-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Φίλε nass, νομίζω οτι δεν έχεις δίκιο. Όταν το αυτοκίνητο βρίσκεται εκτός δημόσιων δρόμων, ουσιαστικά παύει να ισχύει ο ΚΟΚ.
Βέβαια, μπορεί να προκύψουν άλλες κατηγορίες, όπως για παράδειγμα, διατάραξη της κοινής ησυχίας.
Αρθρο 49 του ΚΟΚ:
*Aγώνες ζωηλάτων oxημάτων, ζώων, πoδηλάτων, αυτoκινήτων, τρίτροχων οχημάτων, μoτoσυκλετών και μoτoπoδηλάτων στις δημόσιες ή ιδιωτικές oδoύς και xώρoυς, επιτρέπεται να γίνoυν μόνo ύστερα από σxετική άδεια. *
Προσοχή στο 'ιδιωτικές' και στο 'οδούς και χώρους'...
Νάσσο,
αυτό που εσύ προσδιορίζεις τα νομικά του όρια και συζητάμε εδώ και δυό σελίδες , είναι και η πιό 'ήπια' μορφή Αγώνα Αυτοκινήτου , η ΠΑΡΕΞΗΓΗΜΕΝΗ Δεξιοτεχνία !!!!!!!!!!!!!!Απαιτεί ΑΔΕΙΑ διεξαγωγής , που χορηγείται απο την ΕΘΕΑ , με επακόλουθο όλοι οι συμμετέχοντες να είναι ασφαλιστικά καλυμμένοι όπως σε οποιονδήποτε άλλον επίσημο αγώνα .
Απαιτεί την χρήση κράνους και ζώνης ασφαλείας , και ΜΟΝΟΝ .
Το παράβολο συμμετοχής είναι συνήθως κάτω απο 50 ευρώ .Βέβαια , οι ταχύτητες είναι μικρές , όμως ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΘΕΑΤΕΣ !!!!!!!!!!
Είναι κάτι που πρέπει να σκεφτούμε ΟΛΟΙ ??????
(μία επίσκεψη στο site της ΕΘΕΑ θα σας πείσει , υπάρχουν για τον Οκτώβριο
τρείς ή τεσσερεις τέτοιες διοργανώσεις ανα την Ελλάδα !!!)Αποστόλης.
-
Ο χρήστης ClioDriver έγραψε:
Για μια λύση, δεν έχουμε παρά να κοιτάξουμε τους γείτονές μας τους Ιταλούς: Λέσχες που διοργανώνουν αγώνες σε δημόσιους δρόμους, πάντα σε συννενόηση με τις αρχές.
Αμήν και πότε!Αυτο πραγματικά θα ήταν μία ρεαλιστική λύση.
-
οντως δεν ειναι σωστο να γινονται κοντρες αν και εγω εχω κανει ισως ξανακανω στο μελλον....αν και οχι βεβαια σε δρομο οπως το λετε εσεις με κινηση κτλ αλλα σε δρομο ΑΔΕΙΟ....αλλα δε μου αρεσουν οι κακοχαρακτηρισμοι και οι κατακρισεις του καθενα με ηθικολογιες κτλ.
Hunter θελω να αλλαξουν πολλα......αλλα ομως πολυ λιγα θα αλλαξουν σε αυτη την χωρα....η κατασταση παραμενει ιδια......εχουμε καταντησει να εχουμε τα καναλια ως εισαγγελεις.....μολις τα καναλια δειξουν κοντρες θα πλακωσει αστυνομια για 1 εβδομαδα κατω......μολις σκοτωθουν μερικοι ακομα μαθητες θα κανουν μπλοκα σε νταλικες.....μολις βουλιαξει κανενα πλοιο θα πουν παλι για τα σαπιοκαραβα....και γω θα καθομαι να ασχολουμαι με τα λιμανακια. οχι πια.....ας κατσουν να ασχοληθουν οι ηθικολογοι και οι επικριτες των παντων
-
Ο χρήστης vagelis-rallye έγραψε:
οντως δεν ειναι σωστο να γινονται κοντρες αν και εγω εχω κανει ισως ξανακανω στο μελλον....αν και οχι βεβαια σε δρομο οπως το λετε εσεις με κινηση κτλ αλλα σε δρομο ΑΔΕΙΟ....αλλα δε μου αρεσουν οι κακοχαρακτηρισμοι και οι κατακρισεις του καθενα με ηθικολογιες κτλ.Hunter θελω να αλλαξουν πολλα......αλλα ομως πολυ λιγα θα αλλαξουν σε αυτη την χωρα....η κατασταση παραμενει ιδια......εχουμε καταντησει να εχουμε τα καναλια ως εισαγγελεις.....μολις τα καναλια δειξουν κοντρες θα πλακωσει αστυνομια για 1 εβδομαδα κατω......μολις σκοτωθουν μερικοι ακομα μαθητες θα κανουν μπλοκα σε νταλικες.....μολις βουλιαξει κανενα πλοιο θα πουν παλι για τα σαπιοκαραβα....και γω θα καθομαι να ασχολουμαι με τα λιμανακια. οχι πια.....ας κατσουν να ασχοληθουν οι ηθικολογοι και οι επικριτες των παντων
Λυπάμαι φίλε (και συνονόματε) Βαγγέλη, αλλά αυτό λέγεται 'ωχαδελφισμός'. Την κατάσταση πρέπει εμείς οι ίδιοι να την αλλάξουμε.
