-
Όταν λες ανεξέλεγκτο τί εννοείς; Κακή κατευθυντικότητα τιμονιού; Πλέυσεις ανάρτησης; Για τι ταχύτητες μιλάς;
-
δεν μπορουσα να ελεγξω το οχημα γενικα κ το ενιωθα να φευγειι δεξια αριστερα σε οχι πολυ υψηλες ταζυτητεσ γυρω στα 120 χλμ...
γι αυτο περισσοτερο καταληγω στο 1.6 το σπορ..
-
Παντως και το sport μην περιμενεις καμια τρελη διαφορα, μονο πιο σκληρα ελατηρια εχει.
Στο καλο οδοστρομα ειναι πλεονεκτημα στο κακο με στροφες μειονεκτημα, μπησταει ολοκληρο...
Εγω εχω το προηγουμενο μοντελο. -
Ο χρήστης yellow river έγραψε:
μπορει καποιος κατοχος η εστω γνώστης να μου πει τη γνωμη του για το φιεστα το σπορ??ειμαι μια ανασα να το παρω, αλλα το 1.4 που πηρα τεστ ντραιβ καλο χρυσο αλλα ολιγον ανεξελεγκτο μου φανηκε στον περιφερειακο... ιδεα μου ηταν ή ετσι ειναι....??? παντως το σπορτ 1.6 120 αλογα δεν φανταζομαι να κανει τα ιδια
και τελος για τις πλευρικες ποδιες ο πωλητης με συμβουλεψε να μην τις βαλω γιατι θα μου δημιουρησουν προβλημα.... αληθευει??? εγω παντως θα τις ηθελα... ευχαριστω
παρών!
Και το 1.4 που έχω οδηγήσει είναι σταθερό αυτοκίνητο,μέχρι τα 140 που πρόλαβα να δω.
Υποψιάζομαι οτι αυτό που οδήγησες θα είχε κάποιο πρόβλημα.Το Sport (16') που έχω,δεν μου έχει δημιουργήσει καμιά ανησυχία για την σταθερότητα του,ακόμα και
σε ταχύτητες 180+. Και στο βρεγμένο ανταποκρίνεται καλά.Για τις πλευρικές,δεν έχω διαβάσει κάποιο πρόβλημα απο αυτούς που τις έβαλαν.
Το αμάξι δείχνει πιο όμορφο αλλά είναι και σχετικά ακριβό οπτικό αξεσουάρ. -
παιδια μολις την προηγουμενη βδομαδα εκανα σερβις στα 80.000 χιλ. ενα focus 06 στα 1600 κυβ. Γενικα ειμαι ευχαριστημενος απο τις τιμες των σερβις και την Εξυπηρετηση στην Δραμα. Μου ειπαν ομως οτι σε εναν ελεγχο που καναν ανακαλυξαν προβλημα στον αισθητηρα λαμδα. Ειναι κατι που εχει σχεση με τους ρυπους του εκπεμπει το αυτοκινητο. Το θεμα ειναι οτι στοιχιζει 240 € + τα εργατικα.
Εχει κανεις παρομια εμπειρια? Ειναι 'υποχρεωτικο' να το αλλαξω? αν ξερει καποιος κατι ας το παραθεσει....
-
Ο αισθητήρας λ είναι αρκετά συχνή βλάβη στα σύγχρονα αυτοκίνητα και μετράει το ποσοστό οξυγόνου στις εκπομπές ρύπων του αυτοκινήτου και μέ βάση αυτή τη μέτρηση ρυθμίζεται το σύστημα τροφοδοσίας ώστε να παρέχει τη σωστή ποσότητα καυσίμου και αέρα. Με απλά λόγια εάν δεν το αλλάξεις το μοτέρ μπορεί να καίει περισσότερο καύσιμο άσκοπα, να έχει μειωμένη απόδοση ενώ δεν μου φαίνεται απίθανο να έχει φθορά στο μοτέρ. Εγώ θεωρώ ότι πρέπει να τον αλλάξεις υποχρεωτικά...
