-
Ο χρήστης sokos έγραψε:
Έτσι έκανα εκει που περπατούσα είδα ενα στην βιτρίνα, μπήκα το είδα και το πήρα εντελώς αυθόρμητα, ούτε ρώτησαν κανέναν, οσο και να έκανε αν δεν μου έφταναν θα έβαζα και δόσεις, ουτε test-drive ούτε τίποτα.
Που και που το σκέφτομαι οτι καλύτερη απόφαση δεν έχω πάρει ως τώρα στην ζωή μουΔεν είναι έτσι απλά τα πράγματα,σκέψου οτι κάποιοι σαν και εσένα έκαναν την ίδια αυθόρμητη κίνηση και κατέληξαν να έχουν αγοράσει το MGF προ facelift. Σίγουρα θα λένε πως χειρότερη κίνηση δεν έχουν κάνει στη ζωή τους
-
Εννοείτε πως η φήμη του,οι διθύραμβοί και τα ρεκόρ Guiness ήταν στο πίσω μέρος του μυαλού μου αλλα απο την στιγμή που εσπρωξα την πόρτα να μπώ στο κατάστημα, είχα ήδη αποφασίσει να το πάρω απο την πρώτη μάτια μέσα απο την τζαμαρία.. (το πρώτο μου ΜΧ-5)
Κάποια θέματα στην ζωή δεν πρέπει να τα 'κουράζεις' και πολυ στην ζωή..
Γυναικα και αυτοκίνητο, συνηθως η μισή αποφαση εχει γίνει μέσα σε ένα δευτερόλεπτοΣυνάδελφος μου πήγαμε βόλτα, ψηνόταν τρελλά να πάρει ενα το είχε καψούρα απο μικρός. Του λέω αντε παρτο απόφαση αν δεν το πάρεις τώρα που δεν έχεις υποχρεώσεις (παντρειά) δεν θα το πάρεις ποτέ.
Αν το πάρεις απόφαση τελειώσε
Τελικα, το άργησε, μπήκε και η γυναίκα στην ζωή και μου λέει τις προάλλες...
'Σοκο, πάει το όνειρο' -
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
δεν θα το οδηγησω αυτο το μουχου καποια στιγμη , θα το οδηγησω , τι σκατα....Για το Μκ2.5 1.8 πάντως έχεις πολλές ελπίδες .
-
Soko, καλά έκανες και δεν το πολυσκέφτηκες αλλά μην κοιτάς που σου βγήκε εσένα, μπορεί να την πάταγες. Καλά και τα περιοδικά, αλλά πρέπει να βρεις τι ταιριάζει σε **σένα ** . Ένα test-drive ποτέ δεν έβλαψε κανέναν...
-
Όπως και πολλοί άλλοι φαντάζομαι, καταλαβαίνω τον φίλο τον Soko!! Πραγματικά είναι θέμα δευτερολέπτων και δεν διαλέγεις με το μυαλό σ αυτές τις περιπτώσεις!!! Your head can't rule your heart!!
-
Ο χρήστης meco έγραψε:
Ένα μόνο φάουλ στην εργονομία. Ο διακόπτης που ανοίγει την τάπα του ρεζερβουάρ. Τον ανακάλυψα τυχαία... Είναι κρυμμένος σε ένα ντουλαπάκι ανάμεσα στα πίσω καθίσματα. -
Και μετά σου λένε για βελτίωση των εσωτερικών χώρων στο νέο ΜΧ... Εδώ μιλάμε για κοσμογονικές αλλαγές...
-
Ο χρήστης sokos έγραψε:
το πήρα εντελώς αυθόρμητα, ούτε ρώτησαν κανέναν, οσο και να έκανε αν δεν μου έφταναν θα έβαζα και δόσεις, ουτε test-drive ούτε τίποτα.Μ' αρέσει η άλλη η λουλού (dimsabas) μου λέει 'καλά, θα πάρεις αμάξι που δεν έχεις οδηγήσει να δεις πώς είναι;;;'
Ό,τι χρειάζεται να δω...το έχω δει!!
-
Άτιμε, έχει γούστο να το πάρεις και μετά να μη σου αρέσει ...
Αλλά πάλι, αυτό δε γίνεται με το ΜΧ... -
Ρε Dimsaba τι τεστdrive αγόρι μου?
Αυτο ειμαι μια @@ριά και μιση, τέστDrive αντιπροσώπου και αηδίες..Μία φορα πήγα να κάνω ενα αυτοκίνητο στην αντιπροσωπία τέστ-drive και εκτος οτι ήταν 10 λεπτά, όταν είδαν τις 'αγριες' διαθέσεις μου να δώ τι ζουμί έχει το αμάξι, άρχισαν να μου τα μασάνε, οχι αυτό, σας παρακαλώ, μή, κτλ.
Το γύρισα αμέσως πίσω και σηκώθηκα έφυγα.