-
Ο χρήστης vagelis-rallye έγραψε:
ïëïé ëåôå ãéá ôéò êïíôñåò êôë......áëëá äå íïìéæù ïôé åéíáé ôï óçìáíôéêïôåñï ðñïâëçìá ôçò áõôïêéíçóçò óôçí åëëáäá ïõôå åéíáé ç ôá÷õôçôá ç áéôéá ôùí ðåñéóóïôåñùí äõóôõ÷çìáôùí.
ÅðåéäÞ õðÜñ÷ïõí ðïëëÜ ðñïâëÞìáôá óôçí åëëçíéêÞ áõôïêßíçóç, áõôü äÝí óçìáßíåé, ïôé ðñÝðåé åìåßò íá öïñôþíïõìå ðåñéóóüôåñá. Óôéò êüíôñåò ðñÝðåé íá ïäçãåßò ÅÐÉÈÅÔÉÊÁ, þóôå íá íéêÞóåéò ôïí óõíÜäåëöï êïíôñÜêéá.
ÁíôéðáñÝâáëå ôá ðáñáðÜíù ìå ôçí åéêüíá åíüò ïäçãïý, ðïõ êéíåßôáé ÁÌÕÍÔÉÊÁ. ÄçëáäÞ ðïõ ðñïóÝ÷åé ü÷é ìüíï ôïí åáõôü ôïõ, áëëá êáé ôïõò Üëëïõò.Ð÷ üôáí áíÜâåé ðñÜóéíï, ãéá åìÜò, ñß÷íïõìå êáé ìéá ìáôéÜ, åÜí êÜðïéïò îå÷áóìÝíïò(;) ðåñíÜåé ôç äéáóôáýñùóç ìå êüêêéíï.Ãéá íá ïäçãåßò áìõíôéêÜ âÝâáéá ðñÝðåé øõ÷ïëïãéêÜ íá åßóáé Ýôïéìïò íá áíôéìåôùðßóåéò ôá êÜèå ëïãÞò ðáñÜëïãá.Êáé ï Åëëçíáò óôï ôéìüíé åßíáé øõ÷ïëïãéêÜ áóõãêñüôçôïò...ïðïéïò èåëåé áò êáôçãïñçóåé....áðëá íá ìçí ÷áñáêôçñéæåé êáé áðëá íá îåñåé ôé êñéíåé......ãéáôé êáé ç ãéáãéá ìïõ îåñåé áðï êïíôñåò.....åéäå ôï ñåðïñôáæ óôï star êáé áíôå ìçí ôçí öåñù íá ãñáøåé óôï öïñõì. ðáåé êáéó ôçí åêêëçóéá óõ÷íá êáé ãéá áõôï åéíáé êáëõôåñç áð ïëïõò
Ïé êüíôñåò åßíáé Ýíá ðáé÷íéäÜêé ðïõ Ý÷ïõìå ðáßîåé üëïé, üôáí ðçãáßíáìå óôï äçìïôéêü êáé ðáßæáìå ìå ðïäÞëáôá.ÐñáãìáôéêÜ Þôáí ìéá ðïëý ùñáßá ðåñßïäïò îåãíïéáóéÜò. Ôþñá üìùò ðïõ áíåâÞêáìå êáôçãïñßÜ, ðñÝðåé íá áíôéìåôùðßæïõìå ìå õðåõèõíüôçôá ôï ôéìüíé.Ãéáôß ç ïäÞãçóç óå äçìüóéïõò äñüìïõò äÝí ðñïóöÝñåôáé ãéá ôÝôïéïõ åßäïõò .Å÷åéò äéáöïñåôéêÞ Üðïøç;
Ç äéêÞ ìïõ ãéáãéÜ (íÜ íáé êáëÜ åêåß ðïõ âñßóêåôáé) Ýëåãå ìéá ðáñïéìßá: ÏÐÏÉÏÓ ÂÉÁÆÅÔÁÉ ÓÊÏÍÔÁÖÔÅÉ...
Óôçí ðßóôá ìðïñåßò íá áó÷ïëçèåßò ÁÐÑÏÓÊÏÐÔÁ ìå ôçí áãùíéóôéêÞ ïäÞãçóç... -
Πολλες οι ερωτησεις, πολλες και οι απαντησεις:
Go_forPole:
Το κοστος για αγωνες, ακομα και ενιαιου, ειναι ΠΟΛΥ μεγαλο. Δεν ειναι απλα τα πραγματα, και στο λεμε εγω και ο Hannibal που εχει αμεση εμπλοκη.
Servmx:
Ακομα και σε συγκριση με τα λεφτα για τις βελτιωσεις, το κοστος ειναι μεγαλο γιατι οτι λεφτα και να ριξεις στο αμαξι σου, ειναι το αμαξι της ΒΟΛΤΑΣ. Μπορεις να το χρησιμοποιεις καθε μερα. Το αγωνιστικο ειναι ενα EXTRA που θα το χρησιμοποιεις μονο στους αγωνες (οκ υπαρχουν και οι εξαιρεσεις).Nass: Το ΠΡΩΤΟ αρθρο του ΚΟΚ:
Άρθρo 1: Πεδίo εφαρμoγής τoυ Kώδικα
O Kώδικας Oδικής Kυκλoφoρίας εφαρμόζεται σε oδoύς και σε xώρoυς πoυ xρησιμoπoιoύνται για δημόσια κυκλoφoρία oχημάτων, πεζών και ζώων.
