-
Δεν έχω μετοχές και δεν με ενδιαφέρει ο ισολογισμός των εταιρειών. Το μόνο που θέλω σαν καταναλωτής είναι να βγάζουν αυτοκίνητα που χαίρομαι να οδηγώ. Η Ford είναι πάντα στις πρώτες μου επιλογές όταν κοιτάω αυτοκίνητο. Στην Toyota, που η μισή γκάμα είναι υβριδική, ούτε πατάω (πλην GT86, που είναι Subaru...).
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Δεν έχω μετοχές και δεν με ενδιαφέρει ο ισολογισμός των εταιρειών. Το μόνο που θέλω σαν καταναλωτής είναι να βγάζουν αυτοκίνητα που χαίρομαι να οδηγώ. Η Ford είναι πάντα στις πρώτες μου επιλογές όταν κοιτάω αυτοκίνητο. Στην Toyota, που η μισή γκάμα είναι υβριδική, ούτε πατάω (πλην GT86, που είναι Subaru...).Συμφωνώ απόλυτα σε αυτό, αλλά είναι τελείως εκτός του θέματος που συζητούσαμε, την υστέρηση της Ford στις νέες τεχνολογίες.
-
Ο χρήστης harisma23 έγραψε:
H ευρωπαϊκή
Το ίδιο έργο βλέπουμε και τώρα με την ευρωπαϊκή Ford να είναι προς το παρόν τελείως απούσα και από τα υβριδικά και από τα CNG. Απολύτως αναμενόμενο από τη Ford...Εκτός από το VW group και ίσως την Fiat, πια άλλη ευρωπαϊκή εταιρία είναι τόσο μέσα στο CNG δηλαδή;
-
Ο χρήστης Super@T έγραψε:
H ευρωπαϊκή
Το ίδιο έργο βλέπουμε και τώρα με την ευρωπαϊκή Ford να είναι προς το παρόν τελείως απούσα και από τα υβριδικά και από τα CNG. Απολύτως αναμενόμενο από τη Ford...Εκτός από το VW group και ίσως την Fiat, πια άλλη ευρωπαϊκή εταιρία είναι τόσο μέσα στο CNG δηλαδή;
Να αντιστρέψω το ερώτημα για να ταιριάζει στην αρχική μου τοποθέτηση;
Εκτός από την ευρωπαϊκή Ford, ποια άλλη ευρωπαϊκή εταιρία δεν έχει καμιά παρουσία ούτε στα υβριδικά/ηλεκτρικά ούτε στα CNG; Δύο είναι οι τάσεις (με κυρίαρχη βέβαια μεσοπρόθεσμα την ηλεκτρική) και η Ford προς το παρόν δεν ακολουθεί καμία... -
Σε ποιόν έλειψαν ρε παιδιά τα υβριδικά; Ποιος ξύπνησε ένα πρωί και ονειρεύτηκε να έχει ένα Prius?+1 ουδείς
Επίσης harisma η Ford δεν είναι ουραγός ούτε σε ότι αφορά την ηλεκτροκίνηση ούτε σε ότι αφορά το downsizing. Μάλλον πρέπει να το ψάξεις καλύτερα. -
Άλλο το αν διαθέτει την τεχνολογία της σε κάποιες συγκεκριμένες αγορές και άλλο το αν έχει την τεχνογνωσία να παράξει. Η ford καταλαμβάνει κομμάτι απο την πίτα των υβριδικών, τουλάχιστον 2 δεκαετίες τώρα.
Θεωρώ πως δεν της είναι τίποτα να εμπλουτίσει την ευρωπαϊκή γκάμα της, όταν καταλάβει πως οι πωλήσεις των υβριδικών αρχίζουν να αποκτούν ενδιαφέρον.
Δεν βλέπω και τα υβριδικά της Toyota, που καλύπτουν αρκετές κατηγορίες (mini - μικρομεσαία - suv), να καταλαμβάνουν την πρώτη θέση στις αναζητήσεις των υποψηφίων αγοραστών, ούτε στα νήματα αναζητήσεων που ανοίγονται εδώ, αλλά ούτε και στους δρόμους... -
Μου είναι τόσο αδιάφορο ότι η φορντ δεν έφερε το ηλεκτρικό φοκους στην Ευρώπη όσο ότι η Φολκσβάγκεν είχε ηλεκτρικό γκολφ.
Όταν τα ηλεκτρικά και υβριδικά γίνουν απαραίτητα εμπορικά η φορντ να είσαι σίγουρος ότι θα φέρει. -
Η συζήτηση μου θυμίζει παλαιότερα που κάποιος θαυμαστής του scross επέμενε ότι η ford αγόρασε μετοχές της suzuki γιατί δεν είχε την τεχνογνωσία να κατασκευάσει 4x4.....και θα έκλεβε τα σχέδια
-
Βέβαια ότι η Ford είναι παγκόσμιος πρωταθλητής για 10ετιες στα 4x4 ίσως είναι λεπτομέρεια.
