, και αυτό θα δωθεί με τη ληξη της εγγύησης αντε 1-2 χρόνια μετά όπως όλα....
-
Ο χρήστης Sbr έγραψε:
Ειχε πουλησει καλα η συγκεκριμενη Corolla και για την αξιοπιστια της ακουγα καλα λογια. Για το κρατημα ακουγα μετρια. Εξωτερικα ενταξει ειναι και υποκειμενικο, αλλα εσωτερικα, τα οργανα, ο σχεδιασμος του ταμπλο, ειχαν επιρροη απο Απω Ανατολη.
Κι εμένα δεν μου έβγαλε καθόλου προβλήματα πέρα από 2 που τα έβγαλε πάνω στη 10ετία και θεωρώ ότι οφείλονται καθαρά στο υγραέριο :
- Η μίζα λόγω της δυσκολίας εκκίνησης μερικές φορές με υγραέριο άρχισε να μου κάνει νερά πάνω στα 10 χρόνια και την επισκεύασα
- Στα 10 χρόνια και μετά από 5 χρόνια με υγραέριο άλλαξα την πρώτη βαλβίδα και καθάρισα τις άλλες.
Πέρα από αυτά - που πιστεύω ότι χωρίς υγραέριο δεν θα εμφανίζονταν - το αμάξι ήταν τέρας αξιοπιστίας μηχανικά.
Κάποιος έγραψε για το ότι στρίβει 'περίεργα'...Το επιβεβαιώνω 100%. Μάλιστα, κάποια μέρα που το πίεσα παραπάνω σε στροφές, για να το δοκιμάσω, το αμάξι 'έφυγε γερά' και με ανάποδα τιμόνια μπόρεσα να το συγκρατήσω με χίλια ζόρια προτού βρεθώ πάνω στα δέντρα...Από τότε στις στροφές πήγαινα πάντα πιο συντηρητικά, γιατί δεν ένιωθα ποτέ απόλυτη σιγουριά ακόμη και με καλά λάστιχα... -
Φίλε iceman7 μακάρι να μπορούσα να αλλάξω το αυτοκίνητο μετα το τέλος της εγγύησης (δλδ στα 7-9 χρόνια). Αυτά τα έκανα κάποτε χωρίς φόβο και πάθος. Πλέον μετά την κλοπή του Avensis το καινούργιο που πήρα θα το κρατήσω μέχρι να γίνει ασύμφορο επισκευής.
Για να μην παρεξηγηθώ με το προηγούμενο post περί ζημιών στα TOYOTA. Έχω στην κατοχή μου ένα starlet του 96 με 200.000+χλμ και το μόνο μπου αλλάζω είναι λάδια και φίλτρα. Είναι ο ορισμός του δε σπάω δνε χαλάω και ο λόγος που εγόρασα το Avensis. Επίσης το starlet είναι ο λόγος που με απογοήτευσε το Avensis γιατί μέχρι τα 52.000χλμ και έσπαγε και χάλαγε. Θεωρώ ότι η TOYOTA έχει ρίξει πολύ τα standar της ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑΣ της με εξάιρεση την σειρά corolla (την προηγούμενη) αν και ακούγονται πολύ καλά λόγια και για την καινούργια που σημειωτέον μου άρεσε πολύ αλλά τα 1,4λτ σε πετρέλαιο μου φάνηκαν λίγα για αυτό το σκάφος.
