-
Ο χρήστης Funis έγραψε:
Εχω την αρμοδιοτητα της υπερδηναμης.
Ειπες τιποτε?
Οτι θελω εγω γινετε. Εαν οχι πεφτει ξυλο. Any questions?
Ειπα, σε ολο το προηγουμενο ποστ μου.
Καθολου. Ειμαστε αντι του φασισμου και των αλλων παρεμφερι. Δημοκρατια θελουμε ολοι. Ολοι οι ανθρωποι του πλανητη. Απλα δεν το παραδεχοντε πολλοι για λογους αντι-ΗΠΑ και ιδεολογιας.
Και εαν δεν ξερεις οτι θελεις Δημοκρατια και ελευθερια, απλα δεν το ξερεις, ακομη. Θα το μαθεις ομως.
ΣΟυ εχω ηδη απαντησει:
Οποτε τα περι ιδεολογιας δεν στεκουν. Εισαι η πιο φασιστική χωρα, με το μανδυα του 'εγω ξερω το καλο σας που εσεις δεν ξερετε' (παγιο ρητο όλων των φασιστων). Και κάτω από το μανδυα αυτό το ΜΟΝΟ που κάνεις είναι να ικανοποιεις τα συμφεροντα σου. Αλλά όχι με νομιμα πολιτικα τρόπο, με την επιβολή!!
Φασισμος με Ελευθερια και Δημοκρατια και Καπιταλισμο απλα δεν αναμυγνυοντε. Ειναι αντιθετα, ή υπαρχει το ενα, ή το αλλο.
Σωστο. Γιαυτο διαλεγεις τον Καπιταλισμο με την φασιστικη επεκτατικη εξωτερικη (και εσωτερικη αλλα δεν το ξερεις) πολιτικη!
Το εαν γινοντε λαθη, θα φανουν στο μελλον. Παντως η τακτικη των ΗΠΑ δεν εχει αλλαξει τα τελευταια 10 ή 20 χρονια. Αρα κατι σωστο πρεπει να εχουν κανει εδω και 80 χρονια για να ειναι η μονη δυναμη οπως λες. Και να εχουν ελευθερια, δημοκρατια και ελευθερη οικονομια.
Μακροπροθεσμα αποτελεσματα Γαβριηλ. Καλοι επιχειρηματιες ειναι. Κ παλι η δυναμη χανεται σιγα σιγα κ πολλοι ξεσηκωνονται. Αρα κατι λαθος θα κανουν για να χανουν τοση δυναμη, απαυτες που δεν χανονται. Βεβαια αμα ελεγχεις τους παντες κ τα παντα κ τους απειλεις με οικονομικο αποκλεισμό, σαφως όλοι καθονται σουζα, τα λαθη καλυπτονται κ όλοι τρεχουν, εσυ βγαινεις λαδι. Κι ομως τα λαθη πληρονονται. Εγω κι εσυ μαλλον δε θα ζουμε να δουμε τον οικονομικο μαρασμο (αποπου θα αρχισουν τα προβληματα) αλλοι θα ζουνε τοτε. Κι αυτο θα ερθει εξ'ανατολλας Γαβριηλ, απο κει που δεν το περιμενεις. Οταν το πετραλαιο δεν θα ειναι η ενεργειακη καρδια του πλανητη!
Το να νομιζεις εσυ, απο την Ελλαδα, οτι ξερεις καλυτερα απο αυτους, ακουγεται λιγο εγωιστικο! Αν οχι χειροτερα απο εγωιστικο.
Εδω νομιζεις εσυ απο Αμερικη τι ειναι σωστο σε όλο τον κόσμο κ το επιβαλλεις κιόλας, εγω που απλά το πιστευω ειμαι εγωιστρια?
Ακουγεσαι σαν να ευχεσαι το κακο των ΗΠΑ Φουνις, ή νομιζω?
Το κακο τους όχι. Απλά βλέπω ότι η αιτία του κακου για τα περισσοτερα δρωμενα.. Απο αυτην την άποψη θα θελα λιγοτερη δυναμη στην υπερδυναμη. Να σου κόβει καποιος τον βηχα οταν σκοτωνεις γυναικοπαιδα για το καλο τους Γαβριηλ..
Εξαλλου γιατι το παιρνεις οτι ευχομαι το κακο τους? Εσυ τα κανεις ολα αυτα αλλα επειδη θελεις το καλο των αλλων. Ε κι εγω το καλο σου θελω λοιπον, αυτο που δεν ξερεις οτι ειναι για καλο σου αλλα θα το μαθεις!!
