-
Πιαδια εσας που σας παρουσιαζουν τοσα προβληματα (Anastasie,nasos79,Firegarden...) κοιταξτε να δειτε απο ποια χωρα ειναι κατασκευασμενα με βαση τον αριθμο πλαισιου. Ειναι σιγουρα Ισπανικα(καπου ειδα δε θυμαμαι αν ηταν εδω μεσα οτι δε φτιαχνονται ολα τα fiesta στην ισπανια);
-
Ο χρήστης enginekiller έγραψε:
Συμφωνα με αυτο:http://www.btinternet.com/~madmole/vindecoder.html το 7ο γραμμα ειναι η χώρα
Σύμφωνα με το link, η Sierra μου είναι κατασκευασμένη στη Γερμανία. Προφανώς ούτε τρίζει (αν και έχω λύσει το ταμπλό 10 φορές μόνος μου) ούτε σκουριές έχει.....
-
Τα δικα μου ειναι WF0 παντως και το 7ο γραμμα αντιστοιχει στο εργοστασιο της Κολωνιας στη Γερμανια (own assembly)
-
Λοιπον,συμφωνα με το λινκ ,το αμαξι μου εχει κατασκευαστει στη Γερμανια (own assembly) και ως assembly plant εμφανιζεται αυτο της Κολωνιας,οποτε ειναι πλεον σιγουρο οτι αφενος δεν συναρμολογουνται στην Ισπανια ολα τα Φιεστα κι αφετερου δεν εχει σημασια η χωρα κατασκευης/συναρμολογησης για τα προβληματα που παρουσιαζονται,γιατι ως γνωστον κι εγω εχω αρκετα προβληματα.Τα συμπερασματα δικα σας...
-
Καποιος εδω μεσα μαλλον ειχε αναφερει για τιμονια που ξεφτανε γρηγορα τελικα τι εκανε; καλυφθηκε απο την εγγυηση; καλυπτεται αυτο απο την εγγυση;
-
Valencia εμένα και τα δύο:
Manufacturer Identifier: Ford Werke A.G. (Germany)
Body type: H
Line: Ford Spain (Own Assembly)
Assembly Plant: Valencia (Spain)
Model: Fiesta
Year: 2005 (some codes are used for more than one year)
Month: January(αυτά είνα για το μπλε μου.)
Παρατηρήστε ότι στο body type δεν βγάζει κάτι. Μάλλον λάθος του decoder, σωστά;
-
Ο χρήστης enginekiller έγραψε:
Καποιος εδω μεσα μαλλον ειχε αναφερει για τιμονια που ξεφτανε γρηγορα τελικα τι εκανε; καλυφθηκε απο την εγγυηση; καλυπτεται αυτο απο την εγγυση;Έμενα είχε σκάσει το δέρμα. Το κάλυψε η εγγύηση φυσικά. Πάντως πρέπει να ήταν τυχαίο. Το καινούριο που βάλανε το έχω σχεδόν 2 χρόνια και είναι οκ.
-
Το δικό μου
Line: Ford Germany (own assembly)
Assembly Plant: Dagenham (United Kingdom) - Cologne (Germany)
Year: 2002
Month: AugΠρέπει να έχω το παλαιότερο Fiesta στο forum
-
Line: Ford Germany (Own Assembly)
Assembly Plant: Cologne (Germany)
Year: 2003 (some codes are used for more than one year)
Month: JulyKαι μενα εχει σκασει το 'δερμα' του τιμονιου (αν το ξεφλουδισει κανεις ελαχιστα θα δει για το αν προκειται για δερμα ή πλαστικο).Δε νομιζω να μου φερουν αντιρρηση για αντικατασταση του.Βεβαια αυτο που με απασχολει δεν ειναι το τιμονι αλλα οι τριγμοι γιατι χτες ετυχε να μπω σε ενα Atos και σε ενα Cordoba ( το προηγουμενο μοντελο) και ξενερωσα γιατι και τα 2 δεν ετριζαν καθολου.Μαλιστα το Atos ειναι εταιρικο και τρωει σκισιμο καθημερινα και παρολα αυτα στεκεται μια χαρα.Μολις μπηκα στο δικο μου παλι σημερα και αρχισα να ακουω παλι τριγμους,κοπανηματα και χτυπηματα απο παντου,μου εσπασαν τα νευρα...
