-
Ξεχνάτε όμως ποιοι δίνουν το παράδειγμα...
Παρατηρήστε όλα τα περιπολικά (ειδικά τα τελευταίας παραλαβής Xsara που έχουν στον ανασχεδιασμένο προφυλακτήρα προβολείς ομίχλης) και θα δείτε πως η πλειοψηφία τους έχει αναμμένους!
Το ίδιο ακόμα και τα λεωφορεία του ΟΑΣΑ.
Και μετά λέτε ότι είναι δίκαιο να κόβουν οι τροχαίοι κλήσεις για προβολάκια. Σας βρίσκουν σύμφωνους τέτοια παραδείγματα με δύο μέτρα και δύο σταθμά?
-
Και μετά λέτε ότι είναι δίκαιο να κόβουν οι τροχαίοι κλήσεις για προβολάκια. Σας βρίσκουν σύμφωνους τέτοια παραδείγματα με δύο μέτρα και δύο σταθμά?
Οταν βλεπεις αυτοκινητα με φιμε τζαμια,πλαστικα στις πινακιδες και (πιθανον) ανοιχτα προβολακια μεσα στην πολη το πιο πιθανο ειναι να τα οδηγουν τροχονομοι!!
-
Παιδιά εγώ τα προβολάκια τα ανάβω (εκτός από περιπτώσεις ομίχλης) σε πολύ σκοτεινούς δρόμους που συνήθως δεν έχουν και διαγράμμιση! (βλ. Χαλκιδική) Όντως σε βοηθούν να δεις καλύτερα, ειδικά αν δεν υπάρχει η λωρίδα στην άκρη του δρόμου! (πάρα πολύ χρήσιμο!!!)
Πάντα όμως τους σβήνω όταν έρχεται κάποιος από απέναντι. Τους χρησιμοποιώ σαν να ήταν η μεγάλη σκάλα των φωτών. -
Φταινε σε μεγαλο βαθμο και τα περιοδικα. Το 60% των φωτογραφησεων γινεται με προβολακια αναναμενα...
Δε μπορω να καταλαβω πως επικρατησε η αποψη οτι το αμαξι δειχνει πιο αγριο ετσι... Πιο γελοιο δεχνει. -
Ο χρήστης Spiros19 έγραψε:
Φταινε σε μεγαλο βαθμο και τα περιοδικα. Το 60% των φωτογραφησεων γινεται με προβολακια αναναμενα...
Δε μπορω να καταλαβω πως επικρατησε η αποψη οτι το αμαξι δειχνει πιο αγριο ετσι... Πιο γελοιο δεχνει.Ναι όντως! Αυτό είναι πολύ σημαντικό!
Όπως και όταν σε κάνουν να θες ένα αμάξι επειδή και καλά 'ο καθαρόαιμος αγωνιστικός ήχος του άγριου μοτέρ σε προκαλεί να φτάσεις στα άκρα και να αναζητήσεις τα όριά σου! ', ενώ στην πραγματικότητα δεν σε είχε ποτέ απασχολήσει το θέμα αυτό!!!
Δυστυχώς τα πειρσσότερα περιοδικά αυτοκινήτου είναι για τους άντρες ό,τι και τα περιοδικά life-style και μόδας για τις γυναίκες!!!
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Ξεχνάτε όμως ποιοι δίνουν το παράδειγμα...Παρατηρήστε όλα τα περιπολικά (ειδικά τα τελευταίας παραλαβής Xsara που έχουν στον ανασχεδιασμένο προφυλακτήρα προβολείς ομίχλης) και θα δείτε πως η πλειοψηφία τους έχει αναμμένους!
Το ίδιο ακόμα και τα λεωφορεία του ΟΑΣΑ.
Επ'αυτού:
Βρέθηκα κάποια στιγμή μέσα σε ένα περιπολικό (όχι λόγω παρανομίας! ) και όταν πήγα να βάλω ζώνη, μου λέει ο οδηγός: 'Καλά, τι την βάζεις τη ζώνη; Φοβάσαι μηπως σε ελένξει κανείς;' -
Εφώ παιδιά σε άγνωστους επαρχιακούς δρόμους τους ανάβω . Βέβαια στο Golf είναι ενσωματομένοι και δεν είναι χαμηλά στην μάσκα. έχω τεστάρει ότι δεν τυφλώνουν ενώ αν ανάψεις τα μεγάλα φώτα σβήνουν αυτόματα.
