-
Ο χρήστης nasos79 έγραψε:
48 ευρώ μαζί με εργασία κοστίζει η αλλαγή λαδιών/φίλτρου στην Ford.
Ρε Νάσο, γιατί εγώ θυμάμαι άλλη τιμή; Το μοναδικό service που έχω κάνει κόστισε 120 e. Κοίταξα την απόδειξη αλλά δεν έχουν περάσει αναλυτικά τις τιμές . Μήπως το ότι σου βάζουν ημισυνθετικά παίζει κάποιον ρόλο;
Και επαναφέρω το ερώτημα: μπορώ να τους πάω λάδι άλλης εταιρίας και να ζητήσω να βάλουν αυτό; (εννοείται με τις ίδιες προδιαγραφές και δείκτες)
-
Ο χρήστης manager_ έγραψε:
να ρωτησω και εγω κατι? τι ξερετε για το πρωτο φορντ σκόρπιο?
.................
ειναι καλό αυτοκινητο? το κοστος συντηρησης σε τι επιπεδα κειμενετε? τα ανταλλακτικα? ειναι αξιοπιστο? ποσα περιπου αξιζει καποιος να πληρωσει για ενα τετοιο αυτοκινητο?Το Ford Scorpio πρώτης γενιάς ήταν ένα τυπικό ford εκείνης της εποχής (δεύτερο μισό της δεκαετίας του '80). Ήταν άνετο, αξιόπιστο με ενεργητικά χαρακτηριστικά που δεν ενθουσίαζαν αλλά και δεν απογοήτευαν. Ήταν το πρώτο αυτοκίνητο μαζικής παραγωγής στην Ευρώπη με ABS. To αν αξίζει να το αγοράσει κανείς εξαρτάται -προφανώς- από την τιμή που το βρήκε.
Σχετικά με το κόστος συντήρησης,δεν μπορώ να πω πολλά πράγματα: φαντάζομαι πως αν κανείς καταφύγει σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο ,θα φύγει ψιλο-'ξυρισμένος' ... Σε ελεύθερο συνεργείο και με κάποια μεταχειρισμένα ανταλλακτικά (που πρέπει να κυκλοφορούν αρκετα - δεν πούλησε και λίγο το αμάξι....) , η κατάσταση θα είναι μάλλον καλύτερη. -
Ο χρήστης s_t5678 έγραψε:
48 ευρώ μαζί με εργασία κοστίζει η αλλαγή λαδιών/φίλτρου στην Ford.
Ρε Νάσο, γιατί εγώ θυμάμαι άλλη τιμή; Το μοναδικό service που έχω κάνει κόστισε 120 e. Κοίταξα την απόδειξη αλλά δεν έχουν περάσει αναλυτικά τις τιμές . Μήπως το ότι σου βάζουν ημισυνθετικά παίζει κάποιον ρόλο;
Και επαναφέρω το ερώτημα: μπορώ να τους πάω λάδι άλλης εταιρίας και να ζητήσω να βάλουν αυτό; (εννοείται με τις ίδιες προδιαγραφές και δείκτες)
Σίγουρος δεν είμαι για το 48, αλλά η απόκλιση είναι 1-2 ευρώ! Είχα πάρει με 96 ευρώ αλλαγή λαδιών/φίλτρου και είχα αγοράσει και ένα πατάκι για το πορτ-παγκάζ, το λαστιχένιο!
Το φίλτρο κάτω από 10 ευρώ, η εργασία 12 και τα υπόλοιπα το Motorcraft. Μάλιστα επειδή οι τιμές έχουν πέσει κάπως, το συνθετικό μου ήρθε και ελάχιστα φθηνότερο.
Η αλλαγή λαδιών λοιπόν κοστίζει κάτω από 50 ευρώ 1000%.
