-
Ο χρήστης gvala έγραψε:
Μπράβο!
Τέτοια αγωνιστική διάθεση είχα να δώ από το ατύχημα των Τεμπών!
Θυμώσατε, βρίσατε, λοιδωρίσατε (μέχρι και τον Σόμπολο πήρε η μπάλα ), καταλογίσατε ευθύνες, καταδικάσατε!
Χωρίς να ξέρετε καν, πως έγινε το δυστύχημα (εκτος κι αν ήσασταν εκεί)! Αν έτρεχε η νταλίκα (αλήθεια εσείς με πόσα παίρνετε την συγκεκριμένη στροφή; ), αν έγινε μετατόπιση φορτίου, αν κάποιιο προπορευόμενο ΙΧ ανάγκασε λόγω προσπέρασης τον οδηγό της νταλίκας σε ελιγμό με Χ συνέπειες, αν αν αν.... Μόνο κρίνατε βασιζόμενοι στα ρεπορτάζ των καναλιών που τόσο πολύ βρίζετε!
Και μετά θα ξαναπεριμένετε μέχρι τα επόμενα Τέμπη, Καμένα βούρλα για νέο αγωνιστικό ξέσπασμα, καταγγελίες και βρισιές ....
Δεν είδα όμως κανέναν (με την εξαίρεση ενός) να ανοίγει θέμα σε άσχετη φάση για τα 'καθημερινά' δυστυχήματα, που 'δυστυχώς' δεν έχουν πολύ αίμα για να γίνουν μεγάλο θέμα είτε στα κανάλια είτε στο Forum! Κι ας στοιχίζουν πολύ περισσότερες ζωές, εξίσου σημαντικές ....
Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω σε τι διαφέρει η στάση σας από αυτά που καταγγέλετε ....Πολύ σωστά τα λες, και όχι μόνο εμείς που τα λέμε, αλλά και τα κανάλια που παραπληροφορούν και νομίζει ο κοσμάκης ότι φταίει ο τάδε και ο εκείνος, και έρχεται ο κάθε δημοσιογραφάκος και μπαίνει μεσα στο ματωμένο λεωφορείο, να δούμε τι; Μήπως αύριο θα πάει στο νεκροτομείο να μας δείξει τα πτώματα; Λίγος σεβασμός και ηθική δεν υπάρχουν πια;
Οι νταλίκες και γενικά μεγάλα φορτηγά είναι σκοτώστρες, ανεξαρτήτως συνθηκών. Και σε καινούριο ασφαλτοστρωμένο δρόμο στην autobahn να είναι, λίγο να κόψουν τιμόνι, έχει φύγει, κράτημα 0. Αυτό ισχύει σ'όλα τα βαρέα οχήματα. Ο οδηγός γνωρίζει και ζει μ'αυτή την ευθύνη, χωρίς να φταίει αυτός που έφυγε η τάδε νταλίκα από την πορεία της. Κάποιος πρέπει να κάνει τη βρώμικη δουλειά, και υπαίτιος ΔΕΝ είναι ο οδηγός ΟΥΤΕ ο δρόμος, έστω κι αν μπορούν να παίξουν ενεργό ρόλο σε μια τέτοια περίπτωση. Γιατί αν το πάρουμε έτσι, τότε ο καθένας πρέπει να καταδικαστεί. Δικαιοσύνη πρέπει να αποδοθεί, και αυτό δεν είναι μόνο να κατηγορηθεί το Ελληνικό Δημόσιο για τους άθλιους δρόμους. Φανταστείτε τις εθνικές μας οδούς χωρίς φορτηγά και νταλίκες. Προσωπικά τρέμω όταν βρίσκομαι κοντά σε βαρύ όχημα, πίσω, δίπλα ή ακόμα και 100 μέτρα μπροστά, γιατί ξέρω ανά πάσα στιγμή ότι λίγο να κόψει το τιμόνι, έχει γυρίσει και έχει παρασύρει όλους και όλα στο πέρασμά του..
Θα μου πείτε μεν, και ο απλός οδηγός δε μπορεί να βγει εκτός πορείας και να σκοτωθεί; Φυσικά, όλα είναι πιθανά, το θέμα είναι τι παίζεται με τα ποσοστά και τις πιθανότητες.. -
Ο χρήστης gvala έγραψε:
Μπράβο!
Τέτοια αγωνιστική διάθεση είχα να δώ από το ατύχημα των Τεμπών!
Θυμώσατε, βρίσατε, λοιδωρίσατε (μέχρι και τον Σόμπολο πήρε η μπάλα ), καταλογίσατε ευθύνες, καταδικάσατε!
Χωρίς να ξέρετε καν, πως έγινε το δυστύχημα (εκτος κι αν ήσασταν εκεί)! Αν έτρεχε η νταλίκα (αλήθεια εσείς με πόσα παίρνετε την συγκεκριμένη στροφή; ), αν έγινε μετατόπιση φορτίου, αν κάποιιο προπορευόμενο ΙΧ ανάγκασε λόγω προσπέρασης τον οδηγό της νταλίκας σε ελιγμό με Χ συνέπειες, αν αν αν.... Μόνο κρίνατε βασιζόμενοι στα ρεπορτάζ των καναλιών που τόσο πολύ βρίζετε!
Και μετά θα ξαναπεριμένετε μέχρι τα επόμενα Τέμπη, Καμένα βούρλα για νέο αγωνιστικό ξέσπασμα, καταγγελίες και βρισιές ....
