-
Toyotαιοι γειά σας αν και μάλλον γερμανόφιλλος πάντα εκτιμούσα τα jap σπορ αυτοκίνητα πρόσφατα καλός φίλος μου έμεινε στην celica του ΄87 από μοτέρ όντας δεμένος με το αυτοκίνητο την τσελιγκοπουλα του όπως την λεέι 'αλλαξε το twin cam με το 20βάλβιδο μαυροκάπακο . Φανταστικό μοτέρ όταν το οδήγησα είναι πραγματίκα ταύλα και το καλύτερο είναι πως παρότι το αυτοκίνητο είναι ακόμα μαμά σε φρένα και ανάρτηση έστριβε καλά. 'Ετσι μου γεννήθηκε η απορία γιατί να μην υπάρχει κανένα σπορ κουπέ η έστω μια γρήγορη έκδοση στο auris για παράδειγμα , κάνοντας μια γρήγορη έρευνα στο ιντερνετ ανακάλυψα οτι υπάρχει τετρακίνητο auris και αρκετά πισωκίνητα sedan γιατί δεν υπάρχει τπτ από αυτά εδώ ?
Πιστεύω πως η toyota κάνει μεγάλο λάθος με το οικολογικό προφίλ που θέλει να περάσει σαν εταιρία .
Με το νέο αε86 τι γίνεται γνωρίζει κανείς τπτ? παίδες sorry αν σας κούρασα -
Ο χρήστης audipassion έγραψε:
Toyotαιοι γειά σας αν και μάλλον γερμανόφιλλος πάντα εκτιμούσα τα jap σπορ αυτοκίνητα πρόσφατα καλός φίλος μου έμεινε στην celica του ΄87 από μοτέρ όντας δεμένος με το αυτοκίνητο την τσελιγκοπουλα του όπως την λεέι 'αλλαξε το twin cam με το 20βάλβιδο μαυροκάπακο . Φανταστικό μοτέρ όταν το οδήγησα είναι πραγματίκα ταύλα και το καλύτερο είναι πως παρότι το αυτοκίνητο είναι ακόμα μαμά σε φρένα και ανάρτηση έστριβε καλά. 'Ετσι μου γεννήθηκε η απορία γιατί να μην υπάρχει κανένα σπορ κουπέ η έστω μια γρήγορη έκδοση στο auris για παράδειγμα , κάνοντας μια γρήγορη έρευνα στο ιντερνετ ανακάλυψα οτι υπάρχει τετρακίνητο auris και αρκετά πισωκίνητα sedan γιατί δεν υπάρχει τπτ από αυτά εδώ ?
Πιστεύω πως η toyota κάνει μεγάλο λάθος με το οικολογικό προφίλ που θέλει να περάσει σαν εταιρία .
Με το νέο αε86 τι γίνεται γνωρίζει κανείς τπτ? παίδες sorry αν σας κούρασαΗ Toyota ακολούθησε μια συγκεκριμένη πολιτική τα τελευταία χρόνια,η οποία όμως λόγω
των περιστάσεων απαιτεί αναπροσαρμογή.Γι αυτό όπως θα ακούς,το μοτό είναι πλέον back to basics,ακούγοντας όμως τον οδηγό
που θέλει και το κάτι παραπάνω
Γι αυτό και βγαίνει η 086Α (είναι η κωδική ονομασία) ,περισσότερα θα βρείς αν κάνεις 'Αναζήτηση'
στα Μελλοντικά Μοντέλα.
Επίσης,έχει προγραμματιστεί ο διάδοχος του Supra άλλα και άλλα ενδιαφέροντα απο Ιαπωνία μεριάΚρίνοντας το προφανές,κάτι φαίνεται να αλλάζει κ επιτέλους να διοχετευτεί λίγο 'πάθος' στα
μοντέλα της.Ο χρόνος θα δείξει.
ΥΓ Προσωπικά πιστεύω οτι τα υβριδικά είναι μια μελετημένη κίνηση της οποίας τα αποτελέσματα θα χρησιμοποιηθούν κατα το δοκούν, για επιδόσεις ή για οικονομία.
-
παιδια στο νέο prius μπαίνει κοτσαδόρος???
-
Ο χρήστης Άγης έγραψε:
παιδια στο νέο prius μπαίνει κοτσαδόρος???Καλημέρα Άγη.Ναι, μπαίνει κοτσαδόρος τόσο στο προηγούμενο όσο και στο καινούριο Prius.Aλλά η Toyota δεν το συνιστά και μάλιστα στην Αμερική στα manual, κάνει λόγο για κατάπτωση της εγγύησης αν το όχημα χρησιμοποιείται για ρυμούλκηση διαφόρων πραγμάτων.Από ένα αμερικάνικο site που παρακολουθώ, σου παραθέτω δύο μικρά σχόλια σχετικά με τις δυνατότητες ρυμούλκησης που έχει το Prius μαζί με φωτογραφίες σχετικές.