Για τα άλλα λάδια που είπες Σπύρο, η απάντηση είναι ΝΑΙ, τουλάχιστον αυτό μου είπαν εμένα εδώ. -
Για τα άλλα λάδια που είπες Σπύρο, η απάντηση είναι ΝΑΙ, τουλάχιστον αυτό μου είπαν εμένα εδώ.Αν είναι έτσι, αξίζει να τα αλλάζω συχνότερα ακόμη και στη ford. Πιστεύω,όμως, πως στο κύριο service μπορεί να τους πηγαίνω κανένα λάδι άλλης εταιρείας -που όσο να 'ναι- θα είναι 'κάπως' καλύτερο.
-
- Έχει ξαναγραφτεί στο forum και απλά το υπενθυμίζω: τα καλύτερα λάδια για ford είναι τα εργοστασιακά. Μπες στο clubfocus.gr και τα παιδιά θα σου πουν το πως και το γιατί με λεπτομέρειες.
- Κόστος αλλαγής λαδιών (όχι φίλτρο) στα 10k km στο focus μου, 21 ευρώ . Με φιλτρα δεν είμαι σίγουρος (130 ευρώ με την κάρτα καυσαερίων πλήρωσα για ολόκληρο το service των 20k km) αλλά οπωσδήποτε όχι πάνω απο 45-50 ευρώ όπως και προαναφέρθηκε (αν βρω τα τιμολόγια μεσα στο χαμό του γραφείου μου θα γράψω αναλυτικά τα κόστη). Το κόστος συντήρησης της ford είναι από τα χαμηλότερα στην αγορά (πιθανότατα μαζί με της opel) και δεν έχει καμία σχέση με άλλα γερμανικά εργοστάσια (για γαλλικά δεν το συζητώ καν). Ακόμη και η fiat είναι λίγο πιο ακριβή.
- Το έχω ξαναγράψει, αλλά το επαναλαμβάνω επίσης. Σε συζήτηση που είχα με (πολύ αξιόπιστο κατ' εμέ) ιδιοκτήτη εξουσιοδοτημένου συνεργείου ford, μου ανέφερε ότι για την διασφάλιση μακροπρόθεσμης αξιοπιστίας του κινητήρα καλό είναι να παρακάμπτουμε τις οδηγίες της αντιπροσωπείας ('ασε τους να λένε') και να αλλάζουμε λάδια ανά 10k km. Χαρακτηριστικά μου είπε: 'δεν το πουλάνε όλοι το αυτοκίνητο σε 5 χρόνια...' εννοώντας προφανώς ότι καλό είναι να προσέχεις για να έχεις (άλλωστε δεν είναι τυχαίο που η εγγύηση είναι 5 χρόνια!). Εξάλλου το κόστος δεν είναι απαγορευτικό.
-
πάω το fiestaki μου για το μεγάλο service τριετίας ...ξέρει κανείς τι να περιμένω? ενδεικτικά έχω 39000ΚΜ έχω αλλάξει πρόσφατα τακάκια και γενικά δεν έχω κάποιο πρόβλημα...
-
Ο χρήστης s_t5678 έγραψε:
Για τα άλλα λάδια που είπες Σπύρο, η απάντηση είναι ΝΑΙ, τουλάχιστον αυτό μου είπαν εμένα εδώ.Αν είναι έτσι, αξίζει να τα αλλάζω συχνότερα ακόμη και στη ford. Πιστεύω,όμως, πως στο κύριο service μπορεί να τους πηγαίνω κανένα λάδι άλλης εταιρείας -που όσο να 'ναι- θα είναι 'κάπως' καλύτερο.
Αυτό που δεν σου είπα όμως, είναι ότι ο άνθρωπος εδώ μου ξεκαθάρισε ότι 'όποιο λάδι διαλέξεις, μ' αυτό θα πας μέχρι τέλος, εννοώντας υποθέτω ότι αν δεν αλλάζεις και φίλτρο, δεν είναι ότι καλύτερο να αναμιγνύονται τα λάδια.
