-
η φόρτιση έγινε στο γραφείο ρε, εσωτερική θερμοκρασία άνετα 20 βαθμοί
FYI, όταν το μπουρμπουλιθρισμα δεν είναι πάντα κακό. Μάλιστα επιβάλλεται, διότι με αυτόν τον τρόπο 'καθαρίζουν' τα στοιχεία από deposits. Καλοί φορτιστές, προς το τέλος της φόρτισης 'τραβάν' μία σύντομη υπερφόρτιση στην μπαταρία προκαλώντας αυτό το φαινόμενο.
Απλά αυτό απαιτεί μεταβαλλόμενη τάση φόρτισης και πιο πολύπλοκους φορτιστές, πράγμα που δεν έχει νόημα να υλοποιηθεί στο αυτοκίνητο, όπου φορτίζεται με σταθερή τάση.
Επειδή όμως την μπαταρία την είχα δίπλα μου και την παρακολουθούσα, την άφησα να 'αφρίσει' για λίγο, αλλά όταν είδα ότι δεν ανεβαίνει άλλο η τάση την έβγαλα γιατί λόγω παλαιότητας δεν υπήρχε περίπτωση να πιάσει παραπάνω.Πλάκα-πλάκα θα την τσεκάρω μια μέρα να δώ τί τάση βγάζει τώρα
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
η φόρτιση έγινε στο γραφείο ρε, εσωτερική θερμοκρασία άνετα 20 βαθμοίFYI, όταν το μπουρμπουλιθρισμα δεν είναι πάντα κακό. Μάλιστα επιβάλλεται, διότι με αυτόν τον τρόπο 'καθαρίζουν' τα στοιχεία από deposits. Καλοί φορτιστές, προς το τέλος της φόρτισης 'τραβάν' μία σύντομη υπερφόρτιση στην μπαταρία προκαλώντας αυτό το φαινόμενο.
http://en.wikipedia.org/wiki/Car_battery
γνωρίζω
-
Ε άσε με στον πόνο μου τότε ρε συ που με τρολάρεις πρωινιάτικα
-
λαμβανωντας υπ'οψην τα τελευταια αποτελεσματα των δοκιμων προσκρουσης,ειδα οτι το urban cruiser ελαβε μολις 3 αστερια..κ αν κ για μενα δεν παιζει υπερβολικα σημαντικο ρολο το αποτελεσμα των δοκιμων(βλεπε επιπλεον βαθμοι για διαφορους εκνευριστικους ηχους που εντελει καταληγουν να χαρισουν παραπανω αστερι στην τελικη βαθμολογια..),παρολα αυτα περιμενα κατι καλυτερο.κ πιστευω οτι αυτο το αποτελεσμα θα μετριασει τις πωλησεις του..
τελικα ξερουμε κατι παραπανω για το αν θα εισαχθει?
επισης,beams μηπως ετυχε κ ρωτησες γιατι δεν φερει αυτοματο το 1.4 πετρελαιο iq-urban cruiser? -
Φίλε CLAB καλησπέρα. Σου είχα υποσχεθεί να έχεις μια απάντηση σε 2 μέρες και φαίνομαι ανακόλουθος
Δεν έχω 'αδειάσει' από τη μέρα που στο είπα, ούτε μία ώρα μέσα στην εργάσιμη εβδομάδα. Μαζεύομαι 8 και 9 το βράδυ από τις 6:30 το πρωί
Ειλικρινά μιλώντας όμως, δεν το ξέχασα στιγμή αυτό που σου υποσχέθηκα. Απλώς, δώσε μου λίγο χρόνο. Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την κατανόησή σου. -
αμα εχει 3 αστερια ειναι (σχεδον) σκοτωστρα τι αλλο μπορει να σημαινει αυτο?
-
Ο χρήστης BEAMS έγραψε:
Φίλε CLAB καλησπέρα. Σου είχα υποσχεθεί να έχεις μια απάντηση σε 2 μέρες και φαίνομαι ανακόλουθοςΔεν έχω 'αδειάσει' από τη μέρα που στο είπα, ούτε μία ώρα μέσα στην εργάσιμη εβδομάδα. Μαζεύομαι 8 και 9 το βράδυ από τις 6:30 το πρωί
Ειλικρινά μιλώντας όμως, δεν το ξέχασα στιγμή αυτό που σου υποσχέθηκα. Απλώς, δώσε μου λίγο χρόνο. Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την κατανόησή σου.beams προς θεου,δεν εισαι υποχρεωμενος να ρωτησεις!!σιγα το πραγμα!γιαυτο κ ειπα ''μηπως ετυχε''!!οποτε δεν υπαρχει κ λογος να ζητας την κατανοηση μου!!ειμαστε οκ!