Δεν είδα όμως κανέναν (με την εξαίρεση ενός) να ανοίγει θέμα σε άσχετη φάση για τα 'καθημερινά' δυστυχήματα, που 'δυστυχώς' δεν έχουν πολύ αίμα για να γίνουν μεγάλο θέμα είτε στα κανάλια είτε στο Forum! Κι ας στοιχίζουν πολύ περισσότερες ζωές, εξίσου σημαντικές ....
Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω σε τι διαφέρει η στάση σας από αυτά που καταγγέλετε ....ΣΩΣΤΟΣ!!!!!
Μιλάμε λες και αυτά τα παιδιά είναι τα μοναδικά θύματα στο Μαλιακό και γενικά στους ελληνικούς δρόμους και ξεχνάμε ότι κάθε μέρα έχουμε νεκρούς.
Απλά περιμένουμε να έχουμε θύματα μαζεμένα για να γίνει ντόρος και ξεχνάμε ότι αυτά τα 7 παιδιά είναι μια σταγόνα στον ωκεανό, είναι απλά μαζεμένα τα θύματα της βδομάδας στους ελληνικούς δρόμους και τα θύματα του μήνα στο Μαλιακό.
Πριν 2-3 βδομάδες κάποια οδηγός τράκαρε λίγο μετά τα Καμένα Βούρλα, σε άλλη στροφή καρμανιόλα και έφυγε μαζί με τα δύο παιδιά της, ένα από τα πλέον συνηθισμένα τροχαία στο Μαλιακό. Εκεί είχαμε τους μισούς νεκρούς από ότι σήμερα, αλλά δεν ασχολήθικε κανείς, δεν γράψαμε εδώ τίποτα, δεν το έπαιξαν τα κανάλια με έκτακτα και υψηλούς καλεσμένους. Οι ευαισθησίες μας μας πιάνουν όταν έχουμε μαζεμένους νεκρούς και ιδιάιτερα μικρά παιδιά.
Μακάρι ο ντόρος ο σημερινός να γίνετε κάθε φορά που έχουμε τροχαίο, έστω με έναν νεκρό και να μην περιμένουμε το επόμενο πολύνεκρο, που μακάρι να μην το δούμε, αλλά δεν είναι και πολύ μακριά, έχουμε συνηθίσει πια να έχουμε ένα το χρόνο. Τέμπη περυσι, Αλιάκμονας πριν 2 χρόνια, Μαλιακός πάλι πριν 3 χρόνια, Τέμπη με τους φίλους του ΠΑΟΚ κλπ κλπ κλπ...
Αλλά δυστιχώς τέτοιοι είμαστε, μαζευόμαστε και κάνουμε συζήτηση καφενείου να περάσει η ώρα μας μπροστά στο πισι μας, λέει ο καθένας μας την παπαριά του, αν φταίει ο δρόμος, αν φταίει η δεξιά, αν φταίει η αριστερά (της δεξιάς), αν φταίνε οι εργολάβοι, αν φταίει ο οδηγός, αν φταίει το αφεντικό του, άκουσα ότι φταίει και η Γιάννα γιατί τα παιδιά πήγαιναν να δουν αγώνες και τα πήρε στο λαιμό της και μετά το ξεχνάμε μέχρι το επόμενο...
Και πάω στοίχημα πως αν τα κανάλια δεν το έπαιζαν καθόλου σήμερα το θέμα θα γράφαμε 2-3 γραμμές και αυτό είναι όλο, αφού και εμείς προβατάκια είμαστε...
Μην παρεξηγηθώ, βάζω και τον εαυτό μου μέσα, δεν κατηγορώ όλους τους υπολοίπους, μια παρέα είμαστε... -
7 σελίδες καταγγελίες γιατί πονάει περισσότερο που σκοτώνονται 16χρονα σε σχολική εκδρομή.Όχι ότι δεν υπάρχουν αντίστοιχα τραγικά περιστατικά,αλλά αυτό είναι μαζικό και μάλιστα,απ' ότι φαίνεται,καρμπόν με το προηγούμενο των Τεμπών.
Το ατύχημα έδειξε ότι τίποτα δεν άλλαξε από το πρηγούμενο των Τεμπών.Οι 'ειδικοί' στα παράθυρα,αφορισμοί,λαϊκά δικαστήρια,οργή και σελίδες απί σελίδων εξ ημών και πάει λέγοντας.
Φταίνε πολλοί:
Ο οδηγός της νταλίκας,για να σηκωθεί αυτή σε δύο ρόδες,μάλλον έκανε λάθος-έτρεχε πολύ-πράγμα απαράδεκτο όταν κυκλοφορείς με ένα εν δυνάμει χάρο (φορτηγό).Η εταιρία,η οποία δεν διέθετε ειδικό κοντέινερ για τη μεταφορά υαλοπινάκων,γιατί προφανώς 'δεν κάνουν απόσβεση','άσε μωρέ,δεν ελέγχουν κιόλας,τι ψάχνεις τώρα...'κλπ.
Το κράτος που τόσα χρόνια έχει δεν έχει τελειώσει αυτή την καταραμένη Ε.Ο. και σκοτώνεται άδικα ο κόσμος.
Το ξερό μας το κεφάλι!Οδηγώντας πρόσφατα για Αθήνα,πραγματικά απόρησα με τη συμπεριφορά των γύρω μου.Προσπερνούσαν σαν τρελοί σε δρόμο διπλής κατεύθυνσης,με ταχύτητες άνω των 120,απερίσκεπτα.Και μένα θα μου άρεσε να τρέχω με περισσότερο,αλλά δεν θέλω ούτε να σκοτώσω,ούτε να σκοτωθώ κύριε ΜΑΛΑΚΑ που πας αέρα χωρίς να σκέφτεσαι (με τι,θα μου πεις).
