-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Και η ξενέρωτη ερώτηση:
Γιατί Brera και όχι Spider;πιο όμορφη η brera! πιο classy & πιο ευρύχωρη.
-
Ο χρήστης gmak έγραψε:
Και η ξενέρωτη ερώτηση:
πολυ πιο ομορφη η spider, ομως επειδη καμπριο πολυ καλυτερα η brera
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
Και η ξενέρωτη ερώτηση:
Cabrios... χειρότερη στρεπτική ακαμψία, περισσότερο βάρος, χειρότερες επιδόσεις, περισσότερος θόρυβος.
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
Και η ξενέρωτη ερώτηση:
Κάπως έτσι σκέφτομαι κι εγώ. Η Spider είναι μακράν πιο όμορφη και για να βρω αμάξι να την κοντράρει πρέπει να πάω σε υπερκατασκευές αλλα θα τη διάλεγα μόνο ως δεύτερο αυτοκίνητο και με την προυπόθεση ότι έχω ήδη ένα αξιοπρεπές κλειστό! Και αυτή τη στιγμή το πιο αξιοπρεπές κλειστό στην οικογένεια είναι ένα 500αρακι 1.2!!
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Cabrios... χειρότερη στρεπτική ακαμψία, περισσότερο βάρος, χειρότερες επιδόσεις, περισσότερος θόρυβος.Βέβαια δεν μιλάμε για όποιο και όποιο cabriolet, αλλά για τη Spider....ακόμη και σε κάδο απορριμάτων να κοτσάρεις το SPIDER το καλλιγραφικό, θα μετράει.....
Η φίρμα διατηρεί μακρά παράδοση στα Spider, έτσι όσο κράξιμο και αν έχει φάει το coupe της φίρμας, λέγε με Brera τώρα, ο σεβασμός θα παραμένει στην περίπτωση της ανοιχτής κυρίας από το Μιλάνο....
Η 939Spider είναι άλλη φάση, άλλη οδήγηση, είναι σε δικό της κόσμο....εκεί δε σε νοιάζουν αριθμοί, εκεί είναι ο κόσμος των αισθήσεων.....αν η τωρινή Spider είχει κάτω από το καπώ ένα moteur V6 σύγχρονο αλλά με την μελωδικότητα ενός V6Busso, θα ήταν αλλού για αλλού εντελώς.....Kάποιος αγοράζει Spider, όχι γιατί είναι το καλύτερο αυτοκίνητο(μπορεί και ποτέ να μην ήταν), αλλά γιατί αγοράζεις για να ζήσεις έναν κόσμο διαφορετικό, μια μακρά παράδοση που έχει η φίρμα σε αυτήν την τυπολογία αμαξωμάτων και πάνω από όλα για την ατελείωτη ομορφιά της....
Όλα τα μοντέλα έχουν τη δική τους ονομασία αλλά μονάχα αυτή θα λέγεται ΠΑΝΤΑ SPIDER
-
Περασμενα μεγαλεια, διηγωντας τα να κλαις...
Ειχα ακουσει απο κοντα μια 3.2 spider να φευγει βιαστικα και ενιωσα την αυρα των συναισθηματων και του μεγαλειου που εξεπεμπε οντως, αλλα η τιμης για τα Ελληνικα δεδομενα την καθιστα ουτοπικη κατα την γνωμη μου.
Οποτε, ή 'ανοιγεσαι' και παιρνεις την spider 3.2, ή χτυπας μια σφικτη Brera Τbi.
H μικρη spider ειναι συμβιβασμος ή αλλιως παιρνεις το 'μισο'
αυτοκινητο ετσι οπως τουλαχιστον το αντιλαμβανομαι εγω...
