-
Ο χρήστης harisma23 έγραψε:
Μια ακόμα αφορμή ήταν για ψάξιμο σε εναλλακτικές μορφές. Γι αυτό και άλλοι ψαχνονται με τον ηλεκτρισμό, άλλοι με το φυσικό αέριο, άλλοι με το υδρογόνο κλπ. Και αν κάποια κάποτε τραβήξει μαζικές πωλήσεις σίγουρα θα παρασύρει και τις υπόλοιπες εταιρίες.
Εδώ κάνεις λάθος, λόγω έλλειψης πληροφόρησης. Το παιχνίδι έχει τελειώσει, πριν καλά καλά αρχίσει: η ηλεκτροκίνηση θα επιβληθεί άμεσα ή έστω μεσοπρόθεσμα, είτε μας αρέσει (δεν μας πολυαρέσει, είναι αλήθεια) είτε όχι! Δεν εξαρτάται από το τι θα προτιμήσει το αγοραστικό κοινό, αλλά από την ειλημμένη άνωθεν απόφαση επιβολής της ηλεκτροκίνησης έναντι των Μ.Ε.Κ.
Ψάξε, διάβασε και θα το δεις!
Ισχύει το περι πληροφόρησης. Ανιδεος και μάλλον ανιδεος και κακεντρεχης βλέποντας κάποια στιγμή το i8 και λέγοντας ότι αυτοκίνητο αγοράζω από αντιπροσωπία και όχι από πολυκατάστημα λευκων συσκευών... [emoji16]
Πριν λίγο καιρό όμως είδα τα Leaf πρώτης και δεύτερης γενιάς και μου άφησαν πολύ θετική εντύπωση. Ιδίως το δεύτερο που πλέον έρχεται και στην Ευρώπη και έχει και ωραία εμφάνιση.
Θα δούμε που θα πάει η κατάσταση... -
Ξέρεις φαντάζομαι ότι αποτελείς σπάνια εξαίρεση σε αυτήν σου την προτίμηση...Δεν θα το έλεγα. Γνωρίζω μερικούς κατόχους του ΜΚ2 και του ΜΚ3 που έχουν την ίδια άποψη. Βέβαια είναι petrolheads όλοι τους, οπότε λογικό να προτιμήσουν τον πιο 'σπορ' (δηλαδή αυτόν που αποδίδει καλύτερα ψηλά) κινητήρα.
-
Αρχηγοπουλο είναι χαρακτηρισμός
Τι να πω ρε πστη μου , που να σε έλεγα και 23χρονο παρθενο -
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Ξέρεις φαντάζομαι ότι αποτελείς σπάνια εξαίρεση σε αυτήν σου την προτίμηση...
Δεν θα το έλεγα. Γνωρίζω μερικούς κατόχους του ΜΚ2 και του ΜΚ3 που έχουν την ίδια άποψη. Βέβαια είναι petrolheads όλοι τους, οπότε λογικό να προτιμήσουν τον πιο 'σπορ' (δηλαδή αυτόν που αποδίδει καλύτερα ψηλά) κινητήρα.
Υπάρχει άνθρωπος, εκτός από σένα, που προτιμάει τον TI-VCT έναντι ενός Ecoboost; Σιγά τον σπορ χαρακτήρα του κινητήρα που συγκινεί περισσότερο τους petrolheads... Να μου μιλούσες για τον 1.8-2.0 Duratec να το καταλάβω.
-
Η Ford είναι ουραγός στα cng, γιατί από Citroen, Peugeot, Renault, Opel, Volvo, BMW, Mercedes, Alfa Romeo δεν ξέρεις τι να πρώτο διαλέξεις
-
Ο χρήστης Aikibill έγραψε:
Τι να πω ρε πστη μου , που να σε έλεγα και 23χρονο παρθενοΑρχηγοπουλο δείχνει μια μαγκιά, αλά Πάνια.
Αν εσύ ταυτίζεσαι, εγώ πολύ απέχω και αν συνεχίσεις τις λοιπές εξυπνάδες θα γίνουμε κ@λος...
Επιχειρήματα έχεις να κάνουμε κουβέντα; -
Ξέρεις φαντάζομαι ότι αποτελείς σπάνια εξαίρεση σε αυτήν σου την προτίμηση...
Δεν θα το έλεγα. Γνωρίζω μερικούς κατόχους του ΜΚ2 και του ΜΚ3 που έχουν την ίδια άποψη. Βέβαια είναι petrolheads όλοι τους, οπότε λογικό να προτιμήσουν τον πιο 'σπορ' (δηλαδή αυτόν που αποδίδει καλύτερα ψηλά) κινητήρα.