I have towed my 16' river boat that is made of thick/welded aluminum with no problems. The 50 horse outboard, trolling motor and two batteries add quite a bit to the weight, but you will notice in the pic that the weight is mostly carried by the boat trailer axle.
I must state EMPHATICALLY that I'm am blessed with only having to travel a short distance at low speed to the boat launch. I would not want to travel a long distance or in high speed traffic with this rig.
However, I also towed a canoe around on a modified utility trailer quite a bit last summer. (This canoe/trailer combo might be closer to the weight of your 14' boat.) I had no problems driving all over the area at highway speeds with this setup.
A simple test method I suggest is that if you can fairly easily move the boat and trailer around manually on level ground... you should be ok. Another tip, (for anyone), if you ever start spinning your tires trying to get up the boat ramp... stop and let the air out (down to about 20lbs.) of the driving tires.
I am NOT recommending the above, just sharing that I have done it.
http://priuschat.com/forums/attachments ... ngboat.jpg
http://priuschat.com/forums/attachments ... mobile.jpg
http://priuschat.com/forums/attachments ... -route.jpg
http://priuschat.com/forums/attachments ... ngboat.jpgOnce again please allow me to state that I agree with Toyota in that they don't 'Recommend' towing with a Prius. It IS harder on the car and could void the warranty, etc. Even though I've had no problems... I just hit 50k on my 2005 and intend to change the tranny fluid after abusing my poor baby by towing and delivering the U.S. Mail.
Sorry, I don't know the tongue weight or total weight of the different things I've towed. To be more specific about the method to my madness: I am 55 y/o, 5' 7', 155lb. All by myself, I can lift the tonque on my canoe trailer easily and roll the whole unit around on fairly level ground including on gravel or grass. I can't do that with the bigger boat. I have to grunt to lift the tongue on my river boat & trailer and I can only roll it around by hand on level concrete or blacktop surface. If you can man-handle your boat and trailer easily by yourself, you should be ok on that freeway.
I have not got stuck at a boat ramp or elsewhere. The car has plenty of power/torque. TRACTION is the bigger concern and I've been successful in avoiding a situation where I would not have traction. If a boat launch is steep, has gravel or dirt surface you could get in a tricky situation. I always have a tow strap with me in case I need to ask someone to help me out and a 12 volt air compressor in case I have refill the tires after letting air out to obtain better traction.
Prius traction control works like this: No Traction= No go!
Eλπίζω να σου φάνηκαν χρήσιμες οι πληροφορίες.
-
από άλλο τοπικό
Ο χρήστης georgetz έγραψε:
4A-FE περι αισθητήρα crankcase και μια βλάβη που βγάζει σε συγκεκριμενες στροφές,
επειδή εχουμε Corolla με αυτό το μοτέρ,για δώσε λίγα παραπάνω στοιχεία.
Καλύτερα στο toyota thread.αν κάποια στιγμή ανεβάζοντας στροφές δεις ότι το αμάξι κοβει και αρνείται να ανεβάσει παραπάνω (σε μας το έκανε στις 4.500) και ανάψει λαμπάκι, το πρώτο που θα τσεκάρεις είναι ο αισθητήρας στροφάλου.
Εμένα με είχε βάλει ένας μαλάκας να αλλάξω ντριστριμπιτέρ, (έφαγα τον τόπο να βρω ένα μεταχειρισμένο, ήταν τότε που ανέβαινα για πρώτη φορά ολλανδία, διάβασε να δεις την οδύσσεια ενός ξενιτεμένου αν θές εδώ ) και τελικά ήταν αυτό.
Το κόστος του είναι 60€.δεν είναι συνηθισμένη βλάβη, ο BEAMS ίσως ξέρει καλύτερα, απλά αν ο μάστορας δεν είναι υποψιασμένος να ερμηνεύσει σωστά το σφάλμα στο διαγνωστικό θα πάρεις τον @λο
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
από άλλο τοπικό4A-FE περι αισθητήρα crankcase και μια βλάβη που βγάζει σε συγκεκριμενες στροφές,
επειδή εχουμε Corolla με αυτό το μοτέρ,για δώσε λίγα παραπάνω στοιχεία.