Βοηθούν λίγο στην περιφερειακή όραση το βράδυ κατά την γνώμη μου εκτός αν έχω ψευδαίσθηση.
Το πρόβλημα μου είναι ότι στο Golf το αριστερό φως είναι έτσι ρυθμισμένο ώστε να χτυπάει χαμηλά για να μην τυφλώνει τους αντίθετα ερχόμενους... καλό για τους άλλους αλλά εγώ τελικά δεν έχω πολύ φώς στις αριστερές στροφές.....
τέλος δεν ξέρω για σας, έχω πρόβλημα και στις φουρκέτες οπου στρίβω το βράδυ και δεν ξέρω που τελικά είναι τα όρια του δρόμου. μήπως τα φώτα πρέπει να συνδεθούν με τις ρόδες ή το τιμόνι???? -
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Εφώ παιδιά σε άγνωστους επαρχιακούς δρόμους τους ανάβω . Βέβαια στο Golf είναι ενσωματομένοι και δεν είναι χαμηλά στην μάσκα. έχω τεστάρει ότι δεν τυφλώνουν ενώ αν ανάψεις τα μεγάλα φώτα σβήνουν αυτόματα.
Βοηθούν λίγο στην περιφερειακή όραση το βράδυ κατά την γνώμη μου εκτός αν έχω ψευδαίσθηση.
Το πρόβλημα μου είναι ότι στο Golf το αριστερό φως είναι έτσι ρυθμισμένο ώστε να χτυπάει χαμηλά για να μην τυφλώνει τους αντίθετα ερχόμενους... καλό για τους άλλους αλλά εγώ τελικά δεν έχω πολύ φώς στις αριστερές στροφές.....
τέλος δεν ξέρω για σας, έχω πρόβλημα και στις φουρκέτες οπου στρίβω το βράδυ και δεν ξέρω που τελικά είναι τα όρια του δρόμου. μήπως τα φώτα πρέπει να συνδεθούν με τις ρόδες ή το τιμόνι????πάρε μια Citroen DS
Σπύρος
-
Είναι και αυτοί που ανάβουν μόνο τους προβολείς ομίχλης και όχι τα υπόλοιπα φώτα με αποτέλεσμα να μπερδεύεσαι ακόμη περισσότερο Ή ακόμα χειρότερα καλύπτουν με μαύρο φιλμ τα μπροστινά και πίσω φώτα και άντε να καταλάβεις ότι έχει αναμένα φώτα ή έχει πατήσει φρένο όταν είναι μερα!
Είναι όλοι αυτοί που έχουν ξυρισμένο κεφάλι και θέλουν να μοιάζουν τον Βιν Ντίζελ, φοράνε αμάνικα μαύρα ή άσπρα μπλουζάκια για να φαίνονται τα ποντίκια που έχουν κάνει στα γυμναστήρια και αν τυχόν και τους πεις τίποτα για τους προβολείς ομίχλης θα σε βρίσουν κι από πάνω. Λέτε να είναι οι τροχονόμοι αυτοί;
'Είπες τίποτα φιλαράκι; Ετσι γουστάρω και ανάβω τα προβολάκια. Αντε και γα..σου μα..α'
Δυστυχώς δεν μπορείς να κάνει τίποτα με αυτούς γιατί θα σε δείρουν κι από πάνω. Δηλαδή ΚΑΙ να σε σκοτώσουν ΚΑΙ να βγουν κι από πάνω! ΚΑΙ η τροχαία ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ για τα ζώα αυτά.
-
Τη μοναδική λύση την έχει ο Σπύρος στην υπογραφή του: Open season for boneheads
-
Εγώ θέλω να πηγαίνω στη δουλειά μου και στη βόλτα μου, όχι να σπαώ κεφάλια. Κι όταν μάθαινα να οδηγώ δεν υπήρχε μάθημα ζίου-ζίτσου.
Ας πάνε να σκοτωθούν οι μ...κες, ιδίως με τους προβολείς μου στα μούτρα και τους καθρέφτες τους όποτε κάνουν σφήνα στα 20 εκατοστά από τον προφυλακτήρα μου.**Α, ένα άριστο κολπάκι που μου είχε δείξει φίλος πριν καιρό. Δεν ξέρω πως ακριβώς λειτουργεί, όμως είναι σ'ορισμένες περιπτώσεις σωτήριο.