Υπάρχει άνθρωπος, εκτός από σένα, που προτιμάει τον TI-VCT έναντι ενός Ecoboost; Σιγά τον σπορ χαρακτήρα του κινητήρα που συγκινεί περισσότερο τους petrolheads... Να μου μιλούσες για τον 1.8-2.0 Duratec να το καταλάβω.
Μεταξύ 4000 και 7000, ο Ti-VCT πηγαίνει εξαιρετικά, για 1600άρης. Αντιθέτως, ο αντίστοιχος Ecoboost 125, ξεψυχάει μετά τις 5000.
-
Τι να πω ρε πστη μου , που να σε έλεγα και 23χρονο παρθενοΑρχηγοπουλο δείχνει μια μαγκιά, αλά Πάνια.
Αν εσύ ταυτίζεσαι, εγώ πολύ απέχω και αν συνεχίσεις τις λοιπές εξυπνάδες θα γίνουμε κ@λος...
Επιχειρήματα έχεις να κάνουμε κουβέντα;Το αρχηγοπουλο έδειχνε φιλικότητα ,εσυ είσαι υπερβολικά ευθικτος.
Κουβέντα προφανώς και δεν θα κάνουμε, για μένα η φορντ δεν είναι πίσω τεχνολογικά από την στιγμή που ήταν η 1η που έκανε μόδα τους τρικύλινδρους Τούρμπο και από την στιγμή που πούλαγε full ev όταν άλλοι τα είχαν μόνο σαν πειραματικές σπουδές, για εσένα είναι. -
Ο χρήστης Aikibill έγραψε:
Επιχειρήματα έχεις να κάνουμε κουβέντα;Το αρχηγοπουλο έδειχνε φιλικότητα ,εσυ είσαι υπερβολικά ευθικτος.
Κουβέντα προφανώς και δεν θα κάνουμε, για μένα η φορντ δεν είναι πίσω τεχνολογικά από την στιγμή που ήταν η 1η που έκανε μόδα τους τρικύλινδρους Τούρμπο και από την στιγμή που πούλαγε full ev όταν άλλοι τα είχαν μόνο σαν πειραματικές σπουδές, για εσένα είναι.Για να το κλείσουμε εδώ: Το αρχηγόπουλο, καλώς ή κακώς είναι μια λέξη την οποία εγώ (και σίγουρα και αρκετοί άλλοι) την έχω συνδέσει με την Πάνια, που έτσι αποκαλούσε τους διάφορους προβληματικούς που καλούσε στην εκπομπή της. Γι' αυτό και δεν θεωρώ ότι η χρήση της δείχνει φιλικότητα, αλλά μάλλον 'μαγκιά' (αλά Πάνια) έως και υπεροψία (πάλι αλά Πάνια). Κι αν είχε οποιοσδήποτε αμφιβολία για τον τρόπο που το εννοούσες και πόσο καλοπροαίρετος ήσουν, φρόντισες να τη διαλύσεις με το επόμενο ποστ σου και την αναφορά περί παρθένου 23 ετών, κάτι που σίγουρα όχι μόνο για μένα ήταν προσβλητικό, αλλά και για όλους εδώ μέσα το ίδιο θα ήταν.
Αφού τελειώσαμε με αυτό, στην ουσία της αντιπαράθεσης μας, είναι προφανές ότι έχεις παρεξηγήσει - παρερμηνεύσει την έννοια του downsizing, το οποίο δεν περιορίζεται σε κάποια κυβικά. Επιπλέον εγώ αναφέρθηκα στην κατάσταση πριν καμιά 10αριά χρόνια. Είχα τότε Focus mk2 και έβλεπα τον ανταγωνισμό να είναι απλησίαστος από πλευράς κινητήρων. Αυτή την υστέρηση συζητούσαμε όλοι τότε στο clubford, την οποία κάλυψε με την παρουσίαση των Ecoboost 1.6 το 2010 και Ecoboost 1.0 το 2012. Όντως τώρα δεν υπάρχει υστέρηση, αλλά εγώ ανέφερα την κατάσταση πριν 10 χρόνια.
Τελειώνοντας, η αναφορά μου σε υστέρηση όσον αφορά την ηλεκτροκίνηση και το CNG αφορούσε την ευρωπαϊκή Ford (το είχα και υπογραμμισμένο). Το τι έχει στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, όπου κι εκεί σίγουρα δεν είναι πρωτοπόρος αλλά πολύ πίσω από Toyota, GM και Honda, λίγο μας αφορά εδώ.
