-
παντως ασχετα με το τι λεει ο καθενας τα καμπριο ειναι αυτοκινητα χωρις οροφη και αυτο ,περα απο την οποια υπεροχη αισθηση που ομολογουμενως σου δινουν σε μια χαλαρη βολτα , μονο αρνητικα εχουν να προσθεσουν σε ενα αυτοκινητο αφου ουσιαστικα το κανουν 'αναπηρο' ασχετα αν το 90 % των ανθρωπων δε θα αισθανθει ποτε τις διαφορες
και περα απο τον τομεα των επιδοσεων για μενα υπαρχει και ο τομεας ασφαλεια, στον οποιο πασχουν υπερβολικα οσο κι αν προσπαθουν να μας πεισουν για το αντιθετο
(eddie ο πατερας σου βλεπω ειχε 19, clio τα ιδια με τον δικο μου εμεις πώς και δε γιναμε γαλλακια ? )
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
παντως ασχετα με το τι λεει ο καθενας τα καμπριο ειναι αυτοκινητα χωρις οροφη και αυτο ,περα απο την οποια υπεροχη αισθηση που ομολογουμενως σου δινουν σε μια χαλαρη βολτα , μονο αρνητικα εχουν να προσθεσουν σε ενα αυτοκινητο αφου ουσιαστικα το κανουν 'αναπηρο' ασχετα αν το 90 % των ανθρωπων δε θα αισθανθει ποτε τις διαφορεςκαι περα απο τον τομεα των επιδοσεων για μενα υπαρχει και ο τομεας ασφαλεια, στον οποιο πασχουν υπερβολικα οσο κι αν προσπαθουν να μας πεισουν για το αντιθετο
(eddie ο πατερας σου βλεπω ειχε 19, clio τα ιδια με τον δικο μου εμεις πώς και δε γιναμε γαλλακια ? )
Πέσατε θύματα του στιγνού marketing και του κατευθυνόμενου Τύπου!!
-
εγω περισσοτερο απο τον eddie για ευνοητους λογους
-
εγω περισσοτερο απο τον eddie για ευνοητους λογουςΚαλά εσύυυυυ....εσύ είσαι ο ορισμός!!
-
τουλαχιστον ειπα οχι στο s2000
-
τουλαχιστον ειπα οχι στο s2000Kαλά αυτό δεν ήθελε και μεγάλη προσπάθεια!!
Εγώ πάλι πως βγήκα αλφίστας ποτέ δεν θα μαθουμε! Στην οικογένεια είχαμε 2 BMW, 1 Lancia, 1 Beetle παλιό, ένα Starlet, ένα Fiat 124 και κάτι άλλα που δεν τα θυμάμαι γιατί είμουν μπεμπης και ξαφνικά κάναμε ένα μπαμ και παίρνουμε 145,146, 2 147 και τώρα Brera! Βρε πως τα φέρνει η ζωή... -
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
:ysterical: >Καθώς τον όρο 'πραγματικό οδηγό' τον χρησιμοποίησα εγώ (και έγινε αντικείμενο χλευασμού ) θεωρώ ότι οφείλω να τον εξηγήσω. Φυσικά και δεν είναι δική μου εφεύρεση αλλά του δασκάλου ΚΚ. !Ax νασαι καλα! Έτσι είναι ωρέ οι δάσκαλοι?? Σιγά τον παραδόπιστο Νιντζα!
Ο ΚΚ ευτυχώς δεν έχει εφεύρει τίποτα, έχει μόνο εξελίξει και αναπτύξει κάποια πράγματα σε ανώτατο βαθμό, εκ των οποίων την πρώτη θέση στη λίστα του έχει η ΒΛΑΚΕΙΑ...
-
Στέφανε και Eddy: Ο όρος δάσκαλος, είτε αρέσει είτε όχι, αντανακλά την πραγματικότητα καθώς στον ειδικό τύπο της χώρας μας είναι ο παλιότερος εν ενεργεία και αυτός που καθιέρωσε πολλά που σήμερα θεωρούμε δεδομένα.