Η αγαπητή Τροχαία,που αρκείται στο να μαζεύει πρόστιμα για 'υπερβολικές ταχύτητες' και άλλα ωραία,αφήνοντας εγκληματίες,ως επί το πλείστον με φορτηγά,να κινούνται ελεύθεροι.Έπρεπε να τους #@μάει στα πρόστιμα,γιατί μόνο όταν πονάει η τσέπη τους καταλαβαίνουν,τα ζώα.
Και άλλοι,που ίσως να μη φταίνε τόσο στη συγκεκριμένη περίπτωση,αλλά θα φταίνε σε άλλα ατυχήματα που θα ακολουθήσουν:
Οι κατασκευαστές λεωφορείων που φτιάχνουν κινούμενες νεκροφόρες!Έχετε δει πως διαλύονται οι κολώνες που συγκρατούν την οροφή.Βασικά μόνο αυτό κάνουν,γιατί από ακαμψία και άλλα σχετικά,μηδέν!Και κανένας (Ε.Ε.,κράτη κλπ) δεν πιέζει να τεθούν προδιαγραφές παθητικης ασφάλειας στα λεωφορεία (δεν υπάρχουν ούτε crash-test),γιατί θα χρειαστούν πάρα πολλά εκατομμύρια για να ξεκινήσουν από το μηδέν οι κατασκευαστές.Και ως γνωστόν,όπου θίγονται μεγάλα συμφέροντα,τίποτα δεν κινείται.
Τα ΚΤΕΛ,ιδιοκτήτες λεωφορίων και δεν ξέρω κι εγώ ποιος άλλος φταίει για το ότι ακόμα και καινούρια λεφορεία δεν έχουν ζώνες!Ταξιδεύω συχνά με Κτελ και μόνο ένα λεωφορείο στα πάρα πολλά είχε.Προφανώς επικρατεί η ηλίθια άποψη ότι σε λεωφορείο 'δεν χρειάζονται'.
Καλά,όλα αυτά,αλλά πώς διορθώνονται;;;Νομίζω με τη σωστή Παιδεία (αυτοκινητιστική και γενικότερη),όπως έχει ειπωθεί.
Δυστυχώς όμως,ακόμα και αύριο να αρχίσει να εφαρμόζεται σωστό σύστημα που να προσφέρει παιδεία,τα αποτελέσματα έχουν ορίζοντα 20-30-40 χρόνων.Μέχρι τότε τί γίνεται;Θα σκοτωνόμαστε έτσι άδικα;
Ίσως μια λύση να είναι οι αυστηρότατοι έλεγχοι και τα βαριά πρόστιμα (συνεχώς,όχι τον πρώτο μήνα,κύριοι της τροχαίας).Πώς δηλαδή,κάποιοι εγχώριοι νταλικέρηδες,όταν βρίσκονται Γερμανία είναι κύριοι;Γιατί εκεί,σε περίπτωση βλακείας,τους κόβουν τον κώλο και λένε και ευχαριστώ!
Να φτιαχτούν επειτέλους σωστοί δρόμοι!Τουλάχιστον να εκλείψει όσο γίνεται ο παράγοντας 'δρόμος' στα ατυχήματα.
Να στρώσει το στραβό μας το κεφάλι!'Όχι,κύριε με σούπερ gti,δεν θα προσπεράσεις εδώ και ας πηγαίνεις κολλημένος πίσω από νταλίκα με 50.Στενός δρόμος,χωρίς ορατότητα'.Τί σου φταίει ο απέναντι;
Πάνω απ' όλα νομίζω,πρέπει να αλλάξει το 'έλαμωρέτώρα' που λέει και ο Κ.Κ. τόσα χρόνια.Δεν υπάρχει 'έλα μωρέ σιγά μη βάλω καινούρια λάστιχα στο φορτηγό/λεωφορείο/αυτοκίνητο,τόσα λεφτά κάνουν',ούτε 'ντάξει μωρέ,καλά τό δεσες το φορτίο,δε φεύγει',ούτε 'έλα τώρα,θα βγω να προσπεράσω,θα με δει ο άλλος,θα κάνει άκρη,θα τη βγάλουμε'
Και όπου δεν πίπτει λόγος,πίπτει ΡΑΒΔΟΣ!Δεν βλέπω πως μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα!
Συγχωρείστε με για το τεράστιο post,αλλά ως τακτικός επιβάτης λεωφορείων και σχετικά προσφάτων ζήσας σχολικές εκδρομές,φοβάμαι μη με δείτε και μένα στα δελτία καμιά μέρα...
-
Ο οδηγός λεωφορείου: Νέος οδηγός ετών 21, απόκτηση κατηγορίας Δ΄μικρή(οδήγηση έως 50 χιλιόμετρα από την έδρα του λεωφορείου) το έτος 2004. Δεν έπρεπε να οδηγεί το συγκεκρομένο όχημα.
Ο οδηγός του φορτηγού: παλιός οδηγός ετών 60, ο ταχογράφος στα 85 χ/ω, το όριο στην περιοχή 50χ/ω.
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: 7 ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ!
Πλέον, ξεκινάω να πάω στην δουλεία μου και δεν γνωρίζω αν θα δω πάλι την οικογένεια μου.
Ολοι είναι ειδικοί, όλοι γνωρίζουν τα πάντα, ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ ΡΕ ΜΠΑΓΛΑΜΑΔΕΣ ΑΦΟΥ ΤΑ ΞΕΡΕΤΕ ΟΛΑ!
-
Συμφωνούμε, αλλά έτσι αναλαμβάνουμε όλοι μέρος της ευθύνης, αφού το ξέραμε και δεν κάναμε τίποτα.
