-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
quote]
Με το 2λιτρο και σου λείπει δύναμη σε προσπεράσεις; Δοκίμασε να πάρεις σουβλάκια ντελίβερι από τον Άγιο Πρόδρομο και να τα προλάβεις ζεστά στο σπίτι. Θα καταλάβεις τι κάνεις λάθος.
εγω παντως που ειδα μια 997ΤΤ να προσπερναει 2-3 αμαξια μαζι καταλαβα οτι αλλο ισχυς κι αλλο υπερισχυς!
-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Πάντως, η μαμά Mazda δε συμφωνεί μαζί σου Βαγγέλη. Η δυνατότερη εργοστασιακή έκδοση του Μκ2.5 είχε 211 άλογα. Και δεν το λες και καρυδότσουφλο, μην το συγκρίνεις με το Α4.
Για ποια εμπορικη εκδοση μιλας Δημητρη?Ξερω την υπερτροφοδοτουμενη εκδοση της mazdaspeed ως την πιο δυνατη με τα 170-180 αλογα.
Οπως και να χει αναφερομαστε στο 1% των mk2.5 που κυκλοφορησαν.
Το καρυδοτσουφλο αφορα την αισθηση του μκ2,5 στις υψηλες ταχυτητες (>180),που δεν εχει σχεση ας πουμε με τo μκ3,για να συγκρινουμε ομοια πραγματα. -
H δυνατότερη είχε κυκλοφορήσει από τη Mazda Αυστραλίας κι είχε 211 ίππους. Ήταν επίσημη έκδοση της Mazda, μπορούσες να την αγοράσεις από την αντιπροσωπεία. Επίσης, στην Ιαπωνία μπορούσες να αγοράσεις ατμοσφαιρική τετραπετάλουδη έκδοση 200 ίππων, δεν είμαι σίγουρος όμως αν ήταν 1.8 ή δίλιτρη.
Όπως και να έχει, το ότι δεν έχει την καλύτερη δυνατή αίσθηση σε πάρα πολύ υψηλές ταχύτητες (κοντό μεταξόνιο γαρ) δε σημαίνει ότι δε θα γινόταν καλύτερο παιχνίδι με λίγα αλογάκια και το σημαντικότερο, λίγη ροπή παραπάνω. Για τα γούστα μου τουλάχιστον.
Ένα Sporty με ένα μοτεράκι ατμοσφαιρικό στα 2.2 λίτρα πχ με 190 αλογάκια και 23 κιλά ροπής θα ήταν πολύ ολοκληρωμένη πρόταση. Άμεση απόκριση, ροπή από χαμηλά, καλή αναλογία κιλών ανά ίππο, αξιοπιστία... μόνο τα τέλη θα μας έσκιζαν. -
H έκδοση με τους 211 τουρμποίππους ήταν μοντιφιά της αυστραλιανής αντιπροσωπείας, και κυκλοφόρησε σε απειροελάχιστα αριθμημένα κομμάτια. Αιωνία της η μνήμη. Το γεγονός παραμένει, οι μοντιφιές καλά κρατούν παγκοσμίως (πετυχημένες ή μη) και το εργοστάσιο διαρκώς κωφεύει.
-
Η τετραπετάλουδη έκδοση των 200 ατμοσφαιρικών ίππων που μπορούσε να αγοράσει ο Ιάπωνας πελάτης δείχνει ότι η Mazda θεωρεί τα 200 άλογα εξωφρενική ιπποδύναμη για το Μκ2.5; Ακόμα και στην ελεεινή ελληνική άσφαλτο, οι περισσότεροι συνειδητοποιημένοι αγοραστές ΜΧ-5 θα ήθελαν λίγη παραπάνω δύναμη. Στις χώρες του εξωτερικού που έχουν σοβαρά οδοστρώματα, ο κινητήρας θα τελείωνε πολύ πριν το πλαίσιο.
-
Άρα κάμποσοι αγοραστές ζητάνε παραπάνω αλόγατα, και η Μάζντα ή δεν τα δίνει ή τα δίνει σε πολύ λίγους.