κιουσης,ποιος ειπε οτι μπορει να σημαινει κατι αλλο?αν κ διαφωνω με τον ορο σκοτωστρα,γιατι τυγχαινει να ειμαι απο αυτους που προτιμουν την προληψη(=ενεργητικη ασφαλεια) απο την θεραπεια(=παθητικη ασφαλεια..) οποτε για να γινει πρωτα σκοτωστρα πρεπει να φτασεις κ στο σημειο εκεινο..απο την αλλη αν (λεω αν) η ειδοποιος διαφορα μεταξυ των αστεριων ειναι κουδουνακια κ λαμπακια κ διαφορα αλλα στολιδια,τοτε μακαρι ολα τα αυτοκινητα να εχουν 3 αστερια..τα προτιμω απο τα κινουμενα χριστουγεννιατικα δενδρα(ετσι για να εισερχομαστε σιγα σιγα στο χριστιανικο κλιμα της περιοδου.. )
-
Τo τελευταίo αποτέλεσμα του EuroNcap προβλημάτισε και την Toyota η οποία πρωτύτερα δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα (τουναντίον,καθώς π.χ το IQ τα πήγε εξαιρετικά).
Η ίδια εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καθιστά σαφές οτι το θέμα θα ερευνηθεί όσο παραπάνω
γίνεται,καθώς άλλα περίμενε δεδομένου των in-house tests.
Η αδυναμία κατα το EuroNcap εκδηλώνεται κατα κύριω λόγω στο pole test,όπου η προστασία δεν
φαίνεται να είναι η πρέπουσα παρά τον αερόσακο.Λογικά,θα έχουμε εξελίξεις.
-
@clab
σου λεω και σενα λοιπον την αποψη μου οτι ενα 5αστερο μπορει οντως να ειναι 'μουφα' ασφαλες και υπο καποιες συνθηκες να σε σκοτωσει, οταν ομως ενα αυτοκινητο εχει 3 αστερια σε μια συγκρουση με 60, τοτε ειναι γτπκ
οσο για την ενεργητικη και γω την προτιμω, ομως επειδη παλιοτερα ειχα γνωρισει απο κοντα τον αεροσακο μου θα ηθελα και παθητικη και με χαλαει που το αυτοκινητο μου δεν εχει τουλαχιστον αυτα τα μαμημενα 5 αστερακια (εστω και τα μουφε) οση ενεργητικη ασφαλεια κι αν εχει (που τουλαχιστον αυτη την εχει σε συγκλονιστικο βαθμο)
ποτε δε ξερεις ποιος μαλακας θα σου πεταχτει και απο πού και πλεον εχω αρχισει να τρομαζω με τους (πραγματικα) επικινδυνους που κυκλοφορουν στους δρομους μας , αλλα κανεις δε τους παιρνει το διπλωμα γιατι οδηγουν με τα ορια
-
Γαργάρα φαίνεται ότι έκαναν για ευνόητους λόγους οι 4ΤΡΟΧΟΙ στη διαδικτυακή τους έκδοση την απρόσμενα κακή επίδοση του μοντέλου της Toyota, Urban Cruiser, στις δοκιμές ασφαλείας του EuroΝCAP. Πέραν της αναφοράς για τα 5άστερα μοντέλα, ουδέν σχόλιον! Για να μην αδικούμε μόνο τους 4 τροχούς και πολλοί άλλοι διαδικτυακοί τόποι που αφορούν το χώρο του αυτοκινήτου δεν σχολιάζουν το γεγονός ότι ένας μαζικός κατασκευαστής όπως η Toyota δεν κατάφερε να εφοδιάσει το μοντέλο παραγωγής με όλα εκείνα τα στοιχεία που τουλάχιστον θα έδιναν τα 5 αστέρια στο EuroΝCAP...και να ήταν 4, έχει καλώς....αλλά 3; Αυτό κι αν είναι είδηση για μοντέλο που πρωτοπαρουσιάζεται το 2009 από μια εταιρεία σαν την Toyota και είναι και SUVΟειδές...και όμως η είδηση είναι θαμμένη...
http://www.euroncap.com/results/toyota/urban_cruiser/2009/391.aspx
-
Καποιος να πει στους σχεδιαστες της τογιοτα να σταματησουν να βγαζουν οτι να ναι,λιγο φαντασια δεν εχουνε?