Funis, εγω εχω απαντησει σε ολα τα παραπανω ερωτηματα σου σοβαρα πριν. Και φυσικα εσεις δεν θελετε να τα ακουσετε. Απλως ειπα να απαντησω με τον τροπο που θελετε απο εδω και περα ή τουλαχιστον μια φορα.
Αρα λοιπον, οπως σου'πα, εγω ειμαι ο δυνατος, οτι θελω κανω, εαν θες μην συμμορφωνεσαι. Αυτα.
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Πάμε πάλι τα ίδιααααα...Μιας και δεν είναι ο kouk online, να σου εξηγήσω εγώ: υπαινικτικά σχόλια ως προς την σεξουαλικότητα του άλλου και ως προς το 'τι θα του κάνεις μάνα μου' θεωρούνται προσωπικά, απρεπή και προσβλητικά. Σταματάμε εδώ.
[mod]
Ξεχασες το κυριοτερο: Απειλητικα.
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
ΚRΙΕΖΑ μέχι πριν 2 σελίδες λέγατε τι θα βάλει ο ένας στις τρύπες του άλλου και τώρα προσβλήθηκες;Σωστος, αλλα Εγω δεν ειπα τιποτε τετοιο.
-
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
Είμαι περίεργος να δω τι θα γινότανε στο αεροδρόμιο αν κάποιοι δοκιμάζατε να ταξιδέψετε στις ΥΠΑ.Στις ποιες?
-
Ο χρήστης tazio έγραψε:
Ε.Π.Α.Από τι στιγμή που δεν έχουμε καθαρεύουσα είναι, Ενωμένες Πολιτείες Αμερικής.
-
Ο χρήστης syele έγραψε:
Ειναι αυτα που λετε στην Ελλαδα, εαν εισαι καλος με μενα θα σου ειμαι καλος 2 φορες πισω, εαν εισαι κακο, το αντιθετο. Ή καπως ετσι.
Απλουστατα, οποιος θελει να παιξει ξυλο με τις ΗΠΑ, θα βρει τραγικο τελος. Οποιος και εαν ειναι, οτι και να'ναι. Απλουστοτατο.
Πάμε πάλι. άλλη μια
Αυτό το υφάκι είναι που λέω υπεροπτικό. Και μην φας, έχουμε γλάρο. Για όλα κάποτε υπάρχει ένα τέλος.
Και το φωτάκι στο βάθος φαίνεται και είναι κίτρινοΤο παραπανω υφακι δεν ειναι υπεροπτικο καθολου. Ειναι ξεκαθαρα αμυντικο.
Υπεροπτικο θα ηταν εαν ελεγα οτι θα ερθω στην χωρα σου με επεκτατικες τασεις. Να σε κανω την 51η πολιτεια των ΗΠΑ.
-
που 'σαι ρε Gab!
γραψε να μορφωθουμε και εμεις τα προβατα! -
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Εχω την αρμοδιοτητα της υπερδηναμης.
Ειπες τιποτε?
Οτι θελω εγω γινετε. Εαν οχι πεφτει ξυλο. Any questions?
Όπα, παιδιά, κόφτε το γιατί θα μας ρίξει ξύλο.
Ο ίδιος ο Πρόεδρος τον έχρισε αρχηγό του στρατού της υπερδηναμης (sic), μου το είπε χθες βράδυ, που πίναμε μπύρες μαζί στην παραλία.
Προσέξτε ililias, μου είπε, έχει αρμοδιότητα ζωής και θανάτου στο Βόρειο Ημισφαίριο. Μπορεί να ρίξει ξύλο όπου θέλει!
Οπότε εμείς, ναι gavriil1 και ναι gavriil1 πρέπει να λέμε.[Κωνσταντάρας mode]Το νού σας, ρεμάλια......[/Κωνσταντάρας mode]
ililias η Φουνις στο μυνημα της εγραψε 'με το εσυ εννοω ΗΠΑ' και ετσι εγραψα και εγω το 'εγω'. Τωρα εαν το παιρνεις πρωσοπικα ειναι δικο σου προβλημα, ως συνηθως. Εγω τι ξυλο να ριξω σε ολοκληρη χωρα?