Τελικά: Καλά γράφουμε ότι γράφουμε, καλά τσαντιζόμαστε με αυτό που έγινε, αλλά για μένα ο κύριος φταίχτης είναι αυτός που μας βάζει σε κίνδυνο (άλλωστε δεν υπάρχει και κατηγορία έκθεσης σε κίνδυνο?). Είτε σκοτωθεί ένας, είτε επτά μαθητές, είτε υπάρχουν τραυματισμοί και υλικές ζημιές, είτε απλά τρομάξω. Γιατί εάν με ρωτήσεις αν θεωρώ πιό δραματικό το ενδεχόμενο να χτυπήσει το παιδί μου και να μείνει ανάπηρο η να σκοτωθεί μαζί με άλλα δέκα, θα δυσκολευτώ να σου απαντήσωΣυμφωνώ Ηλία απόλυτα μαζί σου.
Επειδή λοιπόν όλοι το ξέρουμε και προσπαθούμε ο καθείς μόνος του να επιβιώσει σε αυτό που λέμε ελληνικούς δρόμους.
Επειδή είναι αδιανόητο να είμαστε κοντά στα 3 εκατομμύρια 'γιωταχήδες' και να μας πηδάνε χωρίς σάλιο καθημερινά.
**Επειδή **εγώ τουλάχιστον θέλω πιά να κάνω ότι μπορώ για να μην βρεθώ ποτέ στην θέση αυτών των γονιών που πήγαν να δουν τα παιδιά τους στο νεκροτομείο.
**Επειδή **τελικά φαίνεται ότι η μόνη λύση είναι να φωνάζεις όσο πιο δυνατά γίνεταιΚάνω μια πρόταση.
Να προσπαθήσουμε επιτέλους να φτιάξουμε ένα σύλλογο ιδιοκτητών ΙΧ αυτοκινήτων. Τι θα κάνει αυτός ο σύλλογος? Πετάω διάφορες ιδέες
(α) Ενημέρωση οδηγών αφού το κράτος δεν το κάνει
(β) Εκπαίδευση
(γ) Πίεση προς κάθε ανευθυνουπεύθυνο. Όταν 15000 ταξιτζήδες καταφέρουν να παραλύουν την Αθήνα είναι αδιανόητο εμείς να καθόμαστε και να κλαίμε τη μοίρα (και τους νεκρούς) μας
(δ) Νομική και οικονομική υποστήριξη πρός οδηγούς που θέλουν να κυνηγήσουν τους δολοφόνους των δρόμων (είτε είναι οδηγοί, είτε εργολάβοι είτε το δημόσιο..).Πιστέυω ότι το φόρουμ έχει μια καλή μαγιά για κάτι τέτοιο και ότι οι Τεχνικές εκδόσεις που μας φιλοξενούν εδώ θα βοηθήσουν όσο μπορούν.
Τι λέτε? Θα ξεκουνήσουμε λιγάκι??
Εγώ προσωπικά , αν και δεν έχω πολύ χρόνο, είμαι διατεθειμένος να βοηθήσω. Όποιος θέλει ας απαντήσει είτε στο φορουμ είτε με pm.
Mods αν το κρίνετε σκόπιμο βάλτε αυτό το post σε ξεχωριστή ενότητα.
Παναγιώτης
-
Ο χρήστης beachbum έγραψε:
...Να προσπαθήσουμε επιτέλους να φτιάξουμε ένα σύλλογο ιδιοκτητών ΙΧ αυτοκινήτων. Τι θα κάνει αυτός ο σύλλογος? Πετάω διάφορες ιδέες...Φίλε Παναγιώτη,
Η ιδέα είναι καλή, αλλά θέλει πολύ δουλειά για να μην καταλήξει ο σύλλογος να βγάζει διπλώματα χωρίς εξετάσεις στα μπουμπούκια των καλοπληρωμένων προέδρων του. Δεν θέλω να σου κόψω τη φόρα, αλλά έχουν δει πολλά τα μάτια μου. Αν είναι για δουλειά count me in, αν είναι για θέση στο προεδρείο count me out. -
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEn ... gDtrID=244
Oι τέσσερις λόγοι εξαιτίας των οποίων χάθηκαν στο Ασπρονέρι οι ζωές επτά μαθητών είναι γνωστοί σε όλους και πρωτίστως στην «αδιόρθωτη» πολιτεία, που δεν έχει λάβει μέτρα για καμία από τις συνήθεις παραλείψεις και παραβάσεις.Δεν υπάρχει χωριό της Φθιώτιδας που να μην έχει θρηνήσει όλα αυτά τα χρόνια νεκρό στη διαδρομή από τα Καμένα Βούρλα ως τις Ράχες της Στυλίδας. Το άλλο πολύνεκρο δυστύχημα, πάλι με αθώους μαθητές, στα Τέμπη είναι ακόμη νωπό, και όμως τα ίδια λάθη, όπως αναφέρει Το Βήμα την Τρίτη, επαναλαμβάνονται:
-
Σχεδόν είκοσι χρόνια ο αυτοκινητόδρομος Πατρών-Αθηνών-Θεσσαλονίκης-Ειδομένης βρίσκεται υπό κατασκευήν. Τα πλέον επικίνδυνα τμήματά του παραμένουν με την παλαιά χάραξη, της παλαιάς εθνικής, με μια στενή λωρίδα ανά κατεύθυνση, χωρίς διαχωριστικό στηθαίο. Ειδικά στο πέταλο του Μαλιακού, το πλέον επικίνδυνο τμήμα της -αιωνίως ημιτελούς και υπό κατασκευήν- εθνικής, ο δρόμος περνάει μέσα από κατοικημένες περιοχές, τον διατρέχουν με μεγάλες ταχύτητες νταλίκες και φορτηγά, ενώ τον διασχίζουν πολλές φορές κάθε ημέρα και τα τρακτέρ.