Υ.Γ.: Και για να συμφωνήσουμε σε κάτι, θα σου πω ότι θεωρώ ότι επί του παρόντος η Ford δεν υστερεί καθόλου έναντι του ανταγωνισμού, μοντέλο προς μοντέλο. Τουναντίον προσφέρει σχεδόν σε κάθε κατηγορία ένα από τα πιο οδηγοκεντρικά και καλοσχεδιασμένα αυτοκίνητα. Εκεί που υστερεί είναι στην παρακολούθηση των εξελίξεων...
-
Μεταξύ 4000 και 7000, ο Ti-VCT πηγαίνει εξαιρετικά, για 1600άρης. Αντιθέτως, ο αντίστοιχος Ecoboost 125, ξεψυχάει μετά τις 5000.Και πάλι, συμφωνούμε ότι διαφωνούμε!
Κάνε πάντως τον κόπο να οδηγήσεις κανά δίλιτρο Focus mk2, για να δεις τι σημαίνει τετρακύλινδρος ατμοσφαιρικός κινητήρας με πραγματικά ωραία χαρακτηριστικά λειτουργίας (και ευστροφία που ούτε καν την πλησιάζει ο Ti-VCT). -
Μεταξύ 4000 και 7000, ο Ti-VCT πηγαίνει εξαιρετικά, για 1600άρης. Αντιθέτως, ο αντίστοιχος Ecoboost 125, ξεψυχάει μετά τις 5000.
Και πάλι, συμφωνούμε ότι διαφωνούμε!
Κάνε πάντως τον κόπο να οδηγήσεις κανά δίλιτρο Focus mk2, για να δεις τι σημαίνει τετρακύλινδρος ατμοσφαιρικός κινητήρας με πραγματικά ωραία χαρακτηριστικά λειτουργίας (και ευστροφία που ούτε καν την πλησιάζει ο Ti-VCT).Είχε την bmw 330!!!
Ξέρει παρά πολύ καλά τι σημαίνει εξαιρετικό ατμοσφαιρικό μοτέρ!!!
Αν τα 1,6T είναι downsized μοτέρ, τι να πω.
Η ford ήταν η πρώτη που έβγαλε turbo μοτέρ στα 1000κ.εκ ή όχι;
Επίσης γιατί αφήνεις απ'έξω την Toyota. Για τον πολύ κόσμο τα μοτέρ της είναι πολύ πίσω.
Ο 1,2T έχει μια 3ετια περίπου που βγήκε, τα υβριδικά της είναι ακριβά κ.λ.π.
Άκου τεχνολογικά πίσω ένα μοτέρ που 3-4 χρόνια από την παρουσίαση του έβγαινε μοτέρ της χρονιάς.Sent from my Mi A1 using Tapatalk
-
Ο χρήστης nickthetrib έγραψε:
Είχε την bmw 330!!!
Ξέρει παρά πολύ καλά τι σημαίνει εξαιρετικό ατμοσφαιρικό μοτέρ!!!
Αν τα 1,6T είναι downsized μοτέρ, τι να πω.
Η ford ήταν η πρώτη που έβγαλε turbo μοτέρ στα 1000κ.εκ ή όχι;
Επίσης γιατί αφήνεις απ'έξω την Toyota. Για τον πολύ κόσμο τα μοτέρ της είναι πολύ πίσω.
Ο 1,2T έχει μια 3ετια περίπου που βγήκε, τα υβριδικά της είναι ακριβά κ.λ.π.
Άκου τεχνολογικά πίσω ένα μοτέρ που 3-4 χρόνια από την παρουσίαση του έβγαινε μοτέρ της χρονιάς.Πάμε λοιπόν να απαντήσω και σε σένα:
- Γνωρίζω ότι είχε την 330i (υπέροχο ατμοσφαιρικό εξακύλινδρο μοτέρ, ίσως το καλύτερο), αλλά όπως βλέπεις εγώ αναφέρθηκα σε τετρακύλινδρο και συνέκρινα τον Ti-VCT με τον κινητήρα που ήταν ακριβώς από πάνω του στη γκάμα της Ford και όχι με έναν πολύ πιο ακριβό κινητήρα, όπως ο περίφημος εξακύλινδρος της BMW.
- Για πολλοστή φορά γράφω ότι το downsizing δεν έχει όριο κυβικών. Στην πράξη είναι η αντικατάσταση μεγαλύτερων σε κυβισμό ατμοσφαιρικών κινητήρων με μικρότερους σε κυβισμό υπερτροφοδοτούμενους. Έτσι ήρθαν κινητήρες 1.000 - 1.200 - 1.400 - 1.600 κυβικών να αντικαταστήσουν κινητήρες 1.400 - 1.600 - 1.800 - 2.000 κυβικών αντίστοιχα (γενικεύοντας). Ακόμη και η BMW downsizing έκανε αντικαθιστώντας τον τρίλιτρο ατμοσφαιρικό της 330i με το δίλιτρο υπερτροφοδοτούμενο της 328i.