Για να σχηματίσες γνώμη για ένα αυτοκίνητο θέλεις τουλάχιστον 2-3 ώρες οδήγηση στο πέριβαλλον που αρμόζει στο αμάξι.Το μονο αληθινό τεστdrive μπορείς να το κάνεις αν είσαι τυχερός και έχεις κανα φίλο που σε εμπιστεύεται.
Τώρα για τον onyx! ενα videaκι αφιερωμένο :
http://s50.yousendit.com/d.aspx?id=1DZA ... F5OJX35KW8 -
Ο χρήστης xtkz έγραψε:
Ένα μόνο φάουλ στην εργονομία. Ο διακόπτης που ανοίγει την τάπα του ρεζερβουάρ. Τον ανακάλυψα τυχαία... Είναι κρυμμένος σε ένα ντουλαπάκι ανάμεσα στα πίσω καθίσματα.
P
Από κεκτημένη ταχύτητα!!!!! Ανάμεσα στις πλάτες των καθισμάτων είναι μέσα σε ένα ντουλαπάκι....
-
Επειδή το Μιάτα κυκλοφόρησε και έχει ανοιχθεί και αυτό το θέμα μήπως να κλειδωνόταν το παρόν;
-
μα εδώ εχει και άλλα ινφο, το άλλο ειναι μόνο για το νέο..
γιατι να κλειδωθεί ο παλιός? -
Ο χρήστης sokos έγραψε:
Ρε Dimsaba τι τεστdrive αγόρι μου?
Αυτο ειμαι μια @@ριά και μιση, τέστDrive αντιπροσώπου και αηδίες..Το μονο αληθινό τεστdrive μπορείς να το κάνεις αν είσαι τυχερός και έχεις κανα φίλο που σε εμπιστεύεται.
Δε διαφωνώ καθόλου. Αλλά ο Θέμης αρνείται να οδηγήσει ακόμα και το δικό μου .
-
Ο χρήστης sokos έγραψε:
Τώρα για τον onyx! ενα videaκι αφιερωμένο :
http://s50.yousendit.com/d.aspx?id=1DZA ... F5OJX35KW8Eυχαριστώ πολύ! Μήπως μπορείς να μου πεις που βρίσκεται αυτή η ωραιότατη και φαρδύτατη στροφή? Αν τυχόν ξαναβρεθεί στη ζωή μου κανένα κατάλληλο αυτοκίνητο να ξέρω που να πάω!
Πάντως σβούρες όπως έκανε η Elise μετά από στροφή με μηδέν ορατότητα δεν θα τολμούσα να κάνω, ελπίζω το Miata να είχε πάει για τσίλιες αλλιώς ήταν πολύ επικίνδυνο. Οι σβούρες του miata έπρεπε να είναι καλύτερες από της Elise αλλά δεν ήταν....
Πάντως φτιάχτηκα μετά από πολλές ώρες εργασίας και εύγε! -
Μερικές απαραίτητες επεξηγήσεις , επειδή την ίδια απορία περί σβουριδίων μετά από στροφή παρέθεσα και γω στο ΜΧ5 Club. Πρόκειται για σημείο με τρομερή ορατότητα από την κορυφή και απειροελάχιστη κίνηση. Τα παιδιά με διαβεβαίωσαν ότι ήταν ασφαλέστατο, οπότε όλα καλά.
Η συγκεκριμένη Elise φοράει και μπλοκέ διαφορικό, εξ ου και τα ικανότατα σβουρίδια της. Πάντως, για να πάει με τον ίδιο τρόπο με το ΜΧ πάνω στη στροφή, έπρεπε να βρίσκεται ο Schumacher στο πηδάλιο. Ή ο Lotusnick... -
Έφτασε και μένα η ώρα μου να οδηγήσω το Μκ3... Φίλος συντάκτης περιοδικού είχε ένα 1.8 με ατσάλινες ζάντες και χωρίς AC (τη βασική έκδοση δηλαδή) για δοκιμή και με αρκετή αβρότητα μου παραχώρησε την αριστερή θέση. Ίσως ήθελε να καρπωθεί και τη γνώμη ενός κατόχου Μκ2.5 για να εμπλουτίσει περισσότερο το άρθρο του , ποιος ξέρει;
Σαφής βελτίωση στους χώρους. Στο 3, με τα χίλια ζόρια, βολεύτηκα, κάτι που για να γίνει στο 2.5, χρειάστηκε χειρουργική στους σιδηροδρόμους του καθίσματος του οδηγού. Το τιμόνι είναι σε ας πούμε σωστό ύψος και δεν προβληματιζόμαστε που η επαφή με την κουκούλα συνεχίζει να χαλάει την κουπ .