Κοινως, αμα αγορασουμε ενα οικοπεδο και εκει μεσα κανουμε οτι θελουμε, δεν μπορει κανεις ματσονομος να μας πει τιποτα (ισως για θορυβο κλπ αλλα ασχετα με τροχαιες παραβασεις). To αρθρο 49 αναφερεται στην αδεια που πρεπει να παρεις απο ΕΛΠΑ για να κανεις ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ αγωνες, και δεν εχει σχεση με την παραβαση του αυτοσχεδιου αγωνα. Βεβαια πολυ φοβαμαι οτι για να το αποδειξεις αυτο θα πρεπει να φτασεις μεχρι το δικαστηριο...Απλα, οπως καταλαβαινεις, το πρωτοι αρθρο λεει οτι σε ιδιωτικη οδο πολυ απλα ο ΚΟΚ στο ΣΥΝΟΛΟ του δεν ισχυει, ενω το αρθρο 49 μιλαει για ιδιωτικες οδους. Βγαλε ακρη...
Κouk: Δεν ξερω για τους αλλους αλλα για μενα οι κοντρες δεν ειναι ουτε για εκτονωση ουτε για επιδειξη, ειναι γιατι γουσταρω και το κανω για διασκεδαση. Για αυτο τον λογο προσπαθω να το κανω σε δρομους/μερη/με τροπο που δεν ενοχλω/κινδυνευουν αλλους/-οι, και αμα δω οτι σοβαρευουν τα πραγματα απλα κοβω, δεν θα παω δηλαδη πανω απο τις δυνατοτηες μου μονο και μονο για να περασω τον αλλο. Τωρα, αν φαω το κεφαλι μου ετσι (και μονο) ή αν ο αλλος, προσπαθωντας να με φτασει φαει το δικο του, ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΑΣ
Cliodriver:
Υπαρχουν κοντρες και κοντρες. Κοντρα ειναι το κυνηγι μεταξυ φιλων που κανουμε 2 το πρωι σε ερημικα βουνα που πραγματικα δεν βλεπουμε αλλο αμαξι στον δρομο.
Κοντρα ειναι κοντρα στην ευθεια αλλα σε ΑΔΕΙΑ ευθεια και κλειστη σε καθετους δρομους (Βουτα, ΑΡΓΑ το βραδυ και οχι στις 11).
Κοντρα ειναι και οταν φευγεις στο πεταλο η στην σφηνα και πας και σκοτωνεις καποιον. -
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Go_forPole:Το κοστος για αγωνες, ακομα και ενιαιου, ειναι ΠΟΛΥ μεγαλο. Δεν ειναι απλα τα πραγματα, και στο λεμε εγω και ο Hannibal που εχει αμεση εμπλοκη.
Κοιτα, δεν απαντησα στον Hannibal γιατι η κουβεντα του thread παει αλλου και δε θεωρησα οτι πρεπει ντε και καλα να γινει αναλυση του κοστολογιου εδω.
Επειδη το ξαναθετεις ομως θα σε παραπεμψω σε ενα post του φιλου Διονυση:
ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΠΟΥΝ.ΠΕΖΟ 206 ΜΕ 10000 ΕΥΡΟ.ΕΤΟΙΜΟ ΓΙΑ ΑΓΩΝΑ.
ΛΑΣΤΙΧΑ ΠΛΗΡΩΜΕΝΑ
ΒΕΝΖΙΝΕΣ ΑΓΩΝΑ ΠΛΗΡΩΜΕΝΕΣ
ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΜΑΚΡΙΝΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΔΩΡΕΑΝ
ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΕΙΣ ΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΔΩΡΕΑΝ
ΣΕΡΒΙΣ ΔΩΡΕΑΝ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΜΕΙΟΝ 100 ΕΥΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΔΗ ΜΕΙΩΜΕΝΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΣΟΙ ΤΡΕΧΟΥΝ ΜΕ ΠΕΖΟ 206 ΤΖΟΥΝΙΟΡ
35% ΕΚΠΤΩΣΗ ΣΤΑ ΑΝΤΑΛΑΚΤΙΚΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΦΤΗΝΑ
ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΛΛΕΣ ΜΙΚΡΟΒΟΗΘΕΙΕΣΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΑ ΤΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΤΡΑΞΙΟΝ ΣΤΟ ΜΕΓΚΑ.ΟΠΟΤΕ ΜΕ ΕΝΑ ΧΟΡΗΓΟ ΠΟΥ ΘΑ ΣΟΥ ΔΩΣΕΙ 4000 ΕΥΡΟ ΤΡΕΧΕΙΣ Τ Ζ Α Μ Π Α !!!
Ε ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ?
ΥΓ Hannibal ξεχασα νομιζω την επαφη με τον Ρενο που εφαγε την αλλη πορτα. Παντως, ακομη και ετσι νομιζω συμφωνεις οτι φετος τα πραγματα ειναι πολιτισμενα. Ειδικα, η κοντρα Δημου-Πεπε την Κυριακη ηταν μουρλια και προταντως πεντακαθαρη. Δεν ειναι παντα η πιστα λουνα-παρκ
δε γινεται ο χαλασμος -
Ο χρήστης GeorgeTabs έγραψε:
Α και προς κ. Χανιμπαλ, φετος το 106 cup ειχε σε 3 διπλους αγωνες μονο μια επαφη (αν δε κανω λαθος) και αυτη πταισμα (μια πορτα ζημια).