Παρόλα αυτά να σημειώσουμε ότι πουλάει 50.000 τεμάχια χοντρικά το χρόνο, όσα οι Ζ4 και η SLK μαζί. Νομίζω είναι μαρκετινίστικο το θέμα και μόνο. -
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Νομίζω είναι μαρκετινίστικο το θέμα και μόνο.Επιτέλους, κάποιος είπε τα πράγματα με το όνομά τους. Ξεκάθαρη περίπτωση μάρκετινγκ
-
Παντως εβγαινε ΣΙΓΟΥΡΑ εργοστασιακο ΜΚ2 τουρμπο 180 αλογων
-
Πού; Πώς; Πότε; Αυτό εννοείς; Αυτό είναι 2.5, όχι Μκ2.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Μα αν είχε περισσότερη ισχύ δεν θα ήταν το εύκολο παιχνίδι που είναι τώρα. **Back to the basics **λέγεται. Οι περισσότερες Lotus επίσης δεν έχουν τερατώδης ιπποδυνάμεις. Γιατί δεν γίνεται καταννοητή αυτή η φιλοσοφία;Νομιζω οτι αυτη ειναι η απαντηση μας...
Οι χεραδες παρτε S2000... -
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Άρα κάμποσοι αγοραστές ζητάνε παραπάνω αλόγατα, και η Μάζντα ή δεν τα δίνει ή τα δίνει σε πολύ λίγους.
Παρόλα αυτά να σημειώσουμε ότι πουλάει 50.000 τεμάχια χοντρικά το χρόνο, όσα οι Ζ4 και η SLK μαζί. Νομίζω είναι μαρκετινίστικο το θέμα και μόνο.ε αφου κανει μισα λεφτα. Αν ηταν ολοι φραγκατοι ολοι Μερσεντες θα περνανε
-
Ο χρήστης mikegr έγραψε:
ε αφου κανει μισα λεφτα. Αν ηταν **ολοι **φραγκατοι ολοι Μερσεντες θα περνανε
Δεν ισχυει για ολους αυτο...
Υπαρχουν αρκετοι συνειδητοποιημενοι miataκηδες... -
Όλα τα λεφτά του κόσμου να είχα, Μερκ δε θα 'παιρνα. Σε καμιά 30αρια χρόνια, στα 60+ μου δηλαδή, ίσως...
-
Εχεις οδηγήσει SLK 350 με το 7τάχυτο ημιαυτόματο; Θα αλλάξεις άποψη για το back to basics.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Εχεις οδηγήσει SLK 350 με το 7τάχυτο ημιαυτόματο; Θα αλλάξεις άποψη για το back to basics.Να σου πω την αλήθεια όχι, αλλά σε αυτά τα λεφτά δεν θα κοιτούσα καν την SLK και θα πήγαινα με κλειστά τα μάτια για μια βασική Cayman 2.9! Είδες; Πάλι το back to the basics διάλεξα...
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Εχεις οδηγήσει SLK 350 με το 7τάχυτο ημιαυτόματο; Θα αλλάξεις άποψη για το back to basics.
Να σου πω την αλήθεια όχι, αλλά σε αυτά τα λεφτά δεν θα κοιτούσα καν την SLK και θα πήγαινα με κλειστά τα μάτια για μια βασική Cayman 2.9! Είδες; Πάλι το back to the basics διάλεξα...
ποζερά ...
-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Πού; Πώς; Πότε; Αυτό εννοείς; Αυτό είναι 2.5, όχι Μκ2.Ναι αυτο ειναι!!!
-
Ο χρήστης Άρης έγραψε:
κοντό κ/π
Αυτό τί είναι;
ΤΟ κοντοπούτ@νο...
-
Ο χρήστης vaggman έγραψε:
ε αφου κανει μισα λεφτα. Αν ηταν **ολοι **φραγκατοι ολοι Μερσεντες θα περνανε
Δεν ισχυει για ολους αυτο...
Υπαρχουν αρκετοι συνειδητοποιημενοι miataκηδες...αν είχες τα λεφτά για μερσεντέ και ήθελες κάτι πιο αγνό και σπορ θα έπερνες elise...
-
Εννοείται ότι είναι πάντα και θέμα χρημάτων. Κι αυτός που θα αγόραζε Elise, αν είχε περισσότερα θα πήγαινε σε κομπρεσοράτη Exige. Κι αν είχε περισσότερα, θα πήγαινε σε 430 Scuderia. Κι αν είχε περισσότερα, σε Caparo T1. Δεν είπε κανείς ότι όλοι εμείς γεννηθήκαμε Miatάκηδες από την κοιλιά της μητέρας μας. Στα χρήματά μας είναι η καλύτερη επιλογή.
Mazda MX-5