-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Στις ατμοσφαιρικές εκδόσεις πάντα. Βενζινοκίνητο τουρμπάτο δεν το προτιμώ.
Δεν καταλαβα ακριβως,εχεις προτιμηση μια ατμοσφαιρικη εκδοση πχ με 80 αλογα,απο το 1.0 ecoboost?
Πάντα. Τουρμπίνα μόνο σε πετρέλαιο που έχει πιο ανθεκτικά μέταλλα. Γενικά όμως είμαι της ατμόσφαιρας
Εχουν διαφορές οι τουρμπίνες βενζίνης με πετρελαίου;
Έχουν διαφορές οι αντοχές των μετάλλων στους κινητήρες με πετρέλαιο γιατί υπάρχει μεγαλύτερη συμπίεση.
Θα μου πεις και στους τουρμπίσιους βενζινοκινητήρες βάζουν πιο ανθεκτικά μέταλλα. Δεν τους εμπιστεύομαι προσωπικά. -
Στα πετρέλαια γιατί τους εμπιστεύεσαι;
Sent from my Note 3 using smoke signals.
-
Γιατί έχουν αθηναϊκές πινακίδες.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Δεν καταλαβα ακριβως,εχεις προτιμηση μια ατμοσφαιρικη εκδοση πχ με 80 αλογα,απο το 1.0 ecoboost?
Πάντα. Τουρμπίνα μόνο σε πετρέλαιο που έχει πιο ανθεκτικά μέταλλα. Γενικά όμως είμαι της ατμόσφαιρας
Υπήρχαν αρκετά σύνολα diesel τα οποία χρησιμοποίησαν/χρησιμοποιούν τουρμπίνες μεταβλητής γεωμετρίας
(V.T.G, κατα γραφάς Porsche), σε μεγαλύτερο εύρος εφαρμογών απο τα αδερφάκια τους με κύκλο Otto.Η κατάσταση έχει διαφοροποιηθεί βέβαια τα πολύ πρόσφατα χρόνια.
-
Ο χρήστης panosft έγραψε:
Έχουν διαφορές οι αντοχές των μετάλλων στους κινητήρες με πετρέλαιο γιατί υπάρχει μεγαλύτερη συμπίεση.
Θα μου πεις και στους τουρμπίσιους βενζινοκινητήρες βάζουν πιο ανθεκτικά μέταλλα. Δεν τους εμπιστεύομαι προσωπικά.Και τι σχέση έχει η συμπίεση του κινητήρα με τις τουρμπινες;
-
Πάντα. Τουρμπίνα μόνο σε πετρέλαιο που έχει πιο ανθεκτικά μέταλλα. Γενικά όμως είμαι της ατμόσφαιρας iconcool:Υπερβολικη η αποψη σου και καπως επιφοβη,εκτος αν εισαι καποιος παθων με τουρμπινα και εχεις σχηματισει αυτη την εικονα,οτι καλυτερα ψοφιμι ατμοσφαιρικο και το κεφαλι μου ησυχο,παρα τουρμπο και να τρεχω σε συνεργεια.
-
Ρε παιδιά προτιμώ τον ντίζελ κινητήρα γιατί έχει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής (χώρια της χαμηλότερης κατανάλωσης). Εκτός αν κάνω λάθος.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Θα μου πεις και στους τουρμπίσιους βενζινοκινητήρες βάζουν πιο ανθεκτικά μέταλλα. Δεν τους εμπιστεύομαι προσωπικά.Και τι σχέση έχει η συμπίεση του κινητήρα με τις τουρμπινες;
Δεν το έχεις παρατηρήσει πως στα ατμοσφαιρικά η σχέση συμπίεσης του κινητήρα είναι 10:5 κοντά ενώ στα βενζινοκίνητα με τούρμπο είναι στο 8.8 κοντά; Αν δεν είχε σχέση δε θα ανέβαζαν το Compression ratio στα 10:5
-
Θα πάθεις σοκ αν δεις τις συμπιεσεις στα καινούρια...
Sent from my Note 3 using smoke signals.
-
Ο χρήστης Ken11 έγραψε:
Πάντα. Τουρμπίνα μόνο σε πετρέλαιο που έχει πιο ανθεκτικά μέταλλα. Γενικά όμως είμαι της ατμόσφαιρας iconcool:
Υπερβολικη η αποψη σου και καπως επιφοβη,εκτος αν εισαι καποιος παθων με τουρμπινα και εχεις σχηματισει αυτη την εικονα,οτι καλυτερα ψοφιμι ατμοσφαιρικο και το κεφαλι μου ησυχο,παρα τουρμπο και να τρεχω σε συνεργεια.
Δε διαφωνώ μπορεί να είναι υπερβολική. Μπορεί τα σύγχρονα βενζινοκίνητα tourbo να είναι αξιόπιστα. Υπάρχουν όμως στη βενζίνη οι οπαδοί της ατμόσφαιρας και οι οπαδοί των υπερσυμπιεστών. Όταν το 94 ήταν να αγοράσω το GolfII Gti (μεταχειρισμένο φυσικά) μπορούσα να πάρω και το Golf II G60 που πήγαινε σφαίρα. Προτίμησα το ατμοσφαιρικό όπως και εκεί παρέμεινα όταν Βγήκαν τα Punto GT.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Θα πάθεις σοκ αν δεις τις συμπιεσεις στα καινούρια...Sent from my Note 3 using smoke signals.