Αν σας στραβώνει κάποιος που κινείται πίσω σας με τους προβολείς ή τα κακορυθμισμένα φώτα του, κάντε το εξής:
Σηκώστε τον μεσαίο καθρέπτη σας προς την οροφή του αυτοκινήτου, τόσο ώστε να βγει το πίσω τζάμι σας από το οπτικό σας πεδίο. Το περίεργο είναι ότι στο σωστό σημείο και πάλι βλέπετε τα φώτα των πίσω, όμως με πολύ μικρότερη ένταση, σαν να φιλτράρονται από γυαλιά ηλίου. Δοκιμάστε το τη νύχτα - εγώ είχα καραφλιάσει όταν το είχα δει.
**
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Σηκώστε τον μεσαίο καθρέπτη σας προς την οροφή του αυτοκινήτου, τόσο ώστε να βγει το πίσω τζάμι σας από το οπτικό σας πεδίο.Χρησιμοποιώντας το διακοπτάκι που βρίσκεται συνήθως στο κάτω μέρος του καθρέπτη και βάζοντάς τον στην 'αντιθαμβωτική θέση'. Θυμηθείτε μόνο να τον επαναφέρετε όταν χάσετε τον αγενή οδηγό από πίσω σας γιατί δεν θα βλέπετε και πολλά πράγματα, ειδικά τη νύχτα.
-
Με την προϋπόθεση ότι υφίσταται αυτό το σύστημα. Το δικό μου αυτοκίνητο δεν το διαθέτει, έτσι υπάρχει η λύση που έγραψα παραπάνω.
-
Το αυτόματα αντιθαμβωτισκό καθρεπτάκι του VAG πάντως είναι τέλειο, δεν σε ενοχλεί τίποτα από πίσω καθώς σκουραίνει αυτόματα αναάλογα με την ένταση του φωτός που δέχεται από πίσω.
-
Και η Οπελ με το διακοπτάκι κατω απο τον καθρέπτη κάνει καλή δουλειά. Λιγο χειροκίνητο αλλα ουδέν πρόβλημα!!!
-
Ο χρήστης stilskin έγραψε:
Και η Οπελ με το διακοπτάκι κατω απο τον καθρέπτη κάνει καλή δουλειά. Λιγο χειροκίνητο αλλα ουδέν πρόβλημα!!!Βασικά όλα τα καθρεπτάκια έχουν ένα μοχλάκι για να ρυθμίζεις την γωνία του. Έχει δύο θέσεις μόνο (μιλάω για το απλό το σύστημα). Μπορείς να του αλλάζεις θέση κάθε φορά που σε ενοχλεί κάποιος...
-
Και μου ήρθε η εξής σκέψη:
Να βάλω ένα 'καθρεπτάκι' κάπου κοντά στην πινακίδα (στο πίσω μέρος...) ρυθμισμένο έτσι ώστε να αντανακλά τα προβολάκια του ακολουθούντος στα μάτια του; -
Μπα, ανάλογα με την απόσταση θα αντανακλά και τα κανονικά φώτα...
-
Χμμμ, έχω την εντύπωση ότι δεν έγινα κατανοητός.
Λέω λοιπόν ξανά: αν το αυτοκίνητο δεν διαθέτει ειδικό αντιθαμβωτικό καθρέπτη, αυτόματο ή μη, αλλά εσείς θέλετε να βλέπετε πίσω σας ακόμα κι αν σας στραβώνει ο άλλος, σηκώνετε ψηλά τον καθρέπτη (να κοιτάζει στον ουρανό του αυτοκινήτου και υπό σωστή γωνία που μόνο με ένα τεστάκι θα τη βρείτε) και εκτός από το ότι δεν σας ενοχλεί το φως, βλέπετε κανονικά αλλά με πολύ μικρότερη ένταση των φώτων. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Χμμμ, έχω την εντύπωση ότι δεν έγινα κατανοητός.
Λέω λοιπόν ξανά: αν το αυτοκίνητο δεν διαθέτει ειδικό αντιθαμβωτικό καθρέπτη, αυτόματο ή μη, αλλά εσείς θέλετε να βλέπετε πίσω σας ακόμα κι αν σας στραβώνει ο άλλος, σηκώνετε ψηλά τον καθρέπτη (να κοιτάζει στον ουρανό του αυτοκινήτου και υπό σωστή γωνία που μόνο με ένα τεστάκι θα τη βρείτε) και εκτός από το ότι δεν σας ενοχλεί το φως, βλέπετε κανονικά αλλά με πολύ μικρότερη ένταση των φώτων.Mεσω αντανάκλασης του πίσω τζαμιού?
Προβολείς ομίχλης.Γιατί ρε παλικάρια τους ανάβετε ?