-
Η Toyota έχει ένα άλλο πρόβλημα, πολύ μεγαλύτερο από αυτό του Urban Cruiser. Kατόπιν πιέσεων της NHTSA θα ανακαλέσει 3,8 εκατομμύρια οχήματα Toyota και Lexus λόγω προβλήματος με το πεντάλ του γκαζιού που καλλάει καμμιά φορά στο πατάκι του οδηγού και το όχημα επιταχύνει ακουσίως.
Ορισμένα IS και Prius θα είναι μεταξύ των ανακληθέντων, τα υπόλοιπα είναι μοντέλα της βορειοαμερικάνικης αγοράς. -
Ο χρήστης scandinavian έγραψε:
Γαργάρα φαίνεται ότι έκαναν για ευνόητους λόγους οι 4ΤΡΟΧΟΙ στη διαδικτυακή τους έκδοση την απρόσμενα κακή επίδοση του μοντέλου της Toyota, Urban Cruiser, στις δοκιμές ασφαλείας του EuroΝCAP. Πέραν της αναφοράς για τα 5άστερα μοντέλα, ουδέν σχόλιον! Για να μην αδικούμε μόνο τους 4 τροχούς και πολλοί άλλοι διαδικτυακοί τόποι που αφορούν το χώρο του αυτοκινήτου δεν σχολιάζουν το γεγονός ότι ένας μαζικός κατασκευαστής όπως η Toyota δεν κατάφερε να εφοδιάσει το μοντέλο παραγωγής με όλα εκείνα τα στοιχεία που τουλάχιστον θα έδιναν τα 5 αστέρια στο EuroΝCAP...και να ήταν 4, έχει καλώς....αλλά 3; Αυτό κι αν είναι είδηση για μοντέλο που πρωτοπαρουσιάζεται το 2009 από μια εταιρεία σαν την Toyota και είναι και SUVΟειδές...και όμως η είδηση είναι θαμμένη...http://www.euroncap.com/results/toyota/urban_cruiser/2009/391.aspx
όποιος διαβάσει λίγο το test θα δει ότι το κύριο πρόβλημα του UC ήταν ο αερόσακος οροφής και η κακή ΙΜΗΟ λειτουργία του αερόσακου γονάτων.
Θεωρώ ότι πολύ δύσκολα η Toyota θα το αφήσει έτσι και θα πάει για τα 4 αστέρια με re-test και ίσως κάποια ανάκληση.
-
στην αμερική που πωλείται περισσότερο καιρό σαν scion έχει γίνει καμια ανάκληση?
-
Τα acceptance test στην αμερική γίνονται από το NHTSA και είναι διαφορετικά από αυτά του Euroncap σε πολλά σημεία. Το ότι ένα αυτοκίνητο πήρε 3 αστέρια αντί για 4 ή 5 στις δοκιμές του Euroncap δεν είναι υποχρεωτικός λόγος ανάκλησης αφού δεν υπάρχουν κάτω όρια τα οποία πρέπει να καλύπτει.
Άμα θέλει ο κατασκευαστής ορισμένες φορές προβαίνει σε κάποιες διορθωτικές ενέργειες, και μετά ξανακάνει δοκιμές για να πιάσει καλύτερο σκορ από ένα VIN και μετά.
Είναι θέμα κατασκευαστή αν θα κάνει ανάκληση στα ήδη κυκλοφορούντα. -
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Το ότι ένα αυτοκίνητο πήρε 3 αστέρια αντί για 4 ή 5 στις δοκιμές του Euroncap δεν είναι υποχρεωτικός λόγος ανάκλησης αφού δεν υπάρχουν κάτω όρια τα οποία πρέπει να καλύπτει.σαφέστατα, αλλα τα 4 αστερια φαντάζουν πλέον λίγα ποσο μάλλον τα 3. θα είναι μεγάλο μείον για το μοντέλο αν το λανσάρουν έτσι
-
Σαφέστατα πρόκειται για ψυχρολουσία και για την εταιρεία και για τους αγοραστές και θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πως θα το χειριστεί.