Επίσης βα τονίσω ότι ούτε συνεργείο έχω ούτε είμαι μέτοχος σε καμια εταιρεία. Επιπλέον δεν κόλησα ποτέ στην μάρκα του αυτουκινήτου όπως κάνου μερικοί αφού μέχρι τώρα αξιώθηκα να κατέχω
MAZDA, OPEL, BMW, TOYOTA, NISSAN και VOLVO....... -
Για την corolla και το σταρλετάκι που είχα τι άλλο να γράψω... η αξιοπιστία τους υπεράνω κριτικής. Στο ταξίδι λόγω των καλών κινητήρων οι ρεπριζ πολύ καλές και οι προσπεράσεις εύκολες, όπως καλή ήταν και η σταθερότητα στις ευθείες στις Εθνικές Οδούς. Η οδική συμπεριφορά όμως σε στροφιλίκια ήταν συνώνυμη της επικυνδυνότητας. Οι κινητήρες και στα δύο αυτοκίνητα ήθελαν και μπορούσαν. Το αμάξωμα όμως με την άθλια ανάρτηση κούτσουρο... Όταν από την ΤΟΥΟΤΑ μεταπήδησα στα ΟΠΕΛ (άστρα του 98 και κόρσα του 2000) η οδική συμπεριφορά και η ποιότητα παρουσιάστηκε βελτιωμένη όχι τόσο όμως που να δικαιολογεί το τίμημα ενώ απέκτησα μια πρώτη γεύση του να μένεις στην άκρη του δρόμου από βλάβη. Κατάλαβα το δικό μου βαθύτερο νόημα της οδήγησης με την Αλφα. Μπορείς να πας όπου θες να οδηγείς όσο σβέλτα μπορείς αρκεί να υπάρχει καλή άσφαλτος. Η ποιότητα κορυφαία σε σχέση με τα προηγούμενα και η οδική συμπεριφορά υπεράνω κριτικής. Σκεφτόμουν πως αν μπορούσα, ήθελα στο καπό να φορά τον 4A-FE της παλιάς μου κορόλλας και οι δρόμοι θα ήταν δικοί μου για πάντα... Οι ζημιές και τα μεγάλα κόστη συντήρησης όμως με ανάγκασαν να ξεφορτωθώ όσο όσο ένα αυτοκίνητο που 5 χρόνια ακόμη μετά την αγορά του έβλεπα να μου το ζαχαρώνουν στο δρόμο λες και μόλις είχε βγει από την έκθεση. Και όμως σε ΑR παρόλα τα θέματα μπορεί να ξαναγυρίσω. Σε ΤΟΥΟΤΑ όχι. Αν μάλιστα όπως έχω αντιληφθεί το αυτοκίνητο δεν είναι πλέον φτιαγμένο από ιαπωνικά χέρια και εμφανίζει και αυτό θέματα όπως όλα τα αυτοκίνητα... Ενας λόγος παραπάνω να το προσπεράσω. Αλλωστε η αισθητική του ποτέ δεν με κέρδισε. Η corolla μου μπορεί να προσπερνούσε μια 316 και να την άφηνε πολλά μέτρα πίσω στην ευθεια της Θήβας... όμως στην Υλίκη την έβλεπα πάλι μπροστά μου.
-
Ένα περίεργο πράγμα πάντως......ΠΑΝΤΑ θαύμαζα τις Alfa ακόμα και την mito 1.6turbo που έχει ο μικρότερος αδερφός μου αλλά ποτέ μα ποτέ δεν υπήρξα τόσο θαραλλέος ώστε να αποκτήσω μια. Καταπληκτικό στήσιμο, επίδοση, ομορφιά (η 159 είναι κάτι σαν Σοφία Λορεν στα νιάτα της) αλλά από την άλλη ζημιές, ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ, υψιλή τιμή και μικρή μεταπώληση....Με το Avensis μια φορά βρισκόμουν στο φανάρι της Κατεχάκη και βλέπω ένα παππού (καμια 30ρια χρόνια μου έριχνε) και αμέσως ταυτίστηκα με την ηλικία του......
-
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Για την corolla και το σταρλετάκι που είχα τι άλλο να γράψω... η αξιοπιστία τους υπεράνω κριτικής. Στο ταξίδι λόγω των καλών κινητήρων οι ρεπριζ πολύ καλές και οι προσπεράσεις εύκολες, όπως καλή ήταν και η σταθερότητα στις ευθείες στις Εθνικές Οδούς. Η οδική συμπεριφορά όμως σε στροφιλίκια ήταν συνώνυμη της επικυνδυνότητας. Οι κινητήρες και στα δύο αυτοκίνητα ήθελαν και μπορούσαν. Το αμάξωμα όμως με την άθλια ανάρτηση κούτσουρο... Όταν από την ΤΟΥΟΤΑ μεταπήδησα στα ΟΠΕΛ (άστρα του 98 και κόρσα του 2000) η οδική συμπεριφορά και η ποιότητα παρουσιάστηκε βελτιωμένη όχι τόσο όμως που να δικαιολογεί το τίμημα ενώ απέκτησα μια πρώτη γεύση του να μένεις στην άκρη του δρόμου από βλάβη. Κατάλαβα το δικό μου βαθύτερο νόημα της οδήγησης με την Αλφα. Μπορείς να πας όπου θες να οδηγείς όσο σβέλτα μπορείς αρκεί να υπάρχει καλή άσφαλτος. Η ποιότητα κορυφαία σε σχέση με τα προηγούμενα και η οδική συμπεριφορά υπεράνω κριτικής. Σκεφτόμουν πως αν μπορούσα, ήθελα στο καπό να φορά τον 4A-FE της παλιάς μου κορόλλας και οι δρόμοι θα ήταν δικοί μου για πάντα... Οι ζημιές και τα μεγάλα κόστη συντήρησης όμως με ανάγκασαν να ξεφορτωθώ όσο όσο ένα αυτοκίνητο που 5 χρόνια ακόμη μετά την αγορά του έβλεπα να μου το ζαχαρώνουν στο δρόμο λες και μόλις είχε βγει από την έκθεση. Και όμως σε ΑR παρόλα τα θέματα μπορεί να ξαναγυρίσω. Σε ΤΟΥΟΤΑ όχι. Αν μάλιστα όπως έχω αντιληφθεί το αυτοκίνητο δεν είναι πλέον φτιαγμένο από ιαπωνικά χέρια και εμφανίζει και αυτό θέματα όπως όλα τα αυτοκίνητα... Ενας λόγος παραπάνω να το προσπεράσω. Αλλωστε η αισθητική του ποτέ δεν με κέρδισε. Η corolla μου μπορεί να προσπερνούσε μια 316 και να την άφηνε πολλά μέτρα πίσω στην ευθεια της Θήβας... όμως στην Υλίκη την έβλεπα πάλι μπροστά μου.Σπύρο...όσο περισσότερο σε διαβάζω...τόσο περισσότερο νιώθω ότι με βάση αυτά που γράφεις είναι σαν να διαβάζεις τις σκέψεις μου!! Επικίνδυνο αυτό!! χαχα!