-
Ο χρήστης Aikibill έγραψε:
Επίσης harisma η Ford δεν είναι ουραγός ούτε σε ότι αφορά την ηλεκτροκίνηση ούτε σε ότι αφορά το downsizing. Μάλλον πρέπει να το ψάξεις καλύτερα.Είχα Ford την προηγούμενη δεκαετία κι έχω Ford και τώρα. Μου αρέσουν τα Ford, αλλά δεν είμαι οπαδός καμίας εταιρίας, εν αντιθέσει με πολλούς άλλους...
Κατά τ'άλλα δεν χρειάζεται να ψάξω τίποτα! Η ευρωπαϊκή Ford (το είχα τονίσει αυτό και στα προηγούμενα posts μου) ήταν η τελευταία από τις ευρωπαϊκές εταιρίες που παρουσίασε μικρό (downsized) υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα. Ψάξε το εσύ καλύτερα...
Επίσης η ευρωπαϊκή Ford δεν έχει επί του παρόντος παρουσία ούτε στα ηλεκτρικά ούτε στα CNG, οπότε επί του παρόντος είναι ουραγός.Όταν τα ηλεκτρικά και υβριδικά γίνουν απαραίτητα εμπορικά η φορντ να είσαι σίγουρος ότι θα φέρει.
Επί της ουσίας λοιπόν συμφωνούμε! Όταν αρχίσουν όλοι οι άλλοι να πουλάνε σε μεγαλύτερες ποσότητες, τότε η Ford θα αναπτύξει μοντέλα. Επί του παρόντος απλώς παρακολουθεί τις εξελίξεις, με κίνδυνο να τις κυνηγάει στο μέλλον. Όταν μπαίνεις τελευταίος σε μια αγορά, είναι σαφώς πιο δύσκολο να πάρεις μερίδιο από τους καθιερωμένους παίκτες...
-
Μου είναι τόσο αδιάφορο ότι η φορντ δεν έφερε το ηλεκτρικό φοκους στην Ευρώπη όσο ότι η Φολκσβάγκεν είχε ηλεκτρικό γκολφ.
Όταν τα ηλεκτρικά και υβριδικά γίνουν απαραίτητα εμπορικά η φορντ να είσαι σίγουρος ότι θα φέρει.+1
Αυτό έλεγα και παραπάνω.
Η τεχνολογική εξέλιξη υπάρχει. Το ότι δεν έρχεται είναι άλλο θέμα και άλλοι λόγοι.Και να πω και το χωρατό μου, δύο γενιές Prius και 2 γενιές υβριδικά Jazz δεν προκάλεσαν και το big bang στην αγορά της Ευρώπης. Μια ακόμα αφορμή ήταν για ψάξιμο σε εναλλακτικές μορφές. Γι αυτό και άλλοι ψαχνονται με τον ηλεκτρισμό, άλλοι με το φυσικό αέριο, άλλοι με το υδρογόνο κλπ. Και αν κάποια κάποτε τραβήξει μαζικές πωλήσεις σίγουρα θα παρασύρει και τις υπόλοιπες εταιρίες.
-
Χαίρομαι για τις τοποθετήσεις ως τώρα, διότι ίσως βοηθήσει να κατανοήσουμε καλύτερα που θέλει να το πάει.
Αυτό που εξέφρασα και πιο πριν είναι ότι είμαι ικανοποιημένος και από το Fiesta που είχα και από το Focus τώρα. Δεν συμφωνώ ότι είναι βαρετά όπως είπε κάποιος παραπάνω. Θεωρώ ότι το fun-to-drive είναι κεντρικό χαρακτηριστικό τους. Αξιόπιστα επίσης παρά πολύ, από την εμπειρία μου ως τώρα.
Απλά βλέπω ότι πάντα αργούν στην Ευρώπη. Αυτό είναι ένα μεγάλο στοίχημα που πρέπει να κερδίσουν στις αλλαγές που έρχονται στα επόμενα 5 χρόνια, αλλά και παραπέρα.
Για να δώσω ένα παράδειγμα: αν ερχόταν υβριδικό ή CNG KUGA (ή και υβριδικό CNG), θα πήγαινα με κλειστά μάτια να το πάρω!
-
Ο χιλιαρης της ford ήταν ο πρώτος downsized μετά τον 1,4tsi της vw.
Άντε να ήταν ο δεύτερος μετά τον 1,2tsi.Sent from my Mi A1 using Tapatalk
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Μια ακόμα αφορμή ήταν για ψάξιμο σε εναλλακτικές μορφές. Γι αυτό και άλλοι ψαχνονται με τον ηλεκτρισμό, άλλοι με το φυσικό αέριο, άλλοι με το υδρογόνο κλπ. Και αν κάποια κάποτε τραβήξει μαζικές πωλήσεις σίγουρα θα παρασύρει και τις υπόλοιπες εταιρίες.Εδώ κάνεις λάθος, λόγω έλλειψης πληροφόρησης. Το παιχνίδι έχει τελειώσει, πριν καλά καλά αρχίσει: η ηλεκτροκίνηση θα επιβληθεί άμεσα ή έστω μεσοπρόθεσμα, είτε μας αρέσει (δεν μας πολυαρέσει, είναι αλήθεια) είτε όχι! Δεν εξαρτάται από το τι θα προτιμήσει το αγοραστικό κοινό, αλλά από την ειλημμένη άνωθεν απόφαση επιβολής της ηλεκτροκίνησης έναντι των Μ.Ε.Κ.