Το μοτέρ είναι πολύ πιο ζωντανό από του 2.5. Ειδικά μέχρι τις 3-35000, η διαφορά είναι τεράστια. Δεν το πίεσα πάνω από τις 5.5, όπου λογικά θα ξεφουσκώνει σε δύναμη (126 άλογα είναι αυτά), αλλά σε ελαστικότητα μας ρίχνει στα αυτιά. Δείχνει λοιπόν με το καλημέρα πιο δυνατό, κάτι που επιβεβαίωσαν και τα νούμερα των μετρήσεων (8.5 0-100 έχει μετρήσει το εν λόγω περιοδικό).
Δεν είχα την ευκαιρία να πίεσω το αυτοκίνητο σε δρόμο σε στροφές, αφού το οδήγησα σε γνωστή γλιστερή 'πίστα' στον Άλιμο (τι ωραία που το Κράτος μάς έχει προικίσει με τόσες πίστες drift ). Του έδωσα όμως και κατάλαβε σε πλαγιολισθήσεις. Το καλό είναι ότι γυρνάει με περισσή ευκολία, άρα το πνεύμα των Miata δεν έχει θαφτεί αλλά παραμένει στις επάλξεις. Το κακό είναι ότι το συγκεκριμένο ήταν αρκετά μαλακό και ως εκ τούτου, αρκετά άτσαλο στη διόρθωση. Σίγουρα το δίλιτρο με τα Bilstein θα είναι καλύτερο στον τομέα αυτό. Ύστερα είναι το τιμόνι. Πιο βαρύ από του 2.5 στην ευθεία, σε προϊδεάζει για μεστή αίσθηση, η οποία όμως δεν έρχεται ποτέ. Όσο απομακρύνεσαι από τη θέση της ευθείας, τόσο πιο αναίσθητο γίνεται. Δεν το περίμενα έτσι.
Το κιβώτιο είναι μια χαρά, αρκεί να μην είσαι κάτοχος προηγούμενου Miata. Η αίσθησή του και οι διαδρομές του μου φάνηκαν πισωγύρισμα σε σχέση με του δικού μου, κάτι στο οποίο συμφώνησε και ο φίλος συντάκτης.
Εκεί που το 3 είναι μακράν μπροστά είναι στην ακαμψία. Αυτό όντως το ζήλεψα, όχι μόνο για τον τρόπο που δεν επηρεάζεται από τις ανωμαλίες ή την προστασία σε ενδεχόμενη πρόσκρουση, αλλά κυρίως για την αμεσότητα με την οποία αντιδρούσε στις εντολές μου.
Δεν μπορώ να πω το ίδιο και για την ποιότητα των υλικών στο εσωτερικό. Σκληρά πλαστικά που μου θύμισαν Matiz (μια χαρά αυτοκίνητο κατά τα άλλα ), δεν περίμενα πισωγύρισμα σε έναν τόσο σημαντικό τομέα. Από τη στιγμή που το νέο ΜΧ προσπαθεί να κλέψει πελάτες από τη δίλιτρη Ζ4.
Οδηγικά λοιπόν, μου φαίνεται σημαντικά πίσω από το 2.5 Sporty που έχω τώρα, αλλά συνολικά καλύτερο από το Μκ2 1.6 χωρίς μπλοκέ που είχα παλιότερα. Άρα λοιπόν, αν συγκρίνουμε τα δύο βασικά μοντέλα, το καινούριο μου φαίνεται καλύτερο από το παλιό. Μάλλον πρέπει να οδηγήσω το νέο δίλιτρο για να μπορέσω να το συγκρίνω με το προηγούμενο Sporty. Κάθε προσφορά δεκτή . -
Παρατηρήσεις στο Post του 'dimsabas'
Tα πλαστικά μπορεί να είναι σκληρά αλλά είναι υψηλής ποιόητας. Είναι ίδια με αυτά στο VW Polo.
To κιβώτιο ταχυτήτων μου φάνηκε κατά πολύ ανώτερο σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο, αλλά επειδή εσύ ΕΧΕΙΣ (το προηγούμενο μοντέλο) σε σχέση με μένα που το έχω απλά οδηγήσει, μάλλον πως θα έχεις δίκιο.
Στα υπόλοιπα συμφωνώ... -
Τα πλαστικά μού φάνηκαν πολύ σκληρά και φτηνιάρικα. Τώρα, αν είναι ίδια με του Polo το ξέρεις καλύτερα από μένα. Δε μου ακούγεται πάντως και σα φοβερό κομπλιμέντο για ένα roadster των 23-33Κ ευρώ.
-
σήμερα ειχαμε φωτογράφηση για τους 4Τ στο καρτόδρομο με χιονόνερο..
καταλαβαίνετε τι έγινε.. η πιο μεγάλη πάντα σε διάρκεια που έχω κάνει ποτέ μου σε άσφαλτο, τύφλα να έχει ο General Lee...Dimsabas, έχασες
Mazda MX-5