-
Ο χρήστης GFON έγραψε:
To μονο που καταφερνεις gavril με αυτα που γραφεις ειναι να δικαιολογεις απολυτα τον αντιαμερικανισμο πολλων χρηστων του forum.ΟΠως εγραψα, εγω σας εδωσα τις σωστες απαντησεις. Τωρα δινω αυτες που ΘΕΛΕΤΕ να ακουσετε. Τι αλλο θελετε? Με τα νερα σας παω και παλι με βριζετε. Ποια θα ειναι η απαντηση που θα σας ικανοποιησει τελικα? Αρα αποδειχθηκε ξανα οτι δεν ξερετε τι θελετε και ουτε ποτε θα μαθετε.
-
Ο χρήστης ping of death έγραψε:
Κι όμως, πόσοι ΗΠΑμερικάνοι (και όχι μόνο) ξέρουν τι βλέπουν; Πόσοι διαβάζουν ιστορία και μελετούν παγκόσμιους συγγραφείς; Μήπως εσύ;... (ρητορική ερώτηση).
Για αυτο σε διαβαιβεω οτι ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΗΠΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΡΑ ΕΛΛΗΝΕΣ. Οτι και εαν πεις, ετσι ειναι. Μια απο τις πολλακις αποδειξεις οτι δεν εχεις ΙΔΕΑ για το τι εστι ΗΠΑ.
Εδω η συζηγος μου English major σπουδασε και ξερει παραπανω απο την Ελλαδα απο οτι εγω. Και δεν ειναι η μονη.
Πραγματι, αυτο οφειλουμε να τους το αναγνωρισουμε. Ειναι τετοια μαλιστα η φιλομαθεια τους για την Ελλαδα που αναλωνουν ολα τα σχολικα τους χρονια μαθαινοντας για αυτην με αποτελεσμα οι γνωσεις τους για τα υπολοιπα κρατη να ειναι.. 'δυσαναλογες'..γεωγραφια made in USA
Επισης, η αρχαια Ελλαδα ειναι σε ντοκυμαντερ στα πολλαπλα καναλια Discovery, History και αλλα, ΣΥΝΕΧΕΙΑ! Και να μην διαβασεις βιβλια, μαθενεις απο την τηλεοραση. Και μιλαμε για πολυ advanced ντοκυμαντερ. Εγω εχω μαθει για την αρχαια Ελλαδα περισσοτερα απο οτι μ'εμαθε το σουπερ ικανο Ελληνικο εκπαιδευτικο συστημα, οι π@π@ρες!
Ναι, ε; Κοιτα να δεις τι μαθαινεις καθε μερα.. Κ εγω ο ανοητος νομιζα ως τωρα οτι τα βιβλια ειναι μεσα εκμαθησης κ επιμορφωσης κ η τηλεοραση μεσο ψυχαγωγιας. Να'σαι καλα ρε φιλε που μου ανοιξες τα ματια επιτελους!
Για οσους θελουν να ξερουν:
Οι ΗΠΑμερικανοι πιστευουν οτι ο Αρχαιος Ελληνικος πολιτισμος εδωσε τα φωτα οχι μονο πολιτικο τροπο αλλα και με τροπο κουλτουρας στον πολιτισμο της Δυσης σημερα. Πηγε απο Αρχαια Ελλαδα, Ρωμαικη Αυτο/ρια και σημερα στην Δυση του σημερα. Και δεν υπαρχει αμφιβολια για αυτο για οσους καταλαβαινουν τι εστι η καρδια των ΗΠΑ σημερα. Υπαρχουν πανπολλες ομοιοτητες. Ξανα, για αυτους που ξερουν τι εστι ΗΠΑ.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Επισης, η αρχαια Ελλαδα ειναι σε ντοκυμαντερ στα πολλαπλα καναλια Discovery, History και αλλα, ΣΥΝΕΧΕΙΑ! Και να μην διαβασεις βιβλια, μαθενεις απο την τηλεοραση. Και μιλαμε για πολυ advanced ντοκυμαντερ. Εγω εχω μαθει για την αρχαια Ελλαδα περισσοτερα απο οτι μ'εμαθε το σουπερ ικανο Ελληνικο εκπαιδευτικο συστημα, οι π@π@ρες!
Α ρε Γαβριήλ. Ό,τι και να κάνεις δεν θα βγάλεις από πάνω σου το νεο-ελληνικό σαράκι. Για όλα φταίει το κράτος.
Το παραπανω δηχνει οτι δεν με διαβαζεις αρκετο καιρο. Το αντιθετο μαλιστα. Εγω ειμουν αυτος που εβγαινε και ελεγα οτι δεν φταιει παντα το κρατος σε εσας. Ασε.