Eddy, μόνος σου το είπες! Αν δεν σου αρέσει να ξεκινάς γρήγορα στα φανάρια και να λιώνεις το αυτοκίνητο στις στροφές, σου κάνει η Spider... με άλλα λόγια για cruising καλή είναι... ευχαριστώ αλλά δεν θα πάρω!
Στέφανε, αυτά τα χαρακτηρίστικά της 147 δεν τα διαπίστωσες στο test drive? Την είχα για ένα ολόκληρο σ/κ test drive και ήταν οι δύο αρνητικές παρατηρήσεις που έκανα (αναμενόμενες όμως - ειδικά η κατανάλωση - και όχι πολύ ενοχλητικές)... ειδικά αυτό με το τιμόνι την κάνει ακατάλληλη για στενά και παρκάρισμα αλλα δεν σου πάει η καρδιά να στριμώχνεις την Alfa σου ανάμεσα σε κάδους και φορτηγά ούτως ή άλλως. Σε αποζημειώνει όμως αλλού, όταν αρχίσεις να γκαζώνεις και να στρίβεις. Όταν επιλέγουμε αυτοκίνητο πρέπει να είμαστε συνειδητοποιημένοι...
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Στέφανε και Eddy: Ο όρος δάσκαλος, είτε αρέσει είτε όχι, αντανακλά την πραγματικότητα καθώς στον ειδικό τύπο της χώρας μας είναι ο παλιότερος εν ενεργεία και αυτός που καθιέρωσε πολλά που σήμερα θεωρούμε δεδομένα.Eddy, μόνος σου το είπες! Αν δεν σου αρέσει να ξεκινάς γρήγορα στα φανάρια και να λιώνεις το αυτοκίνητο στις στροφές, σου κάνει η Spider... με άλλα λόγια για cruising καλή είναι... ευχαριστώ αλλά δεν θα πάρω!
Στέφανε, αυτά τα χαρακτηρίστικά της 147 δεν τα διαπίστωσες στο test drive? Την είχα για ένα ολόκληρο σ/κ test drive και ήταν οι δύο αρνητικές παρατηρήσεις που έκανα (αναμενόμενες όμως - ειδικά η κατανάλωση - και όχι πολύ ενοχλητικές)... ειδικά αυτό με το τιμόνι την κάνει ακατάλληλη για στενά και παρκάρισμα αλλα δεν σου πάει η καρδιά να στριμώχνεις την Alfa σου ανάμεσα σε κάδους και φορτηγά ούτως ή άλλως. Σε αποζημειώνει όμως αλλού, όταν αρχίσεις να γκαζώνεις και να στρίβεις. Όταν επιλέγουμε αυτοκίνητο πρέπει να είμαστε συνειδητοποιημένοι...
Oυδέποτε έκανα test drive σε 147 για να την πάρω. Ούτε την πρώτη ούτε τη facelift. Και δεν έχω κάνει και ούτε πρόκειται test στη Brera (πήρα μια βολτα μια 159 Tbi και είδα...). Για τα δικά μου δεδομένα πάντως θέματα όπως κατανάλωση, κύκλος στροφής, ευελιξία στην πόλη κτλ είναι εντελώς ανούσια! Το αμάξι, τα τύμπανα και το ψάρεμα είναι τα χόμπυ μου και σε αυτά δεν υπολογίζω με τη λογική παρά μόνο με το συναίσθημα! Πςςςς μεγάλη κουβέντα ξεστόμισα!