-
Τον ρόλο της έπαιξε για μία ακόμη φορά και η τεράστια μαύρη τρύπα... της αστυνόμευσης. Oι έλεγχοι ατόνησαν, καθώς η ασφάλεια των Oλυμπιακών Αγώνων επέβαλε τη μεταφορά στην Αθήνα και στις άλλες ολυμπιακές πόλεις χιλιάδες αστυνομικούς, που άφησαν τις θέσεις τους στα αστυνομικά τμήματα της χώρας. Τους τελευταίους μήνες είχαν διατεθεί 70 από τους αστυνομικούς που υπηρετούσαν σε τμήματα Τροχαίας της περιοχής για τη φύλαξη ολυμπιακών εγκαταστάσεων, και το πέταλο του Μαλιακού αφέθηκε μία ακόμη φορά χωρίς ουσιαστική αστυνόμευση.
-
O ταχογράφος, εφόσον βέβαια διαπιστωθεί ότι δεν ήταν «πειραγμένος, δείχνει ότι τη μοιραία στιγμή ο οδηγός της νταλίκας έμπαινε στην κλειστή δεξιά στροφή όπου έγινε το ατύχημα με 80 χλμ. την ώρα, αντί των 50, όριο ταχύτητας που προβλέπεται για το συγκεκριμένο, επικίνδυνο και στενό, σημείο της εθνικής οδού. Αλλωστε σκασμένο λάστιχο -όπως έλεγαν κάποιες πληροφορίες στην αρχή- δεν βρέθηκε, ενώ από τα πρώτα στοιχεία της έρευνας δεν προκύπτει ούτε μετατόπιση φορτίου, καθώς οι υαλοπίνακες που μετέφερε η νταλίκα ήταν ασφαλισμένοι σε ξύλινα πλαίσια, καθώς η νταλίκα είχε ταξιδέψει ακτοπλοϊκώς από τα Χανιά στον Πειραιά με τελικό προορισμό τη Θεσσαλονίκη. Ωστόσο ο εισαγγελέας Λαμίας ζήτησε και τη σύλληψη του υπευθύνου φορτώσεως της νταλίκας.
-
Το λεωφορείο του ΚΤΕΛ, αν και όχημα οκταετίας, σχετικά καινούργιο δηλαδή, δεν διέθετε ζώνες ασφαλείας σε όλα τα καθίσματα, οι οποίες αν υπήρχαν πιθανόν να είχαν προστατεύσει κάποια από τα θύματα. Αλλά το λεωφορείο είχε ζώνες ασφαλείας μόνο σε συγκεκριμένα καθίσματα, στα τέσσερα μπροστινά, σε εκείνα δίπλα στην πίσω πόρτα και στα πέντε στο βάθος, στη λεγόμενη «γαλαρία».
Αλλά και ο 21χρονος οδηγός του λεωφορείου, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, παρανόμως έκανε το συγκεκριμένο ταξίδι, αφού δεν είχε την απαραίτητη προϋπηρεσία ενός χρόνου (έβγαλε πρόσφατα το δίπλωμα) που προβλέπουν οι διατάξεις έκδοσης επαγγελματικής άδειας οδήγησης και μπορούσε να οδηγεί το λεωφορείο μόνον σε απόσταση 50 χλμ. από την έδρα του.
ΑΥΛΑΙΑ.
Χειροκρότημα. -
-
Να προσπαθήσουμε επιτέλους να φτιάξουμε ένα σύλλογο ιδιοκτητών ΙΧ αυτοκινήτων. Τι θα κάνει αυτός ο σύλλογος? Πετάω διάφορες ιδέες
(α) Ενημέρωση οδηγών αφού το κράτος δεν το κάνει
(β) Εκπαίδευση
(γ) Πίεση προς κάθε ανευθυνουπεύθυνο. Όταν 15000 ταξιτζήδες καταφέρουν να παραλύουν την Αθήνα είναι αδιανόητο εμείς να καθόμαστε και να κλαίμε τη μοίρα (και τους νεκρούς) μας
(δ) Νομική και οικονομική υποστήριξη πρός οδηγούς που θέλουν να κυνηγήσουν τους δολοφόνους των δρόμων (είτε είναι οδηγοί, είτε εργολάβοι είτε το δημόσιο..).Πιστέυω ότι το φόρουμ έχει μια καλή μαγιά για κάτι τέτοιο και ότι οι Τεχνικές εκδόσεις που μας φιλοξενούν εδώ θα βοηθήσουν όσο μπορούν.
Τι λέτε? Θα ξεκουνήσουμε λιγάκι??
Εγώ προσωπικά , αν και δεν έχω πολύ χρόνο, είμαι διατεθειμένος να βοηθήσω. Όποιος θέλει ας απαντήσει είτε στο φορουμ είτε με pm.
Mods αν το κρίνετε σκόπιμο βάλτε αυτό το post σε ξεχωριστή ενότητα.