Επικινδυνες οι γενικευσεις
Milas gia ton prwto agwna.....
Para8etw loipon zhmies sto amaksi poy trexe o kyrios sfetsidhs...
Htan sto sygkekrimeno 2 portes, ena pisw aristero ftero poy xreiazotane antikatastash, ena tzami odhgoy, ligo patomataki sto pisw aristera, kai kati edores ston pisw profylaktyra..... :
To phga kai to efera to 106 sta megara kai kserw....Από όσο άκουσα όμως ο Ριζικάρης που τον χτύπησε του την πλήρωσε την ζημιά στο ακέραιο, έτσι; Οπότε δεν επιβαρύνθηκε ο προϋπολογισμός του Σφετσίδη.
Thn aristerh pleyra poy ey8hnotan o kyrios Dhmos kai ayto ton tima san an8rwpo panw apo ola alla kai san odhgo.....
Thn deksia pleyra thn plhrwse apo thn tseph toy....
Ontws lyph8hka poy den symmethxa....
Alla fylaksa to amaksi gia portaria.... Einai polles oi f8ores gia 3 agwnes se periodo 2 ebdomadwn akoma kai gia to diko moy car poy einai kai to IX moy..... -
Ο χρήστης ping of death έγραψε:
Χμ, κατα τα λεγομενα του nass καμια τυχη λοιπον. Μονο αν υλοποιηθει το sci-fi σεναριο του F&F, επιτοπια χαραξη, κλεισιμο της διαδρομης, ομαδες επιτηρησης με CB κ ολα αυτα για 10 λεπτα μεχρι να αρχισουν να σκανε περιπολικα (αντε 20 στην Ελλαδα γιατι θελουμε κ τον χρονο μας ). Παντως για την ιστορια η αστυνομια ξερει ακριβως ποτε κ που λασπωνουμε τα 4Χ4 στην Πεντελη κ δεν επεμβαινει.. Οποτε αν γινοταν κατι αναλογο με αυτοκινητα δρομου, σωστα ομως, μηπως θα ειχαν κ αυτοι συμφερον να κανουν τα στραβα ματια προκειμενου να εχουν το κεφαλι τους ησυχο οτι καποιος δεν θα εκτονωθει στο δρομο;Kapote htan to pisw parking sto loyna park ths Barkizas alla to mpazosane...
-
Εγω δεν εχω 10 χιλιαρικα να σκασω σε ΔΕΥΤΕΡΟ αμαξι, ουτε μπορω να κυκλοφορω με το αγωνιστικο, δηλαδη δεν μπορω να το χαιρομαι ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΩΡΑ. Επισης, για να τρεξεις, τα 10 χιλιαρικα πρεπει να τα σκασεις με την μια, ενω τις βελτιωσεις τις κανεις και σταδιακα αμα θελεις. Πρωτα ζαντολαστιχα, μετα φρενα, μετα αναρτηση κλπ κλπ.
Μακαρι να μπορουσα να τρεξω, αλλα αυτο θα με εκανε να πηγαινω ακομα ποιο γρηγορα στον δρομο (λογω ΚΑΙ της εξασκησης και βελτιστοποιησης των οποιων ικανοτητων μεσω των αγωνων), και φυσικα δεν θα με αποτρεπε απο το να κυνηγησω καποιον 'γρηγορο' για το παιχνιδι και μονο.Για να μην αρχισουμε να μιλαμε για τυχον ζημιες.....
Τελος, υπηρχαν και σημεια οπου μπορουσε καποιος να κανει την πλακα του ΑΚΙΝΔΥΝΑ για τους παντες, πχ το Λουνα Παρκ στην πισω μερια πυ δεν χρησιμοποιειται απο κανεναν και για κανενα σκοπο. Αλλα 'επρεπε' να το κλεισουν και αυτο επειδη καποιοι στραβωναν για την 'κακη εικονα που δειχνουν οι αρχες με την ανοχη τους σε τετοιες παρανομες δραστηριοτητες'. Ουτε ναρκωτικα να πουλαγαμε...
-
Ισως μια λυση για τις κοντρες να ειναι η δημιουργια μια πιστας dragster.....
Για σκεφτειτε το λιγακι...Μια φαρδυα ευθεια 1500-1600 μετρων(ακομα και για οσους θελουν να δουν το 800αρι τους)με διαχωριστικο στη μεση,με χρονομετρα,με καλη ασφαλτο και με εξεδρουλες για οσους θελουν να δουν τους αγωνιζομενους....
Ας λειτουργει συνεχεια και να εχει την δυνατοτητα ο καθενας να την επισκεφτει για να δοκιμασει το αυτοκινητο του με ενα μικρο αντιτιμο(πχ 15€)σε απολυτες συνθηκες ασφαλειας.Ειμαι σιγουρος οτι παρα πολλοι θα το προτιμουσαν αυτο...