Η Brera νομιζω αντιθετως, οτι μπορει να ειναι πιο κοντα στα εντονα συναισθηματα που
πρεπει να βγαζει μια AR, στην Tbi εκδοση της. -
Ο χρήστης Giuseppe Busso έγραψε:
ακόμη και σε κάδο απορριμάτων να κοτσάρεις το SPIDER το καλλιγραφικό, θα μετράει.....Είσαι σίγουρος πως αυτό κολακεύει το αμάξι;
-
Φίλτατε Giuseppe καταλαβαίνω τι θέλεις να πεις αλλά δεν βρίσκω τίποτα γοητευτικό σε ένα αυτοκίνητο που είναι από οδηγικής απόψεως χειρότερο από το κλειστό αδερφάκι του. Εδώ ακόμα και οι ανοιχτές Ferrari είναι κατώτερες των κλειστών, πόσο δε μάλλον μια πολύ πιο ταπεινή κατασκευή σαν την Spider. Σίγουρα ο αέρας στα μαλλιά είναι ευχάριστη εμπειρία για τις γυναικές και όσους θέλουν να πουλήσουν μόστρα, για τον πραγματικό οδηγό όμως μετράνε άλλα πράγματα. (Είμαι ακόμα οδηγικά επηρεασμένος από την χθεσινή γρήγορη βόλτα με ένα Civic Type R φαίνεται... )
-
Τι πάει να πει πραγματικός οδηγός;
-
Ο χρήστης htanso21 έγραψε:
Τι πάει να πει πραγματικός οδηγός;Δεν ξέρω, εγώ μάλλον ή πόζερος είμαι ή γκόμενα και μου ανεμίζουν τα μαλλιά ή τελειώς κουλός αφού μου αρέσουν τα cabrio ακόμα και σε ορεινό στροφιλίκι
-
Ποιά ανεμίζουν;
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Ποιά ανεμίζουν;Τα μαλλια!!
ακομα και αν ειναι λιγα
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Ποιά ανεμίζουν;
Τα μαλλια!!
ακομα και αν ειναι λιγα
ΑΑΑΑ έχω την λύση!
Σάλιο! Φτού, χλάτς και έτοιμος! -
velcro
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
velcroΔηλαδή με velcro κάνουμε καλύτερη δουλειά;
Μπορούμε να έχουμε τέτοιο αποτέλεσμα;
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
ακόμη και σε κάδο απορριμάτων να κοτσάρεις το SPIDER το καλλιγραφικό, θα μετράει.....
Είσαι σίγουρος πως αυτό κολακεύει το αμάξι;
Ε πιστευω πως αν βαλεις τη μπρερα διπλα σε οποιοδηποτε γερμανικο καδο (βλεπε audi,vw κλπ..) την κολακευει ναι...
-
Ο χρήστης htanso21 έγραψε:
Τι πάει να πει πραγματικός οδηγός;Νομίζω ότι αυτό αποτελεί μια από τις σχετικά πρόσφατες κόμπλες της ελληνικής κοινωνίας. Και λεω σχετικά πρόσφατες γιατί τα τελευταία 10 χρόνια άνοιξε τόσο πολύ η αγορά αυτοκινήτου και τα άλογα έγιναν λιγάκι στραγάλια.
Ο 20αρης που εξασφάλισε γενναία χορηγεία από το μπαμπά του θα ψάξει για S2000 και όχι για SLK γιατί κάπου διάβασε ότι το πρώτο είναι για πραγματικούς οδηγούς. Και αυτός τι είναι δηλαδή; Ψεύτικος; Φλώρος; Αδερφή; Ντικιτάγκας; Και πώς θα του κάτσει μετά η Πόπη;
Μετά βέβαια που παίρνει το 'όπλο' και το πάει με 60 στις καμπές της Α.Ο μπαίνει ένα θέμα σχετικά με το ποιός είναι τελικά ο ποζεράς και ο φλώρος... Αυτός που πήρε την SLK αναλογιζόμενος και τις πραγματικές οδηγικές του ανάγκες και την ευχαριστιέται ή αυτός που σουλατσάρει με το 'όπλο', το όχημα του πραγματικού χερά γιατί φοβάται μην έχει τίποτα ντράβαρα...
Για μένα δεν υπάρχουν πραγματικοί και ψεύτικοι οδηγοί. Υπάρχουν διαφορετικές οδηγικές ανάγκες και πολύ περισσότερο καταναλωτικές ανάγκες. Όλα τα άλλα είναι φύκια που πουλάνε τα περιοδικά για μεταξωτές κορδέλες.
