-
Ο χρήστης tazio έγραψε:
Μαζέψτε τα γυναικόπαιδα ήρθε ο Γαβρίλης.Διεγράφη ... (Moderator nass)
Διεγράφη ... (Moderator nass)
-
Ο χρήστης gavriil1 έγραψε:
Oι ΗΠΑ έκαναν 'επεκτατικούς' πολέμους, όχι με την έννοια της προσάρτησης νέων εδαφών, αλλά με την πολιτική της εγκαθίδρυσης χειραγωγούμενων -από αυτές- δικτατοριών, της παρουσίας αμερ.στρατού για την προάσπιση των συμφερόντων των αμερ.επιχειρήσεων που ξεκινούν μπίζνες στο υπό κατοχή κράτος.
Και μετα ξυπνησες.
Εσείς να δούμε πότε θα ξυπνήσετε.
-
Οι ΗΠΑ ομως εχουν. Απο ενα τονο πλευρες. Γιαυτο λοιπον, επηδει απο βιβλια δεν μπορεις να κατανοησεις μια κουλτουρα, οταν ειρθα εδω και εζησα και καταλαβα την τωρινη ΗΠΑμερικανικη κουλτουρα και τα συνδυασα με αυτα που εχω ακουσει και διαβασει για την Αρχαια Ελλαδα, την καταλαβα καλυτερα (σιγουρα οχι τοσο καλα εαν ζουσα στην Αρχαια Αθηνα, αλλα φυσικα κατι τετοιο ειναι αδυνατον).
Ώ ρε μάγκα!
Υπότιτλοι υπαρχουν;
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Οι ΗΠΑ ομως εχουν. Απο ενα τονο πλευρες. Γιαυτο λοιπον, επηδει απο βιβλια δεν μπορεις να κατανοησεις μια κουλτουρα, οταν ειρθα εδω και εζησα και καταλαβα την τωρινη ΗΠΑμερικανικη κουλτουρα και τα συνδυασα με αυτα που εχω ακουσει και διαβασει για την Αρχαια Ελλαδα, την καταλαβα καλυτερα (σιγουρα οχι τοσο καλα εαν ζουσα στην Αρχαια Αθηνα, αλλα φυσικα κατι τετοιο ειναι αδυνατον).
Ώ ρε μάγκα!
Υπότιτλοι υπαρχουν;
Μπες στο μενου του dvd και διάλεξε γλώσσα υποτίτλων.
-
Oι ΗΠΑ έκαναν 'επεκτατικούς' πολέμους, όχι με την έννοια της προσάρτησης νέων εδαφών, αλλά με την πολιτική της εγκαθίδρυσης χειραγωγούμενων -από αυτές- δικτατοριών, της παρουσίας αμερ.στρατού για την προάσπιση των συμφερόντων των αμερ.επιχειρήσεων που ξεκινούν μπίζνες στο υπό κατοχή κράτος.
Και μετα ξυπνησες.
Ψέμματα λέει?
Αν ναι, σε ποιο σημείο ακριβώς? -
Εδω η συζηγος μου English major σπουδασε και ξερει παραπανω απο την Ελλαδα απο οτι εγω. Και δεν ειναι η μονη.
Ακομα κι ενας Καφρος ξερει περισσοτερα για την Ελλαδα (και οχι μονο) απο εσενα, αλλά ας μη το κανουμε θεμα...
PS:Χιλια συγνωμη απο τη συμπαθη φυλη των Καφρων γιατι επιχειρησα να τους θιξω το πολιτιστικο τους επιπεδο .....
Αρα με αποκαλεις χειροτερο απο καφρο Κριεζα?
ΣΥ ΕΙΠΑΣ!!!
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Ας πουμε πως εχουμε εμπιστοσυνη στο πληθος (στους ανθρωπους του πλανητη) οτι ως μαχομενοι την υπερδυναμη (εστω και στα πλαισια της σχεσης δυνητικοτητας και δυνατοτητας που λεγαμε) και θ' αντισταθουν με παραγωγικο τροπο, θα συνδεσουν δλδ. την αντισταση τους με μια συνταγματικη επενδυση στη βιο-πολιτικη σφαιρα και θα σχηματισουν μηχανισμους παραγωγης και κοινοτητας.