Παναγιώτης[/quote]
Φίλε Παναγιώτη,
Επειδή ακριβώς όπως είπα και παραπάνω και όπως έχουνε πει και πολλοί άλλοι, ωραία όλα αυτά που λέμε αλλά τελικά τι κάνουμε. Είναι ωραίο να γράφουμε τα σχόλια μας και τις απόψεις μας αλλά αυτό δεν φθάνει. Πιστεύω και εγώ ότι τελικά πρέπει να δραστηριοποιηθούμε. Να κάνουμε πράξη την έννοια του ενεργού πολίτη. Τουλάχιστον να δοκιμάσουμε, αλλιώς δεν θα είμαστε τίποτα άλλο παρά γραφικοί σχολιαστές. Εγώ συμφωνώ μαζί σου και είμαι διατεθειμένος όσο μπορώ να βοηθήσω. Και μην παρεξηγηθούμε. Όυτε συνδικαλιστής είμαι ουτε κομματικά ενταγμένος, ούτε έχω την ανάγκη να ανήκω κάπου για να επιβεβαιώσω την ύπαρξη μου. Απλά αν μπορώ να κάνω κάτι ωστε τα παιδιά μου και τα παιδιά όλων να ζουν λίγο καλύτερα και ασφαλέστερα θα το κάνω. Ελπίζω Παναγιώτη να υπάρξει ανταπόκριση στην ιδέα σου και εγώ μαζί σου. Μπορεί όλοι μας να μην έχουμε ελεύθερο χρόνο και να μας τρώει η καθημερινότητα και τα προβλήματα αλλά για ένα τέτοιο σκοπό αξίζει να θυσιάσουμε κάποια άλλα πράγματα. Μην ξεχνάμε ότι και τα δικά μας παιδιά αργά η γρήγορα θα πάνε εκδρομή η ταξίδι με τα ίδια μέσα που χρησιμοποιήθηκαν και για τη μεταφορά των 7 παιδιών.
Φιλικά,
Γιώργος
-
ΔΙΑΒΑΣΑ ΜΕ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΗ ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΙΔΑ ΕΝΑ ΦΟΒΕΡΟ ΠΟΛΕΜΟ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΝΤΑΛΙΚΙΕΡΙΔΩΝ ΛΕΩΦΟΡΙΩΝ ΩΣ ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟΥΣ Κ.Τ.Λ. ΙΣΩΣ ΕΧΕΤΑΙ ΔΙΚΙΟ.ΚΑΙ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ.ΑΛΛΑ ΕΓΩ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΤΟΝΙΣΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ.ΤΟΥΣ ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟΥΣ ΓΙΟΤΑΧΙΔΕΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΡΧΕΣ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ.ΠΟΥ ΣΕ ΔΡΟΜΟΥΣ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΡΜΑΝΙΟΛΕΣ ΚΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ, ΑΝΤΙ ΝΑ ΦΙΛΑΓΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΙ ΑΡΑΖΟΥΝΕ ΣΤΗΝ ΔΥΛΙΤΡΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑΡΑ ΤΟΥΣ ΒΑΖΟΥΝ ΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΑΚΙ ΣΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΟΥΛΑΣ ΤΟΥΣ, ΑΝΑΒΟΣΒΗΝΟΥΝ ΤΑ ΦΩΤΑ ΣΕ ΣΕΝΑ ΠΟΥ ΠΑΣ ΜΕ 70 ΚΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΑΠΤΗ ΜΠΡΟΣΤΙΝΗ ΝΤΑΛΙΚΑ,ΚΑΒΑΛΑΝΕ ΤΗ ΔΙΠΛΗ ΓΡΑΜΜΟΥΛΑ ΜΕ 130+,ΚΟΛΑΝΕ ΣΤΟ ΜΙΣΟ ΜΕΤΡΟ ΠΙΣΟ ΑΠΤΗ ΝΤΑΛΙΚΑ ΚΑΙ ΞΕΚΙΝΑΝΕ ΤΗ ΠΡΟΣΠΑΡΑΣΟΥΛΑ ΤΟΥΣ ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΣΤΡΟΦΗ.ΕΓΩ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΤΟ 70% ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΔΗΓΩΝ.ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΕΙΔΙΚΑ ΠΑΤΡΑ-ΚΟΡΙΝΘΟΣ ΜΑΝΙΑΚΟ Κ.Τ.Λ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΡΜΑΝΙΟΛΕΣ.ΑΛΛΑ ΜΗ ΞΕΧΝΑΤΕ ΟΤΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΔΕ ΠΡΟΣΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ,Η ΖΩΗ ΜΑΣ ΠΡΟΣΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ.
-
Ασφαλως και υπαρχουν οι ασυνειδητοι ιχδες.Δεν ειναι προνομιο της μιας ή της αλλης πλευρας,απλα ενας οδηγος νταλικας και ποσο μαλλον ενας οδηγος νταλικας με επικινδυνο φορτιο για διαφορους λογους(κακη φορτωση/υπερβαρο)ειναι πολυ πιο επικινδυνος απο εναν ιχ..
-
Μπραβο στον κ. Κ. Καββαθα κ μπραβοΧ2 στον κ. Α. Σταθακη για αυτα που βγηκαν κ ειπαν χθες. Βεβαια αυτοι καλα τα λενε αλλα ποιος τους ακουει..
Τελος πετυχα τυχαια στην TV κ καποιον Διονυση Καλατζη, πρωην διοικητη τροχαιας κ νυν εμπειρογνωμονα που δηλωσε '..τοσο η ποιοτητα του οδοστρωματος οσο κ τα λαστιχα της νταλικας ηταν σε πολυ καλη κατασταση. Ολα δειχνουν οτι δυστυχημα προκληθηκε απο υπερβολικη ταχυτητα κ μενει να αποδειχθει απο τον ταχογραφο..' Ακομα κ αν η αιτια του συγκεκριμενου δυστυχηματος ηταν οντως η υπερβολικη ταχυτητα, ΠΙΠΕΣ ΡΑΒΙΟΛΙΑ Κ. ΚΑΛΑΤΖΗ! Μεχρι ποτε θα πιπιλατε αυτη τη δικαιολογια-καραμελα; 2200 νεκροι απο τα Τεμπη μεχρι χθες, ολοι ετρεχαν υπερβολικα;;; -
Ρε παιδιά .... ο οδηγός του λεωφορείου , δεν είχε καμία ευθύνη για το ατύχημα ....ναι μεν δεν έπρεπε να ήταν εκεί που ήταν αλλά όχι μόνο δεν έφταιγε αλλά έκανε και ότι μπορούσε για να αποφύγει το ατύχημα ...... Δηλαδή ένας πιο έμπειρος ΤΙ ΘΑ ΕΚΑΝΕ ? Εμείς όλοι που οδηγούμε χρόνια και έχουμε χιλιάδες χιλιόμετρα στη πλάτη μας , τί θα κάναμε στην προκειμένη περίπτωση ? Όσο πιο δεξιά μπορούσαμε και την προσευχή μας ...... υπήρχε κάτι άλλο ?
