-
Ο χρήστης tiodor έγραψε:
-το αμαξι δεν τριζει , δεν κανει ΚΑΝΕΝΑΝ απολυτως θορυβο
Ωχ ωχ μην τα λες εδω μεσα αυτα!
εγω αρχηγε μου λεω αυτα που νιωθω χωρις θοβο και παθος.........
απο την στιγμη που μου αφησε αυτη την εντυπωση , αυτη θα πω και τελειωσε.......(αμα σου πω οτι το αβενσις που εχω {ολοκαινουργιο} εχει περισσοτερους τριγμους θα με πιστεψεις??? {τζαμπα το ανεφερα,γιατι σπαστηκα τωρα και θα παω καμοια μερα και θα τους το φερω κολαρο.....})Με τετοια αγαπη για την Ford popolare μου, τι το ηθελες το Avensis? Παρε ενα αξιοπιστο Mondeo να βρεις την υγεια σου και να τρεχεις καθε βδομαδα στα συνεργεια να το συμμαζευεις.
το ειπες και εσυ.......βγηκες απο την σειρα σου.......NEEEEEEEEEEEXT
-
Απο φιλο φιλου κτλ εφτασε στα αυτια μου οτι πηρε καποιος focus και στη βδομαδα πανω του αλλαξαν μηχανη επειδη εκαιγε λαδια και πως ακομα εχει προβλημα! Εχει παρει κατι παρομοιο το αυτι σας;
-
ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΤΟ ΓΚΑΙΓΚΕΡ!!!
Γεια θαθ. Γύρισα από διακοπές 5600 χμ. Τα έκανα σε ένα μήνα. Λόγω του ότι δε δουλεύω κλιματισμό στο αμάξι δεν είχα πολλές ευκαιρίες να ταξιδέψω με κλειστά παράθυρα. Οπότε χθες που δρόσισε έκανα 10 χμ με κλειστά παράθυρα και διαπίστωσα ότι το χαρακτηριστικό πίσω τρίξιμο σταμάτησε. Έχει φύγει.
Αθόρυβο Φιέστα το λοιπόν? Με τίποτα.
Τα διάφορα πλαστικά που έχουν φάει αλύπητη ζέστη (σιγά μη του βάζω καλύμματα και νάυλον ιστορίες, βαριέμαι τού μάτς για τέτοια πράματα) και ακούγονται οι γνωστοί μικρο τριγμοί όταν καβαλάω μικρά σαμαράκια ή λακούβες. (σαμαράκια... τα έβγαλαν επιτέλους από κάθε σημείο στη Ξάνθη!)Είμαι στα 15500 χμ τώρα, το αμάξι πάει μια χαρά, κρατάει σα τρελό, θα θέλει αλλαγή τα λάστιχα μπρος πίσω στα 25000 χμ λογικά.
Έκανα και την πρώτη μου υπερστροφή με 'καλά' χμ/ω (κάπου στα 80 περίπου θα ήταν). Κλασσικά απότομο φρενάρισμα μέσα στην αρχή της στροφής μετά από μεγάλη ευθεία και ένα εντελώς προβλέψιμο αλάφρωμα/μετακίνηση του πίσω μέρους, που δεν αγχώνει τον άπειρο οδηγό (όπως εμένα).
Μία ιδέα μόνο ανάποδου τιμονιού έφτανε. Για να μη σας πω ότι το τιμόνι 'πήγαινε' από μόνο του στην ανάποδη κατεύθυνση.Γενικά στα στροφιλίκια της Σιθωνίας Χαλκιδικής απόλαυσα σβέλτες βόλτες.
ΥΓ.1. Έπρεπε να μου βρω κοπελιά για να σταματήσει να τρίζει το Γκάιγκερ (?)
ΥΓ.2. Αν επιστρέψει το τρίξιμο θα ειδοποιήσω -
Παιδια απο κοστος ανταλακτικων και σερβις πως παει η Ford
-
Ο χρήστης enginekiller έγραψε:
Παιδια απο κοστος ανταλακτικων και σερβις πως παει η FordΠολυ καλα, αλλα....εσυ τελικα Corolla δε θα παρεις???
-
Εχω corolla απο τα Χριστουγεννα το γκαλοπ ηταν κυριως εγκυκλοπαιδικο. Τωρα αν θα παρω (μαλλον ναι) θα παρω η focus η C4 και γιάυτα ψαχνομαι.