-
φιλε travelman μου μετρησαν και εκπομπες ρυπων μια και εβγαλα και καρτα καυσαεριων και ηταν οκ!
βασικα εκαναν και μια αιτηση στην Ford μπας και το βαλουν στην εγγυηση αλλα δυσκολα μου ειπαν μιας και το αυτ/το ειναι 3 χρονων πλεον.πολλα τα λεφτα ρε γαμοτο.
-
Δεν εχεις 5 χρονια εγγυηση;
-
τα χρονια εγγυησης στην Ford (οταν το πηρα εγω τουλαχιστον) ηταν 2+3. 2 εργοστασιακη και 3 καποια μηχανικα μερη στα οποια ο κολοαισθητηρας ειναι εκτος. ετσι λενε τουλαχιστον.
-
Ο χρήστης noe έγραψε:
τα χρονια εγγυησης στην Ford (οταν το πηρα εγω τουλαχιστον) ηταν 2+3. 2 εργοστασιακη και 3 καποια μηχανικα μερη στα οποια ο κολοαισθητηρας ειναι εκτος. ετσι λενε τουλαχιστον.Αναφέρεται χαρακτηριστικά στο βιβλιαράκι ότι ο αισθητήρας Λ δεν είναι στην προνομιακή; Τηλεφώνησε στη κεντρική αντιπροσωπεία, μίλησε μαζί τους, ανέφερε τους ότι όλα τα σέρβις τα κάνεις σε εξουσιοδοτημένο κι έχεις σφραγίδες στο βιβλίο. Πες ότι μπορείς να περάσεις μεσω φαξ αντίγραφα του βιβλίου σέρβις.Υπάρχουν περιπτώσεις ατόμων που τους λέγανε τα ίδια και κατόπιν επικοινωνίας με την αντιπροσωπεία, τα αλλάξαν χωρίς κόστος στην εγγύηση. ΑΝ μετά από αυτά επιμένουν ότι ο αισθητηρας δνε έχει εγγύηση, πάνε σε ένα εξωτεριό συνεργείο και κάνε το με τα μισά λεφτά. Αν είσαι Αθήνα πέρνα μια βόλτα από τα car center, που όπως λένε στο ford club είναι εξαιρετο επίσημο συνεργείο.
-
χαιρετώ σας..
Τις τελευταίες ημέρες έχω αναλάβει τις.. διαπραγματεύσεις για την αγορά νέου αυτοκινήτου του πατέρα μου. Έχει καταλήξει στο fiesta, με το οποίο κόλλησε από την πρώτη στιγμή που το είδε. Και βέβαια εγώ συμφωνώ απολύτωςΨάχνοντας όμως για τα διαστήματα σέρβις και αλλαγής λαδιών, ο καθένας έχει διαφορετική άποψη. Αναλυτικά μου είπαν/βρήκα τα εξης:
- αντιπροσωπεία 1...σέρβις κάθε χρόνο ή 20.000χλμ, λάδια κάθε χρόνο ή 20.000χλμ
- αντιπροσωπεία 2...σέρβις κάθε χρόνο ή 20.000χλμ, λάδια κάθε χρόνο ή 20.000χλμ αλλά η πρώτη αλλαγή στους 6 μήνες
- αντιπροσωπεία 3...σέρβις κάθε 2 χρόνια ή 40.000χλμ, λάδια κάθε χρόνο ή 20.000χλμ
4)4ΤΡΟΧΟΙ... σέρβις κάθε 2 χρόνια ή 40.000χλμ, λάδια κάθε χρόνο ή 20.000χλμ
Ωραίο το φιέστα.. πολύ ωραίο για την ακρίβεια αλλά αν για κάτι τόσο απλό, δε συμφωνούν οι αντιπροσωποι μεταξύ τους, φοβάμαι που πάμε να μπλέξουμε..
Τί ισχύει μπορεί να μου πει κάποιος τελικά?