Αλλά αν διαβάσεις λίγο πιο πάνω η Τουότα έχει άλλο πρόβλημα ακόμη μεγαλύτερο, στο οποίο έχουν χάσει άδικα την ζωή τους άνθρωποι. -
οι ανακλήσεις δεν είναι κάτι καινούργιο για την toyota, εξάλλου έχει κάνει τις περισσότερες από κάθε άλλη εταιρία, αυτό όμως δεν είναι απαραίτητα κακό. Καλύτερα να ανακαλούν τα προβληματικά μοντέλα και να διορθώνουν το οποιο πρόβλημα παρα να τα αφήνουν στην αγορά και να δημιουργούν προβλήματα στους αγοραστές αλλα και στο image της
-
Ο χρήστης scandinavian έγραψε:
Γαργάρα φαίνεται ότι έκαναν για ευνόητους λόγους οι 4ΤΡΟΧΟΙ στη διαδικτυακή τους έκδοση την απρόσμενα κακή επίδοση του μοντέλου της Toyota, Urban Cruiser, στις δοκιμές ασφαλείας του EuroΝCAPΆντε! Πως έγινε κάτι τέτοιο;
-
Παιδιά, καλησπέρα. Δεν ξέρω αν είναι το σωστό σημείο στο φόρουμ αυτό, για να διατυπώσω το παράπονό μου, αλλά έχω τέτοια νεύρα που δαγκώνω λαρύγγια.
Το Δεκέμβριο του 2008 αγόρασα το Auris 1.600cc. Σήμερα το πρωί, λόγω ενός κακοφτιαγμένου πεζοδρομίου (συνετέλεσε και η ατζαμίδικη προσπάθεια μου για παρκάρισμα), το ελαστικό έκανε ένα καρουμπαλάκι. Πήγα στον λαστιχά και μου είπε πως δεν είναι κάτι σοβαρό. μιας και το καρουμπαλάκι είναι μικρό. Αντιθέτως μου είπε πως το πρόβλημα είναι γενικά με τα λάστιχα που έχω, αφού τα 3 από αυτά έχουν ημερομηνία παραγωγής τις πρώτες εβδομάδες του 2007 και το 1 από αυτά τέλη του 2006!!!!! Σε ολοκαίνουριο αυτοκίνητο δηλαδή, είχαν τοποθετήσει λάστιχα 1.5 και 2 χρόνων!
Μιλώντας με την αντιπροσωπεία που τα πήρα, μου είπαν πως φυσικά και δεν γίνεται να αλλαχτούν. Δε μπορούν να δώσουν εγγύηση ελαστικών και με παρέπεμψαν στην εταιρία των ελαστικών, η οποία είναι η Bridgestone. Η Bridgestone με τη σειρά της λέει πως δεν έχει καμμία ευθύνη για τα παλιάς τεχνολογίας ελαστικά που τοποθετήθηκαν στο αυτοκίνητο. Ξαναμιλώντας με την αντιπροσωπεία και λέγοντάς τους πως εφόσον αυτοί είναι υπεύθυνοι για το τελικό προϊόν (δε θα μπορούσε να είναι διαφορετικά), πρέπει να μου βρουν μια λύση (αν και δε βλέπουν να γίνεται τίποτε).
Είμαι εξοργισμένος με το όλο θέμα και με την ΤΟΥΟΤΑ συγκεκριμένα.
Επειδή νόμισα πως πάνε να με τρελάνουν, από την αντιπροσωπεία, θέλω να ρωτήσω εσάς: θεωρείτε υπερβολικό (!!!) και παρατραβηγμένο (!!!!!!) οτι αγοράζω καινούριο αυτοκίνητο και θέλω να έχει καινούρια ελαστικά?????
Και αν τελικά δε γίνει τίποτε με το θέμα της εγγύησης (οπότε και είμαι υποχρεωμένος να αλλάξω λάστιχα σε 2 και όχι σε 4 χρόνια), θα φταίω να φτάσω το θέμα μέχρι την μαμά-ΤΟΥΟΤΑ?
ΑγγελοςΥΓ. Συγγνώμη για το μακροσκελές κείμενο... αλλά είμαι εξοργισμένος...
TOYOTA FORUM