Κοίτα δεν γνωρίζω πολλά πολλά από τα καινούργια μηχανικά και δεν κάνω τον ειδικό. Τα βασικά ξέρω. Έχω παρατηρήσει πως στου κινητήρες με τούρμπο η σχέση συμπίεσης είναι χαμηλότερη και υποθέτω λόγω της αντοχής των βαλβίδων-πιστονιών, καπακιών της κεφαλής κλπ. Ένας φίλος μου είχε ένα Opel GSI και του έβαλε Turbo και μέχρι να ρυθμίσει πιέσεις κλπ έκλαψε 5 καπάκια κεφαλής (εντάξει μιλάμε πριν 15 χρόνια).
-
Δεν το έχεις παρατηρήσει πως στα ατμοσφαιρικά η σχέση συμπίεσης του κινητήρα είναι 10:5 κοντά ενώ στα βενζινοκίνητα με τούρμπο είναι στο 8.8 κοντά; Αν δεν είχε σχέση δε θα ανέβαζαν το Compression ratio στα 10:5
Ρωσσικη σαλάτα τα έχεις στο μυαλό σου
-
1.6 L EcoBoost
Compression ratio 10.0:1 -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Ρωσσικη σαλάτα τα έχεις στο μυαλό σου
Ρώσικη. Η Ελληνική χωριάτικη άσχημη είναι; Τέλος πάντων πήγα σήμερα στο γκαραζιέρη γιατί ήθελα να μου 'τραβήξει' λίγο το χειρόφρενο και τον ρώτησα. Όντως πριν 15 χρόνια οι συμπιέσεις στα τούρμπο ήταν χαμηλές για να μην υπάρχει πρόβλημα με την πίεση της τουρμπίνα στο θάλαμο καύσης. Τώρα όμως αλλάξανε τα πράγματα και λόγω τεχνολογίας οι συμπιέσεις ανέβηκαν γιατί γίνονται ρυθμίσει ηλεκτρονικά και κάτι ψηλά γράμματα που δε με ενδιαφέρουν
-
Ο πατέρας μου ψάχνει για μικρομεσαίο ντίζελ και έχει αρχίσει τις βόλτες στις αντιπροσωπείες.
Πριν λίγο με παίρνει τηλέφωνο, ενθουσιασμένος, και μου λέει 'βρήκα κελεπούρι'.
Αυτό: http://www.car.gr/classifieds/cars/photos/4893420/
1000cc, 125ps, βενζίνη. Τιμή 12500.
Τι σκ@τ@ τους λένε οι πωλητές και τους τουμπάρουνε έτσι εύκολα...
Επί του προκειμένου: γνώμες για το συγκεκριμένο; Θέματα με τον κινητήρα; Στο spritmonitor.de βλέπω μέση κατανάλωση 6,74.
Πείτε μου κυρίως τα αρνητικά μήπως και του αλλάξω γνώμη... -
Εχω κανει τεστ drive το focus 1.0 με 125 hp. Πολυ καλο σαν αυτοκινητο με ροπη απο χαμηλες στροφες με καλο στήσιμο. Απο καταναλωση εγω ειδα 6.5 με 7.5 εντος αθηνων. Ηθελα να το παω και εθνικη να δω τι λεει εκτος αθηνων αλλα δεν τα καταφερα. Με προβληματιζει η αντοχη του κινητιρα στο χρονο αλλα και σε ταξιδι ποσο ανετα θα οδηγητε με 1000 κυβικα χωρις να μουγκριζει αν παω με 140. Αν ξερει καποιος ας μας δωσει τα φωτα του γιατι και εγω το κοιταζα το focus αλλα με πεισανε για diesel.
-
Καλή τιμή ομολογουμένως αλλά συμφωνώ με τον προλαλήσαντα ότι δεν εμπιστεύομαι τον κινητήρα αυτόν για βάθος χρόνου. Έχε υπόψη σου ότι έχει βγει ήδη focus facelift και αναμένεται στην Ελλάδα. Επίσης, καινούριο στην έκδοση Trend κάνει κάτω από 15.000€.
-
Πότε αναμένεται στην Ελλάδα το face-lift;
Στην Ευρώπη πάντως, μιλάνε για τέλη του έτους... -
Λογικά κάνα μήνα αργότερα από την υπόλοιπη Ευρώπη!
Στάλθηκε από το LG-E975 μου
-
Ο χρήστης doule έγραψε:
μου λέει 'βρήκα κελεπούρι'Κι έχει απόλυτο δίκιο.
Πείτε μου κυρίως τα αρνητικά μήπως και του αλλάξω γνώμη...
Γιατί να του αλλάξεις γνώμη; Είναι σαφώς καλύτερο από το αντίστοιχο ντίζελ. Αν θες αρνητικά, δεν στρίβει όπως η Giulietta. Δίνεις άλλες 10 χιλιάδες και έχεις καλύτερο στρίψιμο.
και σε ταξιδι ποσο ανετα θα οδηγητε με 1000 κυβικα χωρις να μουγκριζει αν παω με 140. Αν ξερει καποιος ας μας δωσει τα φωτα του γιατι και εγω το κοιταζα το focus αλλα με πεισανε για diesel.
Κρίμα που σε έπεισαν να πάρεις χειρότερο αυτοκίνητο... Το έχω τελικιάσει και με 200 ένιωθε άνετα ενώ το μοτέρ ήταν αθόρυβο. Δεν θα είχα κανέναν ενδοιασμό στο να το αγοράσω.
FORD FORUM