Καλύτερα στο toyota thread.αν κάποια στιγμή ανεβάζοντας στροφές δεις ότι το αμάξι κοβει και αρνείται να ανεβάσει παραπάνω (σε μας το έκανε στις 4.500) και ανάψει λαμπάκι, το πρώτο που θα τσεκάρεις είναι ο αισθητήρας στροφάλου.
Εμένα με είχε βάλει ένας μ@λ@κ@ς να αλλάξω ντριστριμπιτέρ, (έφαγα τον τόπο να βρω ένα μεταχειρισμένο, ήταν τότε που ανέβαινα για πρώτη φορά ολλανδία, διάβασε να δεις την οδύσσεια ενός ξενιτεμένου αν θές εδώ ) και τελικά ήταν αυτό.
Το κόστος του είναι 60€.δεν είναι συνηθισμένη βλάβη, ο BEAMS ίσως ξέρει καλύτερα, απλά αν ο μάστορας δεν είναι υποψιασμένος να ερμηνεύσει σωστά το σφάλμα στο διαγνωστικό θα πάρεις τον @λο
Α οκ,σε μας απλά έκαιγε λίγα παραπάνω λάδια
Δεν το έκανε μέχρι τώρα,αλλά και να το κάνει,η Corolla είναι σε φάση απόσυρσης.
Διαβάζω με περίσσιο ενδιαφέρον το threadaki περι Ολλανδίας.Ωραίος.
-
κοίτα, το αυτοκίνητο δε μπαίνει σε safe mode, και η πλάκα είναι ότι αν το οδηγάς σαν παππούς δεν πρόκειται να το αντιληφθείς έγκαιρα, μόνο όταν ο αισθητήρας κοντεύει να κλατάρει τελείως, οπότε θα σου κάνει διακοπές και σε όλο το φάσμα.
στο ίδιο φόρουμ έχει κι άλλες ανταποκρίσεις, πάντα με την εύα
-
Φίλος κατάφερε στον 2λιτρο D4D από RAV-4 να βάλει αντί πεtρέλαιο, βενζίνη, και το πήγε για καμιά 120 χλμ έτσι...Το αμάξι είχε κάποιες αρυθμίες, αλλά τίποτα άλλο προς το παρόν. Τι γίνεται τώρα;
-
Καλησπέρες, έχει λήξει η εγγύηση στο celica και ψάχνω την αναλυτική λίστα εργασιών για τα επόμενα προγραμματισμένα σέρβις. Δεν αξίζει να πάω σε εξουσιοδοτημένο. Η toyota hellas έχει ένα τέτοιο site με 'αναζήση service' που μπαίνουν οι αντιπροσωπείες με δικούς τους κωδικούς και βλέπουν. Στο δικό μου εξουσιοδοτημένο έβγαζε κάποιες λίστες στο μόνιτορ της αναμονής, ενημερωτικά. Εμείς που μπορούμε να βρούμε τις λίστες αυτές?
-
Ο χρήστης gmak έγραψε:
Καλησπέρες, έχει λήξει η εγγύηση στο celica και ψάχνω την αναλυτική λίστα εργασιών για τα επόμενα προγραμματισμένα σέρβις. Δεν αξίζει να πάω σε εξουσιοδοτημένο. Η toyota hellas έχει ένα τέτοιο site με 'αναζήση service' που μπαίνουν οι αντιπροσωπείες με δικούς τους κωδικούς και βλέπουν. Στο δικό μου εξουσιοδοτημένο έβγαζε κάποιες λίστες στο μόνιτορ της αναμονής, ενημερωτικά. Εμείς που μπορούμε να βρούμε τις λίστες αυτές?Το οwner's manual νομίζω τα λέει όλα μέσα, αλλά μπορείς να ρωτήσεις και σε μια αντιπροσωπεία, δεν είναι κακό.
-
Θα μας πεί ο ΒΕΑМS μόλις το δεί, κάνε λίγο υπομονή
Και αν το δει, ίσως θα μπορούσε να μου πεί τί παίζει με τον 1,8 που έχω δεί αρκετά αβένσις σαν το δικό μου να φοράν εδώ πέρα. Δεν είναι vvti, νομίζω πρέπει να είναι φτωχού μείγματος?
Τί ξέρουμε γι αυτον τον κινητήρα?