Tι εχουμε λεει;
Στο Foundation series δεν τα λες ετσι
Εεεε περασανε και 40 χρονια
-
Και μετα ξυπνησες. -
Ο χρήστης htanso21 έγραψε:
Και μετα ξυπνησες.
edit [Krusenstern]
-
Καλη σου ορεξη
-
Αυτό που παρατηρώ εγώ, πάντως, μέσα απ' όλη αυτή τη συζήτηση είναι μια ωραία αναλογία που προκύπτει μεταξύ 'πολέμου κατά της τρομοκρατίας' (ο οποίος πόλεμος πιστεύω ότι δίνει ώθηση στο μίσος και τελικά βοηθάει την εξάπλωση της τρομοκρατίας ως μόνης πιθανής απάντησης) και 'πολέμου κατά των αχάριστων, ανιστόρητων, κλπ φορουμιστών' - από το μετανάστη φίλο μας - (ο οποίος πιστεύω ότι, if anything, αυξάνει και δίνει ώθηση στον όποιο αντι-αμερικανισμό διακατέχει όσους παρακολουθούν αυτή την ενότητα......
Διεγράφη ειρωνικό 'σχόλιο' (Moderator nass)
Ναι, Διεγράφη ειρωνικό 'σχόλιο' (Moderator nass) αλλά να σκεφτόμαστε και λίγο τι σημαίνουν αυτά που διαβάζουμε.
Eσύ συμπεριφέρεσαι σα μια 'μηχανή' που σκοπός της είναι να παράγει 'αντι-αμερικανισμό' (όπως ακριβώς η συμμορία που κυβερνά τη χώρα σου είναι μια μηχανή που παράγει μελλοντικούς τρομοκράτες, είτε το αντιλαμβάνεται είτε όχι). Προς παρηγοριά σου, βέβαια, ίσως να υπάρχουν χιλιάδες 'μηχανές' σαν εσένα στα ανά τον κόσμο ιντερνετικά φόρα. You figure out the rest for yourself.
-
Έγω έχω πει πως αυτό που 'κέρδισα' είναι το γεγονός ότι έμαθα πως οι υποστηρικτές της 'ιμπεριαλιστικής' (μπλιαχ, σαν ατάκα του κόμματος ακούγεται) φιλοσοφίας είναι υπαρκτά πρόσωπα και όχι μόνο ο Ραμσφελντ...
Από κει και πέρα, ο εξ Αμερικής φορουμάς μπαίνει και γράφει τα ίδια και τα ίδια (και με ξεκάθαρο σκοπό να προκαλέσει, πλέον), ενώ εμείς αντιδραστικά (και όχι μόνο) παίρνουμε εκ διαμέτρου αντίθετες θέσεις.
Τα χουμε πει χιλιάδες φορές!
Γιατί συνεχίζουμε, δεν ξέρω, μη με ρωτάτε...
Τα ιδια και τα ιδια για να προκαλεσω.
Μολις πριν εγραψα για το οτι οι ΗΠΑμερικανοι ξερουν **πολυ περισσοτερα για την Αρχαια Ελλαδα απο οτι νομιζετε **και μονο βομβα δεν στηλατε στο σπιτι μου. Για ποιες προκλησεις γραφεις?
Εαν νομιζεις οτι γραφω μ@λ@κιες για κατι, απλας πες δεν συμφωνεις και στιρηξετο εαν μπορεις. Αλλιως προς τι οι Χρ!στ0Π@ν@γ!ες ¨?
-
Ποιες 'Χρ!στ0Π@ν@γ!ες '; Πέταξε ο charmak66 κάτι τέτοιο;
-
Για πες μας, πόσα 'νομίζουμε' ότι ξέρουν οι ΗΠΑμερικανοί για την Αρχαία Ελλάδα, και πόσα ξέρουν στην πράξη; Τι ξέρουν; Για κάνε λίγο πιο συγκεκριμένα και στήριξε όλα αυτά που λες αν θες να μην τα θεωρούμε αερολογίες. Το 'ξέρουν περισσότερα απ' ότι νομίζετε' δε λέει απολύτως τίποτα (πέρα από το ότι εσύ νομίζεις ότι είσαι στην ευχάριστη θέση να ξέρεις ΚΑΙ τι ξέρουν όλοι οι ΗΠΑμερικανοί ΚΑΙ τι νομίζουμε όλοι εμείς!!).