Και ας ερχεται οσο θελει το ΣΤΑΡ μετα και ας λενε οτι θελουν.. -
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Εγω δεν εχω 10 χιλιαρικα να σκασω σε ΔΕΥΤΕΡΟ αμαξι, ουτε μπορω να κυκλοφορω με το αγωνιστικο, δηλαδη δεν μπορω να το χαιρομαι ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΩΡΑ. Επισης, για να τρεξεις, τα 10 χιλιαρικα πρεπει να τα σκασεις με την μια, ενω τις βελτιωσεις τις κανεις και σταδιακα αμα θελεις. Πρωτα ζαντολαστιχα, μετα φρενα, μετα αναρτηση κλπ κλπ.Παλι βιαστηκες. Δε χρειαζεται να τα σκασεις με τη μια, το αυτοκινητο το αγοραζεις κανονικα με το διακανονισμο του επιβατικου. Επισης το κιτ βελτιωσης ειναι διακριτικοτατο και το αυτοκινητο παραμενει θεωρητικα βολτισιο χωρις προβληματα. Προσωπικα προτιμω τον συνδυασμο αξιοπιστο και ανετο καθημερινο αυτοκινητο + track day/αγωνιστικο απο το τουμπανισμενο και σκληρο βελτιωμενο επιβατικο.
Μακαρι να μπορουσα να τρεξω, αλλα αυτο θα με εκανε να πηγαινω ακομα ποιο γρηγορα στον δρομο (λογω ΚΑΙ της εξασκησης και βελτιστοποιησης των οποιων ικανοτητων μεσω των αγωνων), και φυσικα δεν θα με αποτρεπε απο το να κυνηγησω καποιον 'γρηγορο' για το παιχνιδι και μονο.
Φιλε μου με ολο τον σεβασμο αλλα τοτε το προβλημα δεν ειναι ουτε οι αγωνες, ουτε η αστυνομια, ουτε τιποτα αλλο. Εχεις κανει την επιλογη σου και ευχομαι αυτη η ορεξη σου να μη γινει αφορμη να στεναχωρηθεις ειτε εσυ, ειτε καποιος που θα βρεθει στο δρομο σου.
Για να μην αρχισουμε να μιλαμε για τυχον ζημιες.....
Ανοιγεις μεγαλο θεμα. Οι αγωνες οντως εχουν ζημιες, ατυχιες, απροοπτα. Ομως, εχω δει ενα σωρο παιδια να υποφερουν απο την αναξιοπιστια των αυτοκινητων τους που τα ειχαν φυσικα 'βελτιωσει' καποιοι (γνωστοι στην πιατσα) με ευχερια στη φιδολογια και απιστευτο θρασος (με τη συνενοχη των οδηγων που εμπιστευονται χωρις να ψαξουν). Τρυπιοι κουμπαραδες ειναι και οι δυο κατα τη γνωμη μου.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
[...] Υπαρχουν κοντρες και κοντρες. Κοντρα ειναι το κυνηγι μεταξυ φιλων που κανουμε 2 το πρωι σε ερημικα βουνα που πραγματικα δεν βλεπουμε αλλο αμαξι στον δρομο.
Κοντρα ειναι κοντρα στην ευθεια αλλα σε ΑΔΕΙΑ ευθεια και κλειστη σε καθετους δρομους (Βουτα, ΑΡΓΑ το βραδυ και οχι στις 11).
Κοντρα ειναι και οταν φευγεις στο πεταλο η στην σφηνα και πας και σκοτωνεις καποιον.Φίλε kacey, θεωρώ τέτοιες νοοτροπίες εγκληματικές. Και ερωτώ: Είναι απίθανο ακόμα και στα 'ερημικά βουνά' να πετύχεις πχ τον ξεχασμένο παππούλη (ναι, ακόμα και στις 2 τα ξημερώματα) που θα περνάει το δρόμο; Πρέπει να τον σκοτώσεις τον φουκαρά; Η μήπως θες να μου πεις ότι την Βούτα, που βρίσκεται μέσα σε κατοικημένη περιοχή, την ελέγχεις σίγουρα επειδή είναι 'ΑΡΓΑ το βραδυ και οχι στις 11'; Και φυσικά, όταν θα περνάω από το πέταλο και θα μου έρθεις καπάκι (κούφια η ώρα) θα πρέπει πέφτωντας στη θάλασσα να σε παρηγορώ που το' χασες;;
-
Ο χρήστης ClioDriver έγραψε:
Φίλε kacey, θεωρώ τέτοιες νοοτροπίες εγκληματικές. Και ερωτώ: Είναι απίθανο ακόμα και στα 'ερημικά βουνά' να πετύχεις πχ τον ξεχασμένο παππούλη (ναι, ακόμα και στις 2 τα ξημερώματα) που θα περνάει το δρόμο; Πρέπει να τον σκοτώσεις τον φουκαρά; Η μήπως θες να μου πεις ότι την Βούτα, που βρίσκεται μέσα σε κατοικημένη περιοχή, την ελέγχεις σίγουρα επειδή είναι 'ΑΡΓΑ το βραδυ και οχι στις 11'; Και φυσικά, όταν θα περνάω από το πέταλο και θα μου έρθεις καπάκι (κούφια η ώρα) θα πρέπει πέφτωντας στη θάλασσα να σε παρηγορώ που το' χασες;;
Οχι μονο αυτο. Ειδικα στην Ελλαδα εχουμε αρκετους λογους να υπολογιζουμε τον παραγοντα 'απροσδοκητο'. Περσι πχ γνωστος μου πηγαινε κουβαρια γιατι ηταν ξημερωματα κ ηταν μονος του στο δρομο, του πεταχτηκε σκυλος, τον πηρε απο κατω, του κολλησε το τιμονι... την συνεχεια την φανταζεστε.. Κ σιγουρα ολοι ξερουμε απο τουλαχιστον μια τετοια ιστορια απο πρωτο χερι..