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
:ysterical: >Καθώς τον όρο 'πραγματικό οδηγό' τον χρησιμοποίησα εγώ (και έγινε αντικείμενο χλευασμού ) θεωρώ ότι οφείλω να τον εξηγήσω. Φυσικά και δεν είναι δική μου εφεύρεση αλλά του δασκάλου ΚΚ. Με αυτόν τον όρο δεν εννοούμε τον καυλόγκαζο πιτσιρικά, ούτε τον ταλαντούχο και πολύπειρο οδηγό αγώνων. Ο όρος χρησιμοποιείται για όποιον βλέπει το αυτοκίνητο σαν μηχανή οδήγησης και όχι σαν απλό μεταφορικό ή μέσο επίδειξης. Στον οδηγό που απολαμβάνει τις οδηγικές αρετές του κινητήρα, πλαισίου και χειριστηρίων του αυτοκινήτου του αλλά δεν γίνεται επικίνδυνος για τον εαυτόν του και τους άλλους. Αναφέρομαι σε αυτόν που θα πάει αέρα εκεί που μπορεί αλλά σιγά ανάμεσα στον κόσμο και δίπλα στα σχολεία, σε αυτόν που καταλαβαίνει από υποστροφή, υπερστροφή, πλασάρισμα, διόρθωση, μύτι-τακούνι, αλλαγές στον κόφτη ή στην ροπή ανάλογα με τις απαιτήσεις σε ισχύ και έχει το feeling του αυτοκινήτου του. Θεωρώ ότι αυτός ο οδηγός θα προτιμήσει την Brera σε σχέση με την Spider καθώς η τελευταία έχει πολλά οδηγικά μειονεκτηματα σε σχέση με την πρώτη. Το παραπάνω βάρος θα την κάνει πιο αργή στην ευθέια και πιο άτσαλη στις στροφές, ενώ οι πιο μαλακές ρυθμίσεις δεν βοηθούν στην ακρίβεια των χειρισμών σε σβέλτη/γρήγορη οδήγηση. Δεν είπα ότι όλοι πρέπει να παίρνουν αγωνιάρικα, αλλά όσοι το κατέχουν το σπορ καλά κάνουν και τα παίρνουν!Ax νασαι καλα! Έτσι είναι ωρέ οι δάσκαλοι?? Σιγά τον παραδόπιστο Νιντζα!
Παντως πολυ καλυτερος απο καποιους που ειχαν επισημη αυτη την ταμπελα, και ευθυνονται
για την καταντια της χωρας μας σε ολα τα επιπεδα (και ποστα ) τα τελευταια 25-30 χρονια. -
Το ίδιο πράγμα λέμε εξ΄αρχής. Απλά ήθελα να εκφράσω την αντίθεση μου σε δημοσιογραφίστικους-ψαρωτικούς όρους όπως αυτός που ανέφερες που έχουν δημιουργήσει τέραστια σύγχηση και κόμπλα στο ελληνικό καταναλωτικό κοινό.
Όταν επιλέγουμε αυτοκίνητο πρέπει να είμαστε συνειδητοποιημένοι...
Πάντα.
@Qsis
Το προηγούμενο Megane από αισθητικής άποψης μου δημιουργούσε έντονη τάση προς έμετο και ειδικότερα το πίσω μέρος. Φαντάσου ότι ο πατέρας μου μέχρι και στο CC είχε φτάσει για να μην αλλαξοπιστήσουμε αλλά επέμεινα για 147. Παίζεται το επόμενο εταιρικό να είναι το καινούριο Megane οπότε υπάρχει ακόμα ελπίς... -
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
:ysterical: >Καθώς τον όρο 'πραγματικό οδηγό' τον χρησιμοποίησα εγώ (και έγινε αντικείμενο χλευασμού ) θεωρώ ότι οφείλω να τον εξηγήσω. Φυσικά και δεν είναι δική μου εφεύρεση αλλά του δασκάλου ΚΚ. !
Ax νασαι καλα! Έτσι είναι ωρέ οι δάσκαλοι?? Σιγά τον παραδόπιστο Νιντζα!
Ο ΚΚ ευτυχώς δεν έχει εφεύρει τίποτα, έχει μόνο εξελίξει και αναπτύξει κάποια πράγματα σε ανώτατο βαθμό, εκ των οποίων την πρώτη θέση στη λίστα του έχει η ΒΛΑΚΕΙΑ...
Ενω ολοι οι υπολοιποι που βρισκονται στην κορυφη της πυραμιδας στην χωρα μας,
εχουν ενισχυσει, προβαλλει, υιοθετησει τις αξιες και τα ιδανικα του πολιτισμου μας
με αγαπη και αφοσιωση...
Eσυ να υποθεσω οτι εισαι ο Kυρος Γραναζης? -
Eσυ να υποθεσω οτι εισαι ο Kυρος Γραναζης?