-
Δεν μπορω να καταλαβω πως ειναι δυαντον να ειναι Manufacturer Identifier η Γερμανικη Ford και Line Ισπανια; Ειδα και στο focusclub τετοια και δεν το καταλαβαινω. Επισης τι εννοει με το own assembly ποιος αλλος θα το εφτιαχνε;
-
Ισως να εννοει οτι κατασκευαστηκε στη Γερμανια αλλα συναρμολογηθηκε στην Ισπανια.
-
Είμαι μεγάλος άνθρωπος τελικά. Πρέπει να παραδεχτεί η ανθρωπότητα ότι είμαι μεγαλόψυχος.
Κάθε μέρα που μπαίνω στο κούκου ακούγεται και κάτι καινούριο, διαφορετικό, το οποίο έχει τη τάση την επόμενη μέρα να εξαφανίζεται. Τι 'τσικ' 'τσικ' που έρχονται από εκεί που μετακινείται η θέση της ζώνης ασφαλείας στην κολώνα, τι τριγμοί από τα πλαστικά της δεξιάς πόρτας, τι τριγμοί από το ντουλαπάκι που είτε είναι άδειο είτε είναι γεμάτο είναι το ίδιο (τι το αειθαλές τρίξιμο Γκάιγκερ από 'κάπου στο πίσω μέρος κάτω από τα πίσω καθίσματα')
Το χειρότερο είναι ένας θόρυβος που εδώ και 1000 χμ κάνει η πίσω ανάρτηση, που θυμίζει ξεχαρχαλωμένο πίσω θόλο όταν περνάς από έντονο σαμαράκι ή λακούβα. Θυμίζει 15ετίας..
Αλλά είμαι μεγάλος άνθρωπος.. Έχω συνηθίσει να τα αγνοώ όλα αυτά. Το μόνο που πραγματικά θα με πειράξει είναι αν με αφήσει στο δρόμο λόγω μηχανικού προβλήματος.
Δεν έχει νόημα να μιζεριάζω άλλο, δεν έχει νόημα να χάνω το χρόνο μου στο συνεργείο της Φορντ αφού μερικοί θόρυβοι εξαφανίζονται όταν κάποιος κάθεται στη θέση του συνοδηγού...
Θα θεωρούσα το πρώτο μου αυτοκίνητο σαν στολίδι ξέρω γω. Τώρα του συμπεριφέρομαι κάπως πιο απρόσεχτα (χωρίς αυτό να σημαίνει και να πέσω σε κάθε λακούβα που θα βρω) και το βλέπω σαν εργαλείο. Μακάρι στα 4-5 επόμενα χρόνια, πόσα θα είναι, να μη με αφήσει στο δρόμο.
-
Ο χρήστης JimClark έγραψε:
Είμαι μεγάλος άνθρωπος τελικά. Πρέπει να παραδεχτεί η ανθρωπότητα ότι είμαι μεγαλόψυχος.Κάθε μέρα που μπαίνω στο κούκου ακούγεται και κάτι καινούριο, διαφορετικό, το οποίο έχει τη τάση την επόμενη μέρα να εξαφανίζεται. Τι 'τσικ' 'τσικ' που έρχονται από εκεί που μετακινείται η θέση της ζώνης ασφαλείας στην κολώνα, τι τριγμοί από τα πλαστικά της δεξιάς πόρτας, τι τριγμοί από το ντουλαπάκι που είτε είναι άδειο είτε είναι γεμάτο είναι το ίδιο (τι το αειθαλές τρίξιμο Γκάιγκερ από 'κάπου στο πίσω μέρος κάτω από τα πίσω καθίσματα')
Το χειρότερο είναι ένας θόρυβος που εδώ και 1000 χμ κάνει η πίσω ανάρτηση, που θυμίζει ξεχαρχαλωμένο πίσω θόλο όταν περνάς από έντονο σαμαράκι ή λακούβα. Θυμίζει 15ετίας..
Αλλά είμαι μεγάλος άνθρωπος.. Έχω συνηθίσει να τα αγνοώ όλα αυτά. Το μόνο που πραγματικά θα με πειράξει είναι αν με αφήσει στο δρόμο λόγω μηχανικού προβλήματος.
Δεν έχει νόημα να μιζεριάζω άλλο, δεν έχει νόημα να χάνω το χρόνο μου στο συνεργείο της Φορντ αφού μερικοί θόρυβοι εξαφανίζονται όταν κάποιος κάθεται στη θέση του συνοδηγού...
Θα θεωρούσα το πρώτο μου αυτοκίνητο σαν στολίδι ξέρω γω. Τώρα του συμπεριφέρομαι κάπως πιο απρόσεχτα (χωρίς αυτό να σημαίνει και να πέσω σε κάθε λακούβα που θα βρω) και το βλέπω σαν εργαλείο. Μακάρι στα 4-5 επόμενα χρόνια, πόσα θα είναι, να μη με αφήσει στο δρόμο.