Ας μην τους βάζουμε όλους στο ίδιο καζάνι......
-
Εγώ πάντως καταγγέλλω εδώ ΑΝΟΙΧΤΑ το ΚΤΕΛ ΚΡΗΤΗΣ.
Στο δρομολόγιο Χανιά-Θεσσαλονίκη, το λεωφορείο ΠΟΤΕ δεν σταματάει σε βενζινάδικο-καφετέρια που βρίσκεται στο ρεύμα του. Αντιθέτως, ΚΑΒΑΤΖΑΡΕΙ τη διπλή διαχωριστική γραμμή, διασχίζει το δρόμο και πάει στον 'ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ' που είναι στο αντίθετο ρεύμα. Πόσο επικίνδυνο είναι αυτό;
Επίσης, αν και υπάρχουν νέα λεωφορεία με ζώνες ασφαλείας σε κάθε θέση, ΚΑΝΕΝΑΣ ΟΔΗΓΟΣ ΔΕΝ ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΝΑ ΤΙΣ ΦΟΡΕΣΟΥΝ.
Κι όποιος με αμφισβητεί, ας έρθει μια φορά να κάνουμε μαζί το δρομολόγιο αυτό.
-
Συμφωνώ με το πρόβλημα των αυτόχειρων ΙΧ-δων και οτι τη μεγαλύτερη ευθύνη τη φέρει ο εκάστοτε οδηγός αλλά το γεγονός οτι το μοιραίο συνέβει στο συγκεκριμένο σημείο και όχι αλλού καταδεικνύει οτι φταίει και ο δρόμος.
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Επίσης, αν και υπάρχουν νέα λεωφορεία με ζώνες ασφαλείας σε κάθε θέση, ΚΑΝΕΝΑΣ ΟΔΗΓΟΣ ΔΕΝ ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΝΑ ΤΙΣ ΦΟΡΕΣΟΥΝ.
Μήπως θα έπρεπε οι ίδιοι οι επιβάτες να ενδιαφερθούν πρώτοι για την ασφάλειά τους και τελευταίος ο οδηγός του λεωφορίου;
Δεν θα ήταν καλύτερα αν οι επιβάτες απαιτούσαν την ύπαρξη ζωνών ασφαλείας και προτιμούσαν τα λεωφορία που τις διεθέταν ,αποφεύγοντας-μποϊκοτάροντας τα άλλα;
Από τη στιγμή που στο δρόμο κυκλοφορούν και φορτηγά(και μάλιστα πολλά) εννοείται οτι θα γίνονται τροχαία και με φορτηγά όπως γίνονται και με ΙΧ.
Όλοι κάποια στιγμή κάναμε λάθος εκτίμηση των κυκλοφοριακών συνθηκών σε κάποια από τις μετακινήσεις μας,απλά εμείς είμασταν-είμαστε οι τυχεροί της υπόθεσης.Θα έπρεπε ο δρόμος να βοηθά στην ελαχιστοποίηση των άσχημων συνεπειών από αυτά τα λάθη. -
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Φανταζεσαι τον οδηγό να τσακώνεται σε καθε δρομολόγιο ξεχωριστα με καθε κρητίκαρο/τουρίστα/παππού για να τους πεισει να βαλουν ζώνη;Ούτε ο Ιώβ δεν θα τα κατάφερνε
-
Μετά τις δολοφονίες σε Αλιάκμονα και Τέμπη, πάρα πολύς κόσμος (και πολλά ΜΜΕ) φώναζαν γιατί τα λεωφορεία δεν έχουν ζώνες ασφαλείας για τους επιβάτες.
Και όλος ο κόσμος στα καφενεία έλεγε 'βάλτε λεωφορεία με ζώνες ασφαλείας'.
Τις φοράει κανένας;
ΟΧΙ.
Παρόλο που είναι υποχρεωτικές, οι ελεγκτές εισιτηρίων ελέγχουν αν οι επιβάτες τις φοράνε;
ΟΧΙ.
Δηλαδή, κοροϊδευόμαστε. Άλλα λόγια ν'αγαπιόμαστε! Από τη μια θέλουμε ζώνες, από την άλλη δεν τις φοράμε και δεν επιβάλλουμε τη χρήση τους! Τις έχουμε στ'αυτοκίνητο (ΙΧ και λεωφορείο) μόνο για να υπάρχουν, σαν τα ηλίθια χαϊμαλιά (παναγίτσες, σταυρουδάκια, αγιάσματα, κομποσκοίνια, ματόχαντρα), από τα οποία περιμένει ο κάθε πανύβλαξ να τον προφυλάξουν 'απ'την κακιά την ώρα'.