Ακόμα και κάποιος που τρέχει σε αγώνες καλώς ή κακώς δεν το κάνει επειδή έχει κάποιο φοβερό έμφυτο ταλέντο. Γουστάρει να τρέχει σε αγώνες και επειδή έχει τα φράγκα μπορεί και συμμετέχει σε αυτό το πολύ ακριβό σπορ. -
Καθώς τον όρο 'πραγματικό οδηγό' τον χρησιμοποίησα εγώ (και έγινε αντικείμενο χλευασμού ) θεωρώ ότι οφείλω να τον εξηγήσω. Φυσικά και δεν είναι δική μου εφεύρεση αλλά του δασκάλου ΚΚ. Με αυτόν τον όρο δεν εννοούμε τον καυλόγκαζο πιτσιρικά, ούτε τον ταλαντούχο και πολύπειρο οδηγό αγώνων. Ο όρος χρησιμοποιείται για όποιον βλέπει το αυτοκίνητο σαν μηχανή οδήγησης και όχι σαν απλό μεταφορικό ή μέσο επίδειξης. Στον οδηγό που απολαμβάνει τις οδηγικές αρετές του κινητήρα, πλαισίου και χειριστηρίων του αυτοκινήτου του αλλά δεν γίνεται επικίνδυνος για τον εαυτόν του και τους άλλους. Αναφέρομαι σε αυτόν που θα πάει αέρα εκεί που μπορεί αλλά σιγά ανάμεσα στον κόσμο και δίπλα στα σχολεία, σε αυτόν που καταλαβαίνει από υποστροφή, υπερστροφή, πλασάρισμα, διόρθωση, μύτι-τακούνι, αλλαγές στον κόφτη ή στην ροπή ανάλογα με τις απαιτήσεις σε ισχύ και έχει το feeling του αυτοκινήτου του. Θεωρώ ότι αυτός ο οδηγός θα προτιμήσει την Brera σε σχέση με την Spider καθώς η τελευταία έχει πολλά οδηγικά μειονεκτηματα σε σχέση με την πρώτη. Το παραπάνω βάρος θα την κάνει πιο αργή στην ευθέια και πιο άτσαλη στις στροφές, ενώ οι πιο μαλακές ρυθμίσεις δεν βοηθούν στην ακρίβεια των χειρισμών σε σβέλτη/γρήγορη οδήγηση. Δεν είπα ότι όλοι πρέπει να παίρνουν αγωνιάρικα, αλλά όσοι το κατέχουν το σπορ καλά κάνουν και τα παίρνουν!
-
Κατ' αρχάς δεν χλεύασα εσένα σε καμμία περίπτωση και το ξεκαθαρίζω αυτό.
του δασκάλου ΚΚ
Σα να λέμε μάστερ Μιγιάγκι...
Ο όρος χρησιμοποιείται για όποιον βλέπει το αυτοκίνητο σαν μηχανή οδήγησης και όχι σαν απλό μεταφορικό ή μέσο επίδειξης.
Είναι αυτό που είπα περί οδηγικών και κατ' επέκταση καταναλωτικών αναγκών. Για αυτόν που έχει την ανάγκη να έχει ένα όχημα με το οποίο να ξεδίνει σε τακτά χρονικά διαστήματα ανεξαρτήτως κόστους, το RX8 είναι μια καλή επιλογή.
Για αυτόν που θέλει ένα μουράτο κουπέ για να μην δείχνει σκέτος αλλά επί της ουσίας το αμάξι θα προορίζεται για καθημερινές μετακινήσεις τότε το RX8 είναι μια εντελώς λανθασμένη επιλογή. Αν βέβαια το πήρε επειδή σε κάποιο περιοδικό διάβασε ότι απευθύνεται σε πραγματικούς οδηγούς και σκέφτηκε ότι αν έπαιρνε πχ το Opel Astra twin top θα ήταν ψεύτικος (αντίθετο του πραγματικός) ή ότι άλλο αρνητικό μπορούσε να σκεφτεί τότε είναι 2 φορές βλάκας ο ίδιος και 1 φορά βλάκας ο δάσκαλος που έβγαλε τον ψαρωτικό όρο και τον γράφει σε ένα περιοδικό.