-
α) εδω και 2-3 χρονια που εχουμε παρει τα βουνα (μιλαω για εμενα και οποιον αλλο ερχεται μαζι μου, δεν με ενδιαφερει τι κανουν οι αλλοι), πιστεψε με εκει που παμε σπανια πετυχαινουμε καποιον αλλο, και φυσικα δεν παμε 11/10 αλλα μεσα στα ορια, εχουμε ασυρματους/CB για να ειδοποιουν οι μπροστα τους πισω για τυχον περαστικους, αμα θελουμε να κανουμε καμμια καφριλα σε ΕΡΗΜΙΚΗ περιοχη ενιοτε βαζουμε και κορινες καθως και ατομα που να ειδοποιουν για αυτοκινητα. Γενικα προσεχουμε και η νοοτροπια μας (ξανα μιλαω για ΕΜΑΣ, δεν ξερω τι κανουν οι αλλοι) ειναι 'παιχνιδι με ασφαλεια', οχι 'κυνηγι και αμα κατσει η στραβη εκατσε'.
Αυτα οταν παμε οργανωμενες βολτες
β) Στην Βουτα κλπ, ΑΡΓΑ το βραδυ, δεν πιστευω να υπαρχει κανενας κινδυνος αμα δεν εχεις αλλα αυτοκινητα μπροστα σου. Εισαι εσυ, ο 'αντιπαλος' και ο δρομος. Ουτε καθετους δρομους για να βγει καποιος υπαρχουν. Γενικα ειναι το τελειο drag strip...
γ)
Και φυσικά, όταν θα περνάω από το πέταλο και θα μου έρθεις καπάκι (κούφια η ώρα) θα πρέπει πέφτωντας στη θάλασσα να σε παρηγορώ που το' χασες;;
το παραδειγμα κοντρας στο πεταλο οπου φευγει καποιος και σκοτωνει καποιον αλλο το ειπα ως ΚΑΚΟ παραδειγμα, χειριστο, και ως κατι που πρεπει να αποφευγεται. Με παρεξηγησες, ουδεποτε εννοουσα οτι 'shit happens' στην συγκεκριμενη περιπτωση.
Go_For_pole:
Οκ για τα λεφτα, δεν το ηξερα. Aλλα πες μου ποσα αγωνιστικα βλεπεις καθε μερα στον δρομο, να πηγαινουν για δουλεια/καφε....Και οχι, αυτοκινητο με αγωνιστικη αναρτηση, εξατμιση GrN και κυριως cage (=max 2 επιβατες) εγω δεν μπορω να το χρησιμοποιω καθε μερα.
Οσο για το προβλημα, αυτο ειναι στον καθενα. Εγω σου ξαναλεω, πες μου ποιοι οδηγοι αγωνων δεν εχουν κυνηγησει/κανει την κοντρουλα/μπασιμο σε δρομους? Κανενας. Ειναι η αγαπη για το αυτοκινητο και η ευχαριστηση του παιχνιδιου που θα κανει καποιον να παιξει στον δρομο.
Ζημιες υπαρχουν παντου και παντα, αλλα σωστες βελτιωσεις μπορουν να γινουν.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Ìáêáñé íá ìðïñïõóá íá ôñåîù, áëëá áõôï èá ìå åêáíå íá ðçãáéíù áêïìá ðïéï ãñçãïñá óôïí äñïìï (ëïãù ÊÁÉ ôçò åîáóêçóçò êáé âåëôéóôïðïéçóçò ôùí ïðïéùí éêáíïôçôùí ìåóù ôùí áãùíùí), êáé öõóéêá äåí èá ìå áðïôñåðå áðï ôï íá êõíçãçóù êáðïéïí 'ãñçãïñï' ãéá ôï ðáé÷íéäé êáé ìïíï.ÐñïêáôáëáìâÜíïíôáò ôïí åáõôü óïõ êÜíåéò ìåãÜëï ëÜèïò...Áöïý ïðùò ëÝò äÝí Ý÷åéò äïêéìÜóåé íá ôñÝîåéò 'áãùíéóôéêÜ', âãÜæåéò áèáßñåôá óõìðåñÜóìáôá, ãéá ôï ðþò èá óõìðåñéöåñüóïõí óôïõò äçìüóéïõò äñüìïõò åÜí êáé åöüóïí...
Ãéá íá ìçí áñ÷éóïõìå íá ìéëáìå ãéá ôõ÷ïí æçìéåò.....
Ïé ÷åéñüôåñåò æçìéÝò åßíáé ïé ìÞ áíáóôñÝøéìåò...