- Και τι σημαίνει ότι η Ford πρώτη έβγαλε χιλιάρη turbo; Κάποιος άλλος έβγαλε πρώτος στα 1.200 κυβικά. Και η Renault έβγαλε ταυτόχρονα με την Ford τον 0.9 TCE.
- Την Toyota την άφησα απέξω, γιατί σαφώς (και υπογραμμίζοντας το) αναφέρθηκα στους ευρωπαίους κατασκευαστές. Οι ιάπωνες είναι μιας άλλης νοοτροπίας και κινούνται με το δικό τους τρόπο σκέψης.Δεν ακολουθούν ποτέ, αλλά πάντα κάνουν τις δικές τους επιλογές κι ενίοτε το πληρώνουν (βλέπε π.χ. τα συνεχιζόμενα προβλήματα τα τελευταία χρόνια για τη Honda στην F1).
- Τέλος, εγώ ποτέ δεν είπα ότι ο χιλιάρης Ecoboost είναι τεχνολογικά πίσω. Είπα επί λέξει στο τελευταίο μου ποστ (για να μη σε παραπέμψω και στα προηγούμενα) ότι 'αναφέρθηκα στην κατάσταση πριν καμιά 10αριά χρόνια' και 'θεωρώ ότι επί του παρόντος η Ford δεν υστερεί καθόλου έναντι του ανταγωνισμού, μοντέλο προς μοντέλο'. Μάθε λοιπόν να διαβάζεις προσεκτικά και μετά κάνε κριτική και διάλογο...
Τελειώσαμε;
-
Θεωρητικά οποιοσδήποτε turbo κινητήρας μπορεί να θεωρηθεί downsized ενός αντίστοιχης ισχύος, ατμοσφαιρικού.
-
Κάνε πάντως τον κόπο να οδηγήσεις κανά δίλιτρο Focus mk2, για να δεις τι σημαίνει τετρακύλινδρος ατμοσφαιρικός κινητήρας με πραγματικά ωραία χαρακτηριστικά λειτουργίας (και ευστροφία που ούτε καν την πλησιάζει ο Ti-VCT).Ε μα, αυτό μας έλειπε, ο δίλιτρος να μην είναι καλύτερος από τον 1600. Που και πάλι δεν ήταν τίποτα φοβερό για δίλιτρος. Οδήγησε ένα ατμοσφαιρικό Civic Type R και θα με θυμηθείς.
-
Ford και CNG, το βλέπουμε για Ευρώπη;
-
Με το συμπάθιο αλλά έχεις γεμίσει όλα τα θέματα που φόρουμ αν βλέπουμε διάφορες μάρκες ή μοντέλα με φυσικό αέριο...
Θες να ανοίξεις πρατήριο? [emoji16] -
Μάθε λοιπόν να διαβάζεις προσεκτικά και μετά κάνε κριτική και διάλογο...
Τελειώσαμε;
Κατά τα λοιπά το αρχηγοπουλο είναι χαρακτηρισμός που σου βγάζει επιθετικότητα και μαγκια
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Με το συμπάθιο αλλά έχεις γεμίσει όλα τα θέματα που φόρουμ αν βλέπουμε διάφορες μάρκες ή μοντέλα με φυσικό αέριο...
Θες να ανοίξεις πρατήριο? [emoji16] -
Ε μα, αυτό μας έλειπε, ο δίλιτρος να μην είναι καλύτερος από τον 1600. Που και πάλι δεν ήταν τίποτα φοβερό για δίλιτρος. Οδήγησε ένα ατμοσφαιρικό Civic Type R και θα με θυμηθείς.Εγώ όμως μίλησα μόνο για χαρακτηριστικά λειτουργίας (NVH, ευστροφία κτλ) και όχι ιπποδύναμη και ροπή, όπου προφανώς ο δίλιτρος υπερέχει. Επίσης δεν τον έφερα ως υπόδειγμα δίλιτρου τετρακύλινδρου ατμοσφαιρικού (εκεί όντως η Honda σκίζει), αλλά ως προφανή σύγκριση, όντας σύγχρονος του Ti-VCT στη γκάμα της Ford.
-
Ο χρήστης futurist έγραψε:
Ford και CNG, το βλέπουμε για Ευρώπη;Μπα. Δεν έχει ανακοινωθεί τίποτα.
FORD FORUM