-
Κανε εσυ αλλαγη λαδιων και σερβις καθε 20κ χλμ και θα εχεις το κεφαλι σου ησυχο.
-
Το θέμα είναι τί αναφέρει ο κατασκευαστής. Δεν είναι φυσιολογικό να λέει ο κάθε αντιπρόσωπος το δικό του, η ford τί λέει π.χ για το focus?
-
Άσε να λέει ο καθένας ό,τι θέλει. Στο βιβλιαράκι σέρβις του αυτοκινήτου αναφέρει τί εργασίες πρέπει να γίνουν και στα πόσα χιλιόμετρα η κάθε εργασία. Το Focus Mk1 πχ θέλει σέρβις κάθε 20.000 χιλιόμετρα αλλά δεν είναι ίδιες οι εργασίες σε κάθε σέρβις (μερικά είναι απλή λιπαντική συντήρηση ενώ άλλα πιο... βαρβάτα).
-
Τεράστια επιτυχία στην αμερική, και πολλά κέρδη για την Ford, με τον κινητήρα 3.500 cc V6 Ecoboost ο οποίος έχει turbo της Honeywell, παρά την μηδαμινή οικονομία που προσφέρει σε σχέση με τον V8 που αντικαθιστά.
Επίσης ...Ford has developed a 1.0-liter three-cylinder version that could power future versions of the Ford Focus and Fiesta.Όλο το άρθρο
http://detnews.com/article/20091113/AUTO01/911130371/EcoBoost-guns-the-engine-at-Ford -
Ο χρήστης susperia έγραψε:
Το θέμα είναι τί αναφέρει ο κατασκευαστής. Δεν είναι φυσιολογικό να λέει ο κάθε αντιπρόσωπος το δικό του, η ford τί λέει π.χ για το focus?Μπαίνεις εδώ και βλέπεις τα πάντα
http://www.etis.ford.com/fordservice/home.do -
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Τεράστια επιτυχία στην αμερική, και πολλά κέρδη για την Ford, με τον κινητήρα 3.500 cc V6 Ecoboost ο οποίος έχει turbo της Honeywell, παρά την μηδαμινή οικονομία που προσφέρει σε σχέση με τον V8 που αντικαθιστά.
Επίσης ...Ford has developed a 1.0-liter three-cylinder version that could power future versions of the Ford Focus and Fiesta.Όλο το άρθρο
http://detnews.com/article/20091113/AUTO01/911130371/EcoBoost-guns-the-engine-at-FordΑυτα ειναι!Θα μπει στο καινουριο taurus αυτος ο κινητηρας οπως και στο fusion.Μαλλον τι θα μπει ηδη εχει μπει!
-
χαιρετώ σας..
Τις τελευταίες ημέρες έχω αναλάβει τις.. διαπραγματεύσεις για την αγορά νέου αυτοκινήτου του πατέρα μου. Έχει καταλήξει στο fiesta, με το οποίο κόλλησε από την πρώτη στιγμή που το είδε. Και βέβαια εγώ συμφωνώ απολύτωςΨάχνοντας όμως για τα διαστήματα σέρβις και αλλαγής λαδιών, ο καθένας έχει διαφορετική άποψη. Αναλυτικά μου είπαν/βρήκα τα εξης:
- αντιπροσωπεία 2...σέρβις κάθε χρόνο ή 20.000χλμ, λάδια κάθε χρόνο ή 20.000χλμ αλλά η πρώτη αλλαγή στους 6 μήνες
- αντιπροσωπεία 3...σέρβις κάθε 2 χρόνια ή 40.000χλμ, λάδια κάθε χρόνο ή 20.000χλμ
4)4ΤΡΟΧΟΙ... σέρβις κάθε 2 χρόνια ή 40.000χλμ, λάδια κάθε χρόνο ή 20.000χλμ
Ωραίο το φιέστα.. πολύ ωραίο για την ακρίβεια αλλά αν για κάτι τόσο απλό, δε συμφωνούν οι αντιπροσωποι μεταξύ τους, φοβάμαι που πάμε να μπλέξουμε..