-
Θυμόσαστε το πρόβλημα με τον δείκτη της βενζίνης μου; Λοιπόν, όταν του βάζω BP Ultimate ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙ!!! Όταν γυρίσω στην V-power (απλή) το κάνει πάλι...
-
Ο χρήστης nasos79 έγραψε:
Θυμόσαστε το πρόβλημα με τον δείκτη της βενζίνης μου; Λοιπόν, όταν του βάζω BP Ultimate ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙ!!! Όταν γυρίσω στην V-power (απλή) το κάνει πάλι... -
αυτοκινητο με πρωτοβουλια και προσωπικοτητα...
-
Ο χρήστης enginekiller έγραψε:
Εχω corolla απο τα Χριστουγεννα το γκαλοπ ηταν κυριως εγκυκλοπαιδικο. Τωρα αν θα παρω (μαλλον ναι) θα παρω η focus η C4 και γιάυτα ψαχνομαι.Δεν ξέρω για το C4 φίλε μου αλλά το Focus έχει ακόμη προβλήματα νεότητας.
Αναφέρω μερικά απο αυτά που γνωρίζω:
Τριγμοί σε όλες τις πόρτες με τα τζάμια κλειστά,προβληματικός MAF σενσορας με αποτέλεσμα να ανάβει το λαμπάκι OBD warning,προβληματικός λεβιές χειροφρένου με αποτέλεσμα να λύνεται το χειρόφρενο απο μόνο του (αυτά συνέβησαν σε 2 Focus που ανήκουν στην οικογένειά μου).
Απο το clubfocus.gr,αναφέρεται ξήλωμα της πλαστικής ποδιάς μετά τον προφυλακτήρα στα 160χλμ/ώρα (!!!),ενω γνωστός μου είχε διαρροή παραφλού απο το ψυγείο του καλοριφέρ με αποτέλεσμα να υπερθερμανθεί το μοτέρ με κίνδυνο καταστροφής του.Ο ίδιος λίγες μέρες μετά κινδύνεψε να τρακάρει σοβαρά όταν νέκρωσε τελείως ο εγκέφαλος και το αυτοκίνητο έμεινε χωρίς ισχύ και υποβοήθηση των συστημάτων του.Στην πρώτη περίπτωση του μίλησαν για'αστοχία υλικού' και στη δεύτερη απλώς του άλλαξαν εγκέφαλο.
Προσωπικά αν το Focus μας συνεχίσει έτσι όπως στα 1500 χλμ που έχει ως τώρα δεν θα είμαι καθόλου ικανοποιημένος,ενω ο βασικός λόγος που προτιμήσαμε το Focus σε σχέση με το C4 ήταν η ποιότητα Ford που πολυδιαφήμίζουν όλοι (συμπεριλαμβανομένων και των 4Τ).Ελπίζω τουλάχιστον τα προβλήματά μας να σταματήσουν εδώ... -
Ο χρήστης GTZ έγραψε:
Απο το clubfocus.gr,αναφέρεται ξήλωμα της πλαστικής ποδιάς μετά τον προφυλακτήρα στα 160χλμ/ώρα (!!!),ενω γνωστός μου είχε διαρροή παραφλού απο το ψυγείο του καλοριφέρ με αποτέλεσμα να υπερθερμανθεί το μοτέρ με κίνδυνο καταστροφής του.Ο ίδιος λίγες μέρες μετά κινδύνεψε να τρακάρει σοβαρά όταν νέκρωσε τελείως ο εγκέφαλος και το αυτοκίνητο έμεινε χωρίς ισχύ και υποβοήθηση των συστημάτων του.
Kαλα,πραγματικα εχω μεινει αναυδος!!
-
Δυστυχως τα προβληματα νεοτητας σε ολα τα αυτοκινητα υφιστανται. Καλα αυτη η ποιοτητα ford ειναι για τον π....!
-
Να ΄λύνεται το χειροφρενο σε αυτοκίνητο του 2005? Και αυτό θεωρείται πρόβλημα νεότητος?????? Κρίμα, γιατι το καινουργιο φόκους το είχα συμπαθησει..
-
Ο χρήστης GTZ έγραψε:
Εχω corolla απο τα Χριστουγεννα το γκαλοπ ηταν κυριως εγκυκλοπαιδικο. Τωρα αν θα παρω (μαλλον ναι) θα παρω η focus η C4 και γιάυτα ψαχνομαι.
Δεν ξέρω για το C4 φίλε μου αλλά το Focus έχει ακόμη προβλήματα νεότητας.