Αλλά, θα σου πω κι εγώ ότι μετά από πολύ ψάξιμο και φυσικά πάμπολλες ενοχλήσεις στον mousatos (ευχαριστώ ξανά), κατέληξα να εμπιστευτώ το Motorcraft. Πλέον είναι και συνθετικό 100% (στο ασημένιο δοχείο), οπότε το αφήνω για 10.000 άφοβα.
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
3) Το έχω ξαναγράψει, αλλά το επαναλαμβάνω επίσης. Σε συζήτηση που είχα με (πολύ αξιόπιστο κατ' εμέ) ιδιοκτήτη εξουσιοδοτημένου συνεργείου ford, μου ανέφερε ότι για την διασφάλιση μακροπρόθεσμης αξιοπιστίας του κινητήρα καλό είναι να παρακάμπτουμε τις οδηγίες της αντιπροσωπείας ('ασε τους να λένε') και να αλλάζουμε λάδια ανά 10k km. Χαρακτηριστικά μου είπε: 'δεν το πουλάνε όλοι το αυτοκίνητο σε 5 χρόνια...' εννοώντας προφανώς ότι καλό είναι να προσέχεις για να έχεις (άλλωστε δεν είναι τυχαίο που η εγγύηση είναι 5 χρόνια!). Εξάλλου το κόστος δεν είναι απαγορευτικό.Έτσι ακριβώς είναι τα πράγματα, παραπάνω λίγο λέμε τα ίδια! Η Ford σου λέει αλλαγή κάθε 20k ή κάθε χρόνο. Πάρτε το μαθηματικά:
Στα 5 χρόνια της εγγύησης έχετε κάνει 5 service, άρα 5x130ευρώ περίπου, 650 ευρώ κόστος συντήρησης. ΤΙΠΟΤΑ δηλαδή, ευχαριστημένος πελάτης!!! Στα 6 χρόνια το μοτέρ σου έχει πέσει κατά 40% στην απόδοση, αλλά δεν μπορείς να πεις τίποτα, γιατί η εγγύηση είναι 5 χρόνια. Οπότε, τι έχουμε; Αμάξια που δεν χαλάνε στην εγγύηση (λέμε τώρα), έχουν πολύ φτηνή συντήρηση, αλλά εκτός εγγύησης -που όμως μπορούν να σου πουν ότι το έσκισες και να μην μπορείς να αποδείξεις τίποτα- έχεις ένα αμάξι με το 60% της απόδοσής του. Νομίζω ότι όποιον τον ενδιαφέρει το ίδιο το αμάξι του και όχι το πρόγραμμα της Ford, καλά θα κάνει να τα αλλάζει και μάλιστα να κρατάει τα παραστατικά (την εντολή αλλαγής, το τιμολόγιο δεν χρειάζεται νομίζω) γιατί αυτές οι αλλαγές δεν γράφονται στο βιβλιαράκι των service, αλλά νομίζω θα εκτιμηθούν απ' τον μελλοντικό αγοραστή!
-
Αυτό που δεν σου είπα όμως, είναι ότι ο άνθρωπος εδώ μου ξεκαθάρισε ότι 'όποιο λάδι διαλέξεις, μ' αυτό θα πας μέχρι τέλος, εννοώντας υποθέτω ότι αν δεν αλλάζεις και φίλτρο, δεν είναι ότι καλύτερο να αναμιγνύονται τα λάδια.
Αυτό είναι λογικό. Αυτη τη στιγμή έχω ενα μείγμα motorcraft και shell helix αλλά το service είναι κοντά. Εξάλλου όπως μου είπαν και στο συνεργείο: 'για 500 ml δεν γίνεται θέμα'
-
Καλημέρα παιδιά.
Ερώτηση προς κατόχους Focus : Προβλήματα με ηλεκτρικά αντιμετωπίσατε? Κι αν ναι, αυτά ήταν σοβαρά?
Βοηθήστε αγαπητοί μπας και γίνω κι εγώ μέλος του club!
-
Αφού τα θέλει ο κwλοs σου, τι να σου πούμε εμείς;;;
Καλώς να ορίσεις λοιπόν!