Ψάξε, διάβασε και θα το δεις!
-
Η ευρωπαϊκή Ford (το είχα τονίσει αυτό και στα προηγούμενα posts μου) ήταν η τελευταία από τις ευρωπαϊκές εταιρίες που παρουσίασε μικρό (downsized) υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα.Η πλάκα είναι ότι ο 1600άρης του Focus Mk2 ήταν (για τα δικά μου γούστα) πολύ πιο ευχάριστος από τον 1000άρη που τον αντικατέστησε. Μακάρι να παραμένει τελευταία σε τέτοια θέματα λοιπόν.
-
Ο χρήστης nickthetrib έγραψε:
Ο χιλιαρης της ford ήταν ο πρώτος downsized μετά τον 1,4tsi της vw.
Άντε να ήταν ο δεύτερος μετά τον 1,2tsi.Sent from my Mi A1 using Tapatalk
Είσαι πολύ μακριά νυχτωμένος...
Ο πρώτος downsized κινητήρας της Ford ήταν ο 1.6T Ecoboost που παρουσιάστηκε το 2010. Μετά, το 2012 βγήκε ο χιλιάρης Ecoboost. Πριν το 2010 όμως είχαν κυκλοφορήσει:
Οι TSi της VAG.
Οι 1.6T της Opel.
Οι 1.4T Multijet της Fiat.
O 1.6 THP της PSA.
Oι 1.2 και 1.4 TCE της Renault.
Όλοι πιο νωρίς! -
Η πλάκα είναι ότι ο 1600άρης του Focus Mk2 ήταν (για τα δικά μου γούστα) πολύ πιο ευχάριστος από τον 1000άρη που τον αντικατέστησε.Γούστα, είπε ο σκαντζόχοιρος και κατέβηκε από τη βούρτσα...
Ξέρεις φαντάζομαι ότι αποτελείς σπάνια εξαίρεση σε αυτήν σου την προτίμηση...
-
Κατά τ'άλλα δεν χρειάζεται να ψάξω τίποτα! Η ευρωπαϊκή Ford (το είχα τονίσει αυτό και στα προηγούμενα posts μου) ήταν η τελευταία από τις ευρωπαϊκές εταιρίες που παρουσίασε μικρό (downsized) υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα. Ψάξε το εσύ καλύτερα..
Αρχηγοπουλο πρώτη ξαναέκανε μόδα τους Τούρμπο η vw φέρνοντας την αρχή του downsizing και ακολούθησε η Ford πηγαίνοντας ένα βήμα παραπέρα το downsizing με τον τρικύλινδρο ecoboost. Ούτε ουραγός,ούτε τελευταία ήταν.
-
Κατά τ'άλλα δεν χρειάζεται να ψάξω τίποτα! Η ευρωπαϊκή Ford (το είχα τονίσει αυτό και στα προηγούμενα posts μου) ήταν η τελευταία από τις ευρωπαϊκές εταιρίες που παρουσίασε μικρό (downsized) υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα. Ψάξε το εσύ καλύτερα..
Αρχηγοπουλο πρώτη ξαναέκανε μόδα τους Τούρμπο η vw φέρνοντας την αρχή του downsizing και ακολούθησε η Ford πηγαίνοντας ένα βήμα παραπέρα το downsizing με τον τρικύλινδρο ecoboost. Ούτε ουραγός,ούτε τελευταία ήταν.
Υγ οι 1600 Τούρμπο δεν συνιστούν downsizing. -
Υγ οι 1600 Τούρμπο δεν συνιστούν downsizing.Άσε σε παρακαλώ τις χαρακτηρισμούς, γιατί δεν σου έδωσα κανένα δικαίωμα!
Επίσης διάβασε λίγο. Όλοι οι υπερτροφοδοτούμενοι κινητήρες που παρουσιάστηκαν από τα μέσα της δεκαετίας του 2000 με σκοπό να αντικαταστήσουν μεγαλύτερους ατμοσφαιρικούς, συνιστούν το φαινόμενο του downsizing.
Δεν θες εσύ να το πεις έτσι, ενώ όλοι οι άλλοι έτσι το λένε; Πες το λοιπόν υιοθέτηση της υπερτροφοδότησης σε καθημερινούς κινητήρες που δεν έχουν σπορ χαρακτηριστικά. Κι εδώ η Ford υπήρξε ουραγός!
FORD FORUM