Αναφέρω μερικά απο αυτά που γνωρίζω:
Τριγμοί σε όλες τις πόρτες με τα τζάμια κλειστά,προβληματικός MAF σενσορας με αποτέλεσμα να ανάβει το λαμπάκι OBD warning,προβληματικός λεβιές χειροφρένου με αποτέλεσμα να λύνεται το χειρόφρενο απο μόνο του (αυτά συνέβησαν σε 2 Focus που ανήκουν στην οικογένειά μου).
Απο το clubfocus.gr,αναφέρεται ξήλωμα της πλαστικής ποδιάς μετά τον προφυλακτήρα στα 160χλμ/ώρα (!!!),ενω γνωστός μου είχε διαρροή παραφλού απο το ψυγείο του καλοριφέρ με αποτέλεσμα να υπερθερμανθεί το μοτέρ με κίνδυνο καταστροφής του.Ο ίδιος λίγες μέρες μετά κινδύνεψε να τρακάρει σοβαρά όταν νέκρωσε τελείως ο εγκέφαλος και το αυτοκίνητο έμεινε χωρίς ισχύ και υποβοήθηση των συστημάτων του.Στην πρώτη περίπτωση του μίλησαν για'αστοχία υλικού' και στη δεύτερη απλώς του άλλαξαν εγκέφαλο.
Προσωπικά αν το Focus μας συνεχίσει έτσι όπως στα 1500 χλμ που έχει ως τώρα δεν θα είμαι καθόλου ικανοποιημένος,ενω ο βασικός λόγος που προτιμήσαμε το Focus σε σχέση με το C4 ήταν η ποιότητα Ford που πολυδιαφήμίζουν όλοι (συμπεριλαμβανομένων και των 4Τ).Ελπίζω τουλάχιστον τα προβλήματά μας να σταματήσουν εδώ...Ένας φίλος μας (Anastasios), μου είπε ότι το focus έχει ηλεκτρικό τιμόνι. Αυτό δεν ελέγχεται απ' τον εγκέφαλο; Αστοχία υλικού; Ρε παιδιά, αυτοί είναι εγκηματίες!!! Αν δηλαδή χάσεις γκάζι, φρένα και τιμόνι σε καμία 'ωραία' κατάσταση, ποιος μετά θα αποδείξει ότι φταίει η εταιρία;
Ό,τι και να πω είναι λίγο για τους ανεύθυνους κρετίνους πια!!! Άντε και... [λογοκρισία]... -
Ο χρήστης nasos79 έγραψε:
Ένας φίλος μας (Anastasios), μου είπε ότι το focus έχει ηλεκτρικό τιμόνι. Αυτό δεν ελέγχεται απ' τον εγκέφαλο; Αστοχία υλικού; Ρε παιδιά, αυτοί είναι εγκηματίες!!! Αν δηλαδή χάσεις γκάζι, φρένα και τιμόνι σε καμία 'ωραία' κατάσταση, ποιος μετά θα αποδείξει ότι φταίει η εταιρία;Το γκάζι ναι. Για τα υπόλοιπα υπερβάλλεις: το μεν τιμόνι έχει ηλεκτρική υποβοήθηση που σημαίνει πως, σε περίπτωση αστοχίας, έχεις τιμόνι μεν αλλά πολύ βαρύ (δεν έχει σημασία αν πηγαίνεις με κάποια ταχύτητα και σκοπός σου είναι, λόγω έλλειψης κινητήρα απλά να σταματήσεις στην άκρη του δρόμου) και για τα φρένα ίσως να μην έχεις ABS αλλά και πάλι έχεις φρένα με σέρβο (υποβοήθηση) για 1-2 πατήματα.
Οχι ό,τι είναι ΟΚ αυτά, μαλακίες είναι (να παρακολουθώ το καινούργιο Focus του πατέρα μου ), αλλά μην τρελλαθούμε πως είναι καραεπικίνδυνα!
-
'If everything fails you have five stars to protect you'
Το νεο διαφημιστικο μότο της FORD.
-
Ο όρος 'ηλεκτρικό' τιμόνι δεν σημαίνει ότι το τιμόνι είναι 'drive by wire' αλλά ότι η υποβοήθησή του είναι ηλεκτρική. Αν λοιπόν πάψει να δουλεύει η ηλεκτρική υποβοήθηση δεν χάνεις το τιμόνι αλλά βαραίνει πολύ. Το ίδιο συμβαίνει σε ένα αυτοκίνητο με υδραυλική υποβοήθηση αν σβήσει ο κινητήρας, οπότε παύει να λειτουργεί η αντλία της υποβοήθησης.