-
-
Διότι ως γνωστόν σύμφωνα με τους ίδιους τους ΗΠΑμερικάνους, οι ίδιοι οι ΗΠΑμερικάνοι είναι συνεχιστές της αρχαίας Ελλάδας. Εξ ου και ο αρχαιοελληνικός ρυθμός στα κρατικά κτίρια. Τρίχες δηλαδή, **μόνο ως συνεχιστές της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας ίσως να σταθούν, με την έννοια των επεκτατικών πολέμων **- όσο όμως Ελληνες ήταν οι Ρωμαίοι, άλλο τόσο είναι και οι ΗΠΑμερικάνοι. Οι χιτώνες δεν κάνουν τον αρχαίο Γαβριήλ.
Επεκτατικων πολεμων ε? Ναι βλεπεις εχουμε μεγαλωσει πολυ ως χωρα τα τελευταια 80 χρονια που πολεμησαμε. Η μιση γη δικη μας ειναι στο χαρτη.
Τοσο αχαρηστια δηλαδη?
Please define the following terms:
(1) 'αχαριστία'
(2) 'προπαγάνδα'
(3) 'επέκταση'Τα έχεις μπερδέψει τελείως αυτά και άλλα.
Εαν πιστευεις οτι τα εχω μπερδεψει, γιατι που ζητας να τα ορισω?
Γιατι συνεχιζεις να με ρωτας οτιδηποτε δε βοις αφου ξερεις οτι θα διαφωνησεις μαζι μου?Σου ζητάω να τα ορίσεις για να σε παροτρύνω να σκεφτείς λιγάκι γύρω από αυτά. Αντιλαμβάνομαι βέβαια ότι το βλέπεις κακόπιστα αυτό. Τα χρησιμοποιείς όμως συνεχώς λάθος. 'Προπαγάνδα' ΔΕΝ είναι ό,τι δε σε συμφέρει ν' ακούς και δε σε βολεύει να ξέρεις. Η 'Αχαριστία' ΔΕΝ ορίζεται ως η έλλειψη ευγνωμοσύνης προς κάποιον που κάνει ό,τι κάνει με το 'έτσι θέλω' και με βάση το ΔΙΚΟ ΤΟΥ συμφέρον. Ήδη, ο Pai Mei σε βοήθησε στον ορισμό της 'επέκτασης' (σε συνάρτηση με το θέμα μας) και εσύ του απάντησες ότι 'και μετά ξύπνησε' παρότι είναι 100% όπως τα λέει.
Για κόπιασε λοιπόν εσύ να μας τα ορίσεις πως τα καταλαβαίνεις τα παραπάνω, να εντοπίσουμε τουλάχιστον αν το πρόβλημα είναι η γλώσσα ή το 'κάτι άλλο'...
-
Ο χρήστης titsataki έγραψε:
Και μετα ξυπνησες.
edit
Διεγράφη προσωπικό σχόλιο (Moderator nass)
@
-
Ειναι αυτα που λετε στην Ελλαδα, εαν εισαι καλος με μενα θα σου ειμαι καλος 2 φορες πισω, εαν εισαι κακο, το αντιθετο. Ή καπως ετσι.
Απλουστατα, οποιος θελει να παιξει ξυλο με τις ΗΠΑ, θα βρει τραγικο τελος. Οποιος και εαν ειναι, οτι και να'ναι. Απλουστοτατο.
Πάμε πάλι. άλλη μια
Αυτό το υφάκι είναι που λέω υπεροπτικό. Και μην φας, έχουμε γλάρο. Για όλα κάποτε υπάρχει ένα τέλος.
Και το φωτάκι στο βάθος φαίνεται και είναι κίτρινοΤο παραπανω υφακι δεν ειναι υπεροπτικο καθολου. Ειναι ξεκαθαρα αμυντικο.