-
Καλησπέρα σε όλους. Δεν πολυμπαίνω τελευταία αλλα σας παρακολουθώ στενά
Για τον φίλο με την Celica, το pdf που τον ενδιαφέρει άμεσα είναι αυτό
http://www.toyota-tech.eu/MaintenanceSchedules/celica/Final.pdfΑν δεν είναι ο 2ZΖ-GE ο κινητήρας που φοράει το αυτοκίνητό σου αλλά ο 1ZZ-FED και βαριέσαι να ακολουθήσεις τα προβλεπόμενα, κάνε τα εξής τα οποία εφάρμοσα και εγώ στο Avensis μου, μοντέλο 2001, μοτέρ 1ΖΖ-FE, κοντά 200.000 απροβλημάτιστα χλμ έως σήμερα:
'Aλλαγή λαδιών κάθε 7500χλμ, λάδι Τoyota semi synthetic 10-40.Φίλτρο λαδιού κάθε 7500χλμ. Όλα τα υπόλοιπα (φίλτρο βενζίνης, φίλτρο αέρα, μπουζί, υγρά φρένων και συμπλέκτη, βαλβολίνες, υγρά κρεμαγιέρας και αντιψυκτικό super long life coolant της Toyota χρώματος ροζ) αλλαγή κάθε δύο χρόνια, ανεξαρτήτως διανυθέντων χλμ. Κάθε τρεις μήνες όμως, φύσημα στο φίλτρο αέρα και κάθε χρόνο αλλαγή φίλτρου καμπίνας.'
Μην σε τρομάζουν αν σου ακούγονται πολλά. Όλα μαζί, αν θυμάμαι καλά δεν ξεπερνάνε τα 220-230 ευρώ.Επίσης κάθε χρόνο, μπορείς να πηγαίνεις σε κάποιον γνωστό σου με ανυψωτικό, για να κάνετε μια επιθεώρηση από κάτω (φούσκες, ημιαξόνια, βάσεις, εξάτμιση, πιθανές διαρροές, χτυπήματα κλπ κλπ).
Αν ο κινητήρας σου είναι ο 2ΖΖ-GE τότε διάβασε αυτό
http://www.4tforum.gr/phpBB3/viewtopic.php?f=15&t=9082&start=1335
και αν δεν πολυκαταλάβεις στείλε πμ για τα περαιτέρω. Υπ όψιν, πως ο 2ΖΖ-GE απαιτεί διαφορετική αντιμετώπιση στη συντήρησή του από τους άλλους VVTi.
Ελπίζω να σου φάνηκα χρήσιμος.Προς τον εξ ολλανδίας ορμώμενο, αμείλικτο κοντράκια δρίφτερ
Μιλάς για τον 7Α-FE; Αν ναι, θα τα πούμε από το τηλέφωνο όχι γιατί είναι κανένα κρατικό μυστικό αλλα γιατί δεν υπάρχει άλλος χρόνος . Το ΣΚ ανεβαίνω χωριό . Οπότε,μπορείς να πάρεις στον γνωστό αριθμό να πούμε και για μοτέρ και να θάψουμε το σύμπαν όλο αν γουστάρεις
-
υπερκαλύπτομαι!!
έχω το 2ΖΖ με το vvtli μοτέρ. Αυτή τη στιγμή είμαι στα 190.000 χλμ, μόλις 100000χλμ πάνω απ το πινακάκι, τι κάνω? θυμάμαι και στο εξουσιοδοτημένο, στις επιλογές της λίστας σέρβις στο internet, έδινε μέχρι το μεγάλο σέρβις των 180.000 και μετά τελείωναν οι επιλογές. Λες να έχω περάσει τη διάρκεια ζωής του και να είναι έτοιμο να πεθάνει??
-
Ε12 1.4 vvti εδώ με 188.000km
Η καδένα χρειάζεται αλλαγή κάποια στιγμή; -
από άποψη αντοχής δεν έχεις θέμα, απλά δεν ξέρω αν στα τουότα αρχίζει και θορυβεί μετά απο κάποια χλμ.
Νομίζω ο BEAMS έχει παραπάνω χλμ από σένα με καδένα και δεν έχει αναφέρει θέμα θορύβου, οπότε έχεις μέλλον -
Ο χρήστης gmak έγραψε:
υπερκαλύπτομαι!!έχω το 2ΖΖ με το vvtli μοτέρ. Αυτή τη στιγμή είμαι στα 190.000 χλμ, μόλις 100000χλμ πάνω απ το πινακάκι, τι κάνω? θυμάμαι και στο εξουσιοδοτημένο, στις επιλογές της λίστας σέρβις στο internet, έδινε μέχρι το μεγάλο σέρβις των 180.000 και μετά τελείωναν οι επιλογές. Λες να έχω περάσει τη διάρκεια ζωής του και να είναι έτοιμο να πεθάνει??