-
Παιδιά τα προβλήματα νεότητας τα ανέχομαι μέχρις ενός σημείου και ξέρω οτι συμβαίνουν σε πολλές μάρκες (π.χ. οι Laguna είχαν πρόβλημα στα ψαλίδια τους και η Ρενώ το διόρθωσε αλλάζοντας το συγκεκριμένο εξάρτημα),αλλά στο θέμα του εγκεφάλου κι εγω έμεινα άναυδος και ομολογώ οτι τρέμω με την ιδέα οτι ο πατέρας μου (ο κάτοχος του Focus II),μπορεί να βρεθεί στην κατάσταση που περιέγραψα προηγουμένως με νεκρά όλα τα υποβοηθούμενα συστήματα του αυτοκινήτου εν κινήσει.
Αυτό που με στενοχωρεί όμως είναι οτι και ο ειδικός τύπος (συμπεριλαμβανομένων και των 4 Τροχών) εκθειάζουν ορισμένα αυτοκίνητα για την ποιότητα κατασκευής τους, χωρίς αυτό να ισχύει στην πραγματικότητα.Ηθελα νάξερα τα Focus που είχαν οι 4τροχοί για τεστ δεν έτριζαν κανένα;Δεν είδαν τα άχρηστα πλαστικά στους καπλαμάδες των πορτών που κουνιούνται και τα 4 και δεν δείχνουν καθόλου σφιχτοδεμένα;
Που είδαν την καλή ποιότητα κατασκευής?Στο φτηνιάρικο πορτάκι απο το ντουλαπάκι του ταμπλώ που νομίζεις οτι θα σου μείνει στο χέρι;Εγω πάντως δεν την είδα πουθενά...
Είμαι κάτοχος επίσης ένός Golf V και μιας Laguna turbo και κάνω άμεσες συγκρίσεις.Το Focus βρίσκεται πολύ πιό κάτω απο τα δυό αυτά αυτοκίνητα.Οχι οτι είμαι ικανοποιημένος κι απο το Golf V,αλλά τέτοια προχειρότητα και φτηνοκατασκευή απο τη Ford δεν την περίμενα.
Οσοι λοιπόν έχετε σκοπό να προχωρήσετε σε αγορές οποιουδήποτε αυτοκινήτου,μην ακούτε τα περιοδικά.Ψάξτε τα μόνοι σας,οδηγήστε τα και ρωτήστε κατόχους του ίδιου αυτοκινήτου.Μόνο έτσι θα μάθετε και αφήστε τα περιοδικά για τα κορόιδα που τους συντηρούν τόσα χρόνια με το να τρέχουν στα περίπτερα την πρώτη κάθε μήνα.... -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
'If everything fails you have five stars to protect you'Το νεο διαφημιστικο μότο της FORD.
Hahahahahahha... LOLOLLOLOL.... ωραιος ο Bill!
Παντως δεν ειναι καθολου καλη φαση ξαφνικα να μεινεις χωρις υποβοηθηση στο τιμονι και να αρχισεις να παλευεις μαζι του σε καμια κλειστη στροφη για να μπορεσει να στριψει. (βασικα εισαι καταδικασμενος)
Σε γενικες γραμμες με εκπληττουν και μενα αυτα που ακουω για το Focus, γιατι η ford δεν μας εχει συνηθισει σε τετοια φαινομενα. Ισως χρειαζετε να πιασει και αυτη κανα πατο για να ξεκινησει να στρωνει....
-
παιδια μηπως ειμαστε υπερβολικοι????
Δεν λεω οτι ειναι ωραιο και σωστο να μενεις χωρις υποβοηθηση πανω στη στροφη, αλλα οταν το αμαξι κινειται, το τιμονι στριβει χωρις πια την τεραστια δυναμη... Εχω βρεθει σε τετοια κατασταση (νεκρωσε το αμαξι και εμεινα χωρις υποβοηθηση) και εστριψα μια χαρα...
Απλα το θεμα ειναι να μην εισαι σαν βλακας με το ενα χερι στο τιμονι, και μαλιστα ακουμπισμενο πανω στην κορνα για να στριβεις (δεν ξερω αν καταλαβατε τι εννοω )
FORD FORUM