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Φανταζεσαι τον οδηγό να τσακώνεται σε καθε δρομολόγιο ξεχωριστα με καθε κρητίκαρο/τουρίστα/παππού για να τους πεισει να βαλουν ζώνη;Ούτε ο Ιώβ δεν θα τα κατάφερνε
Να τσακωθεί! Κι αν δεν την βάλει, να τον κατεβάσει!
-
Τι καθόμαστε και συζητάμε; Σιχάθηκα να βλέπω τα παχύδερμα τους νταλικέρηδες και τους εκπροσώπους τους να βγαίνουν στις τηλεοράσεις και να δικαιολογούνται και να ρίχνουν τις ευθύνες στους εργοδότες τους που παραφορτώνουν τα φορτηγά και απειλούν με απόλύσεις τους οδηγούς αν αρνηθούν να τρέξουν στην 'εθνική οδό'
Μία είναι η λύση. Όπως στο στρατό κάναμε βολή τώρα είναι η ευκαιρία να αποδείξουμε τις ικανόητές μας.
Γεμίσατε, οπλίσατε και από αριστερά στόχους αναγνωρίσατε.
- Ένα, νταλίκα είδων
- Δύο, παχύδερμο (νταλικέρη) είδων
- Τρία, μιζαδόρο εργολάβο δρόμων είδων
- Τέσσερα, εργοδότη ιδιοκτήτη νταλίκας είδων
- Πέντε, πρόεδρο τζαμοεταιρίας είδων
Άρξατε πυρ!!!!!
-
Ξαναεπαναλαμβάνω γιατί κάποιοι νιώθω ότι με χαρακτηρίζουν έμμεσα και ως Εισαγγελάτο, ότι εγώ ενδιαφέρομαι για την οδική ασφάλεια στο σύνολο της.
Τα γεγονότα είναι γεγονότα και το ανθρώπινο λάθος υπάρχει αυτό δεν σηκώνει αμφισβήτηση.
Δηλαδή τι να πω βλέποντας μια νταλίκα στις δυο ρόδες ότι δεν φταίει ο νταλικέρης?
ΌΧΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΩ.. ΦΤΑΙΕΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΦΤΑΙΕΙ..
και ράμπα απογείωσης να είχε ο δρόμος έπρεπε να την προσέξει
Μόνο αν υπήρχε μηχανική βλάβη δικαιολογείται..
Και εμπόδιο να υπήρχε που λέει κάποιος και έκανε ελιγμό δεν με νοιάζει έπρεπε να σταματήσει, έπρεπε να προβλέψει, επαγγελματίας άνθρωπος είναι γι αυτό πληρώνεται.... αν δεν τον ελέγχεις τον ελιγμό δεν τον κάνεις, και σίγουρα δεν πας στο ΑΝΤΙΘΕΤΟ
Πρεπει να ξέρει ο οδηγός τι σημαίνει μεταποίηση και αντί διπλού άξονα κυκλοφορούμε τελικά με μονό, πρεπει να ξέρει πόσο εύκολα μπορεί να τουμπάρει
ο δρόμος είναι αυτός πάει και τελείωσε (Αφού δεν τον φτιάχνουν οι μαλ@@@ες... θα πάμε να σκοτωθούμε να γίνουμε ήρωες????) οφείλουμε να προσαρμοστούμε αλλά αν αρχίσουν οι νταλικέριδες να πηγαίνουν με 50 που έτσι πρέπει και να μην πατάνε τι γραμμή γιατί έχουν και αυτό τι δικαίωμα όταν η κίνηση τις Παρασκευές θα φθάνει στον Ορχομενό δεν πρέπει να διαμαρτύρεται κανείς μας από τους ΙΧ γιατί και εμείς σε ποσοστό 80% είμαστε για κλάματα (και εγώ γιατί τρέχω μερικές φορές)
αυτά περι 'με πιέζει ο εργοδότης κλπ' είναι γραφικά που λένε οι οδηγοί φορτηγών και εγώ είχα πρόταση να μπώ στην μαφία και να πουλάω προστασία στα μαγαζιά αλλά δεν το έκανα γιατί δεν θέλω να παρανομήσω,
κε οδηγέ νταλίκας είναι βλακεία σου να φέρεις ευθύνη άλλου για να πάρεις €2000 κάτσε σπίτι και μπες στο Ταμείο ανεργίας.
Φτιάξτε φορέα κύριοι κάντε απερεγίες παραλύστε την χώρα, διεκδικίστε τα δικαιώματα σας δεν με νοιάζει...Όσο καλός και να ήταν ο οδηγός του λεωφορείο (άσε που δεν μπορούσε να κάνει τίποτα πέρα από τον σταυρό του) δεν έπρεπε να είναι εκεί
Αφού είσαι παράνομος και δεν επιτρέπεται να το οδηγήσεις το λεωφορείο γιατί να το κάνεις ....? κάτσε στα Τρίκαλα και οδήγα Αστικό που επιτρέπεται Νά που έγινε η βλακεία και θα έχεις τύψεις μέσα σου για μια ζωή, ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΗ ΕΚΘΕΣΗ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΣΟΥΔες τους αστυνομικούς μήπως αυτοί είναι καλύτεροι? Μόνο να τρώνε τζάπα από τις απανταχού καντίνες ξέρουν οι περισσότεροι
έχετε δεί κανένα σε περιπολικό να φοραει ζώνη ασφαλείας? ΄Πάντου μπάζει το σύστημα...ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΑΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΗΘΙΚΗΣ Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΣΕΒΑΣΜΟΥ ΚΑΙ Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΣΥΝΥΠΑΡΧΟΥΜΕ ΜΕ ΑΛΛΟ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΕΡΗΜΟΝΗΣΙ Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΜΑς ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΡΗΜΕΝΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ
ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΑΙΜΑ, ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