-
Ο χρήστης Petros έγραψε:
Έχει πάντως ένα δίκιο ο Γαβριήλ.
Αν είναι αυτά τα εφόδια (επίπεδο γλώσσας και ιστορικής γνώσης) που του έδωσε το ελληνικό κράτος, τότε όντως είναι για τα μπάζα.Thank you very much for the nice words sir. I really appreciate it.
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Επί του θέματος, λοιπόν, οι 28 στους 30 Αμερικάνους πολίτες,- πριν βγουν από το σπίτι τους προσεύχονται να γυρίσουν σώοι
- ζουν σε ενοίκιο μόνο αν δεν έχουν στον ήλιο μοίρα
- αν δουν μπροστά τους βιασμό, αλλάζουν πεζοδρόμιο
- είναι αδύνατο να βρουν έστω καλούτσικη δουλειά, δίχως τρία - τέσσερα πτυχία, κάμποσα μάστερ και διδακτορικό
- στενάζουν κάτω από ένα απάνθρωπο σύστημα υγείας (πχ αν δεν προπληρώσεις, δεν γεννάς!)
- δεν μπορούν ν' αφήσουν τα παιδιά τους μόνα τους στους δρόμους
- τ' αφήνουν να τα μεγαλώσουν οι νταντάδες
- αγοράζουν τη σπιτάρα τους και μετά πληρώνουν φόρο γιατί την έχουν και υποχρεωτική ασφάλεια (για ένα καλούτσικο σπίτι πχ, πληρώνουν περί τα 20.000 $ το χρόνο)
- παλεύουν ν' ανέβουν επίπεδο, κάτι όμως που ελάχιστοι καταφέρνουν.
Οι υπόλοιποι δύο,
- ζούν μέσα σε μαντρωμένες εκτάσεις φυλασσόμενοι και χαλάνε 200.000 $ το χρόνο, ΑΝ θέλουν καλό σπίτι, σχολείο κλπ
- πηγαίνουν μόνο σε συγκεκριμένα μέρη, εστιατόρια, μπαρ
- τα τέσσερα τελευταία παραπάνω (ναι, τα ίδια με τους 28 )
- ελπίζουν ότι αυτή τους η ευημερία θα κρατήσει για πάντα, κάτι που εύχομαι (ειλικρινά όμως, πιστέψτε με) και στον gavriil1.
Αυτο ειναι ακριβως αυτο που εννοω οταν λεω 'για αυτους που καταλαβαινουν την καρδια των ΗΠΑ και τι εστι αυτο'.
Ετσι ΘΑ ΘΕΛΑΤΕ να ειναι οι ΗΠΑ. Δεν μπορειτε να ξεχωρισετε your wish from the truth. Και αυτο ειναι το προβλημα. Οταν καποιος ειναι biased, ακομη και να δει κατι, νομιζει οτι ειδε κατι αλλο. Τοσο κακο πραγμα ειναι οι παροπιδες.
-
Πάντως κάτι που θέλω να πω είναι πως στο μέλλον θα έρθει η στιγμή που και οι ΗΠΑ θα πάρουν τον ίδιο δρόμο με την Μεγάλη Βρετανία, την Γαλλία, την Ολλανδία, την Γερμανία, την Ισπανία, την Πορτογαλία και άλλες πρώην υπερ-δυνάμεις στα θέματα εξωτερικής πολιτικής. Θα έρθει η στιγμή που η Αμερική θα αρχίσει να χαλαρώνει, θα είναι πιο φιλική και δημοκρατική με άλλες χώρες που τώρα είναι σκληρή απέναντί τους. Είμαι 98% σίγουρος (πάντα υπάρχουν πιθανότητες να συμβει κάτι άλλο).
Mark my words
-
Ο χρήστης kiloMeater έγραψε:
Για αυτο σε διαβαιβεω οτι ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΗΠΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΡΑ ΕΛΛΗΝΕΣ. Οτι και εαν πεις, ετσι ειναι. Μια απο τις πολλακις αποδειξεις οτι δεν εχεις ΙΔΕΑ για το τι εστι ΗΠΑ.
Εδω η συζηγος μου English major σπουδασε και ξερει παραπανω απο την Ελλαδα απο οτι εγω. Και δεν ειναι η μονη.
Ε έλεος κυρ-Γαβριήλ.. προς Θεού πια!