Πχ εγώ πήρα την 147 γιατί διάβασα σε όλα τα περιοδικά ότι ήταν το πιο ενδιαφέρον οδηγικά μικρομεσαίο. Η επιλογή μου έγινε πρώτα και κύρια για το αισθητικό κομμάτι και κατά δεύτερο για όλα όσα υποσχόνταν τα περιοδικά για το οδηγικό κομμάτι.
Τι έγινε στην πράξη; Αλήθεια λέγαν τα περιοδικά αλλά όταν έπρεπε να κατεβαίνω στο κέντρο της Αθήνας για το μεταπτυχιακό μου έπαιρνα το Clio του πατέρα μου γιατί η 147 και καίει τον άμπακο σε αστικές μετακινήσεις (1η - 2α) και είναι πολύ δύσκολο αμάξι στο παρκάρισμα με την κοντή κρεμαγιέρα.
Συνολικά βέβαια έχω μείνει ικανοποιημένος απ' ότι μου έχει προσφέρει το αμάξι αλλά κακά τα ψέματα αν δεν υπήρχε διαθέσιμο το Clio εκείνη την περίοδο θα είχα βλασφημίσει όλα τα cuore sportivo που διάβαζα πριν πάρω την Alfa...Επι της ουσίας. Η Spider είναι εξαιρετική για κάποιον που γουστάρει τα ανοιχτά και στυλάτα αμάξια και θεωρεί πχ ότι η SLK είναι πολυφορεμένη (που είναι). Αν δεν κυνηγιέται με κόσμο στα φανάρια ή δεν έχει ιδιαίτερες τάσεις να λιώνει το αμάξι του τότε δεν υπάρχει λόγος να τον ξενερώσει.
Μην κολάμε σε ταμπέλες που μόνο αρνητικά αποτελέσματα έχουν επι της ουσίας. -
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Καθώς τον όρο 'πραγματικό οδηγό' τον χρησιμοποίησα εγώ (και έγινε αντικείμενο χλευασμού ) θεωρώ ότι οφείλω να τον εξηγήσω. Φυσικά και δεν είναι δική μου εφεύρεση αλλά του δασκάλου ΚΚ. Με αυτόν τον όρο δεν εννοούμε τον καυλόγκαζο πιτσιρικά, ούτε τον ταλαντούχο και πολύπειρο οδηγό αγώνων. Ο όρος χρησιμοποιείται για όποιον βλέπει το αυτοκίνητο σαν μηχανή οδήγησης και όχι σαν απλό μεταφορικό ή μέσο επίδειξης. Στον οδηγό που απολαμβάνει τις οδηγικές αρετές του κινητήρα, πλαισίου και χειριστηρίων του αυτοκινήτου του αλλά δεν γίνεται επικίνδυνος για τον εαυτόν του και τους άλλους. Αναφέρομαι σε αυτόν που θα πάει αέρα εκεί που μπορεί αλλά σιγά ανάμεσα στον κόσμο και δίπλα στα σχολεία, σε αυτόν που καταλαβαίνει από υποστροφή, υπερστροφή, πλασάρισμα, διόρθωση, μύτι-τακούνι, αλλαγές στον κόφτη ή στην ροπή ανάλογα με τις απαιτήσεις σε ισχύ και έχει το feeling του αυτοκινήτου του. Θεωρώ ότι αυτός ο οδηγός θα προτιμήσει την Brera σε σχέση με την Spider καθώς η τελευταία έχει πολλά οδηγικά μειονεκτηματα σε σχέση με την πρώτη. Το παραπάνω βάρος θα την κάνει πιο αργή στην ευθέια και πιο άτσαλη στις στροφές, ενώ οι πιο μαλακές ρυθμίσεις δεν βοηθούν στην ακρίβεια των χειρισμών σε σβέλτη/γρήγορη οδήγηση. Δεν είπα ότι όλοι πρέπει να παίρνουν αγωνιάρικα, αλλά όσοι το κατέχουν το σπορ καλά κάνουν και τα παίρνουν!Ax νασαι καλα! Έτσι είναι ωρέ οι δάσκαλοι?? Σιγά τον παραδόπιστο Νιντζα!
Αlfa Romeo Brera/Spider