Ôåëïò, õðçñ÷áí êáé óçìåéá ïðïõ ìðïñïõóå êáðïéïò íá êáíåé ôçí ðëáêá ôïõ ÁÊÉÍÄÕÍÁ ãéá ôïõò ðáíôåò, ð÷ ôï Ëïõíá Ðáñê óôçí ðéóù ìåñéá ðõ äåí ÷ñçóéìïðïéåéôáé áðï êáíåíáí êáé ãéá êáíåíá óêïðï.Áëëá 'åðñåðå' íá ôï êëåéóïõí êáé áõôï
ÊÜðïôå óôçí ÅëëÜäá õðÞñ÷å ôï åëåýèåñï camping.Ôþñá áðáãïñåýåôáé åðåéäÞ åßôå áõôï åãêõìïíåß êéíäýíïõò, åßôå õðÜñ÷ïõí êÜðïéá óõìöÝñïíôá.Åôóé óõìâáßíåé êáé óôçí áõôïêßíçóç.ÊÜðïôå áõôïêßíçôï åß÷áí ïé ëßãïé ðñïíïìéïý÷ïé.Ôï íá äåßò áõôïêßíçôï óôï äñüìï Þôáí ëßãï ðïëý óðÜíéï.Ôþñá ðïõ êÜèå ïéêïãÝíåéá Ý÷åé ôñßá êáé ôÝóóåñá áõôïêßíçôá(Äýï ïé ãïíåßò êáé áðï Ýíá ôá ðáéäéÜ)...ÂÜëå êáé ôïõò ðåæïýò êáé ôá ôåôñÜðïäá...ÂÜëå êáé ôçí áíÜðôõîç ôçò êÜèå ðåñéï÷Þò...ÐáéäéÜ ç ëýóç åßíáé ìç÷áíïêßíçôïé áãþíåò åßôå óôïõò äñüìïõò ìå óõëëüãïõò ùñáßá êáé ïñãáíùìÝíá , åßôå óå ðßóôåò...Êé áöïý êáõ÷üìáóôå ïôé ãßíáìå åõñùðáßïé êáé ìðïñïýìå íá êáôáöÝñïõìå ôá ðÜíôá (âë.EURO2004, Ïëõìðéáêïß, Ðáñïëõìðéáêïß), áò êÜíïõìå êÜôé êáé åìåßò ðñïóùðéêá, ãéá íá îåöýãïõìå áðï ôçí ôóáðáôóïõëéÜ êáé ôç ãõöôéÜ...
Ôï ïôé äÝí õðÜñ÷ïõí ÷ñÞìáôá ãéá äåýôåñï áõôïêßíçôï äÝí åßíáé äéêáéïëïãßá, þóôå íá áðáãïçôåýåóáé.ÅîÜëëïõ äÝí åßíáé ôüóï ìåãÜëç áíÜãêç íá îåêéíÞóåéò ìå êÜôé áêñéâü.
Ðñüôáóç ãéá îåêßíçìá:Ìáæåõôåßôå êÜðïéá áôüìá.ÖôéÜîôå êïéíü ôáìåßï.ÂÜëôå Ýíá ìéêñü êåöÜëáéï ï êáèÝíáò.ÊÜèå ìÞíá âÜæåôå 100 åõñþ (ôá ÷ñÞìáôá ãéá ôá ôóéãÜñá) óôïí êïõìðáñÜ ï êáèÝíáò. ÁãïñÜóôå Ýíá öïñôçãÜêé óõíïäåßáò (ãéá åëáóôéêÜ êëð-HiLUX RN 30åôßáò). ÊÜíåéò ôïí ìáóôñï ÈáíÜóç åðßóçìï ðñïìçèåõôÞ ôçò ïìÜäáò (ðïëý öèçíÜ åëáóôéêÜ êáêÞò ðïéüôçôáò êëð). ÁãïñÜæåéò Ýíá áîéüðéóôï ìåôá÷åéñéóìÝíï GTi,-ôï âÜöåéò óôá ÷ñþìáôá ôïõ ìáóôñï ÈáíÜóç,íá ÷áìïãåëÜóåé ôï ÷åéëÜêé ôïõ-êáé ðáëåýåôå -ü÷é âÝâáéá ìå ôïí ìáóôñï ÈáíÜóç- åíáëëÜî ìå ôï èåñéü óôçí ðßóôá... -
Και για να οργανώσει το οποιοδήποτε αγωνιστικό event μια λέσχη ή ένα club αυτοκινήτου ή μια παρέα ατόμων, πρέπει να τα σκάσει στην ΕΛΠΑ ή στην οποιαδήποτε άρχουσα λέσχη. Για αυτό το νταβατζιλίκι δεν είπατε τίποτα...
Επίσης μην ξεχνάτε και το πιο παράδοξο από όλα που συμβαίνει στους δρόμους. Ας πάρουμε το παράδειγμα του Κηφισού. Είναι ένας δρόμος ταχείας κυκλοφορίας και δείχνει πολλά για την οδηγική παιδεία και αντίληψη του καθενός. Ε λοιπόν όλοι αυτοί οι αχαρακτήριστοι που πιάνουν αριστερή και δεν λένε να ξεκολλήσουν, όλοι αυτοί που αλλάζουν λωρίδα χωρίς προειδοποίηση ή τελευταία στιγμή ανακόπτωντας την πορεία σου, όλοι αυτοί που σε καθυστερούν χωρίς λόγο, μετρήστε πόσοι είναι και μετά δείτε και πόσοι θα κάνουν σφήνες για να κάνουν το αυτονόητο. Να προσπεράσουν όλους αυτούς τους 'ύπνους' οδηγούς με ότι τρόπο μπορούν, αφού αυτή είναι η τελευταία τους λύση. Δεν λέω ότι είναι σωστό, αλλά όταν όλοι κινούνται εσφαλμένα στην αριστερή με 80 και εσύ θες να πας με 100 και δεν τους κόβει να κάνουν στην άκρη, τι άλλο μπορείς να κάνεις?