Για να δεις που πας να μπλέξεις, διάβασε, αν έχεις χρόνο αυτό:
Αγαπητέ κ ....,
Έχουμε ήδη τοποθετηθεί στο θέμα που μας αναφέρετε και σε πολλαπλή τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε αλλά και μέσω του προηγούμενου email μας.
Θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε επίσης, ότι όπως σας έχουμε ενημερώσει και τηλεφωνικά η «FORD MOTOR EΛΛΑΣ Α.Ε.Β.Ε.», στα πλαίσια του σκοπού για τον οποίο συστήθηκε, έχει οργανώσει και λειτουργεί σήμερα στην Ελλάδα, υψηλών προδιαγραφών δίκτυο επιλεκτικής διανομής, μέσω του οποίου τρίτες ανεξάρτητες επιχειρήσεις, βάσει απευθείας συμβάσεων με την «FORD MOTOR ΕΛΛΑΣ Α.Ε.Β.Ε.», διανέμουν τα αυτοκίνητα, ανταλλακτικά και εξαρτήματα FORD και/ή παρέχουν υπηρεσίες τεχνικής εξυπηρέτησης (service) μετά την πώληση, δηλαδή υπηρεσίες επισκευής και συντήρησης αυτοκινήτων FORD. Οι ανεξάρτητες αυτές επιχειρήσεις, λειτουργούσες ως ενιαίο σύνολο, συνιστούν σήμερα το επίσημο δίκτυο FORD στην Ελλάδα.
Από το έτος 2000 και εφεξής η «FORD MOTOR ΕΛΛΑΣ Α.Ε.Β.Ε.» έχει αναλάβει και την επίσημη εισαγωγή των καινούργιων αυτοκινήτων FORD στην Ελλάδα. Τα οχήματα που εισάγει, τα μεταπωλεί στους εμπόρους – μέλη του επισήμου δικτύου FORD, οι οποίοι αποκτούν την πλήρη κυριότητα, νομή και κατοχή αυτών. Οι έμποροι αυτοί μεταπωλούν, ακολούθως, τα, ούτως αποκτώμενα απ΄αυτούς οχήματα προς τους δικούς τους πελάτες-καταναλωτές. Το όχημα σας αγοράστηκε από έναν τέτοιο έμπορο και συγκεκριμένα από την ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ ΑΕΒΕ. Οι έμποροι αυτοί δεν δρουν ως αντιπρόσωποι της «FORD MOTOR ΕΛΛΑΣ Α.Ε.Β.Ε.», αλλά δρουν αποκλειστικά στο όνομά τους και για δικό τους λογαριασμό και με δικό τους επιχειρηματικό κίνδυνο. Η ίδια η «FORD MOTOR ΕΛΛΑΣ Α.Ε.Β.Ε.» δεν διαθέτει καινούργια οχήματα απευθείας στους καταναλωτές.
Κάθε επίσημος έμπορος FORD και κάθε εξουσιοδοτημένος επισκευαστής FORD έχει, μεταξύ άλλων, την υποχρέωση να παρέχει υπηρεσίες συντήρησης και επισκευής οχημάτων FORD και να εκτελεί δεόντως εργασίες εγγύησης και εξυπηρέτησης οχημάτων FORD. Και στην περίπτωση αυτή, δεν ενεργεί ως αντιπρόσωπος της «FORD MOTOR ΕΛΛΑΣ Α.Ε.Β.Ε.», αλλά, ως ανεξάρτητη επιχείρηση. Ενεργεί αποκλειστικά στο όνομά του και για δικό του λογαριασμό. Η «FORD MOTOR ΕΛΛΑΣ Α.Ε.Β.Ε.», εφόσον της ζητηθεί από ένα επίσημο έμπορο FORD ή ένα εξουσιοδοτημένο επισκευαστή FORD, παρέχει σ΄ αυτόν τεχνική πληροφόρηση (οδηγίες συντήρησης και επισκευής) και συμβουλές και τον συνδράμει (εφόσον της ζητηθεί) στην επίλυση τεχνικών προβλημάτων.Η «FORD MOTOR ΕΛΛΑΣ Α.Ε.Β.Ε.» δεν διαθέτει συνεργείο και δεν παρέχει υπηρεσίες επισκευής και συντήρησης αυτοκινήτων FORD.