-
Ο χρήστης dali έγραψε:
Καλημέρα παιδιά.Ερώτηση προς κατόχους Focus : Προβλήματα με ηλεκτρικά αντιμετωπίσατε? Κι αν ναι, αυτά ήταν σοβαρά?
Με τα ηλεκτρικά κανένα πρόβλημα so far! και κανείς γνωστός μου, πολλοί εκ των οποίων με 100k+ km
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Καλημέρα παιδιά.
Ερώτηση προς κατόχους Focus : Προβλήματα με ηλεκτρικά αντιμετωπίσατε? Κι αν ναι, αυτά ήταν σοβαρά?
Με τα ηλεκτρικά κανένα πρόβλημα so far! και κανείς γνωστός μου, πολλοί εκ των οποίων με 100k+ km
Ναι, μπορώ να επιβεβαιώσω το ίδιο. Και δεν έχω ακούσει κάτι ανάλογο από άλλους.
-
Αγαπητοί φίλοι,
ημουν ένας πανευτυχής κάτοχος fiesta από τον 9/2002 μέχρι σήμερα...
Χτες το βράδυ σε ένα ρεπριζ 3-4 με γύρω στις 4000 rpm έπεσαν οι στροφές απότομα
το αυτοκίνητο άρχισε να ρετάρει και φυσικά άναψε και το προειδοποιητικό λαμπάκι στο ταπλό.Σήμερα το πρωι είμαι έξω από τη ford και το άκουσε ο εκεί μηχανικός και από ότι μου είπε με μια ματιά
πρέπει να είναι ο πολλαπλασιαστής.Σήμερα μετά το μεσημέρι θα ξέρω οπότε αύριο θα σας ενημερώσω.
Αλήθεια έχει πολλαπλασιαστή το fiesta..
ελικά όλα καλά το παρέλαβα σήμερα ήταν αυτό που είπαν φυσικά το κάλυψε η εγγύηση και όλα καλά....
-
Εχω μια απορια.Απ'οτι γνωριζω η Mazda ανηκει στη Ford,ετσι δεν ειναι?Επισης το fiesta μοιραζεται το ιδιο πατωμα και τα μηχανικα μερη με το mazda 2.Ξερετε που κατασκευαζονται τα mazda 2 και αν παρουσιαζουν παρομοια(πολλα) προβληματα οπως και τα fiesta ή ειναι κλασσικα 'σκυλια' mazda?Πραγματικα αν οντως ειναι πολυ καλα,θα πουλουσα το fiesta στην 5ετια για το 2(παρολο που το fiesta μου αρεσει τρελα και το'χω ερωτευτει).Ετσι και αξιοπιστια θα'χω και τα πολυ ευχαριστα για μενα οδικα χαρακτηριστικα του αδερφου fiesta.
Βγηκα ελαφρως off topic αλλα μιας και τα mazda ειναι καμουφλαρισμενα ford...θεωρησα πως δεν πειραζει.
-
Προς κατόχους Focus II:
Τρίζει ανελέητα ο καπλαμάς της πόρτας του οδηγού,ιδίως στον ανώμαλο δρόμο...
Γνωστό πρόβλημα ή είμαι ο μοναδικός με αυτό το πρόβλημα ; -
Τι ειναι ο καπλαμας;
-
Ο χρήστης enginekiller έγραψε:
Τι ειναι ο καπλαμας;Η επενδυση της πορτας.
-
Ο χρήστης GTZ έγραψε:
Προς κατόχους Focus II:
Γνωστό πρόβλημα ή είμαι ο μοναδικός με αυτό το πρόβλημα ;Αρχίσαμεεεεε!
-
Ο χρήστης GTZ έγραψε:
Προς κατόχους Focus II:
Γνωστό πρόβλημα ή είμαι ο μοναδικός με αυτό το πρόβλημα ;Ποσο καιρο το εχεις και ποσα χιλιομετρα εχεις κανει;
FORD FORUM