Εχει και άλλος κόσμος παρτίδες με ανθρώπους απο US, είτε σε προσωπικό είτε επαγγελματικό κύκλο, και έχει σχηματίσει ιδία άποψη.Εχεις σιγουρα το δικαιωμα να αμφιβαλεις με αυτο που εγραψα παραπανω. Ομως εγω καταλαβα καλυτερα τι εστι Αρχαια Ελλαδα αφου κατανοησα τον ΗΠΑμερικανικο τροπο σκεψης για οτιδηποτε. Κατι που ειναι αδυνατον να περιγραψω με λεξεις και ακομη και εαν μπορουσα, δεν θα το καταλαβαινε καποιος που ζει Ελλαδα ολη του την ζωη.
-
Ο χρήστης ΚRΙΕΖΑ έγραψε:
O αλλος χρηστης εξ Αεμρικης, titsasaki, ειναι πολυ πιο προσεκτικος με τελειως διαφορετικες αποψεις , και καθολου προκλητικος στα γραφομενα του και κακος μερικοι τον ταυτιζουν με τον πρωτο.
Να σαι καλα βρε GFON με τα ανεκδοτα σου.
Ηξερα οτι ο Ευβοια θα ξεκαρδιζοταν με το παραπανω. Ειναι η ευαισθησια που εχει στον titsataki βλεπεις.
-
Ο χρήστης ΚRΙΕΖΑ έγραψε:
Ακομα κι ενας Καφρος ξερει περισσοτερα για την Ελλαδα (και οχι μονο) απο εσενα, αλλά ας μη το κανουμε θεμα...
PS:Χιλια συγνωμη απο τη συμπαθη φυλη των Καφρων γιατι επιχειρησα να τους θιξω το πολιτιστικο τους επιπεδο .....
Αρα με αποκαλεις χειροτερο απο καφρο Κριεζα?
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Σημείωση.Ο φανατισμός είναι κακός και από τις δυο πλευρές, παίδες.
Το να προσπαθεί κανείς να εξηγήσει σε κάποιον ότι δεν είναι σωστό να χρησιμοποιεί απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς, χρησιμοποιώντας απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς, μάλλον τον βάζει στην ίδια θέση με αυτή που κατηγορεί.Αν ζητάμε από κάποιον Αμερικανό, να συζητήσει σε Φόρα, με άλλους ανθρώπους, εξηγώντας την Αμερικανική αντίληψη των πραγμάτων, πρέπει να μπορούμε να το κάνουμε κι εμεις αντίστοιχα.
Η μείωση του άλλου δεν σημαίνει οτι οι δικές μας θέσεις είναι σωστές.
Διεγράφη ειρωνικό 'σχόλιο' (Moderator nass)
-
Ο χρήστης gavriil1 έγραψε:
Οι ΗΠΑμερικανοι πιστευουν οτι ο Αρχαιος Ελληνικος πολιτισμος εδωσε τα φωτα οχι μονο πολιτικο τροπο αλλα και με τροπο κουλτουρας στον πολιτισμο της Δυσης σημερα. Πηγε απο Αρχαια Ελλαδα, Ρωμαικη Αυτο/ρια και σημερα στην Δυση του σημερα. Και δεν υπαρχει αμφιβολια για αυτο για οσους καταλαβαινουν τι εστι η καρδια των ΗΠΑ σημερα. Υπαρχουν πανπολλες ομοιοτητες. Ξανα, για αυτους που ξερουν τι εστι ΗΠΑ.
Βεβαια το πως εμπεδωσαν, εφαρμοσαν οι ιδιοι στην πραξη κ.. τωρα 'εξαγουν' κιολας το αρχαιοελληνικο πολιτικο μοντελο, ας μην το συζητησουμε καλυτερα..
Δημοκρατια (USA version)= 'οποιος δεν ειναι μαζι μας, ειναι εναντιον μας'.. -
Διότι ως γνωστόν σύμφωνα με τους ίδιους τους ΗΠΑμερικάνους, οι ίδιοι οι ΗΠΑμερικάνοι είναι συνεχιστές της αρχαίας Ελλάδας. Εξ ου και ο αρχαιοελληνικός ρυθμός στα κρατικά κτίρια. Τρίχες δηλαδή, μόνο ως συνεχιστές της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας ίσως να σταθούν, με την έννοια των επεκτατικών πολέμων - όσο όμως Ελληνες ήταν οι Ρωμαίοι, άλλο τόσο είναι και οι ΗΠΑμερικάνοι. Οι χιτώνες δεν κάνουν τον αρχαίο Γαβριήλ.
Περί ΗΠΑ και Αμερικανών (αντε πάλι!!!)