Κλείνοντας θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε, ότι μπορείτε να μεταφέρετε το όχημά σας σε οποιοδήποτε εξουσιοδοτημένο συνεργείο του δικτύου της FMH ώστε να διευθετήσει τη ρύθμιση της 5ης πόρτας και το τρίξιμο των παραθύρων κατά την αργή πορεία σε ανώμαλο δρόμο τα οποία παρουσιάζει το εν λόγω όχημα, σύμφωνα με την ενημέρωση που είχαμε από την εταιρία Σφακιανάκης.'Φυσικά ούτε λόγος για τα άλλα κύρια προβλήματα, όπως: θ'ορυβος κατά την αποσύμπλεξη, σκάλωμα του συμπλέκτη στον τερματισμό. Κατά την παραλαβή δε, ολοκαίνουριο υπενθυμίζω αυτ/το, δε έπαιρνε εμπρός με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του. Το αποτέλεσμα? Δικαστική διαμάχη. Κρίνε και πράξε αναλόγως για προιόντα και after sales υπηρεσίες της Ford Motor Hellas και Ford Σφακιανάκης.
-
χαιρετώ σας..Ψάχνοντας όμως για τα διαστήματα σέρβις και αλλαγής λαδιών, ο καθένας έχει διαφορετική άποψη. Αναλυτικά μου είπαν/βρήκα τα εξης:
Για 1ο σερβις (λογω συμπληρωσης 1 ετους και οχι λογω χλμ αφου εχει μολις 11.000) ζητανε 180€ !
Θα αλλαξουν λεει και φιλτρο καμπινας, αερα κτλ !
Δηλαδη το 'μεγαλο' σερβις ποσο θα κοστισει?
-
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
χαιρετώ σας..
Ψάχνοντας όμως για τα διαστήματα σέρβις και αλλαγής λαδιών, ο καθένας έχει διαφορετική άποψη. Αναλυτικά μου είπαν/βρήκα τα εξης:
Για 1ο σερβις (λογω συμπληρωσης 1 ετους και οχι λογω χλμ αφου εχει μολις 11.000) ζητανε 180€ !
Θα αλλαξουν λεει και φιλτρο καμπινας, αερα κτλ !
Δηλαδη το 'μεγαλο' σερβις ποσο θα κοστισει?
ΤΑ 180 είναι το μάξιμουμ που ζητάει αντιπροσωπεία. Με μια έρευνα αγοράς πέφτει πολύ. πχπ την προηγούμενη βδομάδα φίλος πλήρωσε σε αντιπροσωπεία για σέρβις χρόνου σε καινούριο φιέστα 130 ευρώ, συμπεριλαμβανόμενης ΚΕΚ που κοστίζει 10 ευρώ. Το 2ο σέρβις είναι ακριβώς το ίδιο με το πρώτο + αλλαγή υγρών φρένων. Μόνο στο 3ο σέρβις αλλάζουν μπουζί και φίλτρο αέρα.
Όποιος ενδιαφέρεται ας κάνει εγγραφή με το VIN του στο ford etis, όπου δίνει πληροφορίες για το συγκεκριμένο αυτοκινητο, αλλά και το τι γίνεται στα σέρβις και κάθε πότε. Τις πληροφορίες του σέρβις μπορείς να τις δεις και χωρίς εγγραφή. Υπόψιν ότι κι οι αντιπροσωπείες χρησιμοποιούν το ίδιο πρόγραμμα.
FORD FORUM