Προφανώς εννοείς το χώρο που έχει στο πίσω μέρος που βάζουν τις σφραγίδες στα σέρβις. Αυτό δεν έχει να κάνει με τη συντήρηση που πρέπει να κάνεις. Είναι για όταν έχεις εγγύηση να φαίνεται αν και πότε έκανες τα σέρβις. Το τι περιλαμβάνει η συντήρηση είναι συγκεκριμένο και πάει ανά χλμ. Π.χ. μικρό σέρβις στα 15κ και στα 45κ, μεγάλο στα 30κ μετά στα 60κ κοκ...
-
εμ, όχι. Είμαι αρκετά εξοικειωμένος με τα διαδικαστικά.
ο BEAMS μου έβαλε ένα pdf στο προηγούμενό του πόστ που καλύπτει τις εργασίες των σέρβις σε πίνακες μέχρι 90000χλμ. Οι αντιπροσωπείες έχουν online database ανά μοντέλο τις λίστες από τις εργασίες των προγραμματισμένων σέρβις που πρέπει να κάνουν σε κάθε σέρβις... ο στόχος είναι να έχω μια λίστα με τις εργασίες ακριβώς από τα επόμενα 2-3 μεγάλα σέρβις για να έχω τις πληροφορίες να κατευθύνω το συνεργείο που θα μου επισκευάσει το αυτοκίνητο.να σου δείξω ακριβώς με τι μοιάζει αφού το είχα πάρει φωτογραφία:
-
Αν θες εξήγησε τί εννοείς γιατί νομίζω ότι κάνεις λάθος.
Τα σέρβις έχουν ένα επαναλαμβανόμενο pattern.Χωρίζονται πχ στα 10, 20, 40, 100.000 χλμ και μετά απλά επαναλαμβάνονται.
Η αντιπροσωπεία σου λέει τί πρέπει να κάνεις πχ μέχρι τα 100.000 (που είναι και το σημείο που ανακυκλώνεται ο αλγόριθμος στα περισσότερα) κι εσύ απο κει και πέρα τσεκάρεις για άλλες φθορές που δεν εμπίπτουν στα πλαίσια της συντήρησης.
Πχ δεν θα σου πουν πότε θα αλλάξεις τρόμπα νερού, θα σου πουν όμως στα 100.000 άλλαξε ιμάντα@BEAMS αλλάζεις υγρά τιμονιού ε? δεν έχω αλλάξει ποτέ, και ο φίλτατος ψιτροενάκιας alpine το συνιστά ανεπιφύλακτα
-
Γεια σας,εχω ενα RAV4 του 2007 με 23000Κμ.Μετα απο ταξιδι στο εξωτερικο παρατηρησα στις δισκοπλακες(περισοτερο στις μπροστινες) γρατζουνιες.Τι μπορει να φταιει?Exoυν φαγωθει τοσο γρηγορα τα τακακια?Σε 2 αλλα αυτοκινητα που εχω(Toyota CarinaII,Nissan Primera) αλλαζω τακακια καθε 80.000-90.000Km,τοσο μαλακα ειναι τα τακακια του RAV4?Oσοι συμφοριτες εχουν RAV4 MKIII ποτε αλλαξανε τακακια?H σταθμη του υγρου φρενων ειναι λιγο πανω απο την μεση.Επειδη βρισκομαι στο εξωτερικο απο οτι βλεπετε χρειαζονται αμεσα αλλαγη τα τακακια?Θα κανω περιπου 400κμ για να επιστρεψω.Αν ηθελαν αλλαγη τα τακακια δεν θα σφυριζαν?Ξεχασα να πω οτι το Rav4 ειναι με χειροκινητο κιβωτιο ταχυτητων.[img]http://yfrog.com/5y87284811jx
-
Οι γρατζουνιές, εφόσον δεν έχεις τελειωσει εντελώς τα τακάκια δεν οφείλονται σε αυτό.
Πιθανόν να έκανες δυνατά φρεναρίσματα από μεγάλες ταχύτητες και να τα ζόρισες. Όταν αλλάξεις τακάκια, εφόσον οι γρατζουνιές είναι μικρές, μπορείς να περάσεις τις δισκόπλακες ένα επιφανειακό τορνάρισμα. Μήπως όμως έχουν στραβώσει? Νοιώθεις κοσκίνισμα στο τιμόνι όταν φρενάρεις?Με ένα φακό ρίξε μιά ματιά στα τακάκια, στα περισσότερα αμάξια φαίνεται πόση πάστα έχει απομείνει.
Για 400 χλμ δεν θα ασχολούμουν να τα άλλαζα, γιατί αν ήταν σε τέτοιο σημείο θα είχαν αρχίσει ήδη να σφυρίζουν
TOYOTA FORUM