Το ποσοστό όλων αυτών με τα αργά αντανακλαστικά και την επίσης απρόσεκτη, αργή και χωρίς μέριμνα για τους γύρω οδήγηση, είναι πολύ μεγαλύτερο από αυτό των ατόμων εκείνων που πάνε μεν γρήγορα αλλά έχουν και πλήρη αντίληψη του χώρου, και καλά αντανακλαστικά και τους στέκεται ο άλλος αυθαίρετα σαν μπάστακας στην αριστερή λωρίδα. Σκεφτείτε μόνο ποια είναι η πλειοψηφία και ποια η μειοψηφία. Από αυτό και μόνο βγαίνουν χρήσιμα συμπεράσματα...
-
Το θέμα έχει συζητηθεί ξανά και ξανά … όσο χρόνο και αν αφιερώσουμε δεν πρόκειται να καταλήξουμε κάπου …
Εγώ ένα σχόλιο έχω μόνον να κάνω … είναι ντροπή που τόσες 10άδες clubs αυτοκινήτου στην Ελλάδα, με ενεργά φόρουμς στο internet (άρα και με δυνατότητα συντονισμού και ανταλλαγής πληροφοριών μεταξύ των μελών τους), δεν έχουμε φροντίσει να πιέσουμε την κατάσταση στα Μέγαρα, διευκολύνοντας παράλληλα τους ιδιοκτήτες στον οικονομικό προγραμματισμό τους, με τον εξής απλό τρόπο:
Προ-αγορά χρόνου χρήσης της Πίστας σε ατομικευμένη βάση ΑΛΛΑ κάτω από την ομπρέλα του αντίστοιχου club που ο καθένας επέλεξε να ανήκει …
Αν ο αριθμός των ενδιαφερόμενων ιδιωτών χρηστών της πίστας αυξηθεί πέρα από μια “κρίσιμη μάζα” οι αρμόδιοι, προκειμένου να μην χάσουν τα σχετικά έσοδα, θα αναγκαστούν να εκσυγχρονιστούν και να εφαρμόσουν τις αντίστοιχες διαδικασίες για να υποστηρίξουν το σύστημα προ-αγοράς χρόνου …
Και αν ο οποιοσδήποτε υποθετικός εξυπνάκιας των Μεγάρων δεν κάνει καλά την δουλειά του (πχ “το μου χαλάς τα κέρμπς” που ανέφερε ο tryphon) ή οι υποδομές είναι απαράδεκτες (πχ “μου χάλασε το κομπρεσέρ”) τότε ο κάθε οδηγός δεν θα είναι ο 'κος 0.001%' των ετήσιων εσόδων των Μεγάρων αλλά ο κός “Χμέρες προαγορασμένου χρόνου χρήσης πίστας” που ανήκει στο club Y με Ζ αριθμό μελών ... μελών που δεν θα είναι καθόλου χαρούμενα ΟΤΑΝ μάθουν το σχετικό συμβάν …
Πολλά πράγματα είναι θέμα αυτο-οργάνωσης και ατομικής ευθύνης … Θέλετε να κάνουμε την αρχή παίρνοντας εμείς την πρωτοβουλία ως μέλη του 4T Forum?
-
Α ναι το ειχα ξεχασει και αυτο....
Οταν το TFRC αρχισε να κανει track days στην πιστα, 'για να μην τρεχουμε στους δρομους', οπου φυσικα δεν ηταν αγωνας αλλα οργανωμενο gathering οπου ειχαμε χρονομετρα για να μπορουμε να συγκρινουμε χρονους μεταξυ φιλων, η ΕΛΠΑ μας απειλησε με μυνησεις και μας ζητησε μερικα ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ γιατι λεει 'καναμε αγωνες χωρις την αδεια του αρμοδιου σωματος' (νταβατζη δηλαδη)....
Φυσικα και δεν ξανακαναμε track day και συνεχιζουμε να κυνηγιομαστε στους δρομους..ΥΓ Δεν ελαβα απαντηση για το ποσα λεφτα μας ζητησε η πιστα για να κανουμε ενα track day με εγγυημενη συμμετοχη 100+ αυτοκινητων, εκει που αμα δεν μαζευτουμε εμεις, πανω απο 10 αμαξια δεν βλεπεις στην πιστα....Γιατι αραγε...?
ΥΓ2 Ακριβο ξεακριβο, προτιμω να ριξω οτι λεφτα ριξω στο βολτισιο αυτοκινητο για να το κανω καλυτερο, παρα σε ενα οποιοδηποτε, φτηνο ή ακριβο, αγωνιστικο
ΥΓ3 Εσεις που δεν κανετε κοντρες, γιατι δεν ακουτε αυτους που ζουνε αυτο τον κοσμο εδω και χρονια, οταν σας λενε οτι ακομα και να μπορουσαν να τρεξουν σε αγωνες δεν τους ενδιαφερει (ο καθενας για δικους του λογους)? Γιατι ειστε σιγουροι οτι με την συμμετοχη σε αγωνα θα σταματησω να τρεχω/παιζω στους δρομους?
-
Ο χρήστης ebotonakis έγραψε:
Πολλά πράγματα είναι θέμα αυτο-οργάνωσης και ατομικής ευθύνης … Θέλετε να κάνουμε την αρχή παίρνοντας εμείς την πρωτοβουλία ως μέλη του 4T Forum?Ανοιξε ένα νέο θέμα,όπου θά δούμε πόσοι θά ήθελαν νά συμετάσχουν σέ κάτι τέτοιο πρώτα.
Αν υπάρχει ανταπόκριση,γιατί όχι;
ΟΙ ΚΟΝΤΡΑΚΗΔΕΣ