Υπεροπτικο θα ηταν εαν ελεγα οτι θα ερθω στην χωρα σου με επεκτατικες τασεις. Να σε κανω την 51η πολιτεια των ΗΠΑ.
51 πολιτείες έχουν οι ΗΠΑ σήμερα ( μαζί με τη Χαβάη και την Αλάσκα ). Εννοούσες προφανώς την 52η.
-
- Τα τελευταία 30 χρόνια γινόμαστε διαρκώς η 51η πολιτεία.
-
Έχεις δίκιο. Tο κοίταξα μόλις.
Συγγνώμη Γαβριήλ.
-
...Οι ΗΠΑ ομως εχουν. Απο ενα τονο πλευρες. Γιαυτο λοιπον, επηδει απο βιβλια δεν μπορεις να κατανοησεις μια κουλτουρα, οταν ειρθα εδω και εζησα και καταλαβα την τωρινη ΗΠΑμερικανικη κουλτουρα και τα συνδυασα με αυτα που εχω ακουσει και διαβασει για την Αρχαια Ελλαδα, την καταλαβα καλυτερα (σιγουρα οχι τοσο καλα εαν ζουσα στην Αρχαια Αθηνα, αλλα φυσικα κατι τετοιο ειναι αδυνατον).Τώρα συγνώμη, αλλά δεν ξέρεις τι λες!!! Στην αρχαία Ελλάδα που θαυμάζουμε,
- ο βασιλιάς ήταν πάντα πρώτος στο μέτωπο, το οποίο άνοιγε για να υπερασπιστεί η πατρίδα από εισβολείς ή για λόγους τιμής. Το να πεθάνει πολεμώντας, ήταν ύψιστη τιμή γι αυτόν και για την οικογένειά του. Ποτέ Έλληνας βασιλιάς δεν παρακολούθησε πόλεμο μέσα από τρύπα.
Ίσως, βέβαια, να παρεξήγησες αυτό το 'λόγους τιμής', αλλά σε βεβαιώνω ότι δεν έχει σχέση με τα δολάρια ή τα ευρώα. Αν θέλεις με πιστεύεις βέβαια.
Υπάρχουν και κάτι λίγες διαφορές ακόμα, αλλά νομίζω ότι κι αυτή αρκεί...
- ο βασιλιάς ήταν πάντα πρώτος στο μέτωπο, το οποίο άνοιγε για να υπερασπιστεί η πατρίδα από εισβολείς ή για λόγους τιμής. Το να πεθάνει πολεμώντας, ήταν ύψιστη τιμή γι αυτόν και για την οικογένειά του. Ποτέ Έλληνας βασιλιάς δεν παρακολούθησε πόλεμο μέσα από τρύπα.
-
Είπαμε: ΗΠΑ=ΡΩΜΗ (και πολύ τους πέφτει).
Την Ελλάδα να την αφήσουν οι σφετεριστές εκεί που κάθεται.
Ρε Γαβριήλ, μπας και πήγες σε κανένα Κόλετζ; Και σου φόρεσαν χιτώνα και σου είπαν ότι είσαι στην αδελφότητα Γκάμα-Μάι-Φάι; Κι ότι οι μπύρες ήταν αττικό κρασί και τα χοτ-ντογκ αμβροσία; Συμμαζέψουυυυυ...
-
.........
- ελπίζουν ότι αυτή τους η ευημερία θα κρατήσει για πάντα, κάτι που εύχομαι (ειλικρινά όμως, πιστέψτε με) και στον gavriil1.
Αυτο ειναι ακριβως αυτο που εννοω οταν λεω 'για αυτους που καταλαβαινουν την καρδια των ΗΠΑ και τι εστι αυτο'.......
gavriil1, δυστυχώς για σένα εκεί πάνε ολοταχώς οι ΗΠΑ.
Δυστυχώς για μας, προσπαθούμε με όλες μας τις δυνάμεις να τις ακολουθήσουμε. Ευτυχώς δεν θα τις φτάσουμε ποτέ, είναι πάνω από τις δυνάμεις μας...
Και πάλι εύχομαι, σε σένα και σ' εμάς, το όνειρο να κρατήσει για πάντα...
Περί ΗΠΑ και Αμερικανών (αντε πάλι!!!)