Άφες αυτοίς μοδεράτορα. Ού γαρ οίδασι τι ποιούσι...
-
Νατος εδω ο ο μεγαλος δασκαλος του γενους ΚΚ πριν αφησει την αντιστασιακη κοτσιδα να εξηγει ποιος ειναι ο πραγματικος οδηγος...
-
ρε δεν παίζεστε
-
Μηπως να επιστρεψουμε στο θεμα μας;
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Καθώς τον όρο 'πραγματικό οδηγό' τον χρησιμοποίησα εγώ (και έγινε αντικείμενο χλευασμού ) θεωρώ ότι οφείλω να τον εξηγήσω. Φυσικά και δεν είναι δική μου εφεύρεση αλλά του δασκάλου ΚΚ. Με αυτόν τον όρο δεν εννοούμε τον καυλόγκαζο πιτσιρικά, ούτε τον ταλαντούχο και πολύπειρο οδηγό αγώνων. Ο όρος χρησιμοποιείται για όποιον βλέπει το αυτοκίνητο σαν μηχανή οδήγησης και όχι σαν απλό μεταφορικό ή μέσο επίδειξης. Στον οδηγό που απολαμβάνει τις οδηγικές αρετές του κινητήρα, πλαισίου και χειριστηρίων του αυτοκινήτου του αλλά δεν γίνεται επικίνδυνος για τον εαυτόν του και τους άλλους. Αναφέρομαι σε αυτόν που θα πάει αέρα εκεί που μπορεί αλλά σιγά ανάμεσα στον κόσμο και δίπλα στα σχολεία, σε αυτόν που καταλαβαίνει από υποστροφή, υπερστροφή, πλασάρισμα, διόρθωση, μύτι-τακούνι, αλλαγές στον κόφτη ή στην ροπή ανάλογα με τις απαιτήσεις σε ισχύ και έχει το feeling του αυτοκινήτου του. Θεωρώ ότι αυτός ο οδηγός θα προτιμήσει την Brera σε σχέση με την Spider καθώς η τελευταία έχει πολλά οδηγικά μειονεκτηματα σε σχέση με την πρώτη. Το παραπάνω βάρος θα την κάνει πιο αργή στην ευθέια και πιο άτσαλη στις στροφές, ενώ οι πιο μαλακές ρυθμίσεις δεν βοηθούν στην ακρίβεια των χειρισμών σε σβέλτη/γρήγορη οδήγηση. Δεν είπα ότι όλοι πρέπει να παίρνουν αγωνιάρικα, αλλά όσοι το κατέχουν το σπορ καλά κάνουν και τα παίρνουν!Και ρωτάω εγώ τώρα...
Για τον άνωθεν οδηγό, ο οποίος γνωρίζει (και λογικά αναζητά) όλα τα παραπάνω αλλά αποποιήθηκε την exige... η brera με την spider έχουν όντως τόσο μεγάλες οδηγικές διαφορές μεταξύ τους για να επιλέξει κανείς την κουπέ (που όντως σε μερικά αυτοκίνητα έχει μεγάλη διαφορά) έναντι spider ...? -
την exige την παιρνεις για 3ο αυτοκινητο για να τη βγαζεις βολτα κανα σαββατοκυριακο, ή να την πηγαινει στη πιστα, δε τη λες κανονικο αυτοκινητο για να τη συγκρινεις με τα υπολοιπα
-
Μια ερωτηση παρακαλω...Ισχυει οτι η Brera Tbi ξεκιναει απο 32.000€...?
QsisVTS να ζητησεις να βγει αυτο το banned κατω απο το ονομα σου...! -
Ο χρήστης zx lover έγραψε:
Μια ερωτηση παρακαλω...Ισχυει οτι η Brera Tbi ξεκιναει απο 32.000€...?
QsisVTS να ζητησεις να βγει αυτο το banned κατω απο το ονομα σου...!οχι! εχει αρχισει να μου αρεσει
επισημα η τιμη αρχιζει απο 35 , εκτος αν παιζει καμια γενναια εκπτωση
http://www.4troxoi.gr/default.php?pname ... del_id=509
Αlfa Romeo Brera/Spider