Αρκετά ψύχραιμη και ισορροπημένη σκέψη
-
Ο χρήστης ΚΩΣΤΑΣ 1970 έγραψε:
'Η απλα μινιμαλιστικη και συμβιβασμενη γιατι ,δυστυχως, μονο αυτο απομενει.
JimClark, ο θορυβος που λες απο τον θολο ακουγεται σαν χτυπημα/κοπανημα;Γιατι κατι τετοιο ακουγεται σε μενα κι απο τους 2 θολους και μου εχει σπασει τα νευρα.
-
Ο χρήστης JimClark έγραψε:
Είμαι μεγάλος άνθρωπος τελικά. Πρέπει να παραδεχτεί η ανθρωπότητα ότι είμαι μεγαλόψυχος.Κάθε μέρα που μπαίνω στο κούκου ακούγεται και κάτι καινούριο, διαφορετικό, το οποίο έχει τη τάση την επόμενη μέρα να εξαφανίζεται. Τι 'τσικ' 'τσικ' που έρχονται από εκεί που μετακινείται η θέση της ζώνης ασφαλείας στην κολώνα, τι τριγμοί από τα πλαστικά της δεξιάς πόρτας, τι τριγμοί από το ντουλαπάκι που είτε είναι άδειο είτε είναι γεμάτο είναι το ίδιο (τι το αειθαλές τρίξιμο Γκάιγκερ από 'κάπου στο πίσω μέρος κάτω από τα πίσω καθίσματα')
γιατι δεν το πουλας με οσο κοστος αυτο μπορει να συνεπαγεται και μαζοχιζεσαι με ολα αυτα τα προβληματα............η ψυχικη ηρεμια εναι ανεκτιμητη αξια
-
Ο χρήστης Firegarden έγραψε:
'Η απλα μινιμαλιστικη και συμβιβασμενη γιατι ,δυστυχως, μονο αυτο απομενει.
JimClark, ο θορυβος που λες απο τον θολο ακουγεται σαν χτυπημα/κοπανημα;Γιατι κατι τετοιο ακουγεται σε μενα κι απο τους 2 θολους και μου εχει σπασει τα νευρα.
Προσθέστε έναν ακόμα... Στο παλιό μου Fiesta, το χρυσό, το ίδιο ακουγόταν. Αλλά είχα την εντύπωση πως είναι απ' το πορτ-παγκάζ. Δείτε, εκεί κάτω απ' τα φωτιστικά (απ τη μέσα μεριά, έτσι; ) έχει κάτι επενδύσεις που κουνάνε. Νομίζω ότι εμένα από εκεί ήταν.
-
Πω πω σας διαβάζω και πραγματικά σας λυπάμαι...
Ολα τα προβλήματα που αναφέρετε τα έχει και μία φίλη μου σε Fiesta 1.25 μοντέλο 2004....
-
Εν τω μεταξυ το θεμα με την οπισθεν εχει προχωρησει! 9 φορες στις 10 που θα τη βαλω,θα τριξει!Κι οχι μονο οταν ειναι κρυο το αμαξι.Θα κλεισω ενα ραντεβου μια απο αυτες τις μερες σε κανα συνεργειο γιατι σε λιγους μηνες συμπληρωνονται τα 2 χρονια και δεν εχω ορεξη να πληρωνω 400
-
Γιατί 2 χρόνια;
5 χρόνια εγγυηση δεν έχουμε στα μηχανικά μέρη;Πάντως για να μη 'φας' τα γρανάζια προσπάθησε να κρατάς 2-3 δευτερόλεπτα το μοχλό στο κανάλι της όπισθεν πριν το σπρώξεις κάτω για να μπει η ταχύτητα. Όταν είναι ζεστό δε χτυπάει, όταν είναι κρύο δε σώζεσαι όμως.
Καλύ τύχη με το πρόβλημα, πάρε εκδίκηση και για μένα όταν πας στο συνεργείο. -
Kατσε, εγω νομισα οτι δε στο αλλαξαν γιατι ειχαν περασει τα 2 χρονια της εργοστασιακης εγγυησης.Αυτοι σου ειπαν οτι γενικα δεν το καλυπτει η εγγυηση επειδη η Ford το θεωρει αναλωσιμο;Δηλαδη η Ford δεν δινει καθολου εγγυηση στο δισκο πλατω;;;;
FORD FORUM