-
Εγώ πάλι τι να πω; Προσπαθώ συχνά να βρω να γραψω κάτι για να διαφωνήσουμε και σταματω για να μη γράψω βλακείες. Να 'σαι καλά φίλε. Καλημέρα!
-
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Εγώ πάλι τι να πω; Προσπαθώ συχνά να βρω να γραψω κάτι για να διαφωνήσουμε και σταματω για να μη γράψω βλακείες. Να 'σαι καλά φίλε. Καλημέρα!Καλημέρα!
Πάντως με όλα όσα έχω διαβάσει για τις alfa έχω πλέον μεγάλη περιέργεια να οδηγήσω μία, για να βιώσω ίδιοις όμμασι και χερσί την ιδιαίτερη αίσθηση που έχει η εταιρία...Πού θα πάει, κάποια στιγμή θα γίνει και αυτό! Δηλαδή, διαφέρουν σημαντικά από τις bmw που επίσης έχουν μια αμεσότητα και έναν sport χαρακτήρα στην οδήγηση; -
Εγώ πάλι τι να πω; Προσπαθώ συχνά να βρω να γραψω κάτι για να διαφωνήσουμε και σταματω για να μη γράψω βλακείες. Να 'σαι καλά φίλε. Καλημέρα!
Καλημέρα!
Πάντως με όλα όσα έχω διαβάσει για τις alfa έχω πλέον μεγάλη περιέργεια να οδηγήσω μία, για να βιώσω ίδιοις όμμασι και χερσί την ιδιαίτερη αίσθηση που έχει η εταιρία...Πού θα πάει, κάποια στιγμή θα γίνει και αυτό! Δηλαδή, διαφέρουν σημαντικά από τις bmw που επίσης έχουν μια αμεσότητα και έναν sport χαρακτήρα στην οδήγηση;Βασίλη πολλά γράφονται και ειδικά εδώ μέσα που ο καθένας, μέσα στην ανωνυμία του, βγάζει και το μικρό Σουμάχερ που κρύβει μέσα του!
Σωστά το προσεγγίζεις, δηλ. να δοκιμάσεις να δεις και εσύ τι παίζει, γιατί αν δεν σχηματίσεις προσωπική άποψη δεν είναι να βασίζεσαι!
Ορκισμένος αλφίστι μας προέκυψε ο αδελφός μου που έχει από 2007 μία 147 (έχει βάλει και υγραέριο πλεόν γιατί έκαιγε πολύ), σε βαθμό τσουρεκοπριξίματος κιόλας...
Ε, μια φορά την οδήγησα και δη Αττική Οδό, που την άνοιξα κιόλας, και τρόμαξα.... μου φάνηκε ετοιμόρροπη, καμία στιβαρότητα στο πλαίσιο, θόρυβος, κακή θέση οδήγησης και πολύ καθετα το τιμόνι! Γενικώς με φόβησε και απορώ πως του αρέσει... αλλά και πάλι αυτό είναι η προσωπική μου άποψη!
Από την άλλη άκουγα και συνεχίζω να διαβάζω για το dsg και προχθές που οδήγησα ένα golf gt έπαθα πλάκα! Μάλιστα ο φίλος μου είπε ότι από 2009 δεν έχει βγάλει τίποτα το σαζμάν και το αυτοκίνητο κινείται συνέχεια (δεν είναι δηλ. παρθενόπη σαν τα δικά μου).. εδώ μέσα βέβαια θα διαβάσεις αφορισμούς! -
Εγώ πάντως με την Α μπορούσα να ξεκινήσω για μια μικρή βόλτα και καφέ πρωϊ Σαββάτου από το Μαρούσι και να με βρει το μεσημέρι να τρώω το ψαράκι μου στο Ναύπλιο. Τέτοιο αυτοκίνητο